Aciu uz labai issamu atsakyma
Beliko suzinoti kokio ilgio vamzdi det
Beliko suzinoti kokio ilgio vamzdi det
Vamzdio nenaudoju, kurnu dežėje. Kuo ilgesni vamzdi naudosi tuo maziau silumos pateks i rukykla daugiau malku reikes. Kazkada tevas rukydavo ganetinai nemazoje rukykloje (bent jau man mazam taip atrode) tai kurenimo sachtos aukstis buvo per du bordiurus ir ant ju 50cm plocio plyteles, i ilgi apie 2m viskas uzkasta zemėm . O kas naudodavo backas tai apie 1- 1,5m vazdziai budavo. Manau 1,5 per akis tavo atveju maziau malku reikes.morduzas rašė:Aciu uz labai issamu atsakyma
Beliko suzinoti kokio ilgio vamzdi det
Atrodo neblogai ziurint i paveiksliuka. Reiketu kokio Skumbroto nuomones- anas rukymo procese man rodos labiausiai pazenges.Luxux rašė:Sveiki,
Ieškau pirkti rukykla (paciam statyti nera galimybiu), rukyciau pagrinde karpius ir karsius savo ir kaimynu poreikiams.
Radau internete parduodamas tokias rukyklas:
https://www.skelbiu.lt/skelbimai/naujos ... 48594.html
Gal kas nors jau tokia turite? Kokie atsiliepimai?
Aciu is anksto.
O dviguba sienele nelabai sprendzia sita klausima ?Skumbrotas rašė:... nėr apšiltinimo, todėl vėsesniu oru bus daug kondensato..
Apie 30-35 laipsniai. Iki 40, bet ne daugiau.Wytux rašė:Dar klausimas- prie kokios temperaturos saltas rukymas vyksta?
Nu buvai nulekes?Luxux rašė:Ačiū visiems už naudingus patarimus. Bandysiu jam skambinti ir važiuosiu į vietą pažiūrėti. Rašo, kad vietoj pademonstruoja ir paragauti duoda.
3 val. Geriau sudit is rankosAivarasc rašė:Kiek laiko druskoj reiketu laikyt karpi( apie 1-1,5kg)? Ar geriau laikyt sudytam vandeni ar itrinti druska?
O druskos ivaryt jau kaip turi but? O po to nuplaut?Negazdink rašė:3 val. Geriau sudit is rankosAivarasc rašė:Kiek laiko druskoj reiketu laikyt karpi( apie 1-1,5kg)? Ar geriau laikyt sudytam vandeni ar itrinti druska?
Rukyt.vava rašė:O ka tu su tuo karpiu druskoj laikytu daryt paskui planuoji?
Tiek kepant, tiek rukinant, tiek dziovinat sudau zuvi praktiskai vienodai - 'is rankos' ir nesakyciau kad labai labai stipriai druskos dedu- normaliai rukymui ir dziovinimui, ir gal siek tiek maziau kepimui. Zuvi kepu ta pacia diena arba ne veliau negu sekancia. Dziovinimui ar rukimui gali astoveti ir dvi -tris paras, bet galima rukyt ir sekancia diena. Jei jau tikrai nori kad surumas stipriai jaustusi- deciau daugiau druskos - bet man svarbiau kad zuvies skonis jaustusi,o ne druska valgyt. Rukymui karpi pjauciau per nugara, o ne per pilva - vienodziau surumas pasiskirstytu. Jokio plovimo pries rukinant, rekomenduojama netgi pakabinti kad nusivarvetu viskas ir apdziutu valandele kita pries kisant i rukykla- dregme rukykloje nera teigiamas dalykas.Aivarasc rašė:Kiek laiko druskoj reiketu laikyt karpi( apie 1-1,5kg)? Ar geriau laikyt sudytam vandeni ar itrinti druska?
Druskos normalia negailit, kaip lasinus sudant, kad matytus jog uzpylei, jai per pilva sklrodi tai ir i pilva sliuksteli saujos. Dedi viena ant kito i tazika. Po 3 val pe du vandenius nuplauni ir kabini i rukelne.Aivarasc rašė:O druskos ivaryt jau kaip turi but? O po to nuplaut?Negazdink rašė:3 val. Geriau sudit is rankosAivarasc rašė:Kiek laiko druskoj reiketu laikyt karpi( apie 1-1,5kg)? Ar geriau laikyt sudytam vandeni ar itrinti druska?
Priklausmomai kokia rukykla koks stogas? Hermetiskai neturi buti, bet ir spokai neturetu kiaurai skraidyti. Pas mane tai tiesiog metaline plokste uzdeta.scape12 rašė:Sveiki,rukyklos stogas turi buti aklinas ar tiesiog grebestai ir stogo danga ant virsaus?
Gali ant stogo daryti skyle su sklende (skarda ant vieno varzto), tada galesi reguluoti trauka. Del dugno tai nezinau, nieko pas mane nera tiesiogiai lauzas.scape12 rašė:Rukykla nedidele aukstis 120/60/60. Draugas skardininkas,tai bus skardinis tankiau pagrebestuosiu.o kaip del dugno, planuoju nuo zemes iskelti apie 50cm. Tai tegu viskas lasa ant zemes,ar daryti kazkoki surinkima?
Jokio skirtumo, viskas priklauso nuo rūkyklos konstrukcijos - vienose patogiau pjūvenom, kitose mlkutėm.Aivarasc rašė:Kuo geriau zuvi rukint pjuvenom ar smulkiai paskaldytom malkutem?
O kaip su pacios malkos parinkimu? Ar alksnis, obelis, vysnia ar slyva? Ar vel gi nera skirtumo?Skumbrotas rašė:Jokio skirtumo, viskas priklauso nuo rūkyklos konstrukcijos - vienose patogiau pjūvenom, kitose mlkutėm.Aivarasc rašė:Kuo geriau zuvi rukint pjuvenom ar smulkiai paskaldytom malkutem?
O čia priklauso kokį dūmą pats mėgsti. Man asmeniškai tik alksnis, nes ir vyšnia, ir obelis, ir ąžuolas yra per rūgštus dūmas žuviai. Kadangi gyvenu ne Lt, tai dar galiu rinktis iš hickory ir mosquito, tai šiti ir gerai, bet alksnio dūmas labiau priimtinas.Aivarasc rašė:O kaip su pacios malkos parinkimu? Ar alksnis, obelis, vysnia ar slyva? Ar vel gi nera skirtumo?