Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #404113   JustasM
 09 Rgs 2012 13:47
Labas tautiečiai :/braj;
Žvejyba upėja yra gėris, kai peržvejyba gali pagauti beveik visas plėšrias žuvis, n pasivaikščiojau labai fainiai :ruko
Vėjas gūsingas, kartais palyja, kartais dar kokia nesamonė įvyksta, bet plėšrūnai aktyviūs pradedu žvejyba ir einu pasroviau, pirma duobė ir ten ganosi ešeriukai :?
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Einam toliau ir už vieno kito posukio vis dar pagaunam po lidekaite, ar koki ešeriuką, priėjus nuvirtusį medį, užkabinau kažką gražaus, mano asmeninis rekordas, 108cm lydekaitė ''plot
Paveikslėlis
Po šios gražuolės jau nesitikėjau nieko, nes pilnos kelnės džiaugsmo ir adrenalino kai nebuvo kaip ištraukti, ir galvodamas kad gylis toi vietoi tik iki kelių, ikrenti be pridkelnių iki juosmens :D draugas nuejo toliau, tai reikėjo ir man dasivyti, priėjus gan sraunų ruožą, dedu 1 dydžio sukre, ir pirmu metimu pakabinu šį gražuolį :resp: lygiai 40cm ;-var-var.
Paveikslėlis
Visos žuvytės įskyrus lydekiokas gyvena toliau :cool:
Kotukas 210cm 3-12g
Valas 0.06 pintukas ;-)
 #404123   dainiuška
 09 Rgs 2012 14:51
Šią savaitę jau trečiąjį kartą bandau tą pačią vietą Nemune. Pirmieji du kartai buvo tušti, tačiau turėjau gerų kibimų - tad turi gi vieta kažkada atsirišti :roll:

Pabundu su tamsa - kai kažko laukiu, būna sunku užmigt ir tuo labiau ilgai miegot '''bum Gamta jau bunda:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Matosi vienas-kitas grybukas - ateis ir jiems eilė -:saliut

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Nemunas - it stiklas: net menkiausias mailiukas nedrumsčia paviršiaus. Ar nebus žuvis aptingus dėl 9 laipsnių šilumos? :?:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kaip ir praeitus 2 kartus, taip ir šįkart - kibimo ilgai laukti nereikia, feeder'is trukteli kaip priklauso ir pagaliau YRA ;-var-var. Pagal priešinimąsi - ne toks jau ir mažas. Suteikė šiek tiek drebuliuko ;uolrait Bandžiau nufilmuoti, tačiau vienam tą padaryti labai sudėtinga, ypač problematiška, kai reikia suvynioti valą, tad kokybės - nedaug :oops: Et, kaip sako žemaičiai - y kap y, gal labai nesmerksite už "be ryšio" pauzes valo susukimo metu :)

http://www.youtube.com/watch?v=DjEce-zG ... ature=plcp

Paveikslėlis

Elektrinis bezmėnas parodė 3,40 kg - puiki pradžia :ruko Lyg to nepakaktų - tuoj pat linktelėjo ir antrasis feeder'is :superšokas Pagal svorį - geras ;-var-var. Smūgius duoda užtikrintus, stabdis groja pačią mieliausią melodiją visam sviete ;-) Tik staiga pasijautė, lyg valas per kažką slystų. Paeinu žemiau pasroviui - ne per toliausiai nuo kranto lyg matyti kažkokia šaka ar rąstas :-niak' Valas kažkur užsimetęs ant jo, kai ūsorius duoda smūgį - jaučiasi, kaip pjaunasi monofilamentinė gija. Į gera tai tikrai neišeis... Neilgai dvejojęs, metu šalin guminius batus, kelnes, kojines ir brendu į Nemuną. Žinokit, vanduo ne toks ir šiltas jau :lol: Jau liko per meškerės ilgį, matyti tamsuojantis kliuvinys, kai staiga valas tik TIKŠT ir atsilaisvino... Ūsorius pavadėlį su kabliuku pasiliko atminčiai. Jis stipresnis šįkart :ruko
Nežinau, kaip jūs, bet aš, pakuodamasis daiktus, visada meškeres pradedu vynioti pačioje paskutinėje stadijoje - o gal kas dar užkibs? :oops:
Prasėdėjęs keletą valandų tuščiai, po truputį susidedu kuprinę, iš lėto susitvarkau kėdę, susiieškau automobilio raktelius, visapusiškai pasiruošiu kelionei namo, jau eit link meškerių kai staiga išsijudina dešinioji dugninė ;uolrait Dar 10 sekundžių - ir būčiau likęs be šio kibimo :) Traukiu visas apsipatenkinęs, kai staiga pajaučiu, jog valas vėl per kažką slysta :-niak' Tas pats nelemtas kliuvinys... Įvykių neforsuoju, laukiu, kas bus. Šįkart pasiseka - ūsas palieka minėtą rastą ramybėje ir jau visai netoli kranto. Iškyla kita bėda - persimetė per antrosios meškerės valą :cry: Galimas nupjovimas... Tačiau, kai jau sekasi - tai sekasi, kažkokiu būdu laimingai įveikta ir ši kliūtis. Šiek tiek didesnis, 3,60 kg gražuolis parplaukė į krantą ;-var-var.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Tiek šiam kartui, laumžirgio lervų dar liko - galbūt dar pasimatysiu su kokiu ūsuotuoju. Na, o jei nesigaus - pakaks ir tiek ;uolrait
 #404459   kamstis
 10 Rgs 2012 14:24
Vakar vyko Kauno mariu maratonas :gutgut
Zvejyba pradejom 5.15 baigem 23.00.
Rezultatai neispudingi,stai keletas akimirku is sio maratono.
Kolegos eseriukas,be keliu gramu lygiai kilogramas ;-)
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Vieni is atkakliuju maratono dalyviu :gutgut
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
O stai ir ju laimikiai,cia dar tik ipusejus distancija,kas kiek sugavo galutiniam finise nebuvo uzfiksuota,bet sekmadienis praejo graziai ir turiningai :gutgut
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Finisa pasieke visi,traumu isvengta,ruosiames kitam etapui ::hai-bai
 #404622   Evaldas Z
 10 Rgs 2012 20:44
Sveiki. Kadangi 5dieni rimtai apsisnargliavau ir nezymiai pakilo kuno temperatura, tai 6dienio zukles planai tapo ganetinai migloti. Issausus rytui, nusprendziau, kad gulinejimai su arbatelem visgi ne man. Sveikatos lyst i megiamus sabakstynus ar su valtim tampytis visgi ner, tai renkuosi komfortiskesni ir maziau jegu reikalaujanti varianta.
Paveikslėlis
Zvalgyba pradedu vobleriukais, su kuriais, eseriu zvejyba zavi mane vis labiau ir labiau. Deja, pradzia nieko gero nezada...
Paveikslėlis
Tada eile ateina smirdukams, bet rezultatai nesikeicia.
Paveikslėlis
Vel griztu prie tvicingo. Kibimu daug, bet...
Paveikslėlis
Na ir galiausiai - auksine zuvele ''plot Trys norai ir :/braj;
Paveikslėlis
Po sio, papuosiu kanalo dugna rigge deep 56 f ir pedinu link autotransporto priemones rimtesnio irankio pasiimti, ketindamas bent ant gylio ties kanalo vartais kazka didesnio pakabint. Taigi, stoju sioje vietoje.
Paveikslėlis
Susirisu dropshota, kabinu 16g svareli ir pirmyn. Deja, metimai i kanalo viduri, taip pat kaip ir i mariu puse, arba nerezultatyvus, arba kabinejas sprindiniai eseriokai. Prarades vilti, palieku ta nelemta griovi ir kiutinu is kur atejes.
Sekmadienio pavakare taip pat pavyko istaikyt pora valandeliu plesrunus pavaikyt. Taikiausi i nedideles upeles margasones, bet jos to turbut nezinojo. Siaip tai smagu visai, vanduo nuskaidrejes, zuvelioku gan gausu, po zoliu kuokstais slapstosi graziu kuoju bureliai. Vos spejau keliolika metimu padaryt, kai tik ikritus vobleriui ties priesingu krantu, siapus paziro aukslikes, o jau po akimirkos vos pora kartu trukteleta voblika ciumpa plesrunas. Vos pakirst spejau i auksles baziopsodamas. Na, ir po kiek laiko , mano nuostabai, krante atsiduria visai ne tas, ko tikejausi :shock:
Paveikslėlis
53cm 1.78kg grazuolis tikrai maloniai nustebino. Toj upelej nemazai ju yra, taciau uzkimba tik mazuliukai, o vat didesni niekaip nepasiraso. Na, o toliau nieko idomaus neivyko. Margasones taip ir neradau, kas taip pat nustebino. O siaip, tai buvo orbit'o 80 vakaras, nes vobleriu pakaitaliojau, bat zuveliokai tik ji ragaut bande.
Paveikslėlis
Neuzaugos irgi gan arsus ta vakara buvo.
Paveikslėlis
Tai vat taip vat pasizvejojau pusiau pasiligojes. I bloga tai neisejo ir siandien jau beveik sveikas rezgu sekancios zukles plana. Ne zvyno ;-)
 #405359   blight
 12 Rgs 2012 19:12
Savaitgalį truputį pradėję angsčiau, nei jis įprastai ateina, su Xrapu sugalvojom padaryt mini mytą prie upės pakrantės. Taikinys salatis ir šapalas.
Angsti atsikėlus ir pažiūrėjus pro langą, nelabai norėjos net nosį kišt laukant, bet o ką darysi - negi taip lengvai pasiduosim? :cool: Vėjas didžiulis, lietus čiurškia horizontaliai kaip iš gaisrininko šlangos, net nėr kaip pasislėpt... iš serijos kaip Xrapas sakė "nebūtų nuo vaikystės kalę galvon kad tai malonumas, galvočiau kad kančia" :-D Žuvims kogero atrodė panašiai, nes vandenyje absoliučiai nesimatė jokios gyvybės ženklų. Na bet po biškelį atsargiai kabinėjos, Xrapas pagavo šapalioką, po to dar vieną, po to štai ir salatuką (gaila bet nelegalą), dar lyg ešerį, jei gerai pamenu.. aš tai tąkart tik trejetą dryžių teišprašiau :roll:
Paveikslėlis
Vakare vėjas kiek aprimo ir Xrapui bėgom atskubėjus prie upės pakrantės, net nepalaukus kol jį pasivysiu, jau antru metimu sužuvauja nors ir nelabai geidžiamą, bet visai smagiai pačirškinusią ritės stabdžius margašonę. Po kiek laiko papuolė nedidukas salatukas, dar pora neblogų trynkt... ir jau pradeda temt... O man tesusigundė vienintelis matroskinas :?
Paveikslėlis
Na o kitos dienos rytas buvo kur kas gražesnis - vėjas visai aprimo, o menkas protarpinis lietutis perdaug žvejybai netrukdė. Netaip už ilgo vieno metimo metu įpusėjus traukti blizgę, ją piktai pabanado kažkas atimt. Bandau neatiduot - valas įnirtingai skrodžia vandenį tai į vieną pusę, tai į kitą. Kotas lankstosi kaip pasiutęs. Iškart suprantu, kad šalvys. Smagiai pasižaidęs ištempiu krantan... peraugus aukšlė 2,3kg ;-) (pamiršau rankas į priekį ištiest, tai kažkokia maža atrodo :roll: )
Paveikslėlis
Xrapas apturi du gerus trynkt, bet nepasikerta. Tada kažkas lyg pasikabino - važiuoja į šoną kai pasiutęs. Negi salatis? Jau pritraukia artyn... Et, deja tenka nusivilt - puskaršis už uodegos:
Paveikslėlis
Aš par pagaunu porą gražių (bet piktų) meknikių ir deja, bet tenka atsisveikint iki kito karto ::hai-bai :
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #405404   Traskis
 12 Rgs 2012 20:17
Sveiki visi, senai jau besilankiau tribunoje. Viena is priezascu aptingau visai net nezinau del ko. Nedejau reportazu, nors buvau nufotkines, apgalwojas ka rasyti, nesugebedawau savo subines pakelti ir prisesti parasyti foto reportazu. '''bum
Turiu tiek daug papasakoti, jums, nes daug zvejybu buwo,tiek pat daug ir ispudziu :twisted:
Buvau eseriu naktiniai, tai ispudziai tikrai grazus, jie isliks amzinai :ks>
Su Liorenu buwom eseriu, taciau tiksliu dienu nebepamenu :oops:
Tikriausiai nuostabiausias jausmas, kaip zvejoji zvejoji ir jauti, kad kazkas pristabde tavo mikriuka ir kirtimas.. Pasirodo, kad kazkas rimtesnio, taciau suklydau. ;uolrait
Kotukas lengvutis tik pasirode, kad turejau monstriuka. Taciau pamacius is arciau pasidoto tik visai nieko eseriukas, kuris praskaidrina nuotaika ir nebesinori visai i namus wazuoti,bet laikas.. :roll:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Taip pat buvom dar karta eseriu su Lorenu. Mane ir vel pradziugino visai nieko eseriukas ;uolrait
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Tas neapsakomas jausmas, kai ji trauki ir nezinai koks siaubunas ant kabliuko spurda.. :[anuol Pasirodo, kad ten visai nekaltas eseriukas, kuris norejo tik uzkasti mano mikro masala .. :-niak'
Sedim ir zvejojam... Mano kolegai kaip visada pasiseka nors nedidele lydekaite pagauti.. Tik nezinau kokius jis burtus naudoja, kad jos uzkimba butent jam, o ne man :liež-uvis
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Tai pat teko pabuti naktineje zvejyboje su Tadunce. Sakyciau nakti buvo viai nieko. Per nakti pagavau ne didelias zuvytes, taciau jos vis tiek pradziugina.. Manau ne kiekwiena zveji gali pradziuginti, taciau mane tai tikrai pradziugina :ruko
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Ispudziai tikrai geri ir nuostabus, truksta zodziu juos apsakyt....
Is stai koks oras buvo, kaip buvom per naktis zvejoti :cool:
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Tai vat, mano ispudziai tokie. Bandysiu pasitaisyti ir nebuti Lodarius.
Paizadu dazniau cia uzsukti ir parasyti viena ar kita reportaza kaip man sekasi :shock:
Taip apt noreciau pasakyti, kad labai grazus jusu visu rportazai.
Labai smagu skaitytireportazus ir ziureti jusu laimkykius ;-)
O pabaigai noreciau pasakyti visiems - Nei zvyno, nei uodegos :/brazasista
 #405408   vyrgaz
 12 Rgs 2012 20:24
Šiandie prie lašinių..Sulytas, šlapiom kojom..nes nuo taburetės reikėjo parbrist..Vanduo kad sukilo bežvejojant..Eilinis kolchozas-žvejai važiuoja pamainom, 2 išvažiuoja, į jų vietą 4 stoja..Dešiniau nuo manes už švendrų juostos du lenkai sėdėjo..Donkės skersai sumestos, teko dvi išsitraukti..Tie net nepajuto..Vieną atgal vandenin į žoles numečiau. kitą nutraukiau ir surinkęs laisvą valą numečiau šalia taburetės..galvoju nafig čia maišosi.. :roll: Va kokio sistemom lenkai gaudo:
Paveikslėlis
Girdėjau paskum kaip anas nustebo susukęs valą..Galvoju ateis pas mane, al neatėjo.. :oops:
Na o vandeny veiksmas tesėsi..Būriai plakiukų, karšiukų..Prasidėjus lietuj pirmas bonusinis kibimas:
Paveikslėlis
Po jo dar keli plakiukai. vienas karšiukasapie 300gr..Paskum du iš eilės bonusai:
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paskutinysis smagiai "ėjo"..Ir valo prašė, ir link kranto sunkiai leidosi partraukiamas, stabdis dirbo..Į graibštą irgi nenoriai lindo..Vienžo smagumėlis..Kolkas geriausia atostogų žūklė.. :ruko
 #406039   Tadass
 14 Rgs 2012 10:36
Seniai bezvejojau, seniai cia ka berasiau.... Laimei, praejusia savaite, pavyko bent keliom valandom istrukt pravedinti smegenis ir praskalaut kunkolus :-D Taikem i upetaki su siokia tokia tikimybe kad gali ir jurinis jo pusbrolis pasirodyt. Atejus prie upelio, supratom, kad "pusbroliu" greiciausiai net neverta tiketis, nes siam laikui vanduo labai zemas.
O gamta jau alsuoja rudeniu:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Per keleta valandu turime keleta kibimu, bet ir to pakanka zvejybiniam "alkiui" numalsinti.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Tai buvo geriausios kelios valandos toj savaitej...

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #406452   DainiusMistrall
 15 Rgs 2012 12:38
Šeštadienio rytas, imu spiningą ir tik prašvitus aš jau vėl prie neries, kabinu savo mėgstama vobleriuką ir pirmyn, pusvalanduką pamėčius sulaukiu gero smūgio, spiningėlis susirietė valas zvimbe, viskas aišku- salatis. Vargo su juo buvo nes niekaip nenorėjo iš sroves pareit, bet truputį kantrybes ir jis jau krante, imu svarstykles ir kagi salatis 2,6 kg.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Atkabinu laimikį, šiek tiek atsigaunu, ir patraukiu toliau krantu, nepraeina nei pusvalandis ir vėl smūgis, spiningas susiriečia, bet dar po kelių smūgių viskas atlaisvėja, atsikabino. Na nieko tokio, keliauju toliau. Gera pusantros valandos voblerį maudau tuščiai, ir staiga vėl smūgis, situacija tapati salatis, iš srovės išeit nenori, todėl kelėta minučių jis daro ką nori ir plaukia kur nori, bet šiek tiek pastangų ir jis krante, pasvėres nustembu kaip numatuota vėl lygiai 2,6 kg.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #406619   WooHoo
 16 Rgs 2012 16:34
Sveiki,
Šiandien sumąstėm su broliu, kad reikia išbandyti kažką naujo, kadangi aplink Vilnių didelio pasirinkimo išsinuomot valtį nėra - nutariam traukti į Aukštadvarį. Atvažiuojam truputį po 7val, susimontuojam ginklus, pasiemam valties raktus ir traukiam prie vandens. Apsižiūrim, kad valtis be inkaro, įmesta pora plytų, bet šniūro neturim '''bum irklai irgi kaip kokiam sadomazochistui padaryti - tvirtinasi ne per vidurį, o arčiau galo, rankenos trumpos :)

Išplaukiam, plaukti kelio ne taip ir mažai, nes valtis prie pat užtvankos. Keikiam irklus, nėra net kur kojų įsiremti :)

Pramėtę masalus kokią gerą valandą, brolis įkabina savo voblerį į kažkokią super stiprią žolę, o aš tuo tarpu gaunu pirmą smūgį per savo ZIPBAITS RIGGE 90SP, pakertu ir jaučiu, kad nieko rimto - lydekėlė maždaug tokio dydžio:
Paveikslėlis
Kadangi brolis tuo metu atkabinėjo savo voblerį, tai foto nepadarėm.

Kad ir nedidelė, bet nuotaika iškart geresnė - žvejojam toliau jau su didesniu entuziazmu. Bedžigaudamas ištraukiu kažkokį įdomų daiktą - kaip tinklą, bet maždaug 1x1m. Tinklas jau gerokai papuvęs - niekas jo nepanaudos, tad metu į krantą.

Plaukiam toliau, priplaukiam gražią įlankėlę, gaunu antrą "rimtą" smūgį į savo Zipą, galvoju WTF (What The Fish... :grin: ), ištraukiu ir pamatau tokį:
Paveikslėlis
Abu gerai pažvengiam, bet bent jau įsitikinu, jog mano Zipo neįmanoma atskirti nuo to "žvėries" :), tai nusprendžiam, kad šita spalva turėtų būti teisinga:
Paveikslėlis

Visa įlankėlė pradeda virti, aplink šokinėja mailius, gaunu trečia smūgį į tą patį Zipą, ištraukiu ir matau:
Paveikslėlis
Vėl kupra, vėl žvengiam.. :)

Kiek bandom mėtyti toje verdančioje įlankėlėje, vistiek niekas nepasirašo. Išbandom labai daug skirtingų masalų ir mažų ir delelių ir net ant galo išsitraukiam metalinių - vistiek nieko.

Plaukiam tolyn. Dar kokias dvi valandėles bergždžiai pažvejojam ir iš pilvų gurgimo suprantam, kad metas pavalgyti. Dairomės aplinkui, gražių krantų nematyti, bet už akių užkliūna tos valtyje besimėtančios neaišku kam skirtos plytos :) Kuriam laužą ant plytų valtyje :lol:
Paveikslėlis

Kol dega tos anglys, dar nieko - taip nedūmina, bet kai jau sudegė ir uždėjom dešreles - dūminti pradeda kaip reikalas :lol: Mes toliau spiningaujam, kartas nuo karto pavartydami dešreles:
Paveikslėlis

Pro šalį plaukia keli žvejai, žiūri akis išpūtę, matosi lyg ir norėtų kažką sakyti - chebra degat :) , bet paskui matyt pagalvoja, kad mes nepanikuojam, ramiai žvejojam, dūmai ruksta - reiškias čia taip turi būti - gal anglim varomas valties variklis.. :)

Pietūs paruošti - valgom..! :) Būvo taip skanu, kad net nespėjom nufotkinti.. :lol:

Dar porą valandėlių bandėm spiningauti, bet taip ir nieko nepešėm. Plaukti atgal teko prieš vėją.. '''bum Žodžiu Aukštadvaris didelio įspūdžio nepaliko - arba žuvies nėra, arba žvejoti nebemokam, arba kalti nelemti irklai :lol: Daugiau ten nebevažiuosiu, nes net ir oras tikrai buvo idealus, net vėjas putė iš vakarų, apsiniaukę.. Jei kas į PM parekomenduos kokią normalesnę vietą, kur galima išsinuomoti valtį - prižadu fotoreportažą :)

Visos 3 žuvys gyvena toliau (bent jau tikimės..) :) Nei žvyno!
 #406696   Evaldas Z
 16 Rgs 2012 20:12
Sveiki. Penktadieni, po darbu, dar spejau nulekt iki nusiziuretos upeles ivertint vandens lygi, skaidruma ir zoliu kieki pries sestadienio zukle. Salygos lyg ir tenkinancios pasirode, tai ir metima viena kita padariau. 3:0 mano naudai :)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Sestadieni kiek ilgiau pakrantem paslampinejau, bet nieko rimtesnio taip ir nesuradau. Keista net, nes sios vietos ne karta mane pradziugino :roll: sykart 7:3 mano naudai :)
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Rasyt cia kaip ir nera ka labai. Pasportavau su saudyklem ir tiek :roll:
 #406833   Rapolas
 17 Rgs 2012 11:45
“Eilinis savaitgalis Dzūkijoje prie Nemuno“
Kaip ir ankstesnius reportažus apie savaitgalius prie Nemuno pradėsiu nuo vandens lygio, kuris šįkart pasitiko mus ,kaip jau įprasta šiemet, labai „žemas“... Kiek teko girdėt (viena ausimi iš aplinkinių )- „batiuška“ Baltarusijoje tebepildo hidroelektrinės „rezervuarą“ Nemuno vandeniu, todėl mums tenka džiaugtis tuo, ką dabar turime ;)
Paveikslėlis
Važiavome, kaip jau ne vieną kartą pastaruosius metus, su bičiuliu Eriku, bet daugiau ir įvairesnių Dzūkijos vaizdingo Nemuno apylinkių mums sutiko parodyti ir po miškus pavedžioti viecinis „dzūkeliz“ Kęstas ;)
Paveikslėlis
Savaitgalis pasitaikė tikrai šiltas ir malonus tokiam metų laikui, todėl slankioti upės pakratėmis ir pamiškėmis buvo nepaprastai smagu. Nuotraukas (daugiausia) darau su „išmaniuoju HTC desire“, todėl jos nėra kokybiškos, bet „word“-iniam straipsniui, o tuo labiau peržiūrai internete- pakankamai neblogos, norš aišku, koks "dėdė Tadas " tai sudirbtų mane į šuns dienas ;-) Na bet įdėsiu keletą vaizdelių, padarytų savaitgalį (su gido pagalba:D) skirtingose vietose prie gražių Nemuno pakrančių.
Paveikslėlis
Ne visur vandens lygis jau toks ir žemas ;) Tiesa, esant normalioms sąlygoms, akmenų priešingam krante šioj vietoje nesimatytų.
Paveikslėlis
Vanduo Nemune šiuo metų laiku gan skaidrus ir ,esant tokiam jo lygiui, žvejoti nėra taip paprasta. Matomumas siekia tikrai daugiau negu 1m, todėl jei atsargiai braidyti, galima matyti, kaip migruoja aukšlytės link upelių arba šapaliukai glaudžiasi prie akmenų.
Paveikslėlis
Parinkti „teisingus“ masalus tokiomis sąlygomis nebuvo taip paprasta, o ir kabinėjosi pirmąją dieną, daugiausia, „nelegalai“, kuriuos stengdavomės paleisti, net pilnai neištraukę jų iš vandens.
Paveikslėlis
Pasiteisino labiausiai skaidrūs arba „natūralūs“ masalai (7cm Jackson vobleriukas „natūrali aukšlytė“ ir Eriko maža sidabrinė blizgutė su perlamutriniu tvisteriuku) ir, būtinai, fluorkarbono skaidrus pavadėlis. Kaip nekeista, šį savaitgalį nė vieno vobleriuko, užkibusi lydekaitė nenukando, o beveik po kiekvieno kibimo pavadėlį tekdavo keisti. Ešerių net nesivarginau fotografuoti, nes iš visų pagautų, nebuvo nei vieno normalaus- visi juodai taškuoti... pradedu iš viso abejoti, ar juos verta paleidinėti, gal geriau tikrai mėtyti į krūmus, kad juodligės neplatintų ,na bet vistiek šįkart amnestavom ;)
Kaip ir įprasta „normaliems“ žvejams, beeidami mišku link automobilio prisirinkome ūmėdžių, nes vietiniai dzūkeliai jų nerenka ir, kaip nekeista, šiemet galima rasti visikai nekirmyjandžių šitų didelių raudonų (ir orandžinių:D) visai skanių grybukų, ypač kai baravykų aplink nelabai ir matosi ;)
Paveikslėlis
Grybus ,mano kolegos aišku, atidavė man, o po vieną-dvi įskaitines lydekas kiekvienas parsivežė namo. Kaip jau minėjau, masalus pritaikėme daugiau natūralios išvaizdos, o jų „pravedimas“ pasiteisino labai lėtas su pauzėmis ir dar šiek-tiek „patvičinant“. Štai mano pima įskaitinė lydekaitė, kuri pasidavė ant voblerio Pontoon Gready Guts 66mm.
Paveikslėlis
O štai ir antroji, kurią įkalbinau tik iš kokio penkto karto, o pasirašė ji ant sidabriškai skaidraus Yo-zuri 3D minnow “septintuko” (su samanine nugarėle).
Paveikslėlis
Kolegų (šįkart kuklių) laimikių nededu, nes fotogravo su visiškai paprastu mobiliuoju, kurio kokybė nelabai ir verta dėti į internetą ;)
O štai dar keletas gražesnių ir vaizdingų Nemuno apylinkių.
Paveikslėlis
Reikia pastebėti, kad pastebimai Nemuno pakrantėse sumažėjo šiukšlių, gal dėlto, kad rudeniop daugiau žvejų lankosi (ir surenka), o gal paprasčiausiai todėl, kad neteisingų poilsiautojų sumažėjo, kurie „užmiršo“ savo tuščius indus;)
Paveikslėlis
Gražus savaitgalis leido dzūkeliams ne tik grožėtis gamta, bet ir baiginėti neatidėliotinus darbus... Vieni, nusikasė bulves, antri- dar rinko grybus (jau besibaigiančias voveruškas), o treti- skynė neįtikėtiną obuolių derlių.
Paveikslėlis
Tai tiek, šiam kartui ;-)
 #406839   MariusM
 17 Rgs 2012 11:58
Pabandžiau šeštadieni paieškoti margių, atvykus į vietą stipriai nuliūdino vandens lygis upelyje, vietos keisti jau nebebuvo laiko, todėl ėjau laimės ieškoti. Bet ir stipriai pablogėjusios sąlygos nesutrukdė likti be nieko :) .
Kas nustebino, kad pagavau porą lydekaičių, dydžiai nedideli, bet aršios :)

Didžiausias margutis 35 cm, daugiau vien tik neūžaugos.
Paveikslėlis
Reikės žvalgytis į kitus upelius, norisi dar iki šio mėnesio pabaigos virš 40 cm palaikyti.
 #406898   Gedcka V
 17 Rgs 2012 15:27
Na ką, rudenėlis prasidėjo - lydekiukai pajudėjo :cool: . Vakar kaip ir buvom sutarę varyt į vieną vietą su valtim paplaukiot. Bet vėjas buvo per didelis, kad plaukt guminuke :roll:, tad nuvažiavom kitur ir nuo kranto pamėtyt kelioms valandoms. Pradžia nieko gero nežadėjo, vėjas trukdė tiksliai užmest, bet šaudyklių, vis tik, pagaut pavyko. Viena legali, kita ne. O kai vėjas aprimo dar ir ešerys ant voblerio susidomėjo. Žodžiu, rudenėlis atidarytas :) :gutgut
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #407043   marenas
 17 Rgs 2012 19:53
sekmadeni issitempiau fiderista lydeku.rite iki pietu nebuvo net isejymu lydeku link masalu.jau galvojo kad atveziau ne i eldorado o i ismirusius telkinius.
bet prasidejo,ir lydekiukscei auga i dydejancia puse,kad ir peilei sveikata gera pasizymi.gale zvejybos gal kokia pora gal maziau valandos begi fideristas apgaude liktai penkias istrauke.spekit ka uzsidiejas ogi dam ketvirto numerio sukre,kiek mietciau bet man nieko o ramo sukre gomiejosi lydekai ziaurei.tad juokais sakau tai jau lieksi sukriu pirkt :grin: atsako aga astoniolika nusipirksiu,galibut kad dar klaipedoi bus zudykas lydeku jai neaptinks :grin: .sake parduos fiderius,aisku juokauju.
Paveikslėlis
upload picture
o cia ramas patenkintas,jau baigentis uzsikabint ant lydziu gaudymo.
Paveikslėlis
anonymous image hosting
Paveikslėlis
images
Paveikslėlis
anonymous image hosting
Paveikslėlis
images
Paveikslėlis
upload pictures
Paveikslėlis
photo hosting
Paveikslėlis
image
Paveikslėlis
photo hosting

lijant peiliuku nebefotkinau. uzpreita savaite buvom upietakiu tai lb zemas vanduo,mazu daug tingiu kelt foto.ir preita savaite nuotaikos nebuvo tad nekieliau.db ivanuski klausau tai nuotaika geresne apie kuklas ir tucius :grin: :/braj;
 #407433   Artikas
 18 Rgs 2012 17:39
Šiandien ryte nutariau valandėlej prie Neries nueit. Pasivaikščiot, rudeniu pasigrožėt. Galvoju pasiimsiu spina, gal koks ešerėcas ar margažonė pasisisveikins.
Tačiau jie tylėjo. Nesisveikino... :(
Pasisveikino:
Paveikslėlis

Kiršliukas iškart po foto paleistas į savo valdas.

Dar buvo keletas ešeriukų kurie itartinai nesiskyrė nuo masalų dydžių :) visi paleisti atgal. tik vienas keliavo namo grobuoniui:
Paveikslėlis
 #407513   MINDULE
 18 Rgs 2012 20:25
Na va, kazhkurioje temoje prisizhadejau reportazha, tai reikia teseti pazhadus.
Po pavasariniu zhvejybu atejo vasara, kaip ir shtilis mano zhvejybose, pasedejimas prie ezhero gaudant karpiukus, nera ta zhvejyba kuri mane uzhkabina, bet kai daugiau nieko nesumastau, tinka ir tai…
Paveikslėlis

O va tyliais vasaros vakarais buvo ruoshiamasi lashishoms, surishta arti 400 museliu, skirtyngu spalvu ir kombinaciju, labai padeda nervams nuraminti kol nera pachios zhvejybos.
Paveikslėlis

Va taip ir vasara prabego, ir rugsejis ipusejo… Del mashinuko bumso pakeliui i zhukles vieta, teko atideti sezono atidaryma savaitelei, bet pagaliau mes prie upes…
Kadangi domintis tokia zhvejyba informacijos netruksta, jau zhinojau kad zhuvis pasieke mano megstama vieta, nuo jos nusprendzhiam ir pradeti. Sustojam aikshteleje apie 5:30 ryto ir jau be musu stovi gal 12 mashinu… Truputi pikta, nes galejom buti pusvalandziu ankschiau, bet teko laukti naujoku ekipazho kurie velavo. Persirengiu ir su tamsa einu prie vandens net nesitikedamas kad mano megstamas tashkas bus laisvas. Prie vandens laukia siurprizas – tashkas laisvas, greitai stojuosi ir laukiu kol prades shvisti ir bus galima pradeti zhukle. 6:15 – pirmi metimai… tylu, net keista… kazhkas jau traukia, ishtraukia, o pas mane nei bum… kazhkas ne taip, bandau viska nuleisti tam, kad per metus atpratau ir nejauchiu kas ir kaip, o gal neveikia mano surishtos muses, reikia pasitikrinti – na ir zhioplys ash, muse persimetus per vala taip, kad kabliuko kotelis zhemyn zhiuri, o ash dar kazhko tikiuosi… Na nuo zhioplumo vaistu nera. Susitvarkius sistema zhuvies ilgai laukti nereikia, apie 6:30 segu pirma, ir prasideda lakstymas paskui…Jau nepamenu po kelinto uzhkabinimo ishtraukiu pirma:

Paveikslėlis
Pastaroji mane pavaike taip, kaip dar nei viena per visus praejusius 8 sezonus. Vala teko painioti ish po akmenu ir paskendusiu shaku, o paskui dar ir puse shpules numesti, nes susipjove i akmenis, aishku visas tas vargas atperkamas 88cm zhuvyte, kuri po foto sesijos keliauja atgalios…
Veliau i kranta ishprashomos ir kitos zhuvys, kai kurios paleidzhiamos, kai kurias pasiima kolegos atvyke pirma karta, kitos atiduodamos zvejams ant kranto.
Keliatas foto:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Per pirma zhvejybos diena ishtraukiau 5, o kiek buvo uzhsikabinusiu nepasakysiu, nustojau skaichiuoti kai buvo virsh 20… Tevukui mano sekesi sunkiau, bet jis paturejo 18 ir ishtrauke 2 (su mano pagalba)

Sekmadienis, antra zhvejybos diena, parkuojames 5 ryto, esam trechia mashina aikshtelej. Nervai ramus, esu tikras kad stovesiu ten kur noriu. Taip ir yra, mano tashkas laisvas, tik per pora metru du makaronai su muselinemis stovi ir laukia zhvejybos pradzhios. Laukiu ir ash… Sulaukes 6:15 vel pradedu zhvejyba, ish kokio penkto metimo segu pirma, kuri po 10 minuchiu vaikymos pelenda po akmenimsi ir nupjauna vala… O veliau seka ramybe, pradedu keisti tashkus, kol randu ta kur stovi zhuvis. Viena isprashau i kranta, dar kelios nutruksta, tevukas mano ish savo dvieju taip pat 1 ishprasho i kranta. Bet and museliniu makaronu pikta, man pasitraukus su zhuvim, stojasi i mano tashka ir nei zhodzhio ir trauktis nezhada. Ai, bala ju nemate, vistiek nei vienos taip ir nepakirto, jiems turbut labiau pikta nei man, kad kazhkoks emigrantas juos apgaude ant spiningo muse prisirishes.
Nuo 6:15 iki 9:15 apturiu 8 traukinukus, kas yra kokius 3 kartus mazhiau nei diena priesh tai per ta pati laiko tarpa, todel pasikalbeje su tevuku nusprendzhiam keisti dislokacijos vieta ir pasizhiureti kas vyksta kitur…
O kitur tikras kolukis, kuriam tinka trys pavadinimai “Battle Zone”, “Combat Fishing” ir “Slaughter House”, o juos apjungus i viena, gautusi tikrasis variantas… Atrodo visa tai mazhdaug taip:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Bet ten kur zhmones, ten ir zhuvis, visa laika bent jau kas nors vedasi zhuvi, o dazhnai ir 4-5 zhvejai turi pasikabine po traukinuka ar net visa traukini…
Ash vis siulau tevukui persirengti ir valandele kita pazvejoti, bet jis nepasirasho, netraukia jo tokia zhvejyba. O prie antro ar trechio sustojimo ash neapsikenchiu, matau yra laisvas tarpas kur ash tilpsiu ir niekam netrukdysiu, einu i mashina, shoku i bridkelnes ir i vandeni, o ten shokiai ir zhaidimai, per pirmas 30min pasivezhinu su 12. Gal tai nuskambes ir zhiauriai, bet ishtraukti net nemeginau, per toki meskeriu mishka eiti mazhas malonumas, todel zhuviai nuplaukus toliau tiesinamas valas, kad zuvis pasilikus atminima plaukia toliau, o pas mane rishama nauja muse (dazniausiai)… Pasicirkinau ash gal 1,5val. Pora veiksmo foto:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Namo kelias tolimas, todel truputi po 12 baigiam zhukle, bet priesh ishvazhiuojant nusprendzhiu pasizhiureti i vieta apie kuria daug girdejes, bet zhinau kad niekada ten nezhvejosiu. Vaizdai tos vietos tokie:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Jauchiu daugeli sudomino ka ten jie nuo tos sienos veikia… O gi bando sugauti zhuvis kurios kitoje upes puseje po tiltu plaukioja:

Paveikslėlis

Tai va tokia ta pirmoji lashishu medzhiokle… Laukiame kito savaitgalio ir zhiuresime koks veiksmas bus nuvykus i zhvejybos vieta.
 #407540   blight
 18 Rgs 2012 21:06
Aš tai va trumpai. Nupūčiau nuo lengvo fyderiuko dulkes, katras nuo pavasario gulėjo kamputį (tada buvo naudojamas heavy feederis), ir išėjau savaitgalį Nemunan kokį karšinčių pajuokint. Ruošiaus gan rimtai, vien šėrimu svaidant su karmūške užsiėmiau beveik valandą. Na ir rezultate visai smagiai, keletą +/- pustrečio kilo riebulių pagavau. Traukiant tokius jau adrenalino ir smagumo pilnos kelnės. Tik oras kažkos labai drėgnas pasitaikė, tai fotikas užsiožiavo, apsirasojo kaip žolės užrūkęs ir fotkės švelniai tariant visiškai nekokios :oops: :
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #408123   macka
 20 Rgs 2012 14:28
Sveiki,
pirmasis mano reportazas :)
Blightas bande nakti su feederiu karsiokus lupti Nemune, as truputi patingejau ir atlekiau po jo ryte pametyti karmushke :)
Pora kliovu pramiegojau, nepakirtau... trecias kartas nemelavo. Pakertu, guziukas kitam gale... Jausmas keistas, mintyse usiorius, neina i kranta, pakelti neina nuo dugno... nu stipriai nesistengiu, nes kaip jau sakiau mintyse, kad tai ne karsiokas.. po keliu minuciu palengva prisitraukiu arciau, dunksi i dugna ir nors tu ka. Pagaliau pavyko pakelti - visgi karsis. Grizes namo pasveriau - lygiai 2 kg.
Pora valandu ramu. Po poros valandu vel kliovas, bet si syki viskas aisku - karsiokas ir be dideliu sunkumu 890 g karsis jau krante.
Paveikslėlis

Taigi, finale per 6 val. 4 x kliovai, 2 x karshiokai. Uosviene patenkinta, o man daugiau ir nereikia :grin: :/braj;
 #408228   Ricardas
 20 Rgs 2012 20:25
Siandien vidury dienos, nulekiau pasipiningaut, i tokia bala. Balos vienas galas dar dar zvejojamas, gylio gal apie 1-1,5 m. o tolyn tai vis sekleja ir vandes virs zoliu tik 20-30 cm. Lydekas radau priesingam gale, kur vandens nera, bet yra gulbiu ir bebru. Kibimai labai efektingi, tik dydziai zuvu nelabai, nors pora tokiu "jamamu" sukrapsciau.
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis
 #408687   Tadass
 23 Rgs 2012 19:25
Teksto galima sakyt nebus. Keletas foto is si savaitgali vykusiu Jurines zukles varzybu "Neringos taurė 2012". Issamus reportazas bus veliau prie varzybu temos. Aciu visiems uz gera laika :gutgut

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Kai kas, tuo tarpu, su politikais alu gere :lol:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #408779   vanse
 24 Rgs 2012 11:35
Oras šaltėja ne dienom - o valandom.. Bet noras dar pamirkyti meškeres yra didžiulis,
taip ir stengiesi pabėgti nuo darbų.. Penktadienio popietę, "tepėm slides" prie Valinsko tvekinių, kol pasiemėm picos,
kol išvažiavom iš Vilniaus, tai vietoje buvome 16:30.

Paveikslėlis
Kol graužem picukę, ir vienas kitas karpiukas stumdė masalus, kol ..

Paveikslėlis

3,9 kg ;)
Paveikslėlis

Ramuma - aplinkui :
Paveikslėlis

Štai ir draugelį susiradom :))
Paveikslėlis

Jei kas žiūronus turit? galit pamatyti laputę:
Paveikslėlis

Tvenkinukas nuleistas:
Paveikslėlis

Išskrendam, ate, ate..
Paveikslėlis

Tai va trijų valandėlių vakarienė su keliais kibimais, du krante :3,9 ir 3,5 :)

V.
 #409000   Sokratas
 24 Rgs 2012 20:56
šiandien vakarop pavyko ištrūkti prie Ventos. Vyrai aplinkui plūdinukėm gaudė kuojas, o aš užsimečiau fiderį. Jie traukia neblogai., o aš sėdžiu, vienas kitas viršūnės pavirpinimas,bet pakirst nepavyksta... Vis mažinu kablius, jau nusileido saulė, jau pradėjo temt, jau užrišau 12-o nr Gamakatsu...
Pagaliau kažką normalaus pakertu ir ištraukiu karšiuką. Bandau paveiksluot, nusėdęs fotiko akumas....

Paskui tuoj pat ištraukiau kuoją ir vėl virpinimai, vėl nebepakertu. Visai sutemo, o pasišviest neturėjau su kuom, teko vyniotis namolio...

Paveikslėlis
upload picture
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 18
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė