Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #443103   Taacis
 25 Sau 2013 16:55
Nors manau, kad arabas tai parashe nelaisvanorishkai, o kazhkieno verchiamas ir kankinamas, arba budamas neblaiviame stovyje, bet tiek to- pratesiu ir ash shita atviravima...
arabas rašė:
Vegys rašė: 1) kuo sunkiau privažiuot.
Nebūtinai. ;-)
Vegys rašė:2) Kuo toliau nuo gyvenviečių / kaimų
Dažnai būna atvirkščiai.
kaip tik parkuojuosi kaime/kaimo pakrashty- patogiau privazhiuot, o ir vietiniai brakoniereliai mato, kad upe ne vien jiems priklauso. Tas demonstravimasis beje veikia- nieksheliai privengia sliekus mirkyt, o vaikai pasidomi spiningavimu (jau gerai, o juk galetu ir diklofoso y vandeny pripurkshti).
Shansai rast suvandalizuota automobily vienodi mishke- niekas niekadeju nestebi, o kaime- gali ishsigasti budriu kaimynes akiu...
Vegys rašė: 3) Man upės vingiuotumas patinka, tai čia matau privalumą.
Patinka gaudyti ir „vamzdžiuose“, kuriuos daugelis praeina nei karto neužmetę. [/quote]
Vo, vo- gerai uzhvadinai- tiesus "kanalas", silpna srove, jokiu sleptuviu zhuviai- priesh penkis metus tokias atkarpas praeidavau net nebandydamas uzhmest (dabar metu netgi ne "kuo ilgesny" metima, nes tokioj atkarpoj, kartais galima ir du upetakius pakirst... Metu skersai/trumpai).
Beje ir besiplaisktanchios zholes ankschiau manes neviliojo, o pasirodo klydau- po jomis/tarp ju buna tikrai geru ishplautu duobiu (ypach prie kranto).
Vegys rašė: 4) aš dar renkuosi mišką, o ne pievas - ten daugiau medžių nuvirtusių ir šiaip gražiau
arabas rašė: Dėl grožio nepulsiu ginčytis.
Dazhnai renkuosi pagal ora- jeigu prognozuoja vejus (ypach gusingus) stengiuosi lyst y mishka, ar upely esanty giliame kanjone.
 #443120   Vegys
 25 Sau 2013 18:48
Taacis rašė:
arabas rašė:Patinka gaudyti ir „vamzdžiuose“, kuriuos daugelis praeina nei karto neužmetę.
Vo, vo- gerai uzhvadinai- tiesus "kanalas", silpna srove, jokiu sleptuviu zhuviai- priesh penkis metus tokias atkarpas praeidavau net nebandydamas uzhmest (dabar metu netgi ne "kuo ilgesny" metima, nes tokioj atkarpoj, kartais galima ir du upetakius pakirst... Metu skersai/trumpai).
Beje ir besiplaisktanchios zholes ankschiau manes neviliojo, o pasirodo klydau- po jomis/tarp ju buna tikrai geru ishplautu duobiu (ypach prie kranto).
Visad aplenkdavau tokias vietas :oops: Arba tiksliau - jų vengdavau ir nevažiuodavau. Priėjęs "vamzdį" - pervažiuodavau.
Gyveni ir mokaisi :)
 #443172   Taacis
 25 Sau 2013 20:41
Vegys rašė: tiksliau - jų vengdavau ir nevažiuodavau. Priėjęs "vamzdį" - pervažiuodavau.
Gyveni ir mokaisi :)
shiaip tai ash rashiau apie tokias atkarpas kurias apvazhiuot nera reikalo- apeit nesunku. Kalbu apie trumpas atkarpas 100-300 m, o priesh jas ir po ju buna visai linksmos atkarpeles su akmenim/revom/kelmais/duobem. Tai vat po tokiu linksmu atkarpeliu priejus lygu "vamzdy" ir nekyla noras jame spiningaut- tai ir nufyzdini iki sekanchiu "linksmu atkarpeliu"...
 #443284   looking4snow
 26 Sau 2013 10:22
As tai gaudau neapeidinedamas visiskai ne vieno ruozo. Aj, nors yra isimtis - seklios sraunumos su sprindzio gyliu. Tokiose per N metu tik sprindinius tesu sugaves, tai jau nebesivarginu ir ju nekankinu. Apie mane turbut tiktu tas posakis, kad "po jo geriau nebevargti gaudyti", nes apmetau visas imanomas uzmesti vietas. :grin: Padaryti pora metimu ir lekti simtus metru iki kitos potencialios vietos - ne mano stilius.

Del kaimu, galiu paantrinti, kad kaimuose ne kiek ne maziau upetakiu, nei kazkur "laukiniame" ruoze.

Apskritai del ruozu naujoje upeje, tai pirmiausia renkuosi tokius, kad nueitas atstumas butu kuo mazesnis. Nu tipo kaip pvz.: upes kilpa yra kilometro ilgio ir V raides formos, ir, tarkim, srove teka is desines puses. Tokiu atveju as privaziuociau su auto ne is V formos apacios, o is virsaus. Tada nueiciau i kaireje puseje esancia V raides dali ir brisdamas pries srove apgaudyciau visa V raides kilpa iki jos ausciausio tasko desineje. Iki auto butu minimalus atstumas. Tokiu budu maksimaliai laiko praleisciau upeje, ir minimaliai daejimui iki jos. Tikiuosi suprantamai paaiskinau savo taktika. Taip daugiau laiko galima skirti zvejybai ir per diena patikrinama daugiau skirtingu ruozu. Aisku, kai jau patikrinti visi tokie patogus ruozai, pasitaiko, kad tenka nueiti iki kokio nors norimo patikrinti ruozo ir kilometra, ir gryzti dideli atstuma. Nieko tada jau nepadarysi, apart to, kad turetu buti GPS issaugotas taskas, kur paliktas auto ir nustatytum tiesiausia kelia iki jo.
 #443295   romas100
 26 Sau 2013 10:57
Apie mane turbut tiktu tas posakis, kad "po jo geriau nebevargti gaudyti"

Cia drasiai pasakyta :ruko
 #443304   Aqua v.
 26 Sau 2013 11:55
romas100 rašė:Apie mane turbut tiktu tas posakis, kad "po jo geriau nebevargti gaudyti"
Cia drasiai pasakyta :ruko
taigi rase - "brisdamas pries srove" :)
Apie tokius truputi kitaip sakoma: "pats gerai nepagausiu, bet nors kitiems isbaidysiu" -liežvis
 #443422   looking4snow
 26 Sau 2013 22:50
Per kokius 7 metus ar kiek cia gaudau upetakius, gal 3 kartus esu sutikes kita zveja, nors gaudau siltuoju metu laiku apie 2 kartus savaiteje (o kazkada buvo laikai, kai gaudziau ir 4 kartus per savaite). Neisivaizduoju braidymo pasroviui (aisku yra teke taip daryti ir net pagauti, nu bet tai jau nesamone). O eiti krantais, kai zoles virs galvos? :roll: Nu gal kazkam tai malonumas, nieko nesakau. :grin:
 #443427   xmindax
 26 Sau 2013 22:56
looking4snow rašė:Per kokius 7 metus ar kiek cia gaudau upetakius, gal 3 kartus esu sutikes kita zveja
Ispyzdeja zemaiciai... Viena zveja sutikt nera taip blogai, o vienam visa diena prie upelio trintis isvis svente
 #443604   rosas
 27 Sau 2013 20:33
ir prie Kauno būna nieko nesutinku - per tris metus - gal vieną žveją temačiau....gal kad žuvies jau beveik nėra :grin: :(
Paskutinį kartą redagavo 3 rosas. Iš viso redaguota 27 kartus.
 #443607   rosas
 27 Sau 2013 20:36
looking4snow rašė:As tai gaudau neapeidinedamas visiskai ne vieno ruozo. Aj, nors yra isimtis - seklios sraunumos su sprindzio gyliu. Tokiose per N metu tik sprindinius tesu sugaves, tai jau nebesivarginu ir ju nekankinu. Apie mane turbut tiktu tas posakis, kad "po jo geriau nebevargti gaudyti", nes apmetau visas imanomas uzmesti vietas. :grin: Padaryti pora metimu ir lekti simtus metru iki kitos potencialios vietos - ne mano stilius.

Del kaimu, galiu paantrinti, kad kaimuose ne kiek ne maziau upetakiu, nei kazkur "laukiniame" ruoze.

Apskritai del ruozu naujoje upeje, tai pirmiausia renkuosi tokius, kad nueitas atstumas butu kuo mazesnis. Nu tipo kaip pvz.: upes kilpa yra kilometro ilgio ir V raides formos, ir, tarkim, srove teka is desines puses. Tokiu atveju as privaziuociau su auto ne is V formos apacios, o is virsaus. Tada nueiciau i kaireje puseje esancia V raides dali ir brisdamas pries srove apgaudyciau visa V raides kilpa iki jos ausciausio tasko desineje. Iki auto butu minimalus atstumas. Tokiu budu maksimaliai laiko praleisciau upeje, ir minimaliai daejimui iki jos. Tikiuosi suprantamai paaiskinau savo taktika. Taip daugiau laiko galima skirti zvejybai ir per diena patikrinama daugiau skirtingu ruozu. Aisku, kai jau patikrinti visi tokie patogus ruozai, pasitaiko, kad tenka nueiti iki kokio nors norimo patikrinti ruozo ir kilometra, ir gryzti dideli atstuma. Nieko tada jau nepadarysi, apart to, kad turetu buti GPS issaugotas taskas, kur paliktas auto ir nustatytum tiesiausia kelia iki jo.
o veltui praeini sraunius ruožus... tiesa pagauti momentą (dažniausiai švintant ar temstant) kada jie tokiose sprindinėse vietose būna, aišku sunku, bet būna jų ten...ir ne mažų (esu pagavęs tokiose vietose ne vieną virš 40 cm)

O apie ėjimą visur po pora metimų darant:
kaip mano kolega pasakytų - tu varyk, varyk, o aš perspektyvias vietas labiau patikrinsiu :)... ir būna neprašauna...
 #443691   Sakys
 28 Sau 2013 07:31
Aš gaudydamas mažuose upeliuose niekada nieko nepraleidžiu, nevažinieju iš ruožo į ruožą ir t.t. Pasirinkta ruožą patikrinu išsamiai. Per pastaruosius 3 metus sutikau tik vieną žveję (3 pludininkai nesiskaito kurie ant slieko gaudo '''bum, kai aš praeinu jie dažniausiai nebeturi su kuo gaudyti :-ug )
 #443700   Daugirdas
 28 Sau 2013 08:41
Mažuose upeliuose turiu atsirinkęs perpspektyvesnius ruožus, tačiau pirmiausia čia net ir norėdamas su mašina nelabai privažiuosi, o iš kitos pusės ruožai netrumpi, tad gera pusdienį ir sugaištu kol apgaudau.
O štai didesnėse upėse, pvz Dubysoj propaguoju atvažiavau-nuvažiavau taktiką. Perspektyvūs ruožai gana trumpi, tad 15-20 min. ir daugmaž aišku. Jei niekas "nepasirašo" važiuoju toliau.
 #444174   martiz-zz
 29 Sau 2013 14:20
atsilo pagaliau oras :gutgut tik kas varysit upetakiu nepamirskit grazto :-D :-D as siandien gailejaus,kad neisimeciau pamates ant revos ledo stovincias 4 stirnas :-D
 #444590   Vytenisnl
 30 Sau 2013 16:01
Sakys rašė: (3 pludininkai nesiskaito kurie ant slieko gaudo '''bum, kai aš praeinu jie dažniausiai nebeturi su kuo gaudyti :-ug )
Suprast, kad plūdininkų įrangą laužai, nes nepatinka tau toks žvejybos būdas? Patikslink ką turėjai omenyje su šituo pasisakymu savo.
 #444622   xmindax
 30 Sau 2013 17:50
Vytenisnl rašė:
Sakys rašė: (3 pludininkai nesiskaito kurie ant slieko gaudo '''bum, kai aš praeinu jie dažniausiai nebeturi su kuo gaudyti :-ug )
Suprast, kad plūdininkų įrangą laužai, nes nepatinka tau toks žvejybos būdas? Patikslink ką turėjai omenyje su šituo pasisakymu savo.
fu murzius
 #444628   Sakys
 30 Sau 2013 18:18
Vytenisnl rašė:
Jeigu nežinojai ant slieko gaudyt upėtakių negalima(brakonieriavimas), aš jiems įrankių nelaužau. Nutraukiu valą su plūde, kabliuku ir švinu ir užmetu į pirmą pasitaikiusį medį. Grįždamas einu patikrint dar kartą, jeigu rasčiau vėl žvejojanti tikrai meškerę sulaužyčiau '''bum
 #444629   romas100
 30 Sau 2013 18:25
Sakys rašė:
Vytenisnl rašė:
Jeigu nežinojai ant slieko gaudyt upėtakių negalima(brakonieriavimas), aš jiems įrankių nelaužau. Nutraukiu valą su plūde, kabliuku ir švinu ir užmetu į pirmą pasitaikiusį medį. Grįždamas einu patikrint dar kartą, jeigu rasčiau vėl žvejojanti tikrai meškerę sulaužyčiau '''bum
Galas valo, kabliukas, o jei dar ant jo sliekas...... upetakis isgelbetas, bet salia negyvas paukstis :ruko
Va kaip mes gamta mylim :)
 #444647   MariusM
 30 Sau 2013 19:32
xmindax rašė: fu murzius
Negali pykt, ne visi mėgsta taisykles skaityti, o ypač kai nedomina tokios žuvys :).
 #444648   Sakys
 30 Sau 2013 19:33
tuo momentu tikrai apie paukščius nepagalvojau (pasitaisysiu :oops: ), bet nervai nelaiko kai pas viena maiše radau koki ~20 upėtakių vaiku po 12-13 cm, paklausus kur dėsi iš putęs akis sako, mano katinas juos mėgsta.
 #444653   romas100
 30 Sau 2013 19:41
Viskas liuks, tik neuzmirskim , kad valo barzdos paliktos gamtoj , gali pridaryti zalos.
 #444666   Vegys
 30 Sau 2013 20:28
Kaip žvejys aš jus suprantu, bet neturim teisės laužyt meškerių ar traukyt valų. Taisyklės nedraudžia gaudyt upėse ant slieko.
Reik laukt, kol taisyklės pasitaisys.
 #444691   rosas
 30 Sau 2013 21:40
Vegy, kaip pirstu i aki :ks>
mes neturime teises juos vienokiais ar kitokiais budais aukleti, tai gali daryti tik tie kurie įstatymu įgalioti...
gal aš gaudau tokiose dykvietėse, bet per 3 metus nei vieno sliekininko nesu sutikęs :shock: (vienas tik greitai pasišalino, bet nemačiau kuo ir kaip gaudė), tiesa plūdžių ant medžių mačiau :-D
 #444738   vyciokas
 30 Sau 2013 22:41
man taip gaila,kad yra tyciojimas is tokios kilnios temos,apie margasonius :ks> perskaiciau paskutinius posmus,ir nei vienam zody neradau,zodzio upetakis,tik apiebarzdas,sulauzytas meskeres ir t.t,vegy juk pats esi moderatorius ir taip apleidai sita tema,pataisykit mane jei as neteisus,juk blevyzgom yra kitos temos ;uolrait
 #444776   Taacis
 31 Sau 2013 06:49
vyciokas rašė:man taip gaila,kad yra tyciojimas is tokios kilnios temos,apie margasonius
o tai kame sios temos "kilnumas" :shock:
kilniais arba gimstama arba tampama, o cia kaip?

p.s.: Nu jeigu privalu, tai privalu: "UPĖTAKIS".
 #444792   vyciokas
 31 Sau 2013 09:41
Taacis rašė:
vyciokas rašė:man taip gaila,kad yra tyciojimas is tokios kilnios temos,apie margasonius
o tai kame sios temos "kilnumas" :shock:
kilniais arba gimstama arba tampama, o cia kaip?

p.s.: Nu jeigu privalu, tai privalu: "UPĖTAKIS".
taaci nu auges vyras,matos is veido intiligentas,o rasineji kaip pacanas
 #444813   SauliusM
 31 Sau 2013 10:11
Vegys rašė:...neturim teisės laužyt meškerių ar traukyt valų. ....
aha, ir sita tema savivaldziavimo kuo toliau tuo labiau aktualesne tampa. nes toks elgesys niekuom ne geresnis nei tas pats upetakiu gaudymas sliekais. is tikruju tai dar baisiau, nes uz savivaldziavima numatyta baudziamoji, o uz upetakiu gaudyma sliekais tai tik administracine atsakomybe...

jei nezinojot:
http://www.infolex.lt/ta/66150:str294

taip kad jeigu ka, meskeriu lauzytojai gali uzsidirbt iki 5 meteliu. susimastykit. teisinej valstybej gyvenam gi ir ne barbarai esam.
 #444878   akulionak
 31 Sau 2013 12:24
Sveiki,gal truputi ne i tema, susilazinom su draugu kiek upetakiu galima imt legaliu, vienas sako kad 1 virs 30cm, o kitas kad nors 20 virs 30cm. Taigi kieno tiesa? ( PS. ne vienas is musu isvis neimam ju :) ) Kiek skaitem taip ir neradom atsakymo.
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė