Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kt. patiekalai ne iš žuvies, firminiai receptai, gaminimo paslaptys, naudingi patarimai
 #125109   Ef
 22 Bir 2009 13:03
reikes:
2 kiausiniu
1 zalio svoguno(angliskai green onion google pades su vaizdais jai nezinot kaip atrodo :) )
1 mazo melyno svoguno
3 karalisku kreveciu bet as darau su paprastom krevetem (pakeliai sveriami po 200gr tai viena treciaja pakelio i viena porcija)
1 valgomas saukstas soju padazo geriausei tradicinis
1 arbatinis saukstelis laimo ty ta zalia citrinina(galima pirkti maza zalia cirtrina ir 1/3 jos nupjovus ispausti )
Paruosimas:
susipjaustom darzoves nereikia smulkint labai smulkiai zalia svoguna supjauscius galvute jo rekomenduoju isvis kas 1-2cm tokiu atstumu pjaustyti.Krevetes reiketu gerai susmulkinti i dubeneli imusam 2 kiausinius sudedamos darzoves ipilanm valgoma sauksta soju padazo ispaudzian lime viska gerai pramaisom. I keptuve ipilam pora valgomu saukstu aliejaus paskirstom ji po keptuve, supilam sumaisyta kiausiniene stengiames padaryti tolygu blyna galima paskirstyt su mentele kad gautus graziau kiekviena puse kepti 1-2min (priklauso nuo temperaturos katra kepat). Garnyrui patiekiamas su pomidoru> Skanaus! :)
 #281163   RamaZ
 12 Geg 2011 14:51
Atsimenu senais laikais, mano močiutė kepdavo kiaušinius (nors ir ne visai kiaušinienė, bet...) taip:
-imdavo reikiamą kiekį kiaušinių,
- į keptuvę dėdavo kiaulinių taukų, keptuvę įkaitindavo,
-sumušdavo kiaušinius, pabarstydavo druska ir pipirais (švelniai),
-iškepdavo (nevartydavo). Trynys skystas, baltymas virš jo "skaidrus". Baigus kept - dar truputį pikto pipiro ir druskytės. Viskas. Na ir skanu būdavo :roll: :gutgut
Toks kepimo būdas rekomenduotinas tik su "naminiais", nes iš "pramoninių" dar kokią salmoneliozę pasigausit.
 #712487   Gedasas
 11 Vas 2018 17:10
siandien kepiau kiausiniene tai papasakosiu kaip greit ir skaniai nuramint skrandi.
Kepimui naudoju lydyta sviesta , kas neturi , tiks paprastas.... , musam numatyta suvalgyt kiausiniu skaiciu, laukiam kol pakeps apacia, bet virsus dar skystas... po to jamam grietine ir pvz ant 5 kiausiniu dedam 2 valgomus saukstus grietines, galima tris... grietine uztepam uztrinam ant visoso keptuves per ta terliojimo laika sudom bet su didesne metele apverciam kuo didesnius gabalus, dar kelios minutes ir kai grietiene nustos putot ir vietoj jos atsiras kai tokie riebalai , kiausiniene iskepta.... kas nori gali det pipiru, bet man skaniau tik su druska... grietine duoda puruma bei skanu kvapa.... su juoda duona ir sviestu labai tinka pusryciams....
p.s. kol as rasiau , jau butu kiausiniene iskepta, svarbu neperkept, kad trynys dar turetu vos vos skystima
 #712492   MINDULE
 11 Vas 2018 19:41
As kazkada pabandziau issikepti kaip Gordon Ramsey kepa, tai jei tik namie yra pieno, kitaip ir nekepu:


AIsku as paprastas, be tu mandriumu kur ponidorai, grybai ir pan, bet duona prie kiaushinienes apsikepu butinai ;-)
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė