Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #689614   minBOAT
 11 Vas 2017 20:55
gadis rašė:ar esate kas nors bandę? http://www.zvejoklis.lt/home/3214-klija ... -pvc-.html
Pabandysiu labai trumpai apie tai. Kas tinka kokybiškai klijuoti PVC, negali tikti neoprenui, Hypalon ir kitiems gaminiams, kurių pagrindą sudaro guma.
Reklaminiame klipe yra sakoma, kad nuriebinimui tinka acetonas, 646 ir ... nagų lako valiklis. Taigi :lol: nagų lako valiklio sudėtyje yra arba įvairių aliejų arba glicerino.
Klausimas atstovui. Ar prie riebaus paviršiaus galima kokybiškai priklijuoti?
 #689626   gadis
 12 Vas 2017 09:06
Prie ko čia atstovas ir tie klijai? Aš paklausiau ir viskas. O dėl reklamos, tai nerašykim kad geriausios tos ir tos valtys, kad geriausi anie varikliai, kabliukai , valai irt.t. Atsiprašau visų kuriuos užgavau.
 #689634   Vitolis
 12 Vas 2017 12:30
Nesu atstovas nei rusų, nei ukrainiečių, tačiau kai kurios jų gaminamos valtys tikrai kokybiškos ir paklausios jų rinkose. Tik kažkodėl mūsiškiai prekybininkai jų nesiveža pas mus ir neprekiauja. Kalbu apie valtis su pripučiamomis žemo slėgio grindimis su kyliais. Na yra viena įmonė, tai boatchop.lt, kuri yra oficialus ukrainiečių firmos Navigator atstovas. O kur kiti??? Snaudžia ant laurų ir neseka naujienų, tuo pačiu atimdami galimybę iš žvejų įsigyti tikrai kokybišką produktą. Pasakysite, kad pas mus tokios valtys nėra populiarios ir jų mažai kas nori. Kol nėra pasiūlos, tai tokie ir rezultatai. Tokios valtys kaip rusų Solar, Gruper, Rivjera, Flagman, Reka, Ukrainiečių Navigator, tikrai labai populiarios pas juos. Skaitant atsiliepimus, matosi, kad daugelis žvejų keičia savo kietadugnes į šitas, lengvas, lengvai surenkamas (be jokio knisimosi su grindimis), ypatingai greitas, nepalyginamai greičiau išeinančias gliso režiman su daug mažesnio galingumo varikliais ir lengvai neriančias per bangas, nesitaškant ir neatidaužant subinės į suolą. Iš jų atsiliepimų matosi, kad tie, kurie tai išbandė, jau niekad nebesės ant valčių su kietomis, surenkamomis grindimis. Su kiekvienu nauju modeliu atrandama vis naujų sprendimų pagerinančių jų savybes. Tvirtai manau, kad jos rastų savo pirkėją ir pas mus. Nors pvz. Navigator Air 330 modelis pas gamintoją kainuoja 550 eurų, o pas mus jau prašoma 900. Aišku PVM, muitas ir da reik kažkiek uždirbt ir didmenininkui, tačiau..... Jei būtų daugiau tų firmų atstovų, manau ir kainos kristų. O gal kas ir pas mus iš forumiečių panašiom plaukioja? Pasidalinkit.
 #689637   minBOAT
 12 Vas 2017 12:48
Trumpai apie Flagman. Buvo ji pas mane atvežta 2016 m vasarą. Gražus modelis, stori bortai, storas žemo slėgio dugnas, lengva ir visiškai supuvęs trancas. Tranco storis tik 18 mm. Dėl pripučiamo dugno banguotos formos greitas, lengvas ir kokybiškas įklijavimas gamykloje mažai tikėtinas. Rezultatas- greitas tranco sunykimas.
Flagman neturi CE sertifikato ir Lietuvoje negali būti registruojama kaip motorinė vandens transporto priemonė. Ši Flagman buvo registruota ...
Pasak savininko, plaukimo savybės labai geros
 #689643   Vitolis
 12 Vas 2017 15:18
minBOAT rašė:Trumpai apie Flagman. Buvo ji pas mane atvežta 2016 m vasarą. Gražus modelis, stori bortai, storas žemo slėgio dugnas, lengva ir visiškai supuvęs trancas. Tranco storis tik 18 mm. Dėl pripučiamo dugno banguotos formos greitas, lengvas ir kokybiškas įklijavimas gamykloje mažai tikėtinas. Rezultatas- greitas tranco sunykimas.
Flagman neturi CE sertifikato ir Lietuvoje negali būti registruojama kaip motorinė vandens transporto priemonė. Ši Flagman buvo registruota ...
Pasak savininko, plaukimo savybės labai geros
Iš mano išvardintų modelių, tiek ruselių atsiliepimuose, tiek ir visų kitų, tiek ukrainiečių, baltarusių, na ir pačios rusijos žvejų iki pat tolimūjų rytų, tai SOLAR. Jie turbūt toliausiai pažengę toje sferoje. O ir ukrainiečių Navigatoriai. Jie jau dabar transo plokštes deda iki 27cm.
 #689647   PelkiuSenis
 12 Vas 2017 16:21
As kai prisiskaitau minBOAT postu apie supuvusius transus, tai mane siaubas apima, kad mano kinietis puna ir viena diena bus bedos, kuri kainuos EUR :-D
O yra kas deda plastikinius transus? Lyg Honda i ta puse ar tik nusivaideno man?
 #689648   minBOAT
 12 Vas 2017 16:22
Rašydamas apie tranco plokštės storį, neturėjau galvoje, kad tai sąlygoja greitą supuvimą. Per 1 metus kokios nors Meluga 36 mm tranco plokštė virsta į ... . Tai jau esu rodęs
 #689649   minBOAT
 12 Vas 2017 16:26
PelkiuSenis rašė:As kai prisiskaitau minBOAT postu apie supuvusius transus, tai mane siaubas apima, kad mano kinietis puna ir viena diena bus bedos, kuri kainuos EUR :-D
O yra kas deda plastikinius transus? Lyg Honda i ta puse ar tik nusivaideno man?
HonWave trancas dingti plastiku, tačiau viduje fanera. RIBų trancas taip pat su fanera.
Todėl verta saugoti pirkimo dokumentus :grin: :grin: :grin: :grin:
 #689658   Dolcas
 12 Vas 2017 18:28
Pas mane Runos valtis.Rašo, plastikinis trancas, o iš tikro, jis tik dengtas plastiku, o viduj medis :-D Kažkur esu skaitęs, kad plastikinių trancų nededa dėl to, kad jie neatlaiko vibracijų, o kaip iš tikro, nežinau.
 #689660   minBOAT
 12 Vas 2017 18:53
Dar vienas įdomus momentas su gamykliniais "plastikiniais" trancais. Tik matomas plotas padengtas plastiku. Kitos kontaktinės vietos su PVC kaip briaunos, tranco apačia yra be plastiko. Ten fanera padengta klijais. Dėl to, kad klijų sluoksnis netolygus ir per plonas, o PVC detalės ne visur gerai prispaustos- patenka vanduo. Patekęs vanduo susiranda mažiausiai apsaugotą faneros plotą ir ten prasideda erozija. Vėliau jau niekas nebesvarbu- procesas nesustabdomas...
 #689662   minBOAT
 12 Vas 2017 19:04
Trancų gamybai idealiai tiktų PVC plokštės. Jos mirtinai susiklijuotų su PVC dugnu ir tranco laikikliais. Niekada nesupūtų! Tačiau tokie trancas negali išlaikyti dinaminių apkrovų ir terminių poveikių. Ypač lenkimo iš karto dviem kryptimis.
Čia daug rašymo...
Iš telefono nelabai patogu. Gal nelabai ir reikia. Jei kam labai įdomu, paskambinkite man ir per 15 min sužinosite daugiau :)
 #689668   Vitolis
 12 Vas 2017 19:23
minBOAT rašė:HonWave valtyse viskas gerai. Ten vanduo nepatenka. Įklijuota gerai. Labai retai pasitaiko defektų su trancais. Tiesiog požiūris į kokybę yra deramas
O kokia transo pakeitimo kaina pas Jus? Galima ir į PM. Man kol kas neaktualu, bet norėčiau maždaug žinot kas laukia jei ką :-D
 #689673   minBOAT
 12 Vas 2017 19:31
Vitoli, čia tokiems skaičiams ne vieta. Ir taip yra nelaimingų piliečių, kurie kiekviename mano poste mato reklamą... Aš matau švietimą ir objektyvią informaciją, kuria gali pasinaudoti bet kuris.
Parašysiu į AŽ
 #689677   PelkiuSenis
 12 Vas 2017 19:48
Man tai idomu gauti informacija apie valtis, ka ir kaip daryti vertetu, ar ko nevertetu. LAikui atejus zinosiu link ko eiti renkantis valti.
Kas nori ir moka, tas atsirinks kas yra kas, kas mato kokia psiaudo reklama lai buna, o kam reikes tas pasiims naudingos nemokamos informacijos. :gutgut
As tik dziaugiuosi, kad vis dar kai, kurie zmones dalijasi informacija nemokamai, budami savo amato specais. Manau ne vienas pasidziaugtu gaves tokio pat lygio info ir kitais rupimais klausimais savo gyvenime.
 #689701   Vitolis
 12 Vas 2017 22:00
minBOAT rašė:Vitoli, čia tokiems skaičiams ne vieta. Ir taip yra nelaimingų piliečių, kurie kiekviename mano poste mato reklamą... Aš matau švietimą ir objektyvią informaciją, kuria gali pasinaudoti bet kuris.
Parašysiu į AŽ
Dėkui, jau skaičiau. O dėl nelaimingų piliečių.... visur jų yra. To atvirame forume neišvengsim. Nekreip dėmesio ir tiek. Auksines rankas turi :gutgut nesiparink :grin:
 #689702   minBOAT
 12 Vas 2017 22:07
Ačiū.
Negaliu atimti galimybę iš pozityvių narių sužinoti kas jiems svarbu arba kas gali būti svarbu.
Kam nepatinka, tegul neskaito arba klausia Google :grin:
 #689716   alkanas
 13 Vas 2017 06:33
Vitolis rašė: O kokia transo pakeitimo kaina pas Jus? Galima ir į PM. Man kol kas neaktualu, bet norėčiau maždaug žinot kas laukia jei ką :-D
Žinau kas pas jy keitė tranca, mokėjo ar tai 200 ar 300 €, dar vienas kažką klijavo irgi atseikėjo. Dirba jis savo darbą, klijuoja pūslės ir prašo € , nedirbtų ar blogai dirbtų negautų €
 #689839   stasyo
 14 Vas 2017 11:00
Gal kas iš forumiečių Kaune, turite Runos 300 ar 320 valtį kietu dugnu. Labai reiktų nukopijuoti
priekine dugno dalį. Pirmu bandymu netiksliai gavosi,dar liko vienas gabalas fanieros,nesinori
jo sugadinti. :shock:
  • 1
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė