Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS

 #4098   mende
 29 Kov 2006 16:09
giedriuzzz rašė:http://www.senukai.lt/LTU/catalogue.asp ... 0050685077

Ka galvojat apie tokia valti? Ar verta tokia pirkti? O gal geriau jau is rusisku ka nors rinktis?
svogeris pernai tokia pirko sezona atlaike :roll: bet jis per sezona keturis kart zvejojo :twisted: plius pedantas ziaurus :evil: dviem zvejot ziauriai nepatogu ir irkluot pries veja sunku ;-)

 #4237   pypkorius16
 30 Kov 2006 20:19
As tai asmeniskai niekad pripuciamos nepirksiu :grin:
Patirtis: pirmoji Omega - 5 metai
antroji Omega - 18 metu
kazkokia lenku plastikine jau 5 metai (3.2 m)
Turint vieta kur pasidet plastikine valti tai verta rinktis tik plastika, aisku apie plaukima i Baltija geriau negalvoti. As ja laikau garaze, pakabines virs masinos. Tiesiai ant masinos spec bagazniko nuleidi , 4 verzles prisuki ir pirmin ( viso 3-5 min). Prie vandens nuleidimas 5 min.
Gumines paruosimas apie 30 min, turbut visi sutiksit, ir susirinkti net be dziovinimo irgi apie 30 min, o po to namie dar dziauk.
Kas visa diena prasedejo gumoj , tai zino ta jausma kai reikia islipti is valties ir zengti pirma zingsni..... Plastike jokiu emociju, sedi patogiai. Kazkur reklamose (minkota) maciau kad net krieslus isitaiso!!!!
Dugna biski pabraiziau, vilkdamas i kranta (65 kg), bet kai bus daugiau bryziu epoksidkes su stiklo audiniu ir bus geriau nei nauja.
Taip kad as asmeniskai tik uz plastika. O ir kainos zemesnes nei superiniu PVX. Pries 5 metus pirkau uz 1600Lt, kiek dabar ziurejau tokios 2K Lt netraukia.

 #4272   tuomahaukas
 30 Kov 2006 22:55
A kokia geriausia rusiška valtis pripučiamu dugnu ? ;-)

 #4284   alkanas
 31 Kov 2006 07:25
tuomahaukas rašė:A kokia geriausia rusiška valtis pripučiamu dugnu ? ;-)
del to kas geriausia- nzn, bet turiu turist 3 :gutgut daug vietos, ilgi irklai, auksti bortai, stabili, keliamoji galia 330 kg (lygtai)(jei klystu tai nedaug), priputus susiformuoja ia balonu krastuos tokie lyg "papai", kuriu deka labai lengvai tiesiai plaukia :gutgut

 #4294   spiridonas
 31 Kov 2006 07:49
tuomahaukas rašė:A kokia geriausia rusiška valtis pripučiamu dugnu ? ;-)
Kokia geriausia nzn, bet pastebejau viena: dugnas prisipucia -automatiskai jis "priarteja" prie suoliuko, o tai peilis nugarai. Nezinau, bet savo ufimkoje(nepripuciamas dugn.) pasedejes ilgiau jausdavau labai stipru nugaros pjovima. butynai turedavau islipt krantan prasivaikscioti, o dar geriau nuktist ant zemes ir pagulet. teko sedeti ir ufimkoje su pripuciamu dugnu. ten situacija dar tragiskesnesedint ant suoliuko -kelenai sukyla dar auksciau. vienintelis variantas-pirkt valti su pripuciamu dugnu, det fanierini dugna ir ipirdolint kede.Apie tai galima konsultuotis su Agiu, kuris taip ir pasidares. :gutgut


del plastikiniu valciu: na sutinku del to, kad greit paruosiamos transportavimui ir greit paruosiamos zvejybai. Bet joms turi tureti vieta laikimui. Beto, mano manimu, nera tokios stabilios kaip gumines todel kursiu mariose ir Juros pakranteje jomis plaukioti , nemanau, kad labai saugu :roll:

 #4299   Agis
 31 Kov 2006 08:14
Jei ne ta nugara, man irgi jokiu minciu gal but nebutu kile del reguliuojamos kedes, kuria galima pritvirtinti prie kieto dugno.Zinoma pradzia dave siai minciai tai Omo isradimas, kuri pamaciau per pirma meeta :lol: O va dabar Pypkorius dave minty, o kude as negaliu pakabinti pripuciamos valties po garazo lubomis.Nuleidziu ant savo kluono ragu ir pirmyn.Po penkiolikos minuciu as jau po laidais :lol:

 #4454   Agis
 01 Bal 2006 21:01
Gal ir geras budas svariame vandenyje, bet senvagese, kanaluose kur prizele zoliu kazkaip man rodos nepatikima.Nes tas sraigtas nors ir raso, taciau nevelnio zoliu nepjauna ir reikia apsivijusias zoles nuvalyti.Be to rusu puslapiuose teko skaityti labai blogus atsiliepimus apie daviklio tvirtinima salia variklio.Taigi gime man tokia ideja kuria aprasiau anksciau., bet nesakau, kad gyvenime nepasinaudosiu ir tokiu tvirtinimo budu, kur nors mariose.
Siaip tai logiskai pagalvojus nuo greicio padidinimo ar suletinimo keiciasi variklio su valtimi kampas, taigi echolotas pradeda grybauti rodydamas gylius ir tau lygioje vietoje gali parodyti duobele, kuria tu bergzdziai apmetysi su spiningu, taigi.... :roll:

 #4472   alkanas
 02 Bal 2006 07:04
su brezinukais tai nlb - nemoku kompu ant tiek naudotis bandysiu nupassakot. kai zinau- tai lengva:
istiesi valti, pagal jos vidini dugna susipjauni apie 1 cm storio ir apie 10 cm plocio lentutes, per viduri dviejose vietose perrisi sniuiru ir lentuciu galus per visa ilgi priklijuoji dviracio padanga( kad lentuciu galai valties nedraskytu ir vsio- susilanksto- sveria nedaug, ir patogu. pazystamas pasidares taip:
lentutes priklijaves iskart ant dirbtines odos- irgi gerai

 #5209   Vitolis
 11 Bal 2006 18:28
Agis rašė:Daugumai, kas turi paprastesnes gumines valtis kyla problema su echoloto daviklio tvirtinimu.Gal mano sugalvotas yrenginys kam nors pades ispresti sia problema :lol:
Pribambasu darymas, tai suprantu kuryba. Ir jokie fabrikiniai pricindalai virsta niekais, kai gali isreiksti savo kurybine minti. Kaip sako mano uosvis (o jam greit 100 meteliu) pats pasidarei, tai nors ir ne taip graziai ale stiprai ir zinai kad cia tavo.
O sis pribambasas kur ant el. variklio Romadoje kainuoja berods virs 50 cervoncu.

 #5213   Vitolis
 11 Bal 2006 18:46
tuomahaukas rašė:
Subalamutijot jūs mane :!: [oj-me:
Kiek supratau niekas Taves nebalamutina. Hebra isreiskia savo pastebejimus ir desto patirti. Tik kazkodel nei vienas neatsiliepia kuris turi super valtikes is PVC. Neminekim cia jokiu Orionu ir kitu atgyvenu. Guminiai geri tik kaliosai, na dar petnesos. Sako Ivanas is penkto auksto iskrito ler langa, but uzsimuses, taciau petnesos uzsikanino uz cveko ,tai liko gyvas. Taip ir su sitais plaukiojanciais prezervatyvais. Jei nori geros valties, nesidairyk i jokius Orionus, JAZus ir kitus niekalus. Ir nugara bus sveika. Pasitaupyk ir pirk tikrai padoria valti. Zinoma jei tikrai reikia. O jei kaip rasai Tau ne visai aktualu ir gali Trakuose gauti bet kur valti, tai neverta ir diskutuoti. Puslapiu Nete xot otbavliai. Tik netingek palandzioti ir isirinksi
Sekmes

 #5221   Agis
 11 Bal 2006 20:02
Kazkaip tu cia keistokai viska isdestei :roll: Balamutijimas, cia turima ne piktaja prasme, antra tukstanciai zveju gaudo ir manau dar gaudys su tais prezervatyvais, nes ne visiems lemta gerasiais valtis tureti, taigi kiekviena diskusija reiktu suprasti kaip zmogaus nora uz tam skirta pinigu suma ysitaisyti geriausia varianta, o tai issiaiskinama diskusijose.Dekojam uz tavo pasakyta nuomone, taciau vertetu nepeikti ir kitu pasirinkimo.
Laiko tekmeje, mes jau bendravome su vienu asmeniu, kuris apart BMW dzipo ir SHimano riciu su kotais nieko daugiau girdeti zvejybos sferoje nenorejo ir niekino kitu nuomones, ir pamazu liko kazkur uzmarsty su savo yranga ir mintimis.

 #5234   žVYNAS
 11 Bal 2006 21:50
Is dalies ir teisingai, pvz skandinavijoje nemaciau, kad kas zvejotu is gumines ar PVC valties, su jomis jie tik iki jachtu nuplaukia ar is jos i kokia sala, jei taip logiskai pamascius is kokio nori ji PVC gali but, bet niekas negali garantuot, kad neiseksi i ja kokio kablio ir ji neis dugnan, kiek ju ir ejo, draugas VirTusas gali papasakot kaip koks Donela i kranta vare kai nei is sio nei is to pradejo valtis smarkiai ora leist per sudurima, paprasciausiai pas mus visi 100% garantuoti, kad jam paciam neatsitiks jokia nelaimo o relybe visai kitokia. Kas del kainu skirtumo na nepasakyciau, kad jos jau smarkiai brangesnes

http://valtys.puslapiai.lt/prekyba.htm# ... NĖS_VALTYS

o kad jas netaip patogiau transportuot ir laikyt-as pilnai sutinku.

 #5236   alkanas
 11 Bal 2006 22:01
na noriu uzstot kiek tai gumesku turetojus ( pats toks esu )...
visu pirma nereik su gumeske zenytis, pamatei, kad suskirdus, keisk, ir nebus jokiu fintu, na bet zinia, visko buna tfu tfu tfu...
 #5245   spiridonas
 12 Bal 2006 00:36
Vitolis rašė: Kas nuleme pasirinkima? Kodel pvz ne Honda
kurios duomenys:
ilgis 3m.
plotis 157
vidaus ilgis 196
balionu diametras 43
keliam. galia 610kg.
svoris 54kg
variklio galing. 15aj
O svarbiausia dugnas aliuminis surenkamas
3 kameros +pripuciamas kilis
kokybe auksta tai ne kokio Brigo.
Kaina 3000lt
2006m gamyba
as biski neisikertu i tavo pateiktus duomenis :shock: ...

del 15 AG tai galiu tikrai pasakyti, kad perlenkei lazda(kabinti gali ir kur kas didesni matara bet ar nueis tai i nauda neaisku), o visi kiti duomenys virsija tavo pateiktus, beje kaina mazesne...nezinau ka turejai galvoje. Jei kalbi apie ta HONDA(jei neklystu) vati kur stovi akropolyje , tai ka as zinau... ten net klaida yra ivelta del variklio galingumo.
P.S. pas mane yra ir kylis ir aliuminis dugnas ir 3 pripuciamos kameros. bet 15 AG tikrai nedrisciau kabinti ant tos valtikes :shock:

 #5249   Raupsuotasis
 12 Bal 2006 06:28
[quote="Vitolis"][quote="tuomahaukas"]
Kiek supratau niekas Taves nebalamutina. Hebra isreiskia savo pastebejimus ir desto patirti.

Matau cia yra ne vienas valčių specialistas.Turiu rimta prašymą ir kreipiuosi i p.Vitolį.Kadangi esate valčių puslapių specas(tą supratau perskaitęs ankstesnius pasisakymus) todėl prašau Jūsų idėkite nuorodą apie Ukrainos valčių gamintojus.Patikslinu ko ieškau.Mane domina diuraliuminės valtys iki 3.50m. modelis "JAZ-6".Tikrai bučiau dėkingas.Dažnai būnu Utenoje(ir praeita savaitę lankiausi) tad jei ja "skoloje nelikčiau".
 #5324   Svečias
 12 Bal 2006 21:36
spiridonas rašė:
Vitolis rašė: Kas nuleme pasirinkima? Kodel pvz ne Honda
kurios duomenys:
ilgis 3m.
plotis 157
vidaus ilgis 196
balionu diametras 43
keliam. galia 610kg.
svoris 54kg
variklio galing. 15aj
O svarbiausia dugnas aliuminis surenkamas
3 kameros +pripuciamas kilis
kokybe auksta tai ne kokio Brigo.
Kaina 3000lt
2006m gamyba
as biski neisikertu i tavo pateiktus duomenis :shock: ...

del 15 AG tai galiu tikrai pasakyti, kad perlenkei lazda(kabinti gali ir kur kas didesni matara bet ar nueis tai i nauda neaisku), o visi kiti duomenys virsija tavo pateiktus, beje kaina mazesne...nezinau ka turejai galvoje. Jei kalbi apie ta HONDA(jei neklystu) vati kur stovi akropolyje , tai ka as zinau... ten net klaida yra ivelta del variklio galingumo.
P.S. pas mane yra ir kylis ir aliuminis dugnas ir 3 pripuciamos kameros. bet 15 AG tikrai nedrisciau kabinti ant tos valtikes :shock:
P.S. pas mane yra ir kylis ir aliuminis dugnas ir 3 pripuciamos kameros. bet 15 AG tikrai nedrisciau kabinti ant tos valtikes
_________________
As tik paklausiau kodel pasirinkai ta modeli? Ir nieko nenoriu mokyti. Cia tik diskusija. Man tiesiog idomu, kodel zmones neiesko geriausio varianto, bet leidzia babkes bet kam. Jei jau uzsiciklinot ant Gumiaskiu, Tai Dieve padek. As tikrai ne pries. I mazas balutes turiu ir as savo guminuke. Taciau as maniau kad cia diskutuojama ne apie varlynus, o apie rimtus telkinius su rimtomis plaukiojimo priemonemis. Jei ka izeidziau, atleiskit. O PVC niekada (beveik) neisrinkineju. Turiu kompaktiska vezimeli, kuriuo ja ir veziojuosi. Po svenciu pabandysiu ideti Foto, kaip jis atrodo. Ar stovi valtis HONWAVE Akropolyje tikrai nemaciauir negaliu pasakyti. Tokia kaip mano stovi Honda atstovybeje Savanoriu pr. prie prekybos centro
 #5342   spiridonas
 13 Bal 2006 07:38
Vytolis rašė: _________________
As tik paklausiau kodel pasirinkai ta modeli? Ir nieko nenoriu mokyti. Cia tik diskusija. Man tiesiog idomu, kodel zmones neiesko geriausio varianto, bet leidzia babkes bet kam. Jei jau uzsiciklinot ant Gumiaskiu, Tai Dieve padek. As tikrai ne pries. I mazas balutes turiu ir as savo guminuke. Taciau as maniau kad cia diskutuojama ne apie varlynus, o apie rimtus telkinius su rimtomis plaukiojimo priemonemis. Jei ka izeidziau, atleiskit. O PVC niekada (beveik) neisrinkineju. Turiu kompaktiska vezimeli, kuriuo ja ir veziojuosi. Po svenciu pabandysiu ideti Foto, kaip jis atrodo. Ar stovi valtis HONWAVE Akropolyje tikrai nemaciauir negaliu pasakyti. Tokia kaip mano stovi Honda atstovybeje Savanoriu pr. prie prekybos centro
Na pabandysiu paaiskinti kas leme toki apsisprendima. Kai kas is formieciu turbut pamena , koks ilgas buvo mano apsisprendimo kelias. Pacioje pradzioje as is vis ieskojau ORIONO (gumos), po daugeli pasisakymu ir komentaru apie gumines ir PVC valtis nusprendziau, kad reikia PVC, nes ruosiausi plaukti i Kursiu marias starkiauti. Kai atejo laikas pasirinkti kokia valti pirkti , vel buvo atsizvelgta i forumieciu komentarus. Buvo liginamos valciu dugnu konstrukcijos, ju irklu padetis, skaitoma apie medziagos sudeti is kurios jos pagamintos ir t.t aisku ziurima ir i kaina.
Galiausiai liko apsispresti kokio ilgio reikia. pradzioje buvau nusiziurejes modeli suzumar A290(pirmas is maziausiu modeliu kurieme dedasi surenkamas dugnas), bet veliau vel pasipype komentarai, gyveni prie juros ir nebandysi kai kada i ja iseiti. Po kiek laiko dar pasitares su pardavejais, kurie ir uzregistrino valti pasiemiau suzumara320, uzregistrinau kaip C kategorijos motorine valti.kaip jau minejau pries tai isigyjau 4 AG varikli toje pard., tai ir valciai suteike siokia tokia nuolaida.
Valciai laikyti vietos neturiu, todel kas kart po zvejybos ji bus sulankstoma
o sulankscius A290 ir 320 modelius ju maisai didziu niekuo nesiskiria.

 #5350   Skumbrotas
 13 Bal 2006 08:41
Diskusijos kokią valtį pasirinkti įdomios tik informacijos požiūriu, o šiaip tai grynai kiekvieno skonio reikalas, kaip kas įsivaizduoja jos panaudojimą, tad vienam geriausias varijantas bus guminukė, kitam krūtas kateris su oda ir raudonmedžiu mušta kajute :lol: Bitėje dabar verda diskusija apie tai, iš kokio medžio lentų geriausia pačiam pasigaminti valtį ir su kuo ją smaluoti - man tai primena pasvarstymus iš kokio medžio geriau pasidaryti kuoką mamutui nudobti, nes esu nuomonės, kad plastikinė valtelė ir lengvesnė, ir priežiūros nereikalaujanti, ir ne ką brangesnė. Bet tai tik mano nuomonė, nes gal žmogus turi vieną mylimą ežeriuką, kur visad žvejoja ir kur tą smalinę valtį visą gyvenimą ir laikys. Jei negalvočiau plaukti į jūrą , tai rinkčiausi arba lengvutę plastikinę arba guminę, į kurią galima būtų įsidėti kietą dugną ir patogiai sėdėti. Jūra nulėmė, kad pasirinkau pripučiamą PVC - išbandytas dalykas jūrinėm sąlygom, patiko stabilumas, saugumas (keturi autonominiai pripučiami skyriai, tad vieną pradūrus nekeliausi dugnan), galimybė patogiai žvejoti atsistojus, patogus transportavimas ir sandėliavimas. Pasirinkau Suzumar, nes po ilgo informacijos rinkimo susiformavo geriausia nuomonė. Kažin ar yra žmogus, kuris jau spėjo paplaukioti bent po porą metų su 3-4 skirtingais modeliais ir galėtų pareikšti labai rimtą nuomonę apie visus + ir -, tad ir telieka klausyti kiekvieno atsiliepimo ir pačiam daryti išvadas. Kiekvienam "geriausias variantas" bus vis kitoks.

hm

 #5352   Zvejukas
 13 Bal 2006 09:04
Kaikurie palyginimai ...
Brig`as - lengvas, guma 5sluoksniu, surinkimo keli minusai , nes tarp dugno plosciu dar reikia vamzdelius susidet. dugnas is fanieros ploksciu, zmones sako , kad jis juda ir sunkiau isheijti ant glico.
Suzumar - guma 7 sluoksniu, kylis aukshtas, aliuminis dugnas lengvai sudedamas, tik va minusiuka turi kad turi tik viena suoliuka komplektacijoje.
O geriausias yr BAILAYNER :) statu gal pigiausias variantas, bet jei kompektuot kateriuka, pigiau niekaip nesigaus .

 #5361   tuomahaukas
 13 Bal 2006 10:02
Vat ir mano ORION'e prativniausia yra tai, kai reikia vienam tą dugną iš fanieros plokščių surinkinėti ir įsabačinti į laikiklius- vamzdelius šonuose :'viau

 #5404   Vitolis
 13 Bal 2006 18:35
tuomahaukas rašė:Vat ir mano ORION'e prativniausia yra tai, kai reikia vienam tą dugną iš fanieros plokščių surinkinėti ir įsabačinti į laikiklius- vamzdelius šonuose :'viau
Kaip jau minejau anksciau, turejau per savo netrumpa zvejo gyvenima tikrai visokiu priemoniu. Ir medine ir gumine ir dvieju modeliu plastikines. Taciau kaip sakoma apetitas kyla bevalgant. Istudijavau daugybe tinklapiu rusisku, Ukrainietisku, na zinoma ir musu su diskusijomis apie valtis is PVC. Kadangi vis daugiau mano prieteliu isigyja sias valtis, susigundziau ir as. Taciau kai zinai zmogus Lito verte, nepuolau pirkti pirmos pasitaikiusios. Ilgai rinkausi. Is pradziu buvau nusiziurejes Latviu gamybos BUSH Kaiman 310m. Taciau kainos zymiai aukstesnes ir siais metais dar gerokai pabrango. Kazkuriame puslapyje perskaiciau, kad ju dugnas pradeda vaikscioti, kai iseini ant gliso. Beje apie ta pati skaiciau ir ne viename Rusu puslapyje del SUZUMARu. Zinovai raso, kad nelaiko dugno stringeriai. Yra atseit per silpni kai iseini ant gliso ir valtis gerai pakrauta. Po ilgu svarstymu ir draugu rekomendaciju nutariau pirkti BRIG Baltik 310. Dar sausio pradzioje uzsisakiau Laivyne. Prizadejo per menesi uzsakyma ivykdyti. Po to suzinojau, kad Lietuvoje yra HONDA atstovybe, kuri prekiauja HONWAVE valtimis, varikliais ir visa kita sios garsios firmos technika. Susirinkau informacija, pasiteiravau del kainu, pamaciau noturoje kaip atrodo ir susigundziau. O Laivynas mane isdure. Kai gavo prekiu siunta, mano uzsakyto modelio nebuvo. Pasiule dar palaukti ir pazadejo nuolaida, kuri sudare 50lt nuo pardavimo kainos. "Padekojau" ir atsisveikinau. Nerimtai dirba hebra. Taip as isigijau sia HONDA firmos 3m. ilgio produkta. Jei tureciau kur laikyti didesne, tikrai buciau pirkes 3,5m. Turejau ir varikli sios firmos, taciau tik 2,5 Kw galingumo. Nuostabus daikciukas. Pardaviau. Dabar turiu 46 Lbs el. varikli velkiavimui su 110 Ah akumu. Draugas turi 8,5 AJ benzinini, tai reikalui esant ir norint adrenalino, galima bus paskraidyti Antalieptes mariose, Druksiu, ar Alauso ezeruose. Pazystamas turi jau antra sezona tokia valtike, tai neatsidziaugia. Kadangi irklai truputi isnesti i isore, tai laisvai galima sedeti ant borto. Bortai gana auksti 43 comu. Oficialus HONDA MOTOR atstovas: UAB "Wood Stock" Savanoriu 22, Vilnius. honda@woodstock.lt

 #5405   Vitolis
 13 Bal 2006 18:38
Beje, kiek teko matyti ir studijuoti, tai beveik visos garsiu firmu valtys is PVC turi tik po viena suoliuka. Taciau tai ne beda, Prie variklio vairo seskit ant sudedamos zvejo kedes su gera atrama nugarai ir nebus problemu. As dar mastau prisabacint biuro kede prie grindu. Reguliuojasi ir aukstis ir apsisukt 360 laipsniu gali. Tik diskusijose www.katera.ru mane perspejo-jei lakstysi ant bangu, tavo kede subyres i sipulius. Na manau reiks pabandyti.

 #5933   Donis
 22 Bal 2006 22:13
Sendien su Spiridonu nuvykome i Minges kaima ismeginti nauja jo skuteri :lol:
Spiridonas ruosiasi startui
Paveikslėlis
pirmieji zigsniai i naujuteli suzumaru :yaaah!
Paveikslėlis
kapitonas :cool:
Paveikslėlis
junga :lol:
Paveikslėlis
istikruju tiek valtis,tiek variklis ::liux tiesiog malonu plaukti
Paveikslėlis
geru veju tau Spiridonai placiuosiuose vandenyse ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 Donis. Iš viso redaguota 22 kartus.

 #6121   spiridonas
 24 Bal 2006 17:47
Skumbrotas rašė:Spiridonai, apibendrink pirmus įspūdžius. Kiek supratau 4kW varikliukas biški silpnokas? Ar susipirkai papildomus pribombasus - inkarus, liemenes ir t.t., gal turi susirinkęs info kiek kokiose firmose tai kainuoja ir kur geriau tai nusipirkti?
Skumbrotai, siaip pas mane ne 4kw o 2,9kW (4 AG). na palakscius su BAYLINER`iu tai valtele silpnokai trempia, bet zvejybai mariose tirkai uzteks :gutgut. bande dviese sededami, tai isspaude 12km/h. vienas bande tai labai kelia prieki, bijojo apvirsti. beto nebuvo pilnai apkatke padaryta. manau ilgiau pavazinejus ir padarius pilnai apkatke ant glico vienam butu imanoma iseiti, o ten jau ir iki 20km/h eitu pasiekt. liemeniu po kolkas neturiu, vietoje inkaro desiu 10kg stangos blyna, manau laikys, jei ne uzdesiu dar 10 kg

 #6125   Vitolis
 24 Bal 2006 19:18
Inkaru "Min kota" maciau Romadoj. Dengti plastiku. Visai neblogi. Dar maciau rusiskam puslapy, tik neprisimenu kokiame. Kai surasiu idesiu foto. Man patiko ir nesunkiai galima pasigaminti paciam. Valtike tikrai gerai atrodo. Is isvaizdos varikliukas atrodo daug galingesnis. Manau kad vienam ant gliso iseiti su tokia jega vargu ar pavyks. Reiketu ne mazesnio kaip 5 zerebecu. Sveikinu su pirkiniu. Isbandyti per iseigines ir as norejau savo Honda, taciau zmona priverte sutvarkyti siltnamio stiklus, Tai atidejau bandymus geguzes pradziai.

 #6218   Skumbrotas
 25 Bal 2006 13:11
Vakar sužinojau vieną absurdą iš laivavedžių ruošimo taisyklių. Asmenys, turintys aukštajį išsilavinimą, kaip ir įsigydami vairuotojo pažymėjimą, gali pasiruošti egzaminams savarankiškai ir laikyti externu. Bet tokie osobos gauna teises plaukioti tik vidaus vandenyse, BE TEISĖS IŠPLAUKTI Į JŪRĄ. Kitame punkte rašoma, kad amenys neturintys aukštojo išsilavinimo turi lankyti kursus ir išlaikę egzaminus (TUOS PAČIUS :!: ) gali plaukioti vidaus vandenyse ir jūroje...
Logiškai mąstant, vairuotojai su aukštuoju išsilavinimu, pasinaudoję externo teise laikyti egzaminus, vėliau turėtų teisę važinėti tik šalutiniais keliais, be teisės išvažiuoti į autostradą :!:
Kaip jums patinka šitas ;;'plim :jop-mat :?:
Man atrodo, kad taisykles sugalvojęs autorius yra visiškas ;;'plim :/nu/n/x

 #6220   tuomahaukas
 25 Bal 2006 13:46
Skubrotai, labai taikliai pastebėjai ir įvertinai... bet...
Visgi akcentuočiau kurso išklausymą , o ne pasiruošimą pačiam- žmogus žmogui nelygu. Tu pateikei gerą pavyzdį dėl automobilio (kur aš ginčyčiausi visai kita plotme: o žmogus su aukštuoju išsilavinimu geriau spaudo pedalus ir perjunginėja pavaras geriau, nei su aukštesniuoju ar spec. viduriniu :?: :,-wow ir jis yra žymiai mažiau imlus suvokti kelių eismo taisykles ? ;-) )
Manau kad varant į jūrą, tiek vieniems tiek kitiems reikia išklausyti kursus.
Bijau kad jei vyktų teisiniai ginčai, galima sumanipuliuoti kaip statybose: statybininkas, pasirąšęs po "su darbo saugos taisyklėmis susipažinau" (kur toks variantas įbrukamas po ranka net neskaitant) , po mirties gali palikti po savęs zapadlo darbdaviams: tą pačią dieną vaizdajuostėje su data nusifilmuoti 3 sekundžių klipe su žodžiais: "aš nifiga su niekuom nesusipažinau, man liepė pasirašyti" ). Būtu įdomu... :twisted:
Tai durnoka teorija, bet jei jis būtų siunčiamas į darbo saugos kursus, kur juos išklausytų ir pasirašytų- darbadavys niekuom dėtas). Tas pats, tik kitaip pakreipus ir su laivavedžio asmenine atsakomybe savo ar kitų nelaimės atveju. Bent taip aš manau :roll:

 #6231   Skumbrotas
 25 Bal 2006 14:26
Tuomahaukai, esmė yra ne tame, ar žmogus turi aukštajį išsilavinimą ar ne, esmė tame, kad yra taisyklės, mokymo programa ir egzaminai, kuriuos išlaikęs gauni teisę vairuoti kažkokį mechanizmą. Ir visiškai nesvarbu kaip tu mokaisi - pats skaitai ar tau kažkas diktuoja, informacija gauni tą pačią :!: O jūroje plaukioti yra saugiau nei bet kokiame vidaus telkinyje, kur pilna tokių pat plaukikų, kur bet kur gali pasimaišyti besimaudantis pilietis, upėse srovės ir seklumos, ir t.t.. Tuo labiau, kad tas pažymėjimas suteikia teisę plaukioti ribotam atstume nuo kranto, kur neplaukioja jokie dideli laivai.
Jau nekalbu apie tų "kursų" kokybę... Turiu mintyje būtent laivavedžių (mėgėjų) kursus.

 #6232   tuomahaukas
 25 Bal 2006 14:42
Skumbrotai, tu matuoji pagal savo liniuotę. Tu gali išmokti pats, tau nereikia kad veiktų "girdimoji atmintis" ir pan. :lol: Aš šneku apskritai. Klausant kursą manau kad būtų žymiai geriau nei darant tai namie savarankiškai- bent minimaliai apsisaugojama nuo "fuksiorno" bilieto nepasiruošus ar prabimbinėjus kursus.
Kažko neturėčiau noro šokti parašiutu, visą info susigraibęs internete ar kt. vaizdinėse priemonėse. Gal ir nekoks palyginimas, bet... :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė