šian man irgi buvo nestandartinė situacija:
Žvejoju aš sau atsipūtę, žuvys kimba silpnai, kelis karšiukus ištraukiau ir puskilinį lynuką per kelias valandas žvejybos.
Eilinio sitemos patikrinimo metu , tik paradėjau vyniot valą ir sunkumas didžiulis anam gale. Kaista, pamislyjau, negi karšis, ar lynas pagriebė judantį masalą? ...
Bet ko tik nebūna žvejyboje? gal ir karšis o gal ir ne. Šiaip taip valdau situaciją, bet nuojauta kužda, kad nepavyks man jo ištraukti, velniška jėga jaučiasi anam gale, o pavadukas tik 0,14 mono, kabliuka 8 nr Gamakatsu.
Stengiuos kelt į paviršių, galvodamas, kad karšis kvėptels oro ir praras jėgas. Ir staiga išlekia oran lydeka ir vėl su trenksmu plūkšteli atgalios. Galėjo būt apie 2 kg..
Traukiu toliau neskubėdamas, ir kai vėl iškeliu paviršiun, pamatau

, kad jin jau susipynusi sitemėlėj ir dabar aš ją jau traukiu ne galva pirmyn, bet užpakaliu, kas mano šansus dar labiau mažina...
Ir eilinio pasimuistymo metu, lydeka dingsta, ištaukiu, sistemėlė susisukus, bet nesmarkiai, ir sveika sveikutėlė, niekas nenutrūkę...
Gerai apžiūrėjęs pamatau kad nuo šėryklos nuskusti dažai, ko anksčiau nebuvo, tai tikriausiai jin buvo įsikandusi šėryklą.
Vėl pasemiu pašaro šėryklon, užmetu, tik spėju įtemti valą ir stiprus galingas tempimas, kertu, nieko anam gale nėra... Galiu tik spėlioti, kad lydekai patiko pašaro skonis ir vėl nusprendė paragauti

, o aš išplėšiau iš dantų vėl
Paskum atsinešiau spiningą ir uždėjęs sunkią ,,Jūratę", kad damesčiau, pamėginau aš jai dantis išdaužyti, kad netrukdytų žvejoti

. užmečiau gal porą kartų ir partraukiant įsegiau į kelmą... Patampaiu visai įmanomais būdais, neatsilaisvina, apvyniojau apie pagalį vala ir traukiu, kas bus tas bus, pokšt, ištraukiu, trūkęs pavadėlis per pusę... Valas buvo naujas Sasame samuline 0,16, tai nors įsitikinau, kad stiprus
Daugiau tingėjau bežaist aš su ja, prieš akis laukė laužo kūrimas ir tų kelių pagautų žuvelių rūkymas...
Aš manau, kad Dievas, kurdamas žmogų, kažkur pervertino savo sugebėjimus. – O. Vaildas.