kokio dydzio serykla?
kas per pasaras, kad 60g serykloj?
kas per pasaras, kad 60g serykloj?
VšĮ "Pensininko paramos ir labdaros fondas" Valdybos narys
Papasakok kokią užmetimo techniką kad nušveiti 100-130 m..Dreigas rašė:Asmeniskai nesu naudojes soklyderio isvis, nes neturejau tam poreikio. Zvejoju feederiu 50-100g uzmetimo, 0.10 pintu valu. Serykla daznai naudoju 40gr, reciau 20gr. Pilna pasaro sveria 80-100g. Vala daznai klipsuoju ir buna, kad reikia mest 100-130m. Per siuos metus pora seryklu buvau tik numuses, o zvejybu tikrai apturejau.
O kodel jis blogas? Man nebuvo aktuali konkreciai si tema kiek as uzmetu su savo feederiu ir neskaiciavau konkreciai suviniojamo valo. Tiesiog per maps.lt apsiziuriu telkinius ir issimatuoju man reikiamus atstumus. O jei yra norinciu pamatyti ale utopija ar dar ka, o gal ir yra kurseniskiu, laisvai galiu prie progos pademonstruoti :D Bet aisku su savo kotu. Tik dabar neklausinekit koks kotas, nes tiksliai nepasakysiu, bet jei labai domina, tai galesiu veliau parasyti tiksliai. Beje, su draugo feederiu tiksliai negaliu pasakyti kiek uzmetu, bet tikrai nepasiekiu tokiu atstumu, bet pas ji monoflomentas 0.16mm berots ir uzmetimas iki 120g.giedriuzzz rašė:Pagal maps.lt pats tiksliausias užmetimo nustatymo būdas![]()
Šėryklėlės tokio tipo:Dreigas rašė:neglaiu pasakyt tiksliai seryklos dydzio, bet naudoju nemazas. Gal del bendro seryklos svorio kiek ir suklydau, nes nebuvau sveres. Bet del uzmetamo atstumo tikrai neklystu.
Taip, tokio tipo, bet del konteinerio dydzio, tai maniskiai vizualiai atrodo biski didesni.vyrgaz rašė:Šėryklėlės tokio tipo:Dreigas rašė:neglaiu pasakyt tiksliai seryklos dydzio, bet naudoju nemazas. Gal del bendro seryklos svorio kiek ir suklydau, nes nebuvau sveres. Bet del uzmetamo atstumo tikrai neklystu.
http://www.zuklys.lt/cat-salmo-metaline-serykle-2991
pasimatuok kiek valo suvynioja vientas rites rankenos apsukimas (360 laipsniu) ir kai mesi kita karta paskaiciuok kiek apsisukimu iseina - tada prasyk cia.Dreigas rašė:O kodel jis blogas? Man nebuvo aktuali konkreciai si tema kiek as uzmetu su savo feederiu ir neskaiciavau konkreciai suviniojamo valo. Tiesiog per maps.lt apsiziuriu telkinius ir issimatuoju man reikiamus atstumus. O jei yra norinciu pamatyti ale utopija ar dar ka, o gal ir yra kurseniskiu, laisvai galiu prie progos pademonstruoti :D Bet aisku su savo kotu. Tik dabar neklausinekit koks kotas, nes tiksliai nepasakysiu, bet jei labai domina, tai galesiu veliau parasyti tiksliai. Beje, su draugo feederiu tiksliai negaliu pasakyti kiek uzmetu, bet tikrai nepasiekiu tokiu atstumu, bet pas ji monoflomentas 0.16mm berots ir uzmetimas iki 120g.giedriuzzz rašė:Pagal maps.lt pats tiksliausias užmetimo nustatymo būdas![]()
nu bet jis iki kretingos gal damestu, o ten jau ir nuo klaipedos netoli...renaldas rašė:Nu matai iki Kursenu ilgai eit reiks..
Su 0,16 monofilu 100gr svorius mėtotDreigas rašė:Beje, su draugo feederiu tiksliai negaliu pasakyti kiek uzmetu, bet tikrai nepasiekiu tokiu atstumu, bet pas ji monoflomentas 0.16mm berots ir uzmetimas iki 120g.
Kasa gali pint dviem budais, pirmas, tai sulenki vala is kurio ja pinsi, ir su abieju ranku pirstais suki vala i viena puse ir tokiu budu ja susuki norimo ilgio, tada uzrisi mazga ir ji neatsisuks. Ant galo kilpos nebutina rist mazgo, jis tik maisys. Antras budas, ta sulenkta vala sukandi dantim, viena gala laikai vietoj, kita suki aplink ji. Tokiu budu gal kiek standziau gaunas, bet ilgiau prakaituot reikVisualSound rašė:Nu jo, kosmosai dedasi jau čia :D 130m... rimtas reikalas :D
Dabar prie rimtų reikalų grįžtam, važiuosiu šį savaitgalį dzūkijon pažuvaut ir labai noriu išbandyti asimetrinę kilpą. Tik va du klausimai, ar ji nėra skirta tik pintam valui (pas mane mono)? Ir nesuprantu kaip susukti tą kasytę :D Kvailai skamba bet tikrai, kokiu būdų ji susisuka? :D Ar tiesiog sukti valą aplink valą ir iš abiejų pusių dėt po mazgą? Bet ar tada neišsisuks atgal?
ir kad būtų aišku (žinau akd kažkur šioj temoj ilgiai nagrinėti, bet nieko konkretaus, nuomonių kratinys ir tiek).
Kokio ilgio daryt paprastai normaliai žvejybai ilgąją kilpos dalį? Nes 60-70cm truputį per daug man atrodo. Ir kokio ilgio daryti trumpesniąją kilpos dalį bei kasytę?
žinau kad yra tam instrukcija, bet noriu sužinot iš praktikos kaip darote ir kaip Jums patogiausia
Dėl kasytės viskas aišku tada, dėkui. Bet tu man pasakyk ar čia realu ilgis 60-70 cm ir 40-50cm?renaldas rašė:Kasa gali pint dviem budais, pirmas, tai sulenki vala is kurio ja pinsi, ir su abieju ranku pirstais suki vala i viena puse ir tokiu budu ja susuki norimo ilgio, tada uzrisi mazga ir ji neatsisuks. Ant galo kilpos nebutina rist mazgo, jis tik maisys. Antras budas, ta sulenkta vala sukandi dantim, viena gala laikai vietoj, kita suki aplink ji. Tokiu budu gal kiek standziau gaunas, bet ilgiau prakaituot reikVisualSound rašė:Nu jo, kosmosai dedasi jau čia :D 130m... rimtas reikalas :D
Dabar prie rimtų reikalų grįžtam, važiuosiu šį savaitgalį dzūkijon pažuvaut ir labai noriu išbandyti asimetrinę kilpą. Tik va du klausimai, ar ji nėra skirta tik pintam valui (pas mane mono)? Ir nesuprantu kaip susukti tą kasytę :D Kvailai skamba bet tikrai, kokiu būdų ji susisuka? :D Ar tiesiog sukti valą aplink valą ir iš abiejų pusių dėt po mazgą? Bet ar tada neišsisuks atgal?
ir kad būtų aišku (žinau akd kažkur šioj temoj ilgiai nagrinėti, bet nieko konkretaus, nuomonių kratinys ir tiek).
Kokio ilgio daryt paprastai normaliai žvejybai ilgąją kilpos dalį? Nes 60-70cm truputį per daug man atrodo. Ir kokio ilgio daryti trumpesniąją kilpos dalį bei kasytę?
žinau kad yra tam instrukcija, bet noriu sužinot iš praktikos kaip darote ir kaip Jums patogiausia
va tokio atsakymo ir reikėjo, dėkui ;)renaldas rašė:Cia gal kas pakomentuos, kas dazniau gaudo ta sistema, bet siaip tu pats turi nusprest ko nori. Jei nori kad zuvis pati pasikirstu, darai kokia 15-20cm kilpa, jei ne, tada kokia 40cm. Tu 60-70cm tai tikrai nematau tolko daryt.