Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #463116   p.arturas
 02 Bal 2013 12:59
SauliusM rašė:
p.arturas rašė:...pripratau, kad visad prieinamas butu istraukiamas peilis. pvz braidant upeliais tai butinas dalykas...
kame tas butinumas? kazkaip niekada neprireike man jo upeliais braidant... :roll:
braidant, gan daznai tenka isegt i ka nors dugne, koki maisa pilna zvyro ar pan. kai vienoj rankoj spinas. tada ir pravercia prieinamoj vietoj istraukiamas peilis.
 #463229   ramkis
 02 Bal 2013 19:08
giedriuzzz rašė:Na jei gylis iki kiaušių ir tu braidydamas žvejoji tai nutraukt masalą nelabai protinga :roll:
Na jei tik toks gulis tai neprotinga,bet ir su peiliu, kaip cia kazkas issireiske, bandyt masala kazkaip iskrapstyt ir nelabai gudru. Jei nedabrendu traukiu ir nesuku galvos. O ten maudytis,su sakom ar peiliais bandyt atkabint,tai atleiskit,labiau panasu i masturbacija vidury bobu plezo :-D
 #463230   p.arturas
 02 Bal 2013 19:13
nu bl ir skaitot.
parasiau: ,,braidant, gan daznai tenka isegt i ka nors dugne, koki maisa pilna zvyro ar pan. kai vienoj rankoj spinas. tada ir pravercia prieinamoj vietoj istraukiamas peilis."
tai kas cia neprotingo jei ta maiso gabala ar virvagali koki nupjauni???
bent jau Meroj tai i tokius kliuvinius isegu per zvejyba 3-4 kartus
 #463275   SauliusM
 02 Bal 2013 21:19
p.arturas rašė:nu bl ir skaitot.
parasiau: ,,braidant, gan daznai tenka isegt i ka nors dugne, koki maisa pilna zvyro ar pan. kai vienoj rankoj spinas. tada ir pravercia prieinamoj vietoj istraukiamas peilis."
tai kas cia neprotingo jei ta maiso gabala ar virvagali koki nupjauni???
bent jau Meroj tai i tokius kliuvinius isegu per zvejyba 3-4 kartus
1. nemanau, kad labai jau beda butu isbrist ir issitraukt sulankstoma peili tokioj situacijoj. niekur tas isegtas masalas vistieknepabegs.
2. kazkaip sugebedavau issiverst ir be peilio tokiose situacijose iki siol.
 #463470   f'eD
 03 Bal 2013 14:11
SauliusM rašė: ka jus su tais peiliais darot toj gamtoj, kad jum ju sitaip reik? as mastau, nu reik kartais koki pagali pirsto storio padrozt, nu lasini ar duona pasipjaustyt ar agurka koki, nu dar zuvi isskrost. bet tai cia viskas padaroma su tuo uz rubli dvidesimt. nu kaip ir viskas. daugiau tai nelabai kam as peili ir naudoju zvejyboj. tai ka jus su tais peiliais darot, kad be tu savo kalavijinio tipo nei per kur? :roll: ar cia pas jus manija kazkokia saltiem ginklam ar kas?
metrines lashishas is breku tinklu per 60 sek. ispjaustom.. :-byta:
Paveikslėlis
 #464197   Evaldas Z
 05 Bal 2013 14:36
SauliusM rašė: ar cia pas jus manija kazkokia saltiem ginklam ar kas?
na man tai ne manija gal, bet domina labiau, nei kokia sakute. pirmoj vietoj, zinoma, funkcionalumas ir patvarumas, bet ne ka mazesne reiksme man turi ir dizainas. ir siaip desra smagiau pjaut su svaria, o ne aprudijusia gelezte :) dydis taip pat turi but toks, kad ir prie rankos liptu, ir vietos daug neuzimtu, bet ir ne pakabuko dydzio. vat tie visi prifarsiruoti visokiu atsuktuvu, 3cm ilgio pjukleliu ir panasiu navarotu, kazkaip netraukia. gal todel, kad iki siol nebuvo situacijos, kad prie vandens kazko tokio prireiktu. jau kazkur buvau rases, kad ir kitose srityse megstu gerus irankius, neziurint i tai, kaip daznai juos naudoju. pries pirkdamas savo peiliuka, rinkausi gal koki pusmeti, bet dabar esu visiskai patenkintas ir keist minciu kolkas nekyla.
 #597934   Evaldas Z
 09 Lap 2014 22:42
Gal kam bus naudinga... Zodziu, gavau dovanu skustuva Triangle Fish Scaler zuvies zvynams salint. Va toki http://www.tesco.com/direct/triangle-fi ... 8-5922.prd
Skustuvas.JPG
Skustuvas.JPG (34.17 KiB) Peržiūrėta 11437 kartus(ų)
Tas gaubtas is virsaus apsaugo nuo zvynu taskymosi i visas puses. Juostele su dantukais issima. Skuta gerai. Pagamintas is normalios nerzaveikos. Kaina ~90lt.
 #627464   Evaldas Z
 21 Geg 2015 22:07
Jau senokai galvojau isigyt kazka patogaus, daug vietos neuzimancio, lengvo ir kompaktisko zukles vietu prasivalymui, ar tiesiog elementariam prasibrovimui iki vandens. Kadangi pasitaike akcija atrakcija, tai igijau va tokia pielala :)
Fiskars SW73.jpg
Fiskars.jpg
Fiskars.jpg (23.39 KiB) Peržiūrėta 10716 kartus(ų)
Jama kaip per sviesta, gelezte susistumia i rankena, krepsyj neuzima daug vietos, arba tiesiog prisisega karabinu prie kelniu kilpos :gutgut
 #627480   Kairys
 21 Geg 2015 22:36
Evaldai, o kokią akciją atrakciją užtaikei? Simpatizuoju fiskarui: dvejas šakų žirkles turiu, sekatorių darbui kaimo sode, grėblio kotą su dviem keičiamom galvom, neseniai kirvį dar prigriebiau. Smagūs įrankiai, be to, ir spalvinimas man jų patinka., čia panašiai kaip su vobleriais. ;-) ;uolrait
 #627502   Sokratas
 22 Geg 2015 04:11
jo fains dalyks....ne tokios garsios firmos turiu, bet kartais labai pagelbėja...o ir pjauna tyliai,o ir brakonierių valtis į dvi dalis pasidalina greitai :lol:
 #627847   SauliusM
 25 Geg 2015 11:33
Pernai lygiai toki pat emiau per akcija IKI. Bet per metus laiko taip neikart ir nepanaudojau. Tik lysnas gruzas kuprinej. O atrode toks reikalingas daiktas... ir siaip fiskaro kokybe as biskuti nusivyliau paskutiniu metu. Kastuvai jau du suluzo. Kirvis irgi negalandamas ir po pirmo galandinimo tinkamas nebent nugarai pasikasyt. Seni rusiski Gost standarto nesulyginamai teisingesnio metalo. O fiskaras matyt isivaizdavo kad zmones tik sviesta ant batono su kirviu teps.
 #627858   p.arturas
 25 Geg 2015 12:55
SauliusM rašė:Pernai lygiai toki pat emiau per akcija IKI. Bet per metus laiko taip neikart ir nepanaudojau. Tik lysnas gruzas kuprinej. O atrode toks reikalingas daiktas... ir siaip fiskaro kokybe as biskuti nusivyliau paskutiniu metu. Kastuvai jau du suluzo. Kirvis irgi negalandamas ir po pirmo galandinimo tinkamas nebent nugarai pasikasyt. Seni rusiski Gost standarto nesulyginamai teisingesnio metalo. O fiskaras matyt isivaizdavo kad zmones tik sviesta ant batono su kirviu teps.
o todel kad gamina jau ne tik svedai, bet ir lenkai, o dabar r net ir rusai pradejo.
ziurekit gamintoja, lenkiskas kastuvas uz svediska dvigubai pigiau kainuoja. va taip akcijos gimsta.
pazistamui kirvis po malku kapojimo pasidare dantytas kaip kad po armaturos kapojimo, berods tas fiskaras rusiskas.
aisku garantija kirviams ilga gal pakeis?
 #657483   blight
 14 Kov 2016 14:35
Vyriokai, reik patarimo ar tai kokios minties užvesiančios ant kelio... :roll: Per visą žiemą pragooglinėjęs nesugebėjau sumąstyt, kaip pritaikyt savo Nokia Lumia 930 (14 x 7.4 cm) žvejybai.
Paveikslėlis
Žinau, kad pasikabinsiu jį su šniūrioku ant kaklo ir įsikišiu kišenėn prie krūtinės. Bet kaip jį apsaugot nuo drėgmės ir puro (lietaus, purvinų ir gleivinų rankų), bet kad eitų normaliai naudotis fotkinimo funkcija (nenukentėtų fotkių kokybė). Šioj vietoj fotkinimui prioritetas... skambinimas bala nematė :-D Laikas galvoju nesitampyt atskirai fotiko ir telefo, o naudot juos du viename :-D
Samsungai ir kiti turi kietus dėklus (mačiau bachuras tokį turi), bet Nokijai dėl kažkokių priežasčių nieko panašaus nedaro :donknow' Šiaip ką išgooglint pagal atsiliepimus artimiasia tiesos pavyko rast tai Aquapac "celofaninį maišą":
http://store.aquapac.net/product/waterp ... ase-small/
Atsiliepimus kiek skaitau tai visi giria. Man abejonių visgi kyla dėl foto kokybės, nes tarkim per paprasta celofaninį maišą fotkinant jin jau nukenčia :) Šiaip man realiai tikrai nereikia to 100% waterproof.
Tai va, any ideas? :roll: :beer'2
 #657489   tench
 14 Kov 2016 15:42
Kai link jūros važiuosi, gali užsukt (šalia autostrados Minijos tilto) pas šituos http://baidares.org/hermetiniai-deklai pažiūrėt ką turi. Tik geriau iš anksto susiskambink su jais, nes ten be sargo gali daugiau nieko nerast, ypač ne sezono metu.

p.s. Pats naudoju papigiaiską, senukinį - https://www.senukai.lt/p/hermetiskas-deklas-920-1/3ong . Va tokio tipo užsegimas (toks kaip ir tavo nuorodoj) yra patogus ir patikimas. Jei man reikėtų naudot telefoną fotkinimuj, išpjaučiau skylę ties galine kamera ir priklijuočiau skaidraus plastiko langelį.
 #657581   blight
 15 Kov 2016 11:45
tench rašė:Kai link jūros važiuosi, gali užsukt (šalia autostrados Minijos tilto) pas šituos http://baidares.org/hermetiniai-deklai pažiūrėt ką turi. Tik geriau iš anksto susiskambink su jais, nes ten be sargo gali daugiau nieko nerast, ypač ne sezono metu.
Aš patį maišiuką tai netgi turiu, pirkau AIC, bet jis toks matinis ir pilkšvas. Viskas veikia, tapšnojimas nenukenčia, susikalbėt irgi eina :-D Tik su fotkinimu visisškai nesigaunna...
tench rašė: Jei man reikėtų naudot telefoną fotkinimuj, išpjaučiau skylę ties galine kamera ir priklijuočiau skaidraus plastiko langelį.
O va čia tai puiki idėja ::liux Pats nepagalvojau net... Reik eit stikliuko ieškot ir manau taip ir pasidarysiu ;-) Pirma reik pabandyt kaip gaunas per "orgaškę" ;-)
 #657584   blight
 15 Kov 2016 12:03
Pabandžiau pro CD dėkliuką, visai neblogai, nors truputį aplinka papilkėja. Aišku apie blicą geriau negalvot, nes tada rūko efektas gaunasi :-D Reiks visgi ieškot tikro stiklo, tada bus kokybiškiausia, o ir nesusibraižys taip lengvai. Dėkui už idėją ::liux
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė