Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #527970   Kipas
 03 Gru 2013 19:29
edmundaxx rašė:Šiaip tvičui patogiau trumpesnis kotas.Bet.. Jei pats esi tarkim 2m ūgio, tai ir ilgesnis negu 6' neturėtų būt problema.
ne visiem.gaudziau su 180 o poto pasikeiciau i 206 ir nesigailiu.
 #528113   Menke
 04 Gru 2013 10:22
Kipas rašė:
edmundaxx rašė:Šiaip tvičui patogiau trumpesnis kotas.Bet.. Jei pats esi tarkim 2m ūgio, tai ir ilgesnis negu 6' neturėtų būt problema.
ne visiem.gaudziau su 180 o poto pasikeiciau i 206 ir nesigailiu.
Pas mane 6.9 ir trumpesnio nenoriu, o jei nuo kranto gaudyciau tai imciau 7.6
 #528217   Kipas
 04 Gru 2013 19:07
Rolas rašė:
ne visiem.gaudziau su 180 o poto pasikeiciau i 206 ir nesigailiu.[/quote]
Kas pasidarė geriau? Toliau užmeti, vobleris gražiau dirba?[/quote]
man toliau metasi su ilgesniu (bet cia gali buti ir mano neismanimas su trumpesniu metit) ir man asmeniskai zuvi maloniau traukt su ilgesniu...o ikirtus didesme patogiau ja laikyti.
 #528244   edmundaxx
 04 Gru 2013 20:40
Ilgesnis jo, kažkiek toliau meta, bet nedaug labai. Kad žuvį laikyt įdomiau, tai irgi sutikt galima.
Bet voblerį animuot daug patogiau su trumpesniu. Turėjau 6'6 , dabar turiu 6'3, ir tai jau pasijautė. :gutgut
O kai aš pats ne aukštas, tai man su trumpesniu jau gaunasi mušt apačion, nereikia tampyt į šonus. :grin:
 #528259   looking4snow
 04 Gru 2013 21:10
Kazkaip nematau problemos musti tiek apacion, tiek i sonus. Zuvys vienodai kimba, tai ko ten daugiau noreti? :roll: As irgi ne is aukstuju (180 cm). Gaudau 6'9". Manyciau, spiningo ilgis yra asmeninis reikalas ir visiems vienodai tobulo nebus.
 #528266   Jurginas
 04 Gru 2013 21:53
looking4snow rašė:Kazkaip nematau problemos musti tiek apacion, tiek i sonus. Zuvys vienodai kimba, tai ko ten daugiau noreti? :roll: As irgi ne is aukstuju (180 cm). Gaudau 6'9". Manyciau, spiningo ilgis yra asmeninis reikalas ir visiems vienodai tobulo nebus.
Man su multiku kažkaip nepatogu šonan mušt :oops:
 #528293   edmundaxx
 05 Gru 2013 05:05
Voblis rašė:Pasirinkima man ypac apsunkina tai, kad kastinginiai dauguma viendaliai.
Kitokį pirkt man nei mintis nešautų, būtinai tik vienadalį. :gutgut Ateinančiam sezonui ir spiną vienadalį įsigijau.
 #528308   Menke
 05 Gru 2013 09:14
edmundaxx rašė:
Voblis rašė:Pasirinkima man ypac apsunkina tai, kad kastinginiai dauguma viendaliai.
Kitokį pirkt man nei mintis nešautų, būtinai tik vienadalį. :gutgut Ateinančiam sezonui ir spiną vienadalį įsigijau.
gerai kaip tu basini kateri turi kad viendaliu spiningus susideti. ;-)
 #528322   DainiusM
 05 Gru 2013 10:07
Paprastai, basiniuose kateriuose daznai buna tam skirta vieta, kur telpa viendaliai spiningai- ten zmones juos ir veziojasi. Bet yra modeliu, kur telpa tik dvidaliai. :)
 #528327   Menke
 05 Gru 2013 10:17
looking4snow rašė:O kaip koto ilgis susijes su valtimi? Juk sudetas dvidalis yra tokio pat ilgio, kaip vienadalis. :grin: Manau, absoliuciai daugumai zveju vienadalis netinka del nepatogaus ar net neimanomo transportavimo automobilyje.
pasizek youtube Bassboat'us. Pamatysi kaip zmones neturi vargo su vienaliais ir tikrai keturiese su golfu persikreipe neveziuoja. :D Kol neturiu basboat'o, vienadaliams sakau NE.

http://www.youtube.com/watch?v=uHK1xG1XhU0
 #528352   looking4snow
 05 Gru 2013 11:33
Tai zinau zinau tuos katerius. Tik pacio issakyta mintis man pasirode ne visai teisinga. ;-) Ta prasme, supratau, kad vienadaliu nepirksi ne del nusivezimo nepatogumo, o del neturejimo kur ju susideti valtyje. Man atrodo, kad valtyje jokio skirtumo keliu daliu kotai, vistiek vietos tiek pat uzima. O va kaip juos nusivesti iki zvejybos vietos, tai jau kita kalba. :/braj;
 #528384   Xrapas
 05 Gru 2013 13:31
looking4snow rašė:...Manau, absoliuciai daugumai zveju vienadalis netinka del nepatogaus ar net neimanomo transportavimo automobilyje...
Eilinis mitas...
Nors po teisybei ir pats taip galvojau, kol vienadalio neįsigijau ../;nzv :-D
 #528395   Rapolas
 05 Gru 2013 14:16
Na nebūtinai "kiekvienam savo", gali būti ir atskiriems atvejams- savo. Pvz. važiuoju vienas į žvejybą, imu su savim vienadalį (išilgai ant keleivio priekyje ir užpakalyje sėdynių), važiuojam dviese- imam dvidalius ir vežamės ant užpakalinės sėdynės, važiuojam visas kolūkis- tai imu keturių ar daugiau dalių ir kietam vamzdyje numetu saugiai į bagažinę.
 #528407   looking4snow
 05 Gru 2013 15:09
Xrapai ir ramki, viskas nuo konkrecios situacijos priklauso. Jeigu vaziuoja salone 3-4 zvejai, gi nedesi dar ir meskeriu i salona... Pvz., as turiu universala ir vienadali 180 cm dzerkini kota vezu salone, nes bagazineje ne per kaip netelpa >150 cm.
 #528416   DainiusM
 05 Gru 2013 15:39
Xrapas rašė:Eilinis mitas...
Nors po teisybei ir pats taip galvojau, kol vienadalio neįsigijau ../;nzv :-D
Vieniem mitas, kitiem realybe. As nors ir su gana erdviu universalu vazineju, bet buna situaciju kai nenoriu salone pagaliu veziot. Taip pat tubos ilgos nenoriu masinoje palikti isplaukdamas zvejoti- kam bereikalingas kabliukas parazitams, kurie gali sugalvoti patikrinti kas jos vidui ismale langa... kiekvienam savo tsakant. Ir nepasakyciau, kad jau ten taip labai skirtumas didelis yra tam paciam modelyje 2 daliu vs 1.
 #528426   ramkis
 05 Gru 2013 16:03
looking4snow rašė:eigu vaziuoja salone 3-4 zvejai
Lai niekas neužpyksta, bet niekaip nesuprantu į kokią žvejybą reikia važiuot 4? Na suprantu, jei su museline, tai viskas kaip ir aišku, bet jei į kokią kitokią, tai į bet kokį universalą viena baulų nuo 4 banderlogų tiek, kad net važiavimu to nepavadinsi, o didžiuoju tautų persikraustymu gali tą reiškinį įvardint :D Čia aišku, aš kalbu iš savų pozicijų, na jei jau 4 asmenys, tai jau su 7 vietų minivenu reiktu bildėti (su nostalgija pamenu kai turėjau Grand Voyager), tai ir pamiegot gali ir pašokt :D Aš rimtai.
looking4snow rašė:as turiu universala ir vienadali 180 cm dzerkini kota vezu salone, nes bagazineje ne per kaip netelpa
tai aišku, kad į bagažinę netelp, normalu. O dėl tūbų palikimo, kaip sako DainiusM, tai pilnai sutinku, pavojus palikt, nes žmonių žingeidumas yra beribis :-D Todėl, dabar dažniausiai viską vežuosi, tik škurliuose, nes dažniausiai važiuojam 2 asmenys, todėl pavojus sulaužyt lieka minimalus.
 #528431   Jurginas
 05 Gru 2013 16:18
ramkis rašė:
looking4snow rašė:eigu vaziuoja salone 3-4 zvejai
Lai niekas neužpyksta, bet niekaip nesuprantu į kokią žvejybą reikia važiuot 4? Na suprantu, jei su museline, tai viskas kaip ir aišku, bet jei į kokią kitokią, tai į bet kokį universalą viena baulų nuo 4 banderlogų tiek, kad net važiavimu to nepavadinsi, o didžiuoju tautų persikraustymu gali tą reiškinį įvardint :D Čia aišku, aš kalbu iš savų pozicijų, na jei jau 4 asmenys, tai jau su 7 vietų minivenu reiktu bildėti (su nostalgija pamenu kai turėjau Grand Voyager), tai ir pamiegot gali ir pašokt :D Aš rimtai.
4-iese su dviem pvc valtim sukrautom viena ant kitos tekę yra važiuot ne kartą ir ne du į išvykas ne vienos dienos. Jeigu į vieną pusę bent 200-300 km, akivaizdžiai taupiau gaunasi. Kažkaip viskas pareina. Varikliai bagažinėj, ant transo nevežiojam. Apatinė valtis būna prigrūsta visokio chlamo. Tiesa alaus pagrindinę masę teknka jau paskutiniam taške užsipirkt, nes va šitą jau tekdavo kažkur po kojom grūst :grin: Automobilis - universalas, su grand voyageriu visai pasaka turėtų būt. Ir vienadalis 2 metrų kotas kažkokiu tai būdu visada pareina, ir jokių problemų nesukelia.
 #528435   ramkis
 05 Gru 2013 16:36
Na gėlele, čia jau tikras ekstrymas, apkrovos auto lygu didelis kiekis saliūros ar bendzės :-D Nebūčiau įsitikinęs, kad tai labai ekonomiška, gal labiau psichologiškai. Esu ir aš taip važiavęs, tik ne 4, o tryse, plius vienas iš tų trijų vaikas. Ir tai jau auto, stipriai perkrauta gaunasi, nes kai dvi PVC viena ant kitos, tai jau gaunasi burė nemaža. Tai truputį pašiurpau kiek degalo suvartojo auto. Bet ir kotai tilpa :-D Bet čia jau extrymas :-D
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė