The hound rašė:o koks cia paskutinis vobleriukas ?

The hound rašė:o koks cia paskutinis vobleriukas ?
Kaip jums iseina dar patvicint? Ar cia pas mane upelis gana greitos tekmes...The hound rašė:Praktiskai vieni kibiausiu man masalu siti troutune, lengvas tvichas varo is proto tiek pacia zuvi tiek mane stebint masala kaip jis dirba..
O tau kuris dydis ir svoris labiausiai patinka iš Emishi?rotveileris rašė:...kaip šitie...
Tvičinant masalą gali pravesti daug lėčiau nei tolygiai traukiant nes, kad masalą priversti dirbti tolygiai trauktiant- jį reikia traukti greičiau už srovę. O tvičinant gali vobleruką plukdyti beveik srovės greičiu.PelkiuSenis rašė:Kaip jums iseina dar patvicint? Ar cia pas mane upelis gana greitos tekmes...The hound rašė:Praktiskai vieni kibiausiu man masalu siti troutune, lengvas tvichas varo is proto tiek pacia zuvi tiek mane stebint masala kaip jis dirba..ar uzuolanku visokiu pas jus, kur tekme ramesne ir eina tvica padaryt.
Žiema ir ankstyvas pavasaris, kol žuvis dar vangi: Emichi 50S. Jis kiek platesnių pečių ir vangesnis. Turi neįpatingai išraiškingą savo darbą tolygiai traukiant (gal kiek mažesnį kaip Timon Tricolor 50S), bet turi. Skęsta lėtai, kas leidžia plukdyt su srove tvičo metu.RastaMan rašė:O tau kuris dydis ir svoris labiausiai patinka iš Emishi?rotveileris rašė:...kaip šitie...
Tie kur sveria daugiau nei 4 g. nekrenta į dugną kaip akmuo?
tai gal ir ziema/salta pavasari meti upstream? (cia del paties posto apie greita upelio srove ir tvicha tokia prielaida kyla)PelkiuSenis rašė:Nu supratau. Reikes bandyti, gal truputi labiau ir vobleriai prabils man. Nes kol kas tai neprakalbinu as ju tinkamai. Vasara man geriausiai su sukre einasiO ziema isvis uzburta
Tai sakai ziema reik bandyt pasroviui daugiau? Mokytis ir mokytis manAqua v. rašė:tai gal ir ziema/salta pavasari meti upstream? (cia del paties posto apie greita upelio srove ir tvicha tokia prielaida kyla)
jei taip, tai uzteks tik pakeist metimo/pravedimo krypti, ir ziema turetu nesunkiai 'atsiburt'
Tai trumpai ir aiskiai apibendrinant, nori pasakyti, kad ziema kur kas efektyviau leistis pasroviui ir zvejoti , pravedineti masalus pries srove ?Aqua v. rašė:ziema (metimas) pasroviuj arba skersai, jei vieta leidzia. Tempas gaunasi letas, daugiau 'vargo' prieit prie tasku. Bet daugeliu atveju tai vienintelis ar bent absoliuciai efektyvesnis budas gaudyt ziema.
Upstream ziema gali but priimtina, jei srove visai leta, pvz leta leta duobe, ir galima letai (be sroves 'skubinancios' itakos) pravest masala ir pasroviuj. Bet vis tiek ziema geriau, jei srove palaiko masalo darba, o ne skubina pravedima.
Aisku, gali but ivairiu situaciju, bet tai 'aksiomos'*nepaneigia.
Pvz kazkas zino eldoradu, kur upeliuos pilna zuvies, ir nesivargina maskuotis (pasroviui), letai vargt su kiekviena zuvim. T.y. 'varo' aukstyn, suvilioja 1iš10 ar 1iš30 zuvu, ir rezultatas gali but puse velnio, jei upely prasilenkia su n+30 (geru) zuvu.
* p.s. zinau zinau, aksiomu zvejyboj nera (beveik)
p.p.s. cia zinoma tik mano nuomone; tiesa, nu ne tik mano
, bet vis tiek - tik nuomone
![]()
romas100 rašė:Keletas nauju zaisliuku atgule i upetakiniu masalu dezute
rotveileris rašė:Blogai supratai- eini žemyn (pasroviui) ir meti pries srovę .va taip yra geriausia.
Nu jo, biski. Nezinau, nu man turbut sekas. Pasikerta normaliai ant vartiklikiu ir nelabai nusipurto, kad ir viensakis kablys be uzkarpeles. Buna , kad vedant vobleri jo neatakuoja , o tik seka, o kai uzsidedi vartykle , kibimas iskart. Smagu man jomis gaudytrotveileris rašė:romas100 rašė:Keletas nauju zaisliuku atgule i upetakiniu masalu dezutepastiprinimas prie vartiklių
o pas mane šnd atvirkščiai- voblerius stiprinsiu vartyklėm
Butent Lucky John zinai kas internete jas pardavineja Lietuvoje?Tas vartykles.andriuskiela rašė:Tai zinoma lengviau na bent lucky John tai tikrai Jos birba ir labai letai pravedant tiek pasroviui tiek pries srove
Romai, saldainiukai ;) To žalio trout tuno ir aš seniai ieškau, bet mūsuose nesu užmatęs...romas100 rašė:Keletas nauju zaisliuku atgule i upetakiniu masalu dezute
[attachment=0]image.jpg
Pabandyk pasiskambint į www.zvejoklis.lt regis mačiau tokį pas juos. El. parduotuvėje matau jų nėra išdėta, bet lentynoje regis turi...D911 rašė:Romai, saldainiukai ;) To žalio trout tuno ir aš seniai ieškau, bet mūsuose nesu užmatęs...romas100 rašė:Keletas nauju zaisliuku atgule i upetakiniu masalu dezute
[attachment=0]image.jpg