Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #299024   opiumas
 17 Rgp 2011 13:41
Na va, ir as pirma kara nusprendziau sukurpti reportazeli :) Siryt nusprendziau savo zvejybini kirmina nuraminti dar nebandytame karjeriuke netoli Sernu. 5.45val as jau siubuoju valteleje ir patamsyje ieskau kur galeciau uzmesti plude. Mano tikslas - lynai.
Paveikslėlis
Pagaliau nusiziuriu vandens aki tarp lapu, kurioje gylis apie 1.5m ir pasodinu ten plude ir keleta kukuliu jauko.
Paveikslėlis
Praejo lygiai valanda, plude net nekrustelejo, vandenyje gyvybes nematyti, tik kiek akys uzmato aplink valti, plaukioja didziuliai tuntai saulazuviu. Mintyse jau pradedu keikti save, kad apsistojau butent siame karjeriuke, o ne kitoje kelio puseje, kaip plude ima po truputi niurkdytis. Laukiu.. puse minutes, antena truputi iskyla ir "eina" i sona. Kertu ir pirma zuvis su kruva lapu mano rankose ''plot Ne pats didziausias lynas, bet pradzia yra. :grin:
Paveikslėlis
Tik nukabinu zuvi, uzmetu ir vel kibimas, sikart sprindinis lynukas. Ir tada jau kas 10 min po kibima, bet kibo tik lynukai. Jau gerokai prasvitus apie puse 9val pradejo ir burbulai kilti aplink mano paserta vieta ir visame karjere skambejo lynu cepsejimas, kai renka vabalus nuo augalu lapu esanciu vandens pavirsiuje.
Paveikslėlis
Nu ir kibo visai neblogai, dar istraukiau pora visai smagiu karosu. Keli lynai atsikabino betraukiant, nes visus reikejo "rauti" per zoliu tankumyna. Apie 11 val nusprendziau baigti zukle, nes jau nebesitikejau pagauti motininio lyno, tai atsisveikinau su laimikiu ir isleidau dar paaugti.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Labai smagiai praleidau laika, dar nusiziurejau viena perspektyvia (mano akimis) vietele ir grisiu cia, jei orai leis, kita savaite ;-var-var.
 #299049   Gedcka V
 17 Rgp 2011 15:54
Sveiki :/braj; , seniai bebuvau čia, teko mažai namie būt, darbai neleido atsipalaiduot :zZz: .Pastarosiom dienom, teko pabuvoti kaime, tai pasiėmėm pabandymui ir meškeres pažiūrėt ar dar neprasideda kibimai rugpjūčio.

Pirmadienis

Taigi lauke šilta ir vakaras... Susimetam meškeres, pašarus, visa kita susitvarkom ir ramiai laukiam. Po kelių minučių pradeda skabint masalus mazgiai. Tai karšiukai, tai kuojukės ar dar koks velnias randa tą masalą ir pagaliau normalesnis vežimas ir pirmas puskaršis. Po valandos darbavomasi atkeliauja žmonės pas mus, sako:
-Netrugdysim jei šalia pasimaudysim?
Nu mes kaip ne piktybiški tai sakom: - Prašom, tik nepersitrukšmaukit.
Tai kaip visą laiką sako viskas bus ok, o kad mašinoj sėdėjo 3 vaikai, tai net nesimatė... Tai teko gerą pusvalandį pratumėt triukšme, kol neiškenčiau ir išprašiau gražiuoju.
Pagaliau ir vėl ramu, ir taip iki saulėlydžio prasėdėję vyniojom meškeres. Pagaut pagavom, tik nieko įspūdingo.

Paveikslėlis
Atleiskit už neryškią nuotrauką, nežinau kodėl jis taip aprasojo :x

Antradienis

Ir šios dienos rytas. Guliu kaip nukirstas, bet žvejot labiau noriu :v-ar . Į ranką spiningą, ant nugaros kuprinė ir prie ežero. Oras vėsokas, bet bent jau nelyja ir nėra vėjo. Pramėtau aplinkines vietas ir einu prie pagrindinės įlankos kur dažniausiai pagaunu "torpedą". Ir kaip tikėjausi pradžiginus trečiu metimu, už akmens gylyje, barkštelė ta lauktoji. Traukiu, traukiu aš ją, staiga spiningas išlinksta, ritė zyzia, o aš ką, nesuprantu kas vyksta :-D . Staiga pasileidžia veržimas, bet vistiek kažką traukiu link kranto. Prisitraukiu, o ten lydeka, žaizdų nematyt, maniau kokia mamula paėmė, tačiau jokių žaizdų nėra. Tik per tą kuri tempė šią lydeką, teko verstis ir sušlapt iki ausų...

Paveikslėlis

Vėliau, pasibaigus baikoms, einu į pratekėjimą, kuris iš vieno ežero įteka į kitą. Praėjusiais metais rudenį ten apsilankiau, pasirodo ten yra "žverių" tik, kad tie "žverys" pasirodo tik pavasarį arba rudenį. Atsistoju ant bebrų pastatytos užtvankos ir mėtau. Kaip visada šaudyklių pilna :-vimt

Paveikslėlis

Bet mestelėjus į kitą pusę užtvankos smūgis, ir kažkas rimčiau vartaliojasi link kranto. O ten ešerėcas koks ~200gr.

Paveikslėlis

Šiuo ir pasibaigia spiningavimas, nes bemėtant vobleriukas pasikabino ant medžio, jį beišlupinėjant iš medžio teko krist į dumblą, antrą kartą sušlapt... :-niak'

Antradienio vakaras

Pagalvojau po visų vargų užsuksiu pas save į prūdą, galvoju gal kas rimčiau papuls, nes žuvis visas išgaudo ūdra, ir neina žuvytėm užaugt.
Bet man pasisekė pagaliau! ''plot :che-he: Užkibo lynukas ( 27cm 290gr.) ir kuoja(23cm ~200gr.) Kuriuos čia pirmą kartą matau užaugusius. Nu, o vėliau nieko gero, tad einam namo ir paskui su kavute prie filmo sėdim.

Paveikslėlis

Paveikslėlis


Trečiadienio rytas

Vakar grįžau, bet rytdienai tėvas dar norėjo varyt, tai sakau kodėl ne? Tai 5h mes jau ten. Vėsiau, nei kada buvo. Sėdim laukiam galvojam nieko nebus '''bum . Nu bet, prisimenu, kad mašinoj yra dar spiningas, pasiimu ir einu drožt vietų. Bemėtant pastebiu, kad prie ištekėjimo kažkas mailių vaikosi. Prieinu, atsitupiu, kad nematytų ir metu... Traukiu, traukiu, jau prie kranto galvoju nieko, bet šnayyy kaip davė per nagus. Jau galvoju, kad ištrauksiu, tai ištrauksiu :gutgut . Po 5min. kovos pamatau priešininką. Ešerys neblogas :gutgut , bet tikiuosi pagerinau rekordą. Ištraukus pamatuoju pasirodo, kad nepagerinau.. :e:e . Nusiviliu, nes lygiai toks pats koks yra mano rekordinis ešerys 34cm. Tik šis svorio daugiau turi, matyt nuo to mailiaus prisivalgė 340gr.

Paveikslėlis

Daugiau nieko nepagavau išskyrus, lydeka kuri bandė griebt prie kojų, bet nepataikė.. :e:e Grįžus pamatau, kad tėvui nekaip. Sakė:
privažiavo kažkoks diedas ir, kad pradėjo jis ten plepėt, staiga pradėjo vežt ant dugninės, pakirtau, prisitraukiu iki kranto toks karšis neblogas kažkur apie 2,5kg. Ir per delną išslydo. Jei nebūtų tas stovėjęs bučiau ištraukęs 100proc... '''bum
Bet pamatęs mano ešerį nuotaika truputį pasitaiso, pažiūrau, ką dar pagavęs tai karšiukas, keli lynukai(imami nebijokit, paleidom į savą prūdą augint.). Spiningą pasidėjau ir einu sakau su plūdine pažiūrėsiu, kas gero. Nuainu prie to pačio ištekėjimo, ten tokia skylė yra ir ten nuleidus slieką pasirodo galima nemažai žieminių ešerių prikirst. Tik, kad man jų nereikėjo tai paleidau. Kokia 40vnt. buvau tikrai pagavęs. Visi ešeriukai per 1h. :cool: Gera buvo prisimint žieminę žvejybą, plūde pasinaudoji kaip marmūške, o sliekas masalas :cool: .

Paveikslėlis
Ten tam tarpe gaudžiau :-D .
 #299609   Rapalas
 20 Rgp 2011 12:45
Sveiki, vakar gryžau iš poilsio papėje, buvom nulėke tris kartus i ežeriuką plėšrūnių pamedžioti. Viena diena du kartus po 5 valandas, tai nei vienos imamos lydekėlės, po tris nelegalkes tik, o kita diena išsiruošėm vakarop į slaptą vietelę kuri teikė daug vilčių ir neapsirikom. Žvejojau išskirtinai su walkeriais, rapalos kuris nuvylė ir duel ant kurio ir pagavau lydekėlį 75cm, 3,1 kg.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Kibimas buvo įspudingas, tarp visų žolnų buvo gana didelis langas, užmečiau, vedžiojų šuniuką, ir tik matau pareina konkreti banga :shock: tada darau :stop-; ir tik pokšt vandenį griebimas, pakertu ''plot kažkas gero ir neeilinio. Po kovos per žoles, nendrynus ji jau prie valties ir griebiu ją lauk. Masalas kaip matot burnoje giliai :) vobleriukas patiko ;-var-var.
 #299848   arabas
 22 Rgp 2011 09:58
Pasitaikė ir man proga šeštadienį pas braliukus pažvejoti. Buvau užsukęs į SALMO parduotuvę Rygoje. Asortimentas lyginant su ankstesniais metais labai skystas. :( Gal dar jaučiasi krizės padariniai?
Nusipirkau “Makškerešana karte” ir link balos. Bala - tradiciškai latviška, t.y. didelė, sekli ir stipriai apžėlusi. Žuvytes skriausti prdėjau irgi tradiciškai – paviršiniais krenkais. Ypatingu aktyvumu lydekos nedžiugino. Po gero pusvalandžio žiūriu, kad gaunasi šūds kampe,- keli kibimai, ir viskas. 'viarkt Teko pereiti ant poperių, volkerių ir minnow voblerių. Štai tada ir prasidėjo lydekų šou. ''plot Metimas, truktelėjimas, 2-3 sekundžių pauzė, verpetas, purslai, ir… ščiupokas valtyje. Labai daug lydekų atakuodavo voblerius iš priekio – beveik visas pavadėlis atsidūrdavo lydekos žabtuose.
Dvi didesnes pasilikau kepimui ir kotletams, likusias paleidinėjau.
Fotkinta iš mobilkos, todėl iš karto atsiprašau už kokybę.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #299977   Edosius
 22 Rgp 2011 17:42
O Taip Taip... Be trijų dienų lygiai du mėnesiai kaip rankoje spiningo neturėjau, bet tai baikis, nes mano kūną šildo „Žvejo Tribūnos“ maikis ''plot
Planas chuliganas gimė ne todėl kad kažkokį lydekioką pagauti, o išprašyti raudonakį povandeninių džiunglių karalių – Lyną. Apie nieką kitą ir nemąsčiau.. Lynas, Lynas ir dar kartą Lynas.. O jei dar du pavyks išrauti iš dumblyno.. būsiu pilnai laimingas ir net Talentu galėsiu save pavadinti :ruko
Jei lynai, reiškias sėdam penktadienį vakarop su Aurumu jų patykoti. O taip, kibo čia jie kaip reikalas, na ir dydžiai sakyčiau kaip didelis reikalas. Pašarai, naktinukai, gylių atsireguliavimas, meškerių stoveliai.. nu vsio kak „nužno“... Rezultatas – apvalus apvalus nulis, net kibimo nematėm :-niak'
O dabar KAK NUŽNO ;uolrait
Priglaudžiam šalia ale vietinį ir visų vietų savininką. Meškerė senovinis teleskopas, aliumininiai žiedeliai, vals koks 0,4mm, karmūškė kumsčio dydžio, pašaras kiaulinis kombikormas ir paprastas dirvinis baltas sliekas. Žvejybos įgudžiai – kiek gali užsimojęs sviedi tą „kumštį“ tolyn, ir jei pasiseka nuskraidint bent 20-25 metrus gali nebesikeikt, nes tiek jau pakanka, tada meti meškerę vandenin ir eini ieškoti kokio kuolo jai paremti, poto išsidroži ale tipo „Y“ formos pagalioką ir vą turi jau „bezdžionę“. Išsitrauki nematytos firmos alaus dvilitrinę pūslę ir žvejoji. Ir taip žvejojant tikrai smagiai kimba. Per porą valandų trys lynai. Iš akies sakyčiau kylo, pusantrinis ir koks 1,7kg..
Tiesa, alus tūrėtų būti ganėtinai stiprus, nes po kelių užsivertimų turėtum pradėti pasakoti kaip tu nieko nebijai, visiems „į dūdą“ užduodi, koks stiprus ir pan.. Tačiau, manau tas pats žvejybinis alus turi turėti išskirtinę savybę – suvartojus porą litriukų, parodyti ištikrųjų kas esu aš. Kaip minėjau išpumpavo jis tuos tris lynus, su lyg trečiu lynu išpumpavo ir tą puslelę. Nuėjom žvilgtelėti jųjų.. Gražūs, ką ir bepasakysi, todėl net žodžio net ir neveptelėjome, o vat kaimynas "galiūnas" drebančiu balsu išsidavė – klausykit, jūs gal manęs neprimušit ir žuvies neatimsite.. Įdomus sakyčiau visgi tas alus. Siūlė paragaut, bet durnius atsisakiau.. Kokią progą praleidau :neutral:
Naktipiečiai prie teliko, su Utenos alumi bei kortomis privertė išsiaiškinti kas tikrai DURNIUS '''bum
Šeštadienį vėjas vardu Uraganas, o dangus be skėčio.. Lekiam ale tipo lydekų. Išlekiam per pietus ir taip bandysim baladotis su spinais iki vakaro.
Valandėlė ir žiūrėk triusikai šlapi.. Edošius ryškiai porina kad visi sanariai žiauriai skauda ir turbūt turi temperatūros, o Aurumas ryškiai netiki, nes pas Edošių juk vienintelė mintis – lynai, lynai ir dar kartą lynai. Po kokių keturių valandų pavyksta įkalbėti plaukti krantan. Per tą laiko tarpsnį per abu virš dešimt kliovų, kelios rankose, nei vienos legalios, tik viena man smogė taip, kad vos spino iš rankų neišmušė. Grįžus termometras nemelavo – 38,4... Karšta čiobrelių arbatėlė ir po 100 „į sveikatą“ užtikrinimui. Viskas aišku – sekmadienis padžiautas kapitaliai. Kortų žaidimo pabaiga sliukinam į gultus -:saliut
Sekmadienis pasitinka lyg stebūklas. Dar netikėdamas tuo ligi vidurdienio prasėdžiu žvejo tribūnoje, o supratęs kad tikrai viskas super, nutariu dar sykį tų pačių lydokų paieškoti :yaaah!
Tos pačios žvirduobėlės, tik vėjas pakeitęs vardą ir dangus su liecargiu.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Pradžia kaip iš pasakų šalies – abu padarom po trejetą metimų ir abu gaunam po smūgį, tik tiek kad vienam pavyksta ištraukti, o kitam ne.
Aurumas įnirtingai ieško „mamkos“, bet kažkodėl voblerius puola dryžuočiai :-ou-je
Paveikslėlis

Man gi atvirksčiai.. nei vieno ešerieco, o lydokai daužo savo dantelius :che-he:
Sustojame rodos eilinėje vietoje. Niekaip negaliu pravesti pro viena ruožą, vis povandeninių žolių lysvė sustabdo masalą, vieną, du tris sykius.. Keičiu į rapalos vartiklę butėnt gaudyti žolingose vietose ir vepteliu - aš tave apgausiu :tia-tau Pirmu metimu ramiai amteli ne „mamka“ bet „tetušis“.. Stiprus kaip reikalas ir tikrai alaus neišgėręs. Priverčia net inkarą iškelti. Panardo, pasisukioja, pasimaivo, kartais net supyksta, bet...jis mano. Na nedidelis, bet kad neatrodytu nuotraukoje kad kitos nelegalkės, tai bezmenas suskaičiuoja 3,4... :-ou-je
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Jei turėčiau galimybę pasirinkti ar tris tokius „tetukus“ ar tris lynus, pasirinkčiau lynus ir aš tiksliai žinau, kad aš pas lynus dar sugrįšiu. Iki :/braj;
 #300334   Rapalas
 23 Rgp 2011 21:45
Buvau sekmadieni elektrėnų mariose ešerių pajieškoti, tai kaip pirmam kartui visai prastai ir gavosi, tik kokius 5 nedickus pagavau, paskui nutarėm pavelkiauti, tai rekordini ešerioka mažesni už vobleri ir silkutė apie 800gr pagavu, visos žuvys gyvena toliau.
Paveikslėlis Paveikslėlis
O pirmadieni savo pamėgtam ežeriuke tamsiu vandeniu medžiojau aštriadantes, tai sujudimas jau yra, viena 1,5kg
Paveikslėlis
Trys silkutės ir dvi pabėgusios, visos gyvena toliau :)
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Ir masaliukai ant kurių kibo ir užkibo, dar į kadrą neįėjo vienas pagautas ešeriokas taip pat beplaukiojantis toliau ir du ešeriokai kurie pabėgo. Viskas kibo tik velkiaujant.
Paveikslėlis
 #300499   Sokratas
 24 Rgp 2011 21:33
Šiandien vėl Varduva, vėl po Ruzgais.

Bagažinėj vežiojuos rūkiklikę jau keli metai, bet tik šiandie nepatingėjau išbandyti.
Lengviausiai yra : prižvejoji, nupaveiksluoji, ir iškratai į vandenį....

Karšis, kaip tyčia, neužkibo nei vienas, nors užvakar, kibo tik karšiai.
Na, bet šiandieninėms kuojoms užtat nepasisekė:

Paveikslėlis
image upload

Paveikslėlis
png upload

Paveikslėlis
upload gif

Paveikslėlis
image upload

Vaizdelis nelabai apetitnas, tsakant, pirmas blynas:

Paveikslėlis
hosting images

Gal reikia tas groteles kažkuom ištepti, kad neprikibtų žuvis?
Nes man stiprokai prikibo ir nuimt nesulaužius, buvo sunku . Po nuėmimo, vaizdelis, aišku, dar prastenis... Bet jei jau žmona, ragaudama, neišpekė, tai ne tiap ir nepavyko.

Tik, galvoju, negreit aš vėl pasirįšiu ,,antram blynui :)
 #300610   Tadass
 25 Rgp 2011 11:42
Vakar, po darbų, šeimyna sumastė važiuot į Juodkrantę. Surutulioju situaciją taip, kad aš pasilieku Smiltynėj žvejot, o šeimynėlė važiuoja į Juodkrantę ;uolrait Nu ir teisingai - ko aš ten pas uošvienę nematęs :-D
Užmetu fyderi su naktinuku, bet pagrindinė jo funkcija yra ne gaudyti žuvį, o apsaugoti mane nuo kaimynų užlipimo ant galvos :lol: Surenku spinigėlį ir antru metimu pakabinu solidną ešerį :gutgut

Paveikslėlis

Kaip vėliau išsiaiškinau - iškart pataikiau guminuko spalvą, nes vėliau kiek bekeitinėjau, bet viskas pagauta būtent ant šito.
Per pirmą valandą pagavau 2 ešerius + 1 atsipurtė, kol sugraibiau graibštą :?

Paveikslėlis

Smulkių ešerių visiškai nebuvo ir šiaip ešeriai buvo nelabai aktyvūs, nes kibimų buvo daug, tačiau po eilinio bumpt antro meginimo nebebūdavo...

Ant likimui paliktos dugnines uzkibo vegelytė :shock: ir karsiokas :grin:

PaveikslėlisPaveikslėlis

Vakarop pradžiugino legalumo ribą perlipęs starkiokas ir dar vienas 400 gr. ešerys :gutgut

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kaip sakant pavariau visą puokštę žuvų, praktiškai kaip su languota meškere :lol: Skridzas turėtų atsižvelgt į tai formuodamas tinklo brolių klasę :ruko

Kolxozo kaimynai papuolė šaunūs ir neikyrūs, mokantys tiesiai užmest meškeres :gutgut :gutgut :gutgut Vienas, net padėjo žuvį su graibštu paimt. Tiesa buvo vienu metu apėmęs nerimas, kai prie kaimyno priėjo 4 "žvejų" grupelė, pažiūrėjo į laimikį ir klausia : čia ešeriukai ar raudelės '''bum o po to sako - davai stojam čia - t.y. į 10-15 metrų tarpą tarp manęs ir to kaimyno :superšokas Ačiū dievui, pasvarstę šį rimtą siūlymą, jie nupėdino toliau...
Žvejyba gavos nenuobodi, o ir peizažas dažnai keisdavosi.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #300931   Gedcka V
 27 Rgp 2011 19:13
Po paskutinio aprašymo, kurį parašė Tadas, su manuoju nėra ką lyginti. :gutgut . Gražiai darbuojatės, tačiau ir aš stengiuosi neatsilikti.
Tai ką ketvirtadienį ryte bandau spiningauti nu ir ką nieko gero :neutral: . Sakyčiau visiška nekiba, nes tik mažos besikabinėjo, tačiau teko patirti tai ko dar nieko netek. Pagaliau laikiau starkį savo rankose, bet kitiem parodyt nepasisekė, befotografuojant starkis buvo per stiprus, buvo netoli 1,5kg. ir besitrankydamas įkrito į vandenį. Bet svarbiausia tai, kad bent jau mačiau koks jis yra. :[anuol

Nu ir ką ateina penktadienis, šiandien sakau aisiu pakaršiaut ežere. Tai kaip visą laiką nuo 6h ryto iki 10h nekibo, tik vėliau iki 13h pradėjo kibti. Parėjo 8 puskaršiai tai 4 paleisti paūgėti pas mane į balą, o kiti senelei.

Paveikslėlis

Vakare nutariu nueiti, prie nuosavo prūdo pagaudyti, jau seniai ką gero bepagavau, bet vis dar tikiuosi. Tai visą vakarą kibo tik kuojukės kaip dažniausiai, ir tik 8h kai jau pradėjo temt, ir galvojau aisiu pažiūrėt kiną kokį, staiga vežimas ir kertu, yra kažkas rimčiau. Parsitraukiu, o ten gražuolis karosas. Pamatuojam, pasveriam, pafotografuomas. 34cm ~750gr. Sakyčiau stambus kaip toks :-D
Paveikslėlis

Po šito kibimo beliekant suvynioti paskutinę meškerę vežimas vėl. Kertu atpalaidavęs rankom. Tik šnai, sulinksta visa meškerė, o ta žuvelė sau rieda dugnu :v-ar . Galvoju kas per žuvis, tokios dar niekad netraukęs čia :superšokas . Traukiu, traukiu aš ją jau kokias 5min. O ji vis dar neatkyla nuo dugno. Staiga pasuka link žolių, bepradedu išsigąsti. Galvoju nebepamatysiu kas per žuvis. Ir su lig tais žodžiais nutrūko :-niak' . Po kelių akimirkų nuotaiką pakyla ''plot viskas tvarkoj vadinasi žuvies yra, ir didelės. O Vėliau Tv,tv,tv... .
Šiandien po visų tų nutikimų vakar, pagalvojau, kad reikia atsiskaityt. Tai tik užmetus pašarą ir savo meškeres iškarto kliovai. Ne patys geriausi mekšriukai užpuola. Vėliau viskas aprimsta. Po kelių minučių vėl tik dabar veža iš po lėto. Kertu yra, kažkas mėtosi į šonus dasitraukiu, o gi lynukas :gutgut biškį mažesnis nei praeitas iš karto paleidžiamas. Vos spėdus atsisėst vėl veža iš po lėto. Kertu vėl vartosi kažkas ir vėl lynukas tik, kad atrodo toks pats kaip praeitas :lol: . Ir vėl paleidžiu. Paskui geram pusvalandžiui viskas aprimsta, tik vėjas nelabai, stiprus buvo gan. Aš jau bepradėjau miegot, tik staiga būūm per kotą sargelis nukrenta, aš kertu yra kažkas normaliau jau varinėja. Po kelių minučių prisitraukiu, a ten karasikas su mano slieku burnoj. Kiek mažesnis nei praeitas, ir kažkoks šviesesnis. Vėliau viskas apstojo ir pasibaigė kibimai.

Paveikslėlis
 #301037   Bratka
 28 Rgp 2011 20:01
:/braj;
Siandien truputi pasimankstinom su tevuku.Ezeriokas nedickas,sciupoku jame truputi yra ir eserecu nemazu papuola.
Paveikslėlis
Daug nepasakosiu,geriau kelias foto imesiu ;-)
Paveikslėlis
Buvo ir tokiu monstru :superšokas
Paveikslėlis
Buvo ir tas katras valtin neilipo...
Paveikslėlis
Buvo ir tokiu katrie po du valtin prasesi :twisted:
Paveikslėlis
Ir akrobatas i svecius buvo trumpam uzsukes,nepatiko jam ta zalsva guma :lol:
 #301051   Bratka
 28 Rgp 2011 20:53
Kadangi redaguot neleidzia tai pratesiu-truputeli nesklandumu buvo :evil:
Stai tas akrobatas
Paveikslėlis
Sitas matyt labai norejo gaut is irklo :)
Paveikslėlis
Ir dar pora foto
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Apibendrinant visa musu rytine zukle,sakyciau neblogai,apturejum begale kliovu,apie 30 sciupoku buvo musu apciupineti,bet eseriu :!fig! ir sciupokai dauguma nelegalai,buvo sugauta 11 legaliu is kuriu 6 keliavo su mumis didziausias 1,6kg.
maziausias 900gr.
Paveikslėlis
Tame ezeriuke buna geresniu zukliu,iki kitu kartu ::hai-bai
 #301192   Rapalas
 29 Rgp 2011 13:20
Tika nuo ežerioko, vanduo 20 laipsnių, lydekos nejuda, paėmėm tik dvi silkutes, didesnės nė kvapo, arba nevalgo arba bus narai pašaude gerai, nes ten labai geras matomumas, aišku ir oras buvo per saulėtas lydekoms.
Paveikslėlis
 #301269   kamstis
 29 Rgp 2011 17:55
Sestadieni ,vyko V.G.K. klubo,varzybos skambiu pavadinimu "Fyderis 2011" :grin:
Keletas nuotrauku is siu varzybu.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Visi ruosesi,visi gaude,kai kurie ypac ruosei,kai kurie nelabai :-D
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Nepasakyciau ,kad pasiruosimas leme nugaletoja
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Trys kilograminiai lynai ,apsprende, kas tapo nugaletoju ;-)
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #301475   liorenas
 30 Rgp 2011 13:10
Sveikut sveikuteliai... ::hai-bai
Su Wytux naktį iš šeštadienio į sekmadienį bei pirmadienio rytą žudėm leščius... :-D
Paveikslėlis
Gerai, dabar jau rimtai... :roll: Kaip blevyzgose uzsiminiau sestadieni sugedoopelisblia... '''bum Buvau kupisky, o 4 val po piet turejau but Ukmergėj...paskambyjau Wyckai, išdėstau situacija, o tas sako: - Nu ka, liksi be karšio... :mėlynvarla keliai sudrebejo, akyse pazaliavo... :superšokas galvoju kas bus kas nebus, ale jau as leščių tikrai nuzudysiu... :twisted: sokau į višajį transportą ir puse 6 jau buvau Ukmergėj...
Žodžiu tram pam pam, tra lia lia ir mes jau prie ežero... ;uolrait :-D
Keletas ežero vaizdų...
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Kagi, greitai greitai puciam prabangia Wyckos valtele, sabacinam echolotą, griebiam bambalį (bus plūduras), viedra pasaro ir i ezera tyrinėt kur cia tie leščiai ganos... :klasta!:
Va kokia prabangi jachta...

Paveikslėlis
Jau isivaizduoju kaip juokės vietiniai kai Wytux su Skridzu praejusi savaitgali sitoj jachtoj spiningavo... :-D Taip pat matyt juokingai ir si savaitgali atrodem besimetydami pasaru į visas puses... :-D
Gerai, griztam į šį savaitgali... :oops: Taigi padarę pirmą šėrimą grįžtam krantan ir maisom pašarą, kurį dėsim į šeryklas, derinam įrankius ir visa kita...
Iki sutemstant man pavyksta išprašyt viena puskaršį...Toliau visiškas štilius...Wytux neapsikentęs ir ikalęs visa skarbonkę alaus, nušliaužė palapinėn spalainas miegot... :-D Parpė mlia nuo 12 iki puses penkiu, pakol as išvelėjau pirmą rytinį leščių... :klasta!:
Kagi, ryte atsirado veiksmas, kabaliojosi ir karšiai ir šūšara, visko buvo...
Mūsų žuklavietė...
Paveikslėlis
Taigi, praktiškai visą žuvį sugavom ryte, t.y. nuo 4,30 iki 11,00 val.Gana tam kartui, tvarkomės, paveiksluojamės ir namo issimiegot... !jablynkst!:
va teip atrodė bendras laimikis... ;uolrait :twisted:
Paveikslėlis
Griždami namo sutarėm, kad pirmadienį lėksim nuo ryto...

Taigi, pusė 4 pirmadienį kažkas po ausim ima skambėt... '''bum išjungiu kazka kas skamba ir vėl uzsnūstu...3,50 val. vėl kazkas suskamba... :-ug a jo papa, tuo metu jau turėjau kraut meškerus Wytux masinon... '''bum greit perskambinu, soku į kelnes ir piriot...
Atlėkus į vietą vel ta pati istorija ir po pirmų 3 metimų pora gražių lėščių jau mano tinkliuke... ''plot Pakol as susikrapščiau ir pradėjau žūklę, Wytux jau turėjo pora karšių...
Šitaip bežudant leščius išaušo vėsokas rytas, saulutė patekėjo...Ir...Po n-tojo metimo Wytux vėl kažka gero užkabina...Traukia sunkiai, ritė žviegia...O ištraukė va ką... :-D :-D
Paveikslėlis
Taip smagiai bežvejojant, saulei sukantis link vidurdienio nutariam baigt žūklę...rezultatai ir šiandien smagūs... ''plot Wytux laimikis...
Paveikslėlis
O cia mano...
Paveikslėlis
Bijau apsimeluot, bet kogero sitas leščius mano rekordinis... ''plot net juodas... :-D
Paveikslėlis

Tai vat toki linksma savaitgali mes apturėjom... ;uolrait Dėkui Wytux už kompaniją, ežerui už dovanas o visiems skaičiusiems už kantrybę... ::hai-bai

P.s. Moralas tame, kad kvietėm ir Skridža su Tadunce, ale matyt pasididžiavo ir neatvažiavo... :donknow' teip jiem ir reikia... :tia-tau

Peace ir iki... ::hai-bai
 #301523   Ricardas
 30 Rgp 2011 16:01
Mano vasaros atostogų reportažas:
Taigi, į vasaros pabaigą su švogeriu ir antrom pusėm išsiruošėm atostogauti. Pirma stotelė - Trakai. Ant kiekvieno posūkio po ežerą. Labai gražios vietos. Tik va mano kompanijoje tik aš vienas žvejas, visiem kitiem tai nesuprantamas dalykas (keltis anksti ryte tam kad pažvejotum). Tai teko žvejot tada kada galėjau. Vieną ryta buvau paspiningaut Galvės ežere prie pilies. Vaizdai gražūs bet žuvys buvo labai pasyvios. Pavyko kelis ešerius išprašyt traukiant voblerį palei prieplaukų kraštą. Visą laiką kuprinėj spiningas buvo tai pamėčiau ir šiaip dieną. Dienos laimikiai buvo va tokio dydžio.
PaveikslėlisPaveikslėlis
Grįždamas iš Trakų užsukau į Vilnių. Visi norėjo pamatyt Gedimino pilį o aš norėjau pamatyt žvejų parduotuvę Triturus. Išleidau ten dalį savo atostoginių ir įsigijau zipbaits rigge 56F ir pora sukrių tokių žiauriai mažų.
Mažosios sukrės nustebino savo darbu ir kibumu. Išbandžiau jas kitoje atostogų stotelėje - Plateliuose. Žvejybos pabaigoje įplaukiau į žolynus ir pagavau keletą labai gražių raudžių.
PaveikslėlisPaveikslėlis
O labiausiai nustebino sukrės vakare kai visa kompanija plaukiojom valtimi.
Paveikslėlis
Traukiant kaljaną ir gaivinantis alumi buvau įkirtęs gražia lydeką kuri prie valties atsikabino, bet suteikė visiems daug emocijų. Gavau įsakymą ką nors pagaut, nes švogerka nėra gyvos žuvies rankose laikiusi. Ir pagavau...
Paveikslėlis
dar buvau įkirtęs didelę raudę bet ši pabėgo. Gal dėl to kad labai mažas trišakis ant sukrės.
Labai patiko gaudyt raudes, gylis iki kelių brendi ir mėtai tarp žolių, o kai pakimba va tada ir prasideda linksmumas :)
 #302313   ZeMeR
 02 Rgs 2011 08:14
Sveiki ! Šis reportažas buvo skirtas jaunųjų žvejų skyreliui, bet kadangi nesuspėjau tai įdėdu čia. :oops:
Gražu rugpjūčio 22d. Rytą su draugu pajudame su jo valtele į plačiuosius vandenis. Po pusvalandžio nuotaikos pakritusios. :-niak' 2 Kibimai nei vienas nerealizuotas , po vieną kievienam. Ir tuomet draugas vėl gi metą su sukrę. Pratraukinėja ir ,kad pradės stabdis žviegt. Oho sakau jau gerą įkirtai. :gutgut Nu sako jau monstriukas tai tikrai žuvies dar neiškėlėm iš vandens jau spėjam svorį draugas apie 5 sako tuo tarpu aš apie 3.5kg. Kai žuvis jau iškildinėjo iš paviršių draugą išpylė prakaitas , žuvis vos vos laikosi už trišakio, tačiau mum pavyko ištraukti. ;-var-var.
Tuo tos dienos žvejybą ir baigėsi. ;-var-var.
Paveikslėlis
Laimikio autorius : Augustinas. Svoris 4kg. Ilgis 82cm.
Eilini kartą su juo žvejodamas jis mane apgaudo nu niekaip nesiseka. '''bum 'viarkt Lauksim rudeninių. ir bandisim reabilituotis. :?
Tačiau po kelių dienelių mes vėl kartu nesprendžiam ,kad gana mum reikia kitų ežerų lydekų. Ir keliaujame prie ežero su pavadinimu "Bliūdinis".
Paveikslėlis
Ežerėlis štai toks.
Paveikslėlis
Susidilginę kojas kadangi su šortais abu pradedame žūklę. Aš dar tik pakuojuosi ,kai draugas įkertą pirmąją šio ežero lydeką.
Paveikslėlis
Nedidukė. ;;yel Bet vis vien linksmą, kai pagauni svetimam ežere.
Per kitas dvi valandas daugiau realizuotu kibimu nebuvo pora nukastų uodegų pas mane. :-ug
Čia mane draugas nufotografuoją ,kad ir aš ten buvau. :lol:
Paveikslėlis
Pradedu galvoti ,kad kažkoks prakeiksmas lydi mane. Kai tik su juo žvejoji niekaip lydekos nesiseka pagauti. '''bum
Tuo baigėsi mūsų antroji rugpjūtinė žūklė.
Po keletos dienų dabar jau aš vienos su plūdinę jau sėdžiu valtyje ir bandau baltą žuvį gaudyti. :oops:
Tiesą pašaras buvo pasibaigęs ,o tėvai atvažiuoti turėjo tik savaitgalį tai teko burti iš akies kur ta žuvis turėtų būti. :lol:
Po pusvalandžio ieškojimu, apsistojo ties viena vieta ir pradedu žvejybą. Per keletas valandų apie 20-30 žuveliokų.
Rimčiausias "sausarūris" :-D
Paveikslėlis
Visas laimikis.
Paveikslėlis
Maloniai praleistos kelios valandos su žiauriai sunkia plūdine. :evil:
Ir paskutinė mano rugpjūčio žūklė su spiningu rankose.
Ir geru dėde valtyje.
Testuoju gautus masalus iš Vavos "carmoran" firmos vartykle.
1/4 ežero jau buvo apspiningautą ,kai gaunu per kotuką smūgį. Linksma traukti ir tikėjausi didesnės žuvies , kadangi priešinosi labai stipriai ,kartais net apie kilogramą nesidaužo ,kaip ši. :gutgut :roll:
Ištraukus žuvį šiaktiek nustembu dėl mažo dydžio.
Paveikslėlis
View My Video
Štai tokios mano rugpjūčio žūklės. Neįspūdingiausios ,bet vistiek žvejybos laikas į gyvenimo laiką neįskaičuotos. :grin:
Visos žuvis buvo paleistos atgal išskyrus mažą ešeriuką,kuris buvo gyliai įrijęs. :cry:
Tai tiek vyrukai nei žvyno jum... :/brazasista :/braj;
 #302493   Airis
 02 Rgs 2011 17:52
Trumpos tos atostogos,tik 2 savaitės. Išnaudojam kiekvieną dieną ir lekiam prie Liepojos ežero.
Tvarkinga aplinka,"visi" patogumai ir galimybė pagauti ščiupokų ,vilioja čia sugryžti.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Spiningai jau paruošti kovai
Paveikslėlis
citrininis izumis šiandien dar sugros visame gražume.
Nors dėžė pilna įvairiausių masalų, bet didžioji dauguma net nebus sušlapinti, nes vanduo labai žemas,gylis tik apie metra,žolės.
Paveikslėlis
Aišku svajojame apie tokius egzempliorius
Paveikslėlis
Paveikslėlis
bet kimba tik anūkėliai
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Pauliaus pareklamuoti Rapalos spoonai dirba be priekaištų.
Viso pagautos 7 lydekaitės, 4 sugebėjo išvengti kablių. Pagrinde gaudžiau ant žolinės rapalos blizgės ir izumi shad alive 105. Laikas praleistas puikiai. Mes dar sugryšim ten spalio viduryje ir tikėkimės paimsim vieną tokią,kaip kabo ant kablio...
 #302658   Tadunce
 03 Rgs 2011 18:02
Šiandien planavau pajuokinti šlakius, bet kažkas pasijuokė išgirdęs mano planus ir teko keltis su savo Titani... Ne, šitas pavadinimas netinka, nenoriu su juo ir dar keliais tūkstančiais keleivių pasilikti kur Žirnajų dugne..
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Taigi, išplukdėm savo plaustą į plačiuosius vandenis. Na, nėra jie tokie jau ir platūs - už kelių šimtų metrų baigiasi ir pasideda plačiosios sausumos..
Ilgai nenorėjo mūsų matyti tie ežero dryžuočiai. O dar kol prasibrovėm pro skritulių mišką..

Irstėmės po ežerėlį kaip pora jaunų mergaičių, nežinančių kur nori ir ko nori.
Bet, kadangi tokie nesam, supratom kur mum reikia ir ko mes norim.
Ešer...iukai pasipylė kaip iš gausybės rago. Na, gal ragelio.
Sužavėjo mane tie REINS guminukai. Ir skonis, ir kvapas... Gaila, kad taip greitai susikramto, ypač, kai nepaimi ko užkąsti į žvejybą..

http://imageshack.us/clip/my-videos/850/g1o.mp4/

Kartais pasidalindavom tomis velniškai skaniomis gumomis su savo dryžuotais draugais
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Žinoma, tokio skonio negalėjo atsisakyti ir jos.. Tik šį kartą fortūna buvo mūsų pusėje ir jai neteko nuryti gumos gabalo. Taip jai ir reikia. Suteikė daug malonumo, buvo gera.. tikrai.. Bet, frazė "gal parvešiu ją namo" man nuskambėjo kaip "Žinok sergu tuberkulioze ir tikrai kosėsiu"
http://imageshack.us/clip/my-videos/855/6uf.mp4/

Bloga man nuo to murziaus elgesio. Einu spausti obuolių sulčių. Tikiuosi jis šį sezoną nebepagaus..
 #302707   Vitolis
 04 Rgs 2011 10:23
Vakar biski pasitaškiau :-D Išbandžiau naują "geldą" ir irankius, kuriuos pagaliau prisiverčiau dalinai (kol kas :) atsinaujinti. Tiesa ir voblikas, ant kurio praktiškai buvo sugaudytas visas laimikis, prieš tai dėžutėje pragulėjo "miortvim gruzom" gal du metus, pagaliau buvo prakalbintas :gutgut Lydeka-1.8kg. Didžiausias dryžius, lygiai 0,5kg. :gutgut Viskas ant UL 1-7gr. ir valu PE 0,06
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #302896   arabas
 05 Rgs 2011 11:56
Nežinau kodėl, bet visada, kai yra ką fotkinti, užmirštu pasiimti fotoaparatą. :roll:
Taigi, šeštadienis. Ankstyvas rytas... Viskas kaip eilėraštyje:

Rytas, rūkas, tiltas, upė.
Ant to tilto varna tupi.
Mat ją b...s! Tegu tupi.
Rytas, rūkas, tiltas, upė...


O upėje lydekos ir upėtakiai. Pirmiausia nusprendžiau pamažinti lydekų populiaciją. Ramios vietos, užutakėliai, duobės ir lengvas džigas. Rezultate penki lydekų kibimai. Trys realizuoti:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Lydekos nesvertos, bet pamatuotos (51,55,57cm)

Tipiška lydekinė vieta:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Apie vidurdienį prasisklaidė debesėliai, išlindo saulė. Žodžiu, pietūs. Dešra, duona, cibulis... Ir vėl traukia ant poezijos:

Ant kranto upės mėlynos
Malonu pasvajoti ir išgerti...


Po sočių pietų nusprendžiu pradrožti seklumas, rėvas ir kitas upėtakiams seksualias vietas. Rezultatas: krūva vaikų ir du papėtakiai po 40 cm.
40 cm Nr.: 1.
Paveikslėlis

40cm Nr.: 2.
Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
:/braj;
 #302976   Sokratas
 05 Rgs 2011 18:59
Šiandien Varduvoj kibo gerai va tokie karšiukai:

Paveikslėlis
hosting images

ir geros kuojos.

Iš pradžių bandžiau priešvėjinėj pusėj. Bet per valandą neištraukęs nei žuvies, pakeičiau vietą. Atsibeldžiau į tokią vietą, kad mest būtų pavėjuj. Nors čia to vėjo kaip ir nebesijautė visai, tik medžių viršūnės šniokštė...

Per 3 val ištraukiau 5 kg žuvies. Geriausiai kibo 15-17 valandą:

Paveikslėlis
gif upload
 #303218   Sokratas
 06 Rgs 2011 18:00
Šiandien Varduvoj žvejų tuščia, nekimba.
Berišant meškerę parplaukė vietinis spiningistas, sako, nieks najam.
Man kažkaip pasisekė, nuo 15:00 iki 17:30 val 4,8 kg , likau laimingas :)

Paveikslėlis
adult image host
 #303272   deila123
 06 Rgs 2011 19:39
trumpai laiko ner mokslai jau isibegeja tai va:
Paveikslėlis
kibo tik eseriai tokio dydzio neidomu :x
vienas geresnis pagautas su telefono kamera :-D
Paveikslėlis
o čia karšiokai ;-var-var.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
čia viena žvejyba :ruko vienas dar pabego iš akies 800gr.
Ir kita žvejyba :cool:
Paveikslėlis
Tai tiek plačiau negaliu aprašyt nerandu tam daugiau laiko,bet pažadu neapleisti ir karts nuo karto pasirodyti čia :)
Ačiū palaikantiems ir už mane balsuojantiems ;-var-var. nei žvyno nei uodegos ;uolrait
Iki susitikimo :/brazasista :/braj;
 #303283   Edosius
 06 Rgs 2011 19:51
Rudeninio ir ežerinio sterko beieškant ;uolrait
Bulviakasio metas. Vos ne kas antrame lauke užuosi šviežių bulvių kvapą, pamatysi beropojančias lysvėje žmogystas su karbu rankoje, o žiūrėk stipresnis ir maišioką ant kupros tysia link mašinos, na o dideseniam laukui net traktorius atvilkęs aštuntonę priekabą šiam derliui pargabenti į kažkokį tai sandelį ar rūsį. Tūrėtų būti dosnus derlius, nes žiūrėk vakarop iš lauko išvažiuoja lėtai ir kreivokai važiuojanti mašina, na o gudresnis žmoną pasodina prie vairo -liežvis
Na o dabar prie reikalo :ruko Lietuva ne tik artojų kraštas, yra čia ir ežerų, upių, marių, net ir jūrą turime. Sakyčiau nuostabi šalis, kaip ir šis pirmas rugsėjo savaitgalis oro požiūriu. Turbūt bobų vasara trumpam užsuko voratinklių pagainioti, na o mes su Aurumu nutarėm ežerinį sterką išvelėti, juk visada išgirsti, va ten ir ten pagavo... prieš savaitę... dabar nebekimba.. Kadangi starkių žvejyba man pati įdomiausia, tai priverčiu Aurumą pirmąjį rudeninį savaitgalį kaip tik pašvesti tam reikalui :/brazasista
Pasirenkam gana mažą ežerioką, o jei tiksliau užtvankėlė. Tikrai nedidelė, net maža pasakyčiau. Abu čia pirmą sykį, tad teks gerokai pasukti smegenėles kad perprasti šį telkinuką :ks> Žinom vieną – yra ešeriokų, lydžiokų na ir kalba žmonės kad ir starkių papuola :v-ar
Valties pūtimas, inkarų nešiojimas, variklio tvirtinimas, akumo pajungimas, spiningų užtaisymai ir žiūrėk jau vandeniu dreifuoji ;-var-var.
Šeštadienio vakaras. Saulė arti medžių viršūnių. Šioks toks vėjukas. Aplink nei vieno žvejo tik jauna porelė vandens dviratį virkdo. Echolotas skanuoja dugną, smegenys tai fiksuoja ir prafiltruoja perspektyvias vietas. Viso trys, keturios ar penkios mūsų smegenims tinkamos starkinės vietos :hrd
Leidžiam vandenin inkarą sykį, du tris kartus. Susipažįstam su visokio plauko zecepais :-ug Vieną dvimetrinę šaką su karmūškėmis ir kabliais ištraukiam. Aišku viena – tai mums netinka :-niak' Ieškom kokio tai perkritimo ar kieto akmeningo dugno, YES – tokį ir randam :cig. Mintyse viena - dabar tai palupsim starkiecų, na ir ešerių.. juk sklinda kalbos kad kilograminį rainį čia pagauti – ne atsitiktinumas, o realybė :superšokas
Ariam dugną, skaldom galvakablius į akmenis, na žodžiu dirbam.. kol pagaliau sustuksena... ;-)
Pirmas egzemliorius.
Paveikslėlis
Na dabar tai pavarysim sušunkame, juk radom ešeriokų būrį :[anuol
Kitas metimas iškart lygina rezultatą :gutgut
Paveikslėlis
Dar kitu metimu išsiveržiama į priekį. Sakyčiau kaip rainis visai smagus. Ne lietuviškas 800 gr standartas atrodytų, bet čia tikras lietuvis :v-ar
Paveikslėlis
Smūgiuoja ešerys užtikrintai, tad iš trijų kliovų – visi realizuoti.
Saulė slepiasi po medžiais, o ešeriai turbūt kažkur pasitraukia, nes abu žvejai jų nebeatranda :?
Turbūt išgaudė, o gal nebemoka gaudyt. Sukyla... lydekiai ../;nzv
Amt ir nėra gumos. Edošius tada rišasi ale volrafiminį kažkokį tai siūlą. Trinkt per nagus.. pliomt atgalios.... -:kiss:
Paveikslėlis
Kaliega niekaip neatsilieka :-ou-je
Paveikslėlis
Dar kartelį su trenksmu suvirpa kotukas.. Stiprios kaip uraganas ir greitos kaip žaibas :yaaah!
Paveikslėlis
Dar kokios trys virpės uodegos nukastos.. Apstoja ir ščiupokai :/bd-d/el
Kažkas lygtais užsėda ant gumos kai ji atsitrenkia į dugną.. Segu..Yra ir nekyla... Starkis.. sakau kad starkis :!erzina:! dar keli ritės prasukimai.. ne tik kad nekyla, bet ir nejuda.. Taip taip, tai tikrasis mūsų išsvajotas ežerinis starkis.. riebokas ir įsisegęs mirtinai :-mhm
Paveikslėlis
Kelios foto ir atgalios į savo stichiją :cia-tau!:
Su tamsa išlipam į krantą. Laimingi lyg po kašio su Turkais, tad nejauti kaip valtelė vėl supakuota saugiai supakuota ilsisi bolide.
Vakaronė prie kortų su gera kompanija ir nuotaika užtrunka iki gilių gilių išnaktų :-blablab-:
Liko vienintelis tikslas – pagauti tikrą ežerinį sterką, tad apie tai šnekant, „užsisveikatinom“ iki dviejų nakties !yeee!
Rimti vyrai nusiteikę kilti pusė penkių ryto ir varyti gasdinti žuvų saulei tekant, nes pasirodo starkis čia inoringas ir kimba tik labai labai anksti ryte :-ou-je
Realybė rimtus vyrus pažadina kelios minutės prieš aštuonias ../;nzv ir jaučiasi anie nelabai jau rimti vyrai :nujau-ne
Bet jei važiuojam tai važiuojam.. Keli gurkšniai arbatos, cigaretės dumai ir mes vėl ten pat ../;nzv
Valtis ir visi įrankiai darbui paruošiami šiek tiek ilgiau nei dieną prieš tai, bet visgi viskas suruošta. Karšta jau ryte, jokio vėjo. Mes išplaukiam kiti gi žvejai jau plaukia namolio su įskaitine lydeka ir puskiliniu ešeriu – šiandien nekiba, o starkis jau visa savaitė nebesimaitina :n.nee:
Turim ką turim, tad visgi pabandysim keletą valandėlių pamikrinti su 16 gr galvakabliu ;uolrait
Pirmasis pusvalandis...
Paveikslėlis
Poto rimta poros valandu atkarpa su visišku nuliu. Saulė, jokio vėjo, karštis ir skraidantys vorų tinklai tik apie mus :-byta:
Masalų keitimas, spalvų derinimas ir ko tik nedarymas vaisių neduoda. Na kažkoks amerikanskas ir turbūt tam telkinyje nematytas guminis neaiškios spavos dirbtinis masalas duoda vieną vaisių :-ou-je
Paveikslėlis
Vakar tai dar nors lydokai skaldė, o va šiandien vos du puskiliniai dryžuočiai. Su tokia nekiba smagiau būtų po šaltą stiklinaitę „atsisveikatinti“ o ne vargti karštybėje :mhu
Eilinį sykį vėl rankos ieško dėžutėje TO VIENINTELIO, juk visgi gal...o dar aplinkui kažkokios duobelės.. na turi būti.. ir mintyse viena – na tikrai yra bet nenori 'viarkt
Supykęs vandens gyvis bando suvirškinti priešininką antru udaru.., nepasiduodamas priešininkas užvožia jam per barzdą.. -:kiss:
Pasisveikina uodega, poto piruetai, nardynės bei nepatenkinta šypsena priverčia susiimti, o kai dar blizgančios akys žiūrėdamos į tave niekada neužsimerkia, supranti kad tai JIS.. Truputi virš dvejetuko, apsikaustęs spygliais ir prisidengęs rudo atspalvio švarku ;-var-var. Tikrai nenorėčiau būti aukšle jo valdose :n.nee:
Paveikslėlis
Kad būtų pilnas koplektas medalių iki kolekcijos, vainikuojam žūklę sekančiu grobuonimi.. ;;yel
Paveikslėlis
Keistoka kad dar nemažai uodų ištroškusių žmogaus kraujo, na bet tikėkimės žiemą jie duos mums naujų vaisių ir mes jų netraiškysim nuo žandų..
Smagiai prabėgęs savaitgalis – su šypsenomis, emocijomis ir tinkamu rezultatu. To ir jums visiems linkiu, na o viską perskaičiusiems – į sveikatą :beer'2
Iki malonaus :"haj:
 #304784   gintars
 12 Rgs 2011 20:55
Atsikėlus ryte, vaizdelis pro langą sugadina nuotaiką dar neišlipus iš lovos – lyja. Na kągi tikėkimės, kad iki vakaro nustos, juk žūklė suplanuota vakarui, taigi laiko dar yra. Apie pietus lyti nustoja, nuotaika kaipmat pagerėja. Apie pusę penkių sėdu į savo „liaudies vežimą“ ir riedu link „upių tėvo“. Atstumas nedidelis ir neilgai trukus as jau vietoje. Nemunas pasitinka žemu ir šiek tiek drumstoku vandeniu. Pamėčius pusvalanduką, gaunu pirmą smūgį, tačiau tuščia. Po keletos minučių vėl smūgis, kertu, koki pora sekundžių pajaučiu pasipriešina ir atleidžia. Ištraukus paaiškėja, kad guminukui amputuota uodega. Iškarto pagalvoju, kad ešeriai „išdykauja“. Dedu 3 nr. mepps aglia ir sviedžiu tolyn į buvusią smurto vietą. Po kokių dešimties minučių pajuntu smūgį, kertu ir pajaučiu tikrai ne ešerinį pasipriešinimą. Po neilgos kovos priešininkas nugalėtas. Paveikslėlis
Svarstyklės parodo 1.7 kg. Pradžia visai nebloga. Dar po keletos metimu keičiu sukrę į gumą, nes naudoju pintą valą ir negaliu ilgai žvejoti ant sukrės nes paskui teks narplioti barzdas. Po kurio laiko vel smūgis, kertu, netrukus pamatau žvakę ir guminukas skrenda i šoną o lydeka nuplaukia savais keliais. Pagal pasipriešinimą ir tas kelias akimirkas kai mačiau žuvį atliekant akrobatinį triuką, buvo panaši o gal ir didesnė už pirmąją. Truputį, keista , nes dar nebuvau susidūręs, kad tokio dydžio lydeka darytų žvakę, dažniausiai taip sportuoja nedidelės lydekaitės prisitraukus jas iki kranto. Manau šuoliui ją pastūmėjo salyginai mažas gylis, pakirtimo smūgis ir stiprus prilaikymas kad neįeitų į žoles. Pamėtau dar kurį laiką, tačiau tuščia. Pereinu į kitą dambą, patikrinu visas perspektyvias vietas, tačiau sulaukiu tik vieno neryžtingo stuktelėjimo. Kągi šiandienai užteks, susidedu spiningą ir traukiu namolio.
 #304848   kamstis
 13 Rgs 2011 10:21
Sekmadieni,KM eserius vaikem,rezultatai neblogi,su salyga,kad KM eseriai nefotogeniski,tai ju ir nefotkinau :grin: Kliovas neblogas,po norma pagavom,dydziai :roll: vidurkis 150gr.keli buvo po 400gr.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #306055   Agis
 18 Rgs 2011 13:51
Prasivėdinom.
Taigis nor ir oras nieko gero nežadėjo, tačiau su Renaldu dar vakar sutarėme, kad reiktų truputį prasivėdinti, man apraminti žvejybinį badą, o jam neprarasti įgūdžių prieš ateinančias varžybas ;-)
Kažkaip atsikėliau anksčiau, tai Renaldą ištraukiau iš lovos, nes privažiavau anksčiau.Toliau viskas kaip visada, tik tas laikas kažkaip greitai praėjo iki meškerių sumetimo :roll: Normalių vietų su gerais priėjimais neradome, nes vanduo labai aukštas ir kas geresnio jau nuo vakar vakaro arba šiandien nuo ankstyvo ryto jau užimta.Žodžiu tenkinomės ką radom ir apie devintą valandą jau susėdome.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Kibimai labai atsargųs, žuvis "prašo" plonų valų ir mikroskopinių kabliukų :lol: bet ne visi su tokiais gaudo :-D
Iki pusės dvyliktos nešant dideliai srovei, krentant vandeniui, pučiant stipriam pietryčiui, lašnojant ir krentant slėgiui sugebame sugauti tiek, kiek mokame ir sugebame tokiomis žūklės sąlygomis ;-)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Nieko blatno, bet visviena smagiau negu namuose prie teliko ar prie PC :lol:
 #306604   Vitolis
 21 Rgs 2011 21:17
Šiandien aplankiau savo dosnūjį ežerą. Tikslas- ešeriai. Amunicija paruošta, pirmyn į plačiuosius vandenis
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Pravelkiavau apie valandą, jokio prisiglaudimo 'viarkt Kažkas ne to. Reik varyt į savo gerąsias vietas. Mai ji galas su tais lydokais, galvoju ir plaukiu į savo vieną iš protakų. Vava, atpažysti bakūžę :)
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Imu į rankas savo UL ir pirmyn. Antru pravedimu inkalu neblogą ešerų. Apie 300gr. Na, dabar tai pavarysiu. Bet :piktaz :!fig! Matau, kad protakoje prie nendrių mailius vėduokle pasipylė. Aha, va kur pasirodo jūs ganotės, galvoju sau ir švysteliu ten mikriką. Ir ką. Sėdo. Tik dantytoji o ne ešerys. Jaučiu iš smūgių ir stengiuosi neforsuot. Valiukas tai tik 0,06 ir kotelis 1-7 gr.užmetimas. Duodu padūkt, nes yra nors ir trumpulis, bet Bliht susuktas pavadėlis ;-var-var. . Kokybiškas ir neturi pavest. Kad tik nebūt giliai irijusi. Nors paprastai ledekis mikriką ima kraštu žabtų(arba žvejas, tikėdamas, kad kimba ešerys, su pirmu "dunkst" ,pakirtimas)
Pagaliau isikeliu ją pas save
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Lygiai 1,6kg. Graži, stipri torpeda. Plaukiu į kitą protaką. Ešeriokai delniniai kaip pasiutę veriasi viens po kito. Didesnis tik viens, kits. Dauguma tik tokie ir vos didesni. Jei būčiau nusprendęs imt ešeriokus, būt gal bent 10kg. Tačiau namo keliavo tik 3.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Praplaukiu Vavai gerai =inomą lieptą
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Sustoju dar keliose perspektyviose vietose, tačiau ešeriokai visur nedideli. Todėl plaukiu į krantą ir pakuojuosi namo. Gražiai praleista diena :gutgut Reiks da aplankyt šį ežerą. Tiesa inkabinau vieną tinklą. Papyliau, nes buvau insegęs superinų vobliką :evil:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė