Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #265046   vava
 16 Kov 2011 12:48
Šioje temoje lauksime Karpioko laimikių ir žūklės aprašymų ::hai-bai
 #283869   KARPIOKAS
 22 Geg 2011 21:42
Taigi, ilgai lauktas mano reportažas! ''plot .Žinoma labai vėlai, bet kaip sakoma, geriau vėliau, negu niekada ;uolrait .
Žvejybai pasirinkome Palangos tiltą. Tikslas-byčiokai(grundulai),plekšnės ir gal vejažuvės. :tia-tau
Atvykę į Palangą būkštaujam, kad nebus vietos ant tilto, bet šiaip ne taip randam vietelę ir pradedam žvejybą ''plot :
užsimetu dugninę plekšnėm, plūdinę vėjažuvėm ir imu žieminį spiningiuką su stintine sistemėle ir papildomu pavadoku apačioj(ant jo daugiausia kibimų -liežvis ) ir pradedu traukti byčiokus vieną po kito ''plot ;uolrait :
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us ,o žvejų ant tilto begalybė, net prie akmenų sustoję leidžia ten masalą ir gaudo!:

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paskui ant dugninės, krevetę pakeitus byčioko mėsos porcija, užkibo kelios plekšnaitės, kurios tuoj keliavo atgal į namus ;uolrait :
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/838/p5220410.jpg/]Paveikslėlis[/URL]

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Vėliau, visai netikėtai, begaudydamas grundulus pagavau vėgelytę :shock: :shock: :shock: kokių 15-20cm.tik gaila nėr foto :e:e .
Taigi tokia buvo ta mano žvejyba. O čia ir pats žvejys:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us.
Ačiū, kad skaitėte ir įvertinate :[anuol

Pagarbiai, Paulius
 #291972   KARPIOKAS
 30 Bir 2011 20:44
Mano antrasis reportažas- Lynų žvejyba. ;uolrait
Visada norėjau išbandyti vieną karjerą netoli Kretingos .Senelio pasakojimai apie nuostabaus dydžio lynus ir lydekas kurios rydavo antis mane suintrigavo .Dar žiemą nusprendžiau kur gaudysiu lynus , toje vietoje išsimatavau gylį(kai buvo ledas tą daryti buvo ypač patogu :-D ),tai buvo apie 1,5m.-2m.
gylio ,su nedideliu dumblo sluoksniu ir lūgnėmis apžėlusi vietelė ,nuo kranto nutolusi apie 6 metrus.
Prisiskaitęs apie lynų žvejybą nutariau truputį apsitvarkyti tą vietą- padaryti ''langą' 'tarp lūgnių ,išravėti kitas vandenžoles ir jaukinti kelias dienas .Taip ir padariau .Jaukinau paprasčiausiu granuliuotu jauku sumaišytu su smulkiakomponenčiu kvapiuoju jauku lynams,pridėjus truputį smulkių sliekučių ir saldžių kukurūzų grudų .Jauką mečiau į padarytą ''langą'' vakare . Jau antrą jaukinimo dieną pastebėjau į paviršių nesustojamai kylančius vandens burbuliukus ir tai reiškė kad lynai atplaukė į jaukinvietę .Taip jaukinau keturis vakarus iš eilės.
Ir pagaliau atėjo toji žūklės diena.
Žvejybai pasirinkau Maksiminį SPRO teleskopą 3m. 20-40g.4g plūdę ir 6 nr. karpinius kabliukus .Kaip masalą-sliekus ir kukurūzo grūdus.
į žūklavietę atėjau kokį pusvalandį anksčiau nei turėjo būti jaukinama ir pradėjau žūklę .Ilgai laukti nereikėjo ,po kokių 15 minučių sulaukiau pirmo kibimo ,prisiskaitęs apie lyno įpročius ''ragauti'' masalą-neskubėjau pakirsti ir tik kai plūdė pradėjo užtikrintai plaukti į šoną-pakirtau ir YRA!!!Išsvajotasis gražuolis jau krante! drebančiom rankom pasveriu-300g .nufotografuoju ir paleidžiu atgal:
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/715/img0029ch.jpg/]Paveikslėlis[/URL]

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Pradžia jau yra .Užmetu vėl ir laukiu .Kibimų yra bet sunku pakirsti(gal kabinėjasi mažiukai?)Po gero pusvalandžio pavyksta pakirsti ir jaučiu ,kad pakliuvo tikrai didesnis! Jis ryžtingai bando įsisukti į lūgnių stiebus ,bet jam nepavyksta ir jis nenorom atsiduria krante:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
pasveriamas-600g.,paskui yra paleidžiаmas ( jau nebefotografavau)ir žvejyba tesiasi toliau .Deja nesėkmingai . Niekaip nepasikerta ir apie 11 valandą žvejybą baigiu su mintim kad ateisiu čia ryt ryte(karjeras netoli mūsų sodo).
Kitos dienos rytas .Žadintuvas nuskamba dar prieš šeštą valandą .Kol susiruošiu ,ateinu jau beveik septynios valandos ryto .Susimetu jauką .Pradedu žvejybą .Nors ir aplink plūdę burbuliavo gana nemažai kibimo teko laukti iki 9 valandos .Tą rytą ištraukiau tik vieną lyną:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
400g.Jis taip pat paleidžiamas atgal .Pažvejojau iki 11val.bet lynai nekibo ,tik keli ešeriukai ir raudelės .Tuo ir baigiau to ryto žūklę.

Tos pačios dienos vakaras:
Mes su pusbroliu pradedam žvejybą:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Kartojas tas pats :plūde tik judina ,bet neneša į šoną ar nepaguldo .Pagaliau aiškus kibimas ir į krantą ištraukiamas štai toks 300g lynukas:Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us.
Jis taip pat paleidžiamas .Tolesnė to vakaro žvejyba buvo nesėkminga.
Bet visgi manau kad laikas buvo praleistas puikiai, įsitikinau kad tam karjeriuke žuvies yra ,nors jis kadaise buvo visiškai nustekentas elektrikų ir tinklininkų '''bum 'viarkt .Dar pora nuotraukų iš to vakaro žvejybos:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Dėkui kad skaitote ir įvertinate!:)
Pagarbiai: Paulius.
P.S. Tą vakarą sutiktas žvejas patvirtino kad čia gyvena tikrai nemažos lydekos ,nes jis ant gyvos ten pagavo beveik 7kg. gražuolę .Todėl kitas reportažas tikriausiai ir bus apie lydekų žvejybą tame karjere. :ruko
 #301917   KARPIOKAS
 31 Rgp 2011 18:08
Sveiki visi!!!Atėjo laikas paskutiniam mano reportažui...-Šamą begaudant.
Iškarto noriu padėkoti gerbiamam forumiečiui Wytux už sutektą informaciją apie žvejyba jo krašte :ks> Dėkui Jums!!! ;uolrait
Taigi buvau išvykęs savaitėlei pailsėti į Druskininkus.Ir kaipgi be meškerių ''plot :[anuol .
Dar pernai ten atostogaudamas,iš vietinių žvejų sužinojau duobę Nemune,ties betonine krantine.Ir jie prasitarė,kad ten nemažai šamų...Aš iškart pradėjau planuoti jų žūklę kitoms atostogoms...
Štai ir atėjo tos atostogos,o aš vėl Druskininkuose ''plot ''plot ''plot .
tik šį kartą aš jau turiu meškerę kuri tiks jiems gaudyti ir esu pasiruošęs.Įrankis-mano stipriausias kotas jūrinis pilkeris 2,10m.ir iki 300g užmetimo.Ritė karpinė;valas-0,35mm.:kabliukai Kamatsu 1 nr.unguriniai-starkiniai(truputį mažoki).
Atvykus į Druskininkus mus pasitinka nekoks oras-žvarbu,vėjas,dulksna.Todėl vakariop nueiniu šiaip pamėtyti spiningėlio,ir iš antro metimo,ties Ratnyčėlės žiotimis pajuntu smūgį ir po trumpos kovos į krantą išvelku lygiai 1 kg lydekioką ;-var-var. Deja fotoaparato nebuvau pasiėmęs(o žuvį turėjau paleisti)nuotraukos nėra... :e:e daugiau tą vakarą žuvų nepagavau :-ug :v-ar
Kita diena džiugino karščiu ir Saulės spinduliais.Žinodamas kad šamui tokie orai patinka vakariop nuėjau pasėdėti prie tos duobės.Užkabinu 5 naktinius sliekus ir užmetu įrankį.Ramiai pasėdėti neteko,nes pugžliai vis nugrauždavo sliekus ir tekdavo permetinėti,bet permetinėjimas atsipirko-po geros valandos įrankis gerokai sudreba,karpinis stabdis prasisuka ir aš greit pakertu žuvį,iškart suprantu jog tai mažiukas šamas,nes vis bandė prisispausti prie dugno,bet aš greitai jį iškėliau ir ištraukiau,pasveriu-600g.-
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Laimingas ir patenkintas tuo,kad pagavau bent mažą šamuką ir sau įrodžiau kad jų čia yra.Paleidžiu jį,bet foto neišėjo todėl čia nekeliu.
Žvejoju toliau,neužilgo atras kibimas,bet kokius keturis kart stipresnis,kertu ir jaučiu kad bus tikrai didesnis,truputį pavarginu ir jau prisitraukiu arčiau ir jis tik staigiai nėrė gilįn ir užkliuvo už kažko(vietiniai sakė kad ten palei krantinę yra primesta visokiausių nesąmonių)ko tik nedariau ir akmenis svaidžiau ir tampiau į visas puses kol nenutraukiau.Iš sistemos neliko nieko. Galvoju kad buvo toks apie 5-8 kg.Nenusimenu,žvejoju toliau. Kelias valandas prasėdėjau sliekai baigėsi, užkabinu paskutinius ir pradedu krautis daiktus ir tik did dilin, kibimas!!!Pakertu ir gana greitai į krantą iškrapštau 400g šamuką-Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us ir tuoj paleidžiu ir jį -
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Tuom tos dienos žvejybą baigiu.
Kita diena tokia pat graži kaip ir vakarykštė todėl pavakariais vėl susiruošiu į žūklę.
tik atėjus ir užmetus meškerę-kibimas į kranta išprašomas vėl toks 600g šamukas-
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
paleidžiamas-
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Daugiau deja apart kelių dešimčių pūgžlių nieko nepagavau... :superšokas
Kelis kartus dar ėjau gaudyti šamų bet nieko gero nepagavau tik sutikau vieną tikrai daug patyrusį šamininką kuris detaliai nupasakojo duobės kontūrus, gyli ir kitus niuansus šamų žūklėje ir net pats užmetė į geriausią vietą.. ''plot ;uolrait
dar kitą dieną sutikau dar vieną šamistą kuris jau kelis metus šamus gaudo vien spiningu-karpinis kotas 0,5 valas ir sunkus didelis riperis velkamas palei dugną. Šiemet jis jau sugavo du šamus po 25kg!!!būtent ten :superšokas :superšokas -liežvis .Norėdamas išbandyti jo taktiką kitą dieną aplenkiau žūkles parduotuvę ir nusipirkau tokį didelį riperį,dėja nieko nepešiau-praradau jį jau tą pačią dieną...
Tai tiek iš manęs šį kartą,tikiuosiu susitiksim dar ne kartą!!!
O pabaigai dar kelios nuotraukos:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Dzūkijos miškuose tikrai apstu grybų :cig. :
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Dėkui kad skaitote ir įvertinate. ;uolrait :oops:
Viso!!! :/braj; :/braj; :/braj;
Paulius.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė