Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #275566   vava
 19 Bal 2011 11:11
Šioje temoje lauksime AudriausB laimikių ir žūklės aprašymų :/braj;
 #275618   AudriusB
 19 Bal 2011 12:28
Atėjo taip mano mylimas pavasaris, kada gamta bunda ir norisi gražų vakarą pasedėti prie kokio nors, kad ir nedidelio vandens telkinuko su plūdinuke meškere. Netoli mano namu tyvuliuoja nedidelis ežeriukas kuris pasižymi itin dideliais karosai ir lynais. Pereitais metais, panašiu laiku apie balandžio vidurį aš jau ten pradėjau gaudyti nedidelius karosiokus ir viena kita lynioka.Bet vasarai įsibegėjus mano rezultatai pagerėjo. Gal dėl to, kad suradau nebloga vietele kur tuos lynus su karosais viliojau įvairiais gardumynais, kaip: žirniais, kviečiais ar viena kita paprasto sudrėkinto batono gabalą įmesdavau. Taigi kadangi esu moksleivis ir man jau prasidėjo atostogos. nutariau ši antradienio ryta nukeliauti prie to mano mylimo ežeriuko, nes sklinda gandai, kad vietiniai ten jau traukia solidžius lynus su karosais. Atėjau gan vėlai jau buvo 7:00 įmečiau pora jauko kamuoliuku ir laukiau kibimo. Žvejojau ant slieko ir kukurūzo sumuštinio, nes nežinojau ką labiau norėtu žuvis išvysti prieš akis. Ir ka jus manot karosai pradėjo kibti, kaip išprotėję. Vienas po kito, bet iš pradžių nedideli. O jau po valandos apie 8h prasidėjo didieji tiesa pakliuvo ir vienas lynas man tai buvo pirmasis toks didelis. O dar po pusvalandžio plūdė po truputi pradėjo važiuoti ir nerti, ir aš iš visu jėgų pakirtau. Ir anam gale buvo mano pati didžiausia žuvis pagauta su plūdine meškere, jo didenybe lynas. Kova nebuvo labai ilga ir aš ji ištysiau į krantą Taigi dienos laimikis yra 4 solidus karosai ir 2 lynai vienas iš jų tikras monstras.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #275723   AudriusB
 19 Bal 2011 16:52
Tėtis pasiskolino svarstykles iš pažystamo ir nusprendžiau visa tai įamžinti :grin:

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Štai ir lyno svoris 1,224 kg čia svoris be lapuko, kuris padėtas po apačia.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

O štai ir karosiokas kurio svoris 0,710 kg.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Iš viso žuvų svoris yra 3,874 kg. čia grynas tik žuvies svoris be dėžutės.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Nes dėžutės svoris yra 1,354 kg. Manau kad tikite, kad visos 6 žuvys sveria 3,874 kg.?
 #278499   AudriusB
 01 Geg 2011 18:13
Taigi sveiki dar kartą :/braj;.
Nuo tos sėkmingos žvejybos kai pagavau gerų karosų ir linų praėjo daug, bet ir žvejot žvejojau daug. Pagavau ir karosų, bet ten po 100-300g. tai galvoju, kad nėr kuo čia girtis. Pagavau ir kuojų su raudėm tokių pat, na gal truputi mažesnių. O šį šeštadieni (balandžio 30) su tėvuku išplaukėm ant lydekų. Prie ežero buvom 5:50h. Kunigiškių ežere (Utenso raj. Kadangi turėjom 5 skritulius nusprendėm ir juos uždėti, bet neturėjom žuvelių tai plaukėm pasigaudyti kuojočių. Beplaukiant mėčiau sukuriukę ir gal tik koks 5 metimas yra silkutė, bet pati atsikabino. Tada nuplaukėm ir pasigavom kuojų ir užtaisėm skritulius. O tuo tarpu kol skrituliai plūduriavo, mėtėm spiningus. Aš mėčiau žalią guminuką ir turėjau dar 3 kibimus. Dar vienas peiliukas kurį paleidau. Tada dar vienas kuris pas atsikabino ir ikrito atgal. Ir galiausiai pakirtau gerą lydi. Esu traukę 3kg. tai šis priešinosi kur kas stipriau, bet prisitraukiau prie valties ir iššoko iš vandens ir nusipurtė guminuką :evil: . Tai nežinau kodėl man taip neužsikirto tos lydekos. Gal dėl to, kad pintas valas kuris labai netampus? Gal dėl to, kad vienšakis kablys? Gal dėl to, kad peiliukai puola? O gal dėl to, kad aš nemoku žvejoti?
Po nesekmyngos žvejybos plaukėm link skrituliu ir vienas buvo apverstas tai paėmiau lydekėlę. Bet kadangi buvo giliai praryjus jau nebeišgelbėjau jos :cry:.
O šiandien buvom ten pat panašiu laiku. Kuojų turėjome ir iškart uždėjome skritulius ir plaukėm spiningaut. Buvo vienas kliovas, bet vėl nepakirtau :oops:. Ir gryžus iš 5 skritulių 3 buvo apversti vieną paėmaiu lygiai tokia pat kaip ir šioje nuotraukoje. Bet šįkart paleidau. štai tokia nesėmynga buvo žvejyba. :roll:.
o kaimynas gryžo su dviem lydekom po 3kg. , bet i geresnio ežero. Viena ant guminuko kita ant skritulio. :lol: :lol: :lol:

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #291508   AudriusB
 28 Bir 2011 22:39
Sveiki,
senokai čia nesirodžiau, nes su mažais karosiukais ir su peiliukais negaižtu laiko :grin: . Ir norėčiau šiek tiek aprašyti karšių žvejybą dugnine. Pirmadienio rytas ir mes su pusbroliu atvykome prie Baltųjų lakajų pailsėti ir pažvejoti su dugninėmis. Žinoma labiausiai tikėjomes karšių. Užmete meškeres apie 11h pasedejome iki 12h ir tada nuejome valgyti. Gryžę apie 15h pamatėmę, jog mano meškerė gerokai pakrypus ir "beždžionėlė" nukritusi. Pripuoliau prie meškerės ir pakirtau. Pajutau, kad kitam gale kažkas didelio. Ir štai po 20 min. kovos į krantą išlupau šia "lentą".

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

svoris 2.600 KG. Nera nuotraukos, nes neturėjau šalia mobiliako, o svarstykles paskolino kitas žvejys.


Paveikslėlis

Masalas: sliekas ir kukurūzas
Pašaras: universalus + kvapas LYNAS (nes tik tokį turėjau)
Tipas: dugninė
Valas: 0.22mm (truputi per plonas)
Meškerė: 4.60 m. plūdinė
 #291518   AudriusB
 28 Bir 2011 23:09
Sveiki vėl, :grin:
po karšių žvejybos nuvažiavome aplankyti močiutės ir tuo tarpu pažvejoti lydekų. Atvykę šeštadieni nusprendėm vakare padaryti vakarinę lydekų žūklę. Nuvykome į mano mėgiamą ežeriuką ir išplaukėme apie 20:30 val. pirmieji metimai ir štai prie valties "peiliukas" kuris keliauja atgal, bet po valandos mėtimo su pusbroliu nesulaukiame nei vieno kibimo jau pakeitę ne vieną masalą aš nusprendžiu užsidėti "Juratę", o pusbrolis savo naująjį pirkinį Rapala voblerį kurį pirko už 49.99 lt. Ir aš jam pasakiau, kad pirmesnis pagausiu žuvį su 5 lt. vertės pirkiniu negu jis su savo 50 lt. vertės "auksiniu" vobleriu. Nors netikėjau, bet apie 22h įkirtau kažką didesnio nei anas karšis kuris svėrė 2.600 kg. Ir jau po 5 min įsitempiau savo rekordinį lydį į valtį.

Paveikslėlis


Paveikslėlis

Lydeka svėrė 3.600 kg. Nuotraukos irgi neturiu, nes svėriau su tarybinėm svarstyklėm :grin: .

Paveikslėlis

Masalas: blizgė "Juratė"
Valas: pintas 0.18 mm.
Meškerė: spiningas 2.70 m.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė