kad TR4/TR5 pointer 100 yra maximum tai sutinku. bet TR12 tai uz juos gi smarkiai grieztesnis yra.

28g džigas ar pjautinė blizgė 28g metama drąsiai (aišku proto ribose)PelkiuSenis rašė:Klausimas Avidu naudotojams, 2.7m ilgio ir iki 21g uzmetimo, kiek toki galima perkrauti? Nes man 21g galvakalblis ir + ~5g guminukas jau kaip ir norma atrodo
su avidu 2,7m iki 18gr (5/8) tai esu metes 25gr vartikles. mest galima balionu tokiu, bet komforto jau neber ir kotas smarkiai perkrautas buna.PelkiuSenis rašė:Klausimas Avidu naudotojams, 2.7m ilgio ir iki 21g uzmetimo, kiek toki galima perkrauti? Nes man 21g galvakalblis ir + ~5g guminukas jau kaip ir norma atrodo
pas mane labai panasus komplektas. iki ~15gr avidas 2,7 iki 18gr o nuo 15 ir i virsu avidas iki 35gr 2,6m... o visai jau lengviem daiktam finezza. realiai upei tiek kaip ir gana jei i kazkokius krastutinumus nesimetyt.shelwius rašė:tai sakau - proto ribose su 21g Avid'u mėtau 28g blizges ar džigus. Kaip Saulius ir minėjo, komforto tikrai nėra, va 16g galvą (ir lengvesnę) tai pats gazas mėtyt ir vobleriukam liuks tarkim nuo LM44 iki 15g sveriančių... O blizgėm ar sunkesnėm galvom mėtyt naudoju Wild River'į iki 35g ir vargo nematau
vegeliaujant teko metyti 60 g svarelius - balionu, bet lekdavo vidurnemunoPelkiuSenis rašė:Klausimas Avidu naudotojams, 2.7m ilgio ir iki 21g uzmetimo, kiek toki galima perkrauti? Nes man 21g galvakalblis ir + ~5g guminukas jau kaip ir norma atrodo
Aik tu durnas galTadunce rašė:Nu jūs drąsūs![]()
Nežinau kodėl, gal man per save persilaužt sunku, bet :
Avidas UL , metu iki 5-6g, daugiau kažkaip gaila mostelt su juo, atrodo tokia rykštelė...
Wildriveris iki 14g, taipogi, užsidedu salmo thrill ir daugiau nesinori sunkesnio mesti
Avidas iki 21g, tai slideris 7S riba pas mane, nu atrodo kaip kabinti dar sunkesnį..
užtenka ilgio Nemune ir Nery nuo kranto ? Galvoju kokį laitą pajamt spec šapalui kokia iki max 10g, bet pripratęs ilgus kotus naudot...SauliusM rašė: o visai jau lengviem daiktam finezza
man taip. bet as ir dzigauju nemune su 2,6m... taip kad kiti gali jaust diskomforta kazkoki galbut su trumpesniais gaudydami.shelwius rašė: užtenka ilgio Nemune ir Nery nuo kranto ?
su fineza salmo tiniukas prieš gerą vėją į pievas žymiai toliau nuskristųSauliusM rašė:... labai noreciau pamatyt kaip su kokiu 1141 nemune pries veja yra metamas tarkim salmo tiniukas ir kiek ten jie "toliau" uz fineza numestu...
dedu as ant finezos ir daiwa exceleri TSH2000 ir daiwa certate 2506 ir vargo nematau ir nesuku sau kankolu del to. aisku mano finezza 10cm ilgesne uz tavaja...Marius1 rašė:Turiu finezza 2,21 ilgio, bet į Nery nesiryžtu jo panaudot, kadangi titukę ant jo 1000 užmaukšlinęs, ir bijau nudobt su visokiais redragais ir LM44. Pats gaudau Nery su Norstream Ultra 2,7 m. ir 2500 dydžio rite.
O vat bičiulis mano su finezza tokia pat Nery nuo kranto šapalus dusina tolka tak
ta prasme "i pievas" ?Rapolas rašė:su fineza salmo tiniukas prieš gerą vėją į pievas žymiai toliau nuskristųSauliusM rašė:... labai noreciau pamatyt kaip su kokiu 1141 nemune pries veja yra metamas tarkim salmo tiniukas ir kiek ten jie "toliau" uz fineza numestu...
Vat ir man kyla noras, ant finezzos zx 2000 užmaukšlint, ir nestresuojant gaudyt šapalus srovėj.SauliusM rašė:dedu as ant finezos ir daiwa exceleri TSH2000 ir daiwa certate 2506 ir vargo nematau ir nesuku sau kankolu del to. aisku mano finezza 10cm ilgesne uz tavaja...Marius1 rašė:Turiu finezza 2,21 ilgio, bet į Nery nesiryžtu jo panaudot, kadangi titukę ant jo 1000 užmaukšlinęs, ir bijau nudobt su visokiais redragais ir LM44. Pats gaudau Nery su Norstream Ultra 2,7 m. ir 2500 dydžio rite.
O vat bičiulis mano su finezza tokia pat Nery nuo kranto šapalus dusina tolka tak
Ta prasme, kad prieš vėją yra tokios blizgutės (madaug 7g), kurias galima naudoti visai sėkmingai vietoj "salmo tiniuko" ir dar vienas jų pliusas, kad nereikia joms jokio "twičo" :-)SauliusM rašė:ta prasme "i pievas" ?Rapolas rašė:su fineza salmo tiniukas prieš gerą vėją į pievas žymiai toliau nuskristųSauliusM rašė:... labai noreciau pamatyt kaip su kokiu 1141 nemune pries veja yra metamas tarkim salmo tiniukas ir kiek ten jie "toliau" uz fineza numestu...
Ne nu tu čia jau per žiaurei "užlankstei":D UL reikalingas, tiesiog turėjau omeny, kad atitinkamom žūklės sąlygom ir atitinkamą masalą gali pasirinkt:SauliusM rašė:tai daug ka galima siam pasaulyje naudot. galima isvis gaudyt tik uncijinem balvankem ir sakyt kad UL isvis nesamone ir kam jo reik...
su tokia filosofija tai labai retai kada dideliuose vandens telkiniuose galetum gaudyt mazais vobleriukais. plius nu vartikle gal ir geriau uzsimeta, bet kibumu tai tikrai toli grazu ne visalaik vobleriukus lenkia. ar kitus UL masalus. nu ir aisku 7gr vartikle tai jau visai nebe UL ir net L jinai ant ribos jau. UL vartikles tai va kiek mano supratimu sveria:Rapolas rašė:Ne nu tu čia jau per žiaurei "užlankstei":D UL reikalingas, tiesiog turėjau omeny, kad atitinkamom žūklės sąlygom ir atitinkamą masalą gali pasirinkt:SauliusM rašė:tai daug ka galima siam pasaulyje naudot. galima isvis gaudyt tik uncijinem balvankem ir sakyt kad UL isvis nesamone ir kam jo reik...
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... start=2010