Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #700875   Sokratas
 28 Lie 2017 01:36
Vylukas rašė:Visi įsitikinę,kad 4 galima.
4 ir galima... :

6. Vienu metu galima naudoti ne daugiau kaip 5 bučiukus ar samtelius vėžiams gaudyti
ir 4 kitus mėgėjų žvejybos įrankius.
 #700877   Vylukas
 28 Lie 2017 06:35
Iš valties tik 2 :
6. Vienu metu galima naudoti ne daugiau kaip 5 bučiukus ar samtelius vėžiams gaudyti ir 4 kitus mėgėjų žvejybos įrankius. Žvejodamas iš vandens transporto priemonės, vienas žvejys vienu metu gali naudoti ne daugiau kaip 2 meškeres, išskyrus atvejus, kai žvejojama iš inkaru ar kitomis priemonėmis sustabdytos vandens transporto priemonės.
 #700884   Bratka
 28 Lie 2017 07:41
Nu va matai uždrausta,bet vis vien pažeidinėja...kolega jau rašė nuo ko reik pradėt,bet tikrai ne nuo draudimų,draudžiant ar apribojant brakonieriam kelio neužkirsi,taip tik labiau varžom patys savo laisvę meškerioti.
 #700903   Sokratas
 28 Lie 2017 10:03
Vylukas rašė:Iš valties tik 2 :
6. Vienu metu galima naudoti ne daugiau kaip 5 bučiukus ar samtelius vėžiams gaudyti ir 4 kitus mėgėjų žvejybos įrankius. Žvejodamas iš vandens transporto priemonės, vienas žvejys vienu metu gali naudoti ne daugiau kaip 2 meškeres, išskyrus atvejus, kai žvejojama iš inkaru ar kitomis priemonėmis sustabdytos vandens transporto priemonės.
o skritulys, tai meškerė?
 #700909   SauliusM
 28 Lie 2017 11:12
o tai jei valti uzinkaruosi? cia siaip velkiavimui skirtas sitas punktas. nei skritulys meskere yra, nei tu su juo is valties zvejoji. o bet taciau kadangi skritulio apibrezimo taisyklese irgi nera, tai zvejybos skrituliais irgi uzdraust neimanoma. Galima uzdraust tik zvejyba zuvele, bet cia vel butu nesamone, nes uzdraustum tada ir kursmarese eserius su stintele gaudyt, vegeles gaudyt ziema uzdraustum, ir isvis, o kodel reiktu draust gaudyt zuvele pvz su viena pludine? kokiam pencininkui toks ramus zukles budas tikrai yra priimtinesnis nei lakstymas su spiningu pakrantem ir visiskai nesuprantu, kodel reiktu tokius pencininkus pradet vaikyt lakstyt. o galu gale ir ziema ramiai nelakstant ir simtu ekeciu negreziojant pastatyt lydekom tris veliaveles nematau jokio nusikaltimo.
 #700914   ramkis
 28 Lie 2017 13:10
SauliusM rašė:o tai jei valti uzinkaruosi? cia siaip velkiavimui skirtas sitas punktas. nei skritulys meskere yra, nei tu su juo is valties zvejoji. o bet taciau kadangi skritulio apibrezimo taisyklese irgi nera, tai zvejybos skrituliais irgi uzdraust neimanoma. Galima uzdraust tik zvejyba zuvele, bet cia vel butu nesamone, nes uzdraustum tada ir kursmarese eserius su stintele gaudyt, vegeles gaudyt ziema uzdraustum, ir isvis, o kodel reiktu draust gaudyt zuvele pvz su viena pludine? kokiam pencininkui toks ramus zukles budas tikrai yra priimtinesnis nei lakstymas su spiningu pakrantem ir visiskai nesuprantu, kodel reiktu tokius pencininkus pradet vaikyt lakstyt. o galu gale ir ziema ramiai nelakstant ir simtu ekeciu negreziojant pastatyt lydekom tris veliaveles nematau jokio nusikaltimo.
Pilnai pritariu vadovui visos Lietuvos :-D Galima ir kitaip tą reikalą sutvarkyti nei, kad draudimais :-D
 #700941   Vylukas
 28 Lie 2017 23:05
Jei čia man adresuota,tai niekur nei vienu žodžiu neuzsiminiau apie draudimus. Kaip tik rašiau,kad draudimai ir baudos nieko iš esmės nekeičia,kol žmonės jaučia,kad bausmės,dažniausiai,išvengs.
Mano manymu,dabar taisyklės yra visai neblogos,o,kad jų nesilaikoma,tai čia jau ne taisyklių,ar bausmių bėda.
Latvijoje,berods,skrituliai draudžiami ir jų taisyklėse gan aiškiai tas apibrėžta,nors gaudyti meškere gyva žuvele galima. Tik dabar neradau jų taisyklių greitai,jokia suprantama kalba.
 #704729   Slovak
 28 Rgs 2017 20:39
Ulafas rašė:per Ziniu radija diskutuojama apie Zuvininkystes pertvarka. Idomiu miniciu yra :-D
Per darbus nespeju visko, tai pasiklausysiu irasa.
Įrašo nuoroda: http://www.ziniuradijas.lt/laidos/atvir ... undtrack=1
Tikrai idomi laida buvo, idomus isgirsti LiMS poicija del sito klausymo.
Kas erzina, tai 3 ministeriju samanai sukasi salia vandens istekliu ir tokia totali makaline, mamam mija. Verslininkams kvotos dalina Ukio, veise ir Aplinkosauga ir Zemes ukis, kontroliuoja tipo Aplinkosauga.
у семи нянек дитя без глазу.

Sauliau, tai tu del sitos reformos sakei, kad lasisiniu zuvu veisimas pakabintas uz kiausu
 #704735   SauliusM
 28 Rgs 2017 21:01
Paklausiau minutę ir išjungiau. Negaliu klausytis tokių kliedesių. O Stakena išvis pakart bl už kiaušinių reiktų. Čia tas pats gaidys kuris pareiškė , kad Belmonto užtvanka zjbys yra. Vienu žodžiu pudra jums ant smegenų visa tai ir tiek. Be lašišų visa ta tarnyba nebeturi ką parodyt, bet lašišos yra tik lašas jūroje palygint su visa jų veiklą ir prapi.stom dešimtimis milijonų "žuvinant" starkių ar vėgėlių lervutemis
 #704749   Ulafas
 29 Rgs 2017 07:46
SauliusM rašė:Paklausiau minutę ir išjungiau. Negaliu klausytis tokių kliedesių. O Stakena išvis pakart bl už kiaušinių reiktų. Čia tas pats gaidys kuris pareiškė , kad Belmonto užtvanka zjbys yra. Vienu žodžiu pudra jums ant smegenų visa tai ir tiek. Be lašišų visa ta tarnyba nebeturi ką parodyt, bet lašišos yra tik lašas jūroje palygint su visa jų veiklą ir prapi.stom dešimtimis milijonų "žuvinant" starkių ar vėgėlių lervutemis
kiedesiai ar ne, bet tai kol kas vienintele viesa info apie tai, kas planuojama. Argumentu nera, skaiciu nera, priezasties nera, tyrimu nera, isvadu nera - tik reikia ir viskas (pagrindinis argumentas - reforma ir efektyvumas (kuris nematuojamas)). Bet... tie 2 lapuchai sugeba islisti i viesuma su makaronais ant ausu (megejai isgaudo visa plesria zuvi, todel vanduo neskaidrus), o vat megeju atstovu negirdime, nors skaiciu ir argumentu turi (bent jau taip sako), kad pilnas kisenes.
 #704753   SauliusM
 29 Rgs 2017 09:38
ne prie ko cia megejai sitoj istorijoj isvis. cia jie tarpusavy kaltis pradejo.
Kadangi kitur nei kursmarese verslo nebera, tai jau patys kursmariu verslininkai nepatenkinti, kad tarnyba tik sterku lervutes pila is kuriu naudos nulis.
ir nori visa ta tarnyba atskirti nuo ZUM ir persikelt pas save I Klaipeda.
 #704768   SauliusM
 29 Rgs 2017 11:25
Ne LiMS, o mano asmenine vizija yra tokia, kad tegu jie ten tarpusavy kolkas kapojasi ir mum ner ten ko kistis dabar.
O Stakenas kaip ir Kesminas stumia pinigu interesus, sitie du "ichtiologai" atsiprasant, tai kas jiem sumokes, tai taip jie ir kalbes.
Tiesiog zmones neturi visiskai sazines ir parsidave su viskuo yra.
Jau net ministerijose juokiasi visi, kad kokius rezultatus tyrimu uzsakysi, tokius ir gausi.
 #704771   SauliusM
 29 Rgs 2017 12:04
ASOCIACIJŲ SĄJUNGA „ŽUVININKŲ RŪMAI“
„ŽUVININKŲ RŪMAI“ THE ALLIANCE OF ASSOCIATIONS
L. Kerosieriui Iki pareikalavimo, Centrinis paštas, Vilnius, tel. 8674 38465, e. p. leonaslabora@gmail.com
Jos Ekscelencijai LR Prezidentei Daliai Grybauskaitei
LR Seimo Pirmininkui Viktorui Pranckiečiui
LR Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui
LR Aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui
LR Žemės ūkio ministrui Broniui Markauskui
Žuvininkystės tarybai
LR Seimo nariams
Žvejams
Žiniasklaidai
Kada bus atnaujinta verslinė žvejyba vidaus vandens telkiniuose???
Vilnius, 2017-09-28
2017-09-25 Lietuvos partijoms, profesinėms sąjungoms, savivaldybėms bei aukščiausių ir atsakingiausių organizacijų vadovams platinome asociacijų sąjungos „Žuvininkų rūmai“ laišką „Dėl verslinės žvejybos Lietuvoje“. Laiške aiškinome, kad prieš 10 metų buvęs premjeras G. Kirkilas pradėjo organizuoti verslinės žvejybos naikinimą vidaus vandens telkiniuose.
Daugelį metų buvo aiškinama, kad žvejai verslininkai nualino vandens telkinius, brakonieriauja, o žvejams mėgėjams trūksta žuvų ir žvejybos plotų. Rengiant verslinės žvejybos sunaikinimą pasidarbavo kai kurie politikai sugebėję supriešinti žvejus mėgėjus su verslininkais. Ypatingai pasistengė dabartinio Žemės ūko ministro B. Markausko patarėjas A. Kontautas, kuris 2007-07-04 užregistravo pasiūlymus verslinės žvejybos sunaikinimui, kuriuose buvo numatyta iki 2013 metų uždrausti verslinę žvejybą Kuršių mariose (kas tikrai yra netiesa, čia yra bandymas supriešinti reformos vykdančius žmones).
Lietuvos teritorijoje yra 2621 kv. kilometrų vidaus vandens telkinių, tarp kurių ežerai užima 47 proc. – 1232 kv. km., Kuršių marios 22 proc. – 576 kv. km., upės 18 proc. – 472 kv. km. ir tvenkiniai 13 proc. – 341 kv. km. Detaliau atrodytų taip - yra apie 3000 ežerų, apie 1500 tvenkinių ir apie 29 tūkst. upių, upelių bei kanalų ir Kuršių marios.
ATKREIPIAME DĖMESĮ, kad Lietuvą valdę ir politikieriai pasiekė, kad Kuršių mariose, kurios užima 22 proc. Lietuvos vidaus vandenų sugaunama 90 proc. žuvų, o 10 proc. sugaunama likusiuose vandenyse. JIE SUGEBĖJO TOTALIAI UŽDRAUSTI VERSLINĘ ŽVEJYBĄ. TUO PAČIU KURSU EINA IR DABAR VALDNTYS, nes per 10 valdymo mėnesių NET NEPASISTENGĖ SUKURTI NORS 1 DARBO VIETĄ. Teisingumo dėlei reikia pasakyti, kad ŽŪM viceministras A. Bogdanovas su dviem darbo grupėmis nuo vasario mėnesio LABAI daug darbuojasi, kad SUKURTŲ 10 PAPILDOMŲ DARBO VIETŲ ŽVEJYBOS KONTROLIERIAMS KLAIPĖDOJE (tai yra padvigubina), nors dabar dirbantys kontrolieriai yra tarp geriausių Europos Sąjungoje ir sėkmingai vykdo visus įsipareigojimus Europos Sąjungai kontrolės srityje. Kai kas galvoja, kad kontrolieriai A. Bogdanovui reikalingi gerai dirbantiems kontrolieriams kontroliuoti ir jam padėti. Manytina, kad A. Bogdanovas į istoriją įeis kaip profesionalų vyriausybės NAUJO FORMATO DARBDAVYS IR TROKŠTANČIŲJŲ JO PAVALDUME BUJOTI.
Kai kas kalba, kad Lietuvą valdę ir politikai iki šiol neuždraudė verslinės žvejybos Kuršių mariose, nes bijojo žvejų verslininkų sukilimo.
INFORMUOJAME, kad verslinę žvejybą reguliuoja Lietuvos Respublikos žuvininkystės įstatymas, kurio 2 straipsnio 30-ame punkte rašoma: Verslinė žvejyba – žvejyba verslinės žvejybos įrankiais pagal nustatytą tvarką, 6 straipsnio 1-me punkte rašoma: Žvejybos reglamentavimo priemonės nustatomos ir taikomos remiantis žuvininkystės tyrimų duomenimis, 14-to straipsnio 1-me punkte aiškinama, kad verslinė žvejyba vidaus vandenyse leidžiama tik privačiuose ir didesniuose kaip 200 ha vidaus vandenų telkiniuose.
Daugybę kartų atsakingų institucijų prašėme, kad būtų pateikta glausta informacija apie ištyrinėtų vandens telkinių mokslininkų pasiūlytus žuvų gaudymo limitus ir būtų leidžiama verslinė žvejyba. Aplinkos ministerija tokios infoemacijos neteikė. Nesulaukę informacijos iš atsakingų institucijų 2017 lieos 27, rugsėjo 14 ir 25 dienomis pateikėme 59 iš 142 didesnių kaip 200 ha ištyrinėtų vandens telkinių apskaičiuotus limitus, kuriuose nurodyta 755936 kilogramai (ešeriai, kuojos, plakiai, lydekos, karšiai, karosai, sterkai, kitos). Šia informacija susidomėjo kai kurie aukščiausio lygio Lietuvos institucijų, politikos, profsąjungų, partijų atstovai ir be abejo žvejai verslininkai ir mėgėjai.
Manytina, kad aršiausi šios kadencijos valdžioje verslinės žvejybos priešai susikoncentravo didžiojoje politikoje, Aplinkos ministerijoje K. Navickas, M. Norbutas, LR Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas K. Mažeika, Žemės ūkio viceministras A. Bogdanovas, Žemės ūkio ministro B. Markausko patarėjas A. Kontautas.
Turbūt dar valdantieji nepagalvojo, kad gali susilaukti nepasitenkinimo akcijų. O gal jie tikisi, kad gesinti gaisrų ateis kirkilai, kontautai, mazuroniai, jonauskai, mažeikos, navickai, norbutai, graičiūnai, bogdanovai su parankiniais ir samdiniais.
Mokslininkai kasmet ištiria daug vandens telkinių, nustato vandens telkinių būklę ir nustato žuvų sugavimo limitus. Anksčiau mokslininkų pateiktas išvadas apsvarstydavo Žuvų išteklių naudojimo ir atkūrimo taryboje, kuri pateikdavo pasiūlymus dėl išteklių naudojimo, atkūrimo ir limitų skyrimo. Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijos sužlugdė tarybos veiklą. Valstybė už atliktus sudėtingus mokslininkų darbus moka nemažus pinigus. Pastaraisiais metais nei Aplinkos, nei Žemės ūkio ministerijos, nei politikai mokslinių tyrimų rezultatų nepanaudoja verslinės žvejybos plėtrai. Tačiau Seimo komitetų bei Posėdžių salėse, susirinkimuose, pasitarimuose, laikraščiuose, radijuje, internetuose, bei televizijose NUOLAT SKLEIDŽIAMAS MELAS, kad verslininkai nualino vandens telkinius, brakonieriauja. Valdantieji viską daro, kad žlugdyti vidaus vandenų verslinę žvejybą - ekonominės, politinės ir socialinės diversijos įgauna nuolatinį pobūdį.
2017-10-02 d. 14 val. Žemės ūkio ministerijoje vyks Žuvininkystės tarybos posėdis, kuriame numatyta svarstyti verslinės žvejybos klausimai.
Kadangi Žuvininkystės įstatymas nusako, kad verslinė žvejyba gali būti vykdoma didesniuose kaip 200 ha vandens telkiniuose todėl prašome, kad Lietuvos atsakingos institucijos Žuvininkystės tarybai pateiktų oficialią informaciją apie visų didesnių kaip 200 ha vandens telkinių mokslininkų nustatytus žuvų sugavimo limitus ir kad ta medžiaga būtų išplatinta posėdžio dalyviams
PARADOKSAS Europos Sąjunga ir visas pasaulis deda milžiniškas pastangas ir lėšas, kad mėlynieji plotai teiktų daugiau maistinių gėrybių. Lietuvą valdantieji ir politikai stengiasi 15-kai proc. Lietuvos gyventojams - žvejams mėgėjams perduoti visus vidaus vandenis, matyt, vien dėl to, kad rinkimuose iš žvejų mėgėjų gautų daugiau balsų. Lietuvą valdantieji ir politikai nenori, kad Lietuvos gyventojai galėtų daugiau įsigyti pigių gėlavandenių žuvų – ešerių, kuojų, plakių, karšių, karosų, raudžių.
Prezidentas L. Kerosierius
Štai kaip - mėgėjai griauna aprūpinimą žuvimi :-D
 #704777   ramkis
 29 Rgs 2017 13:14
Nu ale biezdarius ir beraštis, tai kaip reta :-D Ir kas, k.ū.Rva tokius kliedesius su stiliaus ir rašybos klaidomis gali skaityti ir rimtai į anuos žiūrėti. Jei man ateitų toks laiškas, tai paprašyčiau viską surėsyti dailia, lietuviška kalba, be klaidų :-D
 #704808   SauliusM
 29 Rgs 2017 19:34
Jūs jo kalbas ministerijoj išgirstumet. :-D paskutinį kart kai pasiūliau Mazuroni į teismą paduoti, jei mano, kad jo sprendimai neteisėti. Tai jam isterija prasidėjo ir ant manęs klykti pradėjo, kad mane į teismą paduos kai aš jo dviratį nupy. Zdinsiu ar mane myzanti ant prezidentūros sienos pamatys. Nu išsireiškimai dar baisesni buvo necenzuriniai. Ministerija nokdaune o aš sėdėjau už snukio susiemes, kad garsiai zvengt nepradeciau.
 #704809   SauliusM
 29 Rgs 2017 19:37
Ai beje, jis vieną tokį rasta yra berods 119 puslapių parašęs, bet man kantrybė ana skaityt ties 15 puslapių baigės, kai supratau, kad kiti ir tiek netemps :-D

P.S. sorry už pusiau svepla tekstą. Kur telefonas pažįsta tai tampa nrsveplu , o kur nepažįsta, tai lieka svepla. O kaikur linksnius į pievas nukoreguoja.
 #706372   SauliusM
 23 Spa 2017 11:12
Prasideda... Verslininku rastas:
Gerbiamieji.

Šio įstatymo registravimas ir stūmimas buldozerio principu yra ne kas
kita, kaip

eilinis žvejų verslininkų ir žvejų mėgėjų kiršinimas, o gal
skelbiantis naujų rinkimų pradžią. Kodėl buldozerio?
Nereikalingas suderinimas nei su ŽŪM, nei su LRV ir t.t.

 Ponai Kęstuti Mažeika ir Mykolai Majauskai noriu Jūsų paklausti ar
Jūs susipažinę su žuvininkystės verslu, įstatymine baze, Lietuvos
Respublikos Vyriausybės programa (kurią patvirtinote 2016 m gruodžio
mėn), Europos Sąjungos reglamentais, kurie įteisina žuvininkystės
verslą priekrantės vandenyse.  Kuo remiantis teigiate, kad žvejų
verslininkų bendruomenė galimai pažeidžia kitų asmenų teises ir
laisves, nors su žvejų verslininkų bendruomene net nebendravote.

  "2006 m. gegužės 31 d. nutarime Konstitucinis Teismas pabrėžė, kad
pagal Konstituciją riboti ūkinės veiklos laisvę, galima, jeigu yra
laikomasi šių sąlygų: tai daroma įstatymu; ribojimai yra būtini
demokratinėje visuomenėje siekiant apsaugoti kitų asmenų teises bei
laisves ir Konstitucijoje įtvirtintas vertybes, taip pat
konstituciškai svarbius tikslus; ribojimais nėra paneigiama teisių ir
laisvių prigimtis bei esmė; yra laikomasi konstitucinio proporcingumo
principo, todėl esminiai verslinės žvejybos ribojimai turėtų būti
nustatyti įstatymais, o ne ministrų įsakymais. "

Kviečiu Jus priekrantės žvejų verslininkų vardu į susitikimą su
žvejais verslininkais Jums priimtinu laiku Klaipėdoje savaitės bėgyje.
Mano nuomone toks Žuvininkystės įstatymo pakeitimas yra antimoralus ir
kvepiantis protegavimu bei tautos skaldymu.

Priekrantės žvejai savo komentarus šio įstatymo būtinumo, socialinių
garantijų pasekmių kontekste, darbo vietų išlikime, pridėtinės vertės
kūrime, verslo stabilumo klausimais pateiks po susitikimo su LRS
nariais Kęstučiu Mažeika ir Mykolu Majausku.
Tokiam susitikimui neįvykus savaitės bėgyje priekrantės žvejai
pasisakys viešai.

--

Pagarbiai.

Priekrantės verslinės ir rekreacinės

žuvininkystės asociacija.

Pirmininkas.
Mindaugas Rimeikis
 #706395   Pfk
 23 Spa 2017 16:11
Kviečiu Jus priekrantės žvejų verslininkų vardu į susitikimą su žvejais verslininkais Jums priimtinu laiku Klaipėdoje savaitės bėgyje.
cia kaip ir ultimatumas ar man vienam taip pasirode? "jums patogiu laiku duodam savaite" :-D
 #706399   SauliusM
 23 Spa 2017 16:55
LukasM rašė:Vajė, kaip baisu, pasisakys viešai. Jau neramu daros.

Dar labai smagu, kad šitos asociacijos pavadinime įrašyta ir rekreacinė žūklė. Tai blemba tegu rekreacine ir užsiima.
Šiaip tai Rimeikis nėra toks trenktas kaip Kerosierius. Aš įtariu jis čia sublefavo , kad pažiūrėt ar Mažeika nesusimetys. Nu bet aš labai laukiu to viešo pasisakymo. Ketvirtadienį arba penktadienį turėtų būti. Lukai, nenori brukstelt biskuti uzbegant tam už akių? Galiu pasufleruoti keletą idėjų. :-D
  • 1
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė