Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #614392   PelkiuSenis
 21 Vas 2015 19:24
Kestytis rašė:Mano galva upėtakis geriausiai ima tą masalą kuris labiausiai primena jo maistą ir spalvinimas nėra paskutinėje vietoje. Upėtakiai prisitaikę gyventi itin skaidraus vandens sąlygose, todėl geras regėjimas jiems didelis pranašumas (kažkur skaičiau kad spalvas jie skiria geriausiai iš visų žuvų rūšių), todėl manau spalvinimas yra svarbus masalo elementas. Kai upėtakiai aktyvūs, o mitybinė bazė neretai yra skurdoka upeliuose, jie griebia net ir tai kas nelabai panašu į įprastą jų grobį, bet jei upėtakiai vangūs tada pasidaro svarbu ir spalvinimas ir pravedimo greitis ir masalo darbas.
Cia teoriju labirintuose klaidziojant...dar yra tokie masalai kaip sukres, kurios mano supratimu labiausiai zaidzia del sonines linijos virpinimo.
Ir gal, nesu ivaldes voblerio ar dar kas, bet man sukre vasara pagrindinis masalas upetakiu zukleje.
 #614462   Daugirdas
 21 Vas 2015 22:36
O pas mane nėra vieno išskirtinio masalų tipo. Gaudo ir sukrės, ir vartiklės, ir vobleriai, ir guma. Tik kiekvienam savas laikas ir vieta.
 #614647   Daugirdas
 22 Vas 2015 22:56
PelkiuSenis rašė:O sioje vietoje, gal galima pasidalinti izvalgomis apie laika ir masala? :)
Šioje vietoje reiktų, ko gero reikėtų net tik kelių ciklų straipsnių, bet ir visą knygą galima būtų parašyti. O iš tiesų tai labai individualu. Priklauso nuo to kaip pažįsti žūklavietę ir tuo pačiu savo turimus masalus. Ir kaip jais tiki :)
 #614861   Sakys
 24 Vas 2015 07:46
Turim masalų, upę pražystam labai gerai kas toliau??? :cig.
Pagaunu ir su sukre ir su vobleriu ir su strymeriu. Ir išvis upeliuose kur aš gaudau per diena turi 3-4 kibumus ir ramus, (sportininkai nesiskaito) o jie matai ir masalus dar turi kada keist ir spalvas pasirenka, tai kiek jūs kibimų turit per žvejyba , kad galit daryt tokias išvadas. Ar eina tuščiai drožia žuvies net nematyt, paskui užsideda voblerį ir pataiko papėtakiui į nosį ir fsio favoritas šitas vobleris ???

P.S.Neskaitant to varianto po palydėjimo, kai matai kad yra bet neujama.
 #614876   Daugirdas
 24 Vas 2015 09:07
Sakys rašė:Turim masalų, upę pražystam labai gerai kas toliau??? :cig.
Pagaunu ir su sukre ir su vobleriu ir su strymeriu.
O tai kas lemia kad pasirenki vieną arba kitą masalo tipą? :)
 #614899   Sakys
 24 Vas 2015 11:33
Gaudžiau sukrėmis, paskui vobleriais dabar museline, aš manau žvejys gaudo pagal norą ir tiek. Ir nepaslaptis, kad visi pagauna. Sutinku , kad neaktyvų upėtakį sunku priversti atakuoti, bet šeip žinant upėtakinių upelių maistinę bazę ir jų plėšrumą, mano nuomone yra sunkiau surasti jį.
 #614930   sunnuva
 24 Vas 2015 12:52
Aš tai manau jie riša prie valo katę skirtą tinklam ieškoti, riša prie jos lygiagrečiai 10 voblerių ir meta į perspektyvią duobę, tą patį daro su dar 10 kitokių, ir dar kitokių, kol visas penkiolika dėžučių išbando vienoj vietoj. Ant kurio užkibo tas ir yra tos dienos THE vobleris. O tokie nabagai kaip aš numina 10km su vienu vobleriu. Dabar tik klausimas kuris daugiau pagauna.
 #614939   SauliusM
 24 Vas 2015 13:24
sunnuva rašė:Aš tai manau jie riša prie valo katę skirtą tinklam ieškoti, riša prie jos lygiagrečiai 10 voblerių ir meta į perspektyvią duobę, tą patį daro su dar 10 kitokių, ir dar kitokių, kol visas penkiolika dėžučių išbando vienoj vietoj. Ant kurio užkibo tas ir yra tos dienos THE vobleris. O tokie nabagai kaip aš numina 10km su vienu vobleriu. Dabar tik klausimas kuris daugiau pagauna.
tikrai tikiu, kad tamsta pagaunat daugiau nei mistiniai upeliu troliai egzistuojantys tik vaizduoteje ir upetakius gaudantys su katemis.
 #615043   nerjus
 24 Vas 2015 21:50
sveiki upetakystai:) siandien antra karta gyvenime bandziau pagaut margy (pavyko!!!), taigi begaudant iskilo daug klausimu tik visu iskart neuzduosiu ir seip pats bandysiu i juos atsakyt, bet pradziai toks tarkim tokioj vietoj kaip foto kur auksciau ar zemiau tokio slenkscio didesne tikimybe kad bus taskuotis??
ir dar vienas: ar reikia pravedinet po kelis kartus tapacia vieta ar uztenka vieno ar dvieju?
Prikabinti failai
IMAG0357.jpg
Paskutinį kartą redagavo 1 nerjus. Iš viso redaguota 24 kartus.
 #615048   Slovak
 24 Vas 2015 21:59
Nerijau, ziema, tai ir 2 ir 3 ir taip ir anaip, jeigu labai perspektyvi vieta tau atrodo.
Bet mano patirtys maza dar, palauk guru atsakymus
 #615071   nerjus
 24 Vas 2015 22:43
atejas i vieta pradedu nuo pravedimo pries srove ir po biski permetineju aukstyn, kol pravedimas buna pasroviui ..bet galvoju ar reikia pakartot metimus i tapacia vieta?ir ar pakeite masala metot ten pat?
 #615084   romas100
 24 Vas 2015 23:58
Mano nuomone - tokiam ciongui dar per anksti ( nors buna visko )
Kitas dalykas - tu jau isbaidei is sios vietos upetaki, per arti stovi.
:ruko
 #615214   ramis702
 25 Vas 2015 21:13
nerjus rašė:atejas i vieta pradedu nuo pravedimo pries srove ir po biski permetineju aukstyn, kol pravedimas buna pasroviui ..bet galvoju ar reikia pakartot metimus i tapacia vieta?ir ar pakeite masala metot ten pat?
Na mano patirtis menka bet sekmadieni turejau toki pastebejima, eidamas paupiu pamaciau salia kito kranto ratiliuka, pats upetakis issidave savo vieta, treciu metimu i ta vieta upetakio nervai neislaike ir sedo ant vobleriuko. Reziumuojant manau jei tiksliai numanai kad toj vietoj jis tuno reik kelis metimus padaryt.
 #626733   PelkiuSenis
 16 Geg 2015 10:32
Profai ir specai, klausimas, jusu patirtimi, koks oras upetakiui mielesnis maitintis? Man sauletom dienom mieliau Sega jie, o kaip tokie vesus lydekiniai orai?
 #626744   Vvigass
 16 Geg 2015 13:40
Man asmeniškai tai labiausiai patinka apniukę, vėjuoti, su lietaus pertraukėlėm orai. Ir žvejų mažiau :grin: Ir upėtakiai ne taip baidosi. Mat senas jau, kojos kerėplos. Nors saulėtom dienom irgi kartais gerų pagaunu.
 #629891   prozakas
 15 Bir 2015 08:50
Apniukęs oras - didesnės žuvelės. Saulėtą dieną daugiau smulkmės, šiaip geriausia prieš atidundant lietui, ypač kai ilgai niaukstosi. Kai saulėta labiau sportas ant skaičiaus, o po lietaus man kažkaip nesiseka jei stiprokai lijo diena prieš aš išvis nevažiuoju, būna išimčių, bet dažniausiai tokiu atveju kimba labai silpnai. Joninių dieną praktiškai visada pagaunu keletą didelių, kaip žinia mūsų joninės - jei dar nelijo tai tik laiko klausimas :)

p.s. gaudau spiningu apie musę dar ne kažką išmanau, bėje jei kas pasidalintų įžvalga būtu super
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė