Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #437362   Mangiz
 08 Sau 2013 07:16
Nu man tik klausimas jei gerai, tai kodel kitas balionas ( ir priekinis ir soninis ) normalus liko...
Kazkaip nesinori kad nauja valtis taip prikolintu kai paskutines santaupas suinvestavau :)
Gal dar kas paprotins? :)
 #437375   Rapolas
 08 Sau 2013 08:54
Mangiz rašė:...Gal dar kas paprotins? :)
Gali būti, kad per ventilį leidžia, patikrink.. nelabai tikiu, kad būtų kitoks variantas naujoj valty;)
 #437381   Mangiz
 08 Sau 2013 09:04
Rapolas rašė:
Mangiz rašė:...Gal dar kas paprotins? :)
Gali būti, kad per ventilį leidžia, patikrink.. nelabai tikiu, kad būtų kitoks variantas naujoj valty;)
Ideja! kaip man nedashuto :) tikesimes nedavershta rasiu po darbo :) Dekui!
 #437389   Mangiz
 08 Sau 2013 09:14
Nu tai va dabar tikiuosi kad vintili dasukti reikia ar siaip neuzsukes gerai buvau...
is ryto dar pripuciau zesiu ka po darbo rasiu. Jei issileidusia tai vintili bandysiu tvarkyt..
Jei ne jis, tai valti keisti :/
 #437533   Andrius0522
 08 Sau 2013 16:13
Mangiz rašė:Nu tai va dabar tikiuosi kad vintili dasukti reikia ar siaip neuzsukes gerai buvau...
is ryto dar pripuciau zesiu ka po darbo rasiu. Jei issileidusia tai vintili bandysiu tvarkyt..
Jei ne jis, tai valti keisti :/
jei dasukes neisgausi rezulato nekisk pirstu,vezk valti ir keisk y kita...pamatys kad kisai rankas apsizenysi su brokuotu daiktu!!!
 #437576   MaxXMeridiusLT
 08 Sau 2013 17:21
pasiziurek aisku ventilius.Bet nenorek ,kad tau per nakti ji visai nepabliukstu.Bent jau maniske siek tiek pabliuksta,bet isplaukt galiu drasiai nieko nepusdamas.Ai va dar pasiziurek ar neprispaudi snuriuko,kur ant ventyliaus virsaus uzsisuka,sis gerai uzsuktas irgi turetu hermetizuoti,tai tiek:)
Bet ale chebra negi niekas neturi to traxxis variable minn kotos,ar tikrai ten zenkliai mazesnes sroves vartojimo?
 #437605   savas
 08 Sau 2013 18:46
Tvarkinga valtis neleidzia pro niekur. Net kitaiska... Praita ziema nesildomam garaze "Maximine" pusle per visus salcius isbuvo ir pavasari beveik kieta atradau, nors maniau kad tik draiskanas rasiu.
Pasirodo ir tos pliazines pakankamai patvarios (jau trecia sezona neisleista laikosi, tik dugna kazkur prarabinau - naudoju kai ant greicio reikia iki upes nusinest kokiai valandai). O tikejausi, kad tik kelis kartus panaudosiu, nes pirkau per kazkoki ispardavima uz 30 litu, vietoj 200 su biskiu.
Ai, tiesa, irklus tai per viena karta sulauziau... :oops: Ale dar geriau irgi "maksiminiai" juodi su aliumo kotais tiko, taip pat per ispardavima isigyti.
 #437608   Vitolis
 08 Sau 2013 18:57
Mano buvusioji Honda viens balioniuks per savaitę truputį nusibezdėdavo. Nuo pat naujos. Ytariau, kad irgi per ventilį. Bet kai nedaug leisdavo, tai nieko ir nedariau. O va Promarine kai pripūčiau rudenį, tai taip ir tebekabo garaže :gutgut Geriau gal tu neeksperimentuok, o vežk ją atgal ir tegu pakeičia.
 #437613   Vitolis
 08 Sau 2013 19:08
MaxXMeridiusLT rašė:Kazkaip nemates pirkt "Honda" valcikiu,Vitoli LT pirkai?
Hondos centre visokių. Tik kainos jau aukštesnės jų. Bet užtai atitinka kokybę. Tvirtos, Balionai dideli, padarytos kai tikro japono, nors gamina jas korejiečiai. Vien žo, vienos geriausių, ką galima rast pas mus LT.
 #437727   Mangiz
 09 Sau 2013 07:01
Na ka, vakar po darbo dasukau vintili ( patikrinau to baliono kur neissileido jau nei kiek nebesisuko, issileidas dar kiek pasisuko ).
Siandien is ryto radau kieta, valio! Problemos nebera! :)

Dekui visiem uz patarimus, laukiam atsiliko :) *PYP* kad ilga ziema nusimato.. :D
 #437863   Vitolis
 09 Sau 2013 13:32
Likau visai be geldos. Tai va. Nusprendžiau ieškotis ko nors lengvo, nes tąsytis su sudedamom grindim jau nebėr nei noro, nei sveikatos. Plastiką irgi turėjau. Nenoriu. Turėtų būt su Airdecu ir galiniu transu,(stacionariu) kad kokią nedidelę benzinką galima būt pakabint.Daugiausiai plaukioju mažose ir vidutinio dydžio balose. Peržiūrėjau galybes rusiškų forumų, mūsiškių, bet info nelabai ir randu. Noriu, kad būt kuo didesni balionai ir kilis (būtinai) su plokščiu dugnu jau turėjau. Kai didelis vėjas, tai sunkoka susitvarkyt su kursu. Ne pati mažiausia. Kad ir bobulė tilptų pasiplaukiot iš bėdos :) ir subinei nebūt per kieta sėdint ant grindų :-D Tokiu atveju ne žvejybai o tik šiaip, pramogai :) Tai va. Apsistojau prie Quicksilver Ultra Light 250. http://www.quicksilver-inflatables.com/ ... ight%20250
Bet kainikė tai ne vaikiška :mėlynvarla Nors Quicksilveriai šiaip giriami už jų kokybę. Kitų gamintojų mažesni balionai. O sėdėt kai keliai aukščiau smakro, nesinori. Gal kas žino kokių kitokių panašių variantų?
 #437897   Rapolas
 09 Sau 2013 14:50
Vitolis rašė:... O sėdėt kai keliai aukščiau smakro, nesinori. Gal kas žino kokių kitokių panašių variantų?
Aš tai pasidariau lentą, kurią aptraukiau paminkštintu sintetiniu audiniu (galima ir parolono pakišt), ir kurią tiesiog uždedu ant balionų viršaus. Tuomet keliai visuomet gaunasi žemiau smakro, ir kojos mažiau pavargsta. Kad lenta stabiliau laikytųsi, ją įkišu tarp apsauginių virvių, kurios yra ant bortų viršaus. Į tokį suoliuką dar galima įtaisyti laikiklius spiningams, jeigu pavelkiaut užsimanau. Tai tiek, trumpai;)
 #437902   Andrius0522
 09 Sau 2013 15:06
Vitolis rašė:Likau visai be geldos. Tai va. Nusprendžiau ieškotis ko nors lengvo, nes tąsytis su sudedamom grindim jau nebėr nei noro, nei sveikatos. Plastiką irgi turėjau. Nenoriu. Turėtų būt su Airdecu ir galiniu transu,(stacionariu) kad kokią nedidelę benzinką galima būt pakabint.Daugiausiai plaukioju mažose ir vidutinio dydžio balose. Peržiūrėjau galybes rusiškų forumų, mūsiškių, bet info nelabai ir randu. Noriu, kad būt kuo didesni balionai ir kilis (būtinai) su plokščiu dugnu jau turėjau. Kai didelis vėjas, tai sunkoka susitvarkyt su kursu. Ne pati mažiausia. Kad ir bobulė tilptų pasiplaukiot iš bėdos :) ir subinei nebūt per kieta sėdint ant grindų :-D Tokiu atveju ne žvejybai o tik šiaip, pramogai :) Tai va. Apsistojau prie Quicksilver Ultra Light 250. http://www.quicksilver-inflatables.com/ ... ight%20250
Bet kainikė tai ne vaikiška :mėlynvarla Nors Quicksilveriai šiaip giriami už jų kokybę. Kitų gamintojų mažesni balionai. O sėdėt kai keliai aukščiau smakro, nesinori. Gal kas žino kokių kitokių panašių variantų?
http://parduotuve.spiningavimas.lt/quic ... dugnu.html

patariu,jei is tokiu rimtesniu tai va,tokia turiu,tik cia sioks toks atseit patobulinimas sitos naujesnes,ne virves ysikibimui o juosteles...db man atrodo sestas sezonas plaukiosiu su savaja jei ne 7as bus ateinanciais metais,tai visus tuos metus ja kiekviena zvejyba surenku isrenku susukta vezioju...jokiu kolkas problemu,pora kartu nuo priekabos nuleke vaziuojant,tai gerai ant pusliu galo plastmases,ant ju krito tai siek tiek paskuto tas pusliu plastmases,tiek bedu :)aisku tokia gali pasiziureti kazkur kitur ,bet kaip orentyra ymeciau tau modeliuka,gal net rasi senesni modeli nors praktisaki viskas tas pats,Prancuzijoje maciau dar yra senu modeliu-tokiu kaip mano...
 #437928   Vitolis
 09 Sau 2013 16:22
Dėkui. Tačiau jei skaitei mano postą, tai kalba buvo apie Airdec modelį. Forumietis Vytiocha buvo rašęs truputį apie tokio modelio valtį, su tokia jam teko plaukiot. parašiau jam, bet kol kas neperskaitė mano žinutės.
 #437949   Andrius0522
 09 Sau 2013 17:04
Vitolis rašė:Dėkui. Tačiau jei skaitei mano postą, tai kalba buvo apie Airdec modelį. Forumietis Vytiocha buvo rašęs truputį apie tokio modelio valtį, su tokia jam teko plaukiot. parašiau jam, bet kol kas neperskaitė mano žinutės.
;uolrait
 #438027   vytiocha
 09 Sau 2013 22:25
Tik is darbo tai ir pasistengsiu atsakyt apie airdec valteles.Ta valtele kur turejau pardaviau i Rokiski visai netoli taves Vitoli.Ja buvau pirkes uz 1200lt is ebejaus.290 ilgis jinai buvo 8cm platesne nei valteles su kietu dugnu,balionas 43cm.Pilnas svoris 39-40 kg.As naudodavau su vienu suoliuku ir ji isistatydavau jau prie vandens.Tai tampyt reikedavo apie 31-32kg kazkur.Tai buvo labai talpi,dideles keliamosis galios valtike 580kg.GAlima buvo kabint iki 10ag.As kabindavau savo garsiaja 9.9-15 jamaha ir du su sunum po 100kg raizydavom apie Kiaules nugara paskui starkius.Vienintelis minusas tu valteliu tai pripust su paprasta kojine ir netgi su dvieju eigu neidavo tiek kiek reikia iki visisko kaifo-0.8atm.Jei daba ieskociau sau 270airdec imciau honda ar suzumara ju dugno konstrukcija vientisa su korpusu ir tai duoda geresni standuma.Vitoli nebutinai tokia kaina moket uz nauja-mano EXCEL-290 buvo idealios bukles nors ir naudotas.Ten netoli tau iki Rokiskio jei pro ten kur vaziuosi brukstelsiu to vyruko telefa paciupinesi rimta daikta gyvai.
 #438243   Vitolis
 10 Sau 2013 15:03
Airis rašė:kodel jos tokios sunkios su tais airdeckais? su lentelem tik 30 sveria,o cia visas 10 kg plius. gal ant dugno dar kazkas dedasi?
bbž. Va užtai ir klausinėju, bet matyt nelabai kas tokias tąso. O išbandyt norėtūsi. Kai skaitinėju nemažai ta tema, tai kalba, kad reiktų žiūrėt ne su Airdeku, na jų tipo dugnas visai atskirai išimt galima ir kaip čiužinys poniai paežerį prigult, o tos, kur dugnas išvien su balionais, neišimamas ir atseit ans yr daug tvirtesnis ir kietesnės grindys tada gaunasi ir dar nemažas + tas, kad tada bortai gaunasi aukštesni nei su Aird. kuris kai isideda į vidų, tai vidaus tūris žymiai sumažėja. Bet man svarbiausias kliausymas pasistoja, kodėl tos valtys tokios brangios išein. Na su kietu dugnu už 3 kusokus jau tikrai rimtą gali paimt. O tokią, tai tik iki 250m. Mokėč apsieit su paukščių kalba, tai buvau radęs Vokietijoj beveik per pus pigesnį variantą, bet deja :cry:
 #438244   vytiocha
 10 Sau 2013 15:06
Su lentelem buna materiolas 800,manosios buvo 1100.Manoji tikras ilgis 295-trys metrai.Plotis 74cm daugiau materiolo.Nezinau man tai nuo fiestos stogo ant nugaros ir atgal-galedavau 120-150m nuzingsnuot normaliai.
 #438249   Vitolis
 10 Sau 2013 15:19
vytiocha rašė:Su lentelem buna materiolas 800,manosios buvo 1100.Manoji tikras ilgis 295-trys metrai.Plotis 74cm daugiau materiolo.Nezinau man tai nuo fiestos stogo ant nugaros ir atgal-galedavau 120-150m nuzingsnuot normaliai.
O tu ją siunteisi iš ebejaus ar pats vežeisi. Jei siųstis, tai dafiga reiktu atiduot su visais mokesčiais
 #438255   vytiocha
 10 Sau 2013 15:26
Taip kaina ju utopine.Netycia atverciau puslapi kur buvo tu isimamu airdecu kainos.330 valteles kaina 1100lt kazkur musu pinigais.Mano pazystamas jame nauja suzumar-350VIB.Per du metus lankstymu nepasakyciau,kad grubiu sudirbo dugna kapitaliai-leidzia per visas siules.Uztaisyt super sunku ten slegis didesnis.Del idedamo airdeco-jei balionas 43cm aukscio kojom i valias.Mano ugis 191cm sededamas nejutau diskomforto.Matot vienas pliusas duoda kita minusa.Hondu suzumaru dugnas sutvirtindamas valteles konstrukcija pats atlieka kilio funkcija.To pasekoje yra didziulis minusas-grindys po kojom ir yra V formos viskas slenka i viduri.Isimami airdecai yra lygiu grindu pavirsius.Taip tos valteles yra mobilios,gana lengvos ir kelia daugiau svorio apie 70-80kg negu kietadugnes.
 #438260   Vitolis
 10 Sau 2013 15:35
Na Quicksilverių dugnas lygus, bet jis neišimamas kaip Airdec o apačioj, po tuo pripučiamu dugnu da rašo, kad atslenkia pripučiami tokie priedai (kiek supratau) išilginiai, kurie ir suformuoja kilį. Tačiau kilis eina ne per visą valties dugną o tik maždaug iki pusės. Tai va man ir norisi rast tokį žmogutį, kuris panašią turi ir paklausyt jo.
  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė