gal nupiestumet madingo zvejo portreta apsisvietimuiAqua v. rašė:Jo, patogiai ilga kota iskisi, kur 'madingi' zvejai ....![]()
![]()
Labai klysti, ši mada (trumpų spiningų :D) daugiau pas "vadzibinikus" ,tarp žvejojančių ne tik spiningais ,bet ir galva:D ,ilgų spiningų mada nepraėjo ir, manau, nepraeisFeniksas rašė:Trumpu spiningu mada yra, vat toks ir portretas
Visks priklaso nuo to, kokiomis sąlygomis ir kur daugiau žvejosi...GeneroL rašė:va tau ir ilgo pranašumas
jei tikslas butu tiesiog gaudyt ir pagaut zuvi, tai galeciau susiminimizuot iki vieno komplekto.Rapolas rašė:...minimizuot iki 3 jau dabar galėč:D ...
butu idomu paziuret, kaip tu su tokiu irankiu kokius starkius Nemune dzigautum ar kokias kad ir vejazuves juroj gaudyt bandytum, apie menkes net nekalbu. ka as noriu pasakyt,kad toks kotas gal butu universalus pagal tavo gaudymo stiliu, tose vietose kur tu gaudai, bet i universalus, kas del visu lietuvisku zukles budu spiningu, tai jis labai sunkiai patrauktu.Arturijus rašė:Jei man pasiulytu is naujo susirinkti savo spiningavimo iranga ir tureti tik viena kota-rinkciausi L tipo 270 m. ir atatinkamus jam voblikus, gera tam kotui rite su keleta bugneliu. Gamintoju nerasysiu nes visiems pagal kisene, mada, bei poreikius.
Labai panašu, kad ir aš "Laukinę upę" WR 2.6m imčiau su savim į "tremtį" ,nu tik ritę Shimano Biomaster 4000SauliusM rašė: jei tikslas butu tiesiog gaudyt ir pagaut zuvi, tai galeciau susiminimizuot iki vieno komplekto.
pvz senasis avidas 2,6m ugies su uzmetimu iki 35gr ir soron stx 40. realiai tai 90% gyvenimo atveju uztektu masalam nuo 4-5gr iki 40-50gr kazkur.
labai panasus komplektas gautusi, skirtumai net nelabai esminiai sakyciau ir labiau kosmetiniai.Rapolas rašė:Labai panašu, kad ir aš "Laukinę upę" WR 2.6m imčiau su savim į "tremtį" ,nu tik ritę Shimano Biomaster 4000SauliusM rašė: jei tikslas butu tiesiog gaudyt ir pagaut zuvi, tai galeciau susiminimizuot iki vieno komplekto.
pvz senasis avidas 2,6m ugies su uzmetimu iki 35gr ir soron stx 40. realiai tai 90% gyvenimo atveju uztektu masalam nuo 4-5gr iki 40-50gr kazkur.
Tai aš tokios pačios nuomonės, ir taip ir tedarysiu. Norisi išbandyti viską atostūgų metu o dabar neturedamas žinių ir įgudžiu neprisipirksiu penkių kotu.. Ačiū už koto pasiūlimą tikrai nebogai atrodo, užsirašysiu į galimų sarašą. kolkas jau trys potencialus kotai 1.SHIMANO Catana CX SCATCX24ML 240 7-21g 2.Aiko Ranger 225M 6-32g 3.D.A.M Motion 270/5-25g (240 internete neradau)Rapolas rašė:Visks priklaso nuo to, kokiomis sąlygomis ir kur daugiau žvejosi...GeneroL rašė:va tau ir ilgo pranašumas
Jei man, pvz. pasakytų, kad iš savo 15spinigų (nu tiek turiu, turbūt:D) nuo 1.9m iki 3.05m pasilik vieną vienintelį, tai pagal tas sąlygas, kuriose daugiausia žvejoju, nežinočiau, kurį konketų spiningą pasilikt, bet minimizuot iki 3 jau dabar galėč:D ...tai būtų Croix WildRiver 2.6m (senasis, iki35g), Sportex 2.4m (iki 30g) arba DAM E-Motion 2.4m (iki 25g) ;)
Šiaip tai, kol pats dar tik pradedantis ir esi ieškojimų kelyje, tai pradžiai nesiūlyčiau investuot į brangią įrangą, kai jau žinosi, kur labiausiai patinka ir kokiais masalais patinka žvejot, tuomet ir brangesnius dalykus įsigysi.
Siūlau atkreipt dėmesį kad ir į tokį komplektuką: DAM E-Motion 2.4m 5-25g ir pvz. Ryobi Ecusima ,man visai smagus varinatas, tiesa pas mane ritė Šekspyro (Catera) stovi (stovėjo:D), bnet lb panašu
Nu su WR ir krankais aš labai sėkmingai "dusinu" ir lydekasSauliusM rašė:... o vobleriai su sukrem liktu tik upetakiam su sapalais.
Pirma,- dėl ilgio ,nes nežinau kokiose vietosi daugiau žvejosi, o antra,- biški jau toks "sasyska" tas 2,7m ;)GeneroL rašė:jo? o kodėl jau taip kardinaliai ne? ;D
Radikalus kraštutinumas, tavo vietoj nepatarinėčiau "kabliautojams" apie universalius kuolusArturijus rašė: Aisku kaip ir rasei jei reiktu universalo tai jamciau koki stiklo pluosto kuola is Gariunu ir raciau viska kas gyva, negailedamas ir napraudodamas suluzusiu galiuku ir t.t. Nes su tokiu net ir obuolius nuo medzio negaila butu numusti :D svaotiskas universalumas
Na ok, tik problema - 240 nebera "isparduota" ;DRapolas rašė:Pirma,- dėl ilgio ,nes nežinau kokiose vietosi daugiau žvejosi, o antra,- biški jau toks "sasyska" tas 2,7m ;)GeneroL rašė:jo? o kodėl jau taip kardinaliai ne? ;D
Buvau sutikes rudeni viena lasiu "smogika", su universlaiu "spinu" karpiniu ar tai juriniu kotu, ant valo sunkiausia blizge su dviem kabliais... sako vakar durnelis is pardies nusipirko uz 800 lt kuola uzkabino lasi ir sudejo per puse, o as uz 50 va sita gariunuose nusipirkau ir traukiu ir padangas ir lasius jau trecia sezona :DRapolas rašė:Radikalus kraštutinumas, tavo vietoj nepatarinėčiau "kabliautojams" apie universalius kuolusArturijus rašė: Aisku kaip ir rasei jei reiktu universalo tai jamciau koki stiklo pluosto kuola is Gariunu ir raciau viska kas gyva, negailedamas ir napraudodamas suluzusiu galiuku ir t.t. Nes su tokiu net ir obuolius nuo medzio negaila butu numusti :D svaotiskas universalumas
Neturiu ,nes negaudžiau su tais kitais 2variantais ;)GeneroL rašė:Beja Rapole kaip kiti du varijantai pasirinkti? turi nuomone?
GeneroL rašė:Jasna..bet atrodo panašus jie o tas shimano isvis labai populiarus ..