Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #306894   arabas
 23 Rgs 2011 09:50
Vakar pabėgau iš pamokų ir surengiau generalinę lydekų gaudymo rudenį mažuose upeliuose repeticiją.
Pradžioje sekėsi nekaip. Silkė... :( silkė... visai silkutė... :( ir dar viena silkė. :( Po kokių dviejų valandų mojavimo pakimba visai normalus ščiupokėlis. :) Jau linksmiau.
Nuotraukoje matosi jo gimtasis pagalynas:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Po truputį pasiseka suvilioti dar dvi legalias lydekaites.

O žvejybos finalas tai va toks ;-var-var.
Jau galvojau sukti link mašinos, bet ...“ Ai, galvoju, apmėtysiu dar tą duobę ant pasūkio“. Pirmu metimu sėda labai normali lydeka. Būtų pagauta ežere, tai kaip ir nieko įspūdingo, bet upelyje tokie krokodiliukai pasitaiko ne kiekvieną dieną. Pirmą kartą buvau dėkingas bebrams už ištryptą nusileidimą prie vandens, per kurį ir pasisekė išvilkti lydeką į krantą. Pamatavau – 76cm, namie pasvėriau – 3kg su trupučiu.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Vieta, kur gyveno upelio bosė:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Šiandien ryte pusryčiams išsivaliau vieną mažesnę.
Jeigu kam įdomu, kuo upeliuose lydekos maitinasi:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #307104   Sokratas
 24 Rgs 2011 20:04
Varduva

Šiandien orelis pasakiškas buvo. Aišku, ne visiem. Tik tiem, kas sėdėjo vėjo neužpučiamas. Vienas iš tokių- buvau aš :liež-uvis ......... :lol:
Žvejojau fyderiu Varduvoj prie Naftos. Pradėjau apie pietus. Tai teko net išsiplikinti, kaip vasarą:

Paveikslėlis
image hosting


Laimikiai neįspūdingi ir negausųs, bet į valandą po žuvytę galėjo sugraibyti.

Paveikslėlis
image hosting

Paveikslėlis
image upload

Paveikslėlis
upload png

Antrąją žuvį traukiant tik pakirtus iš kart kažkur užkliuvo. Tampiau tampiau, draskiau draskiau, apie laimikį net minties nebebuvo, norėjau tik sistemą išsaugot ir , galų gale -pajudėjo. Suku rankenėlę ir pajaučiu, kad dar ir laimikis tebėr. Viskas baigėsi laimingai.

Bet neužilgo, situacija kartojasi. Tik šį kart kertant žuvis nepasikirto, o iškart tuoj kliuvinys. Įtariu, kad buvau užmetęs į vaga ir tik pradėjus traukt, atsiremdavo į vagos kraštą. Dabar jau atlaisvint nepavyko , o trūko valas palei žiedelį ,,trulpę". Gal 30-40 metrų, o tik neseniai juk naują Sasame Samuline 0,12 susivyniojau parsisiuntęs...Gaila labai, na labai gaila. Man gaila, jums, aišku, nei kiek ... :lol:
Susirišęs naują sitemą, uždėjau lengvesnę šėryklėlę. Liko dugne 20 g, dabar užvėriau 10 g, bet vėl problema. Nebenumesi į tą pačią vietą, tai viena, o kita, kad nelabai ir norisi į tą pačią vietą, po tokių nutikimų...
Taigi, reikia truputį užsišert. Jau pirmo partraukimo metu , užkabinau nutrūkusį valą. Timtelėjau ant rankos apsukęs, pajudėjo ir parsivilkau viską , vyniodamas ant delno... Naudos mažai,, bet vis idomiau. Kabliukas buvo gan stipriai atsilenkęs...
Naujoj vietikėj besusigundė tik ešeriukas....
Kibimai retoki, vanduo skaidrus , tad biški ir bovijaus. Kai pradėjau žvejot, pakrantėj nesimatė jokių žuvų. Mestelėjau už kelių metrų nuo kranto, šiaip, dėl įdomumo, pašaro, kad matyčiau, kas dėsis. Jūs kai kurie turit namie akvariumus ir atsidžiaugiat iki soties vaizdais. Aš jo neturiu, tad man patinka taip- natūraliai stebėjimus atlikti :)
Paprastai, kai vanduo šiltesnis, žuvis aktyvi, plūsteli mailius ir prasideda jų ,, šokiai". Šį kart taip nebuvo, tuštuma. Aišku, tokias atvejais pirma mintis- niekas nekibs. Bet būna visaip, nereikia iš kart nukabinti nosies.
Taigi, panašiai už pusvalandžio, į tą vietą prisirinko nemažas būrys, bet ne mailiaus, o kuojų. Tokių normalesnių, kaip sakome, lydekinių. Nardo žaidžia jos, prie to pašaro nelabai ir puldamos. Praėjus panašiai dar valandai, už kokių 2-3-jų metrų nuo tos vietos, kur pašaras ir kuojos, žiūriu, stovi didelis būrys ešerių, jų ten galėjo būt 30-50 vienetų. Bet tie matroskinai- 3-4 kartus mažesni už kuojas, nykštukai tokie. Stovi jie kaip prikalti vienoje vietoje, atsisukę į kuojas ir turbūt svajoja, ėch. kaip būt gerai, kaip būt skanu, jei mes būtume žymiai didesni :lol:
Na, man tokius dalykus stebėt įdomu, ypač kai kibimai reiti ir yra laiko. Kitas dalykas, galima panašiai įsivaizduot, kas dedasi ten toli, kur guli sistema. Tik žuvys dažnai juk ten būna didesnės.
Arba, kartais kimba kimba, ir tik bac ..., ir tyluma ramuma. Nesunku suprast, kad tenais gal atplaukė pasižiūrėt, ir ne tik pasižiūrėt, glingi ešeriai, ar net lydeka... ir kol jinai ten bus, vargas laukia fyderisto :lol:

Bebūdamas mačiau kelis valtininkus gainiojančius lydekas, o vieno, arčiausiai plaukiančio, pavyko paklaus:
- A yr ?, - šūktelėjau iš visų jėgų ir išskleidžiau rankas į šonus, rodydamas galimos lydekos dydį :)
- Par posi, keik ruodąąą, - atsiliepė.
- Nu i liux,iš bada namersem, -subambėjau aš.
- Unt balta gomenokaaa,- vel išgirdau...

Paveikslėlis
adult image host

Paveikslėlis
upload png

Va tiek šiam kartui. Atleiskit, trumpai neišėjo :oops: .
 #307139   Tadunce
 25 Rgs 2011 07:10
1/2 Rugsėjo

Man patinka ruduo… Tie krentantys lapai lyg ryškiaspalvės snaigės taip užburia mane, primena kokia graži yra gamta, ir, kad jau neužilgo žemę užklos storas baltos vatos sluoksnis...
Tokius ir panašius skiedalus rašyčiau, jei būčiau koks rašytojas besiruošiantis skausmingai mirčiai nuo džiovos. Iš tikrųjų aš nekenčiu rudens.. Bent rugsėjo, tai tikrai. Ir kuo toliau, tuo labiau. Jeigu pavasarį ar vasarą dar sugebėdavau suvyliotį kokį išpūstaakį ar plačiaburnį šapalą, tai dabar mano dienoraščio skiltys pildosi labai labai... Aš turiu omeny LABAI... Iš viso nesipilo.
Galėčiau parašyti tik kiek „reins“ guminukų palikau kažkur anapus ir kiek kilogramų žolės parsitempiau iki savęs.
Vieno man gerai žinomo tvenkinio duobėse sulindę kiurkso starkiai. Noras nors vieną jų pagauti mane vis iš naujo ten atveda. Ir kiekvieną kartą nesėkmingai.. Bet vien žinojimas, kad jų ten yra suteikia vilties.. Kad ir kokia ji bebūtų menka.Nors paskutinį kartą ten gaudėm UL kotukais tikėdamiesi ešerių, slapčia ieškojau giliausios duobės, kur masalą bent koks neūžauga starkis pačiuptų ir pateisintų mano dviejų metų viltis ir lūkesčius.. Bet atsitiko dar blogiau, nei sudaužyta svajonė.. Pasirodo vieta, kurią laikiau perspektyvia, pažiūrėjus pe echolotą... Na, ji nėra perspektyvi, dabar jau stebiuosi kaip man ten lydekų pavyko suvylioti.
Pagaliau randame porą duobių vagoje su gyliu 6.3 – 6.5m (giliausia vieta, kokią pavyko rasti). O tai 2 metrais giliau, nei radom internetiniuose šaltiniuose. Už duobės echolotas rodo kažkokius neaiškius simbolius..Inkaruojamės truputi už duobės krašto ir tų nelabai suprantamų simbolių.
Pirmi metimai – tikrai jaučiu, kad kažkas užgulė masaką, bet pakirsti nepavyko... Kol išsitraukinėju gumą permetimui švogerio kotukas perlinksta, veidas įgauna panašią formą kaip ir meškerės blankas.. Dėja neilgam.. Virtinė žodžių su žvaigždutėm per vidurį.. Gaudom toliau, jau sekančiu metimu jaučiu, kad kažkas trukdo masalui praeiti, kertu.. Taip, kažkas sunkaus. Pasirodo tie simboliai buvo tikri.. Pirma auka tai dienai atiduota..
Dar vienas metimas – ten pat..Jau truputi gaila kiekvienu metimu nutraukti po “reins” ir čeburaškę iš fabų, vistik reikia sukarti nemažai kilometrų, kad pasipildyti jų atsargomis..
Darom gelbėjimo operaciją, kuri užtrunka.. Truputi ilgiau, nei tikėjomės. Bet masalą išgelbėjom, tik buvo labai įdomu ištraukti ir kliuvinį..
Gerai, plaukiam iš čia, nes tikrai gale dienos nebeturėsime ką ir rišti valo gale..
Kitoje vietoje eholotas fiksuoja, veikiausiai, aukšlių būrį su simboliais aplink jas.. Tačiau porą atsargių grybštelėjimų ir ne daugiau. Kolegos metimas truputi nuo standartinės vietos ir..
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Na, jei taip ir toliau, gal atsipirtų ir žvejyba
Vis dėl to vienoje vietoje randam aktyvesnių ešeriukų, kol aš pastiprinu organizmą vaisvandeniais ir sumuštinukais, porininkas laimingu veidu jau kelia dryžuotuką į valtį
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Kibimas baigėsi. Veikiausiai todėl, kad mėtėm po nedideliu tiltuku, pro kurį po laimikio sugavimo praplaukė valtis.. Gylis nedidelis, visi išpūstaakiai veikiami instinkų nešė savo dygliuotus pelekus kuo toliau nuo tų betoninių polių.
Nooors, keletas drąsiausių liko.... Arba kvailiausių
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Kai mus galutinai parklupdė vyriškis valtyje netoliese 10minučių bėgyje ištraukęs dvi imamo dydžio lydekas, nutarėme, kad mums jau iš tikrųjų laikas plaukti namo..

Vakar reikėjo numalšinti norą žvejoti. Po ilgų dvejonių nusprendėme, kad lydekos dar palauks, mėginam ešerius. Mėginti, žinoma niekas nedraudžia...
Po nelabai laimingo atsitikimo likau be transporto.. Bet, namuose gyvena labai draugiškų žmonių, kurie nutarė paskolinti savo naująjį vw passat dar kvepiantį šviežiais dažais.. Kurie nenugaravo per 20metų.
Žinoma, stabdžiai stabdo nelabai puikiai, vairas sukasi ne taip švelniai kaip norėtųsi, važiavimas nėra labai lygus, o ir pati mašina ant kelio ne visai stabiliai laikosi... Neskaitant tokių nesklandumų, ir dar keletos tūkstančių kitų – mes pasiekėm savo niekingos kelionės tikslą!
Trys valandos žvejybos – sakykim dar neradom žuvies.
Po 4 valandų nusprendėm, kad nemokam jos pagaut..
Ką pavyko suvylioti, tai DU įžūlūs plėšikai.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Į visus mėgintus pravedimo būdus, masalų mažinimą, didinimą, spalvų keitimą žiūrėjo su panieka, vakar buvom nelaukti svečiai ant ežero...
Jaučiu, kad degraduoju.
 #307301   Sokratas
 25 Rgs 2011 23:31
Sekmadienio žvejyba

Paskutiniu laiku, kai dažniau žvejoju fideriu, tai tiek tų nuotykių ir tebūna. Tiksliau, kaip ir nebūna. Tai ką ten rašysi? Kaip pašarus maišei, ir kaip meškerę užmetei, ir kad žuvį pagavai, arba nepagavai? :)

Va, su spiningu vaikščiodamas, tai tikrai be nuotykių neapsieisi...
Labai jau mane patraukė žvejyba fideriu, tad spinigui laiko lieka vis mažiau. Tačiau šis sekmadienis buvo kitoks, buvo ir nuobodumo, užteko ir nuotykių ir nuovargio...
Jei vakar dienos metu pakibdavo viena kita žuvytė, tai, galvoju, reikia nepatingėt atsikelti anksčiau , gal ir kibimai bus dažnesni ir žuvys dar pastambės...
Tik įsukus iš plento į vieškelį palei tvenkinį, per mano radiją, lyg užsakyta, suskamba ši melodija:

http://www.youtube.com/watch?v=WoUpW3eZC0Y

Klausydamas ir niūniuodamas ,,Marso kanjonus" vinguriuodamas vieškeliuku, laviruodamas tarp duobių, privažiuoju savo vietikę (aa) . O čia jau stovi Opeliuks. Zaniato, kaip rusai sako. Persimetęs kelias žodžiais su žvejojančiu, važiuoju ieškotį naujos . Nors ir šventa diena, greitai randu neblogą vietą ir pradedu. Mano ryto vaizdelis:

Paveikslėlis
hosting images

Praeina žvejybos valanda, meškerės koto viršūnė- nesukrutėjo.
Na nieko, sako, kai rūkas išsisklaido- tada ir prasideda kibimai :V .

Rūko kaip ir nebėr:

Paveikslėlis
upload images

Kibimo- irgi.
Meškerė tyli, nei virpt. Keisdamas masalus, pavadėlius plonindamas, kabliukus mažindamas prabūnu dar valandą. Meškerė nei kart nesuvirpėjo.

Gimsta naujas planas. Vadinasi jisai- UPĖTAKIAI

Na, kad iki jų nusigauti, reikia nuvažiuoti nemažai kilometrų. Pravažiuodamas pro Ventą, ,,pamatuoju" vandens kiekį, pasigrožiu:

Paveikslėlis
image hosting

Paveikslėlis
hosting images

Štai jis , upeliukas:

Paveikslėlis
upload png

Paveikslėlis
image hosting

Kur vanduo? Nėr vandens, nebent tik kojoms nusiplauti. Kadangi aš čia anksčiau nebandęs, eidamas, brisdamas vis viliuosi, kad jis prasidės už sekančio posūkio. Bet vandens kaip nėr taip nėr. Tenka grįžt atgalios (8-) . Važiuoju ieškot kitos upės.

Ir štai jinai. Vandens- pats ,,gazas", nei per daug, nei per mažai, ir jisai gana skaidrus. Na, turėtų kibt :O .
Pirmi metimai ir išlėkęs į orą atsikabina neblogas kiršlys, toliau matosi laksto nedidukai upėtakiukai. Vienas kitas mažiukas pakimba:

Paveikslėlis
image hosting

Neužilgo jau ,,sėdi"ant kablio ir rimtesnis, parsitraukęs grabalioju grabalioju, bet jisai bistresnis, besirangydamas, bestrubuliuodamas nušoka nuo kabliuko ir (h) , nepanorėjęs papuozuoti... Tiek jau to...
Einam toliau. Vienas po kito sega du šapaliokai:

Paveikslėlis
upload png

Paveikslėlis
hosting images

Prieinu gilesnę vietą, išlipu krantan, nes brist nebeįmanoma. Mėtau nuo skardžio ir pamatau , kaip sušmiežuoja ilgas siluetas ir čiakšt - sukrės nebėr.
Tiesa, dar anksčiau buvo pakibusi sprindinė lydekutė. Tsakant, buvau perspėtas, kad be pavadėlio čia geriau nežvejoti :). Bet, prastokai susuktas, trumpas pavadukas iš stygos mane tiek prinervino, kabindamas ir painiodamas valą, kad aš jį nuėmiau visai. Ir še kad nori.

Tuom viskas dar nesibaigė. Aš tą lydeką matau, nes gylis gal 50-60 cm. Stovi dugne, purto purto purto galvą, nepatinka klipsas mat jai liežuvyje, ar dar ten kur burnoje.
Vaizdelis geras. Jinai pradeda iš lėto kilt į vandens paviršių, galvoju, kas čia dabar bus. O jin tik strykt iš vandens, pasipurtė ore ir vėl atgal į savo vietą dugnan ir vėl purto galvą, trrrrr, trrrrrrr, trrrrrrrr... ...
Vaizdas kartojasi. Vėl lydeka kyla kyla iš lėto į paviršių ir kad šoks, dabar dar smarkiau, dar aukčiau, dar stpriau susipurtydama, ir vėl dugnan.
Dabar jau matau, kaip iš nasrų išlindo sukrės lapelis, bet trišakis, aišku, tebėra kur buvęs. Nematyti jo.

Jau jinai nebesipurto. Matyt, tie kabliai jai kaip ir nemaišo , guli prie dugno, lyg tykodama grobio, reik man pabandyt susigrąžint savo masaliuką. Šansų, jaučiu, tikrai yra, jei tik lydekioks neišsigas, nepaskruks velniai žino kur su auskaru lūpose.
Kuo skubiau rišu prie valo vėl pavaduką - stygą, segu ant sebtuko guminuką ir metu. Valas persimetė per krūmo šaką ore. Bet masalas nukrito gerai, lydekai tiesiai prieš akis. Stovi vidurį, tarpe tarp dugno ir oro, gražiai vinguriuoja tvisterio uodegėlė nuo srovės. Matau, kaip lydekis atkreipė dėmesį, sureagavo truputį kilsteldamas nuo dugno gerai pasižiūrėdamas, kas čia per ,,paukštis nematytas", bet vėl krestelėjo prie dugno, nepuolė masalo.
Bandau pažaist su guminuku: leidžiu spino viršūnę žemyn guminukas beveik pasiekia dugną ir pradedu kelt aukštyn ir sega staigus lydekos šuolis, capt grobį , aš kertu, bet.... ne-pa-si-kir-to :A :A :A , ėch kaip gaila. Pavyko jai išvengti kabliuko. O lydeka, matyt išsigandusi mano mostelėjimo, ar dar ko, dingo iš akiračio, tiek aš ją ir bemačiau.
Brendant toliau kibimai visai retai bepasitaikydavo, kartais pajusdavau stuktelėjimą mažiuko kokio ir viskas.

Vėliau, grįžinėdamas, aišku stabtelėjau vėl toje pat vietoje, apmėčiau apmėčiau- bet veltui.
Va tokia šiandieninė žvejybos diena, smagus nuovargis ir tuom pačiu- poilsis.
Verta žvejot, tikrai verta, nors ir nei kilbuko namuosna neparsitysiau :)
 #307309   kamstis
 26 Rgs 2011 06:06
Fyder cup 2011.09.24.
Keletas nuotrauku is varzybu.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Renaldas, lupa Bubliu tvenkinio monstra ;-)
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Senelis,susikaupes,stebi virsuneles judesius.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Vaizdas is 18sektoriaus ;-)
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Siame etape,dalyvavo 29 dalyviai,vienas is gausiausiu etapu.Smagu,kad ir Z.T. nariu skaicius buvo nemenkas.
Tribunos garbe,garbingai gyne:Renaldas,Senelis,Grazvis,Kamstukas.
Tribuniecia pasirode tikrai neblogai.
Smulkiau viska rasite:http://www.ant-bangos.lt/4498/feeder-cu ... ezultatai/
Kai kam sekesi geriau,kai kuriem prasciau,bet renginys manau kad vykes.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Kamstuka ,eilini karta lydejo fortuna,sudirbo "naujoko faktorius" ;-)

Tiek ziniu.
 #307335   bobas
 26 Rgs 2011 09:30
Sveiki. Ne veltui šeštadienio ryte kilta dar su tamsa. Pradžiugino Neris. Broliai dvynukai pasirašė ant pjautinės "Ali". Būtent pastarųjų gražuolių tikslingai ir ieškota ;-var-var.
Paveikslėlis
http://www.postimage.org/
 #307353   Tadass
 26 Rgs 2011 10:36
Sekmadieni buvo nuspresta uzdaryti upetakiu sezona. Dar su tamsa atvaziuoja pusbrolis ir lekiam link vieno Zemaitijos upelio. Rytas papuole labai jau ukanotas, paslaptingas ir daug zadantis. Na zinot turbut ta jausma, kai kiekviena tavo kuno lastele nori atsidurti prie vandens, nes aplink tvyro "zvejybinis oras"

Paveikslėlis

Einant link upelio per ganykla,mus pasitiko sis grazuolis (gerai, kad ne baltas :-D )

Paveikslėlis

Upelis nei mazas, nei didelis, bet vanduo siek tiek pakiles + status slaitai. Bristi nelabai imanoma, todel praktiskai visa zvejyba teko brautis per pakranciu dziungles. Po kokios valandos entuziazmas blesta, nes dar nei vienas neturejom anei kibimo :? Beblestant entuziazmui isgirstu entuziazma skatinanti, galima sakyt euforiskai-orgazmini pusbrolio balsa:
- turiuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!
Padarau isvada, kad tas "turiu" yra tikrai ne 30 ar 40 cm upetakis, nes zmogus zvejyboj daug prakandes ir del tokio laimikio euforiskai-orgazminio balso tono tikrai nebutu isgaves :roll: Kol dasibraunu iki jo praleidziu dvi zvakes, taciau kovos antra puse speju pamatyt. Kitam valo gale kovoja juros emigrantas slakis :gutgut

Paveikslėlis

Rulete rodo 60 cm. Keletas kadru ir zuvis keliauja atgal :/braj;

Paveikslėlis

Emociju uzteko abiem, tik man rankos nedrebejo :) Susirandu kazkur krumuose numesta spininga ir tesiam kelione pakrantemis. Neuzilgo istraukiu apie 25 cm upetakiuka kuris pasirodo ir buvo pirmas ir paskutinis mano laimikis tame upely. Gryztant, miske uzeinam toki prudely.

Paveikslėlis

Griekas butu nepaspiningauti :twisted: Tikejausi eseriu, bet gavom peiliu show. Tiksliai nepasakysiu, bet per gera pusvalandi pagavau gal 6-8 lydekaites, dar kelios atsipurte. Visos kaip is konvejerio - vienodo dydzio. Kibo ant visko, viena net du kart uzkibus buvo :-D

Paveikslėlis

Tai vat taip ir gryzau namo be zuvies :?
 #307381   wongas
 26 Rgs 2011 12:33
Sveiki. Sekmadienį buvau Kuršių mariose. Išplaukėm apie 7,00. Laivų daug, bet pasigirti laimikiais nelabai turėjo kas. Srovė į jūrą, šioks toks vejas....žvejybinis oras. Taigi gaudėm ešerius, bet tikėjomės ir starkių. Iš pat ryto bandėm ieškoti žuvies, bet echolotas tylėjo. Taigi po ilgų ieškojimų atsidūrėme ties Kiaulės nugara. Tiesa iš pat ryto gretimoje valtyje žmogelis įkalė 9 kg. lydeką. (foto neturiu).
Ties Kiaulės nugara laivų daug ir pavyksta atrasti žuvies gaujas. Po ilgo drožimo pagaunu nedidelį ešerioką. Dar po kelių dreifų ikalų tikrą marių "MATROSKINĄ" pirmą kartą tokį mačiau gyvai....
Prieš kepimą pasvėriau ir 950 gr. Jau iškepto (dėl suprantamų priežąsčių) foto nedariau. ''plot
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Tai tiek....
 #307486   Vitolis
 26 Rgs 2011 19:51
Buvau ir aš šiandie dryžių pavaikyt. Pora neprastų pasikorė :)
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Keletas mažesnių, bet kepamų. Užtai matroskinų dafiga. Kiekvienu pravedimu beveik po dryžiuką. Tuos iš syk leidau už borto.
Palei nendres stipriai vaikė aukšles kažkas įspūdingo. Dedu šonan savo Finezą ir į darbą eina Legenda. Kabinu dar neapžuvintą (ir deja be papų :-D ) ir leidžiu.
Pagaliau apžuvinau ''plot :grin:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Deja, daugiau "pensinykų" nepapuolė. Tiesa išbandžiau Dropšotą su savadarbe trumpa vielute iš abiejų pusių kilputės. Na atmenat gal, sakiau, kad keletą pasidariau. Tai va, šūds ponai. :cry: Jau geriau tiesiai Polomar mazgu, kaip įprasta. Trečian metime susipynė, nutraukiau nafik ir baigės eksperimentai kibenimat :-D
Namo keliavo tik tiek
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Ešeruosna irgi yr gerulių. Tik reik užtaikyt :) Didysis svėrė 875gr. Kai su UL, tai jausmas :gutgut
 #307545   Sokratas
 26 Rgs 2011 23:14
Buvau upėtakių...

Ir prigaudžiau, va jie :

Paveikslėlis
adult image host.

:lol:

Ištraukiau tokius ,,upėstakius", gal ,greičiau sakyčiau, upės banditus, 5-is. Ir visi vienodi, kaip sukirpti. Tai kitų net nebesivarginau fotkinti. Du į krūvą kartu sudėjęs pasvėriau, rodė 1,8 kg...
Dr papuolė keli ešeriai. Vat ir visi upėtakiai :-D

Jėgų daugiau nebėr, nusikaliau kai šuo: klupau ir kėliausi, bridau ir po bebrynus daviausi, kol tik ėjo pabrist, masalų palaidojau- be skaičiaus. Ačiū Die, kad plaukt neteko, nors visai nedaug betrūko. Akys merkiasi pačios. Užteks tam kartui, labanakt.... ::hai-bai
 #307575   Sokratas
 27 Rgs 2011 08:43
yr upėtakių, yr. Aš abejojaum, 50/50, bet vietinis latvis poatvirtino. Sako , jest forėl, i xorošaja :)
Tik labai keistai nužvelgė mano masaliukus. Žvilgsnis sakė, ką čia vargsti su tokiais, dėk gyvą ...

Dar foto iš vakar:

Paveikslėlis
upload images


Paveikslėlis
image hosting

Statybininkai nesnaudžia, vos ne Sajanų Sušensko plotina :) :

Paveikslėlis
adult image host
 #308603   Gedcka V
 01 Spa 2011 17:07
Šią savaitę mažai buvau namie. Mokslai daug laiko atima :roll: . Bet, ištaikėm progą su tėvu išplaukt du kartus. Abu nelabai sėkmingi, oras ne koks, giedra, tarpais debesuota, didelis vėjas, o su guminuke plaukt sunku prieš vėją :neutral: . Tačiau, mes kaip užsispyrę vyrai plaukėm žuvies ieškoti. Nu ir ką pirmą dieną pagavom 4 legalkes, nedidelės visos maždaug virš kilogramo.

Paveikslėlis

Daug praleista kibimų, nes žvejota tarp lelijų krūvų su Rapalos šaukštais. Suveikė tik ešerinės spalvos. Taip pat pagavom ir mamulą masalo dydžio :shock:

Paveikslėlis

:-D

Vakar per mano gimtadienį pagavom legales kiek didesnes didžiausia 1,7kg, 59cm, o kitos 52-55cm ir 1,2-1,5kg.

Paveikslėlis

Ir nelegalkių kokias 5, tos paleistos, mažesnių kaip 1kg neimam, o dažniausiai iš vis neimam nieko. Bet gimtadieniui reikėjo kažko -liežvis tik oras dar baisesnis nei praeitą kartą... Karšta, dar didesnis vėjas, nė debesėlio. Plaukėm 2h žvejojom 2h :-niak' . Biškį gruzas kai negali paplaukt prieš vėją... Bet kibo visos tai negiliai 1-2m gylį ir tik prie žolių. Didelės jau matėsi, kad irgi į krantus pradeda plaukt. Vaizdas gražus buvo: Užmetu traukiu sau ramiai, vos nemiegodamas, visas pavargęs, staiga girdžiu šniūkšt, atsisuku žiūriu lydeka ore kokia 4kg. tik gaila, kad be mano masalo :-D ir į vandenį. :shock: Priplaukiam arčiau iš karto. Mėtom, mėtom.. gaila, bet nė kliovo. Ir parplaukę link mašinos, matėm, kad tik tada pradėjo judėt žuvis buvo kokia 7h vakaro. Bet jau judėjom namo šampano gert :aliukas-2
 #308964   Sokratas
 03 Spa 2011 15:51
Kas kimba sekmadienį

Tik praaušus, pakeliui į žvejybą, neblogi vaizdeliai, dėl kurių ne kartą tenka sustoti, nes kitaip juos būčiau matęs tik aš :)

Paveikslėlis
upload images

Paveikslėlis
upload png

Paveikslėlis
upload png

Paveikslėlis
image upload

Jei ne iš šnervių einantis garas, pagalvotum, kad nusibaigė vargšelis. Tuo labiau, kad kelis kart šūktelėjau, jokios reakcijos. Tik, kai įlipes atgal mašinon trinktelėjau durelėmis, kad šoks, kaip į subinę įdurtas :lol:
Paveikslėlis
image host

Šį kart bandysiu pažvejot su valtele. Žinau, kad bus nelengva, bet norisi patikrint vietas, kurių negalėjau pasiekti praeitą kartą čia būdamas. O ir masalų, galvoju, nereikės tiek prarasti. Tarp kitko, nei vieno ir nepraradau, nors kartais tekdavo ranką kišt tiek giliai, kad vos ne ausį vanduo semdavo. Kai nepadėdavo nei tas, su irklu krapštydavau. Taip vadinamo atmušėjo vis nepasigaminu.
Štai ir pirma kliūtis, kurią įveikinėdamas pjūkleliu, pasigailiu, kad kirvis liko mašinoje, ne taip užgnybtų bepjaunat ir medžiui lenkiantis…


Paveikslėlis
image host

Paveikslėlis
image upload

Paveikslėlis
image hosting

Kai kur užtenka tik gerokai prasistumdyt rąstus, kad galėtum toliau plaukti. O štai čia, gerai būtų ir benzopjūklas , bet.... nėra :)

Paveikslėlis
adult image host

pavyksta įveikti tik nuolaužų kraštą ir visą įrangą persinešti krantu:


Paveikslėlis
upload png

Tikslas pasiektas, plačiausioji vieta. Tiesiai matosi bebrų užtvanka, kurios aukštis apie 3 metrus. Belieka įtaisyti generatorių ir pinigiukai pradėtų kapsėti kišenėn, bet ir to nepasiėmiau :-D



Paveikslėlis
upload images

Pirmas rimtesnis laimikis buvo šis (nufotkinęs paleidžiu atgalios):

Paveikslėlis
image host

Ešerių pagavau virš 20. Vienas iš gražesnių atstovų:

Paveikslėlis
image hosting

Grįžinėti sekasi lengviau, nes kelias jau praskintas. Laikas nuo laiko stabteliu, laikas nuo laiko įkertu ešerį .
Tiesa, pamiršau paminėti, kad žuvį pradėjau pagauti tik ten, kur prasidėjo vietos, kur krantu paeiti jau nebeįmanoma. Nemanau, kad tai sutapimas...

Grįžęs susitvarkau valtį ir kitą įrangą ir nusprendžiu dar porą valandikių pasivaikščiot po ten, kur aną kart labiausiai kibo lydekos. Ir dar aukščiau pabristi upeliu, o gal ir upėtakį atrasiu.
Pagaunu vėl dvi ar tris, lydekaites, susimaišė jau :). Štai didesnioji, kuri keliaus ant kepsniuko:


Paveikslėlis
free image hosting

Nors keli žmonės patvirtino, kad čia yra upėtakių, labai tuom suabejočiau, nes nei kart nepastebėjau net mažulyčio... Tikiu kad buvo jų, ir lašišų buvo, kol nepastatė HES-o. Dabar jau nebėr, o kalbos tebesklinda...
Jau ir temt pradėjo, laikas namučio, o ir raumenys jaučia, kad pažvejota nemažai. Kaip rusai sako ,,bėz truda nie vytaščiš i rybku iz pruda" :lol:
 #309133   PRobe
 04 Spa 2011 08:48
bobi - :gutgut .
Ale pastebėjau, kad fotoreportažose vis dažniau nuotraukų su arkliais prifotkinta, (gal čia sėkmės garantas) man tai kažkaip nesiseka, nepasitaiko sutikti. :-D
Nors mažumėle karts pagaunu. Vakar ešeriukų buvau, diena apsiniaukusi, tai labiausiai nudžiugino ankščiau negaudes labai ryškiu geltonu pilvu išmargintas vobleriukas. Vienu tarpu ant jo kibo ne tik matroskinai, bet ir ščipokėlių atsiginti negalėjau.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #309532   Evaldas Z
 05 Spa 2011 21:31
Sveiki. senokai cia berasiau, nes... antroji sezono puse man velniskai nesekminga. pamazu prarasdamas vilti suvilioti kazka rimto ir lyg nujausdamas, jog ir busima zukle bus ne ka geresne, nusprendziu bent gamta pasigrozet ir issiruosiu i senokai lankytas "dziungles". samdytas soferiukas paveza iki ten, kur automobiliukas jau atsisako vaziuoti, nes yra pasimokes, susmigdamas i po keliuku israustus bebru urvus, virs kuriu apgaulingas durpiu sluoksnis nezinanciam siu vietu, gali but prazutingas. taigi, susirenku manta ir pirmyn.
Paveikslėlis
besiruosdamas zuklei, ziurinedamas mapsus, prisiminiau, jog siose vietose yra ne vien sapaliniu vieteliu, taigi, prigriebiu ir lydekini ginkla. issilaipinimo vieta grazi, bet keliukas laukia toks siaip sau...
Paveikslėlis
beeinant ir keliukas pradingsta. kazkur tolumoje turetu buti upelis...
Paveikslėlis
o pakeliui ir pasigrozet yra kuo, ir uzkast, ir priesu sutikt.
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
pagaliau prieinu upele. ji nepasikeitusi - tokia pat laukine, viliojanti ir mazai paliesta. nera cia nei siuksliu nei zveju.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
gerves klykauja sukdamos ratus virs galvos. o galva sukasi dar labiau, nei tos gerves, nes per kokia trejeta valandu, nei vienas sapalas nesiteike net bakstelt mano siulomu masaliuku. negelbejo nei pravedimai pasroviui, nei pries srove, nei istrizai. ramu buvo ir srauniose seklumelese, ir sukuriuojanciose pagilejimuose. tik vienoj ilankelej lydekoms skirta eseri imituojanti vobleri iki pat koju atsivijo ~1kg sapalas...
Paveikslėlis

Paveikslėlis
nekimba, tai nekimba... bent vietos grazios ir ramu... o ir "atsarginiu suolelis" si kart gaus pasimaudyti.
Paveikslėlis Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
dienai persiritus i antra puse, nusprendziu isitikinti, ar tikrai sapalai nesimaitina, o gal cia ju net nera. gedingai isduodu savo spiningus, perdarydamas juos i lengvas dugninukes. ant sapalinio riteles dedu 0.18 mono, 6g apvalu slankiojanti svareli, ~60cm to paties 0.18 mono pavadi, ant kablio naktini slieka. ant lydekinio croixs'o lieka 0.14 pintukas, 10g slankiojantis svarelis, ~60cm 0.18 mono pavadelis, ant kablio varliukas. prieinu patrauklia duobele, metu ten savo masaliukus ir kibimo ilgai laukti nereikia.
Paveikslėlis
pora sapaliuku krante, dar pora kibimu ir viskas nurimsta. einu i kita duobele. ten vel uzkimba panasus sapaliukas. bemaunant slieka, kazkas galingai supurto croix'sa. griebiu kota, atleidziu vala (varliukas gan stambus), zuvis tempia, as kertu ir... kietas kotas, netamprus pintukas ir uzmirstas sureguliuot rites stabdys nesusitvarko su galingu sapalu. poksteli pavadelis. kova baigta... toliau nieko ispudingo nebuvo. zukles diena baiges. galbut dar grisiu ten si rudeni uzdaryt nesekmingo sapalu sezono. arba tik pasigrozet gamta.
Paveikslėlis
 #310226   Tadass
 09 Spa 2011 12:29
Sekmadienio rytas. Su kolega vaziuojam i Rusne, tikslas - lydekos. Gulam "ant" irklu ir pirmyn.

Paveikslėlis

Pirmas mano metimas, trys rites pasukimai ir .... smugis... yraaaa ''plot neilga kova, zvake visu ugiu prie valties ir guminukas issilaisvina is visai padorios lydekos nasru. Uz keliu minuciu kolegai analogiska situacija, tik nusipurto beimant lydeka... Na, nuojauta lyg ir neapgavo - lydekos siandien kibs.
Plaukiam i kita vieta. Kolega per pusvalandi turejo 6 :superšokas kibimus, taciau istrauke tik 1 kilogramine. Kiti traukimai trukdavo nuo keliu sekundziu iki minutes ir baigdavos lydeku naudai. Viena buvo gera ikirtes - sunkiai nuo dugno atkele.... Tuo tarpu as per ta laika apturiu tik 1 kibima - sudirbo balta "Jura" . Si karta sekme mano pusej.

Paveikslėlis

Lydeku aktyvumas baigesi 10 val. Po to per kelias valandas nebuvo ne kibimo. Oras lyg ir "teisingas", rudens alsavimas jauciasi ne tik ant medziu, taciau ir vandenyje

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Po pietu pradeda lynoti, todel nusprendziame plaukti atgal ir persibazuoti i Nemuna. Gryztant sutinkame kazkur labai skubanti pilieti. Valtyje jis vienas ir valtis tuscia - nei jokio daiktelio. Pirma mintis - brakonierius. Kolega plaukia pirma manes. Uz posukio, salia kanalo, stovi automobilis su keliais pilieciais viduje. Kolegai plaukiant vienas is ju klausia - "nu, ar radai tinklus?". Kolegai atsakius, kad su tinklais negaudo, zmogeliai suprato, jog apsipazino (pas kolega tokia pati valtis, apsirenres taip pat juodai :-D ), o mes supratom, kad jau laikas sakmbinti i GA, ka ir padariau, kai siek tiek nuo ju nutolom :twisted: Bvau patikintas, kad Rusnes ekipazas sureaguos :gutgut

Nemune vandens lygis smarkiai nukrites. Patikrinom pora dambu, kibimu neturejom, lietus nenustojo, tai nusprendem baigti zvejyba.
Kaip ten bebutu, zvejyba skaitau pavykusia, laikas praleistas gerai :gutgut o ir emociju pakako :grin:

Paveikslėlis
 #310291   Sokratas
 09 Spa 2011 19:27
Šiandien Ventoj kibo ir lydekos ir ešeriai:

Paveikslėlis
image host

tie didesnieji po 0,5 kg svėrė. O lydekos irgi, deja, tik tiek, tai paleidau, padėkojęs, kad nenurėžė guminukų. Nors buvo ir nuostolių- gal 4 guminkai neteko uodegų :lol:
 #310384   Agis
 10 Spa 2011 09:51
Pabandysim paatostogauti :lol: Oras žinoma kaip tik atostoginis :lol: lietus vėjai, kruša....čia tikriausia tam, kad per daug neįsijausti :-D
Žodžiu trečiadienis
Aplekiu su Sūnumi Žemupy, ventiliacija tokia, kad nebent su kokiomis trimis uncijomis gali tikslą pasiekti, lietus vis laiks nuo laiko prapliumpa iš "švininių" debesų ir su vėjo gūsiais plauna veidą, tai visiškai nesinori žvejoti atsukus veidą tokiam masažui.

Paveikslėlis

Pabandome paieškoti ešeriukų visokiose "kišenėse" ir uosteliuose

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Deja, apart berods penkių sprindinių ešeriukų nieko taip ir nesuviliojiame, nors išbandome visą spalvinę gamą visokių mikromasalų ir pravedimo būdų, tiek šoninio pavadėlio sistemėlėmis, tiek girliandos principo sistema, tiek drapshotu, keičiant pravedimo nuo dugno aukštį.

Penktadienis

Pagalvojau, jog reiktų patikrinti kaip kuojos juda, o tai vis klausinėja žvejai forume, o atsakyti niekas nesiskubina.Atsikėlęs atostoginiu režimu, 9 val. ryto, papusryčiavęs žinoma išmaunu vėl Žemupin, o juk kurgi daugiau bevažiuosi :-D
Ventiliacija truputį sumažėjusi, tačiau norimoj vietoj randu krūvą "bedirbančių" vietinių, tai praktiškai nebėra vietos žvejoti, nebent ten kur venterio laikymo šniūrai ir pats venteris:-D
Taigi įsitaisau ramioje vietoje, nes tikiuosi ir ten visai normaliai pažaisti su balta žuvimi, nors kažkaip suabejojau, kodėlgi čia niekas nežvejoja :roll:

Paveikslėlis

Susimetus savos gamybos, pamaišytu su pirktiniu, pašariuką pirmų kibimų sulaukiu tik po kokių 20 min.Užkimba kuoja, ne "motinėlė", bet visai graži.Po to dar kelios...užeina debesis, pradeda lynoti ir kibimas baigiasi.Pasirodo saulutė , praeina kelios minutės ir vėl kimba.Taip besikartojant oro permainoms, kartojasi ir kibimo intensyvumas.Bežvejojant galvojau, jog čia kažkokia keista vieta, duobelės/seklumėlės eina ne išilgai vagos, o skersai, tiesiog statmenai srovei ir palikau nesupratęs, kodėl lygioje vietoje, vienodoje srovėje toks dugno nelygumas.
Viskas išaiškėjo vakarop, kai šalia prisėdo vietinis žvejys, gyvenantis visai šalia kranto.Pasirodo kai prieš mėnesį prasisuko čia žemsiurbė, kurią galite įžiūrėti tolumoje, dabar bedirbančią prie Ragininkų salos kampo,

Paveikslėlis

o iškastą gruntą suvertė pležo papildymui antroje pusėje ir ant Atmata Skirvytė išsišakojimo kampo, kur dar visai neseniai ir šiokia tokia prieplaukėlė buvo, o dabar tik smėlio liežuvis, suformavęs gryžtamą srovę, kas netilimoje ateityje manau pradžiugins žvejus.

Paveikslėlis

taip ir paliko dugnas kaip grumdė ir švarus tiek nuo dreisenų, tiek nuo visokių kitų augalėlių ir gyvių, todėl žuvis kol kas nesilaiko ir gali sugauti tik migruojančias.Vat dėl tos pačios priežasties vietiniai ir pakeitė savo "darbo" vietą nuo esančios prie trobos į pirmąją krantinę.Tikriausia todėl ir man kibo tik kuojos, kas yra labai keista Žemupy, nes nepagaut plakio tiesiog neįmanoma :lol: tiesa užkibo dar kelios aukšlės, įtikindamos mane forumiečio senelio žodžiais, kad aukšlė sugeba ir kukurūzą praryti :-D keletas šapaliokų, vienas berods rimtesnis buvo, ale tik pasijuokė iš mano dvylikinio pavadėlio.
Skūstis kibimu tikrai nepradėsiu, nes tokio neįtempto gaudymo režimu :-D , per keletą valandėlių, surenku 20 litrų puskibirį kuojų.

Paveikslėlis

Sekmadienis

"Nurimo vėjas, nurimo...." :-D
Žvilgt internetan, :shock: ale tikrai nurimo ir netgi jūra raminasi po savaitinio pūtėjo darbų :lol:
Skambutis vienam iš prisiekusių plekšniautojų ir gimsta planas " Laikas atsidaryti" :-D
Kaip visada tas pats kelias, tas pats šunkelis, tos pačios pušelės, ta pati jūra, tas pats ošimas....neaa, kažkoks kitoks negu vasarą, kažkoks piktesnis :lol:
Susimontuojame įrangas

Paveikslėlis

Tolumoje Būtingės plūduras, kur "farširuojamas" tanklaivis

Paveikslėlis

Na o mes pamažu atidarome rudeninį plekšnių sezoną.Kas dar šviesoje, kas jau tamsoje

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Žinoma taip jau lengva nebuvo, nes jūra dar vis laiks nuo laiko pamesdavo "šieno" tai tekdavo paravėti

Išlindus iš po kopų apvaliam mėnuliui

Paveikslėlis

o nuo jūros pusės atslenkant rūkui, žvejybą baigėme, juo labiau, kad kažkaip dantys niežėti pradėjo :-D
Ką pririnkome tuom ir dalijamės :lol: Aš ėjau ant svorio, o eLPi ant kiekio :-D

Paveikslėlis
 #310763   Sokratas
 11 Spa 2011 09:06
čia tas , kur fotkėj pats apatinis, o gal ir ne, nebežinau tiksliai, gal čia tas vienas iš tų didesnių:

Paveikslėlis
bmp upload

o čia tikrai puskilinis :grin: :

Paveikslėlis
jpg upload
 #311210   Evaldas Z
 12 Spa 2011 21:16
mini reportazelis. sestadienis. neplanuotai atsiduriau netoliese vienos is senokai belankytu upeliu. nepazvejoti, zinoma, butu nuodeme. juolab, kad ir vietas prisiminti idomu.
Paveikslėlis
zoliu kasos, kuriu dar nepaliete salnu svolačiai, visdar veslios plaikstosi sroveje. tarp tu kasu ir ieskojau rainuju plesruniu. netolimi, taiklus metimai ar net voblerio paplukdymai, iskeltas kotas, kad masalas kuo maziau nertu, svelnus tvicas, stengiantis kuo ilgiau islaikyti masala siauroj propersoj tarp zoliu ir energingos marguju atakos beveik vandens pavirsiuje :gutgut
Paveikslėlis
po keletos minuciu kita.
Paveikslėlis
nedidukes, bet zukle efektinga. prabega pusvalandis. ramu. judam toliau. kazkur turetu but tiltelis. stai ir jis... tikrai senokai cia bebuvau...
Paveikslėlis
na kagi, reik bandyt persikelt...
Paveikslėlis
siaip taip pavyko nusliuogti i kita kranta siuo pavargusiu, siubuojanciu ir girgzdanciu "tiltu". einant pasroviui, zoliu kasu mazeja, atsiranda gilesniu vieteliu.
Paveikslėlis
tik va kazkaip ramu. ir nors vanduo gan skaidrus, pirstai uzkliuna uz dezuteje gulincio ryskaus x-rap'o. siaip, nei ryskiu vobleriu, nei rapalos nemegstu, turiu tik keleta, bet... gal 5 metimu, tvicinant pasroviui atsiveja lydekiokas, bet issigasta manes ir dingsta. keli metimai pasroviui ir bac, spurda lydekiokas.
Paveikslėlis
neilgoje upeles atkarpoje ant sio voblerio istraukiau lydekioka,viena atsipurte, turejau du kibimus ir atsivijima... o tas vobleris turbut pora metu gulejo nesimaudes... tai va tokia buvo tydekaiciu medziokle vandenzoliu kasu propersose.
 #311539   Augustasjj
 13 Spa 2011 22:54
Ketvirtadienis. Spalio 13 diena. Neisgasdino manes sis skaicius ir as jau pakeliui prie vandens :) Laiko turejau mazai, viso labo dvi su puse valandos, tai daug negalvojes patraukiau Traku link. Tikslo kazkokio neturejau, tiesiog norejosi truputi pamosikuot spiningus :) Atvykus prie Galves ezero mane pasitiko tiesiai i akis sviecianti saule bei nezmoniskai stiprus vejas... Nieko daug ir nesitikejau, galvojau suvyliosiu pora eseriuku ir vaziuosiu savais reikalais :) Taciau viskas pasisuko kiek kitaip.
Jau pirmu metimu ikertu si grazuoli :)
Paveikslėlis
Nuotaika iskart pagereja :) Dar keli metimai ir jau kitas dryzius krante. Ir taip vos ne kas antra metima eserys ciumpa mano siuloma vobleri. Pagavau azarta :D Pastebejas, kad eseriai siandien ypac aktyvus orientuojuosi tik i ju gaudyma :)
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Kibimas tikrai aktyvus ir labai aiskus. Visi kibimai buvo pilnam tvice, lengvam, bet daznam. Dryzuotiesiems isiuliau Lucky Craft Staysee 90sp Mat-pumkin spalvinimo, Jackall SquadMinnow 65sp bei ZipBaits Rigge 56s.
Saule po truputi slepesi uz debesu...
Paveikslėlis
Kol galiausia atejo audra...
Paveikslėlis
Taciau dar turejau laisva pusvalandi, tai kaip jo neisnaudojus sugaunant dar viena kita eseri :P Kibimai liovesi, bet as nepasidaviau :D Ir staiga bac per nagus... Eserys... Tikrai nemazas, is akies ~700g. Stovejau ant tilto, graibstelio neturejau ir jau bekeldamas ji link saves pastebejau, jog jis laikosi tik uz savo kiauros lupos krasto, meldziausi, kad nesuspurdetu... Bet... Turbut jis mano maldas isgirdo pirmas :D Na ka padarysi, sugrisiu as dar jo ir jo tevu :) Visgi pavyko suvylioti dar viena grazuoli, tik jau kurkas mazesni :)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Tai tiek ziniu is kibinu sostines :)
 #311941   TailDancer
 16 Spa 2011 19:44
Šiandien daugiau kaip 10valandų ant vandens. Taikinys ešeriai mikrodžigu. Visos žinomos ešerinės vietos iščiupinėtos ir nei kibimo, atrodo, kad ten nebūtų jokios gyvos dvasios, nors echolotas pastoviai rodė žuvį. Žuvį sugebėjome pagauti tik pagal meldus. Per du žmones vos trys ešeriukai ir šešios lydekaitės iš kurių trys nelegalės 'viarkt
Mano laimikis:
Paveikslėlis
psd upload
Kolegos laimikis:
Paveikslėlis
image upload
 #312195   TailDancer
 17 Spa 2011 20:45
Mikrodžigas- tai žodis, kuris jau atrodo yra įsiskerbęs į mano pasamonę. Kiekvieną dieną apima mintys, kad kada nors, gal greitu laiku pavyks kokį tai kuprių pagauti, kuris ilgam įstrigs mano atmintyje. Lydekos jau manęs nebedomina, nors ir pats jų sezonas dabar, bet žinant jog jos tikrai nesimaitina kaip norėtųsi, tenka ieškoti dryžuotuojų.
Po vakarykščio fiasko, kai per visą dieną sugebėjome sugauti vos tris ešeriokas, nes paprasčiausiai jų neradome, šiandien netikėtai mano kolega sumąsto išlėkti prasivedinti galvą. Gaunu žinutę su kvietimu pažvejoti, bet jos nepastebiu, praėjus pusei valandos ir ją pamačius pradedu mąstyti kaip čia padarius, nes jis jau prie vandens. Greitai susitariu su seserimi ir jau prieš 4 valandą lekiu užtvankos link. Kelias nėra tolimas, tai neužilgo pasiekiame žūklės vietą kur jau ant vandens supasi kolega, bei turi vieną sportininką- apie 200gr. ešerioką. Galvoje pradeda suktys mintys, kad šiandien jau bus bent keliatas dryžuočių. Kol kroviausi daigtus kolega pastebi, jog kažkas apvertė skritulį ir jį niurkdo. Daiktus į valtį greitai susimetę pajudame link skritulio. Valas nevisas išvyniotas, gal tik koks trečdalis jo, kolega nusikeikia ir atrėžia, kad nieko nebus. Paėmė skritulį, porą metrų surinko laisvo valo, pakirto ir iškarto išsišiepias sako: „ Pora kilų bus“, po kelių sekundžių matau, kad jau jis nebesusitvarko su skritulių, valą tiesiog išmuša jam iš rankų, žuvies suvaldyti niekaip negali. Po keliolikos sekundžių sugeba tą monstriuką pritraukti prie valties, spėjame tik pamatytį ją ir ji neria gelmėn palikdama mus „ant ledo“. Nukando. Žiuriu į kolegą kuris vos tvardosi, sėdi ir žiūri į nukąsto valo galą. Suprantu jį, nekasdien toks monstriukas užkimba. Pasvarstę nusprendėme, kad lydeka buvo apie penkis kilogramus. Kol kolega bandė tvardytis traukiu spiningą ir aš. Antras metimas, keletas ritės apsukimų ir laukiu kol guma pasieks dugną ir jaučiu stukt, kertu ir yra. Lydekaitė, tai byloja jos leti smūgeliai per spiningo galiuką, o taip norėjosi pajustu kitame valo gale pakirstą buldogą kuris purtosi lyg būdų 220v gavęs. Kelios nuotraukėlės ir ji vėl keliauja drumsti ramybės nedidelėms žuvelėms. Kolega jau truputį atsigauna ir išsitraukia spiningą, bei su rimtesne guma pradeda erzinti lydekaitės. Vos keli mano metimai ir scenarijus vėl kartojasi, tik šįkart lydekaitė mažesnė ir greitai keliauja su manimi pasilabinti, bei įsiamžinti. Judame link vagos ir pradedame ieškoti šlaitų į vagą, povandeninių kalnelių. Prie kiekvienos nors menkiausio kalniuko echolotas rodo nemažus būrius kažkokios žuvies. Inkaruojames, mėtom, stuksenam dugną. Anei barkšt. Judame vagos kraštais, žuvies pilna, bet kibimų taipogi nėra. Jau baigiu prarasti viltį, jau truputis po šeštos, laiko daug nebėra. Netikėtai topteli mintis, kad reiktų aplankyti vieną seklumą, kurioje tyliais rudens rytas bei vakarais šėlsta ešeriai. Kelio iki jos nemažai. Nieko nelaukęs sėdu ant irklu ir kaip pašėlęs įriuosi link jo. 15minučių ir mes jau vietoje. Karts nuo karto mailiukas pažirsta į šalis. To mes ir laukė, dėl to čia ir atplaukėmia. Svaidome į visas puses, džigaujame, lėtai velkame dugnu. Tuštuma. Jų čia yra, bet nekimba, keičiamia guminukų spalvas, dydžius, bet jokio atsako iš ešerių nesulaukiame. Kolega neapsikentęs deda lydekinę guma ir pradeda šukuoti su ja vandenį. Aš lieku ištikimas ešeriams. Lėtai velku dugnu ir sulaukiu barkšt per nagus. Vėl lydeka, tik šįkart rimtesnė, ir priešinasi jau smagiau, lenda į žoles, bet stengiuosi aš jai to neleisti. Neilgai trukus ji jau graibštelyje. Laiko lieka vis mažiau, maždaug 10 minučių iki tamsos, traukiame spiningus ir įremias link kranto. Kolegai nepasisekė daugiau nieko šiandien pagauti, dvigubas jam apmaudas. Vanduo lydūt lydūtėlis, nei lydekų, nei ešerių išpuolių nebematome, tik kur ne kur aukšlės primena, jog jau ruduo, jau vis rečiau ir rečiau pamatysime vandens paviršiuje bulkavimą. Eilinis fiasko, ešerių nėra, bet aš prižadu, jog aš taip lengvai jų ramybėje nepaliksiu. :/braj;
Paveikslėlis
upload tif
Paveikslėlis
upload tif
Paveikslėlis
upload psd
Paveikslėlis
bmp upload
Paskutinį kartą redagavo 1 TailDancer. Iš viso redaguota 17 kartus.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė