Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Masalai; gaudymo ypatumai, vietos; priedai, naudingi dalykėliai žūklėje
 #319376   Egidijus
 13 Lap 2011 19:36
Rambynas. Naktis iš penktadienio į šeštadienį (per naktį) ir iš šeštadienio į sekmadienį (iki 1-os val.). Anei BARKŠT. Plius spiningavimas šeštadienio rytą... kažkas baisaus.
 #319410   nerkis
 13 Lap 2011 21:50
mano nuomone cia kaltas ne oras ir ne vandes lygis, cia tik kalta versline zvejiba kuri kasmet mazina zuvies kieki, jau pastebejau kasmet vis mazesni megeju zveju rezultatai, nes nemune zuvies gausa mazeja tada prasideda kaltinimas oras, zemas vanduo ar persilta, kad ir kos nepalankus oras butu is tiek zveju vis kazkas pagautu
 #319510   Donasssss
 14 Lap 2011 10:32
tai dar gal pagausim,nenusivilkim taip... raso kad didzioji ju banga ateina +- lapkricio gale. taigi draustinis prasideda tik gruodzio 15d. as jas gaudyti pradedu tik paskutinem lapkricio dienom ar net gruodzio pirmom tai kolkas nepanikuoju dar,nors daug esu skaites kad ju kibimui labai svarbus yra aukstas vanduo.
 #319584   Lydeka
 14 Lap 2011 16:18
Kol kas sinoptikai nieko gero su vandeniu nežada, taip kad greitu laiku vandens lygis nepakils, o reikėtų minimum 1 metro. Taip kad įtariu liūdna bus su vėgėlėm.
 #319837   RamaZ
 15 Lap 2011 11:08
Jo, kol kas liūdnokai. Buvo draugeliai nulėkę iki Daugavos - sakė vandens beveik nėra :shock: (žemiau nei vasarinis lygis), per tris žvejus ir 6 vnt meškerių - tik vienam du "barkštelėjimai" ir tie neaišku kieno, nes naktinukus tik apkramtė ir viskas. Buvo nuo 15.00 iki 24.00 val. Laukti dar manau reikia
 #319892   tauragiskis
 15 Lap 2011 14:28
is sekmadienio i pirrmadieni ties plaskiais nei vieno kibimo, bandem naktinius sliekus, meslinius, varlikes. reiketu dar palaukti lapkricio pabaigos, be to ir pilnatis dabar, o per pilnati nekada nepagaunu:(
 #319966   ecka
 15 Lap 2011 19:14
cia vandens lygis nera,kad itakotu labai jau stipriai,tik jis gelbsti nuo verslines zukles,kad negali pastatyt tinklu,o siaip daug ka lemia ju migracija buvusi pries 4-6metus ir vandens lygis,nes tuomet isnersusios vegeles dabar migruos pirma kart nerst ju palikuoniai.tad jeigu vanduo buvo gan zemas pries tuos metus,turi but ir vegeliu ir atvirksciai.nemazai vegeliu lieka mariose nerst,cia ir itakojimas visas
 #319982   sliekas
 15 Lap 2011 20:48
gaudydamas vegeles sakuciuose pagavau du vezius. preitais metais, tokiu laiku, irgi viena pagavau i svina ikibusi
 #320023   Donasssss
 15 Lap 2011 22:09
ecka rašė:cia vandens lygis nera,kad itakotu labai jau stipriai,tik jis gelbsti nuo verslines zukles,kad negali pastatyt tinklu,o siaip daug ka lemia ju migracija buvusi pries 4-6metus ir vandens lygis,nes tuomet isnersusios vegeles dabar migruos pirma kart nerst ju palikuoniai.tad jeigu vanduo buvo gan zemas pries tuos metus,turi but ir vegeliu ir atvirksciai.nemazai vegeliu lieka mariose nerst,cia ir itakojimas visas
tikrai turi reiksmes tas vanduo ir dideles...
 #320145   nerkis
 16 Lap 2011 11:49
na nezinau kaum cia tiketi, bet kad vegeliu migracijos nera tai faktas, nes manau jei butu Nemune vegeliu siu metu tai ir koks nekibimas butu is tiek zveju tikrai kazkas pagautu, o dabar tik vietines mazikes pagauna, kazkaip anksciau nelabai itakodavo vandens, oro, ar menulio fazes, juk zevejibose nevisalaik turi sektis. kiek kartu esu paneiges tuos visus faktorius praktikojei kai paios netinkamiausios oro, menulio fazes budavo kaikada kad kibimas nerialus, manau cia yra kaip zuvis maitinasi kur susiburusi ir kurioi vietoi susitelkias ju maistas.
Ps. cia tik mano nuomone ir niekam jos nepersu ir neitikineju ;-)
 #320275   Donasssss
 16 Lap 2011 20:35
tai as irgi esu nekarta paneiges tas nuostatas,bet vat butent vegelei tai sako kad oro salygos yra begalo svarbios. kiek esam zvejoja per pilnati kai oras giedras tai nesam nei slipsiuko pagave. o del ju buvimo tai pilnai sutinku kad ju dar nera paprasciausiai. vien y draustinio data paziurejus yra aisku kada ju pati mase atplaukia. del to kad nekiltu man klausimu, ar dar neatplauke, ar siaip nekimba, as pradedu jas gaudyti gruodi ir tas dvi savaites jau varau daznai. vienais metais tai varem stabiliai kas antra diena.
 #320380   Agis
 17 Lap 2011 01:47
Kad praktiškai anksčiau važiuodavom tik tada kai jau kanalai aplink Klaipėdą stovėdavo su ledu, o Nemuno pakrasčiuose jau ledukas būdavo, viena kita lytis praplaukdavo, keliukų pliūrė sušalusi.Kai atsirado draudimas, tai visi stengiasi atsigriebti su visais įpatumais anksčiau :lol:Tiesą pasakius esu ir aš kažkada jau nuo spalio galo jų ieškopjęs, kai pamačiau žuvininkų sugaunamus reproduktorius.
 #320436   Bratka
 17 Lap 2011 11:05
Agis rašė:Kad praktiškai anksčiau važiuodavom tik tada kai jau kanalai aplink Klaipėdą stovėdavo su ledu, o Nemuno pakrasčiuose jau ledukas būdavo, viena kita lytis praplaukdavo, keliukų pliūrė sušalusi.Kai atsirado draudimas, tai visi stengiasi atsigriebti su visais įpatumais anksčiau :lol:Tiesą pasakius esu ir aš kažkada jau nuo spalio galo jų ieškopjęs, kai pamačiau žuvininkų sugaunamus reproduktorius.
Jau kai prasidedavo nerstas,jos imdavo kaip isproteje,bet dideliu nepapuldavo max iki 2,5kg., ikreles visalaik anksciau atplaukdavo,o veliau jos kazkodel nekibdavo.
 #321181   Agis
 20 Lap 2011 14:12
Man nieko keisto :lol: manau jos dar nepakilo iš Kuršmarių, nes vos ne kas antra diena būnu "Delfino" turguje ir nors orai gražųs ir tinkami žvejybai, tačiau toks jausmas, kad tos trys vegėles pas vieną prekeivį jau savaitė guli :lol: Užtat pasitvirtino gandas, kad palei molus starkiukų genocidas vyksta, turgus pilnas sprindžio dydžio starkiukų, kaip kokie ešeriokai suguldyti :evil:
 #321285   Vytas
 21 Lap 2011 01:45
Čia visi rašo kad nekimba, bet į kalendorių pasižiūrėjus ir praeitų metų žinutes paskaitę šiuo laikotarpiu nutarėm patys pabandyti pagauti vėgėlių. Taigi šeštadienį buvom nulėkę netoli Vėžininkų. Atvažiavus prie norimos dambos apsidžiaugėm kad laisva , mašina tik viena matosi toliau ,bet pradėjus neštis daiktus pamačiau kad viena meškerė užmesta nors žmonių aplinkui ir nesimato atseit užimta. Kadangi vietos žinomos ir rinktis tikrai yra iš ko perėjom viena damba žemiau .Pradėjus mestis meškeres biškį nesiseka metant pirmą meškerę pametu varštelį kuris laiko lankelį, su botais einant pakrante sušlampa koja pasirodo kiauras batas. Įsikūrus nutariau nueiti pas tuos kaimynus pasižiūrėti kaip jiems sekasi . Pabendravus sužinau kad šie žvejoja čia jau parą nieko nepagavę ir nė vieno rimto kliovo sakė neturėjo bus dar para . Kadangi žvejų nėra 9 meškeres užsimetė per tris dambas . Įsikūrę gerai pasistatę pavėsinę nuo lietaus ir krantas pas juos tikrai geresnis taigi sėdi toj pavėsinėj ir laukia kliovo. Mes paprasčiau užsikuriam laužiuką ir meškeres susimetę sėdim prie jų ir laukiam kliovo. Oras tikrai šiaipsau visą laiką dulksna nors visai nešalta, bet kaikurios vietas jau perdrėko . Mes trise sumetę 10 meškerių praalkę suėjom prie laužo karu užkasti 18,15min. bevalgant girdžiu skambutį kadangi buvau prie laužo einu link tos pusės kur girdėjau aiškintis kuri meškerė suskambo. Girdžiu dar smarkiau kala skambutis ir matau kaip meškerė virsta ant šono . Kertu yra jaučiu kad gera paprašau kolega padeda ištraukti su graibštu spėliojam kiek svers  vienas sako 3kg. kitas kad daugiau pasvėrus paaiškėja kad 3,5 kg. Paėmė ant varlės, aišku nuotaika visiem pakyla . Gaudom toliau po geros valandos kolegai irgi klovas, bet atsargesnis kadangi buvom prie pat meškerių matėm visa klovą tai dar palaukia smarkiau bakstelėjus kolega kerta sako yra matosi kad zuvis yra nes meškere nuo žuvies smūgių liksta, bet patraukus dar zacepas užsėda ir viskas nutrūksta. Begaudant dar turim kelis neaiškius bakstelėjimus 3 kartus užsitraukiam meškeres be kilbuko. 22,20 min . kitam kolegai vėl gražus kliovas dar sakau kad palauktų tada už kokių 10 sekundžių pradeda gerai vesti į šoną kerta yra šį kartą ištraukia ant kilbo irgi nemaža 2,5 kg. . Ateina kaimynas iš kitos dabos sako vėl neturėjęs nė vieno kliovo pamatęs mūsų žuvis truputi susinervina. Bet taip ten jie ir gaudo sėdi toj savo palapinėj ir laukia skambučio, meškeres susimetę per 3 dambas . Pasėdim iki puses pirmos nakties vyniojamės meškeres ir važiuojam namo. Nežinau ar damba geresnė mūsų buvo ar atidžiau meškeres stebėjom, bet pagauti pavyko faktas tas kad vėgėlės jau po truputį juda .
 #321567   nerkis
 21 Lap 2011 23:08
na chebra galit mane pasmerkt, bet man kazkaip nesitiki kad taip kibo, nes kiek pats vazevau kiek draugai vare, bet tokio gausaus kibimo nieks neturejo, kitu zveju klausinejom nieks nieko ipatingo, nedgi su vienu pasienieciu ilgokai pabendravom kuris saugojo visa plaskiu ruoza ir neko is veju doro negirdejo.
Ps. cia tik mano nuomone, ir niekam nepriekaistauju :)
 #321688   RyBa
 22 Lap 2011 13:16
sveiki visi zvejai, vegeliu sezonas jau kaip ir isibegeja. gal kam truksta geros kompanijos? galetume su draugu prisijunkti. ant kuro beabejo dasimestume. turim varlyciu prisigaude. tik va nelabai vietu zinom, bet manau bendrom jegom galetume isrinkti nebloga damba..
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 71
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė