Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #351143   Lamiglas
 14 Kov 2012 15:41
EVALDAS Z tikrai labai aciu gavau daug vertingos informacijos kuri pades man galutinai apsispresti
 #351151   SauliusM
 14 Kov 2012 15:52
Evaldas Z rašė:Airio gal...
tikrai ne :lol:
 #351157   Evaldas Z
 14 Kov 2012 16:00
gal tu ir teisus. reiks paieskot to posto, nes ant greicio nerandu. ir tada sunkokai radau antra kart, todel printscreen'a pasidariau, katra skaitydavau pries miega iki kol spino sulaukiau :-D
 #351227   SauliusM
 14 Kov 2012 18:59
nu pagal taikymus as speju kad ten kazbeko kazkada rasyta, nes kazbekas butent toki kota butent tiem tikslam kaip ten parasyta naudojo kai kartu zvejodavom kiekpamenu. o Airis tai pats manes ant dienu del to koto klausinejo kiek pamenu.
 #351246   Vegys
 14 Kov 2012 19:12
O ne Ramkio ?
Keista, per paiešką nerandu tos žinutės ...
 #351347   Hookaz
 14 Kov 2012 22:02
kazbeko rasyta...46 sitos temos puslapis kazkur link vidurio :)
 #351397   Audimas
 15 Kov 2012 02:25
Puse nakties praskaiciau jusu pokalbius ieskodamas atsakymu i taip rupima klausima koki spiningeli pirkti.(jau savaite kaip kankinuos) Jau buvau sugalvojes imti Technium DF BX 300ML :/
Nes ir ieskau koto 2.7-3m. ir iki 20gr uzmetimo tai mastau apie ML.bet kai forumu vilkai ir dar didesni meskeriu liutai suvare shimano :) tai kazkaip ir dingo noras to Technium, nors anglis XT100 atrodo gerai, bet itariu rankoje jis nekoks, paskaites kalbu nusivyliau juo.
Ieskau tokio universalo spiningo kaina iki 400lt.
Gaudau stovinciame vandenyje, bet per sezona padarom koki 15 zvejybu ir prie raudones nemuno piliu.
Gaudau: Gumom, mepsais ir voblom. Bet viskas telpa i 20gramu riba.Gal kas normaliai patars kaip susigrazinti saldu miega ir pades issirinkti kotuka.
 #351412   Dance4Life
 15 Kov 2012 09:24
Audimas rašė:Puse nakties praskaiciau jusu pokalbius ieskodamas atsakymu i taip rupima klausima koki spiningeli pirkti.(jau savaite kaip kankinuos) Jau buvau sugalvojes imti Technium DF BX 300ML :/
Nes ir ieskau koto 2.7-3m. ir iki 20gr uzmetimo tai mastau apie ML.bet kai forumu vilkai ir dar didesni meskeriu liutai suvare shimano :) tai kazkaip ir dingo noras to Technium, nors anglis XT100 atrodo gerai, bet itariu rankoje jis nekoks, paskaites kalbu nusivyliau juo.
Gaudau stovinciame vandenyje, bet per sezona padarom koki 15 zvejybu ir prie raudones nemuno piliu.
Gaudau: Gumom, mepsais ir voblom. Bet viskas telpa i 20gramu riba.Gal kas normaliai patars kaip susigrazinti saldu miega ir pades issirinkti kotuka.
as nemazai metu su BeastMasteriu gaudziau nes neleido finansai kazka geresnio isigyt, tai labai gerai man dirbo tas spiningas, neturejau jokiu nusiskundimu. Dabar sesei perdaviau astafete ant BeastMasterio :)
 #351509   Vitolis
 15 Kov 2012 17:10
Shimano biudžetiniai kotai visai padorūs :gutgut Daug metų gaudžiau ir BeastMasteriu ir Techniumu ir SpeedMasteriu. Pastarasis galbūt labiausiai buvo prilipęs. Gaudžiau visokius plėšrūnus, tiek Lydekas, tiek Starkius. O vat Ešeriui, Šapalui, Meknei, jau reik kitokio kotelio. Suprantu, kad nori išsiverst su vienu irankiu gaudant tiek gumom, tiek vobleriais ar kitais masalais. Ir nori 2.70 - 3m ilgio koto. Na su voblom tokio ilgio kotu vargu ar kokią minoškę ištampyt bus labai malonu. :e:e Dar priklausys kokios akcijos kotelį isigysi. Vienžo pirk pradžioj kad ir iš Shimano ką nors. Jei jau taip striuka su pinigi, o žvejot norisi. :) O ateityje pats pamatysi, kad taupant ant irankių tik laiką ir pinionzus prateriosi. O tuo labiau naktys be miego bus dar ilgesnės. :-D Patikėk, visa tai patirta ne vieno čia sėdinčio. Ne tu pirmas ir ne paskutinis. :) Pataupyk ir paimk kokį G.Loomi,(pvz. GLX842. Universalesnio man neteko čiupinėt. Tiks viskam. Žinau kam nepatinka :tia-tau ) St.Croixa.LES70MF2. Tvičint galėsi ir 110 voblas ir gumą su geru svoriu. :gutgut Čia kaip pvz. O kokį konkrečiai, kai apsispręsi, klausk. Patarimų gausi ir ne vieną. Čia trumpai. Rašau tik apie tuos, kuriais pats gaudžiau ar gaudau. Pasakų sekt nemoku ir knyginių patarimų stengiuosi nedalint :)
 #351527   Lamiglas
 15 Kov 2012 17:59
Audimas rašė:Puse nakties praskaiciau jusu pokalbius ieskodamas atsakymu i taip rupima klausima koki spiningeli pirkti.(jau savaite kaip kankinuos) Jau buvau sugalvojes imti Technium DF BX 300ML :/
pabandysiu ir as tau truputi padeti ... VITOLIO pavardyti spiningai geri bet kaina irgi gera , suprantu kaip norisi kuo greiciau nusipirkti o iki tu kotu tau gali tekti nemazai pataupyti ir dar nesiulysiu tau trumpu nes pats noretum 270-300cm. Taigi galiu tau patarti G.Loomis str 274cm 10-21g gl2 - kaina kazkur iki 600lt .Rasau apie ji netodel kad pats ji turiu (ir todel) o todel kad man jis pats universaliausias spiningas koki tik turejau . Meciau dziga iki 28g , viskas gerai , su vartiklem panasaus svorio irgi viskas gerai , pernai rudeni Nery gaudziau eserius su antro numerio sukrem ir mono valu 0, 16 puikiai ir meta pakankamai ir budamas minkstokas zuvi gerai laiko . Su vobleriais irgi teko nemazai pazvejoti , na apie tvicinga cia nekalbesim ne tas spiningas , bet bandziau kazka panasaus pisidirbineti ir spiningas nenuvyle . Na ir dar man svarbu , kad sitas spiningas atleidzia zvejui daugeli klaidu ir su blizge kelis kart i kakta gaves ir per sakas praejes ir i bebryna su manim ineres ir nieko , kaip suprantu tau tai irgi bus aktualu kaip pradedanciam spiningautojui .
 #351532   DainiusM
 15 Kov 2012 18:17
tada tas titanas kuri parduodu lamiglasinis sesiom galvom auksciau visom prasmem ir nedaug brangesnis...
 #351540   Jurginas
 15 Kov 2012 19:15
Šiaip va dar variantas http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=4892 Tik čia kaina "nelabai". 2,70m 7-28g senesnės laidos pats jau gal 6 metai turiu. Tai vartiklėm, didesniem mepsam, gumai tikrai padabnas kotas. Toks prie fastų daugiau. Gan skambus. Tvičingo karjerą irgi su juo pradėjau :)
 #351654   Audimas
 15 Kov 2012 23:31
Lamiglas rašė:
pabandysiu ir as tau truputi padeti ... VITOLIO pavardyti spiningai geri bet kaina irgi gera , suprantu kaip norisi kuo greiciau nusipirkti o iki tu kotu tau gali tekti nemazai pataupyti ir dar nesiulysiu tau trumpu nes pats noretum 270-300cm. Taigi galiu tau patarti G.Loomis str 274cm 10-21g gl2 - kaina kazkur iki 600lt .Rasau apie ji netodel kad pats ji turiu (ir todel) o todel kad man jis pats universaliausias spiningas koki tik turejau . Meciau dziga iki 28g , viskas gerai , su vartiklem panasaus svorio irgi viskas gerai , pernai rudeni Nery gaudziau eserius su antro numerio sukrem ir mono valu 0, 16 puikiai ir meta pakankamai ir budamas minkstokas zuvi gerai laiko . Su vobleriais irgi teko nemazai pazvejoti , na apie tvicinga cia nekalbesim ne tas spiningas , bet bandziau kazka panasaus pisidirbineti ir spiningas nenuvyle . Na ir dar man svarbu , kad sitas spiningas atleidzia zvejui daugeli klaidu ir su blizge kelis kart i kakta gaves ir per sakas praejes ir i bebryna su manim ineres ir nieko , kaip suprantu tau tai irgi bus aktualu kaip pradedanciam spiningautojui .
Koki konkreciau modeli G.Loomis siulai? :)
bet pasakysiu jus vyrai visi maladiec visi is tikro mandagus ir aiskiai patariat su jum neprapulsi niekur. Siandien truputi ejau kotuku paciupinet(meskeriu) ir dabar gailiuos kad ta Gary palaikiau, po jo paemiau ir techniuma bet atrodo kad jis be dvasios toks tuscias, o garyje kazkokia siela viduje... bet pinigai yra pinigai su pardaveju pakalbejes sakiau dar meginsiu larus paziuret kai atves... visgi neblogas st.croix analogas... Turejau larus platinum'a patiko visai.Ir dabar turetu iseit nauju Larus modeliu gal lips kas. ir dar dairaus Ultra lighto bet cia jau kita tema... O dar ir riteles reikia... ir mintyse kazkap svajoju apie daivute exeler tai jau nemaza sumele gaunasi... geriau moteriska akis nematytu man sitos ispazinties, nes buciau ilgam nemegstamas :D
 #351678   DainiusM
 16 Kov 2012 09:19
Avida paziureciau... ir ryobi salia jo...
 #351689   SatanKlaus
 16 Kov 2012 09:42
O aš labai rimtai pažiūrėčiau į Talon, pvz Vi+ serijos, dabar Talonams 40% nuolaida Kote :/braj;
 #351690   SauliusM
 16 Kov 2012 09:44
SatanKlaus rašė:O aš labai rimtai pažiūrėčiau į Talon, pvz Vi+ serijos, dabar Talonams 40% nuolaida Kote :/braj;
+1 su salyga jei ten dar liko i ka ziuret....
 #352112   Arvidys
 17 Kov 2012 13:45
Taigi atsitiktinai gavau spiningelį. Balzer Energy 70HM 30-60g ilgis 270. Ant koto parašyta Germany, tai įdomu ar jis ten ir pagamintas? Na pats kotelis jau gan senokas, buvo jis naudojamas kaip suprantu pagrinde kaip dugnine meškėrė. Kur galima butu pritaikyti toki kota? Asmeniškai manau gal eitų su juo velkiaut, bet aš taip nežvejoju, o ir išmetimas 30-60g. Kažkoks kosmosas man atrodo. Taigi klausimas kur toki pritaikyt? Ir gal kas galėtu numanyti kiek toks kotelis gali buti vertas? :shock:
 #352150   Simonas
 17 Kov 2012 18:55
Arvidys rašė:Taigi atsitiktinai gavau spiningelį. Balzer Energy 70HM 30-60g ilgis 270. Ant koto parašyta Germany, tai įdomu ar jis ten ir pagamintas? Na pats kotelis jau gan senokas, buvo jis naudojamas kaip suprantu pagrinde kaip dugnine meškėrė. Kur galima butu pritaikyti toki kota? Asmeniškai manau gal eitų su juo velkiaut, bet aš taip nežvejoju, o ir išmetimas 30-60g. Kažkoks kosmosas man atrodo. Taigi klausimas kur toki pritaikyt? Ir gal kas galėtu numanyti kiek toks kotelis gali buti vertas? :shock:
Dzigui juroje.
 #352195   Tadunce
 17 Kov 2012 21:50
O aš šiand romadoj pakračiau kažkaip cormorano kotuką kokį tai kastinginį.
Kietas, ex fastas, trumpas, užmetimas pats tas, jaučiu neturėčiau avido, tai visai pagalvočiau apie tokį variantą,, Nors kaina tai tokia aukštesnė, nei ekonominė
 #352370   WooHoo
 18 Kov 2012 19:20
Sveiki,
neperseniausiai gavau dovanų spiningą.
Viskas ką radau ant jo parašyta:
Ninjato Premium Spinning Zander - IM8 Qumlity Rod
Length 2,40 m; Action: 14-35g;

Praktiškai jokios info apie tuos Ninjato spiningus internete nerandu.

Pats kotas atrodo labai lengvas ir intin kietas (greitos akcijos).

Kiek jis gali kainuoti? Kaip suprantu, toks daiktas turėtų būti skiratas džigavimui ar velkiavimui? Gal klystu?

Ačiū visiems už nuomonę..
 #352379   Simonas
 18 Kov 2012 19:32
WooHoo rašė:Sveiki,
neperseniausiai gavau dovanų spiningą.
Viskas ką radau ant jo parašyta:
Ninjato Premium Spinning Zander - IM8 Qumlity Rod
Length 2,40 m; Action: 14-35g;

Praktiškai jokios info apie tuos Ninjato spiningus internete nerandu.

Pats kotas atrodo labai lengvas ir intin kietas (greitos akcijos).

Kiek jis gali kainuoti? Kaip suprantu, toks daiktas turėtų būti skiratas džigavimui ar velkiavimui? Gal klystu?

Ačiū visiems už nuomonę..
Daiktas skirtas dzigavimui, nes Zander yra Starkis. O velkiavimui fast akcija netinka. Ninjato prekiauja Rovana, kainos nera aukstos apie 200 - 300 Lt.
 #352382   WooHoo
 18 Kov 2012 19:38
Simonas rašė: Daiktas skirtas dzigavimui, nes Zander yra Starkis. O velkiavimui fast akcija netinka. Ninjato prekiauja Rovana, kainos nera aukstos apie 200 - 300 Lt.
Ačiū Simonai,
Matau mano neprofesionalo nuojauta manęs neapgavo.. :)
Kažin ar jis gali būti tinkamas ir gaudyti 5-10 g vobleriais? Kaip suprantu vobleriams irgi geriau yra kietesnis kotas?
 #352384   Simonas
 18 Kov 2012 19:41
WooHoo rašė:
Simonas rašė: Daiktas skirtas dzigavimui, nes Zander yra Starkis. O velkiavimui fast akcija netinka. Ninjato prekiauja Rovana, kainos nera aukstos apie 200 - 300 Lt.
Ačiū Simonai,
Matau mano neprofesionalo nuojauta manęs neapgavo.. :)
Kažin ar jis gali būti tinkamas ir gaudyti 5-10 g vobleriais? Kaip suprantu vobleriams irgi geriau yra kietesnis kotas?

Nu priklauso kokio tipo vobleriais gaudysi, bet sis kotas skirtas stambesniems masalams. Siaip aisku, vobleriams gaudyti turetu tikt.
 #352388   WooHoo
 18 Kov 2012 19:48
Simonas rašė:Nu priklauso kokio tipo vobleriais gaudysi, bet sis kotas skirtas stambesniems masalams. Siaip aisku, vobleriams gaudyti turetu tikt.
Husky Jerk, X-Rap ir panašiais. Pagrinde taikausi į lydekas ežeruose.

Dovanotojui buvau sakęs, kad norėčiau naujo spiningo tinkamo vobleriams, bet esant poreikiui tinkamam ir pametyti kokią sunkesnę blizgę ar padžigauti. Tai matyt, kad užsiciklino ant sunkesnių blizgių ir džigo :)

Kaip manot, ar pardavinėti ir pirktis kažką kitką, ar dar pabandyti gyvai, kaip dirbs su vobleriais..?
 #352390   Simonas
 18 Kov 2012 19:50
WooHoo rašė:
Simonas rašė:Nu priklauso kokio tipo vobleriais gaudysi, bet sis kotas skirtas stambesniems masalams. Siaip aisku, vobleriams gaudyti turetu tikt.
Husky Jerk, X-Rap ir panašiais. Pagrinde taikausi į lydekas ežeruose.

Dovanotojui buvau sakęs, kad norėčiau naujo spiningo tinkamo vobleriams, bet esant poreikiui tinkamam ir pametyti kokią sunkesnę blizgę ar padžigauti. Tai matyt, kad užsiciklino ant sunkesnių blizgių ir džigo :)

Kaip manot, ar pardavinėti ir pirktis kažką kitką, ar dar pabandyti gyvai, kaip dirbs su vobleriais..?
O virsune iklijuota ar ne? Jei taip nepatvicinsi tada. Ir siaip tvicui yra biski ilgokas.
 #352392   Vegys
 18 Kov 2012 19:57
WooHoo rašė:Action: 14-35g
WooHoo rašė:Kažin ar jis gali būti tinkamas ir gaudyti 5-10 g vobleriais?
Taigi gramatūrą matai. Per didelio kalibro spiningas tavo 5-10 g vobleriams ...
  • 1
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė