Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai

 #44505   Gintasas1
 05 Gru 2007 09:09
Pats praeitą pavasarį buvau ant pliko kūno užsidėjęs flisinį džemperį, tai labai nekoks jausmas- prakaitas žliaugė, visas aplipau pūkais kaip viščiuks . Gal flisas flisui nelygu ?

Tai kad tu plaukuotas kaip bezdžionė, tai ir limpa pūkeliai prie kūno :-D

 #44506   Gedasas
 05 Gru 2007 09:45
tuomahaukas rašė:Mačiau kad Gintasas turi "NORFIN cosy line" flisinius apatinius, berods tokie patys ir pas Gedasą.
Gintasas sakė kad maunas tiesiai ant pliko kūno ir jie nelimpa, nešunta ir pan.
su tais norfinu apatiniais tai pardavejai viena sako, o realybej kita..., su norfinais pavaiksciojus, atsiranda parakaitas, kuris niekur neisgaruoja :!: ir ji jauti kunu, t.y. slapia nugara. Kad butu ok, po apatiniais reikia rengtis plona maikute kuri praleidzia prakaita i norfinus, o norfinai ji sugeria. Tada bent jau vaiksciosi su sausa nugara.

 #44509   spiridonas
 05 Gru 2007 10:04
na kiek jau bent as isivaizduoju tai pilnam komplektui reikia(ziemai):
apatiniu rubu , kurie priglunda prie kuno, sugeria prakaita ir siuncia ji tolyn nuo jusu.
Flysinis dzemperis, geriau storesnis. Jis toliau transportuoja jusu "garus" i isore. na ir kombiezas.

pats dabar turiu lenkiskus apatinius rubus- himal sport. dariau bandyma. paskutini karta , kai gryzau is zukles atmatoje, buvau uzsivilkes tuos apatinius. kelnias naudojau kvepuojanvias campuso (tas tokias zalmarges karves spalvos :-D ) o ant virsaus buvau uzsimetes kazkoki megztini ir pukine striuke. aisku virsutines dalies drabnuziai nebuvo kvepuojantys isskyrus apatinius. na ir ka nutariau susisitempti savo valti ir varikli i namus, reisavau 3 kartus. o po to staigiai nusirengiau ir paziurejau rezultata. Veidas dege nuo susilimo. megztinis dregnas ties nugara slapias. o apatiniai prakaito prisigere nebuvo.
nusimoviau kelnes, poto kelniu apatinius . jokio prakaito ant koju nebuvo tik siek tiek trusai sudreke :-D (sunkus nesulys matyt buva). ir galiausiai viska reikejo tikrintis namuose o ne prie iejimo :lol: :lol: :lol: ,o jeigu rimtai- tai po kolkas apatiniais patenkintas, nes mano oda yra lepi ir bet kokios medzegos neprisileidzia. o tie dengti tokiu svelnu sluoksniu. Bandziau ir miegoti su tais apatiniais, taip pat jokio prakaitavimo. :roll:

 #44517   Vegys
 05 Gru 2007 11:38
spiridonas rašė:nusimoviau kelnes, poto kelniu apatinius . jokio prakaito ant koju nebuvo tik siek tiek trusai sudreke :-D
Tai kad juos vos ishskalbus beveik galima detis ant kuno, negeria jie vandens.

Del triusiku - hmz .... kazi kodel triusiku kvepuojanciu / negerenciu vandens negamina ? :) (cia rimtas klausimas)

 #44525   spiridonas
 05 Gru 2007 12:15
esu mates triusus garinancius shortuku tipo :roll:

 #44572   tuomahaukas
 05 Gru 2007 19:46
Panašių atsakymų ir tikėjausi. Nes flisą rengtis ant nuogo kūno man nepriimtina (ir mano nuomone nelogiška). Po paskutinio bandymo prie Neries padariau išvadą kad blogiausiu atveju verčiau po juo dėtis tarpinį sluoksnį, kuris kad ir sugers/ varžys judesius- tai bus geriau nei kad žliaugs prakaitas po flisu ir tekės rūros ravelin :lol:
Gedasai, abejoju ar žiemą plonos maikutės pasivilkimas padės :roll: Ji visvien neišstums, o greičiau sugers prakaitą. Tokiu atveju pasilikčiau prie savo senojo pradinio varianto: medvilniniai apatiniai, vilnonis megztinis ir daug nelakstom :lol:
Išeitų taip, kad jei taikausi į pvz. NORFIN cosy line , prašosi drenažas po apačia. Ar ne taip ? :roll:

 #44573   žVYNAS
 05 Gru 2007 19:50
Pasidovanojau sau drenazinius , pabandysiu su jais palakstyt, jei nesuprakaituosiu bus viskas labai gerai ;-)

 #44617   Gedasas
 06 Gru 2007 10:40
tuomahaukas rašė: Gedasai, abejoju ar žiemą plonos maikutės pasivilkimas padės :roll: Ji visvien neišstums, o greičiau sugers prakaitą.
pries savaite buvau medziokleje,daug vaiksciojau... po norfinais buvau uzsivilkes zvejotribunos maikute :lol: , efektas tikrai geresnis, nei norfinai ant nuogo kuno..., dabar artimiausiu laiku jamsiu sita maike http://www.arsenal.lt/lt/katalogas/inde ... ductId=757 , manau efektas bus ... :roll:

 #44626   Vegys
 06 Gru 2007 11:27
Gedasai, turiu panasia maike is Lietuvos kariuomenes. Turiu pasakyt kad nieko gero. Kol tu nesuprakaitaves - viskas ok. Kai suprakaituoji - maike sugeria prakaita ir sunkei ji isgarina. Esu ja ir ziema naudojes, ir vasara. Vienu zodziu, yra geresniu pasirinkimu. Mano patarimas - neisradinet dviracio, ir renktis taip kaip VT isdestes (nesenei buvo imestas linkas). :)

 #44649   Gedasas
 06 Gru 2007 13:55
Vegys rašė: Vienu zodziu, yra geresniu pasirinkimu.
o ka tada pasirinkt is siuo metu siulomu drenaziniu maikiu parduotuvese :?: :roll: kas ka turit ir kaip naudojasi, jei pasisakysit nuomones, manau drauge issrinksim optimaliausia varianta kokybes ir kainos atzvilgiu :roll:

 #44651   Mike
 06 Gru 2007 14:24
Neblogą drenažinį (maikė ilgom rankovėm + kelnės) mačiau Sportland. Prekės ženklo nepasakysiu. Kaina berods 126 Lt.

 #44654   Vegys
 06 Gru 2007 14:53
Gedasas rašė:o ka tada pasirinkt is siuo metu siulomu drenaziniu maikiu parduotuvese :?:
As ziema naudoju Jaxon apatinius http://tanie-wedkowanie.abc24.pl/defaul ... pro=303288 (kelnes iki papu + virsutine dalis). Ziema ant ju deduosi Cosy Line virsutine dali + Extreeme ir iki -20 galima zvejot drasei - bile tik batai nepavestu !

Bet nemanau kad tai pats geriausias variantas, nors ir zymiai geresnis uz ta kareisviska maike, nors medziaga prakaito nesugeria, kvepuojantus, gan silti. Minusas : na kiek as suprantu, tai ner drenaziniai. Kitas minusas : kelnes ant shleiku, o sios karts nuo karto megsta nusmukti.

Masciau siemet nusipirkt Norfin'o Thermo Line http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1141 , bet jei virsus tikdavo, tai kelnes netikdavo (reik pilva mazint :lol: ). Reiks dar ieskot ... Jei kas nors ka nors turi (arba ka nors tinkamo suras) - mestelkit info. Mane irgi domintu kur ir ka galima nusipirkt. Reiks gal mestelt aki i Mike rekomneduojamus ...
Paskutinį kartą redagavo 1 Vegys. Iš viso redaguota 6 kartus.

 #44679   Agis
 06 Gru 2007 16:35
Kitas minusas : kelnes ant shleiku, o sios karts nuo karto megsta nusmukti.

Prieky prisabacink juostele , arba placios gumos prie kurios prisiuta lipuskes.Zinoma prie sleiku lipuskiu antra daly irgi reikia prisiuti ir palaidu klesniu problema isspresta.Patikrinta, veikia jau antra sezona :lol:

 #44684   žVYNAS
 06 Gru 2007 16:55
Kur as pirkau tai cia norvegu gamybos Devold firmos, kaina nemaza, nes jie parsiduoda viena maike arba vienos kelnes, tai kaip as emiau viska is manes paeme netoli 800 nok, vakar pravaiksciojau visa vakara, buvau ir i lauka isejes, na kolkas ispudziai tik geri, kaina-manau zveriska!

http://www.devold.com/outdoor/default.a ... ection=117

 #44688   Vegys
 06 Gru 2007 17:11
O pasirodo "Devold" turi fabrikeli Lietuvoje :
"Devold – Norvegijos tekstilės įmonė, savo veiklą pradėjusi 1853 m., gamina bei prekiauja žinomo prekinio ženklo aukštos kokybės rūbais. Kompanija plečia veiklą Lietuvoje ...."
http://www.preile.lt/index.php?ln=lt&pa ... ws&ID=1493
(skelbimas senas).

Devold jei neklystu Rovana prekiauja ar as ka maisau ?

 #44694   spiridonas
 06 Gru 2007 18:26
DEVOLD`u prekiauja Vegio mineta imone. Viena aprangos dalis (kelnes arba virsutine dalis) prasideda nuo 200lt. Yra viengubo arba dvigubo sluoksnio modeliu. Plonesni iki -20 , storesni iki -50. Gaminys is Merino(tokia aviu veisle :-D ) vilnos. Vat cia ir beda. Kiek uzsidedu, ka nors is vilnos ant pliko kuno - pradeda grauzti :x . Siaip atsiliepimai vien tik geri (nepadauginu), tik labai reikia nuo kandziu saugoti :roll:

 #44727   blight
 06 Gru 2007 23:10
Pernai audime nusipirkau apatinius slidinejimui (apacia+virshus 20+20lt), tai dabar sekmingai rengiuos ir eidamas pazhvejot, nors ir neturiu normalesniu rubu ka ant ju uzhsivilkt (kolkas :-D ). Tiek slidinejant, tiek zvejojant nei karto nebuvo slapia nugara nei kita vieta :grin:

 #44728   kliovas
 06 Gru 2007 23:32
kai toks dolerio kursas, paieshkokit ir kitur ne tik lietuvoj.Ash jau trys metai neshioju cabelas polartec apatinius tiek zvejojant tiek slidinejant ir jokiu problemu del prakaito.kiti geri apatiniai Under Armor cold gear irgi gerai ishskiria prakaita greitai dziusta.zvejojant ant ledo deduosi tik apatinius ir ant virshaus fleese tipo kelnes ir bliuzona, plius kombinezonas, ir niekad nebuvo shalta ar shlapia nugara.Geriau viena syki sumoketi pinigus ir paskui nedejuoti kad tas blogai ar kitas.Nusipirksit, pabandysit, nepatiks, grazinsit nors nebus pinigai ishmesti i bala.

 #47328   tuomahaukas
 08 Sau 2008 22:06
Vegy, gal galėtum pakomentuoti apie mund kojines ? Krante prie tavęs priekabiavau kad jos nepasiteisins taviškiuose "atemi" batuose, nes jų apačia yra tokia pati guma kaip mano "roksuose".
Ar neteisus buvau kreivai šnairuodamas ? :roll: Nekalbu apie komfortą žūklės metu (nesiskundžiau ir savosiomis)... man tiesiog įdomu kaip jos atrodė po žūklės ir kaip reikalai su drėgme bate ? :roll:

 #47397   Vegys
 09 Sau 2008 09:51
Pernai metais devejau vilnones kojines. Kai mes gaudem kartu, buvo pirmas kartas kai as uzsidejau tas "Mund" kojines. Jos pagal charakteristikas iki -20. Nu ka as galiu pasakyt, man kazkaip pasirode kad su vilnonem silciau budavo :roll: Is kitos puses - cia buvo siemet tik pirma zvejyba, todel lygint siluma su vilnonem zvejybose pernai ir "mund" su viena zvejyba siemet nelabai deretu. Dar reiks siemet isbandyt keletose zvejybu tiek "mund", tiek vilnones ir tada daryt isvadas ...

Ale kol kas nedrysciau kam nors rekomenduot pirkt "mund" ...

 #47401   Skumbrotas
 09 Sau 2008 10:17
Aš tas "mund" eksploatuoju jau kelis metus, tiek žvejyboj, tiek ir kasdieniniam mūvėjimui. Turiu 4 poras - dvi drengiu kasdien, dvi laikau išskirtinai žvejybai (čia kaip į bažnyčią - negalima eit nei murzinam, nei su sunešiotais rūbais :!: :-D ).
Jos tikrai mano nuomone šiltesnė už vilnones, bet čia ta pati istorija kaip ir su kitais žvejiškais rūbais - teisingom kojinėm reikalingi tesingi batai. Nemanau kad įsispyrus į kokius guminius paprastus mėšlabridžius būtų koks skirtumas lyginant su kitokiomis kojinėmis. Tokiam atvejui geriausi yra rusų kareivių išrasti medvilniniai autai. PVZ nešiojant tas kojines kasdien ir avint paprastus odinius rudeninio tipo silpnai pašiltintus batus kojos kartais pašala, o su žvejybiniais batais ant ledo - niekada nešalė.

 #47405   Vegys
 09 Sau 2008 10:49
Skumbrotas, "mund" yra iki keletos temperaturo. Pas tave iki kiek ? As kai pirkau, buvo ir siltesniu, ale nebuvo mano dydzio ... Beje, jei po teisybei, as nepamenu tiksliai ar pas mane "mund" ar kitos firmos .... :oops: Ju ten keletas yr berods ...

Batai pas mane Atemi Polar - gal ir ner labai silti. Gal ir juose problema. O gal taip tik supuole (kartais prie vienodu temperaturu vienodai apsirenges skirtingai jautiesi). Reiks manau pada isidet i batus.

As nesakau kad pereita sestadieni su jom buvo salta. Bet - jauciau kad kojos nesiltos, o atvese.

Vienu zodziu, ziuresim, lyginsim :)

 #47410   Skumbrotas
 09 Sau 2008 11:06
Nepamenu kokios temperatūros... :roll: Nusimoviau batą :-D , pažiūrėjau - išausta "mund" ir dar "rhovyl laine"...
Šiaip teisingi batai turi vėdintis - ar tai kvėpuojančio audinio pagalba, ar tai įdėklų konstrukcijos dėka. Kitaip jokios super duper kojinės nepadės, vistiek sudrėks ir kojos šals.

 #47442   Judokas
 09 Sau 2008 13:57
neuzmirskite, kad kad ir kokios kojines ar batai butu, reikia kad koja butu laisva.... as naudoju neoprenines Vision kojines (na nezinau ar jas galima kojinemis vadinti), bet jos man tikrai labai patiko...tik jei batus per daug suverziu, tada jau nebuna silta...

 #47445   Vegys
 09 Sau 2008 14:06
Pas mane koja bate ner suspausta, dydis pats tas.

Kitas dar yr dalykas svarbus, norint kad kojos butu siltesnes - pries zvejyba jas nusipraust beigi detis TIK svariom (nė karto po skalbimo nenaudotom) kojinem.

Judokai, o ta neoprenine Vision kojine nesmunka nuo kojos ?

 #47447   Judokas
 09 Sau 2008 14:10
nea...labai gerai ji priglunda prie bato ir ciki piki...

 #47450   tuomahaukas
 09 Sau 2008 14:23
Vot nesinori man daryt eksperimento savo piniginės sąskaita dėl tų mund kojinių poledinei žūklei, bet bandant logiškai pamastyt Skumbrotas turėtų būt teisus. Man regis kad toks produktas gerai sugyventų su pvz. "bestard" avalyne, į roksus tikrai nerizikuočiau kišt šitiek pinigų kojinės pavidale !nea!
Vegio pastaba dėl asmeninės higienos ir kokios būklės kojines naudoti labai teisinga :-ou-je

 #47461   Judokas
 09 Sau 2008 14:43
kiek tos "Mund" kojines kainuoja...
Sutinku su tuomahauku, kad su tokiais batais tiktu beveik viskas...na as gaudau su Campus batais...gal del to nematau problemu del koju...bet vienas geras daiktas niekada nepagadins kito gero daikto...taigi geriausia du geri viename :)

 #47495   Vegys
 09 Sau 2008 16:06
As pirkau kojines ~ 40 Lt.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė