Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #562906   Marius1
 24 Bal 2014 07:23
Kipas rašė:per balandi pasidariau siokius tokius namu darbus ir dabar belieka tik sulaukt sezono atidarimo(geguzes1) kad tuos namu darbus isbandyciau :gazieta:

Paveikslėlis
O kodel gegužės 1? :shock:
 #564375   apu
 30 Bal 2014 08:57
Feniksas rašė:O kokia kaina tu tsuribito mazesniuju? Paskutiniojo tarkim
kad ten man gavosi po 30-35lt. max uz tsuribitkes
 #564739   apu
 01 Geg 2014 22:37
Asmeniskai pasakyt kaip dirba negaliu - da nebandziau.

Jei draugauji su rusu kalba, atsiliepimus gali paskaityti cia:

http://voblery.com.ua/catalog/dead-minnow.html

Kas is sitos partijos pabande - nesiskunde :) Nenoreciau uz juos kalbeti, bet kiek girdejau buvo ispudingu rezultatu.

Radau kaip fotkes ikelt, tai vietoj linku imetu fotkes:

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #564742   Arvidys
 01 Geg 2014 22:54
Timon neblogai atrodo! :)
 #564745   apu
 01 Geg 2014 22:58
Nu del to ir priglaudziau ;-)

Darbas maziuku man netgi labai patiko, tik gaila, kad is 2 viena palikau giliai kelme :(
 #568898   vava
 19 Geg 2014 20:35
ir nesvarbu, kokiai zuviai... :)
 #569125   Mangiz
 20 Geg 2014 19:06
Nezinau ar cia pataikiau, bet bandysiu :) Jeigu perkelsit klausima, informuokit :)

Kur jus laikote mikromasalus? Galvakablius? Kokia tase naudojate? Blemba prisikaupe neturiu kur deti patogiai... :( Kaip apskritai atrodo jusu ekipuote einant su mikromasalais zvejoti? :)
 #569184   Evaldas Z
 20 Geg 2014 21:40
Na, prisikaupia tai cia greit :)
netvarka.JPG
Bet dar ne tiek, kad netilptu. I ta krepsiuka dabar kompaktiskai sudeta 35 pokai ivairios (dazniausiai naudojamos) valgomos gumos. Galvakabliai, svareliai, kulkos ir pan. toj nedidelej dezutej, o pakeliai su kebliukais, suktukais ir segtukais suristi gumele ir imetami i kuprines ar krepsio kisene. Na, dar spule FC pavadziams - stai ir viskas.
tvarka.JPG
 #569220   Mangiz
 21 Geg 2014 06:23
Pas mane buvo panasioje "taseje" nuo fotiko, irgi taip atsidaro... buvo tikrai patogu.. kol tilpo :D dabar laikinai i popierine dezute susimeciau :)

Veikia pasirodo tos valgomos gumos.. mane :DDD
 #569228   SauliusM
 21 Geg 2014 07:54
o tai butina viska, ka turi, su savim i zvejyba temptis? su tokia logika, tai paskui save priekaba temptis tureciau spiningaut eidamas...
atsidejei tiek kiek reikia tai vienai zvejybai ir gerai.
 #569231   Mangiz
 21 Geg 2014 07:59
Pas mane logika kitokia.. as ir turiu tiek kiek man reikia, o ne priekaba :ruko
 #569232   Daugirdas
 21 Geg 2014 08:04
Na nebent gaudai vienos rūšies žuvis tame pačiame telkinyje. Vienokie įrankiai masalai -lydekoks (+vėl upė/ežeras), kitokie ešeriams, dar kitokie šapalams, o kur dar upėtakiai, šlakai, lašiai ir t.t. Na man priekabos gal nereiktų, bet į mašiną geriausiu atveju dviese būtu galima sutilpti :)
Kas dėl gumų laikymo tai visai patogiai naudoju 'švyturio" šaltkrepšį :)
 #569238   Mangiz
 21 Geg 2014 08:26
Visada vaziuoju i kazkoki telkini ir imu visa manta kuria turiu konkreciai zuviai kuria ruosiuosi ten gaudyti :)
 #569251   SauliusM
 21 Geg 2014 09:02
Mangiz rašė:Visada vaziuoju i kazkoki telkini ir imu visa manta kuria turiu konkreciai zuviai kuria ruosiuosi ten gaudyti :)
ta prasme vaziuodamas i ezera ar siaip kokia bala kur gylys max 2 metrai gaudyt lydeku susikrauni voblerius skirtus lydekom velkiaut ir einancius i 10 m gelme ar galvakablius po 40 gr ir visas juros tipo vartikles? arba vaziuodamas velkiaut prisikrauni pavirsiniu masalu? nu nebent tos visos mantos pas tave katino asaros...
 #569259   SauliusM
 21 Geg 2014 09:11
Mangiz rašė:Tikrai ne priekaba, kaip pas tave :)
bet vistiek is tavo parasymo akivaizdu, kad pas tave mantos jau per daug, kad su savim tampytis viska ka turi.
tik tau dar kyla psichologiniu problemu su ta mintim susitaikyt ir vaziuojant i zvejyba atsirinkt tik tiek, kiek realiai tai konkreciai zvejybai reikia, o ne temptis su savim viska, ka turi.
 #569261   Mangiz
 21 Geg 2014 09:17
Kaip ir minejau, pas mane yra visko tiek kiek man reikia :)
Psichologines problemos kai tureti dafiga "gal prireiks" ( prikaba ) jau atsikraciau :)
 #569267   SauliusM
 21 Geg 2014 09:36
kaip taisykle, zmones turintys daug, visa tai turi dazniausiai del kitokiu priezasciu, nei "gal prireiks" :lol:
aisku, imanomas toks pragmatiskas priejimas, kad atsirinkt kazkoki minimuma masalu, ant kuriu daugiau ar maziau pagausi ir nebebandyt nieko naujo, jei zvejyboj idomus tik pats laimikio pagavimo faktas, o pats ieskojimo procesas absoliuciai nieko nereiskia zmogui. bet jei tik prasides naujoviu ir nebandytu dalyku bandymai, tai ideologija "visko turiu tik tiek kiek man reik" nueis kazkur anapus.

nors, tavo konkreciu atveju, tai kaip supratu, jau tikrai perzengta "tik tiek kiek reik" riba, jei valgomu mikromasalu pakaupta tiek, kad jau kyla klausimas, kur juos susidet. :-D

nes tiek,kiek realiai reikia, tai tikrai sutilps ir i tokia kaip Evaldo pvizdy krepsiuka, tiek ir pvz i tokia pinigine:
http://vf-angelsport.de/Spro-Heavy-Duty ... ach-Tasche
sitokia as pats naudojuos ir man zvejybai jei ne vienos, tai dvieju tokiu tikrai pilnai uztenka atsirenkant "tik tai, ko realiai tai zvejybai reikia".

o kad pats sneki apie tai, kad turi tik tiek,kiek reikia, o nori tampytis su savim i zvejyba zenkliai daugiau nei realiai reikia, nu tai cia tikrai kitokio tipo problema nei dekliukas mikromasalam.
 #569268   Mangiz
 21 Geg 2014 09:43
Tai pas mane taip ir yra.. turejau dafiga, visiems gyvenimo atvejams ( tarkim kalbant apie voblerius ).. ir su laiku pastebejau, kad didzioji dalis ju tiesiog guli nes nesuveike arba neatsirado tikejimas... todel dabar yra parduoti ir palikti "patys geriausi". Kurie priklausomai nuo salygu ar "super naujoviu" yra papildomi po kelis vienetus pirmyn ar atgal..

Del mikro masalu tai kiek mano "patirtis" nesa, tai reikia tureti kuo daugiau spalvinimu ir formu. Tas aisku kuo daugiau yra tok salyginis dalykas.. as turiu tiek, kiek manau, kad uztenka. Na ir tai netelpa i panasia dezute ne del to, kad yra 30 pakeliu po 10vnt kiekvienam. As stengiuosi pirkti daugiau pakeliu, su maziau vienetu, bet ivairesniu spalvu ir formu. Del to ir susidaro kiekis atitinkamas.

Zinoma, kiekvieno poreikiai skirtingi.. gal tu eini su 3 pakeliais ( 3 skirtingais guminukais ) ir zinai, kad tau uzteks. As didziaja laiko dali megstu bandyti naujus telkinius ir tikrai nezinau kas suveiks is to ka turiu. Aisku pagrindines formos ir spalvos aiskios.. bet as neesu tikras, kad jos suveiks. Todel yra taip kaip yra :)
 #569273   SauliusM
 21 Geg 2014 09:58
nu i tas dvi pinigines, kur nuoroda idejau, tai tikrai be vargo sukisi kokiu 30 pakeliu.
ar tu bent isbandyt per zvejyba spesi tiek?
as paskutiniu metu i zvejyba imu ~ 10 skirtingu pakeliu tu mikrogumu (aisku zinodamas kur ir ko vaziuoju) ir tai dazniausiai, kokiu puse ju lieka net nebandyti.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 60
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė