Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #378461   Domas
 03 Bir 2012 17:58
Marius1 rašė:Užmetime skirtumas bus minimalus, o realiai tai išvis vargu ar pasijus. Skirtumas gali šiek tiek jaustis , kada reik iškišus spininga pro kokias žoles priekrantės ar šieikštus pravest. Nu bet ilgiu skirtumas labai nedidelis, tad gal tiesiog žiūrėk kuri gramatūra reikalingesnė.
Nu jo, apie šitą aspektą nepagalvojau... Bet tikrai skirtumas nedidelis, gal geriau imsiu trumpesnį su 0.5-5g užmetimu, šiek tiek sunkesniems masalams gal bus gerai ir dabartinis turimas 5-25g..
Dėkui visiems už patarimus, kaip žaliam žvejui labai padėjo ;-)
 #378466   HazeNN
 03 Bir 2012 18:14
ka tu virvytei su tokiais batonais gaudai 12gr O.o siulau nusilengvint! laimikiu skaicius 100% pakils
 #378470   slavikas
 03 Bir 2012 19:00
HazeNN rašė:ka tu virvytei su tokiais batonais gaudai 12gr O.o siulau nusilengvint! laimikiu skaicius 100% pakils
Jeigu gaudai lydekas ,kokio dydžio gumas naudoji ir kokio svorio galvakablius ,kad dugną skaityt ? Upėse labai retai žvejoju , o tvenkiniuose tik lydekas ,tad Toomui ir spiningą siūlau pagal savo kurpalių . :grin:
 #378476   SauliusM
 03 Bir 2012 19:25
Domas rašė:Nu įtikinot ir mane su tuo Norstream Ultra :-) Tik negaliu apsispręst tarp 213cm 0.5-5g ir 229cm 0.8-7g... Kadangi žvejoju daugiausia nuo kranto, turbūt ilgesnis geriau? Bet kita vertus, jei lendi prie mažų upelių apžėlusių krūmais ir medžiais, gal trumpesnis patogiau... :donknow'
Ar labai didelis skirtumas bus užmetime?
tu dar pradziai kai OMaras is praodos Prancuzuose grys pasitikslink ar jis turi tu trumpuju. nes manrods jis lyg ir neveze tu trumpu ultru tik ilgas.
 #378482   Domas
 03 Bir 2012 19:41
SauliusM rašė:
Domas rašė:Nu įtikinot ir mane su tuo Norstream Ultra :-) Tik negaliu apsispręst tarp 213cm 0.5-5g ir 229cm 0.8-7g... Kadangi žvejoju daugiausia nuo kranto, turbūt ilgesnis geriau? Bet kita vertus, jei lendi prie mažų upelių apžėlusių krūmais ir medžiais, gal trumpesnis patogiau... :donknow'
Ar labai didelis skirtumas bus užmetime?
tu dar pradziai kai OMaras is praodos Prancuzuose grys pasitikslink ar jis turi tu trumpuju. nes manrods jis lyg ir neveze tu trumpu ultru tik ilgas.
Na, nežinau kas toks yra tamsta OMaras, bet aš užklausiau fema-žūklėj, tai atsakė kad turėtų būti birželio mėnesį. Bandžiau googlint, tai tik fema-žūklėj ir randu, daugiau kažkaip niekas tų Norstream'ų neturi...
 #378483   SauliusM
 03 Bir 2012 19:42
nu tai kai uzklausei, tai gal ir atvesh. o is femos OMaras ir atsake tau greiciausiai...
 #378485   ToOmas
 03 Bir 2012 19:59
HazeNN rašė:ka tu virvytei su tokiais batonais gaudai 12gr O.o siulau nusilengvint! laimikiu skaicius 100% pakils
Nu ner 12, galvakabliu turiu nuo 8 gr iki 5 gr, pagrinde naudoju 7cm relax kopyto riperius, bet turiu ir didesniu. Tai biski susimaisiau, jei galvakablis 8gr, tai ta guma kokie 2gr, tai gaunas masalas apie 10 gr gal. Jei 5 gr galvakalbis, tai dar maziau.

slavikas rašė:
Jeigu gaudai lydekas ,kokio dydžio gumas naudoji ir kokio svorio galvakablius ,kad dugną skaityt ? Upėse labai retai žvejoju , o tvenkiniuose tik lydekas ,tad Toomui ir spiningą siūlau pagal savo kurpalių . :grin:

As irgi upej tik del lydeku lankaus, zinau, kad vietom eseriu labai neblogu yra (pazystamas buvo netoli 1 kg ispeses), bet ant ju gaudymo spiningu absoliuciai nieko nezinau.
 #378487   SauliusM
 03 Bir 2012 20:03
7cm guma speciau, kad kokius visus 5 gr svers. jei ne dar daugiau. pasiziurekit kiek sveria panasaus dydzio plaukiantis vobleris, o guma tai net ne plaukianti o skestanti ar bent suspenderis kaip minimu dazniausiai buna.
 #378490   ToOmas
 03 Bir 2012 20:12
Nu tai va, tos gumos kur su 8gr galvakabliais tai apie 13 gr gaunasi :D
 #378571   Voblis
 04 Bir 2012 08:14
Koki spininga rinktumetes jei gaudote vobleriais nuo 2 iki 10 gramu ir kartais kokia sukre ar guma panasaus svorio uzsidedat?Niekaip negaliu nusipirkt, noriu atnaujinti bet nelabai randu...
Tik ties ilgiu esu apsisprendes - nedaugiau 2.10m, ir aisku savaime kaina zmoniska , kad butu :)
 #378574   SauliusM
 04 Bir 2012 08:21
Voblis rašė:Koki spininga rinktumetes jei gaudote vobleriais nuo 2 iki 10 gramu ir kartais kokia sukre ar guma panasaus svorio uzsidedat?Niekaip negaliu nusipirkt, noriu atnaujinti bet nelabai randu...
Tik ties ilgiu esu apsisprendes - nedaugiau 2.10m, ir aisku savaime kaina zmoniska , kad butu :)
nuo 2 iki 10 gr tai ziaurus intervalas. pats pamastyk. 2gr tai salmo tiny. 10 gr tai LC pointer 78. mano protas nenesa kaip vienu kotu efektyviai galima gaudyti abiem. cia reikia dvieju kotu.
 #378579   Voblis
 04 Bir 2012 08:32
Parasiau nuo 2 gr, nes dezutej keli mazesni vobleriukai 2-4gr, pagrinde tai 6-10gr :)
Kadangi neviska cia forume yra laiko perskaityti , tai galvoju , gal jau yra toks kotas kuris puikiai tiks ir mini fat rapui ir max rapui :)
 #378583   SauliusM
 04 Bir 2012 08:41
Voblis rašė:...gal jau yra toks kotas kuris puikiai tiks ir mini fat rapui ir max rapui :)
sekmes toliau bandant susapnuot toki kota :-D
 #378633   alkanas
 04 Bir 2012 11:56
kadangi sauliukas yra kazkada imetes tokia ruso nuoroda(kuria nurode kaip etalona :D), kur gali anot autoriaus gaudyt bet kokiu kotu bet kur ir bet kuom(valas taiup pat ten dzin), tai drysiu papriestaraut ;uolrait pirk koki nori, rezultatas tas pats bus :-D
 #378635   SauliusM
 04 Bir 2012 12:01
alkanas rašė:tai drysiu papriestaraut ;uolrait pirk koki nori, rezultatas tas pats bus :-D
a tai kurioj cia vietoj priestaravimas yra? :lol:
 #378654   Rapolas
 04 Bir 2012 12:51
Voblis rašė:Koki spininga rinktumetes jei gaudote vobleriais nuo 2 iki 10 gramu ir kartais kokia sukre ar guma panasaus svorio uzsidedat?Niekaip negaliu nusipirkt, noriu atnaujinti bet nelabai randu...
Nu ir a6 noriu panašaus:
1. Ūgis – 2.10m, iš dviejų ar daugiau dalių, jei vežiotis “valdišku” transportu (darbe), vienos- jei nuosavu (namuose).
2. Akcija – greita (nu, ne greitesnė nei Boltas).
3. Užmetimas – iki 10.5 g , bet kad reikalui esant ir vartiklę nušveist galėčiau.
4. Svoris – lengvas, bet kad vėjas nenupūstų horizontalioj būsenoj.
5. Rankena - trumpa ir labai patogi, gali būti ir rezonansinė.
6. Blankas - IM8, bet gali būti ir didesnis skaičius.
7. Žiedeliai - SIC, atitraukti nuo blanko (su žmoniška kojele)
8. Kaina – žmogiška
9. Ritė – ne „multikas“
10. Gaudymas – visur (upelis, prūdas, valtis, kalnų upė, nemunas, ažerai, jūra kartais, vienžo- universal) visa žuvis :-D
 #378658   Xrapas
 04 Bir 2012 13:19
Rapolas rašė:...
Nu ir a6 noriu panašaus:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10...
Pažiūrėk St. Croix Mojo Bass MBS70MF.
Kokius 7 punktus iš 10 tikrai atitinka :-D
 #378678   SauliusM
 04 Bir 2012 14:28
Rapolai, legend elite, tik va su kaina tai jau triju nuliu zonoj busi. nes nu vien SiC ziedai kiek kainuoja pasiziurek.
ai dar sitais briedais IM8 ir panasiai zymimi tik Hexcel koncerno gaminami anglies pluostai. tai yra tam tikru pluostu vieno gamintojo prekinis zenklas ir nieko daugiau.
http://www.hexcel.com/Resources/Selecto ... ide_us.pdf
kiti koncernai (pvz torray) naudoja kitus prekinius zenklus visiskai.
 #378679   Rapolas
 04 Bir 2012 14:32
Xrapas rašė:... Pažiūrėk St. Croix Mojo Bass MBS70MF.
Kokius 7 punktus iš 10 tikrai atitinka :-D
A nu jo, tikrai 7 punktus (pagal aprašymą) beveik kaip ir atitinka.. Reiks nulėkt į triturus-ą, papurtyt aną, jei turės atsivežę ,aišku.
 #378684   Rapolas
 04 Bir 2012 14:41
Dėkuj, ne, Legend-as man per brungus. Sūnui nupirkau, ans jaunas (perspektyva jaunimui), tegul gaudo su geresniu įrankiu. O man paprastesnio užteks, tegul būna ir ne su SiC žiedeliais ;-)
SauliusM rašė:Rapolai, legend elite, tik va su kaina tai jau triju nuliu zonoj busi. nes nu vien SiC ziedai kiek kainuoja pasiziurek...
 #378687   SauliusM
 04 Bir 2012 14:46
Rapolas rašė:Dėkuj, ne, Legend-as man per brungus. Sūnui nupirkau, ans jaunas (perspektyva jaunimui), tegul gaudo su geresniu įrankiu. O man paprastesnio užteks, tegul būna ir ne su SiC žiedeliais ;-)
SauliusM rašė:Rapolai, legend elite, tik va su kaina tai jau triju nuliu zonoj busi. nes nu vien SiC ziedai kiek kainuoja pasiziurek...
tada avidas, jei ir tas per brangus, toliau jau kaip ir Xrapas siule mojo bass. bet ieskant kainos ir kokybes kompromiso tai is tu tavo 10 punktu nieko nebeliks ir tam kad norima kaina pasiektum punktus gausi atmetinet.
 #378688   Hookaz
 04 Bir 2012 14:47
blemba sauliau vis siulai siulai giri visiem legend elita tuoj nuvarysiu ir nusipirksiu as ji dantis sukandes neiskentes
 #378689   Marius1
 04 Bir 2012 14:56
Hookaz rašė:blemba sauliau vis siulai siulai giri visiem legend elita tuoj nuvarysiu ir nusipirksiu as ji dantis sukandes neiskentes
Ir nepasigailėsi ;uolrait
 #378690   MariusM
 04 Bir 2012 14:57
Hookaz rašė:blemba sauliau vis siulai siulai giri visiem legend elita tuoj nuvarysiu ir nusipirksiu as ji dantis sukandes neiskentes
nepasiduok manipuliacijai ! :)
 #378692   SauliusM
 04 Bir 2012 15:11
:lol: taip buna kai pats savo nuomones neturi :-D
 #378695   Hookaz
 04 Bir 2012 15:26
nuomone tai turiu aiskia senai... tik vis stabdau kad nereiktu vakarienei palanges grauzt poto :grin: o cia vis kasdien smezuoja po akim legend elite legend elite...:!erzina:!
 #378697   Rapolas
 04 Bir 2012 15:41
Hookaz rašė:nuomone tai turiu aiskia senai... tik vis stabdau kad nereiktu vakarienei palanges grauzt poto :grin: o cia vis kasdien smezuoja po akim legend elite legend elite...:!erzina:!
Reikia "užsikoduot", nes kitaip nelengva, netaip paprasta, supruontu :-D
 #378790   SauliusM
 04 Bir 2012 19:22
Rapolas rašė:
Hookaz rašė:nuomone tai turiu aiskia senai... tik vis stabdau kad nereiktu vakarienei palanges grauzt poto :grin: o cia vis kasdien smezuoja po akim legend elite legend elite...:!erzina:!
Reikia "užsikoduot", nes kitaip nelengva, netaip paprasta, supruontu :-D
nu *BLYN*, vyrai, keistas man jusu mastymas, jei gyveni tik viena kart ir sunkiai dirbi, tai kodel turetum sau kazko neleisti? ar jus budistai ir i reinkarnacija tikit ir tipo kitam gyvenime gal geriau bus? reinkarnuosites i koki hrenava buozgalvi ir sues paskui koks shapalas jus. :lol:
 #378792   WooHoo
 04 Bir 2012 19:24
Šiaip aš kai rinkausi irgi gaulų gale gavosi taip, kad rinkausi iš Legend Elite ir Legend Tournament. Ir pasiėmiau Tournament, konkrečiai šitą modelį - http://www.tackledirect.com/st-croix-lt ... g-rod.html

Man jis pasirodė universalesnis, gal kiek greitesnis, labiau patiko rankena (nors čia jau skonio reikalas) ir dar kaina mažesnė - iki trijų nulių tolokai dar :)

Na ir kol kas tikrai nesigailiu, naudoju ir ežere ir upėje (max kol kas bandęs Nerį) nebaisu su juo karts nuo karto ir gerokai viršyti nurodytą gramatūrą, baisiai jautrus, gal man ir vaidenasi, bet atrodo, kad papildomo jautrumo ir ta rankena priduoda (kai visada lieti pirštais blanką). Kas dėl UL masalų, tai jis metant dirba (išsilenkia) gal nuo kokių 3-4g, taip kaip ir parašyta, bet mėtau ir mažesnius, nes traukiant tai jautrumo per akis.

Aišku nesu toks užkietėjęs ir patyręs spiningautojas kai kai kurie kiti čia, tai net nežinau ar verta čia manęs klausyt :)
 #378793   WooHoo
 04 Bir 2012 19:26
SauliusM rašė: nu *BLYN*, vyrai, keistas man jusu mastymas, jei gyveni tik viena kart ir sunkiai dirbi, tai kodel turetum sau kazko neleisti? ar jus budistai ir i reinkarnacija tikit ir tipo kitam gyvenime gal geriau bus? reinkarnuosites i koki hrenava buozgalvi ir sues paskui koks shapalas jus. :lol:
Pilnai pritariu :lol:
Dar pridėčiau ir tai, kas man padėjo apsispręsti pasirenkant St. Croix. - garantija visam gyvenimui :) Aišku dar neteko susidurti kaip ten pas juos ta garantijos sistema veikia, bet tikiuosi ir neteks :)
  • 1
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė