Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #355142   Marius1
 26 Kov 2012 22:17
Na šis daigtas greičiausiai skirtas žuvim gaudyt :donknow' , ką čia bepridėsi :-D
 #355151   WooHoo
 26 Kov 2012 22:46
Tiek ir aš žinau :)
Bet vis tiek ačiū.. ;)
 #355176   Rapolas
 27 Kov 2012 08:27
Na gi, galima ir pačiam sumąstyt, kam jis skirtas:D
1.Svoris-12g, taigi "skris už horizonto", vadinasi tiks upėse ir kitur tolimiems metimams.
2.Gylis-2.5m, liežuvis-ilgas,modelis-plūduriuojantis, taigi tikrai tiks į dugną stuksenti atitinkamuose gyliuose.
3.Agresyvus, taigi tiks pasyvią (arba saugančią savo ikrus) žuvį "nervinti".
Ir t.t.... dydis, spalva - galima ir žuvies rūšį numatyti....
Tik nesakyk, kad ir pats viską žinojai ;-)
WooHoo rašė:Sveiki,
Turiu toki vobleri - Yo-Zuri Dino Crank MD - spalvinimas ir visi duomenys tokie - http://www.zvejybosreikmenys.lt/prekes/ ... ;f724hgbl/
Dirba labai agresyviai, bet taip ir nieko nepavyko su juo sugauti. Kaip manote, kam toks daikstas yra skirtas? Ačiū!
 #355181   meskute
 27 Kov 2012 08:52
sasuke 120 Repa RP103. sekmadieni sis vobleris parode neblogus rezultatus tikrai vertas demesio. Noras ir spalvu gama keistoka.
 #355200   Evaldas Z
 27 Kov 2012 09:48
Rapolas rašė:Agresyvus, taigi tiks saugančią savo ikrus žuvį "nervinti".
cia apie ka dabar ? :shock:
 #355205   Rapolas
 27 Kov 2012 09:58
Evaldas Z rašė:
Na tamstai pvz. apie starkiius :-D
 #355207   Rapalas
 27 Kov 2012 09:59
Gagagonas man irgi nesneka, ezere pergreitai skesta, upeje virsta ant sono prie didesnes sroves...
 #355208   Tadunce
 27 Kov 2012 10:01
Prie kokios srovės bandei gagagoon'ą ? Man mr visai neblogai laikė normalią srovę (ne visišką kalnų upės,žinoma)
 #355215   giedriuzzz
 27 Kov 2012 10:06
Rapolas rašė:
Evaldas Z rašė:
Na tamstai pvz. apie starkiius :-D
Gal geriau palikit starkius ir toliau saugoti ikrelių :twisted:
 #355219   Rapolas
 27 Kov 2012 10:12
Rapalas rašė:Gagagonas man irgi nesneka, ezere pergreitai skesta, upeje virsta ant sono prie didesnes sroves...
Mano manymu, GG tikrai ne stovinčiam vandeniui skirtas. Tai tipinis "twičinginis" upiniis vobleris, kurį šokdinti (pagal tam tikrą muziką) arba "žaisti" gali tik patyręs žvejys arba tas, kuriam nusibodus "tolygi provodke".
 #355223   Rapalas
 27 Kov 2012 10:18
As ganetinai srauniam upelyje, bet ne visai jau kalnu upeje, esu ant jo ezere viena silkute iskrapstes, tolygiai traukdamas, bet upej didesnej net nebandes dar, tik upelyje ir ezere.
 #355229   Rapolas
 27 Kov 2012 10:24
Rapalas rašė:As ganetinai srauniam upelyje, bet ne visai jau kalnu upeje, esu ant jo ezere viena silkute iskrapstes, tolygiai traukdamas, bet upej didesnej net nebandes dar, tik upelyje ir ezere.
Nu ir ką ,aš ant salmo thrill-o esu ūsą virš 4kg ištraukęs, betgi nepradėsiu su juo ežere gaudyt dėlto :-D
O ant morkos (pasistengus) ne vieną silkę galima iškrapštyt ;-)
 #355230   WooHoo
 27 Kov 2012 10:26
Rapolas rašė:Na gi, galima ir pačiam sumąstyt, kam jis skirtas:D
1.Svoris-12g, taigi "skris už horizonto", vadinasi tiks upėse ir kitur tolimiems metimams.
2.Gylis-2.5m, liežuvis-ilgas,modelis-plūduriuojantis, taigi tikrai tiks į dugną stuksenti atitinkamuose gyliuose.
3.Agresyvus, taigi tiks pasyvią (arba saugančią savo ikrus) žuvį "nervinti".
Ir t.t.... dydis, spalva - galima ir žuvies rūšį numatyti....
Tik nesakyk, kad ir pats viską žinojai ;-)
Va čia tai atsakymas, ne tik šviesiai tiesiai - gaudyk lydekas upių ar ežerų duobėse :) bet ir visa voblerių panaudojimo filosofija :) Ačiū!
Tiesa sakant esu skaitęs keletą žurnalų straipsnių apie voblerius, bet niekas taip logiškai nepaaiškino kur kokie vobleriai tinkami.. Galėtų kas nors kažką panašaus aprašyti viesiems variantams ir padaryti sticky temą, tokiems kaip aš iškiltų mažiau kvailų klausimų.

Beje kas dėl stuksenimo į dugną, taip ir bandžiau daryti, kol nepastebėjau, kad šiek tiek įskilo liežuvėlio kraštas (darbui berods nekenkia), bet dabar jau bijau stuksenti :) Arba reikia labai nesmarkiai.
 #355234   Tadunce
 27 Kov 2012 10:29
Rapolas rašė: Mano manymu, GG tikrai ne stovinčiam vandeniui skirtas. Tai tipinis "twičinginis" upiniis vobleris, kurį šokdinti (pagal tam tikrą muziką) arba "žaisti" gali tik patyręs žvejys arba tas, kuriam nusibodus "tolygi provodke".
Su gagagoonu porą silkių Šventojoj ištraukiau iš užutėkių, kur srovės praktiškai nėra. Kadangi dirbau vien ant tvičo su juo, tai nežinau ar ir tolygiai taip pat būtų buvę.
p.s. SS SR 55 buvo ten
 #355253   Rapolas
 27 Kov 2012 11:33
WooHoo rašė: Beje kas dėl stuksenimo į dugną, taip ir bandžiau daryti, kol nepastebėjau, kad šiek tiek įskilo liežuvėlio kraštas (darbui berods nekenkia), bet dabar jau bijau stuksenti :) Arba reikia labai nesmarkiai.
Na va, mąstantis žvejys beesąs :-D
Skyla liežuvis (stuksenant) dažniausiai į akmenis dugne, aišku, gali būti ir liežuvėlio plastike problemos (pvz. pati medžiaga, arba per plonas tam reikalui ir pan.). Buvo toks anksčiau geras vobleris gilioms duobėms "Rapala down deep fat rap" 7cm (irgi agresyvus) su l.ilgu liežuviu, bet skildavo irgi į akmenis kai gerai pataikydavo, o buvo panašus DAM-o fat rap-as su storu liežuviu - "fig s maslom" - jam niekas nesidarydavo.
Bijau ką nors rekomenduot dėl įskilusio tavo voblerio liežuvėlio, bet man pvz., plonesniems ugly-duckling-ams (ir jų pusbroliams), gloog-ams ir kt. iskilusiems liežuvėliams padėdavo lašiukas supergloo arba panašūs klijai cianoakrilato pagrindu (sulydydavo įtrūkimo siūlę /aišku, skaidrumas nukentėdavo) ;-)
 #355265   Vitolis
 27 Kov 2012 11:51
Salminiams bent keliems su supergloo klijukais po lašelį ir vėl tvarka. nardo kai reik. Darbui nepakenkė. Silpnoki odnako jų liežuviai. Ypač hornetukų ir "bjauriūjų antinų" :)
 #355266   Rapolas
 27 Kov 2012 11:54
Vitolis rašė:Salminiams bent keliems su supergloo klijukais po lašelį ir vėl tvarka. nardo kai reik. Darbui nepakenkė. Silpnoki odnako jų liežuviai. Ypač hornetukų ir "bjauriūjų antinų" :)
Va dėlto AISĖ iš karto ir deda metalinius ;-)
 #355296   Marius1
 27 Kov 2012 13:47
Rapolas rašė:
Vitolis rašė:Salminiams bent keliems su supergloo klijukais po lašelį ir vėl tvarka. nardo kai reik. Darbui nepakenkė. Silpnoki odnako jų liežuviai. Ypač hornetukų ir "bjauriūjų antinų" :)
Va dėlto AISĖ iš karto ir deda metalinius ;-)
Su aisės voblom, kitų problemų pilna :/nek
 #355299   Rapolas
 27 Kov 2012 13:55
Marius1 rašė:...Su aisės voblom, kitų problemų pilna :/nek
Nu nu, įdėmiai klausau kokių ir su kokiais gaudei, pvz. :roll:
 #355301   Marius1
 27 Kov 2012 13:59
Kiek turėjau aisės, visų be išimties skilo lakas ir dažai, po to tie dažai gabalais nutrupėdavo 'viarkt
Nuo tokių voblų :-vimt
 #355304   Rapolas
 27 Kov 2012 14:10
Marius1 rašė:Kiek turėjau aisės, visų be išimties skilo lakas ir dažai, po to tie dažai gabalais nutrupėdavo 'viarkt
Nu čia parduotuvėse dauguma pardavėjų taip šneka... nieko naujo... gal modelių kelis pavardink, kokie čia taip "skilinėja".
Aš pvz. turiu "klasik"-us kelis (5,6cm - laiko, 25cm - laiko), dar reiks namuos pasižiūrėt kitus modelius (gal suskilinėjo per žiemą). Šiaip tai gal nelabai reikėtų norėt kažką amžino už tokią juokingą kainą. Va, Zipbait-us, kad už ~60lt lengvai ščupokas prakanda ir vandenį pradeda leist-tai nieko (apie dažymą net nekalbu, rašiau jau, kad laku reikia "pertept") :-D
 #355306   Tadunce
 27 Kov 2012 14:14
o pas mane kelių spalvinimų crackjackai ir chaosas apsibraižę, ar atsilupę nuo kabliukų dažai.
O vat kito spalvinimo cracjkack ne vienos silkės burnoj pabuvo, bet subraižymai minimalūs
 #355309   Marius1
 27 Kov 2012 14:28
Rapolas rašė:
Marius1 rašė:Kiek turėjau aisės, visų be išimties skilo lakas ir dažai, po to tie dažai gabalais nutrupėdavo 'viarkt
Nu čia parduotuvėse dauguma pardavėjų taip šneka... nieko naujo... gal modelių kelis pavardink, kokie čia taip "skilinėja".
Aš pvz. turiu "klasik"-us kelis (5,6cm - laiko, 25cm - laiko), dar reiks namuos pasižiūrėt kitus modelius (gal suskilinėjo per žiemą). Šiaip tai gal nelabai reikėtų norėt kažką amžino už tokią juokingą kainą. Va, Zipbait-us, kad už ~60lt lengvai ščupokas prakanda ir vandenį pradeda leist-tai nieko (apie dažymą net nekalbu, rašiau jau, kad laku reikia "pertept") :-D
A prie ko čia pardavėjai šneka :?: Visų pirma aš ne pardavėjas '''bum
Modeliai seniai išmesti von ir daugiau su jais neprasidėsiu ir nesidomėsiu
O kas iš tos juokingos kainos, kai po kelių sav. išmest teko :-ug
Dėl zipų nereikia lia lia, pernai vienas Orbit 110 SP apie 50 įvairaus dydžio lydekų sugaudė ir nei viena neperkando
Kitas zipas riege 70s irgi virš 10 maragašonių matė ir viskas :gutgut , nu yra matyt ant dažų dantų žymės, bet įvertinus per kiek dantų praėjo, tai iš aisės tik pjuvenos likę būtų, nors visų pirma ant tos aisės tiek dar pagaut reikia :-D
Nu o jei jau tau taip patinka, tai pertepinėk Zipus
Su nei 1 problemų neturėjau
Nenoriu pasakyt, kad aisės vobleriai visiškas Š...., bet sau išvadas aš pasidariau, ir čia tik mano subjektyvi IMHO
:yaaah!
 #355313   Rapolas
 27 Kov 2012 14:51
2 Marius1
Matai, pas mane kaip tik rigge70 su puskilio lydekos dantuko skyle leidžia "į kelnes" tsankant, o aisės klasikas-sveikas (pas tave gal atvirkščiai) kaip agurkėlis, nu gal rigge ir geriau gaudo (šiek-tiek), bet vėl sąlyginai. Atsiras koks žvejys "Šlakiezas" ir apgaudys tą rigge kada nors kokiame upelyje, bet aišku, tavęs tarp jų nebus :-D
 #355317   SauliusM
 27 Kov 2012 14:57
Rapolas rašė:
Marius1 rašė:...Su aisės voblom, kitų problemų pilna :/nek
Nu nu, įdėmiai klausau kokių ir su kokiais gaudei, pvz. :roll:
pradziai nutrupa dazymas, tada pradeda gert vandeni, o kai prigeria undenio balansas pasidaro abilekoks...
 #355318   Marius1
 27 Kov 2012 14:59
Rapolas rašė:2 Marius1
Matai, pas mane kaip tik rigge70 su puskilio lydekos dantuko skyle leidžia "į kelnes" tsankant, o aisės klasikas-sveikas (pas tave gal atvirkščiai) kaip agurkėlis, nu gal rigge ir geriau gaudo (šiek-tiek), bet vėl sąlyginai. Atsiras koks žvejys "Šlakiezas" ir apgaudys tą rigge kada nors kokiame upelyje, bet aišku, tavęs tarp jų nebus :-D
Kada nors, koks nors, kaip nors.... Esmė vis tiek, kad šie du gamintojai nesulyginami ( ne tik kainų kategorijoj, bet ir kibumu ) :ruko
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė