Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #706868   Jurginas
 01 Lap 2017 09:48
PelkiuSenis rašė:Visiskai nezvejoju nuo ledo ir galvoju, kad butu visai smagu ziemos savaitgaliais pasizaist. Tad paskaitinejau sia tema ir pasijutau miske :-D Pagal reklaminius video visai idomus pasirode variantas clam meat stick. Tad ka pradziai galetumete pasiulyti eseriu ir lydeku zvejybai balansyrais kokiais ar blizgutemis? :)
Meat stickas nelabai tinkamas pasirinkimas kaip allrounderis balansyrams ir blizgutems del savo minkstos virsunes - balansyru gaudant per daug stipriai apsikrauna, plius del to paties minkstumo bus bedu su lydeku pakirtimu. Dar tau reiketu apsisprest kokia rite naudosi - beinercine ar maza apvalia inercine rituke. Jeigu beinercine ir trauksi zuvi rites pagalba, siulyciau rinktis american style spiningeli su "normalia" spiningine akcija - tam, kad kotas amortizuotu traukiama zuvi. Cia pirmoj eilej tikriausiai reiketu paminet croixus. Jeigu kalbant apie konkrecius modelius, tai ML galios 24" ilgio premieras ar mojo bass tikriausiai bus universaliausias. Geru variantu turi fenwick, daiwa, ron thompson ir tt, svarbu tik ilgi ir galia pagal poreikius ir skoni tinkamai issirinkt. Jeigu gaudysi inercine ritele ir zuvi trauksi rankom, tokiu atveju geriausiai rinktis standu, jautru spiningeli, kurio blankas zuvies taip gerai neamortizuoja bet uztai labai gerai perduoda kibima ir leidzia ivairiau manipuliuot masalu ( su panasiom balanom musu proteviai zvejodavo). Tai cia pasirinkimo tiek ner - kiek susidures tik salmo gamyklinius daro. Is keliu modeliu universaliausias yra team salmo perch soft.
Del rites pasirinkimo - pradejau su beinercine, bet dabar zvejoju tik su mazom inercinem. Man asmeniskai didziausias ju privalumas yra svoris - budamos lengvos, daug maloniau gula rankon su trumpais zieminiais spiningeliais ir tuo paciu, dideliu svoriu neuzmusa spiningelio jautrumo. Kitas privalumas, kadangi keiciant eketes valo nesuvynioji, aiskiau matosi dugno perkritimai. Bet cia is dalies ir minusas ju yra, ypac nepatyrusiems zvejams - zvejojant inercine ritele nori nenori turi ismokt tarp ranku susidiriguot vala. Kuo giliau zvejoji - tuo daugiau to valo diriguot reikia. Man asmeniskai komfortabilu yra iki 8-10 metru gylio, paskui jau biski hemarojus. Bet kadangi giliau nei 10 metru ziema negaudau, tai bent man sita problema prapuola. Na ir dar vienas ne tai privalumas, bet siaip savybe inercines riteles, tai kad uzkibusia zuvi trauki ne rites pagalba, bet rankomis - man tai yra neatsiejamas poledines zukles aspektas, be kurio neisivaizduoju savo zvejybu :)
 #706870   PelkiuSenis
 01 Lap 2017 11:02
Dekui uz info. O kokiem masalams labiau tinkamas toks irankis kaip clam meat stick?
Del rites tai atrodo, kad inercine labiau tiktu, patiktu, bet cia vel...reikia pabandyti :)
O kaip tokios rites, net nezinau, gal kaip multiplikatorine pusiau :roll: vadinasi, salmo elite ice mult: https://zvejyba.eu/rites-zvejybai/ziemi ... &order=ASC
Kaip suprantu ji jau ir stabdi turetu, tik svoris jau nemazas jos.
Na, laiko greiciausiai dar turiu tai kazka sugalvosiu, sunkiausia atsirinkt bus meskeryte, kad butu smagu :)
 #706938   Jurginas
 02 Lap 2017 08:56
Šiaip tie meatstickai ne tik savo ilgiu, bet ir galia skiriasi. Pats turiu du skirtingus - 20" ir 28" ilgio. Trumpasis 20" labai malonus pasirišus plonesnį 0.12-0.14 mm valą su visom mažiausiom blizgutėm žvejoti - akarom ir volframinėm legendytėm smulkiausiom. 28" viršūnė tokio paties minkštumo, bet pats kotas jau gerokai griežtesnis, tai šitą meškerę pagrinde naudoju ežeriniams velniukams 10-15 gramų daužyti, klijuota viršūnėlė šitu atveju man pakeičia sargelį, kuris žvejojant velniu didesnę reikšmę turi nei balansuojant ar blizgiaujant.
Bet dar kartą pasikartosiu, kad jei nori kažko universalaus pradžiai, tikrai nemanau kad meat stickas yra geras pasirinkimas. Ypač jei dar mėgsti spiningaudamas gauti bam per nagus, tai meat sticko tuo labiau nesirink, nes jo minkšta viršūnė gesina jautrumą.
Dėl ritės dar, tas salmo muselkos/multiko hibridas mano supratimu neturi jokių privalumų prieš paprastą mažą beinercinę ritę ( na gal valas mažiau susigarankščiuoja ), tad jei jau galvoji, kad nori žuvį su rite traukt, rinkis beinercą. Nors aš tai visom keturiom už inercines riteles su stabdžiuku ala larus catch.
 #707007   navimi
 02 Lap 2017 20:57
Na, svarbiausia pradedant ziemine zukle tinkamai apsiauti ir apsirengti (bent jau eva kaliosai ir silta apranga, kad nesalt ir but visas demesys zuklei o ne salciui), o toliau jei ledas laiku (gruodzio pradzia) eina i trasa balansyrai ir blizges, o jei veluoja ledas, tai eseri tenka birbint avizelemis... As ir uz inercines paprastutes riteles ir zuvies traukima rankomis (pats didziausias kaifas ziema taip traukt rimtas stukas). Na o vienu spiningeliu - meskeryte viskam uzsidaryt tikrai sudetinga...
 #707626   Giedra
 13 Lap 2017 17:57
Sveiki. Gal kas gaudo su tuo salmo ice feeder ar kazkuo panasiu? Kokia sistemele naudojat? Ir pavadeliu ilgius. Kiek meskereliu vienu metu imanoma gaudyt didesne balta zuvi Ketinu upei isbandyt. O po to stintai. Ir kokia rite tam reikalu butu pats tas?
 #707693   p.arturas
 15 Lap 2017 09:41
na specialistai, ką pasiulysit?
noriu isigyt spiningėlį, gaudau gyliau nei 10m, dažniausiai blizgutėm apie 12g.
praeitą žiemą naudojau tą kristalinį iron wolf (berods soft), toks nei patiko nei nepatiko.
norisi kazko kas daugiau dziaugsmo teiktu.
 #707734   Jurginas
 16 Lap 2017 08:41
p.arturas rašė:na specialistai, ką pasiulysit?
noriu isigyt spiningėlį, gaudau gyliau nei 10m, dažniausiai blizgutėm apie 12g.
praeitą žiemą naudojau tą kristalinį iron wolf (berods soft), toks nei patiko nei nepatiko.
norisi kazko kas daugiau dziaugsmo teiktu.
*pyp* tie kristaliniai, nėr jautrumo į ranką ir šiaip man pasirodė taporni, rankenos gremėzdiškos.
Kaip suprantu tokiam gylyje žvejosi su beinercine rite ir valą kiekvieną kartą vyniosi ritės pagalba, o ne rankom trauksi. Jeigu taip, tai siūlyčiau rinktis kokį nors tam pritaikytą amerikoną su "normaliu" spininginiu blanko linkiu. Ta "normali" akcija po apkrova reikalinga tam, kad žuvis turėtų mažiau šansų nusipurtyt betraukiant, o ir malonumas pačiam bus didesnis, kai spiningėlis links daugiau mažiau visas.
Šiaip tokiems gyliams, siekiant maksimalaus efektyvumo, jau prašosi sargelis būt naudojamas - ypač jei dar kokią musę pasiriši ar gaudai su ilgesne grandinėle. Tai čia šustriausi aišku Croixo legendos yra. Bet jeigu sargelio naudot vis tik nesiruoši, tai tada kitus Croixo modelius reiktų žiūrėt - Premier, Avid, Mojo Bass ( šitų šiemet dar gal nebus Lietuvoj), Fenwickais,kas gaudo irgi nesiskundžia. Tik vėl gi reikia atkreipt dėmesį į tavo didelius gylius - kad efektyviai pakirst iš 10-15 metrų reikalingas standesnis spiningėlis.
 #707747   Moonwalker
 16 Lap 2017 11:45
Balansyrams spiningėli as isirinkau fenwicka, labai smagus , smarves turi matosi. Dabar reikia eseriui, blizgutei . Nusiziurejau CLAM MEAT STICK 24' ar sis spiningelis tinkamas gaudyti blizgutemis iki 7m gylio ? Ten to minimalizmo nereikia, kur kai kurie jaucia kad eserys isiurbia galiuka. Svarbiausia jog eitu gaudyti be sargelio
 #707748   Jurginas
 16 Lap 2017 11:50
navimi rašė:Na, svarbiausia pradedant ziemine zukle tinkamai apsiauti ir apsirengti (bent jau eva kaliosai ir silta apranga, kad nesalt ir but visas demesys zuklei o ne salciui), o toliau jei ledas laiku (gruodzio pradzia) eina i trasa balansyrai ir blizges, o jei veluoja ledas, tai eseri tenka birbint avizelemis... As ir uz inercines paprastutes riteles ir zuvies traukima rankomis (pats didziausias kaifas ziema taip traukt rimtas stukas). Na o vienu spiningeliu - meskeryte viskam uzsidaryt tikrai sudetinga...
Dėl to ledo vėlavimo ir avižėlių birbinimo ešerius gaudant - iki galo nesutikčiau. Mano pastebėjimu tai tiesiog yra telkiniai, kuriuose ešeriai noriau ima balansyrus/blizges ir yra telkiniai, kur balansyru/blizge juos suviliot yra ženkliai sunkiau, nepriklausomai nuo laikotarpio ar ledo ankstyvumo/vėlyvumo.
Pvz kad ir tuose pačiuose Rubikiuose yra keletas daug kam puikiai žinomų ešerinių taškų, kur rimtesni ešeriai nuolatinai trinasi, galima sakyt, kad būrys ešerių gali per daug aktyviai nejudėdamas prastovėt vietoj kiaurą dieną. Tokiose vietose visą dieną pradrožus su marmiške tikrai daug šansų, kad sugausi bent 4-5 dėmesio vertus ešerius ( prie gero kliovo, kas būna laaabai retai, tai ir kalną žuvies gali priverst). O vat šalia prasimakalavus su blizge ar balansyru tokioj vietoj tai gali ir visai nė vieno kliovo per dieną neturėt. Tokių garantuotų vietų Rubikiuose žvejodamas ir vengiu ( nebent matau, kad nėra nė vieno marmiškininko ) ir ieškau aktyvesnių/migruojančių/medžiojančių ešerių, kurie galbūt susivilios mano blizge. Bet overall ešerys Rubikiuose neabejotinai geriau ima avižėlę negu blizgę ar tuo labiau balansyrą ( bet galbūt tik surast tuos piktus ešerius sunku), su blizge gali išlošt nebent dėl gaudymo operatyvumo - pataikei su draugu avižėlininku ant aktyvaus medžiojančio būrio, kol jis su 0.10 valu ištraukia vieną, tu su 0.16-0.18 valu spėji 2-3-4 ištraukt. Mano įsitikinimu storu valu greitai traukiant didesnį ešerį kitos būrio žuvys ne taip išsibaido/išsiblaško.
Na bet yra ir kitokių telkinių kur vėl gi nepaisant žiemos laikotarpio ešerys ima blizge/balansyrą ne ką prasčiau nei avižėlę. Iš mano praktikos tai dažniausiai seklesni ( vyraujantis gylis 2-3 metrai ), bliūdo tipo, gausiau apžėlę, natūralūs ežerai. Tai vat tikiuose telkiniuose man smagiausia gaudyt, ten ešeriai pikti, nereikia sukti galvos, kad galbūt avižėle žvejodamas daugiau pagaučiau, plius dažna ir lydekų priegauda. Aišku negaliu teigt, kad visuose tokio tipo ežeruose galioja tokios pačios tendencijos, bet mano praktika rodo būtent tai.
O dėl to pirmledžio, tai tiesą pasakius nelabai išviso esu susidūręs su jo mitiniu efektu, gal nebent 2010 metų gruodį, pamenu, jau pirmom kalendorinės žiemos dienom buvo galima lipti ant vidutinio dydžio ežerų, tai buvo kokios dvi savaitės tikrai aktyvaus ešerių kibimo poroje ežerų. Bet tada žvejojau dar tik avižėle, tad su blizge ir balansyru negalėjau palygint.
Paskutinį kartą redagavo 2 Jurginas. Iš viso redaguota 16 kartus.
 #707749   Jurginas
 16 Lap 2017 11:50
Moonwalker rašė:Balansyrams spiningėli as isirinkau fenwicka, labai smagus , smarves turi matosi. Dabar reikia eseriui, blizgutei . Nusiziurejau CLAM MEAT STICK 24' ar sis spiningelis tinkamas gaudyti blizgutemis iki 7m gylio ? Ten to minimalizmo nereikia, kur kai kurie jaucia kad eserys isiurbia galiuka. Svarbiausia jog eitu gaudyti be sargelio
Tai beinercinę naudosi ar paprastą ritelę?
 #707752   Moonwalker
 16 Lap 2017 12:39
Jurginas rašė:
Moonwalker rašė:Balansyrams spiningėli as isirinkau fenwicka, labai smagus , smarves turi matosi. Dabar reikia eseriui, blizgutei . Nusiziurejau CLAM MEAT STICK 24' ar sis spiningelis tinkamas gaudyti blizgutemis iki 7m gylio ? Ten to minimalizmo nereikia, kur kai kurie jaucia kad eserys isiurbia galiuka. Svarbiausia jog eitu gaudyti be sargelio
Tai beinercinę naudosi ar paprastą ritelę?
naudosiu paprastą ritę, tokio tipo kaip larus catch
 #707761   Moonwalker
 16 Lap 2017 13:21
Moonwalker rašė:del kokiu priezasciu ? kodel meatstickas netinkamas?
ei su situo perch softu ir balansyriuka 5 cm ir blizgute paklinoti ?
 #707764   Moonwalker
 16 Lap 2017 14:03
prekyboje jau to salmo niekur nerandu, taciau yra kazkoks analogas Lucky John C-Tech Perch Soft, charakteristikos vienas prie vieno ar tiktu jis gaudyti balansyrais iki 5cm ir blizgutemis nuo 4-5 cm ?( 5-9gr)
 #707774   Jurginas
 16 Lap 2017 16:35
Moonwalker rašė:
Moonwalker rašė:del kokiu priezasciu ? kodel meatstickas netinkamas?
ei su situo perch softu ir balansyriuka 5 cm ir blizgute paklinoti ?
Už meatsticką bus jautresnis gerokai į ranką, jo idėja ir yra žvejot su paprasta inercine ritele. Balansyrą su juo 5 cm pakilnosi. Meat sticką jeigu pirkt tai tik 20" ir pačiom mažiausiom blizgutėm iki 4-5 gramų. Apie lucky john nieko nežinau, bet perch softas tipo turėtų būt didmenos sandėliuose.
EDIT: na tas lucky johnas tikrai panašiai atrodo, čia gal tironas ką nors galėtų tiksliau pasakyt.
Paskutinį kartą redagavo 1 Jurginas. Iš viso redaguota 16 kartus.
 #707775   Vylukas
 16 Lap 2017 16:36
DSC_0415_1.JPG
13 FISHING
Ima geležį visą žiemą.
Į pasirinkimą itraukčiau ir 13 FISHING produktus. Gan smagių daiktų yra.
Foto vasario 27d.
 #708841   Tironas
 03 Gru 2017 14:52
Team Salmo spiningeliu nebeliko, dabar jie vadinasi Lucky John. blankas tas pats. rankena ta pati. skirtumas kad dabar blankas issiima ir transportavimo ilgis mazeja.
su perch Soft puikiai disbasi su 3- 4- 5cm balansyrais.. didesniais nebandziau.
 #708870   Tadasb1987
 04 Gru 2017 13:21
Tironas rašė:Team Salmo spiningeliu nebeliko, dabar jie vadinasi Lucky John. blankas tas pats. rankena ta pati. skirtumas kad dabar blankas issiima ir transportavimo ilgis mazeja.
su perch Soft puikiai disbasi su 3- 4- 5cm balansyrais.. didesniais nebandziau.
LJ C-Tech Pike&Perch 52cm didesnem blalansyrams ir lydekom?
 #708904   Tironas
 05 Gru 2017 09:18
mano galva jis panasus i perch. kiek kietesnis uz softa ir kiek ilgesnis uz perch. plius dar rankena padaryta beinercinei ritei . 4-5-6 cm balansyrams.
Tiesa kai rasom cm, mes turbut imam clasikinius balansyrus. nes tarkim naujieji LJ NOrdic 5 cm yra 36g o Baltic 5cm 42 g. :)
 #709536   Donis
 16 Gru 2017 05:38
Ieskau rimto spiningelio velniui, bus kilnojama 2-3 uncijos, gal kas ka turite pasiulyti. Sargelis tokiai sistemai irgi butu labai aktualu, nes iki siol notmalaua neradau.
 #709582   Tironas
 17 Gru 2017 21:44
Doni, atsakau, tobulo sargelio nerasi. Nes jis visai nereikalingas. Nors nemegejas velnio, bet skyriau tam reikalui diena. Nafig nereikalingas sargelis. Puikiai duoda per ranka ,net ir atsargus sprindinukas.
 #709589   Jurginas
 18 Gru 2017 08:34
Tironas rašė:Doni, atsakau, tobulo sargelio nerasi. Nes jis visai nereikalingas. Nors nemegejas velnio, bet skyriau tam reikalui diena. Nafig nereikalingas sargelis. Puikiai duoda per ranka ,net ir atsargus sprindinukas.
"skyriau tam reikalui diena". Nu tai viską ir pasako :)
 #709617   Tironas
 18 Gru 2017 16:24
O argumentai kam reikalingas sargelis yra? jei skirciau tam reikalui 20 dienu, jau butu svaru?
teisiog esu isitikines, kad sargelis reikalingas tik gaudant marmalu. nei balansyrui, nei blizgei jo nereikia, kodel turi reiketi velniui?
 #709645   Jurginas
 19 Gru 2017 08:27
Tironas rašė:O argumentai kam reikalingas sargelis yra? jei skirciau tam reikalui 20 dienu, jau butu svaru?
teisiog esu isitikines, kad sargelis reikalingas tik gaudant marmalu. nei balansyrui, nei blizgei jo nereikia, kodel turi reiketi velniui?
Jei skirtum 20 dienų pamatytum, kad tikrai ne visada duoda per tą ranką, žvejojant velniu šansų kažko nepajaust, lyginant su balansyru, ženkliai padaugėja. Žodžiu tingiu iš naujo čia pradėt, turiu šešis skirtingus žieminių spiningėlių komplektus, nė vieno su sargeliu, bet sargelio pritaikymu ir nauda esant tam tikrom salygom tikiu :)
 #709646   Jurginas
 19 Gru 2017 08:29
tukasG rašė:
Tironas rašė:teisiog esu isitikines, kad sargelis reikalingas tik gaudant marmalu.
Kas gerai įsispecina, tai ir marmalu be sargelio gražiai gaudo. ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=gZZWN6MdOwA
Įmnoma ir nieko čia sudėtingo nėra, bet vis tik galvojant apie maksimaliai gerą rezultatą, sargelis būtinas.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė