Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.

 #33224   žVYNAS
 09 Bir 2007 13:01
Donis rašė:.Pazystami muselininkai jau kelis kart tenai buve (jie aplanko Suomija,Svedija,Norvegija uz poliarinio rato) 2 savaitem isitekdavo 1100 lt, kas parduodavo cigaretes kelione iseidavo dar pigesne,taiva,nepasakyciau kad milijonus kainuoja ir ekstrymo sake pakankamai ;-)

Nezinau kaip Suomijoje ir Svedijoje, bet Norgeje jei nenori but brakonierium ir prie kiekvieno suslamejimo begt i krumus turi isleist pakankamai daug pinigu, zvejo bilietas 200 Nok metams, licenzija zvejot upeje nuo 250 iki 400 Nok parai, priklauso nuo upes ruozo, pirkdamas licenzija gauni zemelapi kur tu nuo tasko A iki tasko B gali zvejot ir pamates kokia perspektivia vieta ne tavo marsrute, manau nedrysi rizikuot, nes baudos cia prasideda nuo 5000 Nok, 1 Nok yra 0.41 Ltcentu ir tuos ruozus gan idemiai stebi tie kam jie priklauso. Gal uzpoliareja ir kas kitaip, bet ten kur randuos as situacija tokia, tiesa, juroje zvejyba free, gaudyk kiek nori.

 #33270   gelmės
 11 Bir 2007 07:45
Brangu. :shock:

 #33272   cesius
 11 Bir 2007 07:56
Nezinau kaip Suomijoje ir Svedijoje, bet Norgeje jei nenori but brakonierium ir prie kiekvieno suslamejimo begt i krumus turi isleist pakankamai daug pinigu, zvejo bilietas 200 Nok metams, licenzija zvejot upeje nuo 250 iki 400 Nok parai, priklauso nuo upes ruozo, pirkdamas licenzija gauni zemelapi kur tu nuo tasko A iki tasko B gali zvejot ir pamates kokia perspektivia vieta ne tavo marsrute, manau nedrysi rizikuot, nes baudos cia prasideda nuo 5000 Nok, 1 Nok yra 0.41 Ltcentu ir tuos ruozus gan idemiai stebi tie kam jie priklauso. Gal uzpoliareja ir kas kitaip, bet ten kur randuos as situacija tokia, tiesa, juroje zvejyba free, gaudyk kiek nori.[/quote]

Nezinau kokiam cia regione taip brangu, bet buvau Engerdaly tai licenzija 70kronu ir jai priklauso 80( upiu ir ezeru)savaitei .Tikrai geros vietos ir jei varyciau tai vel tenai, spiningautojui ir museliautojui tikrai yra kas veikt.

 #33312   žVYNAS
 11 Bir 2007 20:29
cesius rašė:.
Nezinau kokiam cia regione taip brangu


Nord-Trondelage, aplink Trondheima

 #33618   žVYNAS
 16 Bir 2007 20:37
Tai va, susitvarkiau as visus zvejybos upese popierius kokiu tik reikia, nusipirkau licenzija ir siandien pabandziau pazvejot, isvyka buvo grynai pazintine, nieko rimta nesitikejau pagaut, relybe kitokia, kiek pagavau upetakiu :roll: nezinau, pasimeciau skaiciuose nors ne jie tikslas buvo, kliovu gal virs 20 tikrai, uzdejus mepsiuka, nespedavau nukabinet, bet kaip supratot ne dickiai kibo, eLPI prudeliui seklai butu kaip tik, truputi didesni smeigdavosi ant rapalos contdawno o dar didesni ir lasisaite pasismeige ant moresildu, visos zuvys paleistos apart 1 upetakio. Rankomis ju neliesdavau, replitemis suimdavau uz kabliuko ir nusipurtidavau, gyvent turetu visi paleistieji. Buvau sutikes vietini tai jis pasake, kad lasysoms dar truputi per anksti, bus pats tas po savaites ar dvieju, reikes pasistengt nepraleist to viso reikalo, smagiai priesinosi, nors ir nedicke buvo.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis


Fotografuota telefonu, uz kokybe atsiprasau.
Paskutinį kartą redagavo 1 žVYNAS. Iš viso redaguota 17 kartus.

 #33621   Sokratas
 16 Bir 2007 23:54
Hmm... Viskas atrodo, kaip girto būtų rašyta...., nors tenais juk tiksliai kaifas..., tai mes tiktais žvejojame, o jūs tenais kaifuojate....:)

 #33653   žVYNAS
 17 Bir 2007 23:26
bobis rašė:Hmm... Viskas atrodo, kaip girto būtų rašyta...., nors tenais juk tiksliai kaifas..., tai mes tiktais žvejojame, o jūs tenais kaifuojate....:)
bobi, cia juos gaudo kaip pas mus kuojas, plakius, raudes, net tinklais o tas vietinis, kuri buvau sutikes bezvejojant ir kalbejau, lasysas gaude ant gniuzulo slieku dugnine meskere, cia ju del to, kaip Lietuvoje, sazine visai negrauzia. Isivaizduok, jei pertrauki mepsa ir ji atsiveja trys upetakiukai, as pats buvau apakes :shock:

 #33667   Sokratas
 18 Bir 2007 07:29
Joooo, pavydziu aš tau. Kai pinigiukų biški pasitaupysiu, gal pakviesi į svečius ??? :)

 #35501   eLPi
 17 Lie 2007 12:38
Rugpjucio pradzioj turiu palnu pabuvot Kroatijoj prie Vidurzemio juros ../;nzv . Konkreciai, galutinis taskas miestas Pulas. Gal kas turi ziniu ir patarimu kaip ten su zvejyba: ant ko, kaip ir t.t. :!erzina:! Buciau dekingas uz suteikta info :aliukas-2 .

 #35503   Skumbrotas
 17 Lie 2007 13:27
Kroatija randasi prie Adrijos jūros, jei ką :!erzina:! ....
Esu žvejojęs tenais, bet ne Pule, o kitoj pusėj - nuo Ribekos link Zadaro ir toliau. Pulą esu tik pravažiavęs, iš įspūdžių ne tokios įspūdingos pakrantės.
Žvejojau plūdine, masalas - nuo uolų po vandeniu nukrapštyti ir išlupti moliuskai. Geriausiai - smėlio sliekai, bet kad jų prisigaudyti jau reiktų vežtis smulkų sietelį su stipriu lanku, bo po vandeniu jie gan giliai įsirausę į smėlį. Kibo visokios spalvotos, gražios ir smirdančios žuvys, kai kurios su skustuvo aštrumo dantimis, kitos be ... :lol: Reikia mesti toli ir su didoku švinu, kad greit nuskęstų, nes arti prie uolų metant išsyk iš kažkur atsiranda tuntas tokių juodų į karosiukus panašių žuvėkų, kurie akimirksniu apšvarina kabliuką iki blizgesio ir dingsta... :evil:
Šiaip palauk mano reportažo apie žvejybos ypatumus Catalunijoj, gal ką pritaikysi ir tenai.

 #35504   Dusia
 17 Lie 2007 14:20
Mes su meskute tai pat vaziujam i Kroatija, tai ir as audziu minti imerkt ten meskere :-D patarimai butu visai neprosali :grin:

 #35505   eLPi
 17 Lie 2007 14:57
... vo blin, geografijos pamokas pamirsau :oops: , dekui Skumbrotui uz pagalba. Zodziu, planuoju imerkt meskere i Adrijos jura prie Pulo :-ou-je . Jei kas dar ka gali patart - laaaaabai laukiu ;-read! :!erzina:! .

 #36894   saciokas
 16 Rgp 2007 13:14
Nu va pagaliau po biskeli galiu pradet kraut norvegiska reportaza :grin:

Kelione i norvegija arba kalatyrkiu ir karapuziku zvejyba
Epilogas

Dalyviai
Paveikslėlis
Kaip nervavausi paskutines dienas ir kaip viska ruosiausi jau nepasakosiu, nes nelabai atsimenu kaip ten viska isgyvenau ir kaip viska planavau. Faktas: prabundu is hipnozes liepos 13 diena penktadieni, va cia tai data. Ir suprantu, kad siandien jau viskas, galas mano kancioms ir fantazijoms – siandien isvaziuojam i taip issvajota kelione. Dar nueinam pasirodyt darbe, visus santazuodamas prisaikdinu, kad nei vienas nepalinketu SEKMES. Pabuve pora valandeliu, su keliones kolega perlekiam per parduotuves superkam ko jam truksta: jurinio pinto valo kitu smulkmenu, dar paskutine diena nusiperku „napizdnika“ toks, kuris saugo vyriskuma nuo kietu jurinio koto ataku i sriti zemiau juostos. Ir kas man dave proto? Viska susipirke nuvaziuojam pas mane susirenku visus daiktus ir susikrove vaziuojam pas kamsti. Kamscio kiemas bendrosios strielkos vieta. Issikraunu ir su kamsciu uzsiimam pakavimu, viska (maista, kitus gendancius produktus) pakuojam i putoplasto dezes, alus, degtine viskas paslepta suslepta ir laimingi laukiam kitu keliones dalyviu.
Paveikslėlis
Ispudingai atrode 6 dezes snikeriu. Kikevienam zmogui po 6 vienetus per diena. Po truputi renkasi ir visi laimingi islenkiam po butelaiti gintarinio gerimo. Bet norvegisku atsargu vartoti neverta, todel pasiunciam kolega i parduotuve, kad nupirktu atsisveikinimo gerimo. Sedim laimingi ir laukiam paskutinio dalyvio su musu transportu. Kaip nera taip nera. Kadangi laiko dar turim, tai skaiciuojam zvejybini inventoriu ir pasirodo, kad turim tik viena atsargini kota. Skambinu kolegai, jis zadejo viena atsargini paimt. Kaip ten ivyko, bet atsarginio koto jis nepaeme, bet greitai susiprotejo ir sako: kogero man reikia naujo tai nuvaziavau ir nupirkau. Biski linksmiau atsarginiu kotu padaugejo. Bet mano ziniom jie beveik nereikalingi, labai retai yra sulauzomi. Oi klydau oi ir sulauzomi ir multikai genda oi. Atvaziavo kolega viska susikrovem
Paveikslėlis
ir pajudejom Talino link. Musu kursas: Vaziuojam iki Talino, keliames keltu iki Helsinkio, vaziuojam per visa Suomija, dali Svedijos ir galu gale musu galinis taskas Halnessund‘as Norvegijoje. Viso apie 2300km. Daug ane? Aina anas bi...in kaip daug.

To be continued (Bus daugiau)

 #36896   saciokas
 16 Rgp 2007 13:15
1 dalis kelione Kaunas – Halnessund‘as
Vaziuojam paskutinius kilometrus iki Lietuvos-Latvijos sienos ir iš priekio pasigirsta balsas, kazin kur cia butu galima apsidraust?? Nesupratau. Ta prasme? Nu pasibaige masinos civilinis draudimas,-pasigirsta atsakymas. Issigandom. Kamstis irgi pradejo stresuot. Vaziuojam per paskutines koloneles, bet niekas ten nedraudzia, nusiuncia prie sienos i kazkoki kioskeli, ten atsipalaidavimas, mes rukom, kolega draudziasi ir gauna baudos snikeri. Kertam siena be jokiu problemu ir mes jau Latvijoj. Vairuotojai keiciasi, kiti ilsisi ir gurksnoja, kas alu kas stipresnius gerimus. Ateina gandas, kad beveik visos keliones metu vairuotojo kraujas neturi turet alkogolio. Todel labai atsargiai vartojam ir valgom snikerius. Be dideliu nuotykiu pasiekiam talina ir aisku zymiai per anksti. Cia kalta navigacija, be jos butume pasiklyde ar kazkur neten pasuke ir butumem i kelta kaip tik laiku suspeja, o dabar tas velnio ismislas visai neleido pasiklyst nu as jam dar parodysiu. Nu ka veikt? Masinu nera, nieko nera, nera ka veikt. Dar pries atvaziuojant i prieplauka, buvome uzsuke i kazkokia Talino daly, irgi kazkokia prieplauka, ten buvo klubas,muzika musa nu linksma. Taip ir norejom pasilikt ir po savaites kolegos grizdami butu pasieme, bet kazkas atkalbejo. Pasiklause vietiniu policininku ar mums toje aiksteleje galima stoveti sulaukem atsakymo, mes tos aiksteles nepriziurim. Visi atsiplaidavom ir laukem kelto. Taip laukem, kad vos vos spejom. Prabudau nuo kolegos suksnio. Visi sutartinai uzmigom ir vos vos nepramiegojom kelto. Sulipom i kelta ir vel visi i horizontalia padeti. Pagaliau helsinkis ir vel nesibaigiantis vaziavimas. Sustojam parukom,pasisupam, suvalgom po snikeri ir vel i kelia.
Paveikslėlis
Zmones tampa irzlus, erzina maziausios smulkmenos. Paemus pastudijuoti navigacija numusu visus parametrus ir liekam be navigacijos. Vieni pyksta, kiti juokiasi. Taip ir buciau uzestas negyvai, bet kolega atgaivina navigacija ir vel viskas gerai. Uztai suvalgau baudos 3 snikerius. Pravaziavus suomija ir svedija darosi lengviau, jau Norvegija jau tuoj. Paskutiniai kilometrai, navigacija skaiciuoja paskutinius metrus ir balsas sako,- tikslas pasiektas. Pagal nuotraukas atpazistam savo naujus namus, bet aplinkine infrastruktura siek tiek stebina. Galvojom, kad busim kazkur gludumoj, o cia civilizacijos centras. Benzino kolonele, parduotuve, baras, zuvies perdirbimo fabrikas (neveike, nes atostogavo).
Paveikslėlis
Visi is autobosiuko, nuotaikos pakilo visi prie vandens, apziureti valciu, gamtos, aplinkiniu grozybiu.
Dingo visi nuovargiai vieni istrauke spiningus, nes galima kuo puikiaisiai gaudyti nuo laivu prieplaukos, kiti gerimus taip ir prasidejo musu zvejyba Norvegijoje. Atvaziavom gana anksti ryte apie kokia 7,00val, o pagal plana i namus mus ileis tik 14,00. Ka cia reiskia tos kelios valandos, kai kelioneje praleidom kokias 40. Baisu. Valgom snikerius.
To be continued ;-)

 #36904   saciokas
 16 Rgp 2007 15:34
Nespejus normaliai nuryti gurksnio alaus girdziu jau turi. Ateinu akurat menkute jau soka breika ant prieplaukos lentu. Smagu. Po kiek laiko vel kibimas kamstis turi buili, bent mums taip atrode. Po kurio laiko ateina ir dar vienas. Ir tada smugis ir kazkas padorus nenoriai keliauja i kranta. Pasirodo snukis baisus toks, spygliuotas. Girdziu visi kaukia „velnias“ „velnias“ nu kogero rimta zuvis, begom prie prieplaukos ir ka manot nifiga nerimta zuvis, o istikruju juru velnias tik sveria nevaikiskai. Aplinkiniu keliu parvilkom iki valciu priplaukos, pasverem: 1,8kg. Visi oi oi ai ai, va cia tai delikatesas va cia tai valgysim. Niam niam. Sikna su petruskom, kaip visada delikatesa sugadinom. Ten matai reikia moket kept. Nors musu virtuves sefas ir zinojo, bet isejo kaip isejo. Bet cia viskas vyko veliau. Kadangi visi ispustom akim ziurejo i Norvegijos grozybes tai nuotrauku apie mano pasakojamas zuvis nera. Po velnio pakilo azartas ir visi besimusdami bande pasidalinti 2 spiningus. Tik vienas musiskis ramiai meditavo masinoje. Pradejo pabosti tampytis is vieno kampo i kita. Nusprendziau reikia isilaust i namus. Juk visi pavarge nori pasiilset. Gal po kokios valandos pagaliau radau galus kaip susisiekti su seimininku. Susisiekem, jis atsiunte kazkoki darbuotoja su raktais ir su viskuo kitu. Aprode namus ne seksas, bet gyvent galima.
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Kadangi musu 6, o vienam bute telpa 4, tai didziausius knarkikus istremem i kita nama. Taip kamstis buvo vienas is ju. Apsitvarkem pavalgem ir visi galvojat ejom po ilgos keliones miegot, ne velnio i valtis ir pirmyn didziuju menkiu. Valtys superines: 30arkliu, apie 6m ilgio, su gps‘u, su ekalotu. Nu vienu zodziu ledines. Kadangi mes is kompanijos tik dviese esam plaukioje, tai paemem iniaciatyva ir tapom kapitonais. Ramiai isplaukus is prieplaukos niekaip nesugebejau duot gazo, atrode kazkas uzklinijo, na va ir pradzia. Priplauke kolegos ir grubios jegos pagalba isjudino musu svirti. Mes nenorejom kazka sulauzyt. Na ir isplaukem i pries tai numatyta vieta. Suradus vieta pirmi pilkerio nuleidimai duoda keleta kibimu ir keleta nedideliu menkuciu. Plaukiojam ieskom visi po biskeli pagaunam.
PaveikslėlisPaveikslėlis
Naujokai laimingi, o man kazkaip nelabai. Visai nera didesniu. Vienu zodziu kalatyrkes. Taip begaudydami susitinkam su kolegom, tie sviecia, spinduliuoja ta prasme laimingi. Kamstis taip juokiasi, kad net albatrosai link lafontenu migruoja. Paziurim i valti, o ten zarazos nupysdyjo kanalicazijos dangti, bet toki didesni kur kas didesni. Sako mes varom namo, nes niekaip nesusitvarko su tuo monstru.
PaveikslėlisPaveikslėlis
As kadangi pazystu mike, tai zinau – irklu. Kaip tycia valtyje ju yra du, kamstis griebe viena ir keliais smugiais nuramina isisiautejusi halibuta. Atsisveikinam su kolegom ir patraukiam toliau ieskot zuvingu vietu. Siek tiek paplaukioje nusprendziam grizt namo, juk reikia kada nors pamiegot, pailset. Griztam namo, visi pilni ispudziu, juk pagavom visai neblogai, nors man nelabai prie sirdies musu laimikis, tikejausi kur kas rimtesniu.Taip svajodami apie velesnias zvejybas po vakarienes ir dozes svaigalu nuejom miegot. Kita diena kolegu ekipazas isplauke anksciau, o mes issimiegoje taip pat bandem laime vel tose paciose vietose. Bet vel laimikiai nedziugino, tik man pavyko ikabint viena solidesne menke 4,7kg.
Paveikslėlis
Kita valtis atveze kruva kalatyrkiu, kuriu visi draugiskai nusprendem daugiau neimt.
Paveikslėlis
Antra zvejybos diena vel nelabai vykus, bet tikimes geresnio rezultato ateityje. Jaunimo ekipazas po vakariniu uliojimu vel miega, kai senimas jau pradejo dusinti solidesnius laimikius. Prabudome, pavalgeme ir jau ruosemes isplaukti, kai sutikome seimininka, prispaudeme prie sienos ir isklausinejome apie zvejybines vietas. Po pokalbio ausyse girdime tik viena „Big fish“. Isplaukeme i fiorda, o ten vandenukas kaip ezere. Greitai paruke nusprendeme reikia baigt tas vaikiskas zvejybas ir dumt i atvira jura. Kaip sakem taip ir padarem. Lekdami vos neuzlekem ant seklumu, delto musu sturmanas gavo velniu ir poto plaukiojo atsargiau. Juk GPS‘as rodo visus gylius, o mes kaip vaikai is kaimo beveik i ji neziuredavom, tik susirasdavom ant ekaloto reikiama gyli ir zvejodavom. Mes pasimokem, kitas ekipazas ne. Pasikrove alaus, t.y. pavalgyt isplaukeme i atvira jura. Ir tik nuleidus pilkeri pirmi kibimai ir zuvis kur kas rimtesne, kalatyrkiu beveik nepagaunam, visos menkes, vegeles, lingai, polakai jau kepami ir normaliai filiatuofami. Va cia ir prasidejo tik normalenis kibimas ir pabiro bedos, kolega sugadino multika, as sugebejau sulauzyt kota. Kirtau ir luzo per puse, juokinga buvo. Geri, kad turejom visko atsarginiu. Pirma karta zvejojantis juroje kolega isprase pora polaku, kuriu bendras svoris apie 10kg. Vienu traukimu. Pasidare kur kas linksmiau. Dar kiek monstru nuejo, kiek buvo keiksmu. Trauki is kokiu 80 metru gylio ir kai beveik istrauki – nueina. Pikta. Gerokai pazvejoje uzejom delfinu buri. Metem pilkerius i sona ir grozejomes vaizdais. Besigrozedami pastebejom, kad pakilo neveikiskos bangos, nusprendem nerizikuot ir palengva parburzginom i kranta. Nuotrauku nebus, nes kitas ekipazas turejo abu fotoaparatus. Kolegu ekipazas irgi buvo panasiose vietose ir laimikais taip pat gyresi.
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Aisku pasigyre ir tuo, kad supyle valti. Visu greiciu uzleke ant uolu, tuo sulankstydami sraigta ir asi. Va taip mes netekom vienos valties.
Paveikslėlis
Oi gavo baudos snikeriu. Visa musu dziugesi gerokai apkartino sudauzyta valtis. Tylom isfeletavom zuvi ir mastydami, kas dabar bus patraukem miegot, neaaa prisigert. Ketvirta zvejybos diena pasitiko lietumi ir smarkiu veju, taip iki vakaro ir prasedejom namuose bemastydami, bedumodami.
Paveikslėlis
Pasakem seiminkui apie avarija, tas neapsidziauge. Istrauke valti nueme sraigta, iseme asi. Pasirodo tai nebuvo tik tokie gedimai, reikes keist apatine variklio dali. Kai pasake kaina vos nenualpau, bet zinodamas itempta situacija tarp kolegu niekam nieko nesakiau ir laukiau paskutinio momento.
Paveikslėlis
Is kazkur pasklido gandas, kad seimininko gimtadienis, tai nieko nelauke i maisiuka snapso ir snikeriu deze. Vakare nurimo vejas, tai nusprendem nuramint nervus ir isplaukt pazvejot. I valti suvirtom keturiese. Dirbau sturmanu, todel teko sedet, rukyt, gert alu ir filmuot. Vel gaudem kalatyrkes (susara, mazos apie kilograma zuvytes). Kimba gerai, bet mazos. Aisku pasitaikydavo viena kita kepama. Apramine nervus grizom namo suvalgem po snikeri. Normaliai atsigere nuejom pasedet ant nugaros. Kita diena pasitiko sauleta ir nevejuota, todel tikslas aiskus, plaukt toli apie 10-12km. Kadangi 6 zmones tai reikia dviem zmonemis atsikratyti. Imtis grubios jegos nekilo ranka, tai graziai pasiuleme nuvaziuoti pasigereti nuostabiais Norvegijos vaizdais. Kolegos labai noriai sutiko, nes pasieme spiningus, nardymo apranga ir patrauke ieskoti ezeru. Likusieji krove alu i valtis ir ruosemes plaukti. Pajudeje is prieplaukos pajutome lengva vejeli ir bangeles. Kadangi pabuvojes ir neramesneje juroje, tai neemiau i galva ir tiesiu taikymu tarp salu patraukiau i dideliu zuvu plotus. Is galo atsklido balsas „toli plaukt, dideles bangos, daug benzo isdeginsim“ kazkaip praleides pro ausis nuplukdziau kolektyva iki vietos. Situose plotuose negaudes, todel klausiau 3 kolegu nurodymus kur plaukt, bet galu gale susinervinom visi ir sustojom beveik kur papuole. Leidziam pilkerius ir kaip visiems suprantama pradeda „segti“ „kalatyrkes“. Dukstam. Staiga kamstis sustena is valties krasto. O jei kamstis stena, nieko gero nelauk. Kotas islinkes, multikas vyniosjasi atgal. Jo kazkas rimciau. Po kurio laiko matom kad visai rimta. Metra suvynioja 3 atiduoda. Pafilmuoju kamscio stenejima ir kai zuvis pavargo perduodu kamera kolegai, o pats uz kablio ir laukiu pasirodant monstro. Staiga is gelmes pasirodo zuvies konturai, didelis kanalizacijos dangtis. Kolega su kamera rekia Halibutas Valio. Man stresas pamuse kelienus, persimete i sanarius ir t.t.t. Mintis viena kaip toki ivilkt i valti?? Pirmiausia reikia ji pakabint, kad galetum ivilkt. O tai ir buvo mano klaida. Emes su kabliu nemazai zuvies, todel smeigi kur papuola ir perduri, su situ ne velnio. Uzsimojau ir kai dejau tai dejau. Kablis i viena sona, zuvis gilyn. Nu dabar tai bus man amen nuo kamscio. Multikas zyzia, o man vienintele mintis, kur cia pasislepus. Is kur as galiu zinot, kad halibuto oda kaip brezentas, taip lengvai neprasiduria. Multikas baigia zyst, kamstis vel olimpiniam susikaupime, o kas man belieka tik melstis. Po keliu minuciu mano maldu niekas negirdi ir kamstis istaria fraze „zacepas“ nu dabar man tikrai amen. Teks uz bauda est deze snikeriu. Pasidaro trosku. Kamstis akcentuoja „piz...iec“ „na...i“ ir panasias frazes. Liepiu istraukt visiems pilkerus ir pradedu daryt virazus aplink ta vieta. Ilgai plaukiojau, bet niekaip nesiseke atkabint. Kamscio nuotaiko subjuro, mano taipogi. Nu kas belieka tik raut ir test zvejyba toliau. Bando raut, bet valas labai teisingas ir nenori atiduot savo grobio, po keliu minuciu girdziu „viskas“. Nu va ir paskutine mano diena norvegijoj, dabar busiu uzestas ir sumaisytas su zemem. Pasiruosiau snikeriu dietai. Bet. Kamscio veidas persikreipe ir isslydo fraze „lyg ir yra“. Nusvito saule, issisklaide debesys, kamstis pompuoja pavargusi halibuta. Po kurio laiko uz kokiu 10-15 metru nuo valties pamatom baltuojanti halibuto pilva. Kas cia dabar? Ir kazkaip nenormaliai „eina“ uodega i prieki. Nesamone. Privelka prie valties kertu is peties ir halibutas sunkiai, bet uztikrintai ivelkamas i valti. Sirdis kulnuose, halibutas valtyje. Kamstis rekia, visi rekiam. Visdelto dievas yra. Apziurim ivykio vieta. Pilkerio ziedelis atsilenkes ir nera trisakio, aisku trisakis buvo kazkur uzsikabinas. Kogero ir halibutas buvo paemes uz to trisakio. Po pirmo nesekmingo emimo kabliu zuvis nera i dugna ir kazkur uzsikabino. Kamstis traukdamas vala sugebejo atlenkti ziedeli ir atlaisvinti sistema, o laisvas halibutas nesekmingai plaukdamas gavo viena sistemeles kabli i uodega ir tai buvo jo mirtina klaida. Pagarba Penn pintam juriniam valui. Kamstis atsipalaidavo, pasieme alaus ir ta diena nerode dideles iniaciatyvos zvejoti su mintim „nu zvejokit zvejokit, gal ka pagausit“.
Paveikslėlis
Taip prasimakalavom iki vakaro, pagavom vel „kepamu“ menkiu, vegeliu ir kitos susaros. Griztam pastebejau, kad nelabai traukia musu valtis visi nuramino, kad musu cia daug, daug zuvies ir viskas cia gerai. Grizom namo, kolegos nuo ezeru papsakojo savo ispudzius. Vienas pernere beveik visa ezera nepamate nei vienos zuvies, aisku kolega su spiningu irgi nieko nepagavo. Kadangi apturejo nesekminga zvejyba, sedo dviese i valti ir isplauke bandyt laimes juroje. Mes kaip ir kiekviena vakara patraukem link darinejimo vietos.
Paveikslėlis
Pasverem halibuta lygiai 22kg. Kaip ir pries tai buves. Nu va su kiekviena diena gereja zukle. Befiletuojantzuvi grizo kolegos. Nustebom, nu labai jau trumpai pabuvo. Vieno kreiva sypsena, sako einam pafilmuosi. Nu jomajo, kad dabar? Nueinam iki prieplaukos, o ten dezuteja vienintele zuvis. Menke. Is akies didesne uz mane. Puikiausios isvaizdos menke 1,5 kastuvo. Ivestas naujas matas
Paveikslėlis
Keliam, bandom speti svori, pozuojam ir pan. Nunesam ant svarstykliu 14,75kg. Ispudinga.
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
Tai va superine diena dvi ispudingos zuvys. Visi puikiom nuotaikom nuejom aplaistyt. Buvo isvirta zuviene is halibuto. Pasaka. Fantastika. Seksas.
PaveikslėlisPaveikslėlis
Kadangis valtis dar tik viena tai teko traukti burtus kas plauks kita diena. Laimejau. Dar su dviem kolegom laimejom teise i isplaukima. Tai ramiai nuejom miegot. Sesta zvejybos diena pasitinka su veju ir smulkiu lietuciu. Aisku is ryto neplauksim. Prasimakalavom puse dienos ir kai oras pagerejo sedom laimetojai i valti ir isstenejom i placius vandenis. Pasirodo ir sita valtis pradeda streikuot, kazkur dingo galingumas, o kadangi apie valciu variklius niekas nenutuokia, o jei ir zino ka nors prie tokio nalabai kyla rankos lyst. 30 arklio jegu Yamahos, pradzioje ejo kaip zveris, o dabar nuduso. Tai nusprendem toli neplaukt ir pazvejot kalatyrkiu. Pabandem vienoj vietoj, kitoj, kazkaip nelabai ima net ir mazosios. Sprendimas priimtas, lekt i ankstesne vieta uz poros kilometru. Beplaukiant uztikom zuvies tai nusprendem sustot, bet ir vel apgaulingai, kelias istraukem ir viskas. Kolega pajuto nedieli smugi ir pakirtes traukia i virsu. Juokiasi, nu sako tokio akmens dar niekas nera istraukes. Nes sitoje akmenu gaudymo srityje kamstis buvo nepralenkiamas: 2 akmenys ir vienas is ju sake, kad apie 10kg. Kaip kamstis gaude akmenis aprasys pats kamstis. As nemaciau nei vieno, todel negaliu pasakyti, kokios pas ji sistemeles ir ant ko kimba akmenys. Tai va griztam prie kolegos, traukia ir sako, kad gali kamstis sleptis su savo akmenim, jis traukia puse fiordo. Kadangi nerodo jokiu gyvybes zenklu, tai visi zinom, kad tai kazkas nuo dugno, ar gigantiska zole, ar dar kazkas. Tik ziurim ne velnio zuvis ir nedidele tokia, miela, svelnaus veido bruozu zuvyte. Toks zuviukas nemo. Visa toks violetinis su guziukais, burna irgi violetine. Kolega pavadina „Karapuziku“ deda i deze gal kokia nauja rusi pagavom, nes niekas iki siol nezino kas ten do zuvis. Karapuzikas ir viskas.
PaveikslėlisPaveikslėlis
Iekom kitos vietos ir paplaukus pastebiu ekalote zuvies visuose sloksniuose. Leidziam ir yra ir yra ir yra. Zuvis nedidele, bet jau linksma tai neispasakytai. Gylis kokiu 60 metru. Pirmi zuvis sedi ant kokiu 20, 2 – 25, 3-30. ir nespejus pasiekti dugno turi jau pilna komplekta. Aisku traukiant kelios atsiputo, bet judesys juodas. Tai menkes, tai saidos, tai dar koks velnias. Uzejom saidu. Sportas juodas. Saida – sportininke. 0,5kg zuvyte duoda cirko, o ka sneket apie 2,5 – 3,0 kg. saidas. O jei jos uzsikabina 2 ar net 3. Va tada tai linksma. Negaliu su nieko palyginti, gal kazkas panasaus i eserio traukima padauginta is 1000 kartu. Daug ir stipriu smugiu. Meskere taip lenkia link borto, kad kartais sunku islaikyt. Ispudingai pagaude nedideles zuvies su kruva ispudziu grizom namo. Kolegos jau sumige, todel mes pavakarieniavom isgerem, paziurejom kina pro langa. Savaites diena jau buvo penktadienis,tai vietiniam bare susirinko jaunimelis. Nemaciau nei vieno blaivo. Bande du norvegai susimust, bet jiems tai nepasiseke. Stumdesi kokia valanda, bet i snuki vienas kitam taip ir nedave, atejo kazkoks riebesnis vaikinas is delno pora kartu pliausktelejo. Tuo ir baigesi norvegiskos razborkes. Kelione jau beveik baigiasi, o snikeriu dar gyvas velnias. Nevalgom, nes jau ziuret i juos negalim. Ikalu paskutine ir ant posmo. Rytas kolega zadina: kelkis gavom kita valti, plaukiam. As miegu: tvirtai atsakau ir toliau uzknarkiu. Kadangi mes 3 zvejojam pries tai diena, o kiti 3 ilsejosi tai siandien atvirksciai mes ilsimes jie zvejoja, bet seiminkas susigedo ir dave dar viena valti, todel koegos ir vercia mane is taip issvajoto miego. Po kokio pusvalandzio atejo kitas kolega ir prikele. Nu ka teks vel plaukt. Pasiemem paskutini alu. Truko alaus vienai dienai. Isplaukem, valtis superine visiskai nauja. Eina kaip formule. Tik gaila dideles bangos tai teko plaukti ganetinai letai. Prasimalem daug, bet kibiu vietu taip ir neradom. Vakarykste vieta buvo visiskai tuscia, nei vienos zuvies. Kazkur pabego. Bet musu naujokam sekasi, pirmos dienos herojus, pagaves halibuta, siandien vel issikyre ir pagavo suni, kate ar vilka. Ta su dideliais dantim. Baisus padaras.
Paveikslėlis
Butu didesnis buciau nepriemes i valti. Alaus skardine kiauriai. Buvau girdejes gandus, bet kad is tikruju tai apsales.
Paveikslėlis
Tai pririnke kalatyrkiu ir keleta kepamu grizom is paskutines zvejybos Norvegijoje. Rytoj sekmadienis, todel tvarkysimes ir laiko imerkt pilkeri nebus laiko. Grizom isfiletavom ka pagavom. Musu kolegos gaude nuo pat ryto, bet laimikiai buvo visai kuklus. Tai visi draugiskai susedom paskutiniai vakarieniai istraukem pakutini likusi buteliuka, nes kita palikom rytojui – pakisai. Gal suminkstins seimininko sirdi ir nenulups uz valti tiek, kad reiktu palikt pora kolegu jo zuvies fabrike atidirbt uz filiuotojus. Sekmadienis nuostabus oras,beveik nera vejelio. Tik zvejam taip buna, kai idealus oras negali plaukt, o turi ruostis, tvarkytis. Susinervavom. Sutvarkem namus, susirinkom daiktus, susidejom zuvies file.
Paveikslėlis
Gavosi nei daug nei mazai po deze zmogui. Grubiai apie 30kg file kiekvienam. Viska susikrovem ir laukiam seimininko, ka pasakys.
Paveikslėlis
Seiminkas issigando musu ir atsiunte savo darbuotoja. Tas labai apgailestaudamas ir versdamas visa beda ant seimininko sake, kad taip neturi but, kad jus apmoketumet valties gedimus, bet kadangi jam liepe paimt pinigus tai jis ir ima. Valties variklis buvo draustas, bet buvo ir kazkokia fracize ar kas ten pas juos. Tai turejom dar pora tukstanteliu padengt nuostolius. Susimokeje paskutines korunkes uz dyzelina patraukem namo.
Na ir liko paskutine dalis kelione namo. Trumpai pavargom kaip sunys. Kamsciui teko pusti pas svedijos policinikus. Nepripute ;-) Grizom be didesniu bajeriu, tik tokie nesklandumai: sunku gauti kuro nakti, nes niekas nedirba, o musu korteliu neima, reikalingos tikros kreditines :grin: , buvo uzkaite stabdziai, buvo uzsidegus tepalo lempute (strioko buvo). Daugiau problemu neatsimenu. dabar rekomendacijos:
1. Turet kreditine kortele.
2. Turet atsarginiu kotu ir multiku.
3. Reikalingas super duper pintas valas. (isgelbesi pilkerius ir pan.)
4. Spec. sistemeliu nereikia! Uztenkatu vadinamu makaronu ir viskas. Aisku cia priklauso nuo vietos.
5. Vaziuojant negert. :grin:
6. Navigacija seksas
7. Moket naudotis GPS Ekolotu
8. Turet reples isimt kablius is zuvu.
9. Tyret kazkokias pirstines, nes be ju tai pirstus taip suvariau ir taip taip supuliavo, kad vaziuodamas namo nelabai galejau sulenkt.
10. Tepalo zaizdoms
11. Gera apranga.
12. Turet snikeriu :-D
Kitais metais vel vaziuosiu su kuo ir kaip dar neaisku.
Amen

 #36942   Gerasdviratis
 17 Rgp 2007 08:45
O skonis to kanalizacijos dangcio i ka panasus?

 #36943   Gintasas1
 17 Rgp 2007 08:55
Na romanas tai ::liux malačiai vyručiai ;-var-var. Skaičiau ir sveikai pavydėjau :-D

 #36945   Dzukeliz
 17 Rgp 2007 09:07
*BLYN* skaichiau seile varvinau :-D noriuuuu i norgus !:nujop...!

 #36951   mende
 17 Rgp 2007 09:45
viskas zjb ::liux tik norec paklaust a *pyp* tiek snikeriu :superšokas

 #36952   Gintasas1
 17 Rgp 2007 09:49
Matyt nuo jūros ligos, kad būtų kuom vymt :-D :lol:

 #36956   spiridonas
 17 Rgp 2007 10:55
fantastishkas reportazas :!: skaiciau ant tiek isijautes, kad rodos pats dalyvavau :-D . Jega!

 #36968   žVYNAS
 17 Rgp 2007 12:31
O as kaip idiotas :-kvankt vis perku licenzijas ir bandau norvegiska lasisa pagaut :!fig! , balamutus juroj reikia gaudyt :grin:

 #36969   Skumbrotas
 17 Rgp 2007 12:37
žVYNAS rašė:O as kaip idiotas :-kvankt vis perku licenzijas ir bandau norvegiska lasisa pagaut :!fig! , balamutus juroj reikia gaudyt :grin:
Nu jo, Žvynai, tu juk ten vietinis, ne rėzonas kalatyrkes ir karapūzikus gaudyti :!: :-D :!erzina:!

 #36971   saciokas
 17 Rgp 2007 12:48
Atsakymai:
1. Geram dviraciui: dangcio skonis labai geras, pasak visu megstanciu ir nusimananciu apie zuvis, menkems ir visoms kitoms reikia sleptis. Ten ne mesa, o lasiniai :grin:
2. mendei: snikeriu gavom dovanu, tai ir pasiemem, kiek tilpo.

 #36980   spiridonas
 17 Rgp 2007 13:34
saciokas rašė:Atsakymai:
... snikeriu gavom dovanu, tai ir pasiemem, kiek tilpo.
reikejo neimti atsarginiu meskeriu, dar pora dezuciu snikersu papildomai butu tilpe :!: ../;nzv

 #36986   Donis
 17 Rgp 2007 14:33
žVYNAS rašė:O as kaip idiotas :-kvankt vis perku licenzijas ir bandau norvegiska lasisa pagaut :!fig! , balamutus juroj reikia gaudyt :grin:
Kokiam regione gyveni,koks didesnis miestas salia?

 #36992   Vitolis
 17 Rgp 2007 17:12
Zvejoba tikrai ispudinga. Reportazas vertas Nobelio. Siulau nusiust i koki nors Norges zurnala, tegu pasiskaito ir ivertina to jusu seimininko poelgi su jumis del variklio gedimo. Jie neturi teises net valteles i vandeni ileisti neapdraude. Jis gi pilnai ir reikia tiketis uz visa varikli atsieme draudima. Atskirais agregatais niekas nedraudzia. Tai manau jus gerai isdure papildomai gaves ir ish jusu babkiu. Arba reikejo snikeriais atsidekoti ir tiek..
Na bet ;-var-var. Shaunuoliai Gerai praleidot atostogas. Bus kas prisimint visa likusi gyvenimeli. Tokie ispudziai nepasimirsh.

 #36994   žVYNAS
 17 Rgp 2007 17:14
Gyvenu Nord-Trondelage, Stjordal uz 1 km o didelis miestas salia uz 34km Trondheimas http://kart.norge.no/default.asp?st=fyl ... kesnr=1700 , nera cia tu lasysu, visi pridurkai vokieciai, italai uzkimba ant reklamos meskeres kaip ir as. Upetakiu jo, dafiga, nu bet jis ne lasysa. Reiketu gal dar toliau i siaure pasiduot, gal kada nors... O siaip dar prie to pacio, kokiais masalais patartumet gaudyt lasysa, as daviau ir vobleriais ir visokiom moresildom,meppsais abu garsiju tobiais ir t.t., tik gumesku dar nebandziau, reikes gal pabandyt savaitgali, vistiek nebeturiu vilties pagaut lasy, kuo didesni masala dedi vistiek upetakiai kala ir kad jie protingos zuvys as jau labai abejoju. Plius ir zvejybos laikas upese zvejot i pabaiga jau eina. O ten kur tu rasei, Doni, kad kazkokie tavo draugai cia susisuka uz 1100 yra nerialu, sakau, kad imanoma, bet jie zvejojo nepirgdami jokiu licenziju, uz para moki vidutiniskai apie 300 Nok, grubiai 120 litu uz licenzija.

 #36995   Donis
 17 Rgp 2007 17:25
Licendziju kainos irgi priklauso nuo regionu ir metu laiko,tikrai nera vienodos,beje jie keliauja uz Poliarinio rato ir gaudo Suomijoje,Svedijoje,Norvegijoje,o kad i 1100 isipaisyti galima net neabejoju,pats skaiciavau ir ne is vieno patikimo zmogaus tai girdejau ;-)

 #36999   žVYNAS
 17 Rgp 2007 18:39
Doni, cia upese zvejot galima tik vasara, del upes atkarpu kainu-sutinku, jos nevienodos ir kainos nevienodos yra ir po 100Nok, bet atstumas tau kazkur tos upes ir yra 100 metru ruozas, museliaut jo gali, atsistoji ir svankuoji, bet su spiningu-nuobodu arba tokia tundra, kad prasikeiksi, bet visumoj daugumoje lasysiniu upiu, kainu vidurkis yra 300Nok parai, pasikartosiu lasysiniu. Paklausk Kamscio, sacioko kiek jie isleido zvejodami vien juroje, net nelisdami i upes ;-) Gal as jau cia ispindejau :oops: taip, nezinau, bet as netikiu.
Del valties tai jus ten tikrai padurino, reikejo rekt akis isvertus, kad jus buvot uzsisake dvi o naudojoties kelias dienas viena, todel ir pats bosas nejo, pasiunte 6 jusu nuzievint, kaip Vitolis rase, jie cia be draudimo nusibezdet negali ypac jei dar ta tr. priemone nuomuoja kitiems.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė