Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #533580   Agis
 01 Sau 2014 23:18
Prašom dalintis savo žvejybinėmis nuotraukomis su žvejybų aprašymais ir šiais metais.
Nepamirštame pažymėti reportažo numerį.
Nu kas pirmas :lol:
 #533754   marenas
 02 Sau 2014 18:10
Nr. 1
Na senden bandem atidarit sezona slakiu zvejyboi su dar vienu forumieciu.
Apsiginklavom vivingrom,dorado ir pirmin oras pasaka,zvejoji kaip rudeni net rankos nesala.
praradom po viena vobla,dar viena buvau nutraukes bet nuejus tolin ,vobla savaime atplauke atgal pas seimininkas buvo suzvejota kitu vobliku. :grin:
na kolega atsidare savo saskaita nedidukas slakiukas ,nufotkintas ir paleistas atgal
DSCN4354.JPG
na o as tai galvojau kad turiu gera slaki,bet deja islindo smailus snukis ,bet stabdi irgi pacirskino
DSCN4355.JPG
na kagi galiu tik pasakit kad Valukonis lai droze daugiau masalu :gutgut kas gaudo tas pagauna :tia-tau :grin: :/braj;
 #534593   Dziedas
 06 Sau 2014 15:08
Nr. 2
Pradžia buvo vakar. Lijo lietus ,bet trys seniai sėdėjo ir gaude. Vėjas pute i nugara, tai nežiūrint šlapiu pautu buvo gerai. :gutgut O va šiandien jau kitaip. Kol apsilankiau poliklinikoje ,kol sutaisiau tiltuką( prieš pora dieni inkišau koja....ačiū Dievuliui nelūžo, nors dar skauda.) jau ir žiemos vidurdienis. :( Vakar su 5m. ,šiandien su 4m. meškere. Tokie jau mano norai... :ks> .atvykęs ,jau vyrai traukia. :)
Nuotrauka0580.jpg
Nuotrauka0581.jpg
O dangus rustus....
Nuotrauka0582.jpg
O jau ir tarpinis rezultatas yra...
Nuotrauka0585.jpg
O ir galutinis neblogas tokiom salygom...
Nuotrauka0587.jpg
Ir pabaigai pora vaizdeliu....
Nuotrauka0590.jpg
Nuotrauka0591.jpg
 #534855   Dziedas
 07 Sau 2014 16:20
Nr. 3
Tikrai spiningautojas...ir pagavo....mažiuku ešeriuku. VA.
Na o dzeduj nesisėdi name. Nors ir lijo....Merkio kraštas. Atvažiavęs dar viena kita vieta buvo laisva ,tik ar geresne....
DSCI0005.JPG
Geresnes buvo užimtos....
DSCI0006.JPG
Šalia Merkys sraunusis
DSCI0007.JPG
Ir aplink gamta ....
DSCI0010.JPG
Ir prasidėjo darbas malonusis. Iš pradžių nekibo neks ,po to nereikšminga smulkme ,po to mekšrai ir pora nedičkiu strepečių. O jau ,kada lijo smagiai ,pagaliau sulaukiau aukšliu. Ir suprantama, kodėl taip ilgai jų reikėjo laukti -gylis iki 70cm., sumažinau gyli iki 50cm. ir kibo gerai, pasitaiko ir mekšru ,nors jų reikėjo prie pats dugno ieškoti. Pagaliau nutariau -STOP. 2,26kg.
DSCI0013.JPG
Bet sunkiausia buvo užlypt ....,smelis minkštas... :grin:
DSCI0009.JPG
DSCI0009.JPG (109.08 KiB) Peržiūrėta 26731 kartus(ų)
DSCI0023.JPG
O pakeliuj namo vaizdeliai....kenčia musu miškai.
DSCI0021.JPG
 #534863   Jurginas
 07 Sau 2014 16:56
Nr. 4
Šiandien eilinį kartą tipo šlakių buvau, bet eilinį kartą baigėsi va šitaip..
Paveikslėlis
imagen
Silkelas kapoja kaip išprotėję, kiekvienam ramesniam užuteky bent po kliovą, LM66 labai gerai dirbo. Jaučias, kad ant živco paskutiniu metu nenudusinta, bet ir aktyvumas nerealus, kiekviena korės ant trišakių kol pasikabindavo ar gerai per snapą negaudavo.
Kol vaikščiojau pakrantėm, chebrytė kuojas gražias smagiai dusino, vienas kitas žiobriokas pasitaikė. Vienu žodžiu žuvis juda, net nebežinau, ar belaukiu tos žiemos :grin:
 #535493   Jurginas
 09 Sau 2014 17:23
Nr. 5
Šiandien eilinį kartą draugai važiavo upėn kuojų gaudyt, nu tai ir aš su spiningu prisiplaku. Tik šį kart vietoj kasto nutariu mikriką pasiimt. Įsimetu saują gumų, saują galvakablių kelis voblerius ir pašol. Kol neprieitos ešerinės viečikės, ant lm66 spindžio gylio maurynuose pasikabina trys peiliokai nelegalai, pora keliauja atgal, vienas pastatęs žvakę išsipurto. Pradžia smagi, reiškia žuvela juda. Priėjus vietą, kur planavau mėgint ešerioką suviliot, pirmu metimu cakt - yra, nors ir nedickas, bet ešeriokas.
Paveikslėlis
Sausio mėnesį mirkint dar netekę, o ir vietos naujos, tai smagu, kad viską darau lyg ir teisingai.
Dar keli kibimai, jaučias kad ešeriokai nedicki ir tie neaktyvūs, tai keitechą keičiu reinsiuku, ir čipsai pradeda lipt krantan.
Paveikslėlis
Kibimų net finezza nepadeda pajaust, pajunti, tik kad svoris yra pasikabinęs ir tiek. Tradiciškai ir bonusiukų keletas pasikabina, vienas apie kilogramą atsikabina į žoles įlindęs, kitas po fotosesijos ir gelbėjimo operacijos keliauja namo
Paveikslėlis
Ešeriokai visai apsiramina bekibę, beieškant jų pasibaigia reikiamo dydžio galvakabliai ir reikiamos spalvos guminukai :grin: (nemėgstu palei upes vaikščiodamas didelio svorio nešiotis, įsidėjau tik tiek, kiek atrodė reikės) , tai užsikabinu voblerioką ir vuolia, dar 4 kibimai, gaila tik kad standartas tik iki pusės kg
Paveikslėlis
Nors peiliukai ir nedidukai ir kiek gaila juos žalot, su UL spiningėliu tokius traukt smagu.
Begrįždamas pas draugus, sustoju prie vienos įlankėlės, kurią priekin eidamas kažkodėl praleidau. Dėžutėj atradau dar vieną 2 g galvakablį, pamoviau keitechą ir staigiai sukibo gal 5 ešeriokai (tos dienos vieni didžiausių :grin: ) ir silkutė iki puskilio atsikabina. Chebrytė plūdininkai jau baigia žvejybą (pagavo po 20-30 tokių apynormalių kuojų) ir kviečia parstyst prie auto, paskutiniai metimai, cakt, svoris, eina šonan, spiningėlis keturlinkas, bet lydekiokas iki kilogramo jau krante. Nufotkinu dienos laimikį ir paskubom gryžinėju pas draugus.
Paveikslėlis
Ešeriokai aišku nedidukai, bet jeigu kas pyksit, kad tokius jamu, siūlau pabandyt pasičirškint ant sviesto. Vsio, reportažas baigtas, ainu kaist keptuvės.
 #535867   Jurginas
 10 Sau 2014 18:15
Nr. 6
Ačiū ačiū :) O lydžiokai iš ties kabinėjasi, tik, panašu, rytoj gali būt paskutinė dieną tai patikrint prie atviro vandens. Jeigu ryt nuo ryto netingėsiu atsikelt, tai šiandien kaip ir uždarymas įvyko. Vėl ta pati Šventosios upela, tos pačios vietos. Užprašytas buvau kepsniuko, tai kastinginis komplektas į rankas atgula, dėžela voblerių ir nors oras toks ganėtinai bjaurus, noras pajaust botkočio supurtymą didesnis. Kabinu LM66 ir lengvu lengvu tvičingu bandau išjudint lydekiokus. Praėjus pusę perspektyvaus ruožo, tik vienas kibimas, pasikabina eilinis peiliukas
Paveikslėlis
Į kepsnio kategoriją tokia štuka niekaip neįsipaišo, mėginu keist masalą ir kabinu dar neapžuvintą 115-ą MagSquadą. Iškarto keli kibimai, bet vėl peiliukai, vienas trumpam apsilanko krante
Paveikslėlis
Nuo kito, voblerio kablys nukabina tik dėlę, pats lydžiukas nepasikabina :grin:
Perspektyvusis ruožas į pabaigą, ir jau biški liūdna daros, bet vienos ramumėlės pabaigoj kažkas galingai supurto spiningą, pasikabina nebloga lydeka. Bando lyst į priekrantės žoles, bet spiningas ne iš liaunųjų o ir valas power pro 0,28, tad lupu per jėgą ir pagaliau turiu kepsnį!
Paveikslėlis
Svarstyklės parodo 2.87, širdis dainuoja :grin:
Toliau kibimų nesulaukta, pietūs, draugui kuojos nekimba, tad tenka grįžt Anykščiuos. Valandų dar nedaug, namo nesinori, tad sakau dar šiek tiek prasieisiu upės pakrantėm pačiam miestelyje. Vėl LM66 į darbą, vienas peiliokas nepataiko, kitas nusipurto bekeliant į krantą, o trečias, toks iki kilogramo, keliauja kuprinėn
Paveikslėlis
Žvejybą užbaigia va toks nachalas
Paveikslėlis
Mėsos turiu pakankamai, baigiu žvejybą. Kažkaip nesnori dar to ledo, nors tu ką :grin:
 #536526   Evaldas Z
 12 Sau 2014 23:12
Nr. 7

Sveiki kolegos :) Matau, kad kol vieni balalaiku sargelius mankstina ir graztus galanda ledo belaukdami, kiti gi naudojasi proga placiau spiningu pasisvaistyt, kol saltis neispraude i ekeciu remus. Ne isimtis ir as. Isvaziavau sestadieni lydeku ieskot. Deja, vietoj paaiskejo, jog nieko nesigaus... po tiek lietaus dienu, mano balose vandeni pakeite kakava... Taigi, galvoj perkraciau galimus atsarginius variantus ir atsiduriau prie vieno kanaliuko, tikedamasis, kad cia is upes sroves bus uzklyde eserioku ramiai perziemot.
1.JPG
1.JPG (99.1 KiB) Peržiūrėta 24878 kartus(ų)
Na ka, viskas grazu, reikia bandyt. Dugne zoliu liekanu, nendriu stiebu ir saku nemazai, tad nusprendziu bandyt dropshotu gaudyt. Taigi, 5g svarelis, ~25cm virs jo nedidukas kabliukas ir dailus smirdukas ant jo. Viskas surista ant 0.16 Fc valo atkarpos. Pirmas metimas, vos speju kiek pajudint spiningo virsunele ir... yra :)
2.JPG
Na, ir prasidejo... meti ir yra, yra, yra... :)
3.JPG
Tik dydziai nelabai dziugina, bet vis dar neprarandu vilties rast kazka rimtesnio.
4.JPG
Nors vos ne puse uzkimbanciu va tik tokio kalibro :roll:
5.JPG
Kanalas gan ilgas, tad keisdamas vietas neuztrunku. Penki metimai ir istraukes penkis neuzaugas, einu toliau.
6.JPG
Palei kito kranto nendriu juosta pazyra mailiukas ir man sauna mintis, kad gal didesni eseriokai siandien kirmino nenori ir iesko mesos. Deja, neturiu jokio nedidelio mailiuka primenancio masaliuko... Tenka improvizuot ir mailiuka "issidrozt" is keitech shad impact'o uodegos.
7.JPG
Deja, metimas i nuziureta vieta padovanoja tik dar viena neuzauga plesika, kuris surija masaliuka, kad net galiuko nesimato.
8.JPG
Pagaves gal 10 zuvelioku, nutraukiu mailiuka ir vel kabinu kirmelioka. Eseriokai kabinejas be perstojo. Tusciu pravedimu praktiskai beveik nera :)
9.JPG
Tokia zvejyba pamazu panaseja i gaudyma akvariume ir gan greitai pabosta. Juolab, kad zuvu dydis tai toks "eketinis". Spjaunu i sita reikala ir pedinu link automobilio. Ruosdamasis namolio, prisimenu kazkur numesta dezute su vobleriukais, kuria pasiemiau del visa ko. O gal pabandyt, gal visgi issaus tvicingas vidurziemi :roll: Nauja azarto banga grazina mane prie vandens. Pirstai kazkaip uzkliuna uz senokai dezuteje begulincio, bet is zipu seselio taip pasimaudyt ir neislindusio vobleriuko. Kabinu ji ir gal treciu metimu ji ciumpa eseriokas :)
10.JPG
Kibimai retesni, nei gaudant smirduku, bet net ir pakankamai energingai sokdinamo vobleriuko judesiai vis uzkabina koki dryzuoti.
11.JPG
Pavirsiuje vel pazyra mailiukas ir as greit keiciu masaliuka kuo panasesniu i medziojamas zuveles, tikedamasi didesnio eserio ispuolio. Deja...
12.JPG
Vel kabinu giliau nerianti masaliuka ir pagaliau perzengiu simto gramu riba :)
13.JPG
Dar kiek pazaidziu su pravedimais, pakaitalioju masaliukus, vietas, bet visur tas pats.
14.JPG
14.JPG (43.44 KiB) Peržiūrėta 24878 kartus(ų)
Tai va taip va as prazaidziau su eseriokais pusdieni, kuriu kibimas buvo nerealus... kaip ir dydziai :grin:
 #537770   Jurginas
 16 Sau 2014 16:23
Nr. 8
Sėdž numei, pietauju, draugelio skambutis. Sako, ko tais neramu, mėginam. Mėginam tai mėginam, susiskambinu su dar vienu kolega ir apie 13:00 atsrandam šalia tvenkinuko.
CAM00205[1].jpg
1
Kažkieno mėginta šiandien lipt, bet tik keli žingsniai padaryti. Tikrinam ledą - čieli 4 cm! :grin: Braška, linguoja, bet žinom, kad po kojom tik metras, tai drįstam rizikuot.
Kolega marmiškininkas pirmoj skylėj atsidaro. Traukia kielbus, pūgžlius, ašeriukus, kuojytes padret. Aš ir kitas kolega balansuot bandom, ale tik mažiukai ašeriukai tekapsi.

Ledas šiaip geras, sniego nedaug, tik oro pūslių reikia saugotis, viena kita yra. Toliau nuo kranto paėjus storesnis ~5 cm, tai net vanduo nesirenka prie eketės ilgiau pasėdėjus. Grįžus miestelin, išgirstam, kad kažkas ir Rubikiuos palei pakraštį vaikščiojo.
Ai , ir dar nesuprantu, kaip čia naudojantis forumo uploadu nuotraukas išdėliot norima tvarka ir tarp teksto įterpt.
Prikabinti failai
CAM00211[1].jpg
2
CAM00208[1].jpg
3
CAM00210[1].jpg
4
 #538633   Dziedas
 19 Sau 2014 08:58
Nr. 9
Užkniso orai...Vakar tik iš trečio karto užlipom. Tenai ,kur tradiciškai užšąla pirma neužlipom...užlipom tenai kur nekimba... :grin:
DSCI0011.JPG
DSCI0014.JPG
DSCI0016.JPG
Va Dziedas liūdnas sėdi... :(
DSCI0008.JPG
DSCI0008.JPG (46.74 KiB) Peržiūrėta 24321 kartus(ų)
 #538805   Wytux
 19 Sau 2014 20:44
as ir atsidariau sawaitgali :ruko
Nuotrauka0169.jpg
Nuotrauka0169.jpg (38.1 KiB) Peržiūrėta 23884 kartus(ų)
 #539586   ubuntu
 22 Sau 2014 12:04
Nr. 11
Siandien jau neiskentejau ir su rizika vienas isvaziavau pabandyti atsidaryti ledo sezona.
Galvoju palekt netoli, i paprasta tvenkinuka, kuris zuvingumu tikrai negali pasigirt.
Nuvaziuoju, atsargiai kabarojos ledu, ledas ~7cm, padengtas lengvu snieguciu, bet kietas :gutgut
Palei kranta isgreziu pora ekeciu, pamakuolu balansyru pora minuciu vienoj - nieko. Bandau kita ir tik bambt per nagus, kirtimas, stabtis cirskia, valas 0.14mm praeito sezono, zaidziam zaidziam, kiek pritraukiu prie eketes, tiek spurtas ir stabzio cirskimas. Galu gale jau visai pavargo, kisu ranka paimt, vienas pirstas papuola i dantis, kraujas taskosi, bet beveik 3kg ant ledo. O ikibusi vos vos i lupos krasteli.
Poto dar 1-1.5val pagrezioju, pamakaluoju, bet nieko. Bet su sypsena veide varau namo. Atsidarymas sakyciau neblogas ;uolrait
Prikabinti failai
lydeks.jpg
 #540006   Ramekas
 23 Sau 2014 17:30
Nr. 12
Vakar dienos, kazkur 4 valandu laiko praleisto ant ledo zvejojant balansyru nemazas kiekis laimikiu :-D
Nuotrauka0113.jpg
Nejamimas konkretus :?
 #540562   Dziedas
 25 Sau 2014 17:44
Nr. 13
Kaip ateina šventa diena...Dziedui sirgti nėra kada... :-D .Trololo su Sklerozniku nori žvejoti...privalau vežti. 'viarkt Va ir šiandiena,,, gerai ,kad pavyko įkalbėti neskubėti. Išvažiavom 10 val. Ir kaip tik .Saulute pakilo aukščiau ir nebuvo salta. :gutgut Ir spėjome dar pagauti ešeriuku.... nors apie 12,30 nustojo kibti...Na o Trololo savo mados nemeta....kiek pagavo ,tiek paleido. Ir pabandyk jam tikėti-buvo kitame krašte ežerėlio. Tik pažiūrėjus i mūsu žuvį pasakė-jo ešerys buvo didesnis...Tiek to, auklėsime ,barsim.... o va mano katininiai ir keptiniai...
Nuotrauka0593.jpg
Nuotrauka0602.jpg
 #540567   Arvidys
 25 Sau 2014 18:13
Nr 14
Mano ir Lioreno duetui tai sunkiai kimba žiemą kaip ir dažniausiai. Neišimtis ir šiandien.... Žveju Ant ežero virš 20. Niekas nieko napagavo kol Lioreno ir manes neapgrežė. Nes mes vieninteliai kažką tepagavom. Aš gaudžaiu vien balansyrais. Liorenas tai spiningėliu tai su aviža. Stebuklu neprigaudėm, bet ir sausi nelikom, kaip konkurentai. Lioreno maišas liko už kadro, bet tiek kiek prigaudė pasikepimui prie alaus užteks pas jį sočiai! Ryt vėl greičiausiai bandysim laimę. Beto šiandien nesutikom GA. Bet Katik gavau info kad kitam ežere tikrino ir daug ka nuvijo nuo ledo ir padalino baudų :ks>
Prikabinti failai
IMG_4154.JPG
IMG_4155.JPG
IMG_4156 - Copy.JPG
 #540621   tidass
 25 Sau 2014 23:55
Nr. 15
Paveikslėlis
kupiskio marios, ir surinktos 5 kg 2 zveju 2 normos fanieros :) diena pries - pagavom vos pora karsioku, o sia zukle abu po 57vnt. Galetu buti ir silciau.
 #540737   Jurginas
 26 Sau 2014 17:26
Nr 16

Šiandien per dieną porą žuvų tesugavau.. Iš pradžių ešerys apie puskilį pasimovė
CAM00229[1].jpg
1
Po kiek laiko antras smūgis, galvojau, vėl gražuolis, bet pasirodo lydekiokas

Pamatavus pasirodo, kaip tik imamas, 45 cm, tai nors tiek. Draugai marmyškino, tai vieną kitą nediduką dar ištraukė, o mano blizgėm daugiau niekas ir nesusigundė..
Specifiniam ežere žvejojom, yra ten žuvies, tik kad sunku ją atrast - durpingas, dideli gyliai (38 hektarai, bet iki 25 metrų gylis), o ir paties ežero duburys kaip koks lovys, be išraiškingų sėklių. Ešeriai kai sukyla, tai paprastai būna geriausia žvejyba visą sezoną, ale kad ant to sukilimo pataikai kartą į tris metus.. Beje, tam ežere tenka pagaut labai jau įdomių ešerių - tokie pailgesnės formos ir šviesūs, geltonos spalvos, dryžiai vos įžiūrimi. Visai nepanašūs į tą, kuris nuotraukoj. Gal koks ichtiologas, ar šiaip supratimą turintis, galit pasakyt, kodėl jų išvaizda yra būtent tokia?
Prikabinti failai
CAM00230[1].jpg
 #540999   Dziedas
 27 Sau 2014 17:36
Nr . 17
Pirmadienis -sunki diena... :grin: Gal dėl to ,prisiklausęs kalbu ,kad ten ir ten kimba, pasikeičiau savo ,iš vakaro nubrėžtus planus. :-D Už tai teko kažkiek sumokėti. ...Krūminiu užtvanka. Vakar kibo gerai... ''plot ,kaip visada. Atvykąs buvau jau ne pirmas(10val.),vienas jaunuolis jau lakstė palei kranto....Po to iš kažkur dar vienas išlindo. Ną o aš pradėjau tikslingai eiti nurodytu maršrutu...Privirpinau daug ekečiu...ir tik aštuntoje :shock: ...krust ....pakirtimas ir avizėles nėra. Pažiūrėjau koks valas suvyniotas.... Ova, šitas valas iš manęs jau antra aviža atsijime šiais metais. O firminis... ''plot Browning ceneX 0,08mm.Pasiemiau kita meškere...bet išgręžęs apie 50 ekečių po visa plota -kibimo nebuvo. :/nek Ir tik atėjės prie kranto, kur stovėjo mašina, užkibo ....Iškart ir kitas, bet beveik eketėje atsikabino. :/nek :/nek Po kiek laiko vėl vienas pagautas kitas atsikabino. Maža aviža, mažas kabliukas. Keičiu įranki. Ir su didesne avizėle pradėjo kibti mažiukai... ;-var-var. :/nek .Ir vėl keičiu įranki .Ši karta pataikiau .Ną ir truputi pagavau-katinui muitą sumokėti. :grin:

Va, pirmas...
Nuotrauka0603.jpg
Ir kiti...
Nuotrauka0607.jpg
Nuotrauka0610.jpg
Ir gamta...sustingusi...
Nuotrauka0612.jpg
Nuotrauka0615.jpg
Nuotrauka0613.jpg
Nuotrauka0614.jpg
 #542972   Ramekas
 04 Vas 2014 18:45
Nr 19
480g Kupriukas ciupo sendien musele.
Nuotrauka0119.jpg
Viso isgrezta apie 50 ekeciu negiliam ~2m gylio ezeriuke, bet tik sis vienas kibimas :?
 #543098   Dziedas
 05 Vas 2014 09:05
Nr 20
Myli mus Senelis šaltis. Ir vakar ir šiandien po 15 laipsniuku. Sniego ant ledo nėra, tai anas beprotiškai storėja. Vietomis jau beveik per visa "Barnaulo" šneka. Paieška apsunkinta, ypač tokiems ,kaip aš, padėvėtiems. Bet yra taip ,kaip yra. Dar saule nepakilo o mes jau ant ledo. Miškas pasakiškai atrodo. Horizontas pasipuošė ,toj, toj saulute pasirodys.
DSCI0001.JPG
DSCI0002.JPG
DSCI0004.JPG
Jau senei buvau pirmas ant ledo. Nereikšminga smulkmena, bet apsidžiaugiau ,kaip vaikas. :grin: Kolega nuėjo toliau o aš pradėjau tik truputi paėjės. Su laiku žveju prisirinko.
DSCI0010.JPG
Venoje vietoje pamačiau turbūt dinozauro pėdsakus... :)
DSCI0006.JPG
DSCI0007.JPG
O vietomis ledas kaip stiklas, matosi jo storis.
DSCI0017.JPG


Pažvejota smagiai ,va mano laimikis 2,2 kg. Kas turėjo sveikatos gręžti-pagavo daugiau.
Nuotrauka0616.jpg
 #543181   Arturijus
 05 Vas 2014 17:33
Nr 21

Na ka gi zvejybu buna visokiu, tad ikelsiu ir tokios fotoreportaza. Zvejyba su vaiku. Tikslas, kad vaikas pagautu belekokia zuvi ir gerai praleistu laika gamtoje. Temperatura gal -3 silpnas vejukas, bet saulute sildo maloniai. Uzlipam ant ledo pamatom viena konkurenta.
Paveikslėlis
Isigreziam viena ekete ir bandom kazka kazkaip su tecio komentarais islupti.
Paveikslėlis
Po 3 min. Kratymo nieko neislupam eina prie kitu ekeciu ir bandom dar ir dar... Beje gaudom su bezmotilka... :D
Paveikslėlis
Po gero pusvalandzio vaikui atsibodo kratyti meskere ir padave man, kad parodyciau kaip reikia... prie penktos eketes slupu vaikui matant „ZUVI“ :D
Paveikslėlis
Na kadangi juoda nekiba, zvejai kurie karts nuo karto uzklista ir t.p. nieko nepagauna, reiskias ne mes vieni tokie... Mes sugalvojam kitokia pramoga pasliauzioti su rogemis tarp ekeciu, vis tiek nekimba...
Paveikslėlis
Truputis zieminio drifto, neskaitant dar vienos pramogos kurios mes del tech. galimybiu negalejom iamzinti (tetis kaip koks Sartu arklys buvo vaikomas po visa Buivydiskiu pruda, kol vos nepakrate kanopu)
Paveikslėlis
Tesiam gaudima... Nekimba... Ir o Neptunas, vaikas stuksendamas i dugna velniuku istraukia „ZUVI“ nr 2, laimes pilnos kelnes, riksmo t.p. nuimti bijo (ne zuvies, o kabliuku)... zodziu yra rezultatas
Paveikslėlis
Stai meskeriotoja su laimykiu.
Paveikslėlis[/URL]
Meginam dar valandele, su pertraukomis ir t. t. Rezultato jokio, zuvis mus ignoruoja...pavarge bet laimingi nuo smagaus proceso patrukem link namu .
Paveikslėlis
Grize namo nusprendem, kad zvejyba nusiseke ir alkani puolem prie sadytuvo... Kaip sako rusai „Lutshaja ryba – eto kolbasa“. Sio reportazu norejom parodyti, kad svarbiausia yra pats procesas ir gera nuotaika. O zuvis... na mes dar prie jos grisime.
Arturijus ir Zvejotoja (pati sugalvojo)
 #543195   dainiuška
 05 Vas 2014 20:07
Nr 22
Vakar ir šiandien šturmavome Preilą, gaudėme apie 1,5 km nuo kranto.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vakar viskas buvo puiku - kibaliojosi visą dieną. Ne būriais, bet tai viena, tai kita meškerėlė nuolat linksėdavo. Pagauta 3,8, 4,6 ir 7,2 kg. Daugiausiai pagavusiajam gerai dirbo mažos avižėlės su veidrodėliu. Masalas - karpis, MAŽA PORCIJA. Draugelis buvo pakirtęs ant sistemos vėgėlę - neištraukė. Vakare galėjome pasakyti, jog

Paveikslėlis

Šiandien tikėjomės to paties - oras, temperatūra, vėjas tokie patys, tad bus dar viena keliams skaudi diena ;uolrait Deja... Beveik visiška nekiba. Supaisysi tą agurkinę... Bet kokiu atveju likome labai patenkinti.
Aktuali informacija, gal kam pravers:
Nakvynė Preiloje su patalyne - 35 litai žmogui, apgyvendina nuosavo namo kambaryje, Vladas, tel. nr. 8-655-13310.
Buranas Preiloje - 10 litų žmogui į vieną pusę, Artūras, 8-659-48870 arba Ruslanas 8-698-11373.
 #543447   Gedcka V
 06 Vas 2014 19:38
Nr 23
Šiandien, po pamokų, bandėm su tėvu balansyrais ešerių pagaut pora didesnių Suduonėj, bet atsitiko taip, kad pagavom tik po vieną. Visą dieną skyriau ekečių gręžimui ir ešerių ieškojimui, bet tas nepadėjo . Su blizge radau aš tų ešerių, bet dydžiai nedžiugino :roll: . Galų gale, jau saulei besileidžiant, atsisėdom abudu su marmyške ir per pusvalandį sudavėm ešerių, kaip reikia. Nu gerai, jau gerai, ešeriukų :-D Kaip bebūtų gaila, didžiausi, nors koki ten didžiausi 150g. gal tesiekia :-D , pagauti mano ir dar su balalaika, o juk tikslas, tai juk buvo kitas :x
Paveikslėlis

Vienas toks įdomesnis papuolė, alaus turbūt įkalęs :grin:
Paveikslėlis

Mes dar ten sugrįšim ;-)
Paveikslėlis

P.S. Ledas suskilinėjęs tai kas žingsnį, kodėl jis toks pasidaręs :?
 #543700   Ramekas
 07 Vas 2014 21:00
Nr 24
Sendien, po naktines darbo pamainos siek tiek numige, sumastem nuvaziuot i Dusia patikrint pernai metu vietos, kur vakarais stinta sniokste. Ant ezero buvom apie 14.30, tad iki sutemu dar laiko yra, reikia pasivaikyti eseriukus. Saulute sviecia, vejo beveik nera, temperatura pliusine, niekas nesala, neledeja, tiesiog pats geriausias oras ir prie to pacio dar ir eseriai kimba ;-var-var. Zvejojom 7-10m gylyje.
Nuotrauka0120.jpg
Siek tiek apniukus ir pradejus temt, pastebejom, kad tikriausiai likom vieni ant ezero :roll: nuojautu kuzta, kad su agurkinem nieko gero. Bet kagi, atvaziavom tikrint, tai ir tikrinam. Atsisedom ant 12m gylio, sumerkeme stintines sistemas ir laukiam :!: nepraejus nei 5min, suvirpa sargelis ir stinta sniokscia ant ledo. Bet ta stinetele buvo mano pirma ir paskutine, draugas pagavo dar viena, trecias nei vienos. Taigi 18.30 jau lipom nuo ledo.
 #543905   Dziedas
 09 Vas 2014 14:49
Nr 25
Keista žiema. Tai spaudžia šaltis, tai nors tu bulves jau sodink :grin: ...O žvejoti reikia nežiūrint i to, kad patirtis sako- sėdėk dziedai name, šu-a pagausi :-D .Pradėjau nuo mažo ežerėlio ,norėjau ešeriu. Nieko. Tik pradžioje pagavau keletas geresniu mekšriuku. Ir apie 10val. STOP...Už kilometrą tvenkinys. ..o tenai maži mekšriukai kimba. Va ir galvok, balos viena šalia kitos o kibimas skiriasi. Tiek Iš tos žūkles, lietus nuotaika truputi pablogino...Ir prognozes liūdnos-ledo gali greitai nelikti. :(
Nuotrauka0633.jpg
Nuotrauka0634.jpg
Nuotrauka0636.jpg
Nuotrauka0632.jpg
Nuotrauka0637.jpg
 #544097   ėrnis
 10 Vas 2014 13:56
Nr. 26
2014-02-09

Stinta ir draugai

viskas prasidejo nuo praeito sekmadienio, kai po nesekmingos zukles noras pakartot vis augo ir augo, kol isauso ankstus sekmadienio rytas. jau 5:10 pajudam is namu link pirmojo kelto. visi skuba i kursiu nerija, kas stintu, o kas i soviecka eseriu. vaizdas i marias nedziugina - ne vieno zvejo ir tas legendinis 14km tuscias :superšokas, lekiam toliau- juodkrante ten irgi ne gyvos dvasio, nejauku. tesiam kelione kol pasiekiam preila masina prie masinos. Lipsim :gutgut pradedam zvejyba ir laukiam pirmuju kibimu

Paveikslėlis

ir po keliolikos minuciu pirmasis kibimas, pradzia yra :v-ar

Paveikslėlis

kai kibimas apstojo atsirado laiko padaryt dar keleta nuotrauku. Liaudis laukia kibimo, o as istraukes stintelyte statau skrituli, kuris kaip bebutu gaila nevirto :(

Paveikslėlis

Paveikslėlis

kai kibimas apstojo teko biski pagreziot ir mano pastangos nenuejo suniui ant uodegos, stinta buvo rasta tik, kad kibimas labai banguotas buvo ir pirikura kartais labai ilgi

Paveikslėlis

Paveikslėlis

pasitaike ir tokiu dupletu, kai kraujas liejosi tiesiogine ta zodzio prasme :-D

Paveikslėlis

"kaimynai " :-D

Paveikslėlis

na ir gryzus skani vakariene po sunkios "darbo" dienos kurios bendras rezultatas 86vnt-2.15kg

Paveikslėlis

tai va tiek, iki sekancio karto ::hai-bai
 #544167   Gedcka V
 10 Vas 2014 20:15
Nr. 27

Vakar ilgai, bet vargais negalais išprašiau draugą su manim ant ledo važiuot pažvejot. Kadangi jis nemėgėjęs poledinės žvejybos(nelabai pagaunantis :) ). Atvažiavę, prie pat tvenkinio, pastininkam... kolhozą :eek: Žvejų tiek kiek kuršmarėse gerą kibimo dieną. Kas metrą eketės, žvejų gal dvidešimt - gal kibimas geras :roll: . Bet aš nemėgstu tokių vietų ir su draugu nutariam nueit į nuošalesnę vietą, ne visada juk kimba ten, kur daug žvejų, tuo labiau ešeriai - o mes jų ir ieškojom.
Paveikslėlis

Pačioj pradžioj bandom su avižėle bent kokį būrį žuvų susirast. Prie kranto, kaip ir turėjo būt, radom ešerių mailiaus. Kiek giliau jau NET ir piršto dydžio ešeriai :-D . Pačioj duobėj, kaip bebūtų keista, nieko neradom. Vis dėl to, debesuota, slėgis žemas, lyja - teoriškai ne ešerinis oras, todėl pamaniau, jog geriau būtų baltos žuvies paieškot. Dar kelias eketes išsigręžiau su balansyru pažaist, bet daugiau nei vieno timptelėjimo nesugebėjau padaryt, nes kažkokią šaką pakabinau ir padovanojau auskarą :) .
Kelias valandas ieškodami žuvų nutarėm pereit į kitą tvenkinio pusę, šalia kolhozo, gal ten ką pavyks pagaut :roll: . Išsigręžėm lygiagrečiai po penkias eketes ir birbinom savo avižėles. Man nieko. Tylu. Staiga išgirstu, kaip draugas neramiai kažką burba. Atsisuku, sakau - užkabinai ką? atsakymas neaiškus buvo, bet kažkas tokio, kad prašo valo ir, kad didelė. Aš pagalvojau, kad jis rimtai :eek: . O prieinu, pamatau, kad žuvis jau vertingesnė priešininkė. Bet su mano pagalba iškeliam iš vandens. Draugas nenustoja kalbėjęs apie žuvį, apie kovą kurią patyrė :-D Tiesa sakant, tai jo didžiausia žuvis iš po ledo :) .
Paveikslėlis

Artėjant vakarui, dar nuėjom paplepėt su seniais ką jie ten pagauna, kad taip susibūrę vienoj vietoj. Tai kai atidarė kibiro dangtį, išsižiojau :eek: - karosai, puskiliniai. Pas kitą padleščiai, bet puskiliniai ne taip dideli atrodo, kaip karosai :) Pasirodo jų slaptas ginklas buvo batonas ir pašaras iš džiuvėsių. Kas gerai, kad ne pas kiekvieną jų ten buvo daug.
Na, ir pabaigai bendras laimikis :)
Paveikslėlis
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė