Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #658784   V77
 23 Kov 2016 16:08
Trumpai. Vakar vakaras. Nuo šešių iki kol neįmačiau nieko.
Kauno Neris, vietinis mažiukas kampukas kur srovė sukasi. Ant greičio į vandenį sumečiau mixą : i plastikinį kubiliuką užmaišiau juodo pirktinio kažkokio lenkiško jauko, likusio nuo pernai ( dėl lipnumo ), parduotuviniai kukurūzai, trupinta kepinta juoda duona. Į šėryklę tą patį.
Ant kabliuko kaitaliojau tą patį kukurūzą su slieku.
Finalas: dvi delninės kuojukės ir kažkoks pusgyvis ešerys. Vanduo nepermatomas jovalas, pilna visokio plaukiančio Š.
Dar porą savaičių nėr ką veikt.
 #664309   Sportininkas
 12 Geg 2016 20:24
nusipirkau du naujus maver abyss x feederiukus, ir ziuriu kad turiu dar kazkokio seno pasaro apie 1kg, karpinis 'tipo' bet gi ant vobleriu neparasyta kad lasisom ar lydekom, kiek laiko galioja tie pasarai jei negave dregmes? nes tikrai daugiau nei metai jam butu. galvoju pamaisyt su kukuruzais, dzikais ir panasiai, deciau y karmuske, bandysiu neryje karsioka suviliot.
 #664314   pensininkas
 12 Geg 2016 20:50
Ant vienu buna nurodomas galiojimas. Ant kitu ne. Realiai jei jie buvo laikyti nepraplestame pakelyje, sausoj patalpoj, tai ir 3 metai dzin. Gal kazkiek bud kvapas prasibezdejes, o gal net koks kandis isiveises jei jaukas turi daug naturalaus pluosto medziagu. Bet realiai maisykis drasiai, o jei kvapas issibezdejes tai tam gali panaudot sausus / skystus atraktorius
 #664319   Sportininkas
 12 Geg 2016 21:24
turiu braskiniu, vaniliniu ir visokiu kitokiu skystu kvapu, praplestos ten 2 pakuotes po puse sunaudota. kadangi zvejosiu neryje, tai galvoju visgi pasiserti pries zvejyba mazdaug pora dienu anksciau. mastau apie zirnius ir dar kazka panasaus, srove daro savo, tad reiktu pasara mesti mazdaug 5+ metrus auksciau sroves negu gaudyt zadu taip? nes nuplaus ta srove viska. pirmadieni 1 is 4 iseiginiu tai galvoju penktadieni, sestadieni ir sekmadieni sutintu zirniu pametyt vakarais po darbo. manau kad reiktu mazdaug tuos 5 metrus pries srove ar net daugiau metyt nes kol nusileis iki dugno tai nuplaus juos. niekad neseriau pries zvejyba tai net nenumanau kaip, bet sroveje tai manau reikia serti auksciau siektiek.
 #674402   Pradinokas
 30 Rgp 2016 12:27
Sveiki norėtusi išgirsti jūsų nuomonę ką manote apie ilgalaikį jaukinimą. Ta prasme, kad kokią savaitę ar truputėli ilgiau jaukinti vieną vietą ir tik po to joje žvejoti? Stovintis vanduo, žuvies įvairiausios nuo delninių raudu, ešerių iki 11+kg karpių. Ir jaukinti tik stambiu jauku ar pradžiai stambiu po to įmaišyti ir kvapų bei smulkaus jauko? :)
 #674561   Ramekas
 31 Rgp 2016 14:58
Visos zuvys mesgstancios pavalgyt :grin: Na bet manau karosas, lynas labiau megsta seklesnes, zoletas vietas, kai tuo tarpu karsiai daugiau maitinasi gilesniuose sluoksniuose, kriauklynuose ir panasiai. Aisku buna isimciu, skitingu metu laiku ir karsiai maitinasi ir sekliau, ir giliau. Bet ilgalaikis serimas vasara-rudeni visada yra zymiai geriau, negu atvazevus pirma diena privest kibira pasaro ir laukti, kol zuvis, dar neipratusi prie sios vietos ateis ir tau prades kibti. Ilgalaikis serimas ir yra tas dalykas, kad tu seri ir pratini zuvy maitintis toje vietoje, kurioje tu veliau ja gaudysi. Tiek karosa, tiek karpi, karsi, lyna ir kitas zuvis imanoma prisipratinti.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė