Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #35643   Vitolis
 19 Lie 2007 20:08
Atleiskit moderatoriai, taciau niekur nerandu kur patalpinti info apie sio Lietuveles krashto tokio tipo vandens telkinius.

Vakar neishkenciau ir po darbo puoliau i garaza, susikroviau visus zvejybos pribambasus ir prisikabines priekaba su valtimi nulekiau cia pat prie Utenos miesto esanti viena ish uztvanku. Pasiemiau naujaji spiningeli Shimano SPEED MASTERi ir DAIVos mikro dziga. Radau labai patogia vieta valciai nuleist i vandeni. Tik ijunges el. variklio pavara, pajutau, kad mane kazkas sulaiko. Negi galvoju kazkur uzkliuvau ? Pasirodo eilini karta pamirshau nuimti transportavimo ratukus nuo valties transo, o shie isivele i vandens lelijas ir STOP. Isijungiau echalota, tyrineju dugna, bene pamatysiu kur jo didenybe Starki prigludusi prie dugno. Gylis apie 9 metrus. Paplaukiu seklumos link. Ten jau 4 m. Atsitraukiu keleta metru atgal ir uzsiinkaruoju 6 m. gylyje. Saule kepina, nors bangavimas neblogas. Uzdedu "kanopa" ir gana nemaza galvakabli. 25 gr. Pirmi metimai, aptinku kur dugnas zoletas, kur dar didesnis kalnelis. kur koks pagilejimas. Staiga povandeninio pasaulio atstovas jungia per spina labai netiketai prie pat valties bekeliant masala. Kas gi daugiau kad ne shcipokas. Kad telkinys vis dar gyvas, tai nuteikia maloniai. Segu laimiki ant "kukano" ir metau toliau. Echalotas pragysta savo nepertraukiamais pipipipipi. Ekrane vien zuvys. Na galvoju, esheriokai buriu dabar atakuos mano valdas. Greit metu spina ir imu jau paruoshta mikro dziga. Pirmas, antras, trecias metimas tuzti. Na kagi, galvoju, tai ne esheriai, o shiaip balta zuvis buriu praslinko. Staiga smugelis vos jauciamas i lengva koteli. Valas 0,14, tai pakertu gana atsargiai, taciau ryztingai. P a g a l i u pajuntu padoru svori kitame valo gale. Neina atkelt nuo dugno, taciau yvykiu neforsuoju. Mano TWINPOWERio stabdelis atreguliuotas deramai ir zuvis ish karto pasiima keleta metru valo. Ir taip keleta kartu. Na kad tai ne lydeka, ash jau nuspejau, ne tie judesiai. Pagaliau gaves uztektinai adrenalino, pamatau grazuoli vandens pavirshiuje. Taip. tai jo didenybe STARKIS. Pradzioje pasirode, kad jis turetu sverti apie 3 kg. Kai drebanciom rankom ash ji pasiemiau, po to pasveriau, gavosi, kad adrenalinas man matomai buvo uzliejes ir akis. Svere lygiai 2,2 kg. Bet kai tokiu irankiu pagautas, ir dar pirmas shiais metais, tai nutariau,kad visai neblogai.
Beveik visai liovesi putes, iki tol stiprokas vejas. Tolesnis mikro masalo metymas rezultatu nedave. Neturejau nei vieno prisilietimo. Imu spininga, rimtasni ginkla ir varau toliau. Echalotas kartas nuo karto rodo burelius zuvies. Ir staiga smugis, bet jau kaip reikiant. Pakertu ir varau i save . Bet... likau be masalo, tik pintuko galas ir tiek. Aishkus lydekos darbas. Kaip jauciau, tai ash jos nebuvau jau labai aukshtai pakeles, bet po masalo nukandimo, kai jau galas valo buvo mano rankose, staiga prie valties ishkilo lydekaite ir visai nemenka. Pagal viska turejo but apie 3 kg. Parode save, tekshtelejo uodega ir dingo. Zinok gi zmogus, butum pasiruoshes gatavai samti ir laukes tokios yvykiu eigos, buciau tikrai ja pasemes, nes buvo visai arti. Na nieko tegul gyvena. Toliau, apie 20 val prasidejo tikras cirkas. Laikas nuo laiko ir visai shalia ir toliau, taciau per spiningo shuvi i pavirshiu ishkyla apsivercia, sumusha uodega ir vel dingsta. Spekit kas tai buvo per zuvys? Kai ish toliau, pamaniau kad Karshiai. Po to galvojau, kad Karpiai, nes ir ju gana dideliu shioje uztvankoje yra. Visai ne. Pasirodo tai STARKIAI. Taip, taip. Butent Starkiai. Ir ko ash nedariau, keiciau masalus, dzigavimo budus, galvalabliu svorius, vedziau padugne, viduriniame sluoksnyje, visai pavirshiumi su voblikais ir net Poperius naudojau "0". Tik tiek kad iki soties pasigerejau ir gavau papildoma doze adrenalino. 23 val. baigiau savo vakarine zvejyba taip daugiau kibimu ir neturejau. Manau kad ishvyka nuskilo ir visi darbo dienos rupeshciai nuejo i antra, kur ten i antra, i deshimta plana. Nakti miegojau kaip kudikis. Ne nemanykit kad viska dariau kaip kudikis. Miegas buvo saldus.
Tai tiek. :grin:

 #35645   rocke
 19 Lie 2007 20:39
Sauni zukle,ir starkis neeilinis tuo labiau ant nestarkinio irankio :shock: .Vitoli,manau jusu stazas nemenkas,o ar teko matyt dar kada nors taip sokinejancius starkius :?:

 #35676   Edosius
 20 Lie 2007 10:16
Geras straipsnis Vital. Jau ne pirma kart girdziu is tamstos kad grazius starkius su mikro dzigu pasigauni. Brukstelk kokio dydzio guma ir kokios svorio galvos.. Gali ir PM jei ka, aciu ;-)

 #35677   blight
 20 Lie 2007 10:38
Edosius rašė: Brukstelk kokio dydzio guma ir kokios svorio galvos.. Gali ir PM jei ka, aciu ;-)
Man irgi idomu :grin:

 #35721   Vitolis
 21 Lie 2007 21:17
rocke rašė:Sauni zukle,ir starkis neeilinis tuo labiau ant nestarkinio irankio :shock: .Vitoli,manau jusu stazas nemenkas,o ar teko matyt dar kada nors taip sokinejancius starkius :?:
Dovanokit kad taip ilgai neatsakinejau. Darbe mano kompe dingo registracija i shi puslapi. O savo senaji pamirshau, tai liko tik namie atsakineti. O dar ir darbu milijonai, tai tik va parvariau ish Kupishkio ir sedau prie kampo
Taip, karta teko. Bet tada ne taip placiai ir tuomet jie akivaizdziai medziojo, nes kai tik pasirode vandens pavirshiui, tai su pacepsejimais vaike mailiu. Tuomet irgi pagavau keleta puikiu egz. Mesdamas butent ten, kur jie ishkildavo. O shisyk manau kad jie tik zaide ir maudesi, bet nemedziojo. odel ir kliovo daugiau kaip vieno nebuvo.

 #35723   Vitolis
 21 Lie 2007 21:31
Edosius rašė:Geras straipsnis Vital. Jau ne pirma kart girdziu is tamstos kad grazius starkius su mikro dzigu pasigauni. Brukstelk kokio dydzio guma ir kokios svorio galvos.. Gali ir PM jei ka, aciu ;-)
Mikro dzigui naudoju beveik ishskirtinai tvisteriukus. Ne ish paciu maziausiu serijos. Maziausius daznai maunu ant paprasto kabliko su uzkartelem ant kotelio, ir rishu aukshciau pagrindinio tvisteriuko ant 15 cm. pavadelio gaudydamas raudes palei nendres, kartais zinoma ir esheriams tai labai patinka. Net nezinau kokio jie ilgio, nes nei karto nedashuto specialiai juos matuot ar dar ka nors isidemet. Na gal kokie 3 cm ir bus. Jei ishtempsi uodegele, daugiau. Spalvas daugiausiai naudoju (kaip ir tuo metu) tepalo su brokatu, kur vyrauja raudonas. Kita beveik visuomet rishu geltona su raudona uodegyte, bet irgi su brokatu. Savotishkas ju spinduliu atmushimas matyt veikia ir Starkianus. Galvakablius irgi specialiai nesirenku kokio svorio. Jei giliau -didesnius, jei sekliau- mazesnius ir tiek. Tiesa su galvakabliais truputi pazaidziu, t.y. su dilde apmazinu shvino kieki ant kotelio. maziau plesho ypac mazu tvisteriuku kunelius. Tai tiek.

 #35724   Vitolis
 21 Lie 2007 21:41
Ir dar menkas pastebejimas. Zvejojant Starkius su mikro tvisteriukais kaifo gauni neitiketinai. Tai ne spinu, kai kerti kiek gali, bet ziurek ir shnipshtas. Cia gi promachu beveik nebuna. Ir galvakablis dazniausiai atsiduria galugerkli, o ne uz kaulines lupytes. Pintuko tokioje zvejyboje niekada nededu, taciau pakirtimas garantuotas. Tokiu irankeliu (uzmetimas 0,2 - 5 gr.) ypatingai jautriai turi galimybe sureaguoti prie maziausio jo ptisilietimo. Tada trumpas, tik spiningelio paciu galiuku, pakirtimas ir grobis jau sedi, o tau adrenalinas kriokliu tiesiog liejasi. Tai va tokie trumpi pastebejimai. Gal kam pravers? Pabandykit ir isitikinsit kaip tai smagu.

 #35732   blight
 22 Lie 2007 16:03
Vitolis o pagrindinis tvisteris kokio svorio~. Kiek supratau jis gan sunkesnis. Ir prie jo rishi pavadeli koki, kad netycia lydekius uzhkibes nenukastu ar irgi ne?

 #35780   Vitolis
 23 Lie 2007 20:37
blight rašė:Vitolis o pagrindinis tvisteris kokio svorio~. Kiek supratau jis gan sunkesnis. Ir prie jo rishi pavadeli koki, kad netycia lydekius uzhkibes nenukastu ar irgi ne?
Ash gi minejau, kad niekada nesismulkinu ir neimu bosan kas kiek sveria ar kokio dydzio. Ash tikrai ne koks knyginis teoretikas kaip pvz. Jo didenybe Armalis. Viskas ateina netiketai (na man taip atrodo) o gal ir per praktika, o gal ir atsitiktinai. velnias zino. Tuo kart, na ir gal kitais kartais viena ish tvisteriuku,apatini (ant pagrindinio valo) o gal kaip tik ant pavadelio? kas ten supaisys, kai surishi abu i kruva, kuris ten gaunasi pavadelis o kuris pagrindinis, dejau kiek didesni uz virshutini. Ta pati vakara juos kelis kartus kaitaliojau. Tai dar didesni uzdedi, tai vel mazesni. Pavadeliu papildomu nuo ashtriadanciu Lietuv... (vaje atsiprashau vos ne kaip Melas Gipsonas buciau ishsireishkes) Lydeku, n i e k a d a nededu. Kad nukastu mikriuka pasitaiko zinoma, taciau argi tai gali buti reikshminga?

 #37118   Vitolis
 20 Rgp 2007 22:15
Na va. Pagaliau atostogos. Sekmadienio ankstus rytas ir ash varau i garaza prisikabint priekabeles su savo Honda. Tikslas - Zarasu rajone esanti vandens saugykla ant Shventosios upes. 6 val ryto, o ash jau vietoje. Gerai, kad turejau kuo apsirengti, nes rytas buvo tikrai vesus. Susiradau vietele, kur galeciau ileisti savo gelda. Susikroviau zbrujas, pakabinau Minkotos varikliuka ir pirmyn. Shios dienos zvejybos objektu pasirinktas Esherys. Pirma karta po daugelio metu pasiemiau pribambasus mailiaus sugavimui ir pasiruoshiau meshkere. Priekrantese mailiaus neuztikau. Plaukiu i gilumoje matomas zoles. Praeita karta ten maciau burius mailiuko. Tushcia ir cia. tik paberus pasharo susirinko daugybe nemazu aukshliu. Netradiciniai irankiai buvo padeti i shali ir imtasi mikromasalinio kotelio su 2 mikriku sistemele. Na kagi, manau jei aukshles taip godziai maitinasi, tai ta zoliu ploteli gerai apibarshciau sausu pasharu ir paplaukes kiek i shona nuleidau inkara. Kaip ir tikejausi, ilgai laukt neteko. Tai vienur, tai kitur aukshles staiga ishgasdintos veduokle pasipila i shonus. Tikslus metimas i ta vieta, masalas leidziasi i dugna ir vos pasukus pora kartu rankenele su taip vadinamais "padrocinimais" , uztikrintas kliovas. Ne tas pir-pir-pir, o tiesiog gerokas timptelejimas. Seka trumpas pakirtimas ir pajuntu, kad sedo neblogas esherys. Taciau kazkoks keistas, neina i virshu, o vis ratais gelmeje (apie 4 m.) suka. Pagaliau pasikeliu i pavirshiu, o cia gera Raude. Na ka, pradzia padaryta. Po to sekanciu metimu ateina geras esherys. Paskui dariau taip. Kai tik pakertu viena, neskubu sukt, taciau laikau ant itempimo ir po truputi traukiu prie saves. Ir cia pajuntu, kad sedo dar vienas ant antro masalo. Kaip taisykle, jei pirmas buna nedidelis, tai antras visada padoraus dydzio. O jei pirmas paciupo neblogas, tai antras beveik visada irgi uzsimauna normalus. Dupletu buvo nemazai. Daug keliavo atgal kad paaugtu. Apie 10 val. nutariau baigt ir pabandyt velkiaujant pakirst neielini esheri. Cia ju buna tikrai graziu. Uzsidejau didesni tepalo spalvos tvisteri su sunkesne galvute (galvakabliu) ir pirmyn antra pavara. Paplaukiau apie kilometra, taciau taip niekas ir nepaklause ko cia plaukioju. Apsisukau ir gryztu atgal. Staiga kliovas. Pajutau, kad tai tikrai ne esherys, nes nera jam budingo diorginimo. (teatleidzia Lietuviu kalbos gerbejai, taciau kartais vaizdziau gaunasi). Na manau lydekaite tuoj nusinesh mano tvisteri. Eina artyn, taciau matosi, kad nedidele. Tik staiga ta nedidele taip timptelejo, kad valas nuo bugnelio zvimdamas pradejo vyniotis. Paverziau kiek stabdeli, taciau daug gi negaliu, valas tai 0,16 mm. O ir kotelis slabnas tokiam trofejui. Kas gi cia po galais manau atsitiko? Kodel gi ish pradziu ash nejutau tavo svorio ir pasiprieshinimo? Neforsuoju ivykiu, leidziu pasigalynet. Ar taip, ar taip galvoju vistiek ash taves nepaimsiu, jei tu busi masala i burna paemes-vala nukasi. Pagaliau dasipumpuoju iki tiek, kad pamatau didziuli verpeta uz kokiu 10 m. nuo valties. Na cia tai bent. Ar tik nebus mano rekordas su shiuo koteliu pasiektas. Tashiau eilini karta nuneria gilyn ir staiga lieka lengvas kotelis. Apkrovos nebera. Vat ir viskas. Tik jauciu, kad nevisai viskas. Jauciu, kad kazka dar turiu. Pagaliau pamatau apie 300 gr. lydekaite. kuriai tvisteris isiseges ishorineje gerkles puseje. Taciau gerai isiseges, o pati lydekaite!!! O siaubas. paleisti visi viduriai. Tiesiog padalyta vos ne visa ishilgai. Tai bent dantukai buvo paciupe. Tai va koki veiksma apturejau. Adrenalino shiuo kart gavau nedaug, nes net nesitikejau shio monstro paimt. Norejau nors pamatyt kaip jis atrode. Bet deja maciau tik galinga verpeta. Padariau keleta ir nuotrauku, taciau kazkodel man shiandien nepasikrauna puslapis, kurio pagalba ash naudojuosi perkeldamas nuotraukas i foruma. Jei pavyks , ikelsiu.
Na va. Jau zirgelis nukinkytas.
Paveikslėlis
Tvenkinio panorama
Paveikslėlis
Cia ta vieta, kur praktishkai buvo sugautas visas laimikis. Gylis pereinantis nuo 1 m. iki 4 m. ir vel pakilimas ish duobes apie 2 m.
Paveikslėlis
Dienos laimikis neskaitant paleistu. t.t. trys raudonsparnes. Viskas keliavo i rukykla. Mes dar cia atvyksim.
Paveikslėlis

 #52056   Edosius
 02 Kov 2008 14:18
Viena bala :grin:
Laba, užkniso negyvai.... Na mėgstu žvejoti ir rašyti po žvejybos taip pat, tai dalis mano žvejybos. Buvau vakar, prieš savaitę, taškiau kažkokį voblerį, vienas susidomėjo, bet ne apie tai...
Iš gyvenimo patirties ir prisiminimų, paporinsiu.
Koroče... Žvejobos kelios durpyne, kur gyva akim matai kibimą, katen kibimą, o kiek ten jų..... norit sužinoti? Prašom....
Atvežė mane, tiksliau jau pradejo „grūdinti“ prie tikrų žvejų tetis... Raudonas trečiukas arba šeštukas žyganas, už vairo kaimynas. Pakylam per traukinių kelią ir nusileidžiam miškan. Uodai, po kojomis šlapia, lyg pelkė, kulniuoti koks puskilometris. Gal nešė mane, neatsimenu.... Vietoje. Geltonas penkių dalių teleskopas iš Rygos pas mane rankose, vos nulaikau 5 min.. pačiam max 6 metai, padejęs meškerę ant durpių tupiu kaip merga ir laukiu kol paplavokas paners (taip sake šoferis ir tevukas kad lydeka taip kimba)... Šalia kibiras su penkiais karasikais, keli auksiniai, kurie geriau „vaikšto“... Tupiu.. skaldau uodus nuo žandų, laukiu kibio, kada ir kaip ta pludė pasiners... Tolumoje girdžiu tikrų žvejų šnekas..(turiu, pabego, buvo gera..) girdžiu net kaip jie brenda ir taško blizges JURA ar JURATE, o jei dar geltoną turėtum, išvis kietas būtum. Tupėdamas turbūt snarglį išprašau, nosis jau raudona...:) Vienam liūdnoka, bet juk noriu būti tikru žveju. Miškas, jokio vejo, pludę kažkas šokdina - karosikas, ir tas ne mano užvertas. Plaukia žaltys per vandenį, nedidelis, kokiu 30cm... tik AM... ir nebera šliužo, baisu. Laumžirgis tik uodegą pašlapina vandenin ir ratilai, jei antrą sykį panoro susišlapinti, gyvenimas jam baigtas, varlės nepamatysi... Durpyne karaliauja tik lydekiai ir karosai. Gylis kur paplavokas blaškosi koks 30 cm, vienu žodžiu per pavadėlį. Prūdo plotas koks 10ha, 70 procentų plote toks gylis ir vyrauja (30cm), duobes galingos net iki pusantro metro, o ten sedi lydekiai, išeina jie pasimaitinti vakarais, su bangomis, grieba bet ką kas juda, net ir savus...
Betraukdamas kokį šeštą snarglį, matau kaip plūdė intensyviai pradeda sukiotis sparčiau, karosui kaip dabar suprantu ateina paskutinioji..... Tik pliumt... Plūdė nepasineria o šokteli į orą! Nusileidusi pliumteli ir plūdūriuoja kaip negyva. Laukiu kada gi ji pasiners… Kokias tris valandas laukiau, kol tikri žvejai atėjo, atėjo jie tušti kaip dabar atsimenu, bet laimingi. Permetė mano geltoną teleskopą kiton vieton. Karoso nebebuvo. Papasakojau kad plūdė nedingo o į viršų šoktelėjo, visiems keista buvo. Kibirėlyje dar blaškėsi likę keturi kudros gyventojai. Visiems jiems gyvenimas baigėsi tą pačią dieną. Metimas kuo toliau nuo kranto, pludė pliaukšteli, karosas nuo tokio smūgio apsvaigsta, bet po kelių min atsigauna, dar po kelių min pamatai bangą artejančią iki siūlomo kepsnio.. Vėl plūdė į viršų ! Ir visi tokie kibimai. Ar įsivaizduojate kokiu greičiu lydekis atakuoja grobį? Karosas pervertas per nugarą, bet jį atakuodama lydeka numuša nuo trišakio, sekundės dalys.... Tokie vaizai, kokios akimirkos.. neužmirštamos niekada...
Baigėsi tos dienos žvejyba, gryžom tušti bet laimingi. Laikas ėjo, bėgo... Aš augau, tobulinau savo žvejybos techniką, jau išmokau ir pats lydekį pagauti, net vairuoti mašiną galėjau. Turėjo tėvukas tokį „žvėrį“ neužmirštamą Opel Ascona ir dar keturakę.. Su ja vienos problemos kur bevažiuotum, bet kiek mergų bevežinęs buvau, nepavedė :D Atvažiavau į ta durpyną po kokių 15 metų pertaukos. Kodėl tiek laiko nevažiavau kyla klausimas ar ne? Sklido kalbos, kad ūkininkas kažkos amoniako ten porą tonų supylė, kiti kalbėjo kad laukų arėjai dyzelį ten pildavo...
Atvažiavau. Iš „žveruko“ bagažinės ištraukiau „Ufimka“, spiningą, lydekinę, kibirą karosų, ten jų koks šimtas, nes su 30 nėra ką veikti. Eiti koks kilometras mišku. Ant nugaros pakabinta valtis, rankose kibiras, meškerės, maistas, vienu žodžiu galingai apkrautas. Atejęs prie vandens viską meti nuo kupros ir 15 min ilsiesi, prakaitas žliaugte žliaugia.. Juk vasara. Atsipūdės ir pailsėjęs prisipučiu valtį ir išplaukiu į medžioklę..... Ar tęsti toliau?....

 #52059   Dusia
 02 Kov 2008 15:03
''plot ''plot ''plot ;-var-var. galeciau nuo ryto iki vakaro :ks> :-D

 #52060   audrutis
 02 Kov 2008 15:05
taip taip taip, prasau, ir greiciau :roll:

 #52084   Agis
 03 Kov 2008 08:31
Zinoma, kad testi.Tikriausiia dauguma beskaitydami prisimenam savo kudras ir durpinycias, kurios dar nebuvo sunaikintos atejus visuotiniams melioracijos laikams.

 #52099   eLPi
 03 Kov 2008 11:06
Edi ;-read! [oj-me: ::liux

 #52147   Edosius
 03 Kov 2008 21:26
----tesinys----

Išplaukiu kaip kos čingadžiukas... Su vienu irklu, antrasis vartosi valtyje. Tyliai tyliai šukuoju tai su dešine tai su kaire, plaukiu kaip su baidare... Gylio juk nėra, tad irklo pagalba remdamasis i durpių klotą dugną judu link tikslo. Kadangi rašau iš prisiminimų, tad galiu iškart pasakyti kad visas duobes žinojau, nes tai tik viena žvejyba apie kurią pateikiu jums. Kibimai prasideda kokią 5 vakaro ir taip tęsiasi iki sutemų...Tas durpynas kaip koks Sibiras, gamta natūrali, žmonių nemačiusi, tylu tylu.. net uodo dūzgesį girdi už pusmetrio, jau nekalbu apie lydžių išėjimus ir skrydžius virš vandens. Antys ten savo jauniklius gyvenimo pamokų moko, gervės viena koja stovėdamos saulėje šildosi, pilnos nendrės visokiausiu paukštukų, kai jie susiruošia paskraidyti, tai pakyla koks tūkstantis, o kai virš galvos tokia banda prazvimbia supranti, kad lietsargis skirtas ne tik nuo lietaus lašų.
Aš tam durpyne jau toks vienas iš rimtesnių, nereikia jokiu JŪRŲ, turiu MEPSU ir dar geltonų! Tiesa baltą irgi griebdavo, bet ne taip... nesvarbu kad po kokių 20 metimų jis pagelsdavo... Karosai įdėti į metalinį sietelį ir prikabinti valties šone, vis jiems švaresnis ir šaltesnis vanduo nei aštuonių litrų talpos bidonėlyje. Inkaras – raudona pusplitė, šniūras ne ilgesnis kaip du metrai. Spinigas iki dviejų metrų ilgio, teleskopas perdarytas i keturias sekcijas, plūdė apvali su trumpa viršūnėle, pavadelis ir mažas trišakiukas pasiruošę man padėti. Švinas nereikalingas.
Priplaukiu patį telkinio vidurį. Pats laikas stabtelėti ir pasiruošti kovai. Gylis jau koks metras. Išsitiesiu teleskopą, paruošiu spiningą darbui. Niekur neskubu. Žianau, kad dar tik keturios Liepos vienos dienos vakaro. Šioks toks vėjelis šokdina bangas. Jau žinau, jei vėjas nesiliaus ir vandens paviršius netaps veidrodiniu, špygą gausiu. Pusvalandžio eigoje pradedu lydekių paiešką. Daužau karosus vandenin į duobes, svaidau geltoną „Aglia“ antro numeriuko. Kur vėjuko nėra, matai kaip mepsas klausydamas tavo rankos judesių paklusniai gryžta link žvejo valties. Gryždamas jis kelia šokias tokias bangeles... Matai kaip iš po kokio kelmo pasirodo rainoji, vienos sukelia didesnes bangas, mažesnės šaudyklės mažesnes. Tik artėja artėja... likus porai metrų banga dingsta.. ir smūgis..ech.. Ar ištrauki ar ne, vieną žinai, kad po tokio smūgio mepsas „nebedirbs“, nes kapitališkai bus sulenktas. Atitiesinęs vėl sviedi kuo toliau. Betraukdamas matai kaip tavo siūlomą masalą seka jau dvi bangos. Viena iš dešinės kita iš kairės, pamato jos grobį net nuo dešimties metrų. Net lenktyniauti pradeda, kuri pirmoji..,bet susitikusios abi per tris metrus neša savo kūdašių iš ten kur ir atplaukė. Žino jos, kad ir pačioms reikia saugoti savo kaily nuo savų motininių aštriadančių. Kaip nekeista, tądien kibių turėjau labai mažai. Praplaukęs pusė numatyto ruožo nesu pagavęs dar nei vienos. Vis laukiu kol vėjas nurims, o anas ne tik, kad eitų pailsėti, bet aršėja. Gyva akim matau, kaip artėja link manęs iš danguje melsvų debesų žirnio dydžio vandens lašai. Vandens paviršius vyrte verda, guminukė papilnėja geru puslitriu lietaus vandens, pats per dešimt minučių perlijamas esu kiaurai. Su paskutiniaisiais „žirniais“ vėjas nutaria palikti mane ramybėje. Įplaukęs į gerai žinomą duobukę išsitraukiu lydekinę. Plūdė pliumpteli. Laukiu. Žinau kad tai viena dosniausių duobių. Laikrodis panašiai tiksi ties devinto skaičiaus atžyma. Su garsu dingsta plūdė ir styro netoli meldų. Segu iš dešinės. Pakirtęs jaučiu sportbačio dydžio priešininką. Su papliaukšėjimu sugeba išsilaisvinti. Segamas naujam karosui į kuprą tas pats trišakis, vėl plūdė prie ajerų smagiai pupsi.. Pliumt, jos nebera, valas tempiasi, bet matau kad ne į nendres, o tolyn nuo jų. Palaukęs dešimt sekundžių priverčiu meškerę išsilenkti, valą įsitemti, o ritę uždainuoti. Vanduo verda ir drumsčiasi, nes gylis iki metro. Juodą riebų siluetą stebių kovojantį už savo gyvybę. Už penkių minučių įsiverčiu ją gumeškon. Jau smagiau... Prasideda tikra lydekių vakarienė, o gal net ir puota. Vandens paviršius duoda suprasti kur jų ieškoti. Kas antru ar trečiu metimu gauni adrenalino dozę. Eilinį sykį nusviedęs šimtgraminį karosą pamatau artėjančią bangą, anoji matosi iš rimtesnių. Su visais ratilais ir sūkuriais dingsta plūdė. Valas vyniojasi visus keturiasdešimt metru, bet prietemoje jau nebelabai matau į kurią pusę, neužilgo sustoja. Turbūt traiško kepsnį. Pradedu suvynioti po truputi valą, suku suku ir nerandu atramos. Valas pračiuožia po valties apačia !!!! Su irklu apsukęs valtį nuo valo vynioju jį toliau.. pagaliau atrama rasta  Ilgai nelaukęs duodu striuškių priešininko pusėn. Tas pajutęs kibirkštis ryškiai susinervina ir pradeda mane nervuoti. Suka ratilus aplink valtį dešimties metrų spinduliu, valtį sukioja kaip laivelį išdrožtą iš medžio tošies su įsmeigtu galan degtuku aplipintu sakais. Nepasiduodu ir aš. Žinau, kad nepaskubėjęs aš ją įveiksiu. Švelniai ją vargindamas kaip mergaitę priverčiu pasiduoti... Vos apimdamas įsikeliu ją valtin. Drebulys priverčia suprasti kad neeilinė.. Tai didžiausia mano pagauta lydeka Lietuvoje.
Belieka grįžti namolio. Šlapia valtis sunkesnė, šimtelis karosų lengvesni nei trys pasiimtos lydekos, rankose pavargusi meškerė, atidirbęs spiningas, dar likę keli nesukramtyti buterbrodai. Neskubėdamas kulniuoju link keturakio „žveruko“, palydi mane kelios stirnos žvilgsniu, ant kalnelio visada stebi lapukė. Po tokios žūklės kulniuodamas net nejauti nuovargio, vis tik galvoji ir atsimeni vaizdus, atsimenu juos ir iki šiol.....

The end :grin:

 #52160   Deividas
 04 Kov 2008 07:06
::liux

 #52165   Dusia
 04 Kov 2008 08:04
Paveikslėlis jokiu end,laukiame dar :-D

 #64995   gelmės
 16 Lie 2008 06:49
Vėl buvau lynelių. Kai ateina momentas, tai spėk mesti. Po kiek laiko tylu, kaip šulnyje. Kibimai irgi labai staigūs. Gal todėl, jog jie maži. Pasigavau apie 30. Visus suleidau į kitas vietas. Gal prisitaikys. :roll:

 #66166   Edosius
 30 Lie 2008 12:19
Vakar vienoj baloj per tris astronomines valandas dviese virs desimt lydoku, didziausias kazkur 300gr. Spiningas UL. Valas 0.18. Baltas raudongalvis riperiukas. Viena "mamute" buvau iseges. Valti pasukinejo pasukinejo ir pliaukst... valas numiro. Kokio dydzio nematem, nes nekilo laukan pasisveikinti, bet tikrai ne kylo ir ne dvieju... Ant tepalinio mikriuko (irgi riperiuko) eseriokai kapojo. Tai tiek trumpai.

 #66493   gelmės
 04 Rgp 2008 06:44
Po pietų vakar ir aš nusibeldžiau į vieną telkinuką paspiningauti. Valgomo nieko neparvilkau, ale kibimų apturėjau. Jei visas būt reikėję bučiuot prieš paleidant, tai lūpos būt ištinę. :-D
Žodžiu tep. Nuo 18 valandos iki 20,30 buvo virš 10 kibimų. Vienoms lydekaitėms pats leidau nusipurtyti, kitas, kurios norėjo apžiūrėti mano senoką valtį, teko atkabinėti ir siūsti namolia. Didžiausia galėjo būti apie 400 g. Mažiausia - :grin: sprindis.
Žinau tik vieną dalykėlį. UL mėgėjams būt labai patikę. Nors, negaliu skūstis ir aš. ;-)

 #66499   Sokratas
 04 Rgp 2008 09:01
Ėch, vadinasi aš pramazinau. Žadėjau irgi varyti, bet nebevariau. Kodėl? Tinginys paėmė viršų ...

 #68911   gelmės
 21 Rgp 2008 08:11
Lyg ir aptvarkyta valtis sumetama į mašinos bagažinę. Pridedami reikalingi spiningavimui priedai ir dardama prie karjero. Oras lyg ir neblogas. Vėjas snūdą daro, dabesys saulę slepia. Privažiavus vandenis vaizdas išlieka nepakitęs. Pumpuojamas oras valtin, stumiami irklai, kraunama visa amunicija ir išplaukiama. Netoli pairklavus sustoju. Tylu. Ramu. Girdisi burbuliavimo garsas. Švelnus toks. Širdelės nedrasko. Pirmieji metimai. Švaistau tarp žolių. Metu ir prieš valtį ir atbulom rankom. Kol kas nieko. Ramybė. Tylą judina tik bul, bul, bul. Susidomiu juo. Pradedu suprasti jog iš valties. Lankstausi, sukuosi, masažuoju senus kauslus kol suprantu galutinai. Valtis vis dar kiaura :!: Buvo tikrinta namuose, bet pasirodo - mažai. Užčiuopiu pirštais skylę. Nedicka. Ištversiu nenugarmėjąs ir nesušlapęs. Plaukiu toliau. Mėtau . Tekšteliu guminukę į žinomas duobikes. Vienoje iš jų pasitinka smūgis. Drąsiai suvirpa ir trumpam išlinksta spiningo viršūnėlė. Pradžia labai rimta. Mintis, jog bus ne žaislinė lydekaitė nenurimo kokis 10 sekundžių. Bet tik tiek. Greitai pasipriešinimas sumažėja ir jau prie pat valties matau apie 400 gramus sverenčią ščiupokę. Įsikandusi žandan guminuko kablį pasiduoda. Tenka ją gražinti iš ten , iš kur ir paėmiau. Gera pradžia pusė darbo. Lyg ir taip sakoma. Tad mėtau toliau. Viena ausimi klausausi muzikos, kuri sklinda iš valties, o dae viena akimi žiūriu į dangų, kuris dengia medžių viršūnes. Tolokai matosi besisukantys pilki debesys. Iš karto kilo mintis, jog jie man gero neatneš. Bet.... Užvaldęs lydekavimo jausmas yra stipresnis ir aš vėl kartoju tas pačias gaudymo procedūras. Keitaliodamas guminukus , dasiiriu iki dar vienos duobikės. Lyg ir pernai čia paleidau neblogą. Žiūrėsiu kas laiukia manęs dabar. Užsiinkaruoju. Užsidedu apdraskytą vienintelį tokį guminuką ir švysteliu jį tarp žolių. Iš kelinto metimo pajubtu švelnu grubštelėjimą. Dėl viso pikto pakertu. Ritė sustoja sukusi. "Probuksai." Tvirtai kažkur isikabinta. Tenka kelti inkarą ir plaukti arčiau. Nors pas mane pintukas 0,14, bet kažkodėl nusprendžiau nesitąsyti ir atkabinti pats.
O tuo metu.....
Burbuliavimo nebegirdžiu. Matau vandens paviršiuje greitai didėjančias bangas. Vėjas stiprėja. Pasižiūriu debesų pusėn. O siaube :!: :evil: O jopšvairogės :!: Nemeluosiu, bet vienoje vietoje debesys sukosi kaip vilkelis (Yra toks vaikų žaislas). Esu matęs per TV ne vieną tornado sukurtą debesį. Tai čia buvo labai panašus. Slinko irgi labai greitai. Lygiai tą patį ėmiau daryti ir aš. Tik dabar įvertinau oro sumažėjimą guminukėje ir pajutau to pasekmes. Rankom už pintuko ir atkabinau. Irtis kartu jau negalėjau. Sunkiai sukau ritę. Žolių kuokštas matėsi nemažas. Prisitraukiau. Atkabinėju ir vis žiūriu į vėjo genamus debesis. Kažkas žolėse slidus. Atpinu žoles ir randu kokis 200gr lydekioką. Bebandant jį išlaisvinti , jis tą padaro pats ir dingsta plekštelėdamas uodega. Viskas. Jau bandau irtis kranto link. Vėjas eina ciūgliais. Valtis mano norų nevykdo. Kartais būna tik sukiojimasis apie ašį. Kartais iriuosi link kranto. Jau ir pirmieji lietaus lašai. Labai jau smulkučiai. Užtat vėjas tai jau ne iš pionierių grandies. Po kažkiek tai vargo, atrodo krantas čia pat. Bet išlipti neina. Sukuosi, sukuosi, sukuosi. Virš galvos kopūsto galva jau atrodo smogs man. Šikna jaučiu irgi šlapia. Valties šonai subliuškę. Rizikuoju ir lipu lauk. Jo. Blyn. :-D Išlipau. :-D Su kelnėm iki pat kirkšnių. Kad šlapias tai dzin, bet, kaip ištemti valtį per meldus į krantą :?: Murkdžiausi nebesisaugodamas. Saugojau brangiausią tuo matu turtą : masalus ir spiningėlį. :oops:
Viska pasibaigė beveik teigiamai. Lietuviai krepšinį laimėjo, aš turėjau du kibimus ir juos realizavau, ščiupokai laimingai gyvena toliau, valtyje skylę vėl sulopysiu, kelnės išdžius, priverstinai išsimaudžiau, bet užtat namie nereiks vandens leisti :lol:
Kodėl rašau beveik teigiamai :?: Ogi todėl, kad grįžtant ant kelio sutikau pavargusiu du medžius (ne medelius), miestelyje išsijuosę dirbo elektrikai ir sode labai jau daug obelų šakų su dar neprinokusiais obuoliais. O taip norėjau prinokusių. ;-)
Tai ir viskas.

 #85068   gelmės
 03 Gru 2008 13:11
Vakar prie vienos užtvankėlės du kibimai. Abu peiliukai. Max 200 gramų. O daugiau tuštuma. Masalas - gyvas karosikas. ;-)

 #118333   Dziedas
 18 Geg 2009 16:47
Paveikslėlis Derežničios žemutinis tvenkynis-Varenos jura.Žvejojom pliaže gilis mažas,su 7m tik 1,2m. gilio.kibimas retas -karšiokai,kaip Kedainiose.Papildamas jaukinimas neduoda naudos,atvirkščiai,kibimas niksta.

 #118336   Dziedas
 18 Geg 2009 16:54
Paveikslėlis 20m. nuo manes kitas tinginis pradejo ankščiau,ir jau pamaitines karšiokus gaudo va tokius mekšriukus.Tinginei mes todel ,kad reikia nueit i prešinga pus,tenai gyliai didesni ir rezultatai buna geresni.
Paskutinį kartą redagavo 1 Dziedas. Iš viso redaguota 18 kartus.

 #118337   Dziedas
 18 Geg 2009 17:02
Paveikslėlis Netruksta ir žurovu duodančius"vertingus " patarimus :eek: ir su nostalgija kalbančius-kaip gerai buvo ankščiau,žuves buvo daug ir dideles.. :(

 #118370   tidass
 18 Geg 2009 19:52
paskaiciau Edosiaus rasinelius, apsalau. padarysiu copy paste, atspauzdisiu, ir nunesiu savo lt mokytojui, jauciu man 3 desimtukus parasys, pasikelsiu vidurki!
cia zinoma juoko formoj, bet tikrai, taip nupasakoti reikia turet talenta! isleisk kokia zvejybu nuotykiu knyga, viskas man zukleje irgi patirta, matyta, bet kai skaitau jusu rasineli taip isijauciu, kad net jauciu adrenalina kai rasot apie kibimus.
tikrai saunu!! spaudziu desine!!! :!: :!:
p.s. ir gelmes taip pat, atsiprasau, buvau dar neperskaites
Paskutinį kartą redagavo 1 tidass. Iš viso redaguota 26 kartus.

 #119912   jigas
 26 Geg 2009 16:02
Sveiki vyruciai!Noriu paklaust,kaunieciu ar jonavieciu,ar kas gaudet Bartoniu tv.,ar prie jo esanciuose tvenkiniuose?Ar yra ten zuvies,kokios ir ar apskritai ten vertetu meginti.Ar reikalinga valtis?Aciu uz atsakymus.Klausiu,nes nenoriu gaisti laiko 'sulinyje".
;uolrait :donknow'

 #120091   Piscator
 28 Geg 2009 00:47
Edošius rašė:----tesinys----

Išplaukiu kaip kos čingadžiukas... <...> Po tokios žūklės kulniuodamas net nejauti nuovargio, vis tik galvoji ir atsimeni vaizdus, atsimenu juos ir iki šiol.....

The end :grin:
siulau edosiu ir gelmes autoriniams apdovanojimams. adminams gal net rubrika atskira siulyciau tokiems sedevrams sukurti, kuriniai butu reitinguojami, veliau, pvz., metu pabaigoje nominalus apdovanojimai/pagerbimai atskirose kategorijose [kategorijos, pvz., pagal zuvu rusis, pagal zukles buda ir pan.] galetu buti skiriami.
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė