Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #291132   tidass
 27 Bir 2011 15:23
Na stai.. katik gryzau is "medziokles".. tik sykarta lindom kartu su pusbroliu i upe, zinoma be sautuvu.. plaukem pro sodybas, tikedamiesi rasti siek tiek metalo, kad nors kiek uzsidirbti pinigu savoms islaidoms.. :ruko
Kodel taip nusprendem? vakar plaukiodamas ir filmuodamas upe aptikau nemazai metaliniu tureklu, viksru, ratlankiu, stulpu ir kt.. issitraukiau dali.. siandien prisidaviau metalo lauze, ir gavau 150lt :roll: jega, a? per pora h pasiplaukiojus..
Paveikslėlis

Pusbrolis gyvena visai salia upes, ji uz ~20metru nuo jo namo, todel butent sia upe ir pasirinkome gerybiu paieskoms.. plaukeme upe gal kilometra, kartu turejom didele metaline jurine valti, kuria pusbrolis turejo nuo senu laiku.. ja naudojom kaip buju.. i ja krovem metala.. ;uolrait
Paveikslėlis

Na ka, nuplauke kilometra nuo namu, pradejome paieskas pries srove, plaukdami link namu.. skaidrumas buvo puikus, 3-5m. tokio matomumo sioje upeje dar mate neesame.. :shock: gaila, upe beveik visiskai mirusi, joje matyti tik keleta eserioku, viena kita maza lydekaite.. zuvies visai saunamos nera.. nors ten ir nemedziojame niekad, nors tai iki siol butu neimanoma, del prasto matomumo, nelegalumo ir kt sunkiu salygu.
Pradejom rinkti metala tokioje dideleje uztvankoje(sanziles uztvanka uz bernatoniu), kuria labai megsta zvejai, a ko jie ja taip megsta, nezinau.. maciau ten tik keleta nelegaliu lydziuku, na gal vienas bus virs kilogramo, ir kruva eserioku su kuojom... :lol: tikrai ne ten lekciau zvejot.. ten radau gal ~20kg storo metalo.. sudas, pamaniau, nieko siandien gero nerasim.. '''bum taciau priplaukes prie kranto ka pamatau sekundei apsalau :shock: , ir suime toks skupumo jausmas... :superšokas ten buvo tokia betonine siena, ir ji visa buvo po vandeniu, gal 5m nuo kranto ~1m gylyje.. ir ka jus manot? :grin: ji buvo ant tiek prilipus ivairiu masalu, guminuku, mikromasalu, kad neturejau kur deti, pririnkau kibiriuka! -liežvis nereikes ilgai eiti i zukles parduotuve.. gaila, sikarta ju nenufotkinau, taciau kita diena galesiu.. jau vien tik tai pakele nuotaika.. islipus i kranta, keliant tuos vargingus 20kg metalo pamatau pusbroli, taipogi aplipusi ivairiais spiningo masalais! :cig. gerai.. nors atsipirko plaukimas.. tare pusbrolis..
Na ka, plaukiam toliau, zvejai ziuri i mus keistai, nes sautuvu rankose nemato.. :lol: o mato kad gera darba upei darom.. metam gelzgalius i valti, kiti net pagyre, dziaugdamiesi jog nebenutrauks i juos masalu..
Jau ipusejus kelionei link namu, randam zaparaziecio sena kebula.. :eek: is tikruju ten puse jo.. ir as tikrai netikejau kad mes ji paimsim, taciau didelis uzsispyrimas ir kantrybe dave savo.. mes ji siaip ne taip isjudinom, nuridenom i kranta, ir uzvertem i valti.. kadangi valtis didele ir galinga, jai kebulas neatrode sunkus, nors.. 60kg tikrai tikrai yra!.. :roll:
na.. po to kebulo ir prasidejo linksmybes dugne.. radom tiek radiniu, kad net dziugavom is dziaugsmo kas kart isnere is 2m gylio.. ivairiausios akecios, kastuvai, peikenos, keptuves, kirviai, aliumines backos, saukstai, vielu ritiniai, varis, storo metalo begale.. viska kroveme i valti.. valtis net nusedo, vadinas vos ne tona prikrove buvom.. radau dar labai vertinga radini, ji matote nuotraukoje - tai varpas, su ranku darbo laikytuvu. varpas matosi senai gulejes, taciau istrauktas visiskai blizgejo, nei trupucio neaprudyjes! jis visiskai sidabrines spalvos.. sunkus.. puikiai skamba! :gutgut kaip manot, kiek vertas? bronza! ''plot
Paveikslėlis

na ir finale.. plaukiu ~2m gylyje.. ir pamatau apvalu metala.. :shock: su uodega.. perejo per kuna sirpas, suime baime.. taciau smalsumas dare savo :!erzina:! .. priplaukiau prie to daigto.. glostau ji.. nuo kurio manau jam supykus is manes skuteliai liktu.. tai manau antrojo pasaulinio karo kazkokia bomba! :shock: jega.. taciau judint neisdrystu.. islipes i kranta kvieciu policija.. niekas manimi netiki.. :lol: '''bum taciau priverciu priprasyti.. pareigunai atvyksta, nieko nemato, mat vanduo is virsaus tamsus, ir sprogmens nesimato.. iskvietem isminuotojus.. tai laukiant visa valanda is ju skambutis - kad ryt patikrins.. na ka gi.. ryt tai ryt.. laukem rytojaus.. ;-) bandziau paprasyti kad man ir paliktu ta bomba, jei ji saugi, ji tikrai vertinga kaip eksponatas.. :babkės: policininkai nusijuoke, sake pasvajok tik.. '''bum
Paveikslėlis
Paveikslėlis

taigi, kita diena narai isminuotojai iskele ta sprogmeni.. ir pasirodo jog ten joks ne sprogmuo, o upes tekmei tikrinti kazkoks tai prietaisas.. taciau pagyre mus vistiek, kadangi jis labai panasus i aviacine bomba :) placiau rasite cia:
http://www.lrytas.lt/-13088382561308641 ... raukos.htm
 #291335   tidass
 28 Bir 2011 12:51
Sveiki dar syki.. :)
Isties smagu skaityti tiek daug puikiu atsiliepimu apie musu darbus! ''plot tas darbelis nepasibaige ta diena, mes valome upes beveik kas antra diena, uz viena karta, gaunasi apie ~300 - 500lt, na, kadangi dirbame dviese, tai viskas dalinasi per puse mum su pusbroliu. ;uolrait
Deja, tos "bombos" neleido mums pasilikti, kadangi pareigunai turejo kazka parnesti, kad nepasirodyti tusciai pries zurnalistus.. :shock: taip man buvo pasakyta..
Liveris
po vandeniu isbunu ivairiai, jeigu skaiciuojant max, tai 1.30min galima isbuti, kartais tenka medzioti gyliuose 8-12m, tai vistiek kartais ir tiek laiko maza. Tobuleti yra kur. :/braj;
ok, artimu metu imesiu masalus rastus, gal atsiras savininku!? :lol: gaila, vobliku, ar brangesniu masalu nera.. '''bum
O del varpo.. tai gaila, ant jo nera jokiu uzrasu, nieko.. Mes ji istraukeme visa blizganti, na, gal bus pagulejes metus, kitus.. yra kas siulo ir apvalia sumele iki 800lt.. tad, jei kas pasiulys dar daugiau, visada laukiu pasiulymu, parduoti tikrai neskubu, galima ir per ebay labai graziai parduoti toki daigta :roll: tai iki siol kiek nustateme yra bronzinis varpas is vokietijos, amzius ~50metu.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #291394   Sokratas
 28 Bir 2011 15:59
Žvejyba Latvijoje

Šį rytą, atvykus prie tvenkinio, pasitinka ne koks vaizdelis:


Paveikslėlis
image hosting

Žinau, kad ta valtis brakonierių. Bet nieko negaliu padaryt, suvirinta iš metalo :).
Naktim besidarbuojant, ne viską pastebi, kur kas benukritę...

Ešeriukai kimba kaip nublūdę, bet tik tokie ir šiek tiek didesni:

Paveikslėlis
upload pngpng

Ir tik ant 0 nr sukres. Uždėjus guminuką ar vobleriuką gali svaidyti kiek nori, neliečia...

Galutinai nuotaiką numuša šis vaizdas:

Paveikslėlis
free image hosting

Pakilnoju, spurda keli lynai apie kilogramą. Pėmęs peilį, išlaisvinu, žvejoju toliau.

Bandžiau ir lydekas vilioti, neėmė, neskaitant sprindinukės. O iš normalesnių- pagavau tik porą va tokių:

Paveikslėlis
wordpress image hosting

Tiesa, skambinau 112 , sujungė su policija, užsirašė mano tel nr. Sako, vietinis inspektorius susisieks su tavim, kad paaiškintum kur randasi. Dar pasijuokiau, sakau, jie pranešit vietinams policininkams, tai naudos jokis, sakau, jie veikia iš vien. Nusistebėįjo, kodėl taip manau, Sakau,kiek čia žvejoju, visad randu tinklus ir dienos metu, taip kad , nieko jie nebijo, tie brakonieriai. o nebijo dėl to, patys žinot dėl ko :)
Nieks man neskambino ir neskambins, nes viskas ten surišta,. Brakuša pamėtėja lynų inspektoriams ir visiems gerai...
 #292056   algisnew
 01 Lie 2011 13:38
na stai parasysiusiu ir as savo pirma reportaza is zukles varduvos tvenkynyje 2011.06.26
o issiruosiau zvejoti eseriuku :) tiesa sakant varduvoj zvejavau pirma karta tad ir nelabai tikejaus dideliu laimikiu :)
5val ryto pajudejau is namu (su dviraciu vaziavau, nes man dar tik 17metu)
pusiaukeleje visai grazu vaizda pavyko nufotkinti
Paveikslėlis
nuvaziavus 6val prie tvenkinio vaizdas toks
Paveikslėlis
jau buvau pradedas nusivilti zvejyba taciau 9val 15min prasidejo kibimai :grin: o kibo eseriai nedideli bet ju buvo labai daug :grin: pameciau net skaiciu
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
visu laimikiu nekelu nes jie labai panasus o kitu jau net nebefotkinau :grin: sorry jai nevykes fotoreportazas visdelto pirmasis dar tik :)
 #292329   Gedcka V
 03 Lie 2011 20:06
Šiandien atradus lasivo laiko, keliom valandom nukeliauju link ežero. Pirmu metimu kažkas šovė į masalą, bet pabuvus ant kablio pabėgo. Nu galvoju nieko tokio, keičiu spalvą metu ten pat, ir pratraukus šaudyklė jau mano rankose :) . Atkabinus paleidžiam ir žygiuojam toliau :v-ar . Pamačiau, kad kažkas išsivaikė, dedu mikriką ir metu ten pirmu metimu yra ešerys ~150g.
Paveikslėlis
Jis keliauja atgal. Vėliau, antru metimu vėl yra panašaus dydžio, bet man jo nereikia ir paleidžiu. Toliau pradėjo smarkiai lyti, taip, kad reikėjo bėgt namo. :?
 #292373   bobas
 04 Lie 2011 07:38
Šiek tiek reklamos ;uolrait o trumpai pakomentuojant, teko išbandyti prekę lietuvišką ("Kibs" shtorm) tiesą pasakius, tik ji vienintelė ir dirbo (aštuonios žuvys). Likau itin patenkintas ;uolrait visos žuvelės ties legalumo riba, auga toliau, fantastiškai praleistas laikas.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #292981   Martiz
 07 Lie 2011 10:13
Truputi pailsejom pas bosa sodyboj, o buvo taip:
Ryte bosas jau pradejo zvejot, ir kaip visada pats didziausias (apie 4-5kg) tvenkinio karpis nueina, man dingsta azartas, bet atvazeves jau kur ir bedingsi.
Zvejojam toliau...
Abu apturim gal kokius 6 kibimus - 4 realizuoti!
visi iki kg, bet... kibimas ant donkes (kur svieziai nusipirkau "papigiaja") nuo dugno neina atkelt, pas varzova jegos daugiau nei tiketasi, net nepasirode :( truksta kabliukas :( itarimas kad tai buvo amuras, kurio per 2 metus nebuvo teke pagaut.
Pabaigai:
:kocelas! jau skubina lekt namo. Sakau dar viena ir vsio, ir ant zodziu pludes ner, kertam- ziurim ka turim :)

http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 06324.jpg/
 #294089   Gedcka V
 14 Lie 2011 11:38
Buvau išvažiavęs paiškylauti truputį, tai kur be meškerių gi? :cool:

Šeštadienis

Tą dieną ėjau ant karšio..
Oras ryte gražus giedra, vėjo nėra, sumetu dugnines ir laukiu. Atvažiavęs nuo 5h ryto, tai teko laukti iki 10h kol užkibo didesnis karšis
Paveikslėlis
(1,2kg pagerinau rekordą savo :) ) ir praskaidrino bent kiek dieną, nes per tą laiką kibo tik mazgiai..
Paveikslėlis

Sekmadienis

Ėjau vėl ant karšio..
Ryte mažas rūkas, silpnas vėjelis, bet teko pavėluot truputį vėliau nei tikėjausi 7h vietoj 4h atsikėliau :-D Užmetus dugnines pradėjo kabintis mažos kuojytes, ir plakiai. Bet vėl apie 10h kibimas, pakertu yra, anam gale vartosi plaukia į šonus, bet prie kranto pamatau uodegą ir pabėgo.. Jausmas ne koks, laukiu toliau, bet vėliau nė kibimo..

Antradienis

Tiksliau antradienio vakaras, tikslingai gaudant starkius.
Vakaras tykus ramus, šilta. Iki 9h teužkibo tik vienas ešerys ~200gr.
Paveikslėlis
O iki 11h dar turėjau lyg starkio mušimą per gumą, bet nepakirtau..

Trečiadienis

Tą dieną ėjau spiningauti, ir bent ką pagauti :)
Giedra, truputį šalta, vis dėl to buvo pusę 5, Bet priėjus silkių štabą įkertu lydekaitę, vos imama, bet prie pat kojų šauna iš vandens ir paleidžia mano masalą, nu galvoju šakei tau dabar :twisted: , metu į tą pačią vietą yra tik šį sykį didesnė, bet šita leidosi paimti. Ištraukus matosi, kad gerokai pavalgius. Vėliau pradėjo šilti ir apstojo kibimai, taigi sugalvojau pagauti pirmas gyvenime raudes ant spiningo. Užsidėjau savadarbę muselę ir į žolynus, užsimeta ne per toliausiai, bet tiek užtenka, kad pagautum. Pamatau beplaukiojant raudžių burį metu, žiūriu priplaukė, bet negriebia. Metu dar sykį, opa sėdi, tik nematau kas, bet greitai aš žuvį ištraukiu ir matau, kad tai pirmoji mano raudė, nedidelė delninukė.
Paveikslėlis
Taigi ji keliauja pašaukti mamuko. Metu ten pat, opa vėl yra tik dabar didesnė priešininkė
Paveikslėlis
Ištraukiu raudukė visai graži, truputį daugiau nei 150gr.
Paveikslėlis
Apsidžiaugiu vis dėl to mano pirmosios. Metu į sietkutę, ir toliau žvejojam. Metu tik netaikliai ant žolės, bet staiga pamatau kai ką neįprasto, iš tų žolių, iš kurių traukiau savo masalą, išlindo va tokia raudė :shock: , iš akies tikrai nemaža mažiausiai pusė kg, ir virš 30cm. Esų pagavęs 25cm. bet ši didesnė. Tai gavęs šoką net nepastebiu kaip mano muselė atsikabinus, iš žolių pati :? ją pagriebė kita raudė, ne ta senolė, ji nuplaukė į švendrynus kur toliau jos nemačiau. Aš ją dar pagausiu :-ug

Rezultate: įsitikinimui raudė 22cm
Paveikslėlis
 #294203   Sokratas
 14 Lie 2011 20:59
Užvakar ,,išvargtas" šiaip taip Varduvoj:

Paveikslėlis
free image hosting

ant mikroguminuko šviesiai salotinės spalvos.
Kiti kur kas mažesni. Kibo labai jau nenoriai....ir tai tik vakarop.

21-ą val pajutau kažką rimtesnio, bet, kadandi pavadukas iš FC, tai čiakšt, tuom žvejybą ir pabaigiau, tingėjau beraišiot kažką iš naujo :)
 #294440   PRobe
 15 Lie 2011 19:42
Aš vėl vobleriuku buvau patestuoti, sakyčiau žvejoti, ale kai naujokai pirma karta normalu vaindeni pamato, tai čia tik testas.
Nu ką, imu pirmajį iš dešinės dėžutėje gulinti naujai iškeptajį ir metu į vandenį, pirmiausia žiūriu kaip ans liakia prieš vėją, po to bandau įžiurėti jo žaidimą vandenyje. Ir taip gal koks penktas metimas ir anam gale kapt trukt ešerys.
Paveikslėlis

Nu galvoju pasisekė, atsitiktinumas, mėtau toliau ir netrukus anam gale vėl kapt trukt tik dabar sprantu, kad jau ne ešerys, o šita gražuolė 50cm lygekutė.
Paveikslėlis

Nu ka galvoju jei jau kimba, tai ir kitiems vobleriukams reik duot pasireikšti. Ogi nieko panašaus, kabinu vieną kabinu kitą anei bum. Sugalvoju pereit į kitą karjeriuko pusę ir žinau ,kad teks praeiti seklumą, tai užsidedu tokio paties spalvinimo, tik mažesnį ir mažiau nerenti jau ir randų turintį karo veteraną. Po kokio trečio užmetimo ir truputėli patraukus matau kaip kažkas nepataiko į mano masalą ir aš sulėtinu, pradedu daryti didesnes pauzes o už keliu sekundžiu kapt (be trukt) lydekos vaikas.
Paveikslėlis

Metu šitą zabovą einu toliau, kur buvau numates į gilesnes vietas, vėl kabinu jau pasitikėjimą įgavusį voblerį ir jis vėl nenuvyle, neilgai pamėčius, kapt trukt, nelegalka, iš akies matėsi.
Paveikslėlis

Mėtau toliau, kapt, kapt ,o čia jau lietus į vandenį, ženklas, kad reik baikti testavimus.
Rezume- vienas vobleriukas "apsigaudė" ir įgavo pasitikėjimą. :/braj;
 #294689   Tadass
 18 Lie 2011 12:57
Šeštadienį ryte nusprendžiau aplankyti ir susipažinti su vienu karjeru. Jei neklystu tai buvau "Cesiaus" :-D karjere, visai šalia Klaipėdos. Ankščiau ten nebuvau gaudęs, nes kažkaip "per arti" ta vieta - vos keli km nuo namų, o juk visada atrodo - kuo toliau važiuosi - tuo geriau kibs :lol:
Taigi apie 5 val ryto leidžiu savo "gandonke" į naujus vandenis. Kaip tik pro šalį, velkiaudamas, praplaukia žvejys su "stacionaria" :-D valtimi. Pasiguodžia, kad jau kelinta diena lydekos nekimba, o aš (supratęs, kad šis pilietis gali suteikti naudingos informacijos) išsiklausinėju kas ir kaip dėl dugno reljefo, bei įdomesnių žvejybai vietų. Užvestas ant teisingo kelio, irkluoju link "ešerinių" vietų, nes tikslas buvo būtent jie (rūkykla visai jau išsiilgus :( )
Pirmi metimai padovanoja konkrečių "zacepų" :-ug Per geras 15 min nutraukęs 3 masalus :-niak' suprantu, kad šis karjeriukas nėra toks jau lengvas riešutėlis :lol: Per pirma pusvalandį pagavau ešerioką ir mažametę lydekaitę (abu ant sukrės). Ją nutraukus, bei palaidojus dar keleta masalų, nutariau pereit ant mikroguminukų. Tiek nutraukęs masalų nebuvau niekada gyvenime. Pasiektas absoliutus asmeninis rekordas - per geras 4 val spiningavimo palaidota apie 10 masalų bei dar tiek pat mikroguminukų 'viarkt
Kurį laiką plaukiojau tuščiai, kol radau akmeningą šlaitą, kur laikėsi dryžuotieji :gutgut Čia karjeriukas vėl rodė savo kaprizus - šlaitas buvo gan siauras (2 metrai) ir užmetus nuors metru kairiau - prasideda kerplėšos, dešiniau - žolynai. Taigi guminukų arsenalas vis mažėjo, kadangi gan stiprus šoninis vėjas neleido taikliai šaudyti. Bendroj sumoj buvo pagauta apie 20 eseriu ( dydziai pagrinde "rūkykliniai" - 100-150 gr. nors papuolė ir visai nedickų) ir 7 mažametės-nelegalgės, kurios vis paerzindavo mane, nes vis tikėdavausi, kad čia užkibo gerulis ešerys :lol:
Tai tokia pirma, bet tikrai ne paskutinė, pažintis su pašonėje esančiu telkiniu :grin:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #294716   vyrgaz
 18 Lie 2011 17:57
Taigiva..Daug vendenio nubėgo po paskutinio mano įdėto reportažėlio..Paprasčiausiai nebuvo ko parodyti..Ir šį kartą taip pat būtų, jei ne neeilinįs įvykis vakar 23:30 man atsitikęs..Bet apie viską iš pradžių..
Kažkur buvau nugirdęs :ks> , kad didieji karšiai vasarą tik naktį ir anksti ryte kimba, taigi nusprendžiau kad vakar diena yra pati ta, kada galima būtų šią teoriją patikrinti..Susikroviau daiktelius ir 19:30 kartu su sava moteraite atsiradau prie gerai pažįstamo Pociūnų tvenkinuko..Nieka nalaukdamas susiruošiau jauką- Traper universalų maišiau su traper feeder karšiniu..Jaukinau už 30m nuo kranto..Kaip visada..Čia aš ir mana burdakas..
Paveikslėlis
Tik pajaukinus ir užmetus prasidėjo būsimųjų karšių šou..
Paveikslėlis
Tokie kabinėjosi vienas po kito, nusprendžiau padaryti pertraukėlę, tikintis kad per kiek tai laiko atplauks didesnieji ir tuos mažučius išvaikys..
Paveikslėlis
Čiupau plūdinukę..Paskum vėl feederiuką..Tačiau rezultatai nė kiek nepagerėjo..Saulė jau buvo pagatava už horizonto pasislėpti:Paveikslėlis
O karšių vaikai vis dar vaišinosi mano patiektu jauku..Kas, kaip vėliau paaiškėjo, prišaukė vieną iš trijų plėšriųjų tvenkinio gyventojų..Jau buvo visiškai sutemę, kadangi žvejojau visiškuose laukuose, su malkom buvo prastai, tad teko sukūrenti didžiulį kalną šiukšlių, geranoriškų žvejų paliktų tvenkinio pakrantėj:
Paveikslėlis
Tamsu..Feederio viršūnėlės buvimo vietą rodė tik vieniša cheminė švieselė, kuria karts nuo karto sudrebindavo karšvaikiai..vėl eilinis virptelėjimas, kertu- jaučiu- YRA :!: Kažkas labai sunkaus, meškeryčia perlinko, bet kitam gale nieks nejudėjo..maniau, kad gal sprukdamas karšiukas į kokį kriauklyną kabliuką įkabino..Neskubėdamas traukiau,draugė mestelėjo mintį, kad gal kitam gale kokis poledinės žūklės mėgėjas kabliuko pakabintas pagaliau krantan patraukė..netrukus pajutau lėtus bet stiprius judesius- valio, terorija pasitvirtino :!: - didieji karšiai tikrai nakčia kimba..kai mana traukiamas objektas pasiekė "ciklopo" apšviečiamą zoną pirmą kart pamačiau didiulius uodegos mosto sukeltus ratilus..Pasaka..Artėdama link kranto žuvelė pradėjo vis stipriau muistytis, ritelės stabdis sava darbą pagaliau pradėjo..Pasaka..Ir pagaliau, po kokių 3 minučių už kelių metrų nuo kranto pamačiau labai ilgą baltą pilvą..Į jį bežiūrėdamas ir pritraukiau žuvėką prie pat kranto:
Paveikslėlis
Ir ką gi jūs manot- mano priviliotais karšiukais susiviliojo ir ponas Starkis:
PaveikslėlisPaveikslėlis
,kuris svėrė viso labo tik:
Paveikslėlis
Taip vat atrodo starkių medžioklė, kaip varovus naudojant karšvaikių būrį:
Paveikslėlis
Atlikęs fotosesiją ir privalomą žuvies pagaivinimą, paleidau rainiuką atgal, didinti tvenkinio sušaros dydžio vidurkį:
Paveikslėlis
Tačiau per tą vakarą jisai nieko gero nenuveikė..Tik ištraukęs tą starkioką supratau, labai gerai sutapo, kad bežvejojant karšiokus man trūko 0,14 (apie 2kg) mono pavadėlis, paskum nutrūkęs 0,16 (1,9kg) salmo fluoro pavadėlis visiškai sunarvavo ir užsirišau paprastą 0,16 (3,5kg) mono pavaduką, kurį ant kurio antra ištraukta žuvis buvo starkis...Vakare į sietelį įdėjau 6 "didesnius" žuveliokus, geras tuzinas karšvaikių vadenin keliavo iškart atkabinti nuo kabliuko.. O nuo 4 val ryto iki 12 val dienos plušėjau iš peties ir papildžiau sietelį bent kokiais 2 kg piktų kuojų, snargliuotų karšiukų, ir plakių mišinuku..Ir dar vienas alkanas ašerys kakarųzą prarijo..
Paveikslėlis
Labai šauniai laiką praleidau, ir viskas su viena meškere..Tokis štai tas paprastas,kartais nustebinantis Pociūnų tvenkinukas..Iki.. :/braj;

P.S. Pamiršau paminėti, visos žuvys, išskyrus pernelyg rajus ešerį ir kuoją, bei porą didesnių karšiukų ir vieną silkės didumo kuoją, keliavo atgalios labiau paaugti..
Paskutinį kartą redagavo 1 vyrgaz. Iš viso redaguota 18 kartus.
 #295246   dovis444
 22 Lie 2011 19:54
Sveiki visi, noreciau jums papasakoti apie savo keliu dienu isvyka i nameli prie ezero (kurioje aisku neapsieisiu be zvejybos ir laimikiu). Taigi ta lauktoji diena isauso kai su seima susidedame daiktus i automobili ir puciame i dzuku krasta prie Trikojo ezero (toks pavadinimas :D ). Pasiemiau viska ka turiu, pludine, tris spiningus, dugnine, ir dar kelis teleskopus. Mus pasitinka sodybos seimininkas, siltai priima, aprodo kur apsistosime:
Paveikslėlis
Pirmiausia apsiziuriu liepteli, valti, vandens skaidruma. Lieptelis ir valtis atrodo neblogai, vanduo skadrus, vadinasi dirbs naturalios masalu spalvos, nereikes "rekianciu". Issipakuoju meskeres, susirisu sistemas, viskas paruosta vakaro zvejybai. Pasiemu UL spiningeli ir vienas isplaukiu su valtele, uzsidedu reins rockvibe shad 2" ir 2.5g galva. Metau, pravedineju (tiesa jei kam idomu, pravedineju stai sitaip: http://www.youtube.com/watch?v=tjDV1VVjm0A ) Visiskas nulis, nu ir nereikia kazko noreti kazko noreti pirmaji karta snekejausi pats su savimi, tik staiga pajauciu, kad aname gale kazkas keleta sekundziu suspurdejo, bet atsikabino. Nu nieko metu i ta pacia vieta ir yyyyra pirmasis laimikis tame ezere ir su valgoma guma ;-var-var. ;-var-var. Mazas geras sprindinukas eserys keliauja atgal i savo stichija, gaila neturejau tuo metu fotiko, tevams reikejo :icon_confused: . Maniau jau prasides, bet mano lukesciai nepasiteisino, neptunas pasake pakaks tau pirmam kartui ir eseriuko! Grizes maudausi ezere, zaidziu krepsini nu vienu zodziu ilsiuosi.. Isausta kitos dienos rytas, plaukiu ieskoti seklumu, kalneliu kur butu eseriu, taip pat su UL spiningu. Svaidau valgomas gumas, taciau bergzdzias reikalas, jau saule plieskia, laikas atgal.. Diena pasiemu pludine, pasaro maximinio, dziku ir slieku. Pirmyn prie lieptelio uzmesti pludinuke, visai smagiai kabinejasi stai tokios raudes, kuojuos ir kiti zuveliokai:
Paveikslėlis
Pagaliau ilgai lauktas vakaras, 19.00 - laikas plaukti medzioti eseriu su valgoma guma. Randu sekluma, pilna leliju, gylis 50cm. Pirmieji uzsiinkaravimai, dedu reins rockvibe shada pilkos spalvos ir pirmieji eseriu smugiai per nagus, taciau atsikrato. Dedu galvakabli su ilgesniu koteliu ir reikalai pasitaiso kaip mat Fotiko vel neturejau, bet eseriukus meciau i kibireli ir grizes nufotografuosiu. Kimba nedideli eserioncai, bet man kaip pradinukui UL pasaulyje labai neprastai! Temsta, laikas plaukt link namu. Tevus nudziuginu, kad isvis kazka pagavau per toki karsta vakara. Eseriai ir ant virsutinio eserio viso to kaltininkas "reinsas" :D :
Paveikslėlis
Ankstus rytas, judam i zvejyba:
Paveikslėlis
Rytine zvejyba vel nepavyko, visiskas nuliukas. Nutariau i si ezera ryte neplaukti zvejoti, turbut zuvys megsta ilgiau pamiegoti cia, todel i mano siulomus masalus nekreipia demesio.
Nors diena ir karsta ~30 laipsniu, vistiek apie 14h isvykau pazvejoti su UL.
Zvejybos vieta:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Ant valgomu gumu nekimba, dedu sukre 00 dydzio ir pirmyn. Svysteliu sukre i ajerus, vos pavyksta iskrapstyti ir pravedinejant tik staiga pajauciu kad turiu arsu priesininka aname gale, o tai RAUDE, pirmoji spiningu :superšokas :superšokas :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: Laimes pilnos plafkes, kelianti valti raude atsikrato nuo sukres, visa laime, kad ikrito i valti. Nuotraukos nedariau, vargu ar kas nesat mate ~50g raudes, o trisakio sukres vargsei antra kart nesinorejo kisti. Metimas i ta pacia vieta ir yra eseriukas, atkabinu ir keliauja atgal:
Paveikslėlis
Ta popiete daugiau nieko ir nepagavau.
Turbut pastebejote, kad pasiemiau ir dugnine, bet jokiu ziniu apie ja nera, zinokit ir nebus, per daug seklus ir priauges ezeras, kad butu galima metyti serykleles, profai moka, bet as ne :D.
Tos dienos vakarinis spiningavimo UL laimikiai
Visi gyvi, nejo graziai surikiuot:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Eseriai neispudingi, bet valgoma guma veike, net nesinorejo detis tradiciniu relax'u (taciau ju irgi nenuvertinu).
Paskutine diena ant Light-medium (normalaus) spiningo isegu peiliuka ant L-minnow 66, susidariau visai nebloga ispudi apie ta ezera.
Paveikslėlis
Stai kariai, krite nelygioje kovoje pries dryzuocius, amzina atilsy:
Paveikslėlis

Laikas praleistas puikiai, tai tiek is mano atostogu prie Trikojo ezero. Laaabai aciu skaiciusiems.
 #295534   kamstis
 25 Lie 2011 10:20
Su salyga,kad po Kupiskio meeto ,nepavyko pagasdinti lynu,sia operacija nusprendem atlikti si savaitgali.
Penktadieni susiperku pasarus,2pakeliai sensaso lyninio,2kg. kedainiu grudu granuliuoto kukuruzinio pasaro,zinant ,kad dar bus prideta ivairiu priedu,to visiskai pakanka.
Sestadieni pajudam link ezero,tiksliau vaziuojam i uosvija,ten iki ezeriuko ranka paduot.
Planas paprastas,sestadieni paserti issirinkta vieta,sekmadieni zvejoti.Sestadieni po pietu isplaukiam i ezera,vejas didziulis,bangos ohoho,surasti perspektyvia vietele sudetinga,kadangi sunkiai eina iziuret kur grazesne "akis" atsiverus tarp leliju.Siek tiek paieskojus ,atrandam reikiama vieta,pasimatuojam gyli,pasitikrinam dugna,viskas norma.Gylis apie 1.7m. dugnas svarus,aplink vien tiktai lelijos.Seriam ir bandom ziureti,kas cia gyvena.Pirmi metimai ir pludeles stovi kaip ikaltos,jokio judesio.Sumetam apie pora kg.jauko,nepraejus nei 15min.atsiranda judesys,karsiukai iki200gr.kuojytes,raudeles pradeda kibti kaip isproteje,ilgai negalvodami,supilam likusi jauka ir dar pusvalandi pazvejoja paliekam ramybeje issirinkta vieta.Zuvies ,Oniniu stalui, pagaudem ,lyno tiketis (tik pasertoje vietoje)butu daugiau nei naivu.
Sekmadienis.4.00 mes jau prie ezero,puciam valti,kraunames daigtus ir......apsiziuriu ,kad pamirsome graibsta :evil: Patikrinu kuprines kisesnes,fotiko irgi nerasta :evil: Nesant valti link ezero,iskrinta mobilus,pasidalina i kelias dalis :evil:
Pradzia,nieko gero nezadanti.
Plaukiam link pasertos vieteles,mastom,kaip imsim kilogramini lyna rankomis :roll: jei uzkibs :twisted:
Atplaukus i vieta,matuojames gyli,vos tik uzmetus meskere,kibimas.Nebutu keista,jei ant kabliuko butu koks nors masalas,o dabar :roll: kabliukas tuscias,bet plude vos vos pajudejus,gulasi ant sono ir lengvai pradeda slysti i sona,tipiskas karsinis kibimas :cig.
Pakertu ir...kitam gale jauciu pasipriesinima,po keletos sekundziu ,valtyje simtgraminis karsiokas.Mintyse ima juokas,jei ant tuscio kabliuko kimba,tai kas bus kai masala uzdesim :roll: :-D
Na ir prasidejo,kaip metimas taip zuvis,nedideles,bet smagu.
Kamstukui atsibosta ziaurus kibimas,jis issitraukia ziemine meskeryte,nusprendzia pabandyti laime salia valties.Ten irgi tas pats vaizdas,istraukia kelis karsiokus,kelias raudeles ir........ziuriu ,kad po eilinio pakirtimo,pasikeicia veido israiska.Uzkibo kazkas rimtesnio,gerai ,kad balalaikos bugnelis buvo atleistas,zuvis isvynioja kokius tris metrus valo,sustoja,po truputi pradeda eiti link valties,po geru penkiu minuciu kovos,puskilograminis lynukas,jau valtyje :ruko
Saunu,reiskiasi lynai atejo,suregavo i musu pasarus.
Ilgai laukti nereikejo,mano plude pora kartu niurktelejus,virsta, lyg bolingo rutulio numustas keglis,ir sparciai juda link leliju,pakirtimas ir kilograminis lynas partraukiamas prie valties,tada ir prasideda sou,bandymai paimti lyna be graibstelio :-D is ketvirto ar pekto karto tai pavyksta,smagu ''plot
Veliau,dar turiu viena gera kibima,bet priesininkas pasirodo gudresnis,ilenda po leliju saknim ir sugeba atsikabinti.
Taip linksmai begaudant,pagaunu dar viena raudonaki,tas panasus i Kamstuko pagautaji,uzkimba keli karsiokai,apie 0.8-0.9kg.zvejyba nusisekusi :gutgut
Apsiziurim,kad jau sliekai baigiasi :roll: o ant dziku tik smulkme kabinejasi,tad pradedam vinioti meskeres ir plaukiam link namu.Gryztant,Kamstukas dar uzspiningauja nelegale lydekaite,pasziurim ir paleidziam pas tevus,tegul paauga.
Stai tokia musu savaitgalio zvejyba.
Smulkieji lynukai,sveiki ir gyvi parkeliavo i kita telkinuka ;-)
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #295813   Sokratas
 26 Lie 2011 22:17
aha, aš irgi taip pagalvojau. Naglas tas Whydoes kaip tankas :)

Vakar ir šiandien žvejojau Varduvoj Ruzguose:

Paveikslėlis
adult image hosting

Mokinaus, tsakant, įvaldyti fiderį :)

vakar kibo prastai . Tiksliau, tik užmeti ir kimba, bet pakirtau per 5-ias valandas tik tiek :oops: :

Paveikslėlis
upload pngpng

kažkas nie to, su tuo mano fideriu, ir kabliukus keitinėjau ir pavadukus, nu nepakertu nors nusišauk...

Šiandien jau kur kas geriau. Per 3 valandas žvejybos toks rezuktatas:

Paveikslėlis
free image hosting

pasvėriau- biški virš dviejų kg.
Pakirsdavau irgi gal tik kas 4-5-ą ėmimą.

Abu kartus pradėjau žvejot 15-ą valandą. Nor šiandien prognozės rodė visą dieną lietų, bet jo nebuvo, o tik kai reikiant užpykė pas mum 18-ą valandą:

Paveikslėlis
image hosting

nors ir trumpalaikis tas lietus, bet, baigės pašarai, kukurūzai irgi, tai ir aš ,,susivyniojau"...

Sekmadienį, irgi Varduvoj, irgi apie Ruzgus, tik aukštyn su valtike vaikiaus ešerius.
Kas po Varduvą makaliojas, žino tą lieptelį:

Paveikslėlis
hosting images


Vieną guminuką nupjovė iš kart lydekuitis. Prisiminiau kad turiu pavadukų prisisukęs iš stygos, nors beveik niekad jų dar nenaudojau. Bet taip nei vieno ir nepagavau. Tik vienas ir tebuvo užkibes, bet....
Vaga plaukiant į kitą vietą, galvoju pasvilksiu voblerį. Ir tik stop. Už kelmo, pamaniau. ir tuoj pat pokšt valas aukščiau pavaduko. Taip ir likau nesuptratęs, ar čia dėl lydekos, ar dėl kelmo. Biški paplaukiojau ir pamačiau voblerį beplaukiant paviršiumi, nors tiek naudos, kad neteko jo palaidoti :)

Preitoj savaitėj, nepamenu kurią dieną, buvau šapalų Ventoj. Bet tik du tokius tesugundžiau ( sprindinių neskaičiuoju):

Paveikslėlis
image upload

Labai sunkiai ėjosi, žuvis beveik ir nebulkavo. Supratau, kad žolėse satovi, va tokiose vietose:

Paveikslėlis
hosting images

ir iškrapštyk kad mandras. Vieną pamačiau gal apie 1,5 kg. Buvo pasirodęs pasižiūrėt, kas čia pliauška, kas krenta vandenin. Bet, kai mane pamatė, tuoj vėl palindo po žolėm...

va tokios tokelės pas man....
 #296041   gintars
 28 Lie 2011 10:53
Jau is vakaro galvoje sukosi tik viena mintis – rytoj reikia islekti pazvejoti. Atsigulus uzmigti neina, galvoje piesiami vaizdai, kaip plukdoma pasroviui masala griebia kilograminis sapalas, palikdamas pavirsiuje didziulius ratilus. Nors labiau megstu spininga, nei pludine, taciau siemet uzsikreciau sapalu zukle pludine, plukdant masala pavirsiumi. Sapalo emimas nuo pavirsiaus yra kazkas nerelaus. Taip besvajodamas uzsnustu. Atsikeles ryte, ir pazvelges pro langa suprantu, kad siandien susikauti su sapalu man nelemta – lauke sniokscia vasariska liutis. Galvoje iskart gimsta nauja mintis, tik nustos lyti, griebiu spininga ir lekiu i upiu teva lydeku. Issiverciu is siltos lovos papusryciauju, pazvelgiu pro langa – nebelyja. Kagi greitai apsirengiu, susikraunu masalus i kuprine ir vos tik palieciu meskeres vel pradeda pilti kaip is kibiro. Nuotaika subjura taipat kaip ir oras, slampinu i garaza pasikrapstyti, juk reikia kazkuo uzsiimti, o beto garaze isivyravo betvarke, bus proga susitvarkyti. Visa diena taip ir praeina, nustoja ir vel lyja, nustoja ir vel... Taciau i vakara debesys prasisklaido, netgi saule retkarciais svysteli. Ilgai nelaukes, griebiu spininga, soku i masina ir lekiu prie vandens, nusprendziu toli nevaziuoti, nes laiko jau neperdaugiausia like. Nemunas pasitinka ganetinai zemu vandens lygiu, lyginat su praitu kartu ir perspektyviausiose ilankos vietose sunestomis zolemis. Nu ka dabar, vistiek bandysim, pervaziuoti i kita vieta nebera laiko. Susidedu spininga ir svysteliu guminuka i placiuosius vandenis, prabega geras pusvalandis bekeiciant gumas ir vis tikintis atrasti sio vakaro topa. Taciau lydekos mano pastangu neivertina, ir silikonas joms apetito nekelia. Demesi patraukia prie pakrantes zoliu vis pazyrantis mailiukas – eseriai vakarieniauja. Dedu vobleriuka ir metu i smurto vieta, patraukis kelis metrus smugis, taciau greitai suprantau kad tai ne klumpinis eserys, kaip tikejausi, o nelegale lydekaite. Paveikslėlis
Mazoji akiplesa keliauja toliau vaikyti mailiuko, o as tesiu zukle, tikedamasis, kad mazyle pasiskus teveliam, jog negali ramiai vakarieniauti, ir sie atplauks issiaiskinti su manimi. Po keliolikos metimu uzkimba dar viena mazyle, atkabinu ir iskart leidziu atgal i gimtaja stihija. Metau toliau tikedamasis kad mano pastangos bus ivertintos ir teks susikauti su rimtesniu priesininku, smugis ir vel kovoju su nelegale, taciau si atsikabina pati, nu ir gerai tegul plaukioja. Brendu is vandens, prisedu ant kranto ir stebiu ramiai tekanti vandeni. Retkarciais ramu vandens pavirsiu sudrebina galingas salacio smugis, ir i salis kaip auksinis lietus pazyrantis mailius. Tolumoje sudunksi griaustinis – sianakt vel bus lietaus. Kagi laikas baigti zukle, susidedu spininga ir trauki namolio. Vakaras praleistas puikiai.
 #296178   Sokratas
 28 Lie 2011 21:21
Šiandien vėl treniravaus feederiu. Dar kartelį dėkoju paaiškinusiems, kaip ten geriau ką daryt, kad geriau pakirs galėtų . Ypač Hipiui iš Telšių didelis dėkui.

Šiandien vėl Varduvoj, toj pačioj vietoj, kaip ir prieš tai.
Čia mano iš vis 5-a žvejyba feederiu ir , sakyčiau, labiausiai vykusi.
Nors žuvų kibimas buvo prastesnis nei pirmadienį ir antradienį, bet pagavau daugiau.
Pirmą kartą nusprendžiau pabandyti žvejot su monofilamentiniu valu. Kibimas, kertu ir traukiu, bet nesuprantu, yra kas užkibęs ar ne. Tik, kai liko keli metrai iki kranto, pamačiau, kad užkibusi kuoja apie 1o0 gramų. Vėl užmetu, vėl gražus kibimas, kertu, vėl nieko nejaučiu. Kur jausi, jei parvelku tik valą be sistemėlės. Neįsivaizduoju, kas jį nupjovė , gal kriauklė...
Ankstesnėse žvejybose, žvejodamas su pintuku, nebuvau palaidojęs nei vienos sistemos.

Keičiu ritę į tą, ant kurios suvyniotas pintukas. Viskas stoja į savo vėžes .
Tiesa, tą nutrauktą sistemą vėliau susigrąžinau. Užkibo kabliukas į kabliuką ir parvilkau gal iš 30-40 metrų. Ar jum dažnai taip būna? :)
Parvilkęs pamačiau, kad pagr. valas nupjautas panašiai per metrą nuo šėryklos (naudojau paternoster sistemėlę)...

Dižiausiais karšiukas (500 g):

Paveikslėlis
png upload

Didžausia kuoja (220 g):

Paveikslėlis
upload gif

Visos žuvys (3 kg) :

Paveikslėlis
wordpress image hosting

Žvejojau tik kukurūzais apie 4-ias valandas pradedant nuo 13-os valandos.
 #296481   Tadass
 31 Lie 2011 18:12
sestadienio ankstu ryta riedu link nepazystamo zemaitijos upelio i zvalgyba. Miegota buvo gal tik pora val. (juros svente :? ) taigi "mage" ant viso garso http://www.youtube.com/watch?v=Fb-UxzgkTds , dar biski energijos http://www.youtube.com/watch?v=exc64GeFbm4 tai vat tokiu tempu ir atsirandu prie upelio. Aisku nenustembu, kad zoles man virs pakausio - vidurvasaris, kaip nekaip. Svarbiausia, kad upelyje yra vandens ''plot ir jis, mano nuomone, pats tas zvejybai (siek tiek drumstas, bet ne kakava)

Paveikslėlis

Gal kokiu treciu metimu pasikabina apie 20 cm upetkis :gutgut Sirdy dziugesys - zuvis aktyvi ;uolrait Brendu pries srove, gylis upeliuke pusmetris su duobelemis\pagilejimais iki metro. Praktiskai kas antroje perspektyvioje vietoje sulaukdavau kibimu. Viso per zvejyba pagauti 8 upetakiai, bet tik 1 legalas ir keli netoli legalumo. 7 vnt pagauti per pirmas 2 zvejybos valandas.

Paveikslėlis

Nepatyres as dar upetakiautojas, todel braidymas, laipiojimas slaitais, brovimasis per bruzgynus, atima nemazai jegu. Rades "suoliuka" darau perekura :ruko (tuo paciu pasitreniruoju fotkint vienam su distanciniu :-D )

Paveikslėlis

Skubet nera ko, pasidziaugiu supancia ramybe, ausiai mielu vandens ciurlenimu, isgeriu kavos. apie 100 metru auksciau sitos revos pagaunu dar 1 grazuoli

Paveikslėlis

Smagioji zvejybos dalis baigiasi priejus bebru uztvanka :-ug Prasideda pelkynai, kemsynai, vanduo drumstas :/nek Einu aukstyn, tikedamasis, kad netrukus prasides vel normalus upelis. Kai jau pradejo matytis lyg ir dziugesniu pokyciu, priejau dar viena uztvanka :stop-; Cia mano kantrybe baiges :) Pasukau atgal. Deja, kelias namo nebuvo toks malonus ir svetingas.... Nusiridenau nuo stataus slaito, bebrisdamas per dilgeliu dziungles, uzkliuvau uz caro ruriko laiku, nezinia is kur cia atsiradusios, spygliuotos vielos ir praduriau bridkelnes 'viarkt Visas slapias, piktas ir nervingas, sukandes dantis, braunuos per dziungles ir antra kart gyvenime galvoju, kaip gerai butu buti Sabonio ugio, kad dilgeles nedauzytu per veida (pirmas kartas - butu galima gerai uzbrist i jura, gaudant lasisas :-D ) Pamates savo auto, patenkintas paspartinu zingsni ir.... kojos uzkliuna uz rasto ir visu ugiu krentu i dilgeles. Jausmas fantastiskas :lol: Vaziuojant namo visi "nervai" isgaruoja, prisimenu visus nuotykius su sypsena ir jau pradedu ilgetis sito pasibraidymo...

Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 Tadass. Iš viso redaguota 31 kartus.
 #296520   Ricardas
 31 Lie 2011 21:49
Trumpai:
Buvau pailset Papej su seima. Mano pirmoji Papes lydeka, tiesa ne ant ul.
Paveikslėlis
Negaliu pasigirt gerais laimikiais Papej... eseriai kaip eseriai nemonstrai ir lydekiukai poros sprindziu dydzio.
Po keliu dienu Ventoj. Isbandziau megabass griffon'a. Nuostabus vobleris, kai kala sapalas su tokiu chmokt garsu :) Nors didziausia pagavau ant salmo tiny. Ant griffon'o pora labai graziu buvau ikirtes bet nusipurte. Reiks kablius gal didesnius det.
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
 #296909   Sokratas
 02 Rgp 2011 20:38
šiandien kaimynystėj irgi buvo barštis. Matosi kraštelis kairėj :)

Paveikslėlis
image hosting
 #296951   MINDULE
 02 Rgp 2011 22:32
Ech... senau chia nerashiau... Vis kazhkaip laiko nebuvo ir rankos neprieidavo iki tribunos... Zhiuriu daug grazhiu foto ir nustabiu reportazhu... Dekui kad praskaidrinote shios dienos popiete...

Dzhiaukites kad tik barschiai pas jus auga (tikrai ispudingai jie atrodo shalikelese LT :D), ir dzhiaukites tuo, kad pas jus nera tokio dalykelio kaip Poison Ivy ( http://en.wikipedia.org/wiki/Toxicodendron_radicans )...

Na o dabar prie foto:
1. Kelione po LT: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 6eb&type=1
2. Great Smoky Mountains: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 101&type=1
3. Paskutiniai Laimikiai: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 0b8&type=1

Ir pabaigai turbut reiktu pamineti, kad paskutiniu metu zhvejoju mazhai... Pavasarines zhvejybos baigesi, taigis belieka laukti rudens lashishu... tikiuosi tada turesiu ka daugiau papasakoti ir parodyti...
 #297251   Aurumas
 04 Rgp 2011 13:28
"Trumpai-drūtai"
Vakar išsiruošiau lynų patykoti. Pradėjau nei anksti nei velai apie 19.00 val. ir žvejojau iki ~ 23.00 val. Jaukinta "murziškai" kruopos ir zirniai sumaišyti su nedideliu kiekiu pirktinio jauko, kuris perdrekintas(specialiai) su medumi - praskiestu vandeniu. Zodziu jokiu "apelsinu" i vandeni nemečiau, o tręšiau vandenį jauku, kaip kokia dirva :) Masalui naudojau naktini slieka. Po pusvalandžio prasidėjo veiksmas :che-he: Protarpiais vaizdas buvo toks, jog galima pamanyti, kad po vandeniu vyksta akcija "darom 2011" ir ten darbuojasi narai, iš kuriu ir kyla burbulai. Škias atoveiksmio ilgai laukti nereikėjo, prasidėjo gražūs kibimai. Pludė čiuoždavo vandeniu tarsi butu ant vandens slidžių ir ją trauktu galingas kateris. Tačiau bandymai pakirsti ta "katerį" budavo tušti :e:e Kol galiausiai 4 kartas buvo sėkmingas. Po to pajaukinau papildomai ir su nekantrumu laukiau...ir sulaukiau ;-) Iki žuklės pabaigos pakirtimu statistika pakėliau iki 5 iš 9.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Vakaro galingiausieji kateriukai.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Laimingasis, kuriam pavyko susigrumti ir nugaleti motorlaivį ;-)

Likimo ironija, tačiau svarstykliu neturėjau, tad juos padėti pasverti (iš akies) galėtumete jus :roll:

p.s. keisciausia, kad draugas zvejojes salia, nepagavo nei vieno. Siandien planuojamas 2 turas-revančas, tad artimiausiu metu pasistenksiu informuoti.iki ;-)
 #297396   Aurumas
 05 Rgp 2011 14:53
::hai-bai Kaip ir planavau, vakar įvyko 2 turas-revančas :) Žvejybos laikas panašus kaip ir praeita karta, truputi kukliau. Galutiniam rezultate 2 :roll: Buvo ir trečias, tačiau atsikabino, smagus riebuilis buvo, jaučiuosi dėkingas jam už pademonstruota galią ir veržlumą ;-)
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Nepykit, kad vėl papildomu, pašaliniu daiktu pridėjau :)
 #297479   Evaldas Z
 06 Rgp 2011 16:02
atitrukes buvau trumpam... Tadass :superšokas :grin: :gutgut
man tai kazkaip ikvepimo truksta, tad kolkas pasidalinsiu tik trumpu reportazeliu. nesusilaikiau ir papirkau "valgomos gumos" pabandymui. issirinkau vienos uztvankos kanaleli, kuriame visada galima rast eserioka ir pirmyn.
Paveikslėlis
pakeliui susigalvoju, kad jeigu jau masalas naujas, tai ir sistemele bei gaudymo buda reikia koki nebandyta panaudot. taigi, risu drop shot'a, veriu smirdanti gumini mailiuka ir bandau kartot judesius, matytus mokomuosiuose filmukuose.
Paveikslėlis
rezultatu ilgai laukti nereikia. net visiski mazyliai ryja ta gumele iki... zodziu, prazioplinai kibima - krapstysi is giliai.
Paveikslėlis
po kiek laiko uzsirisau jau iprasta maza savadarbe ceburaske. didelio skirtumo kibimu atzvilgiu nebuvo.
Paveikslėlis
o vat spalva valgomiausia buvo mailiuko imitacija.
Paveikslėlis
visai smagiai pasizvejojau, eseriai ne vien degtukiniai kibo, taigi, tiek reins gumeles, tiek drop shot'a uzskaitau.
Paveikslėlis
 #297564   Vaidis
 07 Rgp 2011 11:35
....kaip mes, su Cesium, "mussky" jamėm.......


Penktadienis, mano manta jau sukrauta ir laukia kol po darbų į kiemą Cesius įlėks :) Skambutis :!: Leiskis, Aš jau kieme :cool: Aš už daiktų, ir tekinas laiptais.....
Neilgai trukus pralekiam Palangą, Šventąją ir žiū - mes jau pas Braliukus :ruko Sustojam Nicos degalinėje, nusiperkam licencijas ir skubam pas chazeiną valties nomuotis :)
Atvykstam į vietą, pasikalbam su chazeinu, pasiteiraujam kaip reikalai su žuvies kibimu, o bet tačiau naujienos nekokios......saulė svilina ir tik po 21:00 val galim tikėtis ką nors prakalbint.
Mes nusiteikę optimistiškai, renkamės reikalingus įrankius ir į valtį. Cesiaus planas aiškus, su "mūcha" jamti 3kg lydy ir šypsena nuo jo veido nedings tris mėnesius :-D Mano ambicijos ne tokios didelės, bet širdy, kaip ir pas kiekvieną žveją, viltis rusena -liežvis
Cesisus krenta ant irklų ir pirmyn į plačiuosius vandenis :cool: Stojam, inkaruojamės ir mojuojam kas kaip mokam :lol: Man truputį neramu, kai ties nosim švilpauja toooks strymeris, ale Cesius mane patikina, kad pirsingo man nepadarys :lol: Po kelių stotelių, Cesius sega pirmąjai į lūpą
Paveikslėlis
Ne 3kg :lol: , ale su mūcha vistiek smagu.
Man nekimba, jau mintyse Cesiu keiksnoju, kad baido man žuvį su savo botagu :evil: Prasimalam iki sutemų, pagaunam dar kelias nedičkas ir dar po kelias palaikom anam gale, bet neilgai. Temsta jau ne juokais, tad nutariam irtis bazės link ir netoliese dar pamėtyt.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Stojam visai netoli bazės, vanduo verda nuo žuvies, gylis 30-40cm, žolių pilna, bet po kelių metimų man sega nedidukė:
Paveikslėlis
Mažiukė tuoj keliauja namo :gutgut , dar po kelių metimų ratilai susisuka, bet nepataikė -liežvis
Kabinu barškutį, nes žvejojam jau naktį :lol:
Pravedimas Paveikslėlis
bac, yra :!: Paveikslėlis
Su šia gražia natele, baigiam "naktinę" žvejybą :lol:

Šeštadienis, žadintuvas nustatytas 04:00 val, birbia, jungiu lauk, susižvalgom, :nujau-ne, dar anksti, tamsu, nes dangus užsitraukė :gutgut Kylam 05:00 val, renkamės įrangą ir į valtį :ruko
Iš vakaro persimetam keliais žodžiais su latviukais, pasikalbam kas ir kaip, klausiam perspektyvesnių vietų, nurodo kryptį, kur neva jų, galim tikėtis "traukinių" :roll:
Cesius vėl ant irklų ir pirmyn nurodyta kryptimi. Vietos gražios, bet prižėlusios konkrečiai ir gylis max 30cm. Žvalgomės ten šen, mėtom, nieko. Bandom perspektyvias mūsų akim vietas, bet vis dar nieko. Susižvalgom ir nutariam po truputį judėt farvaterio link, apmėtant žolynus.
Metu prie keletos styrančių žolių savo barškutį (Megabass Vision Miaybi), keli truktelėjimai, žiūriu banga iš dešinės pareina :shock: , :stop-; , yra :!: Jaučiu, kad anam gale, jau nebe kilinė ;;yel Prisitraukiu prie valties, :/nu/n/x su Cesium, na ir pašlo pajiechalo......po keturių nuvažiavimų nuo valties pagaliau ima silpti ir su Cesiaus pagalba aš jau laikau JĄ rankose :che-he:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Čia, turėjo būt didi akimirka Paveikslėlis
deja, šituo šansu gyventi, ji nepasinaudojo :( Gaivinau apie 10 min, tąsiau tąsiau vandeny, paleidžiu, o ji už pusmetrio gula ant žolių kilimo ir verčia pilvą :? Gaila, bet yra kaip yra.
Nors paleist nepavyko, emocijos vis dar ima viršų, rankos virpa, nes tai - mano gyvenimo žuvis :!: Ilgis - 1m, svoris - 5,3kg kol kas.... :lol:
Išplaukiam į vadinamą farvaterį, kibimai seka vienas po kito, tik dydžiai ne kokie, viena kita vertesnė fotosesijos....
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Savaitgalis praleistas puikiai ;uolrait Mes dar sugrįšim traukinukų paieškot :-ou-je rudeniop.....
Iki.
p.s. nesuprantu, kodėl imageShack'as man nuotraukas paguldė :? , kompe išsaugotos tiesiai, o čia va ką pridirbo :-ug
 #297691   Bratka
 07 Rgp 2011 23:34
Sestadieni vakaran,su tevuku nusprendem siek tiek atitrukti nuo (ukininkystes darbu :) ).Anas sako:einam koki siupoka pasgausim,sakau gal bandom eseriu?(nors zinau,kad pas mumis tam ezere su eseriais visai prastai :cry: )Aisku tevas i mano pasiulyma sureagavo labai greit pasiusdamas mane kazkur uz "kardono" :-D
Bet kaip bebutu 19.30h. mes abu sedim vienoj valtelej :/brazasista (tevukas piktas-norejo su atskirom valtim plaukt)ir plaukiam link seklaius,bet labai letai ir per aplinkui :evil: ,nes tevukui reik prametyt labai perspektyvias lydekines vietas :roll:
Aisku kaip bebutu gaila(tevui)pasiekem sekliu ''plot. Bet mano dziaugsmas truko neilgai apie 30-40min.,suprates jog eseriais cia net nekvepia,pasileidau link krasto,kai kam palankia kryptim :twisted: Nu ir prasidejo:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Kazkur apie 21h.(saule jau galima sakyt buvo nusileidus),pamaciau judejima gilumoj-reziume:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Su eserecais tikrai smagiai pasibovyjom-buvo visokiu,bet didziausias mano 640gr:ruko
Paveikslėlis
Sekmadienio ryta,Tevukas pats mane prikele 5.30h.,ejom grynai ant eserio,nei vieno laimikio nefotosopinau,bet dadejau
keturis prie sestadieninio laimikio :gutgut
Paveikslėlis
Skanaus-tiem kas dar turi skoni :)
 #298689   PRobe
 14 Rgp 2011 17:20
Buvau šiandien vienam įdomiam vandens telkinuke. Draugai nusivežė, jie bandė lyną ir karosą sugauti, nu o, aš valtele ir spiningėli pasiėmiau.
Telkinukas įdomus tuom kad, vidurys pilnas išlindusiu medžio šakų, daug kelmų ir nedidekis gylis.
Paveikslėlis
Vat būtent (kaip po to paaiškėjo ) tarp tų šakų ir kelmų ir slėpėsi margašonės.
Pirmosios mane pasitikusios lygekaitės buvo jau labai mažos, tik jau šeštaš kibimas kiek rimtesnis. lydekutė 950g.
Paveikslėlis
Po dar vienos neužaugos paleidimo, rimtesnis smugis priešinimasis irgi rimtas, bandymai lysti į tuos kelmus, bet buvo suvaldyta ir įkelta į valtele. 2,4kg
Paveikslėlis
Senarijus kartojasi po poros peiliukų vėl anam galia rimtesnis priešininkas, tas dar piktesnis ir griebė taip, kad net vobleriuko nesimatė.
Paveikslėlis
1,5kg.
Paveikslėlis
Bandau dar mėtyti, vėl peikiukas sega, dabar galvoju eis didesnė, pažiuiu į krantą, o ten jau mano hebra meškerias vinioja. Varau ir aš greit į ktantą, dar reik ir valtelia išsidžiovinti...
p.s.
Ai dar pamiršau parašyti žvejojau vienu vobleriuku, kaip užsidėjau iš kart taip ir nenuėmiau iki pabaigos. Vienas dalykas jis tiko pagal gylį, o ir kibo ant jo pastoviai. :/braj;
 #298812   Agis
 15 Rgp 2011 21:00
Nuo praeito pirmadienio popietės iki trečiadienio popietės teko pabuvoti MIzgirių tvenkinyje.
http://pirtis.lt/lt/pirtys/misgiriu
Nors kaip matoma iš puslapio ten labiau viskas orentuota į pirtininkus (bent jau puslapyje) tačiau ir pažvejoti vietos yra kur.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Žvejojau su dviem kotais.Vienas iš ilgo spiningo padarytas karpinis yrankis su ritele, turinčia baitrūnėrį, a kitas paprastas feederiukas.Kol "apsišaudžiau" palikau ne vieną svarelį.Po vakarinio pasikalbėjimo su vietiniais, kurie beje čia kiek supratau nemokamai žvejoja, nes šeimininkas telefonu paaiškino, kad geriau tegul žvejoja, negu su elektra muša, tai čia prieš gerą dešimtmetį buvo tipo raistas ir kai tvenkė tuos medžių kelmus niekas labai ir nevalė, tai kliuvinių vietomis yra, juo labiau, kai žvejoji pirmą kartą, tai ir vietos nepataikai.Dabar jau žvejočiau kitur.
Jau susimetus pašarus ir nusiteikus rimtai žvejybai išmušė iš vėžių kitas dalykas, pasirodo pataikiau visai šalimais nepažymėtos maudynės, tai teko ilgokai kentėti vaikų krykštavimus ir spiegesius.Po pabendravimo telefonu su savininku reikalai pasitaisė.
Žodžiu per naktį iki kitos dienos 9 val.ryto turėjau keturis išvažiavimus iš kurių sustabdžiau tik vieną, tikriausia mažiausią :lol:
Lindo anie į tuos kelmus ir aš nesugėbėjau iškrapštyti arba tiesiog nelaikė pavadėlis (nesu karpistas, įranga skirta feederiui, tai ir pavadėlių karpinių neturiu...kol kas )
Paveikslėlis
Ant karpinės meškerės kabinau paprastą savo virimo kukurūzą, nes jau su tais pirktiniais iš skarbonkių nusivyliau
Paveikslėlis
Feederiukas "dirbo" tik su naktiniu slieku, kurį laiks nuo laiko prarydavo karosai.
Rodos kaip ir būtų gražu, tačiau apie pusę dešimtos prasidėjo lietus kuris tesėsi....
Žodžiu sutariau su savininku už netinkamą orą pasilikti dar vienai parai su labai jau ženklia nuolaida :lol:
Netrukus ir dangus įkvėpė naujo tikėjimo
Paveikslėlis
Manoji jau ir nelaukus visiškos lietaus pabaigos su mikrikais puolė ešeriukų kirkinti
Paveikslėlis
Deja.....vėl apsiniaukė, vėl lijo, kur ten lijo, tiesiog pylė vandenį iš dangaus.Visa laimė, kad ta pavėsinė buvo, tai tarp pamiegojimų palapinėje vis pasėdėdavome pavėsinėje, žiūrėdami kaip lyja
Paveikslėlis
Niekas nesikeitė ir naktį.Pieva pažliugo taip, kad namo išvažiavau tik su traktoriaus pagalba.Apie ten esančios žuvies kiekį negaliu nieko spresti, nes tiesiog nebuvo tinkamo oro su ja susipažinti.Negi sėsi į valtį, kai vos ne ištisai lyja.Mano metuose jau nesinori ekstrymo.Tikiuosi ten dar nuvažiuoti, bet tik žvejybai, o ne poilsiavimui su žvejyba.
Gulint palapinėje per lietų gimė galvoje planas chuliganas, kad sekančią dieną reiktų draugus nudžiuginti žuviene ir keptais karosais, todėl šitie, apsilupusiais šonais į metalinį tinklelį , nukeliavo Aukštaitijon :-D
Paveikslėlis
 #298959   Antas
 16 Rgp 2011 21:49
Pribrendo ir man reikalas parašyti trumpą reportažiuką.
Taigi su broliu pasikalbėjęs, sumąstėm per ilgąjį savaitgalį pažuvauti. Žuvauta buvo iš šeštadienio į sekmadienį, kai oras buvo tiesiog "nuostabus". Taigi apie pietus susikrovę visa mantą, pasiėmę sūnėną į pirmąją zvejybą + šuo už sargą, išvažiavome. Važiuoti teko labai trumpai, nes mano auto kuro pompos membrana truko ir teko greit persėsti į brolio mašiną. Taigi užsivėlinome normalias 3 - 4 val.
Važiavome prie baltųjų lakajų. oras buvo pasakiškas, kol atvažiavom, jau buvo ir audrą praėjusi, visur šlapią, saulė šviečia. Taigi greit pasistatę palapinę ir susiruošę žvejybines vietas, jau ir 9 val vakaro atėjo. Pažuvauti teko labai trumpai, nes toks oras atėjo, kad lipimą į vandenį ar žvejybą teko pamiršti. Išpirmųjų dudulis grasino kito kranto gyventojams, kol pagaliau atslinko ir pas mus. atsikėlus ryte, jau viskas buvo aprimę, tik keistai buvo labai jau šviesu (4 val ryto), kai pažvelgiau link ežero pusės pamačiau didelį blyną, kuris kabojo taip arti vandens ir toks didžiulis, kad net nuostaba kėlė ir pagavojau, o kaip žuvys ar kibs prie tokio blyno, ir ką - kibo. rytas irgi nelepino, tai saulė, tai lietus, tai vėjas. įsidienojus oras perėjo į gerąją pusę, išlindo saulė ir nesislėpė tol kol neišvažiavom, bet teko laaaaaaaaaaaaaaabai greit mantą krautis, nes dundulis vėl grasino ateiti ir nubausti tuos, kas dar sedi prie ežero.
Taigi pats baisiausias šuo, kuris buvo stovyklavietėję
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
mano darbo vieta - geriausia pasirodo buvo vandenyje, tik labai jau nepatogu
Paveikslėlis

kadangi išvykoje buvo išbandyta ir rūkyklą, pirmosios aukos, rukytos ant šyškų ir be jokios druskos, pipirų ir kitokių E, nes tiesiog buvo palikta namuose
Paveikslėlis

Taigi pažvejojus ir pagalvojus, išvada peršasi viena, kad ir kaip dundulis trukdė, bet žvejyba pasisekė, pagautas vienas karšis (1,5 kg), ešeriukas ( ant kukurūzo dubleto) + 2,5 kg kuojų, kurios namuose buvo paruoštos labai skaniai, kad net visi pirštus laižėsi ir klausė kokia čia žuvis. nuėjo 2 geros žuvys, vieną užkibo ant pikerio ir tiesiogiai į žoles nuėjo, kita atsipurtė žolių linijoje.
karšis + žvejys
Paveikslėlis, paruoštas karšis, mano darinėtas, žmonos barstytas Paveikslėlis Paveikslėlis
likusios žuvys
Paveikslėlis stambiausios kuojos buvo pavertos į Paveikslėlis Paveikslėlis
Tuo tarpu ir žolinės buvo gražiai paminėtos.

Gaudziau su fideriu ir pikeriu, ant abieju pinti valai. pagr kibimas ant kukurūzo (tiek raudonas dirbtinis braškė, tiek konservuotas), taip pat ėmė ir slieką ir lervas, bet stambiausios žuvys kibo tik ant kukurūzo. Visada gaudau ant fiderio kabliuko didesnis masalas, ant pikerio mažiukas masalas. ir abu i skirtingas puses ir skirtingi nuotoliai, pikeris labiau link žolių, fideris labiau į gylį.taip pat buvo gaudyta ant plauko, kai buvo naudojamas sintetinis kukurūzas ir keli natūralus - tai viskas gerai, tik kai ant plauko vieni natūralūs, tai jie greit nulėkdavo, nes metimai buvo tolimi ir galingi, tai ir galvoju kaip tuos konservuotus numest ( ant kabliuko laikosi kuo puikiausiai)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė