Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#36696   Martis
 10 Rgp 2007 17:08
Nu vyrai baikit pestis neturit ka veikt ar ka :jop-mat

Palaikau Vital visu 100% nes manau kad UL srityje tokiu zmogeliu Lietuvoj vienetai ;-) Todel manau kad zmogus gali truputi ir pasipuikuoti savo ziniomis :)

#36697   Dusia
 10 Rgp 2007 17:18
Del ziniu cia niekas ir nesigyncija,cia kalba apie poziuri i kita zmogu.

#36703   vladasspin
 11 Rgp 2007 06:38
Vital!
Sumazink apsukuos ir viskas bus gerai. Labai daug vertingos informacijos yra gauta is taves. O jeigu gali uzsidirbti is vobliku, tai – why not? Lietuvoje pilna zukles firmu kurios vien tik suda veza o tokios prekes jiems nepasiteisina. Tik nesikeik kada kalbi su kitais ir viskas bus gerai.
Chebra! Na gal užtenka aistru. Eigu reikia intrigu, tai kvieskime Magnuma.

Tomahaukas. Nieko asmeniško. Bet kaip tu ten pavariai apie paprasta vala, kaip panaceja nuo visu bedu, tai jau geriau svetimos mintys deklaruoti. (IMHO)

#36842   tuomahaukas
 15 Rgp 2007 17:37
Pšeprašom, bet ten buvo ne panacėjos stūmimas, o paskutinis tavo pavartotas žodis- IMHO ;-)

#36853   vladasspin
 15 Rgp 2007 22:29
Tomahaukai,
Blankas, buvo ir bus viskam galva.

#36856   tuomahaukas
 15 Rgp 2007 23:29
Galbūt, aš itin brangių produktų nenaudoju ir neturiu su kuom lygint.
Mano pastebėjimai buvo skirti ešeriaujant ežere, jeigu ką. Kita vertus, sėkmingai juos gaudžiau net ne su tokiais palyginus "subtiliais" įrankiais kaip dabar, todėl drąsiai teigiu kad pakankamai ekonomiškas ir protingai pasirinktas kotas neturės ženklios įtakos. Kas liečia tai, ką vieni vadina visišku komfortu arba "polnyj kaif"- kol kas nesupratau. Kai saka "aš iki GLoomis nedaaugau". O kas liečia savotiškas fetišo apraiškas dėl to, ką turi rankoje ir ką turi dėžutėje- irgi turiu savo nuomonę, bet neduokdie įžeisiu kitus :neutral:
2 pintus valus pakeičiau ne po nervinio priepuolio "kai nesiseka" :lol:

#36860   vladasspin
 16 Rgp 2007 06:41
Tomahaukas
Tikrai buna overprice, bet yra ir kokybisku produktu ir labai abejotinu.
Zodziu kaina, daznai buna ir kokybes rodiklis.
Su pintu valu, ne vien tau nesiseka.

#37679   lydekiukstis
 30 Rgp 2007 20:22
Siandien su kolega per pietus nulekeme i Nemuna, Kauno ribose. Oras ne is maloniuju : gana stiprus vejas, sukeliantis bangas ir trumpas lietutis. Netrukus pagaunu sprindiniu esereku, ant " Dorado Magik 2cm" ( sudirbo tik melynugaris) Toliau tyla. Gaudymas sudetingas : nesa zoles ir visoki slamsta, kuris vos ne kiekvienu metimu pakimba ant vilioklio. Susirades dambike, prie jos uzsibunu ilgeliau. Ir neveltui. Netrukus parsitraukiu 600gr. sapalioka. Dar vienas kovos ikarstyje atsikabina... Masalas - " Mepps Comet" 1 nr. sidabrine su melynais taskuciais. Toliau iki sutemu tyla... Kolega baige pasirodyma su nuliu ( spiningavo didesniais vobleriais tikedamasis astriadantes ) Siuo laimikiu ir " uzdariau "kalendorines vasaros zukles... Gaila...

#37745   Martis
 31 Rgp 2007 17:20
Ciupinejau Sert koteli 1,80cm bet neraso gramaturos labai jau liaunas is pirmo zvilgsnio bus iki kokiu 3 g gal kas buwot susidure su sios firmos produkcija?

#37748   spiridonas
 31 Rgp 2007 17:42
helvetikas gal ? :roll: (modelis)

#37784   tuomahaukas
 31 Rgp 2007 22:15
Buvom. O ką reikia pasakoti ? :roll:
Beje, gal ešeriokų tampytojams teko susidurti su Colmic fendreel valu (ružavoka spalva) ? 150 m- 18 LT. ("Rovana")
Po "power" valo kreivokai pradėjau žiūrėt (čia jau "normaliam" spiningui, pjautinei ir srovei). Gal mano pirmasis pasirinkimas buvo netinkamas, o į fendreel neverta spjaut.
Man 18 Lt vien bandymams gaila, jau gana :lol:

#37787   Egiss
 31 Rgp 2007 23:23
Sveiki.Gal pasidalintumete patirtimi kaip elgtis su poper tipo vobleriais.Man kaskaip nelabai sekasi su jais.Daznai pavadelis persimeta per kablius ir seip nesigauna norimo rezultato valdant. Naudoju pinta vala 0.16 pavadelis plieninis 10 cm.vobleris apie 10 gr,spiningas 3m.gal yra kokiu subtilybiu seme reikale patarkite kas negerai. O gal negerai su manim ;-) ;-) ;-) .Iskarto dekoju

#37788   Agis
 31 Rgp 2007 23:29
tuomahaukas rašė: gal ešeriokų tampytojams teko susidurti su Colmic fendreel valu (ružavoka spalva) ? 150 m- 18 LT. ("Rovana")
:
0.25 ant spino man pasirode kietokas ir su atmintim, labai mete vijas, tai persidejau ant dugnines

#37794   spiridonas
 01 Rgs 2007 06:53
tai, kad jis valas skirtas matchui, kietokas neturetu buti :roll:

#37814   Martis
 01 Rgs 2007 18:38
Colmic fenderel vala naudoju 0.20 mm tai patinka visai neblogas tiek stiprumo atzvilgiu tiek kitom savybem zvejojau keleta kartu Neryje tai testa atlaike nepradejo trukinet kaip kiti sss...... po zukles Neryje galima ismesti. nz bet man sis valas gan neblogas...

Tai kaip del Srt kotu ar buwot susidure kas nors?

#37815   cesius
 01 Rgs 2007 19:56
Kiek teko gaudyt su mono ( senai tai buvo), tai labai patiko Robinson valas, dabar nepamenu, bet su kulturistu ant pakuotes. Superinis budavo del laikymo ir atminties, ko nepasakyciau apie stroft :(

#38162   Lioxa
 08 Rgs 2007 16:18
Pries pora dienu pabandziau pasvaidyti 3gr dziga, buvau labai maloniai nustabintas, per pusvalandi (per pietus) 4 eseriokai ir peiliukas, visi paleisti.
Nusprendziaiu pabandyti UL dzigavima, su laiku gal ir vobleriavima.

Patarkit koki imti kota ir rite.
Zvejoju nuo svaraus kranto arba is valties, masalai bus apie 2-7 gr. Reikietu nebrangaus varianto apie 300-400 lt kotas gali buti nenaujas.

#38163   tuomahaukas
 08 Rgs 2007 20:24
O kokiu įrankiu gaudei ir kokie jo trūkumai kad keli kartelę ?
Man mikrikams šokdinti labiau prie širdies "virš griežtojo UL standarto" ( :twisted: ), su klijuota viršūnėle, netrumpesnis kaip ~2,70 m., su turimu dvimetriniu biski juokinga buvo bandyt džigaut :roll:
Firmų ir modelių nedrįstu rekomenduot, šiaip džigauju guminukais retai. Maniškiame (zebco) kibimas daugiau viršūnėle matomas, laukti "timpt" ranka jutimo gaunas pavėluotai- finale arba tikrai yra kai pats pasikerta, arba per vėlai (dažniau pastarasis variantas būdavo :lol: ), taigi norėtusi standesnio :roll:. Nors čia, aišku, skonio reikalas.
Manau kad pradžiai į komplektą už 150-200 Lt galėtum drąsiai tilpti :roll: Jei taikaisi į ešerius, ritelei ypatingų super truper reikalavimų pats nekeliu, iš įvairių apžiūrėtų pilnai tenkina įv. variantai už +/- 50 Lt.

#38169   Lioxa
 08 Rgs 2007 21:56
Gaudziau su Mikado 3m iki 23gr dziginiu spiningu, daugiausiai nepatogumu sukele ilga rankena ir beveik 0 jautrumas(visiskai neaisku kas su masalu dedasi). Be to neimanoma atlikti smulkiu masalo patampimu.

#38174   kursis
 08 Rgs 2007 23:40
NU jo idomu kaip gaudet ir su kuo, pvz. nusipirkau spina (pries simta metu) +vobliku (apie 256 lt.) ir nieko, 2 m. praejo pasirodo dirba :?: tie voblikai uz 20 lt. (apytiksli kaina), neveltui sako - geram zvejui kiausiai nemiso (as cia ne apie save)

#38177   tuomahaukas
 09 Rgs 2007 00:23
Lioxa, taigi viskas tvarkoje- dairykis padabnesnės gramatūros ir patogumo dėl rankenos... kam klausinėt ?- pats minusus susakei ir matau kad žinai kokia kryptimi eiti ;-)

#38179   Lioxa
 09 Rgs 2007 00:36
Tai as norejau patarimo del koto gamintojo..... ar net konkretaus modelio.

Rites nusiziurejau sitas
SYMETRE FI 750
TECHNIUM FB 1000
arba ka nors is Ryobiu , Zauberis 1000 biski persunkus.......

Gal kas zino pirmu dveju kainas ?

#38187   Hookaz
 09 Rgs 2007 12:57
tuomahaukas rašė:Buvom. O ką reikia pasakoti ? :roll:
Beje, gal ešeriokų tampytojams teko susidurti su Colmic fendreel valu (ružavoka spalva) ? 150 m- 18 LT. ("Rovana")
Po "power" valo kreivokai pradėjau žiūrėt (čia jau "normaliam" spiningui, pjautinei ir srovei). Gal mano pirmasis pasirinkimas buvo netinkamas, o į fendreel neverta spjaut.
Man 18 Lt vien bandymams gaila, jau gana :lol:
dabar kaiptik ant mikrikinio spino uzsivyniojes esu poweri...seip buciau nepirkes bet uz labai gera kaina atidave nes nelabai sviezias:) ...bet nu laiko tikrai neblogai... :shock:

#38335   Lioxa
 11 Rgs 2007 18:44
Kur Vilniuje geras spiningu (UL) pasirinkimas ?

#38336   Skumbrotas
 11 Rgs 2007 19:02
Lioxa rašė:Kur Vilniuje geras spiningu (UL) pasirinkimas ?
O kur tu esi matęs rudenį gerą bet kokių spiningų pasirinkimą :?: Dabar galima rasti tik likučius, nes be pavasario nė vienas prekybininkas nebesūdys pinigų į vasarines prekes. O ir tų pačių likučių neužilgo bus išpardavimas su duper-super nuolaidomis.
Kalbant konkrečiai apie UL kotus - jų kolkas apskritai nebūna pas mus plataus pasirinkimo, vieni užsiveža kelis vienos firmos, kiti kelis kitos firmos, tad jau norint ką išsirinkti nori nenori teks ilgai lakstyti po visas pardes...

#38341   tuomahaukas
 11 Rgs 2007 20:51
Kažkaip tu įdomiai kombinuoji, Lioxa :roll:
Iš pradžių dairaisi ritės, po to spinigo.
Nors nžn., aš kitaip linkęs rinktis :roll:

#38348   vladasspin
 12 Rgs 2007 07:11
Lioxa
Uzeik i Laikas Zvejoti, Savanoriu prospekte. Ten prisiziuresi.

#38406   Lioxa
 12 Rgs 2007 22:06
Shiaip jieskau komplekto spiningo ir rites, jei del riciu viskx mazdau aisku (ne labai didelis pasirinkimas) tai su kotais "sunkus atvejis" daud visokiu kotu ir vienas brangesnis uz kita. Bandysiu rytoi st. croix paciupineti .....

#38563   Vitolis
 14 Rgs 2007 21:35
Liohai,
Jei nori ka nors ish dziginiu variantu, tai visai padorus variantas Balzerio Magnum Spro-dzig 3 m. Ji turiu jau apie 8 metus ir dar nusivilt neteko. Dar vertas demesio Shimano Technium iki 10 gr. uzmetimo. Ar Zebko dziginis 2,70 m. iki 10gr. Ish UL jautresniu, tai mano nuomone visai padoria kaina ir neblogu duomenu yra Salmo produktas 210 ilgis ir iki 7 gr. uzmetimas, bei Konger iki 5 gr. 215 ilgis. Tai tie koteliai, su kuriais ash zaidziu ir nesu nusivyles. Pajusi tikra malonuma, kai reikiamai suderinsi spina su ritele, bei gaudysi tikslingai. T.y. ta zuvi, kuria shioandien atejai prie upes suviliot. Aishku, jei turi atliekamu, dairykis i G.Lumisus, Talonus, Lamiglazus ir kitus aukshtos klases ir kainos spinus. Rites, tai jei tas nusiziurejai apie kurias rashiai, tai pats tas ko reikia shios klases spinams. Shimano produktas tikrai vertas demesio. Trumpai tiek ish mano praktikos.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė