Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #350567   henyte
 12 Kov 2012 20:27
gal mano toks slangu suvokimas, bet kai kotas ant kurio parasyta 7-21 su 8gr galva ir kanopa ant jos iki puses islinksta nestiprioj srovej, tai mano nuomone yr visiskas slangas... Kas svarbiausia as ji pasiemiau pasipurtes ant kranto ir neatrode toks jau baisus, o vandeny buvo labai didelis siurpraiz. Gal Sauliau tu jo zvejyboj taip ir neisbandei ?
 #350578   SauliusM
 12 Kov 2012 20:36
henyte rašė:gal mano toks slangu suvokimas, bet kai kotas ant kurio parasyta 7-21 su 8gr galva ir kanopa ant jos iki puses islinksta nestiprioj srovej, tai mano nuomone yr visiskas slangas... Kas svarbiausia as ji pasiemiau pasipurtes ant kranto ir neatrode toks jau baisus, o vandeny buvo labai didelis siurpraiz. Gal Sauliau tu jo zvejyboj taip ir neisbandei ?
pora kart vartikles meciau, paskui pusbroliui perleidau. mano supratimu 10-15gr vartikliukem i salacius metytis tai labai normalus kotas. ypac kaip uz tas kapeikas tai parodyk tu man ka nors geresnio tam. as nesakau, kad nera geresniu kotu, tik tie geresni kainuos pusantro o tai ir du kart daugiau. nu o sitas tai toks labai neblogas varguoliskas ekonominis variantas.
 #350605   Lamiglas
 12 Kov 2012 21:41
DainiusM rašė:Ir kuris is paminetu vertas uz juos prasomu pinigu (lyginant su konkurentais uz tokia kaina)? :)
cia ta verte kaip kas supranta , vienam pasakyk kad mokejai stuka litu uz spininga tai paskutiniu durnium isvadins , o kitas pagirs kad uz normale kaina nusipirkai gera spininga . Kas del shimano tai ir man nelabai prie dusios tie spiningai bet pries kelis metus turejau techniuma paemiau uz 300lt daug ar mazai nezinau paprasciausia nelabai tuo metu geriau uz tokia kaina buvau rades , pardaviau , po kiek laiko galejau paimt spidmasteri dar su alkonait ziedais irgi uz 300lt. -nepirkau nors nemanau kad kaina buvo per didele buvo kitu priezasciu , pries pora menesiu Vilniuje radau antares 240cm 5-20g -kaina 500lt bet negalutine - galvoju .... cia ziurint kam ko reikia .
 #350627   Lamiglas
 12 Kov 2012 22:56
jeigu as neklystu cia Bairon spiningas , gali buti kad dar nekinietiskas ...
 #350636   Aurism
 12 Kov 2012 23:47
Vyrai zodziu neissirenku niekaip spino iki 400 lt (nebutinai naujas)masalai pagrinde vobleriukai nuo 2 gr iki 6 gr tiek plaukiantys tiek suspenderiai neriantys max iki 2m, na ir norisi lengvai patvicint su juo, t.y nenoriu slangovo spino bet ir kad ir nebutu kuolas.ilgis apie 2.20-240. Zinau varijantas sunkokas bet gal kas kokiu minciu? SauliusM siule AVS66LF2 na viskas butu gerai su juo bet trumpokas. Zinau del to tvico tai jau ce atskiro spino reiktu bet norisi geresnes kokybes kazka ir universalesni turet. Nes pigus spinas jau nevienas perluzo aisku ne del zuvies kaltes. Brangesni gal labiau saugosiu :-D
 #350653   SauliusM
 13 Kov 2012 07:47
Aurism rašė:Vyrai zodziu neissirenku niekaip spino iki 400 lt (nebutinai naujas)masalai pagrinde vobleriukai nuo 2 gr iki 6 gr tiek plaukiantys tiek suspenderiai neriantys max iki 2m, na ir norisi lengvai patvicint su juo, t.y nenoriu slangovo spino bet ir kad ir nebutu kuolas.ilgis apie 2.20-240. Zinau varijantas sunkokas bet gal kas kokiu minciu? SauliusM siule AVS66LF2 na viskas butu gerai su juo bet trumpokas. Zinau del to tvico tai jau ce atskiro spino reiktu bet norisi geresnes kokybes kazka ir universalesni turet. Nes pigus spinas jau nevienas perluzo aisku ne del zuvies kaltes. Brangesni gal labiau saugosiu :-D
dar va toks avidas yra:
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =79&t=4566
bet jau su didesniais ar labiau besipriesinanciais vobleriais tai tvicingas su juo butu toks taipsakant. sitas toks sapalautojo avidas o ne tvicinginis labiau. bet kaip uz tuos 350 Lt ka autorius skelbimo praso tai geriau neisivaizduoju. o jei kazkur pavyktu gaut senaji AS80MLM2 kur rites laikiklis ne prisukamas o su tais ziedais ant kamscio slankiojanciais, tai sakyciau reik imt net perdaug negalvojant.

arba dar yra avidas AVS76MLXF2 tai cia su visokiais tvicingais viskas labai vietoj bus bet vat jau apie voblerius nuo 2 gr reiktu pamirst ir kalbet apie voblerius nu gal nuo kokiu 4 gr.

bet is principo tai nelabai isivaizduoju ar gali but toks kotas su kuriuo ir 2 gr vobleriuka metyt bus smagu ir tvicint kazka ale 6 gr... nors... nuovo finezza lyg ir toks daiktas.
 #350701   Arvidys
 13 Kov 2012 11:11
Kur SauliusM norode sklbima tai senai parduotas jau tas avidas!
 #350704   SauliusM
 13 Kov 2012 11:15
nu as del to nekaltas, kad temos autorius pardaves savo daikta nepasisako kad tema istrint laikas..
 #350706   Arvidys
 13 Kov 2012 11:17
Tai nieks ir nekaltina taves, seip parasiau, kad visi kam idomu zinotu :gutgut
 #350722   DainiusM
 13 Kov 2012 12:27
del shimanu... nu aisku iskrenta kartais skelbimuose kainos, kuriu anie verti. Nu bet taciau, iskrenta ir kitokiu spiningu... ka moket uz shimana koki techniuma 300 tai dasimetus biski avida geriau paimt. O jei dasimest nesinori, tai peveze major craftai kai kurie, norstreemai arba micheliai ar batsonai... nu tikrai idomesni uz savo kaina. :)
 #350730   Adrean
 13 Kov 2012 13:02
Aurism rašė:Vyrai zodziu neissirenku niekaip spino iki 400 lt (nebutinai naujas)masalai pagrinde vobleriukai nuo 2 gr iki 6 gr tiek plaukiantys tiek suspenderiai neriantys max iki 2m, na ir norisi lengvai patvicint su juo, t.y nenoriu slangovo spino bet ir kad ir nebutu kuolas.ilgis apie 2.20-240. Zinau varijantas sunkokas bet gal kas kokiu minciu? SauliusM siule AVS66LF2 na viskas butu gerai su juo bet trumpokas. Zinau del to tvico tai jau ce atskiro spino reiktu bet norisi geresnes kokybes kazka ir universalesni turet. Nes pigus spinas jau nevienas perluzo aisku ne del zuvies kaltes. Brangesni gal labiau saugosiu :-D
Pažiūrėk Trituruse Banax Ultra US76LF2 (228 cm, 2-11 gr) arba US80LF2 (243 cm, 2-11 gr)..
 #350743   henyte
 13 Kov 2012 13:56
SauliusM rašė:pora kart vartikles meciau, paskui pusbroliui perleidau. mano supratimu 10-15gr vartikliukem i salacius metytis tai labai normalus kotas. ypac kaip uz tas kapeikas tai parodyk tu man ka nors geresnio tam. as nesakau, kad nera geresniu kotu, tik tie geresni kainuos pusantro o tai ir du kart daugiau. nu o sitas tai toks labai neblogas varguoliskas ekonominis variantas.
jei vien tik i salati metyt blizges, tai tam jis tikrai tinkamas ar sukrem zvejot... Bet bent jau as turejau omeny kad i universaluma tas kotas netrupucio netraukia, o del parodymo geresniu kotu uz tokia kaina, esu laikes ne viena lenka-kina (mikado-robinson), kurie zymiai universalesni ir linksmesni uz clarus'a, tik zinoma be fuji garnituru, bet cia jau matyt kaip kam, ar svarbiau malonesnis kotas ar pavadinimas, ar svarbiau geresnis blankas ar ziedai (neteko nei vieno bevardzio keramikinio ziedo sudrozt per daug metu), o kaina procentais zymiai mazesne uz shimana...
 #350747   Hookaz
 13 Kov 2012 14:09
turiu ir as ta klarusa tik trumpesi...ipratimo reikalas... ir starkius su juo net gaudziau... ir pusdzerkius padauzydavau :D ....aisku darbo reik idet...o gumom ezere kokia lydeka pagaudyt tai normalus
 #350750   DainiusM
 13 Kov 2012 14:22
Gumom ezere lydekai... 95% teisingos gramaturos spiningu tinkami bus :)

vnz shimana apshYkom, kurio dabar brando eile? :)
 #350752   SauliusM
 13 Kov 2012 14:37
DainiusM rašė:del shimanu... nu aisku iskrenta kartais skelbimuose kainos, kuriu anie verti. Nu bet taciau, iskrenta ir kitokiu spiningu... ka moket uz shimana koki techniuma 300 tai dasimetus biski avida geriau paimt. O jei dasimest nesinori, tai peveze major craftai kai kurie, norstreemai arba micheliai ar batsonai... nu tikrai idomesni uz savo kaina. :)
tai nieks ir nesigincija del to, jei shimano koto kaina daros artima avidui, tai tokie shimano man jau nafig nebeidomus. anksciau dar zaidziau tipo speed masteris geras kotas. lesath ohuje... ne ne... visa tai praeity. aisku galbut kaikas visa tai nori savo kailiu patirt o ne is svetimu klaidu pasimokyt, nu tai irgi kaipsakoma visada prasom. uz atradimo dziaugsmus irgi reik susimoket.
 #350753   Marius1
 13 Kov 2012 14:41
Dėl shimano, tai nėra absoliučiai visi nevyke, pvz aš catinginiu crucial esu labai patenkintas, bet kaina tai jo jau :/nek
Nu bet alivio bx tai vos ne lazdynas su rankena
Paskutinį kartą redagavo 1 Marius1. Iš viso redaguota 13 kartus.
 #350754   SauliusM
 13 Kov 2012 14:41
henyte rašė:jei vien tik i salati metyt blizges, tai tam jis tikrai tinkamas ar sukrem zvejot... Bet bent jau as turejau omeny kad i universaluma tas kotas netrupucio netraukia...
tai nieks apie universaluma ir nekalbejo. kokiem starkiam dzigaut tai as jokiu budu to koto nesiulyciau.
 #350755   SauliusM
 13 Kov 2012 14:43
Marius1 rašė:Dėl shimano, tai nėra absoliučiai visi nevyke, pvz aš catinginiu crucial esu labai patenkintas, bet kaina tai jo jau :/nek
tai apie ka ir kalba, kad kai kaina jau kaip avido, tai ar verta pirkt ta shimano... nu geras, nu neblogas, nu bet uz panasius pinigus paimsi kroiksa kuris zymiai geresnis bus. sudek ana salia su senuoju avidu kastinginiu AC66MF tai kazin kuri rinksies paskui... beje, gaila kad nauju avidu sito uzmetimo nebegamina.
 #350784   Xrapas
 13 Kov 2012 15:55
SauliusM rašė:...kai kaina jau kaip avido, tai ar verta pirkt ta shimano... nu geras, nu neblogas, nu bet uz panasius pinigus paimsi kroiksa kuris zymiai geresnis bus. sudek ana salia su senuoju avidu kastinginiu AC66MF tai kazin kuri rinksies paskui... beje, gaila kad nauju avidu sito uzmetimo nebegamina.
Dėl kainų...tai kaip užsirausi :donknow' ...
Crucial'ų buvo galima rasti po 250 Lt.
 #350808   Lamiglas
 13 Kov 2012 16:39
SAULIAU gal gali truputi smulkiau apie ta avida 76mlxf2 , nu domina ant kiek jis galingas kokie vobleriai jam riba , kiek galima perkrauti ji ant dzigo ...
 #350811   Evaldas Z
 13 Kov 2012 16:44
Marius1 rašė:alivio bx tai vos ne lazdynas su rankena
as su alivio iklijuota virsune 220 up to 14g (nepamenu, kokios dar ten raides ant jo buvo...) beveik pora sezonu atgaudziau sapalus. tiesa, patrumpejo po nelaimes 5-7cm. visai ne slanga. gerai mete net mazuosius cheerfulus, nesiriete perdaug nuo 48 crackjacko ar net nuo daiwa baby crank, traukiamo pries strove. turejo pakankamai galios tvarkytis su stambesniais laimikiais. jautrumo gal kiek truko, bet kad sapalo smugi praziopsot sunku, tai sitas minusas nebuvo labai jau trukdantis. tik va nelabai patvicinsi su juo kazka didesnio ar didesni pasipriesinima turincio.
 #350819   SauliusM
 13 Kov 2012 17:05
Lamiglas rašė:SAULIAU gal gali truputi smulkiau apie ta avida 76mlxf2 , nu domina ant kiek jis galingas kokie vobleriai jam riba , kiek galima perkrauti ji ant dzigo ...
tai kad as ana periodiskai tik kelis kart rankose turejes buvau, tegu raso tie kas juo daugiau naudojas. o siaip manau su dzigu iki ~15gr ir pointer 78 tvicinge tai susitvarkytu jis.
 #350849   Marius1
 13 Kov 2012 18:43
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...kai kaina jau kaip avido, tai ar verta pirkt ta shimano... nu geras, nu neblogas, nu bet uz panasius pinigus paimsi kroiksa kuris zymiai geresnis bus. sudek ana salia su senuoju avidu kastinginiu AC66MF tai kazin kuri rinksies paskui... beje, gaila kad nauju avidu sito uzmetimo nebegamina.
Dėl kainų...tai kaip užsirausi :donknow' ...
Crucial'ų buvo galima rasti po 250 Lt.
Radus už 250, tai geresnio koto nesugalvosi ;uolrait
Man anas 400 atsistojo :e:e
 #350851   Lamiglas
 13 Kov 2012 18:45
SauliusM rašė:
Lamiglas rašė:SAULIAU gal gali truputi smulkiau apie ta avida 76mlxf2 , nu domina ant kiek jis galingas kokie vobleriai jam riba , kiek galima perkrauti ji ant dzigo ...
tai kad as ana periodiskai tik kelis kart rankose turejes buvau, tegu raso tie kas juo daugiau naudojas. o siaip manau su dzigu iki ~15gr ir pointer 78 tvicinge tai susitvarkytu jis.
supratau , nu aciu nors uz tiek a to galvoju ar nepasimt man dar vieno avido :)
 #350854   Marius1
 13 Kov 2012 18:48
Evaldas Z rašė:
Marius1 rašė:alivio bx tai vos ne lazdynas su rankena
as su alivio iklijuota virsune 220 up to 14g (nepamenu, kokios dar ten raides ant jo buvo...) beveik pora sezonu atgaudziau sapalus. tiesa, patrumpejo po nelaimes 5-7cm. visai ne slanga. gerai mete net mazuosius cheerfulus, nesiriete perdaug nuo 48 crackjacko ar net nuo daiwa baby crank, traukiamo pries strove. turejo pakankamai galios tvarkytis su stambesniais laimikiais. jautrumo gal kiek truko, bet kad sapalo smugi praziopsot sunku, tai sitas minusas nebuvo labai jau trukdantis. tik va nelabai patvicinsi su juo kazka didesnio ar didesni pasipriesinima turincio.
Dėl metimo nuotolio nesiginčysiu, lengvus masalus meta - kadangi šlanga, nu bet tas makalavimasis viršūnės tuoj po metimo tai :-ug
Beje pas mane ne įklijuota viršūnėlė buvo, kiek pamenu
 #351112   Evaldas Z
 14 Kov 2012 13:21
Lamiglas rašė:smulkiau apie ta avida 76mlxf2 , nu domina ant kiek jis galingas kokie vobleriai jam riba , kiek galima perkrauti ji ant dzigo ...
kai as jamiau sita kota, apsispresti padejo sitas aprasymas, rastas siame forume.

Paveikslėlis

kaip ir nelabai yra ka prideti. mano kolkas didziausias naudotas voblas buvo Jackall DD Squirrel 79SP 11.5g.
 #351131   algutis
 14 Kov 2012 15:05
Negaliu nepasigirt. Pasitaupiau per žiemą ir nusipirkau šiandien spiningą paprastą toki uz 100lt (pradedantysis esu) 4-21gr, ritę Ryobi Ecusima 3000vi ir 3 voblerius:
1. sashimi shad fw [sp] 7cm 9,5gr
2. l-minnow [s] 3,3cm 3,5gr
3. dino crank md 5,5cm 12gr (visi yo-zuri)
Laukiu nesulaukiu kol nutirps ledas ''plot
 #351134   SauliusM
 14 Kov 2012 15:11
Evaldas Z rašė:padejo sitas aprasymas, rastas siame forume.
tingiu knistis tai paklausiu, cia ne kazbeko rastai netycia?
  • 1
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė