Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #356746   SauliusM
 30 Kov 2012 17:39
Rapolas rašė:... yra tokių konkrečių žūklės sąlygų, kad be poperio nelabai ką ir nuveiktum su kitais masalais....
gal galima detaliau apie tokias salygas? nes mano smegenys su kolkas labai menka spiningavimo patirtim nelabai isnesa, kokios tai galetu buti salygos...
 #356751   Tadunce
 30 Kov 2012 17:45
Yra daug geresnių variantų už poperius bet kur.. Net kur po apačia tankus kilimas - poperiai dažn. pakimba vertikaliai vandeny ir apatiniu kabliu kabina žoles..
 #356774   Fuksas
 30 Kov 2012 18:44
Sveiki,

Nusipirkau savo pirmus voblerius:
1.Rapala X-rap XR10 OG
2. Salmo Hornet sinking H6S D

Manau daugelis tribunieciu juos tureje ar turi. Noreciau suzinot ju dirbimo niuansus, traukimo technika, tinkamas ezero salygas ir pan.
 #356804   Marius1
 30 Kov 2012 19:38
shelwius rašė:
Fuksas rašė:tinkamas ezero salygas ir pan.
jei ant ežero nėra ledo, manau tuomet vobleriai tiks :gutgut :roll:
+1 :-D
 #356822   Rapolas
 30 Kov 2012 20:49
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:... yra tokių konkrečių žūklės sąlygų, kad be poperio nelabai ką ir nuveiktum su kitais masalais....
gal galima detaliau apie tokias salygas? nes mano smegenys su kolkas labai menka spiningavimo patirtim nelabai isnesa, kokios tai galetu buti salygos...
Matai, su mano didžiule spiningavimo patirtimi aš irgi nelabai "išnešu", kodėl tau reikia būtinai lėkti pirkti hornet-9 (į ozą) arba rigge-35 (į fabus), galėtum pvz. manęs:D paklausti, kuriais masalais juos galima būtų "permušti". O dabar atsakau dėl poperių, pvz....: Vasara, štilius, ežeras, gylis 10~20cm, apačioj žolių kilimas (jei išvirstum iš valties-kapiec), po kilimu lydžiai ir ešeriai "snaudžia", reikia juos išjudinti pastoviai pamakaluojant po nosimi kažkuom su ilgesnėm pauzėm. Nu va, imi poperius ir užsiimi twiču bulkuodamas:D (tai čia tik vienas pvz.) ;-)
 #356823   Tadunce
 30 Kov 2012 20:52
O aš mieliau imu salmo sliderį F, kuriuo ramiai vesdamas nekabinu kilimo, arba kokį walkerį, kuriuo taip pat gražiai praeina, o trečią, kokį ss minnow ir tvičini ūsus palikdamas.
p.s. valtyje visada su gelbėjimosi liemene būnu ir kitiem patariu, ir pofik tas kilimas po apačia
 #356825   SauliusM
 30 Kov 2012 21:00
imu valkeri arba yozuri hardcore crank 0 arba tvicingine guma ale manns hardnose ant ofseto ir pirmyn tuose 10-20cm virs zoliu...
rigge 35 pirkciau tam, kad jau esu labai daug ant anu ir taip pagaves. hornet 9 nes idomu isbandyt.
 #356827   Rapolas
 30 Kov 2012 21:00
Tadunce rašė:Yra daug geresnių variantų už poperius bet kur.. Net kur po apačia tankus kilimas - poperiai dažn. pakimba vertikaliai vandeny ir apatiniu kabliu kabina žoles..
Buvo prieš du ar tris metus Samyje (Trakų r.) tavo vienmintis "draugas" su manimi, ans gaudė lengva sukre, o aš Rapalos poperiu. Ans gaudė žoles, o aš ašarius ir lydžius (ans buvo blaivas, o aš alų gėriau atsipūtęs). Paskolinau bičui (kartais voblerius paskolinu, žmonos-ne) yo-zuriką poperį (pagailo vyruko, kad žmona iš namų neišvarytų jei be žuvies grįš)... tai ans man savo sukrę padovanojo "su visam" iš džiaugsmo :-D
 #356833   Rapolas
 30 Kov 2012 21:12
SauliusM rašė:... rigge 35 pirkciau tam, kad jau esu labai daug ant anu ir taip pagaves. hornet 9 nes idomu isbandyt.
O aš kaip tik neperku tokių, ant kurių esu daug pagavęs, o stengiuosi geriau pasigaminti pats. Vat dėl įdomumo išbandyt (hornet9 pvz.) tai palaikau tave :gutgut
 #356835   Vitolis
 30 Kov 2012 21:14
Ir suvyliotas lydukas ar tai ešerys ant poperio ar tai ant kito vobleriuko bus žymiai mielesnis ir veringesnis (adrenalino, pasitenkinimo prasme) nei sukre, ar guma.
 #356837   SauliusM
 30 Kov 2012 21:17
Rapolas rašė:O aš kaip tik neperku tokių, ant kurių esu daug pagavęs, o stengiuosi geriau pasigaminti pats.
negaminu as pats vobleriu... ypac su magnetine uzmetimo sistema ar skaidriu permatomu...
 #356842   Rapolas
 30 Kov 2012 21:24
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:O aš kaip tik neperku tokių, ant kurių esu daug pagavęs, o stengiuosi geriau pasigaminti pats.
negaminu as pats vobleriu... ypac su magnetine uzmetimo sistema ar skaidriu permatomu...
Pasirodo, mes skirtingi ;-)
 #356874   Fabai
 30 Kov 2012 22:16
Rapolas rašė:
Tadunce rašė:Yra daug geresnių variantų už poperius bet kur.. Net kur po apačia tankus kilimas - poperiai dažn. pakimba vertikaliai vandeny ir apatiniu kabliu kabina žoles..
Buvo prieš du ar tris metus Samyje (Trakų r.) tavo vienmintis "draugas" su manimi, ans gaudė lengva sukre, o aš Rapalos poperiu. Ans gaudė žoles, o aš ašarius ir lydžius (ans buvo blaivas, o aš alų gėriau atsipūtęs). Paskolinau bičui (kartais voblerius paskolinu, žmonos-ne) yo-zuriką poperį (pagailo vyruko, kad žmona iš namų neišvarytų jei be žuvies grįš)... tai ans man savo sukrę padovanojo "su visam" iš džiaugsmo :-D
Tai kietas zvejys esat...
 #356891   Rapolas
 30 Kov 2012 22:54
Fabai rašė:... Tai kietas zvejys esat...
Išmanau šiek-tiek apie kietus voblerius :-D
 #356896   Rapolas
 30 Kov 2012 23:17
shelwius rašė:
Fuksas rašė:tinkamas ezero salygas ir pan.
jei ant ežero nėra ledo, manau tuomet vobleriai tiks :gutgut :roll:
O kaip tuomet balansyras - kaip ir vertikalus vobleris, tik "liežuvis" užpakaly..
Galima dar rattlin-ą eketėj patampyt vietoj cikados :-D
 #356900   Evaldas Z
 30 Kov 2012 23:53
SauliusM rašė:negaminu as vobleriu su magnetine uzmetimo sistema ar skaidriu permatomu...
nu nafig, lazeriu genijus tokio sudniekio nesumeistrauja... :-D gerai, baika cia :grin:
Rapolas rašė:kuriais masalais juos galima būtų "permušti"
permusinetojau tu... :-D
Rapolas rašė:po kilimu lydžiai ir ešeriai "snaudžia", reikia juos išjudinti pastoviai pamakaluojant po nosimi kažkuom su ilgesnėm pauzėm
ne kazkuom, o butent nemaza garsa skleidzianciu masalu. is po "koldros" kokio "silent walkerio" niekas net nepastebes.
 #356906   Tadunce
 31 Kov 2012 06:17
Rapolas rašė: Buvo prieš du ar tris metus Samyje (Trakų r.) tavo vienmintis "draugas" su manimi, ans gaudė lengva sukre, o aš Rapalos poperiu. Ans gaudė žoles, o aš ašarius ir lydžius (ans buvo blaivas, o aš alų gėriau atsipūtęs). Paskolinau bičui (kartais voblerius paskolinu, žmonos-ne) yo-zuriką poperį (pagailo vyruko, kad žmona iš namų neišvarytų jei be žuvies grįš)... tai ans man savo sukrę padovanojo "su visam" iš džiaugsmo :-D
O nebandė Tavo draugas dar padžigaut virš žolių kilimo?
Jei sakai, kad kilimas 10cm kokių nuo paviršiaus, tai teoriškai ir su poperiu nepagaudytum. Vien dėl to, kad užmetimo metu poperis kažkiek nuo smūgio panyra ir tada turėtų pasigaut kasą, o super floatingai voblikai ne.
poperiai, mano galva, kur kiek giliau - 30-50cm sakykim.
O ir tarp lelijų vedant daug geriau walkeris arba slideris. Ramiai vedant prastumdo šonais lapus. O poperis užsikabina
 #356909   Rapolas
 31 Kov 2012 07:40
Tadunce rašė: O nebandė Tavo draugas dar padžigaut virš žolių kilimo?
Ans beveik nežino, kas yra džigas, nes niekas nepaaiškino. Apart sukrių dabar gaudo su poperiais ir kitais vobleriais. Pastaraisiais metais labai pamėgo mikro masalus ir drop-shotą :-)
Tadunce rašė: Jei sakai, kad kilimas 10cm kokių nuo paviršiaus, tai teoriškai ir su poperiu nepagaudytum. Vien dėl to, kad užmetimo metu poperis kažkiek nuo smūgio panyra ir tada turėtų pasigaut kasą, o super floatingai voblikai ne. poperiai, mano galva, kur kiek giliau - 30-50cm sakykim.
Nereikia man pasakoti, kad ir slideriai bei walkeriai po užmetimo visiškai nepanyra, o su „kamštiniais“ vobleriais aš nelabai gaudau. Beje, su poperiais galima labai sėkmingai gaudyti ir dideliuose gyliuose, kad ir pvz. verdančiuose nuo aukšlių ar kito mailiaus katiluose ir t.t.
Tadunce rašė: O ir tarp lelijų vedant daug geriau walkeris arba slideris. Ramiai vedant prastumdo šonais lapus. O poperis užsikabina
Aš taip pat turiu kitų alternatyvų gaudant tarp lelijų. Jei pačiam geriau su walkeriais ir slideriais, tai nejaugi aš tave atkalbinėju. O kitam pvz. gal bus žymiai geriau su Rapala Minnow Spoon ar pan.
 #356911   Marius1
 31 Kov 2012 07:53
Rapolai
O daug tu tu katilų verdančių šiais laikais matęs :shock:
Prisiskaitęs ir aš esu, nu bet matyt dar nea :e:e
 #356912   Tadunce
 31 Kov 2012 07:58
Rapolai, o kur rašiau, kad slideris ar walkeriai nepanyra? :)

Naudoju ir aš tuos poperius, tik gal kiek kitokiom sąlygom (kaip rašiau, sakykim)
 #356913   Rapolas
 31 Kov 2012 08:01
Marius1 rašė:Rapolai
2 Marius1:
Būk geras, atsakyk Fuksui į klausimą apie visai neblogų "ekonominių" voblerių pradinį rinkinuką ;-)
 #356914   Rapolas
 31 Kov 2012 08:10
Tadunce rašė:Rapolai, o kur rašiau, kad slideris ar walkeriai nepanyra? :)
Naudoju ir aš tuos poperius, tik gal kiek kitokiom sąlygom (kaip rašiau, sakykim)
Naudoju Tadunce ir aš superfloating-us (šapalams daugiausiai ), kai noriu pravedimo metu "pavaizduoti", kad banga skiriasi (nu kažkas ūsais pavadino) :)
 #356967   Marius1
 31 Kov 2012 12:33
Rapolas rašė:
2 Marius1:
Būk geras, atsakyk Fuksui į klausimą apie visai neblogų "ekonominių" voblerių pradinį rinkinuką ;-)
Tu čia apie ką
 #357009   beveik zvejys
 31 Kov 2012 17:04
kaip jums Spro firmos vobleriai? Pries kelias savaites is vieno PC tokiu nusipirkau per akcija, 1vnt. 7-10 lt. Siandien su dugnine baiges siu metu zukles atidaryma, buvau pasiemes spiningiuka paziuret kaip jie vandenyje dirba, pravedziau keleta, tai sakyciau kaip uz tokia kaina, tai visai liux ;-var-var. reik sulauk 04 21 dienos ir isbandyt jau rimciau, bet kaip pradedanciam zvejui, manau vienas is optimaliausiu kainos ir kokybes santyki atitinkanciu vobleriuku.
 #357011   PelkiuSenis
 31 Kov 2012 17:13
Nu, turiu, nes gavau dovanu - tai guli dezutese. Nekelia pasitikejimo. Reikes zinoma kada padirbet su jais. O siaip tai ka vienas SPRO 10lt tai geriau atsisakau dvieju SPRO ir viena yozuri pasiimu, koki L-minnow. Ir lydeka, salvis ir eserys, mazesni i sapalas su uetakiu jama.
 #357053   Rapolas
 31 Kov 2012 20:14
Tai kad L-minnow44 ir pas SPRO buvo asortimente ir berods visai neblogi šapaliniai spalvinimai. Nelabai pastebėjau, kad jie stipriai nuo "juozukų" pagal savo darbą atsiliktų, na gal pagal kibumą šiek-tiek, bet tai vėl daugiau psichologinis faktorius.
 #357100   SauliusM
 31 Kov 2012 21:50
nu bet jus ziaurus turiu as pasakyt...
:superšokas
 #357161   tomasia
 01 Bal 2012 07:53
Aš tai viena SPRO prakalbinau neblogai, apie 12 lydukų apturejau , labai maloniai nustebino toks salotinis skestantis ir gerai uzsimeta
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė