Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #497416   Andrius0522
 31 Lie 2013 23:08
populiariausi Lietuvoje relax guminukai,bet kurioje zveju parduotuveje ju rasi...pas mane pvz viena spalva turi minimum 3 galvakablius skirtingus...nes db pasinesiau y nemuna,iki siol pagrindas buvo senvages,nemune daug skrtingu gyliu,todel nesinori tureti per sunkias ar per lengvas galvas tam tikroje vietoje,del pintuko nepirk brangaus,yra neblogu ir pigesniu,pradziai apkatke pasidarysi,o paskui matysi kas ir kaip...siaip skirtinguose telkiniuose daznai buna ,kad dirba kitos spalvos,bet kai atidirbsi atsirinski savo favoritus...kaip ir kiekvienas...as turiu 3 spalvas,jei ant ju nekimba,man jau rankos linksta,bet toliau tada duodu kitiems darbo,ir ieskau stebuklo su uzsisenejusiais guminukais :)blizgiu pigesniu pasiimk kelias paprastas,sidabra ir vari pradziai...
 #497743   Donasssss
 02 Rgp 2013 11:47
didelem upem,pintuka gali deti ir kazkiek storesni (0,18-0,20mm). jei jau zvejyba pradeda patikti,tai prekintis irgi pradek ne maximose ar senukuose,o zveju parduotuvese. jei normalus pardavejas,tai ir is jo sulauksi patarimu ir kartais su kitais zvejais bus galimybe pabendrauti. kai spinigauji,nestovek vietoj,o eik pakrante. salaciui gali pasiimti kokia pjautine blizgute ir bandyk ymesti mazdaug tenai kur jie musa.
 #497763   vaitko
 02 Rgp 2013 13:38
Donasssss rašė:didelem upem,pintuka gali deti ir kazkiek storesni (0,18-0,20mm). jei jau zvejyba pradeda patikti,tai prekintis irgi pradek ne maximose ar senukuose,o zveju parduotuvese. jei normalus pardavejas,tai ir is jo sulauksi patarimu ir kartais su kitais zvejais bus galimybe pabendrauti. kai spinigauji,nestovek vietoj,o eik pakrante. salaciui gali pasiimti kokia pjautine blizgute ir bandyk ymesti mazdaug tenai kur jie musa.
Maximoj tik viena karta apsilankiau... po to kai Romados kainos isgasdino :) kita vertus maximoj nera pasirinkimo todel sekanti karta vel buvau zveju parduotuvej (raudondvario pl. netoli raudondvario norfos) uzsipirkau biski guminimu, galvakabliu, mepsu keleta, papildomai dar plude srovei ir kabliuku... tik va daviau suprasti pardavejui kad as zalias ir noriu patarimu pries perkan, bet jis lygiai taip pat saude is lempos patarinedamas kaip ir as buciau dares... kur siaip Kaune krautuvele kurioj dirba zmones kurie gaudos gerai apie musu regiono vandenis ir zukle juose? Nu zinoma velgi tie patarimai nera taip lengva juos dalint.. nes zukle labai skirias ir priklauso nuo daug faktoriu, vieta, paros laikas, oras, masalai ir visa kita..

del to kad vienoj vietoj nemetyt dvi valandas jei nera kibimo irgi aisku, bandziau eiti kad ir kaip sunku ten buvo bristi (o dar zmona paskui reikejo temptis nes prisijunge kompanija palaikyt) tai tas irgi daugiau maziau aisku kad ateini i viena vieta pametai po bent po desimt uzmetimu su kiekvienu guminuku skirtingu spalvu ir jei net nekimba i kita vieta..

Beje si savaitgali lekiu i uosvija (Taurages raj.) tai mastau istaikyt zvejyba rimtesne dabar tik neapsisprendziu ka jamt ar Lūksto ežeriuka ar Jūros upeliuką.. tikslas aiškus - domina tik plėšrūnai ir smarkus kibimai (net jei ir nesekmingi). Maziukai gali ir nekibit, jau geriau visai niekas nekimba negu maziukus traukinet :) taigi kuri patartumet, vietiniai? Matau ir Donasssss is Taurages esi?


Aciu ir visiems gero kibimo kas planuoja savaitgali zvejot! :)
 #497785   Andrius0522
 02 Rgp 2013 15:28
zemyn uztvankos leiskis plesruniu ieskoti,mazdaug po lauksargiais (Lauksargiai) gali jau pradeti eiti krantu kur eis,o kur neis matau esi aistru pilnas tai prasliausi :) siaip puse velnio krantai ten....kai kur net idealus priejimas...apsuiziurek zmelapiuose privaziamus mazdaug,ir sauk ,manau ten kazka surasi,net pats ant saves pykstu kad su valtele jau antri metai ten neprasukuoju,o kalbos eina kas siemet vidurkis 2 kg tenais lydekaites kimba...
 #497942   vaitko
 03 Rgp 2013 15:05
Andrius0522 rašė:zemyn uztvankos leiskis plesruniu ieskoti,mazdaug po lauksargiais (Lauksargiai) gali jau pradeti eiti krantu kur eis,o kur neis matau esi aistru pilnas tai prasliausi :) siaip puse velnio krantai ten....kai kur net idealus priejimas...apsuiziurek zmelapiuose privaziamus mazdaug,ir sauk ,manau ten kazka surasi,net pats ant saves pykstu kad su valtele jau antri metai ten neprasukuoju,o kalbos eina kas siemet vidurkis 2 kg tenais lydekaites kimba...
Sveiki, gal cia gaunas kiek offtopicas sakykit jei ka :) buvau sendien nuo ryto 10 iki 14 pametyt spiningiuka Juros upeliuke ten prie Lauksargiu (beje nustebino maloniai google maps navigacija - uzsidedi upes kranta ir naviguoja praktiskai laukais kur provezos padarytos ten iki kelio toli grazu tiesiog vezios laukuose bet googlas moka jais pravest - cia gal naudinga bus kitiems nes normalios navigacijos pvz kokie tomtomai tai toli grazu to negali) tai va atvykau buvau kiek riboto judejimo nes pasiemiau brangiaja su vaikais tai po sabakstynus ne taip paprasta buvo nardyt... siaip ne taip isikurem ir pradejau metyt guminukus ir pats vienas slinktis I prieki palei kranta... keitinejau guminukus - nei kibimo... bandziau detis mepsus sidabrini, auksini - keli eseiukai delno dydzio vijosi ji iki kranto bet nekibo.. gal ir gerai - ne ju atvaziavau ;) plauke pro sali kolega valtele uzklausiau ar kimba sake eseriukas vienas kitas... sapaliukas ir tiek.. ir minejo kad vanduo kiek pakiles (cia dar gerokai truksta iki to supratimo kada jis pakiles ir kada nusileides cia turbut tik vietinis budamas gali ivertinti pagal kranta?) Tai va vis dar esu nepatyres ka reiskia kai uzkimba rimtas zveris ir ka reiskia toki bandyt istempt j kranta. Tai va siaip entuziazmas vis nemazeja nes esu tikras kad tusciai metau vien del to kad grybauju.. bet niekas negimem mokedamas :) va grizdamas prie vietinio tvenkinio pamaciau zmogeli zvejojanti ejau pakalbint - traukia raudikes su kukuruzais... neidomu... bet idomiau pasidare kai paklausiau apie lydekas - papasakojo kad vakar vakare toj pacioj vietoj betraukiant raude savo katinukui lydekas solidaus dydzio pystelejo taip kad neliko nei raudes nei kabliuko vadinas yra ten dalyku kuriuos reiktu bandyt pajamt... leksiu syvakar ir ryt kokia 5 ryto prazonduor ta bala... tai tiek ispudziu sekmes visiems! Tikiuos kad sekantis mano postas bus ne tik daug teksto bet ir foto su daugiau maziau solidziu laimikiu! Sekmes visiems!
 #497979   Andrius0522
 03 Rgp 2013 19:38
viskas normaliai su tavim yra ;) as pernai sezona atidarinejau 6 zvejybas,ant 7 tik kibima sulaukiau,ir realizavau apie 1 kg margaja...lydeka toks laimikis,kuris kad ir maitinasi nereiskia kad ims tavo masala,arba atvirksciai,jei nesimaitina tai nereiskia kad nesikabines...svarbu laiku ir vietoje buti,aisku,specai moka isdauzyti tuos voblerius9iserzinti) lydeka,bet ir tai nevisada...taip ,kad darbas tave papuos tikrai ;)

6-7 metai pamusinejau savo asmenini rekorda 5 kg,kai daviau ausys nulinko daug kam :) vidury vasaros,kai dauguma specu tau galva nukirstu yrodinedami,kad vasara dideles lydekos nekimba :) kaip jau minejau,laiku ir vietoje !!!! ;)
 #499793   Andrius0522
 11 Rgp 2013 21:47
snd buvau nuo kranto,nuo 15.00 dviese.keli pasikabinejimai,y vakara viena lydekaite iki 1.5 kg ir starkecas 1.720...judesys tik prasidejus vakarinei perkunijai...
 #500449   Andrius0522
 14 Rgp 2013 14:23
Andrius0522 rašė:snd buvau nuo kranto,nuo 15.00 dviese.keli pasikabinejimai,y vakara viena lydekaite iki 1.5 kg ir starkecas 1.720...judesys tik prasidejus vakarinei perkunijai...
lydeka kaip styga,ilgis normalus bet storis-grynai ant dietos sedejo :) nesveriau bet kazkas iki 1.5 kg,starkis kaip minejau 1.720
Prikabinti failai
DSC_0443.jpg
 #505490   Mike
 06 Rgs 2013 10:34
Gal kas turi informacijos apie baltos žuvies gaudymą Marguvos senvagėje (bus gaudoma feederiu). Žuvies gaudymo atstumas, dugno struktūra, masalai, jaukas (spalva), tikėtinos pagauti žuvies dydis ir rūšis. Į PM prašau, nes konkurentai nuskaityti gali :-D . Didelis dėkui iš anksto, jei kas parašys.
 #506132   Mike
 09 Rgs 2013 14:22
Nedidelė informacija apie Marguvos senvagę. Gaudžiau šeštadienį, nuo 14 iki 19 val. nuo Nemuno pusės. Ten buvau pirmą kartą - telkinys patiko, nors stebuklų ir neparodė (o gal gaudyt nemoku :-D ). Gaudžiau vienu feederiu apie 30 m atstumu, fiksuodamas valą. Jaukinau tik iš šėryklos. Jauką maišiau gan tamsų (stebėtina, kad iš viso kažką sumaišyti sugebėjau, nes pirmą kartą šiais metais maišiau). Masalui naudojau pinkos ir uodo trūklio lervos sumuštinį. Rezultate karšis 1,82 kg, dar du tokie maždaug po 800 g., dar vienas gal 500-600 g., dar toks apie 400 g., pora delninių, pora plakiukų, nedidelė krūvelė nedidelių kuojyčių, viena graži raudė, pūgžlys ir aukšlė. Namo keliavo tik trys didesnieji karšiai. Pats pirmas karšis po trečdalio atkovoto kelio prasisukant būgnui atsikabino. Buvo didelis. Seniai karšį buvau pagavęs, maždaug prieš kokius tris metus. Paskutinį kartą prieš tiek laiko jus tikslingai ir gaudžiau.
 #506161   tomkinasas
 09 Rgs 2013 15:45
Mike o kur ta marguvos senvagė randasi ? gal žemėlapyje tašku gali pažymėti ?
 #506366   Donasssss
 09 Rgs 2013 23:20
siaip jei taikantis y karsius,tuose galuose,tai yra tikrai geresniu pasirinkimu nei marguva....
 #568341   renaldas
 16 Geg 2014 13:42
Tinkamai pasiruoses, siltuoju metu laiku ten pagausi visada. Ryt patikrinsim realiai.
 #568451   kessstas
 16 Geg 2014 22:27
Na kaip sekesi? Galvoju po draudimo lekt irgi pasedet, nesinoretu pataikyt ant sh oro arba nekibos..
 #570934   auriux
 28 Geg 2014 14:57
Sy ryta pasiplaukiojom po nemuna tai pora starkecu vienas 56cm kitas 60cm ''plot praleidom laika smagei nors ant vejo biski eme :evil:
 #570970   sliekas
 28 Geg 2014 18:33
mes tai para prasedejom Ragininku saloj. tai tik keleta plakiu ir viena starki teiskrapstem.
 #575990   latras
 20 Bir 2014 18:28
sveiki kaip reikalai ties bitenais ka kur ir kaip ten gaudyt nusimato ten darbo tai galvoju gal reiks prie nemuno pasedet
 #576472   Andrius0522
 24 Bir 2014 11:26
latras rašė:sveiki kaip reikalai ties bitenais ka kur ir kaip ten gaudyt nusimato ten darbo tai galvoju gal reiks prie nemuno pasedet
po bokstais panasiai orentuokis,nedaug esu ten zvejaves,bet tuscias nesu gryzes,tai karsiuku,tai lydekiuku spininga issitraukes paimdavau.
 #579387   MatasM
 08 Lie 2014 09:03
Sveiki, gal galit atsakyt: ar Nemuno žemupy, kai jau kitoj pusės Rusija, pasieniečiams užtektų parodyt vairuotojo teises? Ar būtinai tik pasą arba tapatybės kortelę?
 #579700   Rimasx
 09 Lie 2014 11:42
jei zvejoji skirvytei nuo kranto registruotis neriaikia .
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė