Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Nuotraukos gamtos temomis, laimikių nuotraukos, fotoreportažai, video
 #682400   zvejysmegejas
 24 Lap 2016 17:53
Na, visgi, gerai apmąstęs ir prisižiūrėjęs įvairių testų, nusprendžiau paieškot tikrojo Gopro. Mąstau apie 3+ black arba 3 black. Paieškojus manau tilpčiau iki 140, tik neaišku, kiek užtruks paieškos. Gal kur užmatėt kokį neblogą variantą? Gal kas turėjęs tokį modelį, ar pakankamas naudojimui mėgėjiškai? Labiausiai įdomu, per kokį trumpiausią laiką galima pradėti filmuoti naudojant pultelį? Ar pultelį ilgai reikia laikyti nuspaustą, kad įsijungtų? Ir ar supypsi kai įsijungia? Nes vieną kažkokią kinietišką su pulteliu čiupinėjau, tai pultelis ten tik įjungia rašymą, bet ne kamerą. Na ir išjungia ją. Tik nei įjungimo, nei išjungimo garso nėra, tad labai nepatogi pasirodė, tai mane palenkė prie gopro, kur, tikiuosi, tokių nesąmonių nėra? :)
 #682405   MikuMaku
 24 Lap 2016 19:17
Zvejysmegejas: nezinau kam tu ta pulteli naudosi, bet man jis nepasiteisino. (Jei bus poreikis galesiu perleisti nebrangiai) Bet as tavo vietoje geriau jau papildomas kelias batarkes nusipirkciau. Tiek pulteli reikia krauti, tiek kameros batarke eikvos energija, nes kameroje tures buti pastoviai ijungtas wifajus, kad butu suristas pultelis su kamera. Jau tada geriau valdyti per mobiliaka su app'su. Ir apskritai tada jau geriau zvejoti su pastoviai ijungta kamera. O, Jei nori taupant akuma naudoti , kad nufilmuoti uzkibusia zuvi, tai ant ketvirto ( bet manau ir ant trecio) yra "quick capture" ar kazkas panasaus, kai vienu paspaudimu pradeda iskarto filmuoti ( supypsi viena karta) , paspaudus antra karta - issijungia ( supypsi tris kartus), o jei palaikius apie 4 sekundes pradeda fotografuoti. Taip, medziagos prisiraso su pastoviai ijungta kamera daug, bet nors nieko nepraleidi, nei kibimo, nei bulkos, nei atsivijimu, nepataikymu su zvake, griuvimu, ikritimu i bebro urvus, stirnu, sernu ir t.t ;-var-var. Bet as kalbu apie gopro4, nors is principo turetu buti tas pats ir ant trecio.
 #682410   zvejysmegejas
 24 Lap 2016 19:45
O, įdomių dalykų sužinai iš naudotojų, dėkui už vertingą info. Nemaniau, kad pulteliui reikia wifi, maniau per kokį IR veikia..O pastoviai filmuot gal ir įdomu, tačiau paskui būtų daug darbo su karpymu bei montavimu. Be to, ir hdd jau reik bent poros TB turėt. O su pastaraisiais man kažkaip nesiseka, pora jau nusprogo šiemet, kai kurių gerų foto nepavyko išsaugot
 #682438   Agis
 24 Lap 2016 22:14
Pultelis gerai ir patogu tada kai jau turi vaizda mintyse kaip viskas bus tai ir tinka labiau numatytam reportazui.Belaukiant gero zvejybinio momento jau teks filmuoti istisai.Del didelio medziagos svorio nepergyvenk nes galima susikarpyti su gopro montavimo programele i reikalingus klipukus kuriuos panaudosi jau montuojant su geresne programa jeigu to reiks.Man pultelio energijos uztenka dviems kameros batarkems.Nezinau man tai patogus dalykas prisisegi ant rieso valdai kamera ar tai vaziuodamas dviraciu ar tai kokioje ekskursijoje ar kur nors besiblaskydamas minioje, baidareje, kalnuose, urvuose.....su pulteliu isjungusbpypsejima yra galimybe nufilminti nepasiruosusius ir nepozuojancius personazus :grin:
 #682441   DarKet
 24 Lap 2016 22:29
zvejysmegejas, o kokie kriterijai nulėmė, jog nusprendei gopro? Nes aš pats ieškausi pirkt kameros, bet linkstu prie xiaomi Yi 2K, kadangi kainos ir kokybės santykis tikrai labai geras. O ir gopro kamerai mažai kuo nusileidžia, o gal net ir nenusileidžia :)
 #682632   zvejysmegejas
 27 Lap 2016 15:06
DarKet rašė:zvejysmegejas, o kokie kriterijai nulėmė, jog nusprendei gopro? Nes aš pats ieškausi pirkt kameros, bet linkstu prie xiaomi Yi 2K, kadangi kainos ir kokybės santykis tikrai labai geras. O ir gopro kamerai mažai kuo nusileidžia, o gal net ir nenusileidžia :)
Na elementarios techninės charakteristikos, pradedant jutiklio dydžiu ir baigiant raiška bei kadrų skaičiumi fps. Girdėjau, jog xiaomi vertinamos, tačiau peržvelgus testus, likau nusivylęs. Man net eken h9 testuose pasirodė geriau už xiaomi. Bendrai reiktų pripažinti, kad daugelio pigesnių ir ne tik kamerų filmavimo kokybė yra prasta palyginti net su kai kuriomis muilinėmis, kurios normaliai fokusuoja vaizdą. Tik jos turi esminį trūkumą, kad nepritaikytos naudoti su kokiu nors galvos ar krūtinės laikikliu, o filmuoti laikant tokią muilinę vienoje rankoje su spiningu, tai nėra normalu, nors, pripažinsiu, kad pačiam yra tekę tai daryti kelis kartus.
 #684525   Agis
 17 Gru 2016 09:32
Kažkaip pajutau, kad nebeturiu tiek laiko, kad sėdėti prie savo senstančios montavimo darbų dėžutės :roll: Tai nutariau atnaujinti širdutę ir pakeisti raumenis energingesniais :-D
2016-12-16 18.47.57.jpg
2016-12-16 18.47.57.jpg (47 KiB) Peržiūrėta 9059 kartus(ų)
Gal nebereikės naktimis renderinti :lol:
 #686334   zvejysmegejas
 07 Sau 2017 15:18
bet defaultiniai nustatymai lyg ir ant ntsc stovi? Ar nereikia kiekvieną kartą perjunginėt?Man kai buvo tas ntsc, tai kartais ekrane toks mirgėjimas buvo. Galvojau nuo kokių nors dienos šviesos lempų. Bet pasiskaičiau, kad ir kitiem ant tos sistemos taip būna. Tai gal jei naudot pal, nebus mirgėjimo :shock:
 #686345   blight
 07 Sau 2017 16:14
Tai, kad dabar kai skaitmenizacijos amžius, nelabai turi reikšmės ar NTSC, ar PAL, rodyt turėtų visur... Čia aktualu buvo "videkų" eroj :-D .
Aš visad naudoju NTSC, dėl to, kad daugiau FPS'ų (kadrų per sekundę): NTSC - 30fps, PAL - 25fps... (na ir ten x2, x3, x4). Pasirinkus nustatymus NTSC arba PAL ant GoPro pamatysi, pasikeis ir FPS pasirinkimas pagal tą standartą. Niekad jokių mirgėjimų nepasitaikė. Na o šiaip tai jei nori su softu į PAL visada gali paverst...
Šiaip mirgėjimas tai galvoju labiau tikėtina galėtų atsirast nuo kokio tai kito elektroninio prietaiso :roll: Nes būna pvz kartais jei šalia mobiliakas padėtas suskamba - filmuojant sumirga...
 #686356   zvejysmegejas
 07 Sau 2017 17:33
Nu man irgi atrodo nebūdavo svarbu, kokiu formatu filmuoti, tarkim, kokiam video registratoriuje ar pan. Bet va dėl to mirgėjimo sunerimavau ir pradėjau domėtis sistemom. Tai kitam gopro naudotojui irgi tokios bėdos buvo, kol neperjungė į pal. Gal man čia tokia brokinė kamera pakliuvo, gal reiktų pradėt nerimaut :mėlynvarla Kol kas nėra kur išbandyt normaliai gamtoj
 #686368   nafanialt
 07 Sau 2017 18:57
Mirgėjimas nuo lempų? Paspekuliuosiu truputį... Gal būt dažniai el. tinklo lempoms su kameros fps'ais sutampa ir gauni pamirguliavimą. Kalk PAL'ą ir mėgink, ar margalins. Žodž mirgėjimas veikiausiai ne dėl kamerikės broko. Mėgint natūralioj šviesoj, ir ten jau tada max fps, arba pagal poreikį.
Tiesa, turėjau tikėjimą, kad kamera kala nustatytus fps nepriklausomai nuo parinkto formato, tik outputui atiduoda jau kas priklauso formatui post factum, bet jei tai tiesiogiai įtakoja fps'ų pasirinkimą settinguos- paskubėjau, mea culpa ;) jamkim ntsc.
 #686397   zvejysmegejas
 07 Sau 2017 21:04
Dar galvoju, gal dėl Spot meter čia kas nors buvo, kai nesugaudė apšvietimo. Ar naudojat jį? Ar iso per aukštas uždėtas 1600. Koks jums iso optimaliausias? Manau reiktų mažinti. Jaučiu būsiučia prisidaręs galvos skausmo su ta kamera :grin: Kol neturėjau, buvo ramu, pakakdavo poros fotikų :)
 #686404   nafanialt
 07 Sau 2017 21:28
Light metering'as ar iso neturėjo flick'erint. Na niekaip =) o naudoti kada kurio reikia...
Spot meter ekspoziciją skaičiuos ne pagal visą paveikslėlį, o tik centrą, ir jį normaliai eksponuos, t.y. stengsis iškalt nei per tamsiai nei per šviesiai, nekreipiant dėmesio į kadro šonuose esančius objektus ar šviesą/tamsą (anų ekspozicija esant kontrastams nulėks, žinoma, bet centras bus koks priklauso...).

Tuo tarpu ISO- elementarno vatson, matricos jautrumas. Kuo daugiau šviesos turi, tuo mažesnio sensoriaus taško jautrumo reik. Kuo mažesnis jautrumas, tuo tiksliau užfiksuojama info- gaunami mažesni nuokrypiai ir tuo pačiu mažesni triukšmai. Tuo tarpu tamsoj tenka aukot kokybę, prisidaryt triukšmų, bet kažką matyt- didinam ISO... sorry jei pavariau akivaizdžių daiktų, jei fotikus du turi tikriausiai gaudaisi. Čia gi tas pats =)
 #686410   zvejysmegejas
 07 Sau 2017 21:38
Tai jo, tuos dalykus suprantu, čia viskas tas pats kaip ir foto. Tiesiog video režime su jais nebuvau susidūręs. Na, vienžo, reik testuot gamtoj, žiūrėt, kas gaunasi.
 #686412   MikuMaku
 07 Sau 2017 21:44
Zvejysmegejas, prisidariai sau problemu:)
Del pal ir ntsc yra geras filmukas https://youtu.be/my2cFiPKvao grubiai nuo trecios minutes apie tai kalba. Aisku cia apie dronus, bet principas tas pats. Nors paieskojus ir apie savo kamerike rastum nemazai tinkamu paaiskinimu:)
Kai tik isigijau ta stebuklinga goproske tai filmavau viska vos ne ant auto ir visai normaliai gaudavosi :) Kai pradejau truputi "ryskintis" ka cia padarius , pamaigius ,kad butu geriau ir meginti keitalioti nustatymus ,va tada ir prasidejo problemos:))))
 #691276   MINDULE
 04 Kov 2017 07:19
scape12 rašė:Sveiki,dairausi veidrodinio fotoaparato,tik neapsisprendziu del gamintojo. Gal turit patarimu? kuris geriau olympus,cannon,nikon?
Megejiskam fotografavimui. :)
Viskas priklauso kiek turi tam lesu...
As kazkada megejiskam fotografavimui kelionems pasiemiau Nikon'a D3100 su dviem objektyvais 18-50 ir 50-200... Man jo tikrai uztenka, bet jei pirkciau siandien tai 50-200 objektyvo neimciau ir iskarto ziureciau i 50-300, na ir aisku butu faina placiakampi objektyva pasiimti.
O jei kisene leidzia kazka prabangenio, tai imi Cannon'a ir ir viskas... Kiek su draugu kamerom teko zaisti, tai man asmeniskai Cannon pasirode pranesni uz Nikon, tik negaliu lyginti kainu kategorijos, nes nezinau anu kainos...
 #691297   MINDULE
 04 Kov 2017 16:01
scape12 rašė:dekui uz info,bent orentiras kokio objektivo reikia(kad bereikalingo nenusipirkti) :) biudzetas neperdidziausias.
Nesu as baisiai pazenges, manau forume yra zmoniu kurie tuo uzsiima daug labiau. ir jei kur as neteisus, mane pataisys ;-)
Del objektyvu tai 18-50 yra standartinis kuris buna prie fotiko. O toliau mano supratimu 50-200 ir 50-300 yra pritraukiantys objektyvai, tai visai faina gamtoje koki drugeli ant Max Zoom is metro ar pusantro per visa fotke fotkinti kad jis neissibaidytu ir visos smulkmenos matytusi ;-) :-D Tik va kur turiu 50-200 man to zoom truksta, ypac kai pavaziuoji kur i kalnus ir norisi ka nors toi esanti nutraukti...
scape12 rašė:O pagal ka skaitosi klase ar kaip cia? dar radau nikon d5000 pagal ka orentuotis?
Anksciau kaip supratau tai kuo didesnis skaiciukas, tuo aukstesne ta fotiko klase, bet dabar jie prileide modeliu tik kur po raides ne keturi skaitmenys, o tik du ar trys ar is vis tik raide ir vieas skaitmuo... Na tamsus miskas kaip sakoma... bet su tuo ka gamina Nikon (ir ka gamino anksciau) gali susipazhinti cia: http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/index.htm
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė