Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #685952   turgis
 04 Sau 2017 12:59
hipy rašė:1. Jei ne pacio Jonausko piaras koks jis nepakeiciamas ir geras viskas butu pasibaige kaip ir su 100-tais kitu valdininkeliu. Bet jis vis tiek lenda i eteri su viena nugaisusia lasisa ir gauna kritika atgal, po ko jau turgis pradeda linciuot kritikuojancius ir kisa savo spranda Jonauskui pasilypet ant pjedestalo, bet pjedestalas tai piaro, o ne darbu sukaltas...
2. As klausiau apie gerus nuveiktus viceministro darbus, o tu vel Sauliu, bendruomene kisi... Kaip suprantu rimtu argumentu nebus?...
Kai jau zvejai neapsikente kreipesi del kabliavimo, tai ne be Jonausko iniciatyvos ir buvo skubiai padarytos taisykliu pataisos principas pagavai-paleisk siais metais Nemuno ruoze kazkuri laika... Ir arsiausias to priesininkas kas buvo...? Atsakyma zinai. O Jonausko pasisakymas del verslines zvejybos, kad kol jis dirbs , tol jinai tikrai negryz i vidaus vandenis, irgi blogas ? O kad tokio lygio valdininkas moka pakalbet, tai tik i nauda. Nes sudalyvaves zveju varzybose, sventese ir ne is lapelio ale kazka pamekena. Vis maloniau kazkokiam nugaletojui ar prizininkui kad bent viceministras apdovanojima iteikia, ranka paspaudzia, o gal po to prie alaus bokalo ir padiskutuot galima..Nes tai vyksta daugiausia savaitgaliais. Ar cia blogai ? Sedetu kitas namuose ir nosies nekistu. Taip, tai kazkoks piaras, bet be jo dabar ne zingsnio...Ir neissisukineja, pripazino kad neizuvino kiek norejo, ir tam nurode priezastis.
 #685955   SauliusM
 04 Sau 2017 13:05
Alkanas, jei ne LiMS, tai tu apie viską, kas čia kalbama, net girdėjęs nebūtum. Ir LiMS padarė labai daug abiem klausimais ir visuomenė buvo informuota. Pasiieskok ir pasiskaityk jei įdomu. Nes tikrai atsibodo jau man po dvidešimt kartų ta patį rašinėti.
 #685957   Vytenisnl
 04 Sau 2017 13:05
** kaip forumiečio, o ne moderatorių bendrą poziciją atstovaujantis pasisakymas **

Tai kokio b... tau reikia išaiškinimo, p. Turgi, kad dašiltų ši abėcėlė:
a. Buvo numatyta padidinti įkainius už leidimus
b. Buvo oficialiai patvirtinta, kad surinktos lėšos bus skirta žuvivaisai ir tyrimams
c. tai nebuvo atlikta
d. tolimesni pasisakymai su potekste "sorry, kaltas ir t.t." yra tiesiog kalbėjimas tuščioje vietoje, nes C nebudo padaryta.

Davai, parduok savo butą/namą ir pervesk man 10000€. Turiu verslo idėją, pinigai bus tik jai naudojami, gausi 30% prieaugį po metų.
Sorry, nepavyko verslas.
Ai ir sorry, iš tų 10 000€ verslui skiriau 1000 €, o 9000€ man atostogoms, kurui į darbą važinėti ir pnš.

Saulius tau bando išaiškinti, kad fuckin tikslinės programos tam ir skiriamos. AM turi ir kitą biudžetą. O pinigai žuvivaisai ir aikštelėms ten ir turėjo nugulti. O jei kad Viceministras, atsakingas už tai sugebėjo nesuprasti, kokį biudžetą tvirtina.. Demagogijos ir išsisukinėjimai.
 #685959   Slovak
 04 Sau 2017 13:07
turgis rašė: Vis maloniau kazkokiam nugaletojui ar prizininkui kad bent viceministras apdovanojima iteikia, ranka paspaudzia, o gal po to prie alaus bokalo ir padiskutuot galima..Nes tai vyksta daugiausia savaitgaliais. Ar cia blogai ? Sedetu kitas namuose ir nosies nekistu. Taip, tai kazkoks piaras, bet be jo dabar ne zingsnio...Ir neissisukineja, pripazino kad neizuvino kiek norejo, ir tam nurode priezastis.
Tai vis del to su Jonauskiu susidures nebuvai ? :) Jonauskas kaz kur gal geris, bent man taip atrodo, kai buvo i tas rengenius atvaziaves, pakankamai logiskai atsakinedavo, bet vat del lesu tai cia geros pastabos Sauliaus.
 #685962   SauliusM
 04 Sau 2017 13:08
Turgiui panašu aktualiausios viceministro pijaras, o ne realūs liekamaja vertę turintys darbai... Svarbiausia kad pasneketu ne iš lapelio ir ranka paspaustu, o kad pinigai meškeriotojų didelėm sumomis pro šalį nuėjo tai nesvarbu...
 #685972   alkanas
 04 Sau 2017 13:36
SauliusM rašė:Alkanas, jei ne LiMS, tai tu apie viską, kas čia kalbama, net girdėjęs nebūtum. Ir LiMS padarė labai daug abiem klausimais ir visuomenė buvo informuota. Pasiieskok ir pasiskaityk jei įdomu. Nes tikrai atsibodo jau man po dvidešimt kartų ta patį rašinėti.
Neieskosiu, Bet Dabar Supratau kad visdelto buvo rašyta am, kaip ir turėjau vilties.
O kad ir nebuciau nieko žinojęs nieks nebūtų pasikeitę, zvejoju ir man netrukdo nei lims nei am yra jie ar ne ir ko jie ten kuiciasi
 #685978   turgis
 04 Sau 2017 14:00
Matai Vyteni, sekant pagal sita logika tai ar taip, ar taip Jonauskas butu blogiausias... Nes vieniem butu blogas jei butu a padares, viskas pabrango sauktume...O jei nepadare a, irgi blogas, nes negalejo po to ne b, nei c padaryt... Dabartiniai irgi daug ka prizadejo, bet jie neivykdys irgi :). Toks jau gyvenimas, kitaip nebus. O kad vel musu pinigu kazkur nueis , tai faktas, kitaip nebus. Reikes palopyti skylutes greit surenkamom lesom. Bet gal kaikas nenupies juos kaip didziausius Lietuvos gamtos priesus. Ir kodel Trecioko nera priesu sarase... ? Apie tai eina kalba...Tai lauksim Sauliaus ataskaitu metu gale kiek neizuvino ir kito Lietuvos gamtos nemyletojo.. Ir ar juo taps naujas viceministras kuris kuruos zvejyba...? Nes musu pinigai tikrai bus ivairiai paskirstyti, nesvarbu kas dabar ka patvirtino. Itariu nelabai jau bus Sauliui idomu, nes cia tik asmenines ambicijos groja, o zveju pinigai tik pretekstas "ikast" ex viceministrui :)
 #685988   turgis
 04 Sau 2017 15:27
SatanKlaus rašė:Turgi, tai kur tavo įrodymai ir faktai? Bliauni visa gerkle kad kur yrodymai, tai klausiu, kur įrodymai? :cig.
Ir ka as tau turiu irodinet ? Ar tu visu klausi kur nuejo tavo sumoketas PVM ar kazkoks mokestis ? Kaip sake M. Tvenas "yra melas, yra didelis melas ir yra statistika". Tai pagal statistika mes praradom kazkiek tonu zuvies, bet issaugojom dzukijos grybus ir kokia 10 stirnu. Tinka toks irodymas ir faktai ?
 #685997   turgis
 04 Sau 2017 16:36
Wytux , koks klausimas, toks ir atsakymas...:). Cia gali kruva fantaziju surasyt kur tie pinigai pasiskirste ir visos gal tiks. Nu nepavoge is valstybes tuos pinigus Jonauskas. LIMS ir netik, ir tie kurie skaito kad tikrai padaryta nepataisoma zala Lietuvos gamtai, galejo simtus kartu kreiptis i teisma del Jonausko zalos Lietuvai ir kazkokios apgavystes savo sprendimu ar keliais sprendimais. Bet kazkodel tai nedaro, bet per foruma pateikamas kaip didziausias kaltininkas...Mum zuvys svarbiau, kai kam miskai, kai kam zverys. Kaip Saulius paskirstytum tuos pinigelius ? Itariu visiem geras nebusi ar neitiksi.
 #686000   SauliusM
 04 Sau 2017 17:36
turgis rašė:...Toks jau gyvenimas, kitaip nebus. O kad vel musu pinigu kazkur nueis , tai faktas, kitaip nebus...
visiškai beviltiško nevykelio mastymas
turgis rašė:..kodel Trecioko nera priesu sarase... ?
todel kad sitoj konkrecioj situacijoj jis visiskai ne prie ko.
turgis rašė:..nes cia tik asmenines ambicijos groja, o zveju pinigai tik pretekstas "ikast" ex viceministrui
[/quote][/quote]
nieks jam ir nekastu, jei jis suvoktu, kad jau yra "ex" ir pats ant ragu su savo sesiom padvesusiom lasisom nesirautu.
o jei rausis, tai ir toliau piliuliu gaus, ir dar ne tiek.
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 4 kartus.
 #686001   SauliusM
 04 Sau 2017 17:43
turgis rašė:...LIMS ir netik, ir tie kurie skaito kad tikrai padaryta nepataisoma zala Lietuvos gamtai, galejo simtus kartu kreiptis i teisma del Jonausko zalos Lietuvai ir kazkokios apgavystes ...
as labai atsiprasau, kad paklausiu tiesiai, bet tu tikrai visiskai durnas ar tik apsimeti?
Kokiu pagrindu ir i koki teisma pagal tavo durna galva reik kreiptis, jei yra paskiriamos AARP lesos ir jos nepanaudojamos?
turgis rašė:...
... Kaip Saulius paskirstytum tuos pinigelius ? ...
Buvo suformuluoti labai aiskus principai, kaip reiktu tuos pinigus naudot, MZT tuos principus AM pateike rastu. tai buvo paviesinta. Ir net STT pasake, kad tokiu MZT siulymu reiktu laikytis (mano ideta rasta vakar sakei skaitei), bet tavo draugas "aplinkosaugos specialistas" buvo bb dejes ant visu rekomendaciju, STT isvadu ir pats vienas sau protingas, ir net visos mokslininku ar visu tarybu nuomones jam buvo neidomios. Finale meskeriotoju pinigai buvo istaskyti abilekam.
 #686008   turgis
 04 Sau 2017 19:16
Na nezinau, jei pats mastai kad niekada dalis lesu buna panaudota ne pagal paskirty, prie bet kurios vyriausybes, tai tamstele turbut pats biski su loginiu mastymu susipykes. Taip yra, ir taip pakolkas bus. Mes galim tik savo balsais pakeist vyriausybes politini veida , bet ne sita reikala :) Cia kaip seimos biudzeta gali planuot kiek nori, o jei kokia liga, avarija ir t.t (nelinkiu nei tau, nei niekam ) Tai ne cento neisleisi tam reikalui, nes taip buvom susiplanave seimoje ? Valstybeje dar blogiau. Fors mazor kas diena...Ir tai reali situacija ne tik Lietuvoje. Biudzetas tai tik ant popieriaus, o realios valstybes iplaukos parodo ka kita ...Ir stipresnese valstybese susiduria su ta pacia problema. Kaip viena is galimu pvz. kad valstybes gynybiniai prioritetai visada svarbiau uz viska. O ypac siuo metu...Is kur tu zinai, gal tos lesos paimtos tiem 150 spec. kariu is JAV islaikymui. Gali taip but, gali...O tamsta dalyvavote ministru kabineto posedziuose, AM ministerijos pasitarimuose, kur ir kaip priimt koki pasiulyma ir i ka atsizvelgt ar ne ? Matai ir pats sakai, jie tik neatsizvelge...tai yra rekomendacijos. Bet nieko nepazeide Jonauskas. Pries istatyma jis svarus, patinka tai ar ne, tai faktas. Tokias rekomendacijas ir STT pazymas dabar pagal teisines normas ir aktus gauna kiekviena ministerija. O ten jau ministro ar jo pavaduotoju reikalas i ka atsizvelgt ar ne. Nes STT ar kazkokia teisine struktura jau seniai butu kazka isknisusi ir tikrai jau butu pilna informacijos, kad uz tas lesas keliavo, baliavojo, masinas pirko ir t.t Ir nesakyk kad Treciokas nezinojo i ka atsizvelge, i ka ne :). Parasa tai jis deda... Net ir atostogaujant Treciokui galima pabandyt paskaldyt malku, bet tada jau drausmines nuobaudos ir atsaukimas isakymu. O to nebuvo, reiskia viska zinojo... Reik tiketis, kad tos lesos buvo panaudotos bent gamtos aplinkai, apsaugai, na gynybinis variantas gal ir ne pats blogiausias :). O siaip zmogus tuo labiau dirbes toj srity gali pareikst savo nuomone, bent per delfi. Nu neuzdrausim mes jam... O tamsta vel " piliuliu gaus ". Kazkaip nesolidziai atrodo. O tokia ilga litanija surasiau gal daugiau jaunajai kartai, vyresni jau ragave biudzetiniu rebusu :) Nepyk, nu nemegsti tu jo , bent tada pasakyk kodel... Nu netikiu, kad jei tai butu ne Jonauskas neduotum piliuliu del kiekvienos replikos :). Kazkaip uzsiciklinai ant vieno zmogaus, bet reik globaliau ziuret. Ner taip jau blogai. As tema baigiau, daugiau neoponuosiu, ir skaitau su laiku viska gyvenimas parodys pagal Mikutaviciu "Ar mes tikrai mylim Lietuva ...? "
 #686010   SauliusM
 04 Sau 2017 19:26
turgi, pradziai issiaiskink, kas tai yra specialioji programa, kaip surenkamas specialiosios programos biudzetas ir kaip planuojamos islaidos.
nes kitaip tolimesne diskusija su tavim bepramiska, nes esi sitoj srity absoliutus analfabetas ir rasai visiskai beviltiskus vejus.
 #686013   turgis
 04 Sau 2017 20:21
Sauliau kita tema. Cia ir gamtosaugos tema. Susipazines asmeniskai su specialom programom ir ju finansiniais reikalais. Kaip su depozito programa? Cia super duper spaciali programa, o ten babkiu nera...Paaiskink man analfabetui (galima epitetus bent is kitos temos paimt ), kaip tokioje specialioje programoje nera pinigu...Na kazkaip vakarykstis ministro palyginimas su estais nelabai mane itikino. Na bet tamsta papasakosit kaip pinigai vaiksto tose programose. Jus gi specialiu programu ir AM ministerijos zinovas. Gal pasidalinsit savo informacija. Va sitoje vietoje sutinku kartu duot piliuliu ... :)
 #686028   SauliusM
 04 Sau 2017 22:31
Vat kebra įsivaizduojat kiek yra tokių turgiu, kurie absoliučiai nesiorientuoja situacijoje ir kurie vien dėl to, kad jiem ranka paspaudė ir leido svarbiais pasijausti paskui aklai gins bet kokį kliedesi... O paskui manęs klausia, nu kodėl LiMS nepadarė to ar ano. Nu tai vat todėl. Prašom jums gyvas pavyzdys. O tokių tikrai ne vienas turgis. Tokiu mankurtu šimtai...
 #686034   turgis
 04 Sau 2017 23:34
Ir kodel vel taip nuobodziai ir nuspejamai baigesi diskusija ? Jei neidomu sitie AM reikalai, taip taip ir sakyk. Man neidomu... Zinok suprasciau, tik butu keista kodel nesidomi...Bet vel bandai kazkaip gryzt, ikast, bet nelabai gavosi si kart. Tema ne apie tai. Jei neturi ka pasakyt geriau ir pasakyt kad nesidomi, o kabint eilinius epitetus ir kaltint kazkokiais ranku paspaudimais kuriuos pats pateikiau kaip pvz. kitiem, isvis kazkaip kvaila...Pasikartoisu dar karta , joks klerkas is AM nera spaudes man rankos. Jei skaitai kitaip, gal kaip Aqua galesit pateik irodymus per savaite. Tau lengviau bus. Bent visu varzybu apdovanojimus, irasus paziuresi ir sulyginsi su foto. Sekmes beieskant...
p.s. o idomu raudoni zmogeliukai kurie cia vis uzeina, kaip paziures i epitetus analfabetas ir mankurtas...Na bet skaitysim kad taip ir turi but, tribunos stiprioji puse epitetai :)
 #686036   hipy
 04 Sau 2017 23:56
turgis rašė:p.s. o idomu raudoni zmogeliukai kurie cia vis uzeina, kaip paziures i epitetus analfabetas ir mankurtas...
as suprantu, kai kazkas apsaukia be irodymu brakonierium, ir isikisa "raudoni zmogeliukai". bet jei pats zmogus skelbias esantis neismanelis, tai ji tokiu pavadint, speju, nera izeidimas?...
 #686037   Vytenisnl
 05 Sau 2017 00:01
Vienas raudonas žmogeliukas jei būtų diktatorius, tai tave išpirdolintų lauk. Bet gerbia ir neteisingas "nuomones". Kad ir kartojamas per n postų ir be diskusijos.
 #686044   SatanKlaus
 05 Sau 2017 09:22
turgis rašė:
SatanKlaus rašė:Turgi, tai kur tavo įrodymai ir faktai? Bliauni visa gerkle kad kur yrodymai, tai klausiu, kur įrodymai? :cig.
Ir ka as tau turiu irodinet ? Ar tu visu klausi kur nuejo tavo sumoketas PVM ar kazkoks mokestis ? Kaip sake M. Tvenas "yra melas, yra didelis melas ir yra statistika". Tai pagal statistika mes praradom kazkiek tonu zuvies, bet issaugojom dzukijos grybus ir kokia 10 stirnu. Tinka toks irodymas ir faktai ?
Tu bent jau atsimeni ką prieš dvi dienas pats rašei? Toliau gali neatsakinėti, ir padarytum didelę paslaugą apskritai daugiau nerašydamas... :/braj;
 #692260   Wytux
 15 Kov 2017 11:55
" Čia yra labai aiškus komercinis interesas. Atstovaujama vienos, labai konkrečios grupės interesams. Čia jau specialios tarnybos turėtų pasidomėti, kas čia vyksta. Jeigu šitas dalykas bus toliau stumiamas, mes tikrai kreipsimės dėl tyrimo“, – sako S. Mikalauskas. "

Saunuolis Sauliuaks- i vata zodziu nevynioja, o tiesiai sviesiai :gutgut
 #699192   Pfk
 24 Bir 2017 18:11
Feisbuke karts nuo karto i akis pastaruoju metu pradejo kristi vienos sodybos verslininku reklamuojama nauja "originali" paslauga.
Yra sodyba ant ezero kranto, ja nuomojama, valtys, pirtys, t.t... Ir prie viso to galima issinuomoti sala ezere, kurioj lieptelis, kazkokia pastoge ar budele apsistoti ir panasiai.
Idomu kas butu, jeigu nuplaukciau i ta sala ir sumastyciau ten pastovyklaut savarankiskai? Jei ezeras valstybinis, bet isnuomotas, ar ezero nuomininkai turi teise i salas, ju plota?
Jei ezeras privatus tai suprantu. Bet jei isduotas tik leidimas naudot zukles plota, tai kazkaip keistai atrodo. O jeigu jis isvis neisnuomotas, tai dar keisciau.
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė