Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #487340   Svaras
 14 Bir 2013 14:04
Kleckas1978 rašė:Na del to kad 1d jautresnis - nepajauciau as jokio esminio skirtumo tarp 1d ir 2d - tvirtesnis tik del to kad jungties nera ir tiek, bet kai amzina garantija, tai dzn tas sujungimas (ir galimas jos suluzimas) - jei sulauzysi pakeis i nauja.

LXS serija :gutgut bet man LXS serijos rankena nelabai patinka, man korke labiau patinka (LES76MF2) - cia kaip sakant kas ka megsta ir del to gincytis neverta :idea:

Avido as nepirkciau.
kodel nepirktum? ar yra kazkas geriau uz ta pacia kaina? 1 dalis - I bagazine jau nebeimesi, minusas didelis, bet ir kiti pliusai.
 #487343   edmundaxx
 14 Bir 2013 14:25
Svaras rašė:
Kleckas1978 rašė:1 dalis - I bagazine jau nebeimesi, minusas didelis, bet ir kiti pliusai.
Jei pvz karavaną vairuoji, nebūtina nei bagažinėn mest, galima kuo puikiausiai ir saugiausiai transportuot kitaip.
 #487351   Svaras
 14 Bir 2013 14:38
edmundaxx rašė:
Svaras rašė:
Kleckas1978 rašė:1 dalis - I bagazine jau nebeimesi, minusas didelis, bet ir kiti pliusai.
Jei pvz karavaną vairuoji, nebūtina nei bagažinėn mest, galima kuo puikiausiai ir saugiausiai transportuot kitaip.
delto tu teisus, bet kaip dauguma vairuoju saloon stiliaus automobili tai 1 dallies botagas atkrenta.
 #487354   Xrapas
 14 Bir 2013 14:42
Svaras- vertėtų truputį giliau pastudijuoti taisykles:

"...15) Komanda „Cituoti“ naudojama tuo atveju, kai norima, kad kiti vartotojai suprastų į kokį pranešimą yra atrašoma. Prašome naudoti tik reikalingą/ būtiną citatos dalį, į kurią atsakote ! Asmenys, pastoviai be reikalo naudojantys komandą „Cituoti“ bus traktuojami kaip flood‘eriai, įspėjami asmeniniais pranešimais. Moderatoriai turi teisę trinti žinutes..."
 #487360   ramkis
 14 Bir 2013 15:07
Svaras rašė:delto tu teisus, bet kaip dauguma vairuoju saloon stiliaus automobili tai 1 dallies botagas atkrenta.
kliedesiai, aš į Rover 200, įkišu ir į Astrike chečbeką irgi. Tik reikia viską su galva daryti, ir nematau tame jokios problemos.
 #487407   Kleckas1978
 14 Bir 2013 19:47
ramkis rašė:
Svaras rašė:delto tu teisus, bet kaip dauguma vairuoju saloon stiliaus automobili tai 1 dallies botagas atkrenta.
kliedesiai, aš į Rover 200, įkišu ir į Astrike chečbeką irgi. Tik reikia viską su galva daryti, ir nematau tame jokios problemos.
Butent i chacbekus aisku ner problemu - o jei i sedana 2,3m ilgio kotas + tuba ir gausis visi 2,4m :-D sekmes kaskart atvertinet sedyne ir kisti per salona + zinant musu salies kontingenta - vagiu kruvos ir narkomanu - tai baisu kokioj aikstelej stovejimo net tuscia tuba palikti salone :idea:

P.S. ne uz ka nepasiulyciau zmogui norincio KAZKO TOKIO IR YAPTINGAI SMAGAUS Spiningo + kurio finansai neriboja - pirkti AVIDA :-D
Nemazai buvo apie tai diskusiju - mano nuomone apie avidus nekokia - bet cia tik mano asmenine nuomone.

O stai legendos LES ir LXS :gutgut ypac kai neriboja finansai ir galima ir gera rite jei prideti ir t.t.
 #487443   Lamiglas
 15 Bir 2013 09:58
Teisingai KLECKAI cia tik tavo tokia nuomone apie avidus kurios nebutina laikytis ... na kam tu zmogu nuo avido atbaidai , na neitiko tau avidas dzigui , o gal zmogus daugiau vartiklem ar vobleriais gaudys ...
 #487445   edmundaxx
 15 Bir 2013 10:07
Tikriausiai Klecko 2/3 paskutinio mėnesio postų susiję, kokie AVID'ai lievi. :grin:
 #487446   Lamiglas
 15 Bir 2013 10:18
nesuprantu kaip galima parduoti avida ir gaudyti su kazkokiu mikado ar kaip ten , nepagalvokit as nesikeliu , turejau nemazai ir visai pigiu spiningu ir ta pati katana turi teise i gyvenima , bet mano manymu jis turejo puiku avida kuri buvo galima puikiai panaudoti ir zvejybai kitais masalais ... cia velgi tik mano nuomone kuria as manau galiu issakyti ...
 #487470   Kipas
 15 Bir 2013 15:42
edmundaxx rašė:Tikriausiai Klecko 2/3 paskutinio mėnesio postų susiję, kokie AVID'ai lievi. :grin:
tai turbut del to ju tiek daug pastaruoju metu pardavimo temoi prideta :-D.kz kodel juos taip masisakai pardavinet pradejo :?:
 #487483   marenas
 15 Bir 2013 20:15
Kipas rašė:
edmundaxx rašė:Tikriausiai Klecko 2/3 paskutinio mėnesio postų susiję, kokie AVID'ai lievi. :grin:
tai turbut del to ju tiek daug pastaruoju metu pardavimo temoi prideta :-D.kz kodel juos taip masisakai pardavinet pradejo :?:
:gutgut viskas pasakita
 #487795   Lamiglas
 17 Bir 2013 12:35
Pardavimo temoij avidu daugiau uz kitus , kad ju daugiausia ir parduota , normalu zmones nori ir kazka naujo isbandyti , ne ikona nepastatysi kampe ir nesimelsi jam visa gyvenima .Ir man buvo kilusi mintis pakeisti viena savo avidu i restiva , bet uzteko paimti restiva i rankas ir nuomone pakeiciau nelabai jis man , blankas kreivas , nu neprilipo o gal toks papuole .
 #487802   Menke
 17 Bir 2013 13:00
Lamiglas rašė:Pardavimo temoij avidu daugiau uz kitus , kad ju daugiausia ir parduota , normalu zmones nori ir kazka naujo isbandyti , ne ikona nepastatysi kampe ir nesimelsi jam visa gyvenima .Ir man buvo kilusi mintis pakeisti viena savo avidu i restiva , bet uzteko paimti restiva i rankas ir nuomone pakeiciau nelabai jis man , blankas kreivas , nu neprilipo o gal toks papuole .
O man patiko Psihoganai nuo P21, tik ydomu kaip jie ant vandens elgiasi. Gal kas turi?
 #487805   Menke
 17 Bir 2013 13:04
edmundaxx rašė:
Svaras rašė:
Vairuoju karavana, bet viekada nepirksiu vienos dalies, nes as vaziuoju daznai pas uosvius. y karavana susidedu, valtis motorus, kotus, 2 vaikus, zmona, vaiku zaiskus ir t.t. tai dar jeigu po salona vamzdis voliotusi tai zmona per langa ji ismestu. Be to vaziuodamas darbo reikalais ysimetu i bagazine ir ramu.
 #487820   Rapolas
 17 Bir 2013 13:41
Menke rašė: Vairuoju karavana, bet viekada nepirksiu vienos dalies, nes as vaziuoju daznai pas uosvius. y karavana susidedu, valtis motorus, kotus, 2 vaikus, zmona, vaiku zaiskus ir t.t. tai dar jeigu po salona vamzdis voliotusi tai zmona per langa ji ismestu. Be to vaziuodamas darbo reikalais ysimetu i bagazine ir ramu.
Važinėjant su tokia didele "Manta" (kaip šeima :D) arba su kitomis kompanijomis- išviso patogiausias variantas yra TRAVEL tipo kotai iš trijų arba keturių (lbj populiarūs) dalių. Įdėjai į trumpą kietą dėklą ir garantuotas, kad nei "drambliukai" nesumindys, nei karavano durelėmis neprivers ar pan. Be to, pastebėjau, kad jautrumas keturių dalių kotų mažai skiriasi (arba net visai nesiskiria )nuo įprastų dviejų dalių spiningų ;)
Tačiau turiu tris vienos dalies spiningus, kuriuos naudoju (dažniausiai) velkiaujant, tai sakyti, kad niekam nereikalingi vienadaliai- būtų irgi nekorektiška. Turbūt, ne jautrumas- pirmoj vietoj ,o patikimumas (spiningo )išskiria vienadalius iš kitų ;-)
 #487828   edmundaxx
 17 Bir 2013 14:04
Rapolas rašė:
Menke rašė: Vairuoju karavana, bet viekada nepirksiu vienos dalies
Tai mašiną iki pat pat lubų prikrauni, kad problema matai vienadalio vežiojime?
 #487839   Menke
 17 Bir 2013 14:37
Rapolas rašė:
Menke rašė: Vairuoju karavana, bet viekada nepirksiu vienos dalies, nes as vaziuoju daznai pas uosvius. y karavana susidedu, valtis motorus, kotus, 2 vaikus, zmona, vaiku zaiskus ir t.t. tai dar jeigu po salona vamzdis voliotusi tai zmona per langa ji ismestu. Be to vaziuodamas darbo reikalais ysimetu i bagazine ir ramu.
Važinėjant su tokia didele "Manta" (kaip šeima :D) arba su kitomis kompanijomis- išviso patogiausias variantas yra TRAVEL tipo kotai iš trijų arba keturių (lbj populiarūs) dalių. Įdėjai į trumpą kietą dėklą ir garantuotas, kad nei "drambliukai" nesumindys, nei karavano durelėmis neprivers ar pan. Be to, pastebėjau, kad jautrumas keturių dalių kotų mažai skiriasi (arba net visai nesiskiria )nuo įprastų dviejų dalių spiningų ;)
Tačiau turiu tris vienos dalies spiningus, kuriuos naudoju (dažniausiai) velkiaujant, tai sakyti, kad niekam nereikalingi vienadaliai- būtų irgi nekorektiška. Turbūt, ne jautrumas- pirmoj vietoj ,o patikimumas (spiningo )išskiria vienadalius iš kitų ;-)
Jau sulauzes as du grafitelederius dvidalius ir abu luzo per puse virsutines dalies. Manau kad sujungimas nera silpnoji spiningo vieta. Cia kaip sakant nuo tarpines tarp vairo ir sodynes viskas priklauso
 #487842   Menke
 17 Bir 2013 14:49
edmundaxx rašė:
Rapolas rašė:
Menke rašė: Vairuoju karavana, bet viekada nepirksiu vienos dalies
Tai mašiną iki pat pat lubų prikrauni, kad problema matai vienadalio vežiojime?
Nu panasiai iki lubu, as turejau viena viendali ir man buvo ziauriai nepatogu su juo. Kol bassinio katerio neturesiu tol man viendaliai tabu.
 #487853   Kleckas1978
 17 Bir 2013 15:11
Lamiglas rašė:Ir man buvo kilusi mintis pakeisti viena savo avidu i restiva , bet uzteko paimti restiva i rankas ir nuomone pakeiciau nelabai jis man , blankas kreivas , nu neprilipo o gal toks papuole .
Jei ir keisti avida tai nebent i rizeri, o ne i restive :idea:

Nes restive = avida ir tiek - ziurint kam ko reikia ir su kuo labiau zvejoja. (tai is to pacio i toki pat keisti nematau prasmes)
Jei pirmoj vietoj dzigas tai restive geriau (jautresnis vos), bet jei vobleriai ir metalas pirmoj vietoj tai manau avidai smagesni ir t.t.
+pas avidus amzina grantija :gutgut

P.S. pasitaiko kreivu ir legendu ir loomiu ir t.t. taip kad reikia paprasciausiai nepirkti kreivo ir tiek.
 #487999   Arnas502
 17 Bir 2013 21:31
Gal kas pasakytų kur galėčiau rasti Gad Gancho 7-25gr spiną? :?
 #488206   Kleckas1978
 18 Bir 2013 20:40
minimukas rašė:kas kokiu atsiliepimu galit pasakyt apie šitą spiningą? būtų gaudoma guma ir vobleriais iš valties.

http://gelezinislydys.lt/home/225-spini ... voris-8_25
Galvakabliu svoris ir gumu dydis???
vobleriu dydis nuo iki centimetrais???

Ilgis is valties jei voblerius tampyti tai iki 2.1m ilgio - ne ilgesni, jei grynai dzigui tai ir 2.4m dar patogu :idea:

kokiam vandeni gaudysi - srovej??? stovinciam??
Kokias zuvis gaudysi???
 #488566   AndriusK
 19 Bir 2013 21:05
Prasom komentaru, apie MC restive. Gal kas jau turite restivu ir turit kokiu atsiliepimu? O konkreciai modeliukas 732M. dzigui su patrukciojimais nuo 10g plius minus iki 24g (LABAI RETAI) dazniausiai 12-18g, ir tvicui, bet retai ir neastriam tvicui su LC pointeriukais iki 100 Maks.
P.s ilgesnis iprotis, tik neuzmetykit akmenim kad kotas tvicui per ilgas (tvicinu ir su 2,10 ir su 2,28m taip pat gerai)
 #488813   edmundaxx
 20 Bir 2013 20:08
Croixam garantiją išsiunčiau 04.29. Po šiai dienai negaunu atgal. Čia normalu tiek laiko laukt?
 #488844   kriukelis
 20 Bir 2013 22:27
kokiu budu siuntei?
 #488845   iusegun
 20 Bir 2013 22:30
edmundaxx rašė:Croixam garantiją išsiunčiau 04.29. Po šiai dienai negaunu atgal. Čia normalu tiek laiko laukt?
cia pastu ar e-pastu?
kai pirma kryziu pirkau irgi siunciau per ju puslapi, bet nepamenu ar jie ten atsiunte koki patvirtinima ar ne, ar ilgai laukt reikejo. dabar nieko nesiunciu. o kam...? ant kiekvieno koto yra jo id numeris, jei reikes atseks :-D
  • 1
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė