Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #417219   Sokratas
 24 Spa 2012 17:30
Liveris rašė:Dar variantas naudot koki Jig kota :D
Žinau tokį varijantą, jis man tiktų, praverstų tada, jei bežvejodamas sulaužyčiau savo vienintelį fiderį... :)
O taip tai ne... Kažkada, labai labai seniai teleskopas man tarnavo ir kaip plūdinė, ir kaip dugninė, ir kaip spinigas kietas, ir kaip spiningas minkštas. Ačių Die, tie laikai jau tolima praeitis :lol:
 #417283   Edmis
 24 Spa 2012 20:17
Pasiziuriu,ka rasote,kokiais kotukais gaudote,tai :shock: Ar jus cia kulturizma propaguojate,ar zvejyba?!?!?!Pikerius naudojate/rekomenduojate vos ne po 300 gr.svorio 'viarkt ,kai fyderiai ir ilgesni ir lengvesni,o ka bekalbet apie normalu pikeri.Vienas is geresniu pikeriu-Shakespeare Mach2 XT Wand.Turiu as,Renaldas turi irgi toki.Bent jau as nesiskundziu.Lengvutis,liaunutis,plonutis...4 virsuneles.Kaina vidutiniska.Ko dar bereikia pikeriui?!?!?!
 #417289   renaldas
 24 Spa 2012 20:39
Kai neturejau kitokio pikerio, tai nenorejau ir rasyt, bet siaip Edmis gerai sako, man tas kotukas vo ne kaip spiningas, su viena ranka uzmest gali, ir linksta vos ne nuo rankenos, bet koki suduka traukiant gerai ji papurto.
 #417296   Edmis
 24 Spa 2012 21:04
Tikrai gana jautrus pikeriukas.Sambesnei kuojikei agresyviau kibus-smugis jauciamas i ranka.O dar valas monofilas.Tai kas butu,jei butu pintukas?!?!Traukiau su tuo Shakespeare karpiuka Kauno mariose.Valas monofilamentinis 0,14,pavadelis 0,10.Tai jausmas nerealus.Istraukiau ta karpieca ~800gr.,bei dar du didesni nuplese pavadelius.
 #417308   Edmis
 24 Spa 2012 21:58
Situ pikeriu jau nebera Lietuvoje,nebent atsitiktinai rastum kokioje parduotuveleje.Rudeni paskutinis nupirktas.Kaina buvo 299 lit.
p.s. dar gali kreiptis i dalyvi "bobis"-jis zino,kur ju gauti Lietuvoje,sake,jam tai ne problema :-D .Dargi ir ilgesniu gali parupinti :lol:
 #417535   Taddas
 25 Spa 2012 18:29
Edmis rašė:Pasiziuriu,ka rasote,kokiais kotukais gaudote,tai :shock: Ar jus cia kulturizma propaguojate,ar zvejyba?!?!?!Pikerius naudojate/rekomenduojate vos ne po 300 gr.svorio 'viarkt ,kai fyderiai ir ilgesni ir lengvesni,o ka bekalbet apie normalu pikeri.Vienas is geresniu pikeriu-Shakespeare Mach2 XT Wand.Turiu as,Renaldas turi irgi toki.Bent jau as nesiskundziu.Lengvutis,liaunutis,plonutis...4 virsuneles.Kaina vidutiniska.Ko dar bereikia pikeriui?!?!?!

Nesupyk,bet is tavo rasliavos susidaro vaizdas,kad tu su fideriais ar pikeriais spiningaut ruosies,kad tau jau super lengvu reik,arba tu juos pastoviai rankose laikyt ruosies.Reik biski laseko imest ir tada nebus jau jie tokie sunkus .Man patinka liaudis,kur prisiperka sustriausios irangos,o zvejyboj su ja sasalina.As sutinku,lengvesniu kotu smagiau zvejot,bet nereik,sakyt,kad su sunkiasniu neina pazvejot
 #417543   Skridžas
 25 Spa 2012 18:47
Taddas rašė:Nesupyk,bet is tavo rasliavos susidaro vaizdas,kad tu su fideriais ar pikeriais spiningaut ruosies,kad tau jau super lengvu reik,arba tu juos pastoviai rankose laikyt ruosies
Žinok buna tokiu žmonių kurie rankose laiko ,ir nemegsta spoksoti i kabančias beždžiones :roll:
 #417564   Edmis
 25 Spa 2012 19:21
Taddas rašė:Nesupyk,bet is tavo rasliavos susidaro vaizdas,kad tu su fideriais ar pikeriais spiningaut ruosies,kad tau jau super lengvu reik,arba tu juos pastoviai rankose laikyt ruosies.Reik biski laseko imest ir tada nebus jau jie tokie sunkus .Man patinka liaudis,kur prisiperka sustriausios irangos,o zvejyboj su ja sasalina.As sutinku,lengvesniu kotu smagiau zvejot,bet nereik,sakyt,kad su sunkiasniu neina pazvejot
Mano"rasliava" orieantuota i fyderine/pikerine zvejyba.O tu,kaip supratau,megsti palikes kota ant atramu, biski "pamiegoti",propaguoji labiau dugnine zvejyba,o ne fyderine,jei nezinai,kokiu intensyvumu fyderiu zvejojama.Tuom ir skiriasi,fyderis nuo dugnines,kad aktyvesne zvejyba ir kotas daugiau rankose laikomas,nei dugnineje zvejyboje.Arba nesi dar intensyviai zvejojas su sunkesniu kotu smulkios zuvies.Atvyk,ponuli,i varzybas ir sudalyvauk su savo padoriai sverianciu fyderiu,tada snekek.Petys skaudes,nuo intensyvaus "darbavimosi",nebenoresi su tom "stangom" daugiau zvejoti.Plius su tuo sunkiu kotu nejausi uzkibusios smulkios zuvies.Bent jau pas mane, kuo toliau,tuo kotai lengveja.Kita karta,kai smulkme kimba,tai koto rankena,net ant atramos nededu-laikau ant kojos,kad iskart pakirsti galeciau.Va,tu taip pabandyk pamojuoti su sunkiu kotu,tikrai nepeiksi lengvesnio.Aisku,nieks nedraudzia ir su jusu rekomenduojamais nelengvais kotais zvejoti,bet niekaip nesuprantu,kam tokius rinktis,kai uz ta pacia kaina gali pasimti perpus lengvesni ir ne prastesni kota?!?!?Zvejoti gali ir su sluotkociu,prisitaises prie jo ziedelius-nieko nekainuos kotas.Bet koks malonumas su tokiu zvejoti?!?!?Nusipirksi sunku kota,pazvejosi,pamatysi pas kolega gera,lengva pikeriuka,garantuoju-bus minciu ir paciam lengvesni isigyti.
p.s. kai rinkausi Shakespeare pikeri,tai jau tada turejau minciu su juo ir paspiningauti drop shot budu.Po teisybe,tai taip ir neisbandziau,nes pastoviai fyderiu zvejoju.Bet manau,kad visai gerai tiktu su kieciausia virsunele padropshotinti.Bandziau tik trumpai pametyti lengvas blizgutes,tai puse velnio...man,kaip ne profui spiningistui tinka. "Man patinka liaudis,kur prisiperka sustriausios irangos,o zvejyboj su ja sasalina"-sita minti kuo puikiausiai galima man priskirti :) Jau ne viena karta taip apie save esu pagalvojes
 #417574   renaldas
 25 Spa 2012 19:34
Del to issireiskimo "Man patinka liaudis,kur prisiperka sustriausios irangos,o zvejyboj su ja sasalina", reik suprast paprasta dalyka, jokia iranga pati negaudo, ji tik padeda gaudyt ir priklausomai nuo jos kokybes, mes zvejai, jauciam didesni ar mazeni malonuma zvejot, o rezultatai priklauso nuo pacio zvejo.
 #417576   Taddas
 25 Spa 2012 19:35
Edmi,gal nereik lele apie varzybas,jei jose nedalyvaves buciau,tai gal ir tyleciau,bet dabar ,va kazkaip taves varzybose gal ir nemaciau,o gal ir nepazystu,aisku jei kalbant apie FCL cempa.

Taip as tas tavo stanagas vadinamas laikau irgi rankose ir kazkaip nei ranku skauda nei ka ,beje smulkme su jais galima tap pat laimingai gaudyt ir viska jaust.
 #417581   Edmis
 25 Spa 2012 19:46
Vakar isbandziau Maver komplekto fyderi.Gaudziau su 3,30m.ilgio,90gr.ismetimo fyderiu,kurio svoris 178gr.Kas nustebino,tai,kad traukiau sprindines kuojikes apie 20 gr.svorio ir jas jauciau per kota :shock: Su jokiu kitu mano turetu,ar turimu,fyderiu tokio jautrumo nebuvo.O fyderiu apturejau nemazai ir ne paciu pigiausiu.Traukiamas karsiukas,kokio 150gr.svorio,atrode lyg viso kilogramo. Tai traukiau ji atsargiai,net atsistojes :lol: Susidaro ispudis,kad kuo lengvesnis kuotas ,tuo labiau jautresnis.
 #417593   Edmis
 25 Spa 2012 20:02
Pasiziurejau i sarasus-tikrai Tadas vienas :lol: :gutgut Pasirodo chempions ir cia lankosi ... ''plot

Jei toliau i teme kalbant,tai niekur nesakiau,kad su "sunkiu"kotu nepazvejosi.Pavejosi.Kaip ir su Lada gali vazineti,bet jei uz tuos pacius pinigus gali ir Mersa pasimti,tai kam ta Lada pirkti.Tiesiog mano mintis ta,kad uz rekomenduojamu fyderiu kaina,galima nupirkti ir lengvesni ir neprastesni pikeri.O sunkesni nusipirkes,paskui lengvinsi,lengvinsi,lengvinsi....Kaip reklamoje-karta parages negali sustoti :lol:
 #417630   RoBass
 25 Spa 2012 21:29
Esu nusipirkes toki kotuka, bandziau tik vienoje zvejyboje. Visai patiko, lengvas, tvarkingai padarytas, tik gal per daug fast'as, traukiant zuvi 100-150gr. (sveriau, isbandziau svarstykles :) ) galima sakyti linksta tik virsunele, noretusi biski lankstesnio,reikes priprasti, su tokiais fastais nezvejojau, bet kaip uz tokia kaina tai visai geras pikeriukas....ir kas megsta fastus, tai patarciau.
http://www.zvejybosreikmenys.lt/meskere ... -li-feeder
 #417894   kamstis
 26 Spa 2012 20:21
[quote="renaldas" O del Maveriu ner ko stebetis, jie tikrai pagal kaina superiniai kotai, Hamis turejo, tikrai orinis ir minkstas kotas.[/quote]

Smulkmei. :gutgut bet kauno mariu buratinams :roll: perskystas :cig.
 #417984   Sokratas
 27 Spa 2012 11:24
na ir kaip dabar žinot, pinokis aš ar ne? Gal testai kokie yra pasitikrinimui?

nes jau čia pagal tą pasakymą reik suprasti, kad jei pinokis esi, neišmoksi niekada.
 #417989   eLPi
 27 Spa 2012 12:06
bobis rašė:na ir kaip dabar žinot, pinokis aš ar ne? Gal testai kokie yra pasitikrinimui?

nes jau čia pagal tą pasakymą reik suprasti, kad jei pinokis esi, neišmoksi niekada.
"buratinas, pinokis" - čia jie turėjo galvoje karpiukus iki 1 kg, o ne tave :lol:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė