Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #464880   f'eD
 07 Bal 2013 19:37
looking4snow rašė:Man irgi paprasta Aglia absoliuciai rezultatyviausia, o Longai jokiu stebuklu nerodo. Tik Aglia ne sidabras ir ne varis, o geltona geriausia. :grin: Zodziu, kiek zmoniu, tiek ir dirbanciu masalu. Kiekvienam savo. :gutgut
mano megstamiausiasis budavo varinis antro numerio Aglia TW, po jo, auksinis 1+ Longas.
 #464929   looking4snow
 07 Bal 2013 21:10
Kuo toliau, tuo akivaizdziau, kad kiek zveju, tiek ir "geriausiu" masalu. Ir cia faktas, kad tas liecia ne vien upetakius. :) Dar karta irodyta, kad geriausio masalo rinkimai yra absurdas.
 #464943   WooHoo
 07 Bal 2013 22:07
Upėtakiai - aš 3:0, mūšis vyko 6dienį :)
Tikrai ne pats geriausias metas dabar upėtakininko karjerą pradėti.. :) Matyt reikės laukti rimtesnio atšilimo.
 #464956   Vegys
 07 Bal 2013 23:52
po rimtesnio atšilimo bus potvynius, vanduo kakava ir tt :) Irgi blogai. Čia pusiau juokais aišku, ale tiesos tame yr.
 #465197   siJonas
 08 Bal 2013 18:10
O tiesa kaip jums zieminiai upetakiai su sukremis draugauja? Man sukre (taip teorija diktuoja) yra vasaros masalas, esu bandes ir ziema/ankstyva pavasari, bet nieko is to neisejo. Kaip jums? Ar visi tik vobleriais iki vasaros droziat? ;)
 #465206   Daugirdas
 08 Bal 2013 18:41
O kas yra ankstyvas pavasaris? :) Dabar jau kalendorinio pavasario vos ne vidurys, o jį dar laaabai ankstyvu pavadinčiau :roll: Šiaip su sukrėm esu pagavęs ir žiemą, bet kol vanduo šaltas, nėra rimtesnio atšilimo (turiu galvoje polaidį -> kakavą -> nuslūgusį, kiek praskaidrėjusį vandenį) labiau pasiteisina lėtas pravedimas - taigi, vobleriai. Labai alkanas ir optimistas turėtų būti margis jei pultų neblogu greičiu zvimbiančią sukrę. :)
 #465247   Daugirdas
 08 Bal 2013 20:24
Wytux rašė:Daugirdai , visada trauki tik pasroviui ?
:) nu tikrai ne. Jei tik leidžia sąlygos stengiuosi paskersuoti, kartais ir prieš srovę traukiu.
 #465288   Wytux
 08 Bal 2013 21:59
tai kur ten pas tave zvimbenciu greiciu sukres laksto ?
 #465313   Ovidijus
 09 Bal 2013 07:14
Nu kiek as jau pastebejes esu tai galiu teigt, kad baido, nes visada pamates vandens paukscius vandenyje seniau nekreipdavau demesio ir gaudydavau toliau, bet pastebejau, kad ne velnio nieko nepagaudavau, nes pavyzdziui danciasnapis tikrai tikrai minta zuvim o ju pas mus ganetinai nemazai ir dabar pamates juos betiurskiant geriau apeinu juos, bet padarau ir isimciu jei ten koks labai perspektyvus ruozas tai vistiek pabandau bet buna dazniausiai (ne visada) :/nek .
 #465345   arabas
 09 Bal 2013 09:14
Iš po kojų nesu pagavęs, bet toje vietoje ar šalia tos vietos, kur jos ką tik turškėsi, esu pagavęs.
Nesibaido upėtakis natūralių garsų. Geriau dešimt ančių, nei viena baidarė: "O kas čia kimba?". :-ug :-D
 #465374   Daugirdas
 09 Bal 2013 10:50
arabas rašė: Geriau dešimt ančių, nei viena baidarė: "O kas čia kimba?". :-ug :-D
Va čia tai į dešimtuką. :grin: Aš labiau nuo baidarių nei nuo upėtakių slepiuosi :-D
 #465389   Tadunce
 09 Bal 2013 11:17
Na, vasarą buvo, kai valtis praplaukė iš toje vietoje, kur ką tik ji buvo upėtakis užsiautė.
 #465430   Daugirdas
 09 Bal 2013 12:48
Tada darome logišką išvadą - baidarių reiškinys tam tikrose upėse upėtakiams tapęs natūraliu :) Nors man yra buvęs kitoks "bajeris" gaudau sau Dubysoje, prienu neblogą vietelę, o ten gal kokia 6metė panelė turškiasi, visa jau :mėlynvarla
Ir sako: dėde-ką čia darai?
-Žvejoju...
-Tai žinok čia tik viena žuvis gyvena, nes aš ją mačiau.
-Ahaaa...mmm
Metimas ir vos už kelių metrų kliovas ir 40kovnikas keliauja į krantą.
-jau galit nebežvejot, pagavot tą žuvį... :D
 #465456   Taacis
 09 Bal 2013 14:27
Daugirdas rašė:Tada darome logišką išvadą - baidarių reiškinys tam tikrose upėse upėtakiams tapęs natūraliu :)
Kogero. Yra ir man teke traukt upetaky po baidariu, ir keleta vaiku visai shalia baidares (nors gylis apie 60cm aplink). Labiau uzhknisa baidariu turinys su klausimas ir shiukshlinimu. Ir dar jie labai nekulturingi- ash su jais sveikinuosi, o jie tik koks kas deshimtas atsako... o kartais ishsigasta ::hai-bai kai ramiai stoviu ir zhiuriu kaip jie ten kabarojasi.
bet uzhtat yra pliusu ish baidaristu - jie kartais apvirsta ir pameta alaus. Pernai du syk ragavau povandeninio radinio- pirma kart kolega surado antra karta pats ;-var-var.
 #465480   romas100
 09 Bal 2013 15:36
Daugirdas rašė:Tada darome logišką išvadą - baidarių reiškinys tam tikrose upėse upėtakiams tapęs natūraliu :) Nors man yra buvęs kitoks "bajeris" gaudau sau Dubysoje, prienu neblogą vietelę, o ten gal kokia 6metė panelė turškiasi, visa jau :mėlynvarla
Ir sako: dėde-ką čia darai?
-Žvejoju...
-Tai žinok čia tik viena žuvis gyvena, nes aš ją mačiau.
-Ahaaa...mmm
Metimas ir vos už kelių metrų kliovas ir 40kovnikas keliauja į krantą.
-jau galit nebežvejot, pagavot tą žuvį... :D
Sita pasakojima , esu skaites kazkokiam tai lietuviskam zukles zurnale. Jei neklystu, tik nepamenu kas autorius ir koks zurnalas :)
 #465572   ramsys
 09 Bal 2013 19:50
sveiki, bandysiu savaitgali upetaki pagaut..tik pas mane visi vobleriukai kaip ir sapalui skirti..gal patartumete kazka isigyt is ridziuku,jackall,megabass ar kitu.. dorado stick jau zinomas..
 #465584   Vegys
 09 Bal 2013 20:14
Jei jau Stick žinai, tai "pasilabyk" ir su Dorado Invader :) Galvoju ar tik neužterš vandenėlio lietus + tokia temperatūra. Aišku, jei negaila, galima ir geresniais, ale tame kainų segmente iš manęs ne koks patarėjas.
 #465588   Tadunce
 09 Bal 2013 20:21
Nelabai suprantu kam pradedant pirmose žvejybose naudoti hi-tec voblerius. Jis pats savaime nieko nepagaus, o esmę ir principus suprasti galima (tiksliau pageidautina) su paprastesniais, pigesniais (draugiškiau kišenei) ir normalų nuosavą darbą turinčiais masalais.
Kai suprasi, kad tai jau nebetenkina, pradėk dairytis į "ridžus", tiny fry'jus ir pan.
 #465589   Vegys
 09 Bal 2013 20:24
tiny fry privalumas - negiliai plaukia. Sunkoka palaidot (nebent kitoj upės pusėj ant medžio, kaip kad man nutiko :-D )
 #465592   Tadunce
 09 Bal 2013 20:31
Ar atsitrenkus į ne vietoje išaugusį medį ir palūžus. Kaip, kad man nutiko :-D
 #465598   ramsys
 09 Bal 2013 20:39
nesu visiskai zalias zvejyboje su vobleriais ir jau senokai praejau salmo ir rapalos etapa..tiesiog pagrinde gaudau sapalus,meknes ir salacius,o norisi ir kazka naujo pagauti, todel ir klausiu..tai visdelto ka patarsit?
 #465601   Tadunce
 09 Bal 2013 20:45
Jei nori daugiau pinigų upėj palikti, tai prašom
WooHoo rašė: Paveikslėlis
Antras stulpelis. Dauguma naudoti/naudojami. Spalvas jau pagal skonį, tik deepų nepamiršk
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė