Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #440092   Sokratas
 16 Sau 2013 17:09
http://www.fotofabrikas.lt/naujienos/Ra ... jienoslogo

Raginame nepirkti vogtos fototechnikos!

2013 metų pradžioje įžūliai apvogtas centrinis UAB "Fotofabrikas" salonas, esantis Kaune, Savanorių pr. 352. Vagys žaibiškai ir gudriai pasisavino daugiau kaip 50 skirtingų fototechnikos prekių ir priedų.

Kas gali pasirodyti įtartina perkant fototechniką iš kitur (skelbimai, internetas, kita):

Jums siūlo pirkti fototechniką iš žemiau pateikto sąrašo;
Jums siūlo pirkti naują fotoaparatą, kuris neturi garantinio lapelio, kroviklio, originalios dėžutės (visos pavogtos prekės išneštos iš salono be gamintojo dėžučių, kroviklių, garantinio aptarnavimo lapelių);
Jums siūlo pirkti "naudotą" fototechniką labai pigiai, skubiai, tačiau įtariama, kad tai yra nauja prekė, o "pardavėjas" neturi jos pirkimo dokumentų, nežino ar neatsimena kada ir kur prekė buvo įsigyta, nežino jos serijinio numerio.
Kodėl svarbu pranešti apie galimai įtartinus pardavėjus ir nesusigundyti pigiai įsigyti vogtos prekės:

Paviešinus internete nuotraukas darytas su vogtu fotoaparatu Jūs būsite susektas pagal fotoaparato EXIF duomenis ir pirktas daiktas tikrai bus konfiskuotas;
Nevisada susekus vogto daikto pirkėją, būna susekami ilgapirščiai, todėl atgauti pinigus iš jų mažai tikėtina;
Perkant vogtą prekę neturėsite teisės į garantinio aptarnavimo paslaugas. O nunešus prekę taisyti, tikriausiai ir vėl būsite susektas.
Mažos gudrybės:

Kaip patikrinti koks fototechnikos serijinis numeris: Exiftool, Canon serijinio numerio paieška;
Kaip patikrinti koks kadrų skaičius padarytas su fotoaparatu: Exif opanda;
Jei ir Jums pavogė fotoaparatą, ieškokite su Jūsų fotoaparatu darytų nuotraukų, įkeldami savo seniau darytą nuotrauką čia: vogtų ir pamestų fotoaparatų paieška.
Ką nors mačiusiems ar įtariantiems būsime dėkingi už bet kokią informaciją ar pagalbą. Norintys pranešti apie galimus įtariamuosius, kreipkitės:

Telefonu +370 604 01010 arba el. paštu: atsiliepimai@fotofabrikas.lt
 #441362   Tadunce
 20 Sau 2013 10:48
Na, pridedu žadėtą video su drift'u

Filmuojant viduj, toks vaizdas, kad dėl prasto apšvietimo kokybė kenčia.
Filmuojant lauke kaip ir geriau.
Demonstruojant mažą objektą labai prastai pasirinkau kampą kaip jį rodyti, todėl jis visai tamsus - nesimato esmės, tačiau kiek esu girdėjęs, kad tas 130 laipsnių lęšis nefokusuoja arti esančių objektų, tai esu labai patenkitas esamu vaizdu (ne šiame video), kambaryje filmavau kitą mažą objektą, tai puikiai matosi ir per 10cm nuo objektyvo.

Tvirtinimo elementai keli yra, tik juostelių su kuriomis tvirtinti nelabai yra (1).
Na, bet sugalvosim kaip prisitvirtinti žvejyboje, kad nereikėtų dėtis kokio dviratininko šalmo :)

http://www.youtube.com/watch?v=kf2V-3xk ... tu.be&hd=1

Tiesa, dar redaguojuo - garsas mažokas, nes mikrofonas nustatytas ant pirmos padėties, kitą kartą nustatęs jautresnę padėtį mėginsiu
 #450637   Skridžas
 20 Vas 2013 19:10
Sveiki,



Žodžiu, sumontavau filmą (kolkas ne žvejybine tema), įkėliau į jį muziką ir patalpinau į Youtube. Padariau nustatymuose "neįtraukta į sąrašą", t.y. tą filmą gali peržiūrėti tik tie asmenys, kurie turi nuorodą ir tai realiai tai liečia tik pora asmenų. Tas turinys nėra viešas.
Bet va, ryte atsidarau ir email ir randu laišką nuo Youtube, kad autorinės teisės užblokavo mano filmą. Tos nuorodos niekas negali peržiūrėti išskyrus mane.
Tai man iškilo toks klausimas: jei aš visvien nurodžiau kas muzikos atlikėjas, kokia daina, ir kad tos muzikos teisės man nepriklauso ar labai mane baus? Kolkas parašė, kad filmukas užblokuotas kai kuriose pasaulio šalyse, tame tarpe ir Lietuvoje.
Ir ateityje, kai kursiu filmus apie žvejybą ir dėsiu į foną muziką, tai ką, bet kas galės autorines teises pareikšt ir aš galiausiai neberasiu ką į foną įdėt? Tai mano kaip režisieriaus karjera jau baigta dar neprasidėjus? Nesuprantu su tom autorinėm? Ar kas susidūrėt su jomis?
 #450643   Tadunce
 20 Vas 2013 19:35
Youtubėj yra apie tas autorines teises.. Jei dėsi ir toliau pažeidžiančius tai video, išvis kai kurias teises apriboja youtube (kelti ilgesnius, nei 15min įrašus pvz)
Yra internete muzikos, kuri neturi copright. Pasigooglint reikia.. Žinoma, nėra ten stebuklai, bet jei fonui,tai rasti galima :)
 #450674   Wytux
 20 Vas 2013 21:08
Skridžas rašė: Tos nuorodos niekas negali peržiūrėti išskyrus mane.
Gal isskyrus tave IR youtube :-D pati youtube manau skanuoja viska ir pazeidimus gaudo. Mum ir uzblokavo viena filmuka. O tu nemokamu nelabai ir yra kazko '''bum
 #451100   Dziedas
 22 Vas 2013 08:55
Taip. Ir aš gavau toki laišką ,tai ištryniau pats tos filmukus. Perkant kamera kartu gavau diską su muzika ,visai nieko fonui. Tai dėl jos kol kas nepristoja...
Reiks nupirkt geresne armonika ir pačiam čirškint... :grin:
 #453688   zvejysmegejas
 03 Kov 2013 19:04
gal patarsit kokią paprastą programą iš video išimti garsą, tiksliau jį pakeisti kokiu kitokiu garso takeliu? Bet video *.mp4 formatu, tad būtų gerai nekonvertuojant iškart tokiam formatui kad eitų pakeisti.
 #453765   Agis
 03 Kov 2013 23:46
VIsos naujesnės montavimo programų versijos puikiausiai dirba su mp4 formatu, netgi standartinis movie maker, kuris yra Windowsuose.Garsą nuimsi atkabinęs nuo vaizdo medžiagos su įrankiu, kuris leidžia ignoruoti Event Grouping.O šiaip tai pasidairyk čia ir manau pats atrasi ko nori ir kokią programą pasirinkti tokiems darbams.
http://www.studijuok.lt/course/video-programos/
 #461974   Tadunce
 29 Kov 2013 13:26
Tai vat, pratęsiant klausimą, tai naudoju ne gopro, o Drift HD720.
Pasitaikė gera kaina, tai nelaukiau iki go pro (plius man nelabai patiko ir kaip atrodo pritvirtinta gopro)

Na, o tvirtinu labai paprastai
Paveikslėlis

Galvojau prie galvos gal, bet labai daug sukiočiau ir nestabilu būtų. Dabar gal kartais kai kas nepatenka į kadrą, truputi palenktas vaizdas, bet norint idealaus varianto reikėtų nuosavo operatoriaus :)
 #480863   Agis
 25 Geg 2013 01:39
Kad nuomonė nebūtų šališka, tai pasidomėk vienos ir kitos parametrais, primesk ko Tau tikrai reikia ir užtenka, pasiskaityk atsiliepimus ir susidarysi savo nuomonę.
 #482098   MINDULE
 28 Geg 2013 22:51
Arvidys rašė:O kas ten su go pro 3 negerai? :shock:
Isijunk i Amazon.com ir susirades paskaitinek atsiliepimus... Nusipirkus nauja reikia pradeti nuo Firm Ware update, tas dazhnai neveikia, toliau nelaiko baterija, nuseda net tuo metu kai kamera ishjungta. Taip pat zhmones skundzhiasi kad ju blogi atsiliepimai yra trinami ir pan... Jei tai butu vienas parashymas, tai butu galima galvoti, tik kad ne viena toki perskaichiau.

Kad mazhiau butu ieshkojimo, nes pats juos vis paskaitineju kai yra laisvo laiko:

http://www.amazon.com/GoPro-CHDHX-301-H ... ewpoints=1
 #482123   Rapolas
 29 Geg 2013 08:09
Pas mane (hero3) tris kartus buvo pilnai išsikrovus "batareika", tai nunešiau pardavėjams- tie tik pečiais pakraipė.. :D o atsarginių kaip ir nebuvo pirkt, kad patikrint (ir palygint). Užsiprogramavau, kad kamera automatiškai "užmigtų" (po min. ,berods), tai pilno išsikrovimo "bajeriai" baigėsi. Matyt, dedant į kišenę vis netyčia kokį mygtuką nuspausdavau, kad kamera automatiškai įsijungdavo. Bet šiaip, baterija realiai yra silpna, nusipirkau "praplatintą" priedą tokį, tai su juo reiks bandyt, kiek išlaiko. Ai, dar priedą (tvirtinimui prie krūtinės) sūnui nupirkau, tai ans su juo treniruojas ir ruošias rudenį lašišų žūkles filmint. Nu jau turiu atsiliepimų, kad patogus tvirtinimas (geriau nei ant galvos :D), o pačia kamera- kaip ir patenkintas. Nu tokis perspėjimas gal.. nesigundykit 64GB kortelėm (užtenka pilnai 32GB ir net mažiau), nes kažkas lyg ir "gliukina", o ir su kompais biškumėlį problemkių yr :-D
 #482533   MINDULE
 30 Geg 2013 00:30
Rapolai, kuria versija Hero 3 turi? Ash pagrinde i Black Edition dairiausi ir butent tuos komentarus skaichiau, tai ne viena radau, kad dedant i "apsaugini korpusa" (vandeniui nepralaidu) nusispaudzhia WiFi mygtukas. Ir manau tau pasiseke jei tavoji nestrigineja (pagal blogu atsiliepimu kieki)...
 #482838   Rapolas
 31 Geg 2013 06:56
MINDULE, turiu Silver Edition;) juodojo tuomet (kai pirkau )dar nebuvo LT pardėse, todėl ėmiau sidabrą. Taip, WI-FI mygtukas yra labai jautrus, todėl reikia nustatymuose būtinai palikt, kad LED-as mirksėtų (mėlyna spalva). Tuomet žinai, ar wi-fi įjungtas. Nu ir kiti mygtukai vandeniui atspariam dėkle gan jautrūs, todėl uždėjau funkciją (jau rašiau), kad kamera užmigtų, jei nefilmuoji. Tada netaip "pavojinga", kad koks pypsikas nusispaus. Jei pas kitus taip smarkiai striginėja kaip kad rašo, tai gamintojas turėtų keist brokuotą partiją ar kažkaip kitaip spręst tą problemą, nes nerimtai būtų- vistik populiari kamera :-D
 #483227   MINDULE
 01 Bir 2013 16:40
Rapolai, dekui uzh info... O del gamintojo elgesio, ash geriau nieko nesakysiu... Kazhkas kitas tik parashe, kad Go Pro geriau bandytu ishpresti problemas, o ne dalinti sportininkams kameras uzh dyka. Jauchiu ash lauksiu Hero4 ir tada matysiu ar pirkti... O shiaip Hero3 jau buvau ir i "Krepsheli" susidejes kad uzhsakyti, bet paskaichiau atsiliepimus...

O tiems kas dabar galvojate pirkti, manau reiktu apsistoti ties Hero 2 ar palaukti.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė