Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #414885   slavikas
 15 Spa 2012 20:00
Trejus metus gaudau su Avidu svoriais iki 14gr., brangių pintuku nenaudoju, kol kas jokių žymių.
 #414997   shelwius
 16 Spa 2012 08:28
Rapolas rašė: Na ir palyginai Nemuną su Nerimi..
Po poros žvejybos Nemune, jei žiedų su muilu nenuplausi, tai pintą valą visą "supurvinsi".
Neris po Nemuno- beveik "krikštolas" ;-)
Neris Kaune žymiai daugiau turi "murzinumo" nei Nemunas. Nemune drąsiai 3-4 žūkles padarau neplovęs žiedų, o Nery vos 1-2.
 #414998   SauliusM
 16 Spa 2012 08:29
slavikas rašė:Trejus metus gaudau su Avidu svoriais iki 14gr., brangių pintuku nenaudoju, kol kas jokių žymių.
13 metu gaudau su avidu svoriais iki 50gr kolkas jokiu zymiu ant ziedu... va tik katinas nagus i rankena pasigalando ir kamsti biski isdraske, bet ne toj vietos uz kurios su ranka laikai(foregripa apdraske), tai mane mazai jaudina.... :-D
 #414999   SauliusM
 16 Spa 2012 08:30
shelwius rašė:
Po poros žvejybos Nemune, jei žiedų su muilu nenuplausi, tai pintą valą visą "supurvinsi".
Neris Kaune žymiai daugiau turi "murzinumo" nei Nemunas. Nemune drąsiai 3-4 žūkles padarau neplovęs žiedų, o Nery vos 1-2.
su salyga kad nemunas auksciau santakos su Nerim, kur visas shudas kauno mariose nusistovejes... zemiau santakos, tai taipsakant...
 #415002   SauliusM
 16 Spa 2012 08:41
WooHoo rašė:Čia gal šiek tiek ne į tema, bet stipriai nepykit :)
Pažiūrėjau vieną video ir prisiminiau Sauliaus pasaskymą :)
SauliusM rašė:...nu o "sausi" kotai tai ne kolukieciam zvejot su tokiais ir stilium "tempk ja cia"...
Turbūt kažką panašaus turėjau omenį:
http://www.youtube.com/watch?v=QRw8b22X ... el&list=UL
:)
jo butent. ypac 0:58 isvis ziauru. nu bet aisku Restive ta leidzia. siaip sakyciau MC Restive yra labai rimta konkurencija Avidam kroikso. tik kad nieks anu neveza i Lietuva padoriai, tai ir ner tos konkurencijos. isvis paskutiniai kokie 2-3 metai MC produkcija mane stebina smarkiai.
 #415009   Rapolas
 16 Spa 2012 09:02
Xrapas rašė:Mano wildriveriui bene dešimtmetis...upėj neeksploatuotas, tik ežeruose. Žiedukai praktiškai "nuliovi", jokių pintuko pėdsakų :donknow'
Maniškis WR (8.6 ppėdos) irgi panašaus amžiaus, daugiausia ežeruose (ir ant velkės) naudotas ir keletą kartų Neryje bei Šventojoje. Tai ne tik, kad žiedeliai sveikut sveikutėliai, bet ir rankena beveik kaip "nuliova", nes tik nupirkęs padengiau kažkokiu skysčiu, gautu iš vieno žvejo :-D
 #415077   Rapolas
 16 Spa 2012 11:24
looking4snow rašė:Kas per skystis, kokia jo funkcija?
Tai jei žinočiau, būčiau parašęs. Matomai, viena iš jo (skysčio) funkcijų- apsaugoti kamštį nuo purvo ;-)
 #415130   Maukis
 16 Spa 2012 13:34
SauliusM rašė:
WooHoo rašė:Čia gal šiek tiek ne į tema, bet stipriai nepykit :)
Pažiūrėjau vieną video ir prisiminiau Sauliaus pasaskymą :)
SauliusM rašė:...nu o "sausi" kotai tai ne kolukieciam zvejot su tokiais ir stilium "tempk ja cia"...
Turbūt kažką panašaus turėjau omenį:
http://www.youtube.com/watch?v=QRw8b22X ... el&list=UL
:)
jo butent. ypac 0:58 isvis ziauru. nu bet aisku Restive ta leidzia. siaip sakyciau MC Restive yra labai rimta konkurencija Avidam kroikso. tik kad nieks anu neveza i Lietuva padoriai, tai ir ner tos konkurencijos. isvis paskutiniai kokie 2-3 metai MC produkcija mane stebina smarkiai.
Ne tik Restive, bet ir kiti Major craft spiningeliai turi puikias savybes. http://www.youtube.com/watch?v=f9E3vLwNIgM
Atkreipkit demesi, koki dideli vobleri ir kaip toli numeta, sugeba patvicint ir kaip greitai susitvarko su tuo bassu. O spiningelis MC Slicer 1,75-7g. uzmetimo light kotelis. As ir pats negaliu atsidziaugt savo 3-10,5g. uzmetimo Go.Emotion spiningeliu. Ir starkius Atmatoje ir dabar 2-3 kg. lydekas senvagese tvarko "kaip vyras". Ir masala kartais virs 25 gr. pametau, kai nuplaukiu i gilesne vieta ir tingiu traukt galingesni kota. O zvejot su tokiu 106 gr. sverianciu koteliu vienas malonumas. Zodziu Major Craft tikrai moka pagamint blankus ir matyt ne be reikalo siuo metu lyderiauja Japonijos rinkoje.
 #415135   SauliusM
 16 Spa 2012 14:06
Rapolas rašė:
Matomai, kad šito funkcija lb panaši, tik aš buvau gavęs paprastam plastmasiniam indely ( be etikečių), tai negaliu pasakyt, ar tiksliai tas pats buvo, ar ne.
jei gavai is TO zvejo, apie kuri as galvoju, tai labai tiketina, kad sitas.
 #415147   Rapolas
 16 Spa 2012 14:56
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:
Matomai, kad šito funkcija lb panaši, tik aš buvau gavęs paprastam plastmasiniam indely ( be etikečių), tai negaliu pasakyt, ar tiksliai tas pats buvo, ar ne.
jei gavai is TO zvejo, apie kuri as galvoju, tai labai tiketina, kad sitas.
Tikrai žinau du dalykus: 1) nei aš Kašpirovskis; 2) nei aš iš Kašpirovskio gavau ;-)
 #415152   SauliusM
 16 Spa 2012 15:04
parasiau i privata, kad nereiktu be reikalo vargint ekstrasensoriniu sugebejimu...
 #415155   Rapolas
 16 Spa 2012 15:21
shelwius rašė:
Aš Nemune aukščiau Alytaus (dažniausiai) gaudau, o Neryje nuo Prienų (prie pasienio su Baltarusija) iki Čiobiškio km.
Tik nesakyk, kad tas visas "brudas" į Nemuną, kur tu žvejoji Neryje, nuo mūsų "pareina" :-D
 #415156   SauliusM
 16 Spa 2012 15:23
Rapolas rašė:
shelwius rašė:
Aš Nemune aukščiau Alytaus (dažniausiai) gaudau, o Neryje nuo Prienų (prie pasienio su Baltarusija) iki Čiobiškio km.
Tik nesakyk, kad tas visas "brudas" į Nemuną, kur tu žvejoji Neryje, nuo mūsų "pareina" :-D
i nemuna zemiau kauno tai didziaja dalim taip, tas brudas pareina is neries. nes tas brudas kur pareina nuo Batkos tai nuseda Kauno mariose ir nuo HESo iki santakos su Nerim (keletas kilometru Kauno miesto ribose) Nemunas yra ganetinai skaidri upe.
 #415160   Rapolas
 16 Spa 2012 15:34
SauliusM rašė:
Rapolas rašė: Aš Nemune aukščiau Alytaus (dažniausiai) gaudau, o Neryje nuo Prienų (prie pasienio su Baltarusija) iki Čiobiškio km.
i nemuna zemiau kauno tai didziaja dalim taip, tas brudas pareina is neries. nes tas brudas kur pareina nuo Batkos tai nuseda Kauno mariose ir nuo HESo iki santakos su Nerim (keletas kilometru Kauno miesto ribose) Nemunas yra ganetinai skaidri upe.
Nu aš tai žiedus tai atvirkščiai plaunu, po Neries 3-4 žvejybų, o po Nemuno 1-2 žvejybų. Kartais abiem atvejais (kai laiko turiu) po kiekvienos žvejybos (čia kaip zelionkų prisivalgius, kad smėlis tarp dantų negirgždėtų:D). Bet nesipykim dėl šiito, geriau gal jonaviškius kokius apkaltinkim ;-)
 #415165   SauliusM
 16 Spa 2012 15:41
jei atvirai, tai gyvenime turbut ziedu ploves nesu... :lol: nors tiek Nemune, tiek Nery zvejoju labai daznai. bezvejodamas visa kota vandenin panardini, pamakaluoji ir nusiplauna jei jau sluoksnis uzauges buna :-D
 #415167   Rapolas
 16 Spa 2012 15:47
SauliusM rašė:jei atvirai, tai gyvenime turbut ziedu ploves nesu... :lol: nors tiek Nemune, tiek Nery zvejoju labai daznai. bezvejodamas visa kota vandenin panardini, pamakaluoji ir nusiplauna jei jau sluoksnis uzauges buna :-D
Nieko tokio ,zelionkos irgi ne visur Lietuvoj auga :-D
O automobilį aš irgi tingiu kartais pats nusiplaut- "panardinu" plovykloj po šepečiais ,bet kotą- praktiškai visada pats plaunu :/brazasista
 #415178   SauliusM
 16 Spa 2012 16:48
Rapolas rašė:...kotą- praktiškai visada pats plaunu :/brazasista
pilnai suprantamas dalykas, nes jei kokia moteriske"sanitare" samdytis "kotui nuplaut" tai zmona supykt gali :-D
 #415198   Rapolas
 16 Spa 2012 18:22
Jei tu St.Croix Avid-us taip nemune ir neryje "makaluoji", tai tuomet aišku ir SIC-ai pinto valo gali neatlaikyt :-D
p.s.: išpardaviau aš st'croix-us, liko tik WR ir perėjau prie G.Loomis STR kotų ;-)
 #415223   SauliusM
 16 Spa 2012 19:24
Rapolas rašė:Jei tu St.Croix Avid-us taip nemune ir neryje "makaluoji", tai tuomet aišku ir SIC-ai pinto valo gali neatlaikyt :-D
taigi rasiau, kad man net alkonitas jau 13 metu laiko ir vargo nematau.
 #415233   Rapolas
 16 Spa 2012 19:56
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Jei tu St.Croix Avid-us taip nemune ir neryje "makaluoji", tai tuomet aišku ir SIC-ai pinto valo gali neatlaikyt :-D
taigi rasiau, kad man net alkonitas jau 13 metu laiko ir vargo nematau.
O aš apie "alkonaitus" nieko ir nerašiau :-D
Ir beje, naujose kryžių serijose (kad ir pvz. legendų ) anų kaip ir nebematyt ;-) Ir šiaip, net sąlyginai pigiuose kotuose (apie ~130$, pvz. TFO) jau sustatyti SIC-ai.
 #415244   SauliusM
 16 Spa 2012 20:07
tai legenduose ju ir nebuvo kiek zinau. ten berods visada SiC stovejo, o alkonitai visada stovejo ir tebestovi aviduose. ai nu, legend tournament kas yra tarpas tarp avido ir legend elite alkonitai stovejo.
 #415266   Kipas
 16 Spa 2012 20:40
Rapolas rašė: p.s.: išpardaviau aš st'croix-us, liko tik WR ir perėjau prie G.Loomis STR kotų ;-)
del kokiu priezasciu pakeitei brenda ir kokius skirtumus izvelgi??
 #415273   Rapolas
 16 Spa 2012 20:49
Kipas rašė:
Rapolas rašė: p.s.: išpardaviau aš st'croix-us, liko tik WR ir perėjau prie G.Loomis STR kotų ;-)
del kokiu priezasciu pakeitei brenda ir kokius skirtumus izvelgi??
Žymiai minkštesnis ir švelnesnis mano naujasis brendas GL ;-)
 #415352   shelwius
 17 Spa 2012 07:59
SauliusM rašė:va tik katinas nagus i rankena pasigalando ir kamsti biski isdraske, bet ne toj vietos uz kurios su ranka laikai(foregripa apdraske)
Aš pamatęs taviškį Avid'ą ir pagalvojau, kaip čia taip sugebėjai tą kamštį iškandžiot :-D ;-)
 #415582   HazeNN
 17 Spa 2012 20:44
man idomu pasidare kaip su tais kreivais blankais ar vizualiai matos paziurejus i meskere ar ten reikia su viena akim zlibint i ta galune ar ji kiek pasikreipus ar kas ? kaip ten atpazint ar viskas tvarkoj ar ne kad koki kreiva nenusipirkt :D
 #415605   SauliusM
 17 Spa 2012 21:32
lazerini nivelyra i parduotuve neskis blanko tiesumui pasimatuot, kai koto pirkt eisi :roll:
  • 1
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė