Sorry jei kam pasirodė kad pakeltu tonu šneku
Jau anksčiau buvau išsakęs savo nuomonę dėl tų stygų- labai ačiū kad buvau kolegos apipiltas dovanomis- bonusai, vertingais patarimais UL pradžiamokslyje bei galimybe įsigyt masaliukų "pagal blatą". Bet nuo to mano nuomonė nesikeičia. Jei riščiau 3,5 ar 10 cm to žaliojo stangraus pavadėlio atkarpą arba visą jį, eidamas tikslinėn
ešerių žūklėn, turbūt ne vienas mano adresu pasukiotų pirštą ties smilkiniu. O štai styga, netgi ženkliai stangresnis materiolas, kažkodėl yra

, forume buvo kvočiami adresai muz. prekių parduotuvių. O kad kas atidžiau pažiūrėtų kaip ta nago dydžio bukaškė dirba vandenyje, prikabinta prie plieninio troso-

( aišku neatmetu varianto, kai dryžius yra aktyvus, jam galioja netgi tokios taisyklės kaip "kuo durniau- tuo fainiau", čia ir lydekas liečia). Jokiais būdais neimsiu plėšyt maikės įrodinėdamas savas neginčijamas tiesas- gaudo su tom stygom ir ohoho pagauna. O man asmeniškai tai grubi sistemėlė vien vardan apsisaugojimo. ~30 lt kainuojantis masalas ne šuns pipas, gaila aišku, bet mano principas yra tas, kad jei taikinys yra ešerys, o ne ešerys ir lydeka- tam ir imami atitinkamos klasės kotai, valas, masalas. Tas " o jeigu ..." man nepavirs argumentu "...reikia !"
Beje, neteigiu kad visur ir visada masalą prie valo kabinu mazgu ar segtuku. Parduotuvėse yra "konger" firmos sprindžio ilgio pavadėlių- labai ploni, nestangrūs, su palyginus mažu delikatnu segtuku, deklaruoja kad laiko berods ~3 kg. Naudoju nebūtinai "dėl apsaugos", tiesiog dažnai kaitalioju masalus (guma, sukrė), o parduotuvėse aptinkami segtukai su suktukais yra stamboki, o labai maži variantai visai praranda formą, išsilanksto, atsiseginėja nafig po keleto masalo pakeitimų (pvz. mažieji "Byron"... dar pusė velnio buvo tie berods
italian snaps tipo, ar kaip jie ten vadinasi

... anksčiau "Romada" turėdavo "Cormoran" firmos 22 Nr. segtukų su suktukais, dabar nebeaptinku). Todėl, jei imu ne vien gumas, o ir sukres, kartais rišu tuos pavadėlius daugiau ne dėl saugumo, o dėl patogumo.
Xrapas anksčiau "karabinų" temoje buvo parekomendavęs labai mažus segtukus, ("Spinwal", Nr. 20) jie labai faini, tik suktuko prie jų niekaip neprisabačinsi, tai darydavau pavadėlius iš pinto valo (
Salmo EB, 0,10 mm) sprindinių šmotelių.