Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #634205   Audrius M
 04 Rgp 2015 11:38
Rugpjūčio 4d.

Apie viską labai trumpai.
Vakar planai pasikeitė žvejoti šį rytą karšį svetur ir teko likti savo valdose nes turėjau svečių.
Praėjom tik švintant. Kolega su plūdine aš kaip visada su UL ,- gal koks karšis....
Mano valdose suvilioti karšį neišėjo, nors netoliese su dugninėmis per naktį pagavo. Pagavo dar ir ryte, o su spiningu nekibo visiškai. Sunkiai graibė ir ešeriukai.
Pagavau saujalę, vėliau kilinę lydekaitę, kuri taip ir liko neįamžinta, o rytine žūklę vainikavo netikėtas laimikis. Buvo jau saulė aukštai ir ko ko, bet starkio nesitikėjau.

Paveikslėlis

Vietoje pasvertas,- 1,84kg.
Daugiau nieko rimto šį rytą nesuviliojau, ir net nesitikėjau. Tiesiog kolegai palaikiau kompaniją, bet vis vieną buvo smagu, nes starkis labai retai į mano valdas užklysta, o ypač šiemet kai toks žemas vanduo.
Kolega su plūdine prigaudė kuojų. Didelių nepapuolė, karšių taip pat nebuvo.
Tai ir viskas iš šios, tik laiko praleidimo žūklės.

Paveikslėlis
 #634326   marenas
 05 Rgp 2015 21:10
Nr. 9
Sumasciau paplaukiot pazvejuot,papromogaut su kompanija.
as ,siogeriuks ,dukteriecia ir mano vyresnysis sunus.Pasiemiau zubrionka sukroviau manta,ir i kelione.
Keliones tikslas buvo nuo Sakuciu kilt link Priekules ir paziuriet kiek galim pakilt su benzininiu varikliu.
Kadangi su viena valtike netilpom ,paemiau trys ir vienas merkuriukas 2,5hp ir velka jis gerai trecdalis gazo ir kreiserinis greitis yra .
auto palikau su priekabike Sakuciose o patys pirmin.
Pradzioi traukiau traukinuku,bet vatis kaip gyvate vizgavo ir dar vaikams liudna pasidare.
008.JPG
010.JPG
011.JPG
na o poto kilo idieja but kartu griaust siemkes ir dziauktis gamta.
019.jpg
017.JPG
cia sugalvojom paleist vienus pacius.
035.jpg
024.jpg
026.jpg
031.jpg
027.jpg
022.jpg
025.jpg
daug vietu geru kad galietu pabut su palapinem nebuvo tad apsistojom ir nerizikavom jos prarast,nors laiko buvo dar kad kilt auksin,sustojom prie Vevirzo.
017 (2).jpg
cia viena valtike reikiejo isleis nes pradzioi tik pripuciant atvaziavus vietoi,pamaciau kad ventilio truksta vieno :( gerai kad inteks gamina ir ciuzinius tad siogeriuks issuko is ciuzinio,gerai kad jam su dukra patinka guliet minkstai :grin: .tad dabar issukom ir isukom i guoli ir zygis buvo nesugadintas
014.jpg
009.jpg
016.jpg
pramogos vaiku
010 (2).jpg
gryztam namo.
007.jpg
004.jpg
005.jpg
001.jpg
zvejyba neisejo,patis matot kom reikiejo uzsiimt :grin: https://www.youtube.com/watch?v=GjNBA1NV9tI
https://www.youtube.com/watch?v=QxblsLJUWm0
 #634492   Audrius M
 07 Rgp 2015 12:34
Rugpjūčio 7d.

Labai trumpai, nes nelabai yra ir ką pasakoti. Buvau vakar su sunkiuosu spiningu. Vienas starkinis kibimas (tikiuosi), keli nedideli ešeriai ir prie kranto pasprukusi žolinė, kilinukė lydekaitė. Šiandien ryte apsilankiau svetimose valdose, kur gyvena karšys. Per rytą nuo prašvitimo nė vieno karšinio kibimo. Su dugninėmis kas sėdėjo naktį po keletą pagavo, bet visus pagavo tik tamsiu metu. Prašvito ir iš vis niekas nekrutino dugninių. vieni turėjo ir padorų šapalą iš akies apie gerus 2kg.
O man su UL kūdokai. Iš pradžių kol švito tykant karšio , neblogai kibo ešeriai.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Švintant o gal jau išlindus saulei,- nurimo. Dar pakaitaliojau masalus bet jau nepadėjo.
Beliko toliau kažko ieškoti, tik buvo nelabai aišku į ką taikytis....
Pasufleravo šis šapaliukas.atn guminuko.

Paveikslėlis

Nemėgstu medinukų (volerių) bet šeip ar taip, nekimba niekas, pamėginsiu pažaisti su jais.

Deja vietoje laukto šapaliuko ar meknės, ant vobleriuko "užtūpė" apie 800gr lydekiūkštis.

.Paveikslėlis

Vėliau dar keli atsibudę maži ešeriukai, kol galiausiai atsibodo mėtyti medinuką ir vėl užsidėjau gumą.
Kaip nekeista, ant pasyvios gumos ir tai jau ne pirmas kartas šiais metais, vėl pasirašė salatukas.

Paveikslėlis


Vėliau dar viena, apie kilogramo, lydekaitė.

Paveikslėlis

Po jos ir dar vienos dantytojos sulaukiau.

Paveikslėlis

Na ši jau virš kilogramo.
Šia lydekaite rytinę žvejybą baigiau. Nieko nerinkau, visos žuvelės, išėmus kabliuką nuplaukė toliau savo keliais.
Karšio taip ir neradau, nors tikriausiai jų ir nereikėjo ieškoti. Jie gal buvo čia pat man po nosimi, tačiau taip nieko jiems ir neįsiūliau. Kimba tik naktį, maitinasi tik tamsoje, tad " neradau" gal labiau reiškia nesugebėjau...
Šeip žūklė su UL buvo beveik normali, kai siaučia tokie karščiai, tai kažko geresnio nelabai ir tikėjausi, tik su karšiais geriau būtų pasisekę..
 #634556   Audrius M
 08 Rgp 2015 12:08
Rugpjūčio 8d.

Nors ir karščiai, nors ir visai su spiningu nekimba, bet ryte vėl buvau su UL ir SUL pamojuoti.
Laisvos dienos baigiasi, tuoj į darbą, tad jau nelabai ir svarbu, kimba ar ne. Svarbu procesas ir laikas gamtoje.
Žvejų, kaip savaitgaliui, nelabai daug, nors kai kur ir yra "kolchoziukai". Kadangi mano pakrantės dalis lyg ir laisva tai toliau niekur ir nevažiavau.
Kaip visada, pagrindinis noras,- karšis, o visą kitą, kaip Nemuno neptūnas duos.
Lendant rytinei saulei, dar neturėjau nė vieno kibimo. Žvejojantys nelabai toli nuo manęs su dugninėmis per visą naktį, jau turėjo pagavę karšių. Visas veiksmas su dugninėmis buvo nuo 3val iki ....na prie manęs, nepagavo nė vieno.
Man pasisekė suvilioti tik gal kokius tris mažus ešeriukus.
Spiningavimas man tai tokia žvejyba, kuri žveją priverčia nuolat mastyti, ieškoti, bandyti ir lengvai nenuleisti rankų. Aišku keičiau masalus, bandžiau pravedimą išradinėti, o galvoje sukosi mintys. Jei su dugninėmis tamsoje pagauna, tai jų čia yra. Jei yra ir šviesoje nekimba, tai reiškia kažkur pasyviai sugulę atostogauja. Jei pamėginti pritaikyti visiškai pasyvų pravedimą, su mintim, kad vis vieną pataikius pakišti masalą po nosim ir ji pavirpinus, nemanau kad atsisakytų nors ir neturi visai apetito.
Taigi pradėjau žaisti su visiškai pasyviu pravedimu sumaišytu su dugniniu avižadrebiu. Na kažkas tokio gavosi.
Kibimas. Po kiek laiko dar vienas tikras karšinis kibimas ir sekundei padraugavom, bet iš kart paspruko. Vėliau dar vienas kibimas. Akivaizdu, pasyvūs,- nepaima ir vos įmanoma pastebėti patį kibimą
Tada paleidau į darbą SUL nano jig kotelį su išmetimu iki 3gr. Su juo dar delikačiau galima dirbti su masalu, dar delikačiau pravedinėti ir animuoti.
Suveikė ir pirmas karšiukas jau groja mažos ritelės stabdžiais.

Paveikslėlis

Supratau. Jų tikrai yra, bet visiškai pasyvūs, juo labiau kad ir saulė gan aukštokai patekėjus svilina nugarą. Vis tik po dar vieno tuščio kibimo pasisekė ir antrą išprašyti susipažinimui,

Paveikslėlis

Šis taip pat labai panašaus dydžio ir gal pilnai kilogramo dar nesiekia, o gal.... Nesvarbu. Abu užskaitau kaip karšis, pagautus spiningu ir tai jau 66vnt šį sezeną tiksliangai suvilioti spiningu.
Abu papozavę prieš telefono abjektyvą, išėmus kabliuką, grįžo į Nemuną. Tiesa antrasis prisitraukus, vos tik suėmiau į ranką, pasimuistė ir kabliukas išlėkė. Vadinasi tiek ir tesilaikė. Pasyviai kimba todėl ir sunku pasikirsti.
Beja, jei ne SUL NANO JIG kotelis vargu ar iš vis būčiau pastebėjas kibimus. Na jau super delikačiai kimba, super jautriai viskas vyksta ir norit pastebėti prisilietimą, tenka labai atydžiai viską stebėti. Su UL koteliu tokių dalyku jau nepastebėti.
Taigi išmokta dar viena šiokia tokia pamokėlė karšių spiningavime. Nors tai nieko naujo ir anksčiau yra tekę taip žvejoti, bet kai visiška nekiba, kai žuvis visiškai pasyvi, pasirodo pasyviu pravedimu su labai mažos amplitudės, pasyvaus masaliuko animacija, vis tik įmanoma priversti, kad paragautų.
Po antrojo karšiuko dar atrodo du kibimus turėjau.bet pasirodė, kad beviltiška pakirsti. Tiesiog siurbteli masalą ir tą pačią akimirką išspjauna. Bent jau toks įspūdis susidarė. Ir taip jau buvau sutrumpines kirminiuką iš 5cm iki kokių 3,5-4cm. bet nepadėjo, kaip nepadėjo ir sumažintas iki nr12 kabliukas.
Smarkiai užkaitinus nusprendžiau nesikankinti o ir karšių neerzyti vis duodant paragaut kabliukų aštrumą. Geriau tegu nežino, kas slypi po šiuo kirminiuku....
Taigi SUL NANO JIG kotelis jau apžuvintas, ne tik ešeriukais, bet ir porele karšiukų.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #634734   saciokas
 11 Rgp 2015 15:48
Na siek tiek ir as parasysiu. Atejo staiga atostogos, bet dar staigiau jos baigesi. Zvejybai laiko beveik neliko, bet keletas pabandymu buvo. Jeigu neissipleciant, tai vidury afrikos karsciu bandyt pagaut karsi dugnine buvo ganetinai tingu, tai laika leidom nuo lieptelio metydami mikro masalus. Juos karts nuo karto pagriebdavo koks neatsargus eseriokas. Vienu zodziu vaiku zaidimai. I antra atostogu diena spjoviau ir priverciau Mike plaukt "ant vakarinio".
Paveikslėlis
Aisku pasiplaukiojimas buvo nuostabus, ezeras nuotabus, peizazas irgi. Zuvies kaip ir nematem apart keleto eseriuku, keleto nelegaliu lydekaiciu, kuojytes ant super ultra maziuko veziuko. Smagiai pasiplaukiota, ir nuspresta ryt is ryto imsim sita ezerioka.
Rytas isauso kaip iprasta siom dienom gana siltas, bet visokie kandantys vabzdziai neleido parodyt visu savo privalumu. Kaip ir vakar siandien pasiemem tik UL spiningelius ir kruvelias gumyciu. Begalvojant apie superini eseriu kibima pasiekem vakarykscia potencialiausia zvejybine vieta. Pirmu metimu mike istraukia eseriuka ir tai nieko gero nezada, nes is istorijos zinom bus labai blogai ir BUVO(sekancias 10 minuciu). Keitaliodamas masalus nieko gero nepagavau. Mike apturejo viena nebloga eserioka.Paveikslėlis
Mastau pakeist pravedima, metu nusodinu ant dugno ir is leto tempiu BUM simtgraminis eseriukas, smagu akyse spalvos ir nuotaika ridinejasi po valti. Dar keletas metimu tylu. TYLA pries audra. Metu kiek leidzia 3gr. Sodinu ant dugno ir BUM POKST PUKST OOO OLIA LIA. Vos tik pakirtus issivercia vandens pavirsiuje ir jauciu, kad ne eseriukas, nu kokia lydeka bent jau poros kilogramu tai tikrai. Blue birdas perlinkes, rite atreguliuota ir viskas prasideda. Stiprus nors nestaigus smugiai daznai papraso valo. Ganetinai greitai privelku prie valties, bet net nera minciu pamatyt kas ten po apacia. Suka ratus po valtim ir net negalvoja sustot. Mastau tikrai didesne nei 2kg. Po kokiu 10 min ateina mintis nepamatysiu, nes nieko negaliu padaryt. Dar po keltos minuciu isvedu arciau vandens pavirsiaus ir OPA Mike sako kogero karpis. Siaip as noreciau lydekos, bet nu karpis tai karpis. Vel i dugna ir vel ratai aplink valti. Pameciau laika, bet uz kokiu 20min. smugiai dingo ir zuvis eina tik ratu. Isvedu prie valties ir Mikes komantaras :nevelnio cia ne karpis AMURAS. Jo o KODEL? Is pirmo nepaimam privedu is antro is sis zoleedis valtyje. euforija maisosi su nustebimu. Kodel? Micronas burnoje, galvakablis tvirtai isikabines. Vat jums ir prasom. Lietuva stebuklu krastas. Suprantu, kad pasiseke, kad kogero daugiau gyvenime taip nebus, bet laimes pilnos kelnes. PaveikslėlisPaveikslėlis
 #634977   navimi
 13 Rgp 2015 20:28
Nr. 10
Gaudant eserius ant mikriko ir man karts nuo karto uzkimba karsiai. Vakarykstis jau trecias sia vasara. Zvejojau Rashu ezere. A vat plesrios zuvies kibimu pasigirti deja negaliu...
Prikabinti failai
Nuotrauka0234.jpg
Nuotrauka0234.jpg (63.56 KiB) Peržiūrėta 15425 kartus(ų)
 #635095   arabas
 15 Rgp 2015 01:21
Nr. 11

Šiandien man atradimų diena.

Pirma. „Atradau“ naują vandens telkinį, iki kurio nuo namų eiti apie šimtas metrų, ir šalia kurio gyvenu jau penkiolikti metai. Taip jau būna, kad visai nevertiname tai, kas yra ranka pasiekiama.

Antra. Atradau sau naują spiningavimo būdą - wacky style. Esu skaitęs, matęs ne vieną video apie šį būdą, bet vis kažkaip.... ne dabar, vėliau... Pagaliau susiruošiau. Pirmas įspūdis: wacky – kantrybė, kantrybė ir dar kartą kantrybė. Viskas labai lėtai ir dar lėčiau, kaip tik įmanoma. Užmetei – lauk, kol nuskęs, kimba – lauk, kol įrys giliau. Masalo traukimo greitis – vėžlys kelis kartus greičiau juda. Vienu žodžiu, tempas kaip su užkietėjusiais viduriais.

Trečias atradimas – dar viena žuvis, kurią galima visiškai sėkmingai gaudyti su spiningu. Taip, invazinė. Taip, atėjūnas. Taip, geriau kad jos čia jos nebūtų nei kvapo, bet jau yra kaip yra, t.y. bandom atsipalaiduoti ir pajusti malonumą.

Kotas – UL spiningas, valas ir ritė atitinkamai. Masalas – valgomas silikonas. Šiuo atvėju, mikroguminuko (tvisterio) kūnelis pakabintas asimetriškai ant mažo ofsetinio kabliuko. Dar naudojau trumpą plieninį pavadėlį, bet tik tam, kad visa sistema svertų truputį daugiau.

Už foto kokybę atsiprašau, fotografuota telefonu.
Prikabinti failai
5.JPG
4.JPG
3.JPG
2.JPG
1a.JPG
1.JPG
5.JPG
 #635698   Edosius
 23 Rgp 2015 11:36
Nr. 13
Iš penktadienio į šeštadienį naktelę pasedėjau prie signalizatorių... Trys amuriukai..
Nepamiršau ir su spinu pamojuoti...
trecias.jpg
trecias.jpg (83.11 KiB) Peržiūrėta 14157 kartus(ų)
antras.jpg
antras.jpg (110 KiB) Peržiūrėta 14157 kartus(ų)
pirmas.jpg
pirmas.jpg (130.69 KiB) Peržiūrėta 14157 kartus(ų)
samukas.jpg
samukas.jpg (150.04 KiB) Peržiūrėta 14157 kartus(ų)
 #635718   bachuras
 23 Rgp 2015 17:05
Nr. 14
Po poros tusciu savaitgaliu mariose, siandien trumpiausia zvejyba apturejau.
5:00 prie vandens.
5:30 kuolai sumesti, sedziu Kauno mariu gamta groziuos
.
DSC_0071.jpg
DSC_0071.jpg (94.93 KiB) Peržiūrėta 14069 kartus(ų)
6:40 pirmasis bum - 2.2 kg snargliuotis
7:20 antras bumbum - 2.8 kg. snarglius
DSC_0080.jpg
DSC_0081.jpg
Nu i ka ?
Nu i wiskas . Norma yr, 8:00 toks namu ilgesys sueme ...... ::hai-bai
 #636369   zvejysmegejas
 30 Rgp 2015 22:33
Nr. 15
Kol vandens upeliuose buvo mažai, buvau atitrūkęs nuo savo mėgstamos upėtakių žūklės. Bandžiau suviliot šiek tiek didesnių žuvų.
Prikabinti failai
14.JPG
Nusiristi žemyn būtų greičiau. Tik paskui, ko gero, žūklė neberūpėtų, nes sugipsuotos kojos netilptų į bridkelnes, o sugipsuotomis rankomis sunku būtų laikyti spiningą. Pasirenku kelionę miško tankme ir po ilgų klajonių sėkmingai grįžtu link mašinos. Čia dar sugrįšiu..
13.JPG
Tokį guolį jau buvau matęs. Tik per Discovery kanalą :)
12.JPG
Baigdamas savo klajones po džiungles ir ieškodamas kelio link pradinio taško, aptikau civilizacijos pėdsakus. Gyventi, vis dėlto, čia galima - nesinorėtų išgirsti šių čiabuvio žodžių temstant.
11.JPG
Neteisūs buvo tie, kas sakė, jog grybų nėra. Černobylio miškuose tokių net nerastum :)
10.JPG
Valio, radau tą, kurio ieškojau. Dydžio nepasirinksi, vienok, naujoje vietoje su minimaliai vandens toks taip pat nudžiugina. Buvo keli mažesni, nesinorėjo tikrinti jų fotogeniškumo sugebėjimus.
9.JPG
9.JPG (123.31 KiB) Peržiūrėta 13568 kartus(ų)
8.JPG
7.JPG
Žengiu dar aukštyn, prieinu neregėto dydžio "džiunglyną"
6.JPG
Rodos, akmenys surūdijo
5.JPG
Nabepamenu, kada buvau regėjęs tokių krištolo skaidrumo šaltinių
4.JPG
Pakilęs upeliu aukščiau pamačiau, dėl ko per bridkelnes man gėlė kojas.
3.JPG
Jei būčiau koks botanikos specialistas, dabar tikrai nerašyčiau, kad čia mini Habanero paprikos
2.JPG
Spėju, kad sakalas sparnelius atmušė ne į šią sausą eglelę :)
1.JPG
Visgi, magėjo sugauti margį . Pasirinkta nauja nežinoma vieta, vandens beveik nerasta, bet paieškos vyko
rsz_index.jpg
Kelias delnines išprašyti pasikviesti nusifotografuoti prieš grįžtant atgal namolio, pavyko
 #636438   PER_cH
 31 Rgp 2015 19:54
Nr. 16
Sekmadienį nutarėm ešerių pavaikyt su valtimi. Atvykę prie ežero tokio vaizdo nesitikėjom, toks rūkas, kad net nematėm kur plaukiam :shock: .
20150830_064356.jpg
Jau trečias sustojimas, o žuvys net nebandė ragauti masalų. Po kelių minučių kolegai užkibo kažkas nemenko, galvojom kad tai lydeka, bet po maždaug 3 min. pasirodė karpis :superšokas .
2015-08-30 08.01.53.jpg
Neilgai trukus ir mano spiningą stipriai sulenkė lydeka, padarė žvakę ir atsidūrė graibšte. Pasisekė, kad masalas įsikabino į lupos kraštą, nes būčiau likęs ir be masalo, ir be lydekos.
2015-08-30 08.43.24.jpg
Taip pasisekė dar su 5 lydekom tik netokio dydžio.
2015-08-30 14.37.48.jpg
Mūsų planuoti ešeriai pradėjo kibti tik įsidienojus. Didelių nebuvo, bet ir nedegtukiniai ;) .
20150830_164313_2.jpg
20150830_085156.jpg
Žvejyba tikrai įdomi su tokiais laimikiais.
 #637812   zvejysmegejas
 13 Rgs 2015 20:41
Nr. 17
Paveikslėlis
Buvom šiandien pajuokint kiršlių. Pasinaudojau reta proga pažvejot museline. Smagi dienelė.
Prikabinti failai
P1050501.JPG
P1050501.JPG (89.34 KiB) Peržiūrėta 12535 kartus(ų)
P1050506.JPG
P1050519.JPG
P1050522.JPG
P1050533.JPG
P1050537.JPG
P1050541.JPG
P1050547.JPG
P1050565.JPG
P1050568.JPG
P1050570.JPG
P1050576.JPG
P1050579.JPG
P1050585.JPG
P1050608.JPG
P1050617.JPG
P1050621.JPG
P1050627.JPG
P1050639.JPG
 #638608   navimi
 22 Rgs 2015 16:33
Nr. 18
Baisuline Sartu lydeka!
1.09 m ir 7.5 kg
Toliau 0.4 ir 1.5 ir 1.8 kg.
Prikabinti failai
12042293_1029383637105751_447801058_n.jpg
12042293_1029383637105751_447801058_n.jpg (145.44 KiB) Peržiūrėta 11299 kartus(ų)
 #638921   zvejysmegejas
 25 Rgs 2015 19:58
Nr. 19
Na kadangi niekas naujo neįkeliat, reikia taisyti situaciją :grin: Šiek tiek foto iš ekspedicijos pas kiršlienus. Pradedu po tuputį susidraugauti su museline, nors čia tik kokia 8 išvyka su ja. Darosi neramu, jog neužsėsčiau 'viarkt Kur tada reikės visus upėtakinius voblerius dėt :superšokas Diena praleista fantastiškai.
Prikabinti failai
P1020698.JPG
P1020703.JPG
P1020705.JPG
P1020711.JPG
P1020719.JPG
P1020722.JPG
P1020725.JPG
P1020728.JPG
P1020731.JPG
P1020738.JPG
P1020750.JPG
P1020755.JPG
P1020761.JPG
P1020768.JPG
P1020773.JPG
P1020784.JPG
P1020798.JPG
P9252434.JPG
P9252441.JPG
P9252450.JPG
 #639506   blight
 01 Spa 2015 22:26
Na kagi, dabar tik laiko radau aprašyt atostogų mėnesiuką. Kaip tik ir vėl ketvirčiui užbaigt bus (nenumeruoju)... :-D
Spjoviau į darbus ir šįmet "ant sykio" pasiėmiau kaip niekad ilgas atostogas - cielas 4 savaites :cool: O t.y. visas rugpjūtis. Oras koks buvo tai patys pamenat - kepino kaip Saharoj. Iš vienos pusės lyg ir smagu - puikus oras poilsiaut, o iš kitos pusės kaip pasirodė nelabai džiuginantis žvejybiniu požiūriu, nes kad per tokią kaitrą kažką pagaut, reikėjo tiesiog išvargt.
Nemažai dienų skyriau klaidžiojimams su museline. Klaidžiojimams tai čia taip taikliai ir pasakyta, tiesiogine prasme, nes deja tokia jau ta specifika - norint atrast naujus plotus dažnai tenka daug daugiau laiko praleist braunantis krūmais, kopiant stačiais šlaitais, negu žvejot. Bet visgi gerai pagalvojus, tai čia savotiška investicija į ateitį.
Kelias dienas skyriau vienos mažikės upikės tyrinėjimui. Didelių žuvų ten perdaug kažkaip ir tikėtis sunku, nu bet ką gali žinot, gal papuls ir koks šapaliecas virš kilo (nuojauta sako, kad tokių tikrai ten yra)... Bet taip smagu man ja braidžiot, kad pasimiršta visi rūpesčiai ir bėdos, visiškai atsijungi nuo darbinių reikalų, lieki tiesiog vienas su gamta. Aplink tik pakrantėm stirnos, po kojom bebrai, virš galvos ereliai ir nei vieno sutikto žmogaus :ruko O ir nuo didelės kaitros labai šauniai galima paisslėpt medžių pauksmėse. Pasakėčia. Tik va jau dienai besibaigiant jau pradeda kirbėti mintis ir truputį apima neramumas - kaip reiks parsigaut iki mašinos. O teko visko - ir bėgt nuo besivejančių piktų karvių, ir pelkutėse įklimpt, ir dilgėlėmis ausis nusidilgint...
Taigi apibendrinant ta maža upėkė sakyčiau visai dosni man buvo, pavyko smagiai susibendraut. Torpedinių šapaliokų daugybė, o keletas ir didesnių, keli ir 40cm perkopė (vieno iš jų 42cm video jau buvau įkėlęs).
IMG_7862.JPG
Čia tupi šapalas
IMG_7871.JPG
Matyt civilizacija
IMG_7976.JPG
Tiesioji
IMG_7995.JPG
Tunelis
IMG_7996.JPG
Slenkstis
IMG_8024.JPG
Kasos
IMG_8119.JPG
Upikės posūkis
IMG_8005.JPG
Virš kem
Vieną šapalioką pagavai neįgalų - praktiškai neturėjo kairiojo priekinio peleko. Bet kadangi jis sėkmingai užaugo virš 40 cm, tai kaip ir visus kitus paleidau atgalios
IMG_8039.JPG
Bepelekis
IMG_8037.JPG
Bepelekis
IMG_8104.JPG
Apžora
IMG_8026.JPG
42 cm
Na ir ką, reikia padėkot upikei už smagiai praleistą laiką ir pasimatysim jau kitamet...
IMG_8087.JPG
Susidraugavimas
Pakeliui dar žygiuodamas užtikai plantaciją baltų "užpakalių" :aina-sikt Niekad su jais nebuvau susidūręs, ale kai grįžai sužinokau, kad jie visai valgomi :-D Būtų šeimynai bent kokia nauda... Nors žinau kur jie auga, dar galėčiau nulėkt ir dabar su keliais bulviniais maišais. Tik o ką su jais daryt? Ir ar skanūs? :roll:
IMG_8156.JPG
Užtikau didelę didelių kukurdvelkių plantaciją
IMG_8162.JPG
Ir ką su tokiu daryt?
Kaip bebūtų šioj upikėj eiti link savo užsibrėžto tikslo - pusmetrio - nelabai yra daug vilčių, tad aplankau ir didžiąsias šapalų buveines.

Šešupė. Pirmas kartas po jos "išskalbimo". Labai knietėjo pažiūrėti ar pasijautė kažkokia neigiama įtaka nuo tų skalbimo miltelių putų. Mano didžiam nudžiugimui jokių pasekmių nepastebėjau. Aplink visur šmirinėja gyvybė su pelekais, keletas gražių ūsorių pasibaidė, o ir keli didžiuliai kepalai praplaukė vos ne pro klyną. Vanduo kaip ir prieš kelias savaites - skaidrus kaip ašara. Gal dėl to žuvys labai baidėsi ir nenorėjo drąsiai ragauti. Žvejybos pradžioj pagaunu ir kartu su žolių kasom ištraukiu 47cm storasprandį - taip dar centimetru pagerindamas rekordą ir žingsniukas po žingsniuko judėdamas link tikslo. Galvoju o dabar tai fainai bus. Deja bet vėliau tepagavau vos kelis puskilinius šapaliokus ir raudę... Visai nenorėjo kibti. Man paantrino ir diedukas praplaukęs valtimi. O čia jau ir būti daug nesmagiau nei mažoj upikėj - nuo saulės nėra kur pasislėpti, plieskia tiesiai į kopūstą. O dar kai neturiu kvėpuojančių bridkelnių tai dar ir garuoja :) Buvau ir dar vieną dienelę ten nulėkęs, bet ten gavos kančia o ne žvejyba. Užklupo didžiulis vėjas. Su valu taip teko mosikuot kaip piemeniui botagu per nepaklusnaus veršiuko užpakalį. Taip mosikuojant tarp žolių ir kelias muses nutraukiau, ir dar kažkaip sugebėjau išilgai skaudžiai įpjaut valą :( Kadangi nieks vabalo nenorėjo, nusimažinau iki moškikių, tai pagavau tik strepetuką ir kelis mažiukus šapaliukus.
IMG_7897.JPG
Puskilinis standartinis
IMG_7923.JPG
Raudė
IMG_7887.JPG
47 cm
Jūros žemupys. Keikiausi... Tiek prisiplanavau pasižvejot, o gavosi visai priešingai. Mano numatyti ruožai per gilūs braidymams ir su tokiais stačiais šlaitais, kad juos reikia apeiti iš toli. Tad čia 3/4 laiko broviausi šabakštynais, kaip tikrais kliūčių ruožais. Tepagavau vieną puskilinuką. Jų ten matėsi, kad tikrai yra daugiau, bet nėra kaip prieit. Nuo šlaito tarp šakų niekaip gi nenumesi - ne tokia įranga :) Jau galvojau spjauti į viską ir važiuot nafig namo. Bet kadangi dar geras pusdienis likęs, tai aj sakau varau belekur ten miško keliukais "pagrybauti". Jau kai įsivažiavau tai nori nenori teko važiuot tolyn, nes atgal nebent atbuliniu - apsisukt visiškai neįmanoma :) Na ir taip važiuodamas išvažiavau į atvirą laukymę, bet, kad ten pasijungus telefoną rodė jog visiškai tesus upės ruožas. Pažiūrėjau dasibrovęs iki kranto - nieko perdaug gero nežadantis, bet bent matosi, kad braidyt galima puikiai. Nu tai ir šoku vandenin. Randu bebro šliūžę, atsigulu ant šiknos ir bobslėjininko poza tarp šakų raizgalynės atsiduriu vandenyje. Jau 6 valandos vakaro, bet saulė plieskia kaip reikiant pakaušin. Tad kažkaip perdaug net nesvarstęs žvejot pradedu pavėsinėj ūpės pusėj. Ir iškart matosi kad ten gyvybė visa ir susislėpusi. Bet labai atsargiai ir nenoriai tą vabalą paglosto arba pabučiuoja. Bet va jau pagaunu vieną ir virš 40 cm... dar kitą. Ir štai dar vienas bac... smagiai palankstęs kotuką dar pagerina mano rekordą. Ir vėl tik vienu centimetru 48 - taip kažkaip tvarkingai pacentimetriui ir judu link pusmetrio (prieš tai irgi buvau įmetęs jo video). Didesnio daugiau už šitą nebuvo, bet pasižvejojau smagiai - išviliojau dar kelis virš 40cm. Atpirko mano kliūčių ruožo įveikimo kančias.
IMG_8186.JPG
48 cm
IMG_8190.JPG
Na ir daugiau su museline nalabai radau laiko ir pažvejot, tai koks renginys, tai balius, tai padėjimas varžybose, tai paskui dar įsisirgau. Ir va tik po ilgesnio laiko tarpo praeitą savaitgalį išėjau su museline šapalų gaudyt... Susiruošiau viską tvarkingai, mašiną palikau taške į kurį planavau gryžt pažvejojęs, ir jau kai nuėjau į žvejybos pradžios tašką, apsigraibęs supratau.. jog palikau fotiką prie mašinos. Pasidėjau ant pievutės gražiai. Blecha, galvoju ką daryt. 15-20 min kol parkeliaut. Bet visgi teko, kur dingsi? Taigi sulakstęs visas šlapias praradau gerą pusvalandį laiko ir susigadinau nuotaiką jau nuo pat pradžių. Baisiai nesinorėtų vėl atkrist, katik iš ligų išsikapsčius, žmona tada visai niekur neišleis... :kocelas! :-D Na bet pamatęs vandenį apsiraminau ir mėgavaus gražiais vaizdeliais. Nors ruožas ir vėl naujas, bet vietos tikrai gražios, šapalinės. Bet deja deja... gyvybės visiškai jokios, jau ir su strymeriukais bandžiau, paskui su nimfukėm drožiau - kad bent krepšt... Gavau dar ir nemažai lietaus, ir per visą gerą pusdienį neturėjau nieko spurdančio net trumpam palaikęs... Gal jau per vėlu? Ir supratau, kad šis sezonas šapalams jau kogero baigtas :? Savo tikslo visgi nepasiekiau ir nebepasieksiu.. Muselinę jau šįmet teks padžiauti iki kitų metų. Gaila, bet ką darysi.. :neutral: Gerai bent kad be susirgimo pasekmių...
 #639509   blight
 01 Spa 2015 22:55
Na čia tęsinys, specialiai tiems, kad sako jog mečiau žvejybą ir tik muses baidau :-D
Atostogų menesiuką su fyderiu tikrai daug laiko praleista... Bet karščiai darė savo. Teko oj kaip stengtis...
Pirmą savaitę nusprendžiau nepasiduot masinei psichozei ir nevažiuot i kolchozus, kur neva karšius traukia kaip pasiutę, o prisišert savo viečikę netoli namų. Ir įrodyt sau, kad pastoviai jaukinant čia pagaut taip pat sėkmingai galima. Kadangi iš Nemuno likusi tik vaga, tai jau už poros metrų parandžio perkritimas matosi. Srovė didelė, tad prireiks daug molio. Su žirniais ir kukurūzais. Ir sažininagai šėriau ir žvejojau kas rytą -vakarą. Po 3 ar 4 dienų kasdienės žvejybos pamačiau dėsningumus, kad kimba ryte vos pusvalandį - 5:00-5:30 ir vakare valandikę 5:30-6:30. Ką per tą laiką pavyksta sugraibyt, tiek ir dažniausiai būna visos dienos laimikis. Dieną matomai nuo karščio ir tvankumos žuvis kažkur atsitraukia. Šiaip pagaut pagavau, bet ne tiek kiek norėtųsi. Papuolė visai neblogų šapalų, o karšių tik po vien per žvejybą ir kaip užkeikta, ką bedaryčiau - daugiau niekaip. Vieną pagauni ir viskas, nors maikę persiplėšk. Buvau vieną rytą ir su plūde - lygiai tas pats, vienas karšis ir taškas. Na dydžiai dar puse velnio 1,3-1,8kg, bent smagu traukt. Keli žiobriukai papuolė. Ir dargi vienas žiobris apsimetėlis - gražus strepetys. Traukiant atrodė kaip žiobris, bet priešinos visiškai kitaip (be elektriniu tir-tir), o ir užkibo ant žirnio-kukurūzo sumuštinio. Bet pasibaigus savaitei dėl tiek žuvies rūkykos nėra ko kurt. Tenka susitaikyt su pralaimėjimu, neįrodyta ir neįvykdyta užsibrėžta teorija... :?
IMG_8232.JPG
Porelė
IMG_8240.JPG
Pusantro
IMG_8242.JPG
1,8 kg
IMG_8242.JPG (76.17 KiB) Peržiūrėta 10019 kartus(ų)
IMG_8257.JPG
Strepetys 28 cm
Tad po savaitės laiko galiausiai trūkus kantrybei pasidaviau ir nusitrenkiau link kolchozų. O ten visiems sekasi irgi labai permainingai, vieną dieną pagauna po 6-7 karšius, kitą dieną visi rūko :ruko . O atrodo diena tokia pat. Dauguma kimba naktį, matomai karščiai daro savo. Nos kartais ateina ir vidurdienį. Kartais buna vos pusvalandis "juodo" kibimo, kai purtosi visų meškerės. Bet dėsningumo čia jokio nesuprasi. O dažniausiai tai aišku kimba ne tada, kada aš žvejoju :? Buvau keletą naktelių, tai tesugebėjau vos 3 pagaut. Dar kitą naktį teko palėkt iki savo slaptos viečikės, bet ten nei kibimo per visa naktį, tik paryčiais vienintelis šapalas sujudino... Nesuprasi. Gal dėl to jog intensyviai lakiai ritosi - naktimis būdavo balta nuo jų...
IMG_7936.JPG
Ritasi lakiai
Na tik gal viena naktis labiau įsiminė. Gaudžiau su pažystamu ir jo sūnum, ramesnėj vietoj, kur kolchozai nelenda. Privertėm kibirą žirnių (su Spombu), ir jau iškart smulkmė užpuolė. Ir taip per visą naktį ramybės nedavė. Vis laukėm kada didelės ateis, bet jų buvo tik kelios. Privanojau virš 20 plakių, panašiai kuojų, kelis žiobriukus. Pažystamo sūnus tamsoj ištraukė kilinį karšį, dar šamukas nudžiugino (aišku greit paleistas atgalios), pažystamas ryte dar lydeką išvelėjo. Naktį gerai gavom šalto lietaus, bet gelbėjo skėčiai. Na o aš paryčiais tik pirmą rimtą karšį pagavau, jau kai nieko nesitikėdamas vieną meškerę buvau susivyniojes, ir antrą jau planavau traukt lauk. Bet jau jį pagavęs nesiskleidžiau toliau ir važavau namų link. Gal kaip tik tada ir kliovas prasidėjo, kas čia žino :-D Bet pakeliui visgi dar nusprendžiau stabtelt kolchoze pažiūrėt. Ir tik atėjus žiūriu kaip tik sujudimas, vienas traukia, kitas. Aj sakau išsiskeisiu ir aš. Ir vos užmečiau - bumt vienas 1,8kg. Išsiskleidžiau ir antrą meškerę. Nu ir dar per 2 valandas pagavau 3 panašas dydžio karšius, ir dar vienas po kojom atsikabino. Ilgiau negaliu laukt nes pas dantistę laikas. Vėlgi - rūkylą kurt per mažai :? . Jin kuriama jau kai yra 6-7 padoresnės žuvys... Pas dantistę jau pasijuto miego trūkumas, manau nebūtų reikėję net nuskausminamųjų, trūkinėjo juostelė kelis kart. Kiek suskaičiavau tai be miego tąsyk buvau lygiai 30 valandų. Grįžęs namo tiesiog nugriuvau ir išsijungiau. Tai ir dar vienas pralaimėjimas - rūkykla taip ir liko neužkurta. Krito mano reitingas tėvų akyse :-D . Anie ir tai mane pjovė ir piktai žiūrėdavo kai su museline eidavau žvejot (nes žinodavao kad nieko neparnešiu). Sako žvejys namie, o rūkytos žuvies dar nevalgę...
Kažkaip dėl tų pavienių karšiokų labai tingėjau fotkint, tai nedaug fotkių turiu...
IMG_8360.JPG
Viedras
IMG_8296.JPG
Padėjėja
IMG_8286.JPG
Kai tokie karščiai tai ir pašarą nesurūgusį sunku ilgai išlaikyt. O laikant vėsiai rūsyje va kokiu kailiuku pasidengia :))
 #639538   blight
 02 Spa 2015 12:35
Persirito jau ir trečias metų ketvirtis. Šįkart kažkaip itin mažai reportažų, matomai neįprastai dideli vasaros karščiai padarė savo ir neleido pasidžiaugt bei su kitais pasidalint didesniais žvejybos įspūdžiais.
Taigi pradedam balsuot tam skirtoj temoj (balsuojam tik už numeruotus reportažus): viewtopic.php?p=639537#p639537 . Nepamirškim ir užsieniečių.

Naujus numeruojam vėl nuo Nr. 1.
 #639589   RastaMan
 02 Spa 2015 20:22
Graži "upikė" :gutgut :gutgut ir iš foto atrodo labai "kultūringa". Šį sezona retai tokias vietas mačiau/bridau, o jei užeidavau, tai pojūtis lyg sanatorijoj atsidūręs :-D
Šio sezono kasdienybė
P_20150411_093556.jpg
P_20150418_140121.jpg
P_20150502_134228.jpg
P_20150516_151201.jpg
P_20150530_101936.jpg
Priėjimas prie vandens ne ką lengvesnis :-D
P_20150509_122511.jpg
P_20150509_123416.jpg
P_20150530_074218.jpg
3.jpg
10.jpg
2.jpg
Bet vistik verta... ;uolrait
33.jpg
31.jpg
P_20150509_114421.jpg
P_20150509_114442.jpg
:grin:
 #640502   zvejysmegejas
 12 Spa 2015 19:36
Nr. 2
Baigėsi tauriųjų bei gražiųjų žuvų metas, tačiau žvejoti norisi :) Savaitgalį teko imti spiningą į rankas ir irstytis ieškoti plėšrūnų. Maloniai nustebino novatoriško spalvinimo legendinė Jūros vartiklė, padovanojusi keliolika lydekų kibimų. Mostrinių nepakliuvo, didžiausia 2.05 kg. Nespjovė į ją ir kol kas rekordinis mano dryžius, kurio ūgis 46 cm, o svoris 1.43 kg. Na nedaugžodžiaujant, lai kalba nuotraukos.
Prikabinti failai
P1050977.JPG
P1050992.JPG
P1050992.JPG (45.14 KiB) Peržiūrėta 8986 kartus(ų)
P1050994.JPG
P1060007.JPG
P1060023.JPG
P1060023.JPG (32.71 KiB) Peržiūrėta 8986 kartus(ų)
P1060043.JPG
P1060059.JPG
P1060066.JPG
P1060070.JPG
P1060087.JPG
P1060094.JPG
PA102718.JPG
PA102720.JPG
PA102722.JPG
PA102732.JPG
PA102732.JPG (45.79 KiB) Peržiūrėta 8986 kartus(ų)
PA102738.JPG
PA102738.JPG (76.1 KiB) Peržiūrėta 8986 kartus(ų)
PA102745.JPG
PA102765.JPG
DSC_4098-001.JPG
 #641306   Edosius
 21 Spa 2015 19:15
Nr. 3
Kiek dar turiu laisvo laiko, bandau padžigauti ir kokį tai starkį pagauti.. Pagavau ir starkį, bet buvo gėda be befotkint, kad ir legalus buvo.. o nelegalių pilnas dvidešimties litrų kibiras be vandens būt buvęs per šiuos du savaitgalius...
Kartais kaip supranti kad nieko nebesupranti.. Rodos Spalis, šalta, lyja, net pirštinių reikia o va še tau aštunkukas su keliais kitais skaičiukais po kablelio..
12109076_1181610055187771_8021573349970406967_n.jpg
12109076_1181610055187771_8021573349970406967_n.jpg (50.71 KiB) Peržiūrėta 8410 kartus(ų)
Kitą savaitgalį vėl starkiauti.. Jau šilčiau ir pirštinių nereikia.. na reikia tik vienos, nes be jos nekas... Šis vertas daugiau nei penketuko...
12115753_1185614154787361_2120678930695869503_n.jpg
12115753_1185614154787361_2120678930695869503_n.jpg (48.94 KiB) Peržiūrėta 8410 kartus(ų)
O čia pimojo savaitgalio (prieš savaitę) vienos valties ir dviejų meškeriotojų laimikis.. Vieną ūsuotajį kolegos reiktų vertinti labai labai arti vienoliktuko, maniškis kaip sakiau aštuntukas su geru pliusu.. O tie ešeriukai labai jau maži atrodo.. tik vienas 20 gr iki kylo, sekantis + 20 gr virš kyliuko...
12140569_1181733641842079_1177278929029360039_n.jpg
12140569_1181733641842079_1177278929029360039_n.jpg (108.82 KiB) Peržiūrėta 8410 kartus(ų)
P.s. tiesa šį sekmadienį kolega iš kitos valties susigrūmė su dar vienu ūsuotuju (beje tuo pačiu metu kaip ir aš, tik gal kelių minučių skirtumu), tik va jam nelabai pasisekė.. teko paprakaituoti ilgėliau, kol dvidešimt trejetukas pasidavė pasisveikinimui..
Įdomumo dėlei - gaudom tik starkius, kotai iki 11 gr extra fastai, pavadėlis florikas 0,25 mm, džigas apie 17-28 gr..
Iki sekančio Spalio.. turbūt už šimto metų..
 #641309   marenas
 21 Spa 2015 19:36
Nr. 4
biski ir mano pasiplaukiojimai su baidare.labai laiko nebuvo,tad langviausei buvo su baidare pazvejuot.
vaziavimas i karjiera,kibimu buvo bet tik viena pakabinau.
20150920_111927.jpg
20150920_111938.jpg
20150920_124658.jpg
20150920_144201.jpg
stai taip buvo gabenama i soda seimynai parodyt,poto paleista.ryti karosiukus toliau .
20150920_165549.jpg
cia bandziau leistis zemin upe ir slaki viliot ,bet deja
20151011_084508.jpg
20151011_153926.jpg
20151011_084528.jpg
cia biski kanalose paplaukiojau
20151018_102335.jpg
20151018_110549.jpg
20151018_113719.jpg
20151018_122039.jpg
20151018_135514.jpg
20151018_154833.jpg
gryzimas iki auto piestute,baidare ant kupros :grin: nese mane vandeniu db as nesu :grin:
20151018_163552.jpg
:/braj;
Prikabinti failai
20151018_124541.jpg
 #642336   Tadass
 01 Lap 2015 20:55
Nr. 6
Geras krokodilas marenai :gutgut :gutgut :gutgut Spėju kokie 6-7 kg :roll:

Aš tingėjau kur nors trenktis, tai patyrinėjau Klaipėdos raj. karjeriukus (apart Ketvergių kitur kažkaip kaip ir nežvejojęs :oops: ) Pasirodo yra visai simpatiškų "balučių"....
_IGP1859.JPG
_IGP1859.JPG (84.13 KiB) Peržiūrėta 10955 kartus(ų)
_IGP1872.JPG
_IGP1872.JPG (159.37 KiB) Peržiūrėta 10955 kartus(ų)
_IGP1865.JPG
_IGP1865.JPG (97.5 KiB) Peržiūrėta 10955 kartus(ų)
_IGP1866.JPG
_IGP1866.JPG (131.55 KiB) Peržiūrėta 10955 kartus(ų)
_IGP1871.JPG
_IGP1871.JPG (134.76 KiB) Peržiūrėta 10955 kartus(ų)
_IGP1880.JPG
_IGP1880.JPG (132.74 KiB) Peržiūrėta 10955 kartus(ų)
_IGP1848.JPG
_IGP1848.JPG (132.62 KiB) Peržiūrėta 10955 kartus(ų)
 #643983   AndriusK
 16 Lap 2015 22:14
Nr. 7
Sveiki mieli kolegos :/braj;

Senokai čia besilankiau, bet norėčiau pasidalinti puikia savaitgalio rudenine žūkle "tvičinant" japoniškus dievukus - jackall magsquad ir O.S.P rudra. ''plot Kolkas tai vieni iš mano mėgstamiausių :ruko
Taigi nevyniojant žodžių į vatą pradedam:

Vienu žo pažvejojam kaip reikiant, ne tik pailsėjom ir gamta apmirusia pasigrožėjom, bet dar emocijų apturėjom. :cig.
P.s labai nebauskit jeigu ne taip sukeltos nuotraukos, prižadu kitą kart pasitaisyt ir iki kito karto ::hai-bai
Prikabinti failai
1.JPG
4,2 kg lydekaitė susigundė Jackallo švelniu pravedimu. P.s bet kliovas buvo tikrai ne rudenins ;-var-var.
1.JPG (45.29 KiB) Peržiūrėta 9820 kartus(ų)
2.JPG
5,5 kg jau kibo atsargiau, vėl tas pats "Jackall"
3.JPG
Na čia jau be komentarų, neatsimenu kada realybėj Lietuvoj teko matyt tokį monstriuką, o ką jau kalbėt, pačiam teko apturėt šį malonumą: 10 kg su centais, Spėkit ant kO? Tas pats "Jackall"
Beje 10 kg gražuolė toliau gyvena savo stichijoje.
P.s labai nebauskit jeigu ne taip sukeltos nuotraukos, prižadu kitą kart pasitaisyt ir iki kito karto ::hai-bai
4.JPG
Keletas kolegos mažesnių plėšrunių. 2,2 kg ir 4,5 kg, bet jis gaudė Ant O.S.P rudra, geriausia spalva šį rudenį bent jau mūsų tarpe.
5.JPG
5.JPG (77.8 KiB) Peržiūrėta 9820 kartus(ų)
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
 #644227   marijus*
 19 Lap 2015 19:58
Nr. 8
juosteles tik dabar išryškino, tad kelias foto iš paskutinės žvejybos spalio mėnesį, prieš prasidedant draudimui upėse
Prikabinti failai
Untitled-18.jpg
berželis
Untitled-18.jpg (362.44 KiB) Peržiūrėta 9149 kartus(ų)
Untitled-11.jpg
kiršlius
Untitled-11.jpg (282.57 KiB) Peržiūrėta 9149 kartus(ų)
Untitled-13.jpg
džiunglynai
Untitled-13.jpg (293.68 KiB) Peržiūrėta 9149 kartus(ų)
Untitled-4.jpg
kiršlas
Untitled-4.jpg (221.43 KiB) Peržiūrėta 9149 kartus(ų)
 #645156   Dziedas
 29 Lap 2015 15:19
Nr. 9
Tik truputi pašalo ir jau vyrai ieško ledo. Jau vakar internete mačiau pirmus laimingus... O šnd. ir pats išleidau garą. Atvažiavęs, pora jau žvejojo... Greitai radau vietele ir PIRMAS mažylis paklibino sargeli. Per puse val. pasirūpinau žuviene. Na o tikra žūkle ant ledo dar toli...
DSCI2742.JPG
DSCI2744.JPG
DSCI2746.JPG
DSCI2749.JPG
DSCI2750.JPG
 #645489   Evaldas Z
 02 Gru 2015 21:46
Nr. 10
Sveiki :) Senokai berasiau cia...
Nors ant ledo zvejoju ne ka reciau, nei atviro vandens sezonu, visgi, nelabai as jo laukiu. Butent todel, kol dar yra galimybe, bastausi po balas visokias ir ieskau plesrunu. Toks buvo ir sis savaitgalis, bet apie viska nuo pradziu.
Taigi, ankstyva sestadienio ryta issiruosiau i jau gerai pazystama telkinuka margasoniu paieskot.
1.JPG
Nuvykus vieton, termometras rode -3, pakrantese bolavo sniego lopai, o kaikurios ilankeles jau buvo aptrauktos leduku. Kadangi si vieta pasizymi tuo, kad cia, nesvarbu, koks ziemiskai saltas vanduo bebutu, ramiu oru karpines zuvys islenda i 1m ar dar seklesnes zoletas vietas, o paskui jas seka ir lydekos, nuo tu seklumu ir pradejau medziokle. Ir nors maciau keleta karsioku issivertimu, lydeku ten neradau.
2.JPG
Pradzia buvo sunkoka... O dar per ziopluma uzmirsau valo apsaugos priemones nuo salancio vandens, tai teko kas ~10 metimu merkt spininga vandenin ir makaluot, kad ledukai nuo ziedu atsoktu. Tusciai pratikrines seklumas, nuplaukiau prie gilesnio kranto, kurio povandeniniai slaiteliai gausiai pasipuose visokiais pagaliais, kelmais ir nuskendusiom sakom.
3.JPG
Cia reikaliukai ir pajudejo. Ir nors reikejo taikliai metyt kuo arciau margasoniu sleptuviu, nes is toliau jos atakuot nesiteike, tai sen, tai ten, vis pavykdavo kazka iskrapstyt.
4.jpg
Lydekaites buvo tokios sportinukes - 45-55 cm ribose. Ir valge jos tik 110 orbita.
Sios zukles apzvalga tuo galima ir baigti, nes nieko idomesnio taip ir nenutiko.
Sekmadieni vel issiruosiau kito nedidelio seklaus ezerelio aplankyt. Vaizdelis cia jau buvo kiek kitoks :)
5.JPG
Pasivaiksciojes pakrantem, radau vieta, kur kazkas jau buvo ledus pralauzes anksciau, tai beliko sekt pramintu keliu. Gerai, kad laivelis pakankamai lengvas - belekur nusinest gali ant peties uzsimetes.
6.JPG
Kiek pasidarbavus irklais, atsiveria ezerelio platybes ir as jau tyliai irkluoju link spejamu lydeku buveiniu.
7.JPG
Gyvenimas ant vandens nesustojes. Vyksta nuolatine kova del geresniu balos plotu.
8.JPG
Na, o as bandau dantytaja viliot. Pirmi du inkarai buvo tusti, bet paskui lydekaites sukruto.
9.jpg
9.jpg (36.96 KiB) Peržiūrėta 7810 kartus(ų)
Kaikurios griebe godziau, kaikurios atsargiau, bet veiksmo siek tiek buvo.
10.jpg
10.jpg (69.71 KiB) Peržiūrėta 7810 kartus(ų)
Gaila tik, kad dydziai nelabai lenke vakarykscius.
11.JPG
Bet tokia jau ta zukle, reik dziaugtis, kad nors kazkas kimba :)
12.jpg
12.jpg (38.61 KiB) Peržiūrėta 7810 kartus(ų)
Beje, nors masalus ir kaitaliojau, bet vel viska sugaudziau ant vieno. Sykart pasizymejo jackall'as.
Tai va :)
 #645648   vandusenas
 05 Gru 2015 14:49
Nr. 11

Sveiki,

Turbūt pats netikėjau, kad šiuo metu (galima sakyt žiemą :D ), per turbūt 20 m/s vėjo greitį, galima pagaut karjere.. 2 iš 5 realizuotos.. ir paleistos atgal.. :) viena apie 1 kg, kita apie 1,5 kg :)
Prikabinti failai
IMG_0450.JPG
IMG_0450.JPG (131.7 KiB) Peržiūrėta 9836 kartus(ų)
IMG_0453.JPG
IMG_0453.JPG (110.58 KiB) Peržiūrėta 9836 kartus(ų)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė