Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #286267   Džiunglių Šniūrs
 02 Bir 2011 20:08
henyte rašė:
Džiunglių Šniūrs rašė:...Privalumai: ziedukai metaliniai...
Jo metalas gerai, jei nuluz, nauja galima is "nerzaveikines" vielos islankstyt ir su "izolenta" prisukt :gutgut :idea: ...
Džiunglių Šniūrs rašė:......dideliu nusiskundimu nera neskaitant, kad buvo iskrites 1 ziedukas ir vienam sutrukinejo keramika...
:-D gal ir nedidelis nusiskundimas... Nors turiu spina, kuriam apie 15 metu, apatine dalis kompozitas, virsus anglis, ziedai keramika ("fuji" net nekvepia) ir nei islekusio, nei suskilusio ziedo neturejau, o spinas turbut apie savaite paskandintas buvo, ir suraus vandens per save ne viena litra praleides, ir smugiu nevaikisku atlaikes, bet nieko, nei luzta, nei ziedai trupa...
Tu isvis skaityt moki, juk aiskiai parasiau dideliu nusisikundimu nera neskaitant
To SauliusM: galima daug ka nusipirkt, as tik parasiau ka as pastebejau bei isreiskiau savo nuomone, o tu iskart apie fuji alconite :lol:
 #286523   henyte
 03 Bir 2011 18:57
Nea, senelis man perskaite... Vietos kalboms apie nusiskundimus nebelieka, kai ant kazkokio slamsto gabalo nulaksto ir istrupa ziedai, nebent uzsidet naujus metalinius ziedus :lol: ir ieskot nauju privalumu... Gal like 5 nenubyres... Ir idomu but isgirst kokiu jis ( meskerkots ) ten privalumu-apvalumu gali turet, neskaitant, kad buvo iskrites 1 ziedukas ir vienam sutrukinejo keramika... :-D
 #286666   Kleckas1978
 04 Bir 2011 17:11
Pons dziungliu sniure - nesutinku su jumis ne prokur kad Dam emotion smagus kotuks :/nek
Dam emotion 3metru suzvejojau vienoj uztvankoj - kazkam jauciu nepatiko tai ir ismete supykes su visa rite :-D tatalus s.... gabalas ir tiek, kitaip ir liezuvis neapsivercia pavadinti, nei meta jis gerai, nei jautrumo turi, dreba kai sasiska, su dzigu pravedima darant nieko neina suprast kas vyksta net ir su 28 gr masalu nesupranti ar dugnas kietas ar ne, uzkibus zuviai virs 500 gr susiriecia kaip slanga ir atrodo bus triokst :-D
vienu zodziu gariunuose uz 40 lt manau padoresni imanoma butu rasti :-D
palikau as ji pas save kaip pludine - jei prireiktu kadanors gyvenime - spiningu neapsivercia man liezuvis ji vadinti :/nek
 #286672   Vegys
 04 Bir 2011 18:54
Geras kotas ar blogas - dažnai priklauso nuo žmogaus, nuo to kokiais įrankiais yra gaudęs, kaip gaudo ir tt. Galų gale ir vienodoj kainų kategorijoj reik lygint - čia Kleckas1978 ne tau taikau, apskritai kalbu.
O Džiunglių Šniūrs pagarba, kad nepatingėjo apibūdint savo spiningų. Bent jau man įdomu, kai žmonės išsako savo nuomones grynai apie jų turimus kotus. Ir nesvarbu, ar ta nuomonė sutampa su manąja ar ne.
 #286674   henyte
 04 Bir 2011 19:23
Bet juk jei zinai, kad nuomone tikrai neteisinga, tai turi tai pasakyt ? Nes maziau patyres zmogus perskaites, kad "dideliu nusiskundimu" nera gali pagalvot, kad daiktas visai neblogas, nors toj pacioj kainu kategorijoj yra tikrai vertesniu daiktu. Isklausyt klaidinga nuomone galima, bet juk nebutinai sutikt su ja ? Nuo zmogaus ir jo zvejybiniu iprociu kazin ar priklausys ar galima " is s**o vaska ispaust", blogas daiktas taip ir liks blogu tarp geresniu (savoj kategorijoj jei ka) nesvarbu koks zmogus ji betures... Jokio (bent jau man) idomumo, jei zmogus bando pasakyt, kad s kruva jam kvepia lyg geriausi Kelno vandenys... :)
 #288479   juliusx
 13 Bir 2011 18:04
Larus Amber Jig II 270 reiktu nuomones apie si gamini.prasau nezinantys ir siulantys uz milijona meskeres nepatarinekit.laukiu protingu atsiliepimu.
 #288480   Tadunce
 13 Bir 2011 18:16
O mes laukiam protingų klausimų.

Aukšles gaudyti su 000 dydžio sukre, bijau, kad nelabai tinkamas kotukas
 #288483   juliusx
 13 Bir 2011 18:21
gerai.gaudau vien sukrem.iki 10gramu.pagrindas 5gr.na dabar turiu salmo elite jig master.tai jis man ziauriai patiko.bet beda jam nutiko tai naujo dairausi.o visada norisi kazka naujo pabandyti.
 #288487   Tadunce
 13 Bir 2011 18:39
Negarantuoju, bet šitie jig kotai ne su įklijuotom viršūnėm?
Ir tau patiko jį naudoti sukrėm?
 #288490   Tranas
 13 Bir 2011 19:07
[quote="Tranas"]Labadiena, noriu paklaust koks turetu buti uzmetimas spiningo lydeku tvicinimui
 #288491   juliusx
 13 Bir 2011 19:11
aha su iklijuota.labai patiko.net ir nemune didelej srovej.
 #288530   SauliusM
 13 Bir 2011 21:50
Tranas rašė:
Tranas rašė:Labadiena, noriu paklaust koks turetu buti uzmetimas spiningo lydeku tvicinimui
visu pirma tas priklauso nuo to kokio dydzio vobleriais tas lydekas tvicinsi.
o antra, tai labai priklauso nuo to kas ta spininga gamino.nes ant blanku gamintojai gali beleko prirasyt.
ir vienas su uzmetimu iki 20 gr gali but zymiai kuoliskesnis nei kitas ant kurio parasyta iki 30gr...
 #288538   Tranas
 13 Bir 2011 22:31
SauliusM rašė:
Tranas rašė:
Tranas rašė:Labadiena, noriu paklaust koks turetu buti uzmetimas spiningo lydeku tvicinimui
visu pirma tas priklauso nuo to kokio dydzio vobleriais tas lydekas tvicinsi.
o antra, tai labai priklauso nuo to kas ta spininga gamino.nes ant blanku gamintojai gali beleko prirasyt.
ir vienas su uzmetimu iki 20 gr gali but zymiai kuoliskesnis nei kitas ant kurio parasyta iki 30gr...
tvicinsiu iki 11,12cm vobleriais
 #288550   SauliusM
 13 Bir 2011 23:29
Tranas rašė:tvicinsiu iki 11,12cm vobleriais
nu tai ir ziurek kad uzmetimo virsus butu mazdaug apie uncija (28gr) bet vien uzmetimo svoris dar ne viskas.turi ir i koto akcija demesi atkreipt. nes kito tai ir iki 21gr uzmetimo gali uztekt, jei akcija teisingai kuoliska tvicingui, o jei slangas bus tai ir iki 35gr gali mazokai but.
 #288564   Tranas
 14 Bir 2011 07:43
O kiek gramu reik palikt voblerio pasipriesinimui
 #288592   SauliusM
 14 Bir 2011 10:43
Tranas rašė:O kiek gramu reik palikt voblerio pasipriesinimui
nuo voblerio gabaritu ir liezuvio formos priklauso. labiau besipriesinantiem su didesnem lopetom daugiau, mazesniu lopetu liezuviam maziau.
va pvz pointer100 ir agarron95 vobleriecai. ilgis skiriasi tik 5 mm o pasipriesinimas skiriasi kaip zeme ir dangus. aisku mase irgi beveik dvigubai ju skirias, ne tik liezuviai. cia negali visko tik uzmetimo gramais ir vobleriu ilgiais matuot. turi ir paties vablioro mase iskaityt, ir jo liezuvio pasipriesinima ir koto ne tik uzmetimo svori bet ir akcija. aisku tvicingui perdaug tai ne per mazai. va savaitgali pointer 100 tvicinau su dzerkiniu kotu katro uzmetimas iki 100gr. aisku jau mest ta pointeri su tokiu kotu ner labai smagu, juo lab kad ir muiline ryobi ixorne poziaure gal biskiuka tam buvo. bet tvicinasi tai superliuks :-D
 #288637   Xrapas
 14 Bir 2011 12:44
SauliusM rašė:... bet tvicinasi tai superliuks...
Man irgi panašios mintys galvon lyst pradėjo, kai pamėginau patampyt pointerį su džerkiniu 195 cm 40-80 gr kotu :roll: ...
Neteisinga ir į jokius kanonus nelenda, ale gaudyt visai smagu ;-var-var.
 #288642   OMar
 14 Bir 2011 12:47
Xrapas rašė:, ale gaudyt visai smagu ;-var-var.
Auksine mintis.
 #288649   SauliusM
 14 Bir 2011 13:20
Menke rašė:Su kuolu tvicinat gausis ne mirstancios o hyperaktyvios zuveles imitacija :D
tai cia dar ziurint kaip tvicinsi. kad jau su kuolu gaudai, tai nereiskia dar, kad ta simtini pointeri reikia belst kaip koki simtgramini big bandita...
nors aisku kitakart hyperaktyvus tvicingas irgi visai patinka zuvim.
 #288659   henyte
 14 Bir 2011 14:30
SauliusM rašė:...hyperaktyvus tvicingas irgi visai patinka zuvim.
sakyciau ziauriai patinka ir be kuolo tu jo neisgausi, o keliose paskutinese zvejybose maciau labai aiskiu to pavyzdziu, sneku ne voblerius, bet apie gumas, bet manau, kad ir tiem ir aniem labai daznai reikia zaibisku judesiu... Paskutine mano zvejybine savaite tik dar labiau sustiprino mano nuomone, kad ne kuolai (klijuotom virsunem, su uzrasais iki 25 gr, nevaziuoji i zvejyba is anksto nusiteikes gaudyt simtgramines zuvis ir t.t.) - velnio ismislas :twisted: , aisku jei nesiruosi dalyvaut metimo i toli varzybose... Labai gailiuosi, kad netekau savo dzerkinio koto, kuriuo praeitais metais gumavau, kotelis buvo lygtais iki 160 ar 180 gr, bet smagumelis buvo gaudyt 21-28-50 gramu dzigais...
 #288663   SauliusM
 14 Bir 2011 14:39
aha, man irgi suveike Taacio reklama, paskolino jis man vienai zvejybai koteli si savaitgali, tai vakar pats toki nusipirkau:
http://www.agatlures.com/en/Products/_1_5.html
dar ir tas ilgis 1,6m mane uzmuse galutinai. uzteko biski pazaist su tuo kotu ir supratau, kad be tokio as nebeisgyvensiu.
o tokiam ilgi be agat'o tai nemaciau is ko daugiau rinktis, nu dar cormoran jekrboat yra ale ans ne toks kuolas kaip sitas agat.
o sitas tai mane nustebino. tiek simtini pointeri gana komfortiskai metyt gali, tiek ir ta pati jau mineta simtgramini big bandita baladojant kotas "nelagina" kaip nekaikurie kiti dzerkiniai light kotukai.

p.s.: tuo paciu linkejimai dedei linkui, tu ta savo cabelasa 4 daliu saugok kaip savo aki, o tai dings be zinios kada, per daug smagus kotas :-D

p.p.s.: bet gal jau cia i kastinginiu kotu tema persikraustyt reik.
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė