Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai
 #253957   Skumbrotas
 04 Vas 2011 14:40
Pusmarškonė košė:
Išverdam bulves pasūdytam vandenyje ( arba nesūdytam, paskui galima druskos įdėt, čia pagal įsitikinimus), nusunkiame, užberiame 2-3 šaukštus rupių ruginių miltų ( čia pagal bulvių kiekį, aš rašau 2-4 porcijų kiekiui), miltus galima ir kvietinius dėt, bus kitas biški skonis, viską sugrūdame kaip ir bulvinėje košėje, užpilame pakaitinto pieno arba to pačio skysčio nusunkto nuo bulvių (skonio reikalas), pilti tiek, kad košė būtų į skystąją pusę, paskui ji bringstant miltam patirštės, ir pamaišant kaitinam ant silpnos ugnies. Nori nenori košė šiektiek prisvils, kaip mano ata mama sakydavo - neprisvilusi pusmarškonė košė yra nekošė :!: Kaitinti tol kol sušus miltai ir nebesijaus miltų skonio.
Mirkalai prie košės įvairiausi tinka - kresnos su cibuliukais, patirštinta su šaukšteliu miltų ir pagardintu pienu tikriausiai pats senoviškiausias. Bet tinka ir bet kokie kiti naudojami prie kitų košių :!:
Skanaus :/braj;
 #254055   Tadass
 04 Vas 2011 20:49
Skumbroto "pusmarškuone" ;-var-var.

Paveikslėlis

Ziauriai skanu. Visai kaip vaikystej, kaime ;;yel
 #254422   RamaZ
 07 Vas 2011 11:34
Va prisiminiau "blokadą" :

- perlinės kruopos - imame kokią stiklinę (apie 200g) - užpilame šaltu vandeniu ir duodame kokia parą (ar panašiai) išbrinkt
- kruopas nukošiame, perplauname šaltu vandeniu, dedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, įdedame pagal skonį druskos (aš dedu nepilną arbatinį šaukštelį)
- kol kruopos verda:
-nuskutame ir sutarkuojame "burokine" tarka 4-5 bulves ir 2-3 morkas
- į keptuvę papjaustome lašinukų (gali būti ir rūkyti ir ne, bet geriausia "mišinys"), smulkiai supjaustome svogūną, viską dedame į keptuvę - apkepame, kol svogūnas pagels - tik nesudeginame.

- kai kruopos jau išvirę - nustatome "paragavimo būdu" - nupilame vandenį (paliekame vos vos, kad nebūtų visai sausa) - dedame bulves ir morkas, išmaišome. Troškiname (pamaišydami) kol bulvės "dingsta". Jei mažai skysčio - galima įpilti šlakelį vandens.
Pilame spirgus su svogūnais - pamaišome, dar pora minučių ir galima vartot.
Ne stebuklas, bet vistik košė ;-)
 #296306   Bratka
 29 Lie 2011 13:20
Labai paprasta
imi 3kg grikiu,0,5kg sviesto,dar tusonkes skardine,tada pasigauni kareivi ir paprasai,kad isvirtu tau koses :gutgut
 #609460   Augustasjj
 21 Sau 2015 01:09
Gal ir reikejo rasyti i garnyru tema, bet vistik bulviu kose irgi yra kose :-D
Noreciau truputi atsviezinti jausmus daugelio seniai pabodusiai bulviu kosei :)
Visu pirma noreciau pamineti, kad darant bulviu kose is lygiai tu paciu ingridientu galima gauti du visiskai skirtingus rezultatus :) Elementariausias ir visu zinomas budas yra toks - isverdam bulvytes, dedam sviestuko, pilam pienuko, pasudom, sutrinam ir skanu :) Galbut del to ji labai greitai ir pabosta :) Kita karta siulau pameginti padaryti tikra bulviu kose ir pajausti tikra bulviu skoni ;uolrait
O kad kose tokia ir butu, bulves reiketu kepti sausai orkaiteje, o ne virti vandenyje, kol pilnai iskeps, zinoma su lupenom, bulvem iskepus jas tiesiog sutraiskyti ir lupenas ismesti, o toliau procesas tas pats, sviestukas, pienukas, druskyte, na ir bulviu kose labai pagyvina tarkuotas kietasis suris, tas pas Dziugas tobulai tinka :) Bulvei verdant ji prigeria i save labai daug vandens, todel bulves skonis tarsi isblanksta, o kepant sausai bulviu kose tampa koncentruoto bulviu skonio, tikro skonio ''plot Tikrai patariu isbandyti :)
Na ir dar vienas, kiek neiprastesnis buviu koses varintas yra bulviu kose su VASABIU :) tuo paciu, kuri galima rasti parduotuvese prie sushiam skirtu reikalu. Kose daroma lygiai taip pat, tik nepagailima vasabio. Rezultate gaunasi kazkas nerealaus!! ;-var-var.
 #609464   Vaidis
 21 Sau 2015 07:14
Kiek maždaug laiko trunka kepimas ir kokioje temperatūroje? Kalbu apie vidutinio dydžio bulves.
Plius gal dar ir bulvių rūšis svarbu? Kaip antai Djelly, bananinės, nida.....
 #609474   Augustasjj
 21 Sau 2015 09:45
Kas liecia bulves veisle, tai man tiek kosei tiek kepimui labiausiai pasiteisina "Laura" bulves, bet realiai iki skonio kose davesti galima is betkokiu bulviu. O kepa apie valanda laiko 190-200 C temperaturoj. Smeikit peili ir matysit ar iskepus bulve ;-)
 #609718   Skumbrotas
 22 Sau 2015 13:28
Pabandysiu su vasabiu, kaip tik pietums žadu košę prie vakar pasisūdytų kilkių ir strimelių išsivirt :!:
Naudoji miltelius ar pastą :?: Ir kiek maždaug dėti, nes aš dažnai iš miltelių pasidarau "krienų" prie visokių užkandžių, tai stiprumą žinau, kad nepermuštu paskui visus kitus skonius :?: :roll:
 #609771   Augustasjj
 22 Sau 2015 17:06
Visada naudoju vasabio pasta, su milteliais pavojinga :D ir pasta geriau pasiskirsto, aisku miltelus galima ismaisyt slakelyje vandens ir bus labai panasu. Na o kiek deti, kiekvieno skonio reikalas. Pagrindine gaminimo taisykle yra visada viska ragauti, ir po kelis kartus, kad iki galo suprastum skoni :)
 #609937   Wytux
 23 Sau 2015 11:29
Augustasjj rašė:.......kepant sausai bulviu kose tampa koncentruoto bulviu skonio, tikro skonio ''plot....
Katik isbandziau- tikrai nustebintas skonio stiprumo :gutgut (cia be vasabi ) :-D
 #609938   Skumbrotas
 23 Sau 2015 11:34
Pasigaminau vakar tą keptų su lupena bulvių košę su vasabiu - nu tikrai puikiai gavos :gutgut Vasabio naudojau miltelius, teko dėti per tris kartus, nes bijojau padaugint - įdėjus du kartus nieko nesijautė, o pridėjus trečią žiupsnį gavosi lyg ir per macniai :) Bet finale viskas gavosi liuks, ir labai tiko prie savadarbių prieskoninio sūdymo kilkių ir strimėlių, prie kurių anksčiau nelabai mėgau bulvių košes daryt, kažkaip nesiderino skoniai man. Ateityje dažnai tokias košes virsiu :!: ;-var-var.
 #714369   V1lius
 06 Bal 2018 13:33
Gal atsiras dar tokių kaip aš, kurie vaikystėje nemėgo avižų košės, bet užaugę pamėgo :-D dabar pradėjau vos ne kas rytą prieš darbą virtis didelį bliūdelį garuojančios košytės pusryčiams, tikrai maistinga ir labai sotu, ir iki pietų alkis nepradeda taip kankinti kaip po sumuštinių ar pan. :cool:

Taigi tokia paprasta, bet mano mėgstamiausia košė, porcija vienam asmeniui - 10 valgomųjų šaukštų pilno grūdo avižų dribsnių (perku Galintos 5 min. virimo), jas verdame vandenyje, arba 50/50 vandenyje ir piene, paskaniname žiubsneliu druskos. Į virimo pabaigą įdedame didelį šaukštą maltų linų sėmenų (duoda skonį, konsistenciją, ir šiaip daug naudingų medžiagų). Išvirus, dedame į bliūdelį ir ant viršaus gabalėliais supjaustome visą sunokusį bananą, taip pat jei turima galima pridėti obuolių/kriaušių arba vasarą uogų - labai tinka braškės, mėlynės, avietės. Ir galiausiai, vienas svarbiausių ingredientų, taip pat ne taip seniai išbandyti, bet užkabliavusių taip, kad neina sustoti - keletas šaukštelių riešutų sviesto (gali būti tiek žemės riešutų, tiek brangesnis migdolų, svarbu pasižiūrėkit, kad būtų be priedų o 100 proc., yra netgi lietuviškas neblogas Healthy Choice, sportuojantys tikriausiai žino, pardavinėja sporto parduotuvėse po 1kg)

Skanaus! :ruko
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė