Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video

 #27891   Donis
 01 Bal 2007 20:51
Siandien su kolegmis muselininkais vykome upetakiu.
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Paveikslėlis
vienas is musu sugavo 51cm upetaki,taciau nenufotografavau,nes ejo ne su manim. Sauniai praleistas laikas ir pasisemta dar daugiau muselines igudziu ;-)

 #27913   Skumbrotas
 02 Bal 2007 12:16
Bandžiau ir aš vakar velykinį upėtakį suvilioti. Bet neturėjau ne tik kibimo, bet net nemačiau nė vieno sprunkančio... Ar čia diena tokia, ar dėl to, kad radau šviežiai nupėduotą pakrantę, ar visi pasidavė žemiau į gilesnes vietas, nes vanduo labai nukritęs... :donknow' Bet nuostabi pavasario diena viską kompensavo su kaupu :!: ::liux
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Grįždamas užlėkiau į Dreverną, galvojau bent su ešeriais padraugauti. Radau penkis žvejus, sako visi seniai jau išpūtė, nes apart cigaretinių ešeriukų niekas nieko normaliai nepagavo...

 #28619   Agis
 11 Bal 2007 22:10
Taigi, praejus pirmai upetakininko pamokai galiu trumpa reportazely idet.Zodziu su Doniu nuvaziavome iki upelio (pradejau suprasti, kodel anie pavadinimu neturi :-D ) apsitaiseme zvejybine amunicija (irgi supratau, ko reiks kita karta) ir patraukeme pries srove.Zinoma as bandziau su spiningeliu, o "Mokytojas" mosavo su botagu, vis laiks nuo laiko siulydamas paciupineti ta botkoti, kad virusas prie ranku priliptu.As sugebejau atsisakyti ir laikytis atokiau, tai per atstuma ana ir fotkinau :lol:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Kadangi krepsio neemiau, o is yprocio visko norejosi, tai prisikisau visokio slamsto pilnas kisenes, tai turejau problemu su fotiko issiemimu, todel yamzinti tik sitie kadrai.Maciau, kad ir Donis "trauke" mene is pasalu :lol: tai sakau mazum papildys sy reportaza toliau.

 #28749   Donis
 13 Bal 2007 11:23
Keletas foto is tos pacios zukles,Agis jama margius :grin:

Paveikslėlis Paveikslėlis

 #28946   Skumbrotas
 16 Bal 2007 08:56
Sekmadienis, 2007.04.15. Su x-rapu tęsiam operaciją "Lašiša jūroj 2007".
Prie kelto kažkokiu stebuklingu būdu atvykstame vienu metu 5:30 ryte vakarų pakrantės laiku. Akimirksniu perdislokuojam daiktus į vieną mašiną ir už 10 minučių jau pajudam per marias. Dar tik pradeda aušti, bet kol pasiekiame Nidą jau visai šviesu. Nukulniuojam prie jūros - pirmas įspūdis optimizmo nesukelia - nors vėjo kai ir nėra, bet prie kranto plakasi didokos bangos, vanduo drumstokas, pastarūjų dienų vyravusio šiaurės krypčių vėjų įtakoje jaučiamai persimaišęs su marių vandeniu. Bet reikia bandyti. X-rapas kabina blizgę ir brenda į jūrą. Aš gi ruošiuosi užsiimti inovaciniais-laboratoriniais darbais - išbandyti sbirulino plūdes & muselė :cig. , tad pradedu nertį tą "čiudo v perjach". Vos spėju atmatuoti pavadėlį, kaip išgirstu x-rapo šūksnį - atsisukęs matau perlinkusį spiningą ir valo gale šokinėjančią žuvį :/nu/n/x :!: Karštligiškai puolu ieškoti kažkur nukišto fotiko. Kol surandu ir išsitraukiu pamatau jau pareinantį besišypsantį x-rapą:
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Užkibo iš pirmo metimo :!: Ant legalumo ribos. Bandau susirasti metrą ir išmatuoti, bet kol kuičiuosi po krepšį x-rapas paleidžia atgal - maža mol :roll: ....
X- rapas brenda agal, o aš didžiulės valios pastangų dėka baigiu savo super-duper sistemą ir prisijungiu prie kompanijos. Bet veiksmas nurimsta. X-rapas bando įvairias blizgių rūšis, aš išbandau savo turimas plūdes ir muselkas, bet tyla.... Pagaliau ir man nervai neišlaiko, atsiverčių į tikrąjį tikėjimą, užsidedu blizges ir vėl bandau laimę. X-rapui dar porą kartų kepštelėja per blizgę. Pagaliau po ilgo laukimo kažkas užsikabina ir man - bet.... Pasigalinėjus su žuvim ir pritempus per dešimt metrų nuo saves suveikia "papelėjusios blizgės" dėsnis - žuvis ją išspjauną :piktaz :-niak' Blizgė kaip kulka šauna iš vandens, vos neįsikabindama man į ausį...
Atplaukia verslininkai, pradeda tikrinti tinklus, kurie pakloti per dviejų metimų atstumu nuo mūsų. Stebiu ir skaičiuoju - verslininkai išsiima 9 lašius !:nujop...! ir nuplaukia prie kito tinklo, palikdami mus ramybėje.
Po pietų persikeliam į kitą vietą šiauriau Nidos. Bet ten nelabai mums patiko - tinklų dar daugiau, dugnas prastesnis. Prisimojuojam iki pamėlynavimo ir keliaujam namo. Tai tokia žvejyba, oras fantastiškas, laikas irgi praleistas puikiai.
Daugiau foto:
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

 #28965   Edosius
 16 Bal 2007 10:48
Kaip aš upėtakius gaudžiau..

Ankstyvas rytas. Atlimpa pirma kairioji po to ir dešinioji akys. Dešinioji ranka pasiekia telefona 06:15 – dar ankstoka.. Nebegaliu užmigti, vis galvoju kaip aš šiandien medžiosiu žuvų karalių – upetakį. Vartaus tai ant kairės tai ant dešinės, ir ant nugaros ir ant pilvo – tas pats.. „dėdė miegas“ mane paliko, o juk susitarėm su kolega (šio portalo narys Vegys) 08:00 ryto pajudėti iš Vilniaus. Ką daryti tas 2 valandas, juk mantos nedaug – spiningas, masalai, fotoaparatas. Taip ir prasivarčiau... karts nuo karto dar ir i savo brangiają pasižiūrėdamas ir kai ką pagalvodamas.. :/brazasista
Kaip šveicariški laikrodžiai abu iš Vilniaus pajudėjom :-car lygiai sutartu laiku. Man tai gi pirma gyvenime upėtakių žūklė. Prisiskaičiau :ks> visokiausių istorijų apie juos, kokie masalai, upeliai... beliko tik pačiam išbandyti..
Pusantros valandos kelio ir mes jau vietoje – viename iš Merkio intaku.
Paveikslėlis
Kolega pasirnko sau savo upeliuko ruožą, aš gi kita. Keliai išssiskyrė..
Pirmi metimai, pirmi vobleriuko virpesiai, pirmi įspūdžiai, bilieka tik laukti to savojo „pirmojo“. Ir atsiklūpęs ir pritūpęs, ir stovėdamas svaidau. Net ir pats netikiu, kad upetakį gaudau. Praėjęs gerus 500m ir eilinį sykį nusviedęs ar nuleidęs pasroviui vobleriuką traukiu jį ritės pagalba vėl pas save. Tik „trunkt“.. sėdi ! Kur ten sėdi, purtosi kaip patrakęs, žvakė po žvakės, iki paskutinio kranto milimetro spardosi. Net neįsivaizdavau kad vandenų karalius toks šūstras.
Paveikslėlis
Šūstras ir krante buvo, sunkoka net ir nofotografuoti buvo, nes rankos drebėjo.. Skubėjau ir rankas šlapinti, kad tik to upėtakiuko nepažeisti. Vienu žodžiu po fotosesijos tom pačiom drebančiom rankom paleidau jį į savo stichiją.
Paveikslėlis
Nei matavau nei tuo labiau svėriau, ne tas galvoje buvo, svarbiausia pagavau savi pirmajį margį. ''plot Manau sukosi labai arti 30cm. O pagavau štai prie šio palinkusio medžio.
Paveikslėlis
Važiuojam toliau.. Paėjęs dar kokį 50 metrų įsegu savo Dorado „killerį“ į kitoje upelio pusėje augantį medį. Gaila to vobleriuko kaip nežinau ko, juk 10min prieš tai jis man laimę atnešė. Pažiūriu į medį ir nusprendžiu, kad masalą atkabinsiu, juk ne į telefonštenbekerio (mano senelis taip vadina stulpą) laidus užmečiau. Sunkiausia bus tik per tą upelį perbristi. Randu rodos perbrendamą vietą. Žalieji kaliošiukai iki kiaušų pas mane. Brendu. Rankomis kiek galėdamas dar tuos gumiakus keliu i viršų, vis kiek pailgės. Liko 1 metras iki kranto, bet čia 0.5metro giliau.. jaučiu galiu sušlapti... Taip ir yra, dešinė koja gauna gerą gurkšnį šalto vandens, bet kitą krantą pasiekiu – „killeris“ atkabintas. Atgalios brendant pasikartoja tokia pati istorija, tik šį sykį kairė koja atsigeria vandens. Abi lygios... Abi kulniuoja toliau... Vėl svaidymai ir grožėjimasis gamta. Paėjęs dar kokį 50 metrų randu savo upelio pusėje kita upelį. Gylis max iki kelių, tiesa tas maximumas yra pusė metro pločio, o pats upelis 2 metrų pločio, nes iš dešinės duomė kokių 1.5-2 metrų, o kitoje pusėje dumblas ir vandens koks 40cm. Na vienu žodžiu reikia prabristi tą 2 metrų upelį pusmetrio pločio smeletu dugnu.
Paveikslėlis
Brendu. Jaučiu kad tas „smėlis“ labai kažko juda, o dar tik kelius žingsnius paėjau. Nutariu nerizikuoti ir apsisukęs grįžti tuos 2 žingsnius. Grežiuos ir pakeliu dešinę koją, visas svoris liko tik ant kairiosios.. tik makt.. kaip dėjau iki papų.. Ismegau pro ta smėlį į dumblą.. Spiningą metu iš rankų ir tikraja to žodžio prasme kaip vėžys kapanojuos iš to dumblo. Rankomis kapstaus nes kojų nebepajudinu... Juokas ima ar ne? Man tada buvo nejuokinga, bet dabar taip. Išsikapanoju jopštvaimaišas :kocelas! . Juodas kaip bebras ir smirdantis kaip šeškas. Svarbiausia kad telefonas ir fotoaparatas nesušlapo. Ir juokas ima ir nervas.. Persiplaunu ir išsigrežiu savo rubelius, vėl ant kūno ir kulniuoju toliau..
Prėjau dar kokius 2 km. Turėjau dar tikrai viena gerą kibimą, bet.. bus dar jų kitąsyk. 16 val baigėm to upelio šturmavimą. Kolega ištraukė kiršlį 33cm ir viena nedidelį upėtakiuką, aš gi kaip minėjau vieną. Visi laimikiai paleisti. Po to dar šturmavom kitą upeliuką, bet jis buvo tuščias – ir kibimais ir maudynemis.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Masalas ant kurio pauolė pirmasis mano upėtakis -
Paveikslėlis
Ir žvejybos pabaiga, visi masalai liko savo dėžutėje, ritė ir spinas lauks kitos žūklės-
Paveikslėlis
Tai taip aš gaudžiau upėtakius.. :/braj;
Su pagarba, Edis.

 #29069   tuomahaukas
 17 Bal 2007 00:23
Sekmadienis. 9 val. ryto po langais laukia Gintasas, Meškutė ir Dusia. Imsim kanalus. Pakeliui užsukam prie Vokės kolchozo. Toliau nėjom, padėtis aiški (čia ne viena "stovėjimo aikštelė" iš esamų):

Paveikslėlis

Kanaluose žvejų apstu- pavasarinė šiluma turbūt išviliojo ir didžiausius tinginius, ir Pliuškinus, atplėšusius nuo širdies po 5 litus. Kas įsikūrę kanalų pakrantėse, kas bastosi su lydekiniais spiningais (aha, ten jau galima :twisted: ), nemažai mašinų prie tvenkinių. Vos trinkteli mašinos durelės- porelė jau ant kranto

Paveikslėlis Paveikslėlis

Nespėjau nuimt dangtelio nuo "žiūrono"- Gintaso šikna jau šmėžuoja tolumoje (bėga duobės užsiimt :-ou-je ). Kadangi trejulė su plūdinėm/ dugninėm, o mano rankose kažkoks neįprastai trumpas "dantų krapštukas"- patraukiu į priešingą pusę... Užbėgdamas už akių pasakysiu kad nevisada žvejys yra tiesiog prastas žvejys ( ;-) )- būna eilė veiksnių, kada rodos viskas turi būt gerai , o finale turi :!fig! - pavasarinis oras turi didelės įtakos. Visi džiaugiasi saulės spinduliais, nesidžiaugia laimikiu, visumoj nuotaika tarp pasyvios ir apatiškos- lakstantieji su spiningais apsispakajino ir tinginiaudami šukuoja tą patį kanalo ruožą, plūdininkai pakiliai sėdi kėdutėse ir mėgaujasi alumi...
Po valandžiukės matau tik du kanalų klientus, kurie šiandien išties yra laimingi ir į nieką nereaguoja:

Paveikslėlis

Reikia patikrinti kaip reikalai pas kolegas. Gintaso slieku pasidomėjo milžiniška lydeka, kuojytės... padabno kibimo nėra, bet nuotaika trejeto pakili ;-) :

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Pasivaišinu keptomis dešrelėmis ir einu ieškot laimės į kitą kanalą. Netoli mūsu mašinos vaikai džiaugiasi 3 sprindinėm lydekaitėm (irgi dugnine ant slieko), nesileidžia fotografuojami, nesišneka... vienas pagaliau pasako kad tokie stori dėdės kaip aš ir taip pat apsirengę (kamufliažas) pastoviai baudžia jo tėtį... :twisted:
Visur tvyro olimpinė ramybė, tiek gamtoje, tiek plūdininkų stovyklose, tiek tarp tsipūtusių spiningautojų...

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Kito kanalo pradžioje kažkas pastoviai atsiveja vobleriuką. Kadangi mano prasta atmintis, kažkodėl pakrikštiju jį "Xrapo lenkas" (bo anas gamintoją žino)... pagaliau matau kad atsiveja didelė balta žuvis, apsisuka ir mauna atgal, vach... aš iš tos nelaimės vos nepražiopsau kloakos po savo kojomis. Dar vienas vital vobleriuko bandymas ir yra... šprotas (pirmas ir paskutinis tadien)

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Namie iš įpratimo surišau suktuką, ~15 cm pinto plonesnio valo (ačiū tau, vital už dovaną po praeitos žūklės :/brazasista), segtuką. Kadangi iš inercijos pamiršau kad naudosiu kt. spiningėlį, ( per sert nepraeina :lol:) , rišau konger pavadėlį (15 cm, 0.10 mm). Kai vobleriukas 2 kartus susidraugauja su trišakiu, būna

Paveikslėlis
Sumaniau perrišti į pirminį variantą, iš dėžutės į saują iškračiau likusius 2 segtukus... papūtė vėjas, saulė pakuteno nosį... būdamas kultūringu žmogumi, ta pačia sauja prisidengiau burną... didelis APČI...paukščiai pakilo nuo vandens, o segtukų su padidinamuoju stiklu buvo galima ieškoti ~5 m spinduliu :lol:
Užuojauta kanaluose gaudžiusiems vyrukams- viens po kito tyliai susirenka reikmenis ir namo. Pabodo ir man- pradėjau zyzt ir skambinėt Gintasui dėl evakuacijos į Kryžiškių tvenkinius. Tie su viskuo sutinka.
Tvenkiniuose raudės pasitinka mus triukšmingai. Mato kad atvažiavo 4 durniai ir kažką čia veiks :roll: . Info perduodama žaibiškai, raudės suaktyvėja, trejulė užmeta meškeres... raudės dingsta- nuplaukė tyčiotis atokiau. Po šitiek vaikščiojimo kanalais bei pasisėdėjimo mašinoje aptingstu ir su papirosu duntyse pilavoju Gintasą su Dusia: "gylį matuok... valą įtempk..., gylį matuok... nugi gylį matuok...svereliai ne taip... pas tave plūdė per sunki"... Jaučiu kad tuoj gausiu į snukį ir vardan taikos nufotografuoju

Paveikslėlis Paveikslėlis
Dusia ir aš pabandome pasibovyt spiningėliais... proga babandyt mesti su sert atviran undenin... saulei leidžiantis trumpam paeinu iki "savo" vietos- ten suskiai ešeriukai muša mailių- žyra centai į šalis. Centų gaudytojų nepagaunu.
Kiekvienas su savo mintimis dardame į Vilnių...

 #29131   Meškute
 17 Bal 2007 14:00
Dar keletas foto darytu prie kanalu... :)

Dusia ir jo laimikis :-D

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Gintasas ramiai laukiantis kol panirs plude !-kliovas-!

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Na ir zinoma Tuomahaukas su savo krapstuku :-D

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

 #29813   Vegys
 22 Bal 2007 23:06
Nusprendziau susipazint su upeliais salia Vilniaus. Taigis - susipazinkim - BEZDONĖ !

Bezdonės pakrantės :

Paveikslėlis Paveikslėlis

Pati upe zvejui grazi (tiesa, foto nesimato, kad vyraujantis gylis yra ~ 30 cm) :

Paveikslėlis

Upeje labai daug prigriuvusiu medziu. Daznai - bebru darbas :

Paveikslėlis Paveikslėlis

Susipazinkime - TRINKULIS. Bezdones desinysis intakas.

Paveikslėlis

Iki Bezdoniu 3 km. Aciu dievui, iki masinos - tik 1.5 km. Ji ten kazkur ... miske ... Gal rasiu ? ;)

Paveikslėlis

"Grazu" :( Padangu / siuksliu pridyge kaip grybu po lietaus ... Tai viena is priezasciu, kodel netoli miesto zvejoju labai retai. Ot kultura zmoniu ... Ale as optimistas - tikiuosi zmones pasikesi. Kada nors ....

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Vistik radau. Susipazinkit - senas japoniskas "kibiriukas", vis dar vezantis mane i zvejybas !

Paveikslėlis

Tikejausi upetakiuka bent jau pamatyt. Nepasiseke. Siaip - Bezdone "nurasiau". Ne tas upelis, kur noreciau zvejot.

 #29817   Agis
 22 Bal 2007 23:49
Taigi, nors ir labai nemalonus šiaurės vakaris pūtė, ale sezoną reikia atidaryti.Taigi aš, Deividas ir x-rapas nutarėm aplankyti žemupio kanalus.
Pirmasis "peiliukus" kirkyti pradėjo Deividas (tik prisukit garsą, nes pamiršau pirštu mikrofoną uždengti, o vėjas stiprus) :
http://loadup.ru/video/view/?id=v24637bc9e
Šitą paleisdamas, liepė atsivesti vyresniają seserį
:lol:

http://loadup.ru/video/view/?id=v24640c8e0

Paveikslėlis

Neilgai laukus, x-rapas irgi nuterė, kad laikas jau "laižiaką" išmesti :lol:
PaveikslėlisPaveikslėlis

Na , o vėliau ir man teko pora peiliukų pačiupinėti, tiesa daug vėliau, nes aš sprendžiau dilemą, kaip sunkiau spiningauti :lol: Trenyravausi su multiku, pradzioje tai toliau 10 metru numesti nėjo, o į pabaigą.... ;-)
Savo laimikių neišėjo fotkinti, bet gal Deivis mano feisą inmes.
Taigi sezonas atidarytas, mes su Deiviu po pora, x-rapas tris.Kadangi Deivido mama jau pamiršo šviežios žuvies skonį, nes anas tik nuotraukas parneša, tai mes jį įkalbėjom, kad poros kilų lydekaitė tikrai verta vakarienės stalui :lol:

 #29835   kamstis
 23 Bal 2007 09:07
Vejo nubloksti arba nacionaliniai zemupio ypatumai

penktadienis 16,30 po darbu judu namo, sirdyje pakili nuotaika :inflovers: ir ivairios fantazijos ir svajones kankina visa savaite varginta vaizduote. Taip vel eilines VGK zemupio varzybos !-kliovas-! . Griztu namo, kosminiu greiciu valgau persirengineju (kaip visada :grin: ) viskas beveik suruosta ir laukiam kamsciu. 17,30 susitikimo laikas pas mane kieme, todel man ramu niekur nereiks vaziuoti. Kamstis atsiranda anksciau ir po biskeli pradedu nesti daiktus. Oi kaip neramu darosi pasivaiscciojus po lauka oi neramu :-:help! . Vejas vejelis. Visi juokaujam "ot pazvejosim". Pradedam detis daiktus ir vel darosi neramu "kaip tilpsim" vaziuosim 5 asmenys. Atsinesus man visus daiktus kamscio transporto priemone pastebimai papilnejo, atvaziavus mikei galutinai uzsipilde ir sukom galvas kaip tilps kitas kolega, kuris daiktu amzinai turi daugiausia . Kas idomiausia jis neskaiciuoja savo inventoriaus sudedamuju daliu jis tiesiog skaiciuoja "RYSULIUS". Su baime vaziuojam iki jo darbo vietos kur jis musu laukia. Stebuklas ivyko jis dauguma savo daiktu sukrove i kita ekipaza !yeee! . Taigi kaip pirmas isedes i masina uzimu priekine sedyne, o kolegos gale tenkinasi 5 deklu keliamais nepatogumais. Tomas visiskai prispaustas prie stiklo. Ir kas sake, kad zvejyba nemalonumas :piktaz. Be dideliu nuotykiu pasiekiam betonke prie rusnes tilto, tipo ivertinti situacija ateinanciom varzybom. :-:help! :!fig! :wh.flag: :nujau-ne !:nujop...! nu ta prasme didelis vejas. Atmata banduoja kaip jura per audra, net bandos lusta. Nusispjovem kaip bus tai ir nuvaziavom pas mazgeika. :beer'2 :'blud;/ nuplovem karteli ir nieko blogo nenujausdami laukem ryto. Buvo pokeris :wh.flag: nebemoku jau zaist. kamstukas kaip iniciatorius gavo i kaulus ir nusimines nuejo gult. Gal delto jis sekancia diena buvo ganetinai piktas ir parode tai, ka dar nelabai galeciau prisimint VGK istorijoje. Varzybos diena prasidejo prabudimu nuo kaukiancio vejo, nors dauguma aiskino, kad susilpnejo. Kas tik susilpnejo tai energija ir gyvybines funkcijos :-vimt pavalgem kas ka turjo ir ir 7,30 sulipe i masinka pajudejom i varzybu vieta. Atvaziavom vieni is pirmuju pasisveikine su kolegom sukalem kuolus, suzimejom sektorius, pradejom ruosti pasarus
PaveikslėlisPaveikslėlis
issitraukem burtus ir po biskeli visi patraukem i savo sektorius.
Paveikslėlis
Man pavyko istraukti sektoriu 14, mike paeme 15, kamstukas 13, kamstis 2, tomas 16. Beveik visas musu ekipazas buvo vienoj vietoj. Pagal prognozes geriausios vietos nuo 1 iki 5 sektoriaus. Tai kamsciui labai pasiseke. O mes kaip visada. Tureciau sugaudyt kokius 760gr. Pradedam varzybas 9,30 iki 12,30 gaudom su pludine. Niekada nemokejau ir nelabai ismoksiu '''bum matosi vienas kitas pagauna man kaip snarglys taip snarglys, kliovo nematau. Bnagos tokios kad 10gr. plude atrodo kap sapelis. Kazkas keleta kartu stuktelejo i plude ir kirsdamas nuraunu pavadeli. Zuvies svorio nejauciau tai po to priejau isvados - kriaukles. kai pradejau siek tiek gaudytis sroveje, kibime, sektoriuje varzybos su pludine pasibaige. siek tiek paeme nervas, nes i besibaigiant siam etapui pradejau gan sekmingai gaudyt stambias auksles, bet ju spejau istraukt kokias 6. Tai pirma tura baigiau su gana kukliais rezultatais keletas didsniu kuoju, plakiukas keletas snargliu ir tos auksles. Kamstukas turi panasiai, mike kogero geriausiai po 1 turo, tomas ir dar kokie 4 tikrai turi daugiau uz mane. Po pludines baisiai susinervinau, nes kaip tik supratau kaip reikia gaudyt teko baigt. sakau ant donkes atsigriebsiu. Po valandos pertraukos pradejom dugnines etapa. tik uzmetus feederiuka kibimas ir nedidelis plakiukas eina i skiaure. Metu vel kibimas ir vel grazi kuoja. Nu galvoju dabar tai duosiu. Kamstukas mike irgi pagauna. Taigi nekreipdamas demesio i aplinka susitelkiu i donke ir gaudau. Karts nuo karto mesteliu aki i kamstuka tas pagauna. Kibimas yrabet atsargus ir daznas pavadelio trukimas priverte det storesni. Nezinau nesuprantu kodel 0,12mm pavadelis taip nelaiko, itariu toki suda nusipirkau, kad reiktu tokio dar paieskot. Po kurio laiko kibimas aprimsta ir galima lengviau atsipust ir pakalbet su aplinkiniais. Darosi idomu sektoriai iki 10 beveik nieko nepagavo. Sugebu isprasyt dar pora vienetu smulkmes ir varzybos baigiasi.Ateina teisejai ir mano rezultatas mane ganetinai nustebima 1,560kg. As gyvenime siose varzybose daugiau kaip 760gr niekada nepagaunu. Apibendrinimas:
1. Vejas eik tu sau [oj-me: :jop-mat gaudziau su bolonke 6m. tai uzmetimas toks kad 10gr. plude vejas pats i vieta nupucia tik reikia sugebet iskelt. Kas gaude su "bado rykstem" greit jas dejo i vieta ir eme matcus. Nors keletas uzsispyrusiai gaude su "astunkem".
2. Per pludines tura pagavau mazai, bet ir kiti sugaude maks iki kilogramo.
3. Dugnines turas pavyko tik mums nuo 10 sektoriaus ir i virsu. Pagavom neblogai.
Taigi dabar isimintinas dalykas. Vietos:
1. Mike (antras zemupio laimejimas jo karjeroje) 2,260kg
2. Kamstukas ::liux 2,1kg
3. Tomas (belenkiek belenkokiu varzybu nugaletojas) 2,00
4. Klubo prezidentas 1,75kg
5. Saciokas :inflovers: 1,560kg
-- kamstis :wh.flag: 0,9kg.
Dalyvavo apie 20 dalyviu, taip kad rezultatas ipareigoja kitais metais kovoti del priziniu vietu.
Taip kad vaikas padare visam VGK tokia geda kad is karto nuvedem i kambariuka davem popieriaus lapa, parase prasyma ir dabar oficialus VGK narys.
Prizai - jurinis stovas, palapine, gelgejimosi liemene, diplomai, taures.
Paveikslėlis
Nugaletojai, kadangi kamstukas dar nebuvo klubo narys tai klubietis uzemes 4 vieta patapo prizininku. Is kaires i desine: Kamstukas, Mike, Tomas, Giedrius VGK vadas
Paveikslėlis
Taip apturejo nemaza geda ja aplaistem ir su mintim, kad rytoj ieskosim vietu be vejo nuejom gult atrodo :'blud;/ Tarem keltis 5,00 kaip tarem taip padarem !nea! , 9,30 islipau is lovos citramonas gurksnis mineralinio ir vel i balna :yaaah! . Nuvaziavom prie neatsimenu kur ir bandem gaudyt nemune, bet nesigavo ir nusipjove paemem spiningus i rankos ir patraukem i senvages. Pas mane 3 kibimai 2 saudykles, ejo namo. kamstukas 3 kibimai (atrodo) viena nutruko prie pat kranto. Mike ir vel lyderis 6 kliovai 3 lydekos viena imama. Tai va toks tas savaitgalis, grizom vejo nugairintais snukiais paraudusom nosim ir pilnom kelnem ispudziu. Amen
Isimintimas momentas kamstukas gauna diploma uz antra vieta. Dabar pas kamscius seimoj bus kogero betvarke. Kamstis net nenorejo grizt namo, isikniaubes i pagalve verke raudojo ir prase palikt ji cia su zuvim su veju :grin: :/braj;
Paveikslėlis
P.S persiprasau uz klaidas, kuriu visu kogero neistaisiau :/braj;

 #29837   Edosius
 23 Bal 2007 09:30
Kaip pastebėjau daugelis žvejų pabijojo didelio vėjo ir savaitgali praleido ne taip kaip norėjo, aš gi jį praleidau nepabijodamas jokio vėjo ir šalto oro, vėlgi ieškojau upėyakių..
Šeštadienis. Dviese su kolega. Pagrindinis kibimas nuo 10val iki 12 val. Kibimų daug apturėjom, aš asmeniškai 3 pagavau, kolega 5. Štai kelios foto:
Maniškis pirmas gyvenime legalus 34cm (antrą kart tik gyvenime gaudžiau) -
Paveikslėlis
Dar vienas ir t.t. visų nekomentuosiu, tiesiog pasižiurėkite -
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Šios dienos žvejybos puošmena - 46cm (pagavo kolega)
Paveikslėlis
Labai gražios žuveles...
Paveikslėlis
Nors ir legalios, te paauga dar..
Paveikslėlis
Smagus buvo šeštadienis...
Sekmadienis. Nėra ka veikti namie, tad vakare vėl nusprendžiu kelioms valandoms nuvažiuoti i kitą upeliuką. Per 3 valandas 5 kibimai, 3 ištraukti, visi maži.
Paveikslėlis
Štai ir viskas. Beje ne visi upėtakiukai nufotkinti buvo, gaila jų kamuoti bebuvo, visgi jie ne fotomodeliai, kuo greičiau atgal į vandenį paleisti..
Nei žvyno visiems ;-)

 #29912   Donis
 23 Bal 2007 19:07
Praejusio savaitgalio muselines sezono atydarymas prie Merkio,ties Milioniskiu kaimu,tikrai smagus renginukas ;-)
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
super plakaciukas :grin:
Paveikslėlis
Dzukai,baltai pavydziu jusu upiu,gamtos,dazniau reikes tenai apsilankyt ;-)

 #30048   Deividas
 24 Bal 2007 18:43
Sezono atidarymas ;-)
x-rap laimikis,viso pagavo 3 taciau kitu nekankinom ilgai ir iskart paleidom ;-)

Paveikslėlis

Agis su laimikiais ;-)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

visi "peiliukai" buvo paleisti ;-) vienam sutiktam "zvejui" bandziau paaiskinti jog jo sugauta lydeka yra neleistino dydzio ir ja reiktu paleist taciau jis liko nesuprates kodel reikia paleist :evil: visus tokius "zvejus" reiktu :-byta:

Paveikslėlis

ta diena sugavome 7 lydekas,namo keliavo tik 1 ;-) :!:

Paveikslėlis

labai dekingas Agiui uz puikia zukle ;-)

 #30202   Donis
 26 Bal 2007 08:30
Dar keletas foto,is keliones po Dzukija.

Perkuno akmuo,ir Merkys
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Nuostabioji Ula, ir jos "Akis"
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Keliaujant toliau,Sesupe ;-)
Paveikslėlis Paveikslėlis

Nemunas
Paveikslėlis Paveikslėlis

Juros upe ;-)
Paveikslėlis Paveikslėlis
;-)

 #30355   x-rap
 28 Bal 2007 12:34
paziurejes, kad keisis orai, nusprendziau dar karta pameginti pagauti lasiaka.
jura pasitiko svetingai
PaveikslėlisPaveikslėlis
siai blizgei teko paragauti lasiako dantis Paveikslėlis
mano kuolas
Paveikslėlis
kadangi buvau vienas , tai paveikslavau bile kaPaveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 7 x-rap. Iš viso redaguota 30 kartus.

 #30385   Sokratas
 29 Bal 2007 18:43
Negaliu sakyti, kad nekibo,...
....kad kibo- irgi :)
Vakar, šeštadienį, žvejojau netoli Mažeikių ir pagavau vieną lydekioką virš kilogramo

Šiandien nuvykau į vakarykštę vietą vėlokai, apie 10 val. Jei vakar atvykęs radau 6 auto, tai šiandien tik viena stovėjo. Bandau susigauti žuvelių lydekoms, bet nesiseka. Nuėjau pažiūrėti, kaip sekasi kitam žvejui, nes jisai žvejojo nuo kranto, toje vietoje, kur vakar vienas žvejys ištraukė 4-ias lydekas. Sako nieko neturiu. Man visai nukrito ūpas, nebesinorėjo net valties pūstis. Grįžau prie užtvankos, dar pamirkiau dzikus, kukurūzus, bet veltui. Pasikapstęs po žemes, susiradau slieką, užmoviau ir nusviedžiau prie pat užtvankos į verpetą ir.... kimba. Bandau pakirsti, kažkas suvirpa bet nieko neištraukiu. Ir taip kelis kartus, kol pakertu stamboką, gal kokių 200 gramų ešerį. Bandant iškelti į krantą, jisai suspurdėjęs atitrūksta nuo kabliuko, nes tasai mažytis, tinkantis tik blizgėms, raudytėms, ir ...,,adjos amigos" :).

Buvau dar porą ešerių pakirtęs, bet ir tų į krantą neiškeldavau, pabėgdavo. Vis sukosi mintys, gal persirišti kabliuką į normalų, bet tinginys nugalėjo, o ir ešeriai nebekibo. Į namus dar ankstoka, tad persikėliau į kitą užtvankos pusę, ten kur vanduo krenta ir toliau vinguriuoja siauras upeliukas, kurį geras sportininkas įsibėgėjęs turbūt ir peršoktų. užmetų kartą, kitą, paeinu toliau, ir vėl metu, kol galų gale plūdė ima elgtis taip, kaip nesielgia už ko nors užkliuvusi, pakertu ir sėkmingai ištraukiu normalią kuoją. Vėliau pasroviui plūdė nuplaukia gan toli, greitai aš jos nebematysiu, tad pradedu po truputį traukti link savęs ir taip iš lėto bertaukiant, pajuntu smūgį, pamatau verpetus ir bandau kirsti, bet meškerė vėl tuščia. Parsitraukęs apžiūriu ir suprantu, kad buvo griebta už plūdės, nes joje matosi įdubimas, gal nuo lydekos danties, nors nesu garantuotas. Na palauk tu man, galvoju. Viską palikęs, nueinu į mašiną atsinešti spiningo. Pareinu, o ant plūdinės jau raudė užkibusi, kurią sėkmingai ištraukiu. Pradedu žaidimą su spiningu, bandau vienaip, antraip, bet veltui. Plūdė matyt anam padarui gražesnė buvo nei mano vobleriai, sukrės ir guminukai. Pakertu dar vieną raudę ir tai visas šios pusdienio žvejybos rezultatas. Prisižvejojau užtektinai, užteks galvoju, trauksiu link namų, grįžtu prie mašinos, o čia, kad prisirinkę ratuotųjų. Buvau likęs vienas pats, o dabar mašinų net septynios. Na na, galvoju, bandykit laimę, o man jau užteks. Nupaveiksluoju žuveliokus, sumetu juos atgal į vandenį, dar nufotkinu vieną vyruką su savos gamybos valtimi, kokios dar niekur nėra tekę matyti ir laimingas patraukiu namučio.
Tas keletą nuotraukyčių pridėjau prie vakarykščių, o adresas jų :
http://photofile.ru/users/bobisss/2638919/

 #30407   tuomahaukas
 30 Bal 2007 12:15
Šeštadienis. Kanalai. Gintasai iškart bėgte prie savo duobės, vos spėjau "pazoomint" :lol: . Oras gražus, bovyjuos spiningėliu. Veiksmas vandeny matyt, bet totaliai neima. Einu pasidomėt kaip aniems sekasi. Gintasienė atidarė baltos žuvies sezoną. Gintasas prašo paaiškint apie plūdę (lankstosi gražiai), aš greit pareiškiu kad čia iš ežio spyglio, nesulaužoma ir tai įrodau :twisted: Pabrukęs uodegą greit pasišalinu iš įvykio vietos, pasiimu plūdine ir einu į patį kanalo galą, nes sukilo vėjas, neša plūdes, o ten gražu. Greit suruošiu įrankį ir bedu sietelį ant pagaliuoko undenin. kad stabiliau insmeigt panaudoju kiaulės masę ir girdisi didelis "pūkst". Buvo proga įvertint kad vanduo dar tikrai per šaltas... po 2 val. pasėdėjimo su apatiniais ant kibiro rūbai sausi. Kibimo nulis. Ale kas per monstrai kanaluose gyvena ?- aplinkiniai krūmai nukloto storo valo barzdomis... :conf
Vėl susiruošiu prie jų ir pradedu zyzt kad reikia kraustytis ant Kryžiškių tvenkinių prie seklių įlankų, tie labai greit prišyla ir kliovas bus. Žinau kur jie nori mane pasiųsti mintyse, bet nors nenoriai, įkalbinėjims pasiduoda. pervažiuojam, užimam vietą, kad netrukdyt aš pasišalinu. Vietiniai be nuotaikos, kibimo nėra. Subjūra ir oras- vėjas pasisuka "ventiliacine" kryptimi ir stovint šalia užtvankos su meškere atrodau daugiau negu juokingai. Pakuojamės ir važiuojame namo.
Kibo labai prastai... gal kitą savaitgalį reiks smeigt sietelį ir vandenį išbandyt ? :roll:
Iliustracijos:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

 #30415   Meškute
 30 Bal 2007 20:20
Na va pagaliau ir man pavyko atidaryti lydeku sezona :-D

Siandien su Dusia nusprendem pazuvauti Traku rajone... Kadangi vakar zvejyba buvo nesekminga, tai sian per pietus ismovem prie ezero.

Paveikslėlis Paveikslėlis

Po dvieju valandu zvejybos, kai mano viltys seko ikirsti kokia lydekaite.... pagaliau as suvylaiujau nediduke, puskilogramine grazuole :-D

Paveikslėlis Paveikslėlis

Na, o po kiek laiko ir Dusia ikalbejo viena lydekaite, kuri buvo dvigubai didesne uz mano :kocelas!

Paveikslėlis Paveikslėlis

Kdangi labiau i vakara pasidare vesoka, vejas buvo nusiteikes nepalankiai, teko vaziuoti namo. Stai taip atidareme lydeku sezona ''plot

 #30439   x-rap
 01 Geg 2007 15:49
sekmadieni atvaziavo keletas draugu is vilniaus ir nusprendem pazvejoti juroje. buciau nevaziaves, bet kirbejo slapta mintis, kad galesiu ibristi i jura, bet... Paveikslėlis
oras kiek saltokas, bet sauletas. susistatome savo kolchoza
Paveikslėlis
net nesitikejome tokiu laimikiuPaveikslėlisPaveikslėlis
mano laimikis ta diena buvo didziausias :grin: traukiau, kaip rykli
Paveikslėlis
pagavome ir uotuka. kuris is ju??? :?:
Paveikslėlis

 #30555   Edosius
 02 Geg 2007 16:46
Sveiki visi po ilgo savaitgalio! ::hai-bai
Poilsiauti gerai, bet po ilgelesnio savaitgalio darbe nekas, darbo tiek kad nors nusišauk :/nu/n/x , bet ne apie darbą reportažas o apie žvejybas.
Užsikrečiau tais upėtakiais... Kažkokia liga jie !jablynkst!: Tris dienas klajojau po šabakštynus, braidžiau, keikiaus, juokiaus, džiūgavau, šokau laimės šokius, masalus ryšiojau, žuvis stebėjau per polaroidus ir aišku šį bei tą nufotkinau, tad palieku mano fotoreportažą Jūsų teismui ;-read!
Šeštadienis. 4 ryto kylau ir jau 5 vietoje. Vienas buvau, tad neskubėjau. Užlipęs ant didelio kalno nužiūrėjau savo šios dienos valdas, prašom pažvelgite kam įdomu.
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Pasigrožėjęs gražiu rytu ir vaizdais įkalu Paveikslėlis
ir žygiuoju pirmą kartą link šio upelio Paveikslėlis.
Rišamas naujas vobleriukas ir tikimasi margiojo kirčio. Antras metimas ir "kala", ech kaip gera. Tiesa neištraukiu arba tiksliau "neužsikala". Štai čia tas kirtimukas buvo
- Paveikslėlis.
Po to dar keleta metrų pažygiuoju ir pirmasis margis yra. Paveikslėlis,
poto seka ir antrasis Paveikslėlis,
dar toliau paėjus trečiaisis
Paveikslėlis.
Visi jie paleisti ir tikiuos dar gyvena :che-he: Paveikslėlis Paveikslėlis
Bežygiuodamas toliau užsiraunu ant pirmojo tą dieną legalaus Paveikslėlis
beje tai ir buvo vienintelis šeštadienį pagautas legalus ir paleistas, o paleidimo ceremonija nufilmuota, jei žinočiau kaip video patalpinti patalpinčiau šioje............. vietoje. Beklaidžiojant upeliuko vingiais teko ir guminį suvaryti, mat už kažkokios vielos spygliuotos užkliuvau, tad kairys gumiakas su ventiliacija patapo. Dar ta dieną pagavau 3 upetakius, tiesa tie upetakiai dydžio sulyg mano delnu (ilgiu).
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Turėjau ir visai rimtų kibimų, vieną margį net mačiau, tikrai svolačiai apie 40cm, bet po pirmo kirčio ir nepakirtimo niekaip jo neišprašiau iš savo duobes, tik baksteli snukučiu ir palydi vobleriuka iki manęs.. Taip ir baigėsi šeštadienio žūklė, palieku upelį iki kito karto.. PaveikslėlisPaveikslėlis
Sekamdienis gi poilsio diena. Pirmadienis. Apie šią dieną arba gerai arba nieko. Pavadinčiau ją upėtakių šou arba rekordų diena. Upėtakiai kibo kaip išprotėję. Kiekvienoje duobėje bent jau kibimas arba išėjimas buvo. Per šią dieną pagavau kažkur 15 upetakių, 9 iš jų buvo nuo 32 iki 39cm. Buvo užkibę ir 2 "tėčiai". Vienas tai gangsteris. Galvojau kad i kelmą isegiau, tik trinktelėjau sakau gal atsikabins nuo šakos.. Tik ta šaka iš duobės pradėjo purtytis ir kosminiu greičiu pamačiau "žvake".. Viskas.. Turbūt buvo mano gyvenimo upėtakis, bet jei žvejosiu toliau tai dar tikiuos susikaut ne su vienu tokiu vandens breiko šokėju. Kaip minėjau pagavau išties daug, tad nekomentuosiu kiekvieno atskirai, tiesiog palieku šiuos vaizdus jūsų akiai.
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Štai ir viskas chebra. Paskutinį upėtakiuką kai paleidinėjau nespėjau jo nufotkinti, nusifotkino tik purslai, kuriuos jis mums visiems paliko, paliko ir viltį, kad kitą sykį aš dar pamatysiu ne vieną ir ne du purslus.. O aš jiems palikau ir paliksiu gyvenimus.. Paveikslėlis
Trečioji diena buvo antradienio vakaras, pagavau 2, vienas iš jų kur laikau rankoje.
Iki malonaus ::hai-bai

 #30822   x-rap
 06 Geg 2007 21:53
nesulauke daugiau norinciu vaziuoti i nida, isvykome kartu su skumbrotu.tikejomes paspardyti lasiakams subinulius. oras buvo puikus. vanduo palyginus drumstas.Paveikslėlis
gerbiamas sbirulino fanas skumbrotas uzsieme ekspermentais.Paveikslėlis
po keliu valandu juodo darbo ant sito monstro Paveikslėlis
skumbrotas ikirtoPaveikslėlis sita gandraPaveikslėlis
parneses krantan negailestingai nusuko gandrazuvei spranda
Paveikslėlis
po 8 valandu mojavimo pagaliais gerbiamas skumbrotas tiek pavargo, kad nusprende pailseti, bet nesekmingai. ji pervaziavo :grin: Paveikslėlis
reiskiame uzuojauta, nes meete prie atmatos jis dalyvauti nebegales
x-rap si diena buvo nesekminga, nes paliko savo sacioka, o kadangi jo neturejo, tai zuvys paprasciausiai nemate tikslo kibti. viena atsekima visdelto maciau iki pat koju.
zvejojo dar keletas musu konkurentu-draugu , vienas is ju turejo kibima, bet neturejo sacioko, tai ir nepaturejo lasiako.Paveikslėlis
ant ivairiu musiu ir kirminu zvejojes sbirulininkas -skumbrotas turejo ir daugiau kibimu, tai uodega nukando, tai blizguti nuplese, tikriausiai gandrazuves. spiningas aiskiai pralose siandienineje zvejyboje, keisiu stiliu. busiu x-rap-sbirulin :grin:

 #30827   fukas
 07 Geg 2007 00:16
Na štai ilgasis savaitgalis įpusėjo ir pateikiu savąjį reportažą iš Kuršių marių ''plot

Kaip jau ir buvom numatę ir sutarę su Mingės Viktoriuku penktadienis ir šeštadienis suvalkiečių diena :lol: Viktoras tiesa ilgokai spyriojosi, bet buvo priverstas penktadienio ryte nuleisti savo laivelį, kuris pasirodo ir spalvas šį sezoną pakeitė Paveikslėlis Prasidėjo ilgas ir kankinantis laukimas iki penktadienio dienos darbo pabaigos, nes visa kita jau vietoje- kuprinės sukrautos, alus užsakytas, kiaulės kūnas į kefyrą pamerktas, sliekai supakuoti. Na štai pagaliau ilgai laukta darbo pabaiga atėjo, paskutiniai patvarkymai ir septynių žmonių ekipažas iš suvalkiečių sostinės pajuda link lietuviškos Venecijos. Dvi valandėlės netruko praeiti ir štai mes jau spaudžiame svetingam Viktorui dešinę. Kiekvienas susiruošiam miego guolį ir puolam ruošti vakarienės Paveikslėlis, Paveikslėlis Kadangi šeštadienio rytas nusimato ankstyvas ilgai Minijos pakrantėje nesėdėjom ir su didele viltimi nueiname miegoti.
Rytas išaušo gražus ir nežadantis jokių gamtinių kataklizmų Paveikslėlis, Paveikslėlis, Paveikslėlis. Pagaliau visa amunicija laive ir pajudame tikslo link, pakeliui grožimės bundančia pamario gamta Paveikslėlis Paveikslėlis PaveikslėlisPaveikslėlis Paveikslėlis, sutikom ir pamario gyventoją, kuris jau ruošėsi poilsiui Paveikslėlis. Štai ilgai lauktas pirmasis taškas GPS'e Paveikslėlis, žvejyba tuoj tuoj prasidės :lol: . Visi sustoja į pozicijas ir pradedam skandinti sliekelius, po keletos metimų pirmas džiaugsmingas "YRA" ir suprantame, kad vienintelė laive buvusi moteris vyriokams nušluostė nosis-pirmasis dryžius jos :n.nee:Paveikslėlis, deja nors tai iš vieno tai iš kito pasigirsdavo "YRA", tai buvo vienintelis džiaugsmingų šūksnių vertas egzempliorus :? Bet viltis miršta paskutinė- Viktoras traukia inkarą ir mes plaukiame ieškoti geresnės vietos. Artėjo pusiaudienis, o rezultatai nedžiuginantys, visi turime tik po vieną egzempliorių :( Apiplaukę beveik visas žinomas vietas pagaliau sustojame prie vienos apie 4 m. gylio duobelės ir vėl bandome laimę. Tai vienam tai kitam laivo šone pasigirsta emocijų proveržių "jama, bet atsargiai..., ...velnias, neina pakirst..., ...zarazos, slieką nukando..." Bet kadangi kaip minėjau viltis miršta paskutinė, o pas žvejus ji apskritai gaji, priartėjus prie pusiaudienio atsiranda kliovas !-kliovas-! Pagauna tai vienas Paveikslėlis tai kitas kolega Paveikslėlis, Paveikslėlis. Kibimas pagerėjo, tačiau dryžuotieji dar labai atsargūs, masalą griebia labai atsargiai, be entuziazmo, toks kibimas išsilaikė visą dieną. Bandėm spėti, kad tai įtakoja šaltas vanduo ir besikeičiantis oras. Tiesa pastarasis buvo visai neblogas ir nors iš ryto nemaišė apdairiai pasiimtas žieminis kostiumas įdienojus saulutė laivo užuovėjoje jau šildė smagiai :lol:

Taigi šio sezono pirmos Kuršių marių ešerių žūklės (tiesa visą dieną mariose buvom vieniteliai mėgėjai ir Viktoras porino, kad esam pirmosios varnos šiais metais) rezultatai: iš ryto retkarčiais gaudyti smulkūs cigaretiniai, nuo pusiaudienio su trumpomis pauzėmis gaudyti dryžiai sveriantys nuo 100 iki 500 g ;-var-var. ir bendras dienos rezultatas pas kiekvieną žvejoklį nuo 20 iki 30 stambių ešerių, štai manieji :oops: Paveikslėlis

Štai tokia buvo ta mūsų pirmoji dryžuotūjų žūklė ir puikiai praleistas laikas nuostabioje gamtoje su gera draugų kompanija :beer'2

 #30848   x-rap
 07 Geg 2007 18:38
kelios foto is siandienines zukles karkleje. rezultatas: viena pleksnyte uz uodegos, 1 gandrazuves pasekimas, 1 kibimas -pabegimas ir 2 vejazuves istrauktos. bangos nedideles, bet vanduo neskaidrus.
tik atvyke susitinkame nelaukta drauga
Paveikslėlis
kadangi pradejo kilti vejas ir bangos, tai pasiruoseme kaip i kara
Paveikslėlis
ir pabaigai vienas is gandru( tas kur rankoje laiko)
Paveikslėlis

 #30850   Gedasas
 07 Geg 2007 19:03
fukas rašė:Na štai ilgasis savaitgalis įpusėjo ir pateikiu savąjį reportažą iš Kuršių marių ''plot
jo, faina jums ten buvo
Paveikslėlis

prie sio tiltuko pernai smagiai kritau ir nukritau ant savo nuliovo spiningo, nors su juo dar ir dabar zvejoju, bet kritimo pasekmes jauciasi...., neilgai jam liko gyvent :lol:

 #30951   x-rap
 09 Geg 2007 07:22
ryte susitvarke reikalus nusprendem vel pabandyti zvejoti juroje. kadangi buvo didokos bangos, pasirinkome zinoma vieta karkleje, kad galetume permesti pirma sekluma isibride. zvejyba gavosi ganetinai ekstremali.
Paveikslėlis
ibridus apie 25 metrus nuo kranto, bangos kartais net sliuksteldavo per virsu.
Paveikslėlis
susistateme savo dvieju stovu"kolchoza" ir galejome ramiai laukti apie 30 minuciu, nes pamatyti kibima is tokio uzmesto atstumo(apie 100m) tikrai nesitikejome.
Paveikslėlis
pirmasis istraukimas ir draugo meskerykotis ganetinai islinkes
Paveikslėlis
pasirodo pirmosios pleksnes, gana normalaus dydzio
PaveikslėlisPaveikslėlis
vakarop pradejo kilti vejas ir dideti bangos.kibimas liovesi.
Paveikslėlis
ibristi i jura daresi beveik neimanoma. gal ks nori taip pameginti? :-D
PaveikslėlisPaveikslėlis

 #31070   rocke
 10 Geg 2007 18:19
Neteko cia foto talpint,taigi bandau....Ar teko taip zuvi kam nors pagaut :?: Nei vienas kabliukas nebuvo isiseges :eek: ,bet vargseliui zandikauliai turbut isniro :cry:
Paveikslėlis

 #31278   Donis
 11 Geg 2007 22:13
Siandiena su kolega Augustu is Vilniaus meginome pagauti zemaitisku upetakiu,pora 25cm atsivijo,kazko dar nenori,o gal kad per velai vakare isvaziavome :?
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

 #31482   Skumbrotas
 14 Geg 2007 13:26
Reportažas iš varžybų „Baltijos menkė 2007“
Buvo taip, arba laivų kolchozas Palangoje:
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Plaukė vyrai su kuo tik plaukti galėjo. Ir su šitokiais Paveikslėlis
,,,ir su šitokiais Paveikslėlis...
...ir su senienomis, ir su naujienomis: Paveikslėlis
O kas lavą namie užmiršo – gaudė iš džipo: Paveikslėlis
Prigaudė kas kibirą Paveikslėlis ar dėžę Paveikslėlis , kas pilną valtį Paveikslėlis , o kas tik katinui Paveikslėlis ...ar dar blogiau Paveikslėlis Paveikslėlis
Gaudyti lengva, bet paskui reik nutįst pasvert.... Paveikslėlis Paveikslėlis
Šita tiks? Sveriam? Paveikslėlis Sveriam! Paveikslėlis
O rimtesnės nėr? Paveikslėlis Tiek to – sveriam katiną maiše... Paveikslėlis
Narkotikų kontrolė – reikalas rimtas! Paveikslėlis
Varžybų šerifas Paveikslėlis ir varžybų buchalteris Paveikslėlis
Pagrindinis prizas Paveikslėlis , taurė ir medaliai Paveikslėlis bei pernykštis prizas Paveikslėlis
Nugalėtojai – ir komandiniai ir pagrindinio prizo vienam asmenyje Paveikslėlis
Tarpusavyje truputuką pasiaiškinus Paveikslėlis išaiškėjo SamSamyč Paveikslėlis ...
O čia Nugalėtojai, kai jie dar nežinojo, kad jie NUGALĖTOJAI Paveikslėlis
Menkė, kurios svoris 4,80kg, ir kurios vertė lygi 15Ag Mercury variklio vertei: Paveikslėlis Paveikslėlis

 #31763   Sokratas
 16 Geg 2007 20:05
Vanduo po liūčių Ventoje baisus
Paveikslėlis
Tad teko važiuoti toliau, į Varduvos užtvanką. Kimba tokios žuvys
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Į žvejybos pabaigą sutikau seną žveją, specialistą, kuris buvo prigaudęs neblogų karšių, net kilograminių. Pasirodo kimba, bet jau buvo šaukštai po pietų.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė