Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai

 #77605   blight
 24 Spa 2008 11:06
Panemuniu regioninio parko (spausti ant "lankymosi taisykles" kaireje):
http://www.prpd.lt/

 #153353   gelmės
 18 Lap 2009 10:48
Pagal įstatymus žemės valdų savininkai neturi teisės aptverti ežerų ir upių pakrančių. Jos turi būti laisvai prieinamos visiems. Tačiau kai kurie pakrantes privatizavę žmonės įsigudrina, formaliai nepažeisdami įstatymų, užtverti kelią prie vandens telkinių. Ežerų pakrantes privatizavę žmonės prisigalvoja įmantriausių būdų kaip apeiti įstatymus, o aplinkosaugos inspektoriams ne visada pavyksta nutverti ir nubausti neteisėtų tvorų statytojus. 5 metrai nuo ežero ar upės kranto linijos yra minimali riba, kuria gali praeiti VISI, net jei sklypo ribos ir susisiekia su vandens telkiniu. Šioje zonoje draudžiama statyti statinius ir tverti tvoras, tad jei eidami šalia ežero ir užtikę vieną ar kitą tvorą arčiau nei per 5 metrus iki vandens telkinio, žinokite, kad matote savivaliautojus.


Nelegalių tvorų statytojams numatomas įspėjimas arba baudos: piliečiams - 50-400 LT bei pareigūnams - 100-1000 LT.

2009 m. Valstybinė aplinkos apsaugos inspekcija įpareigojimu patikrinti visų didesnių nei 100 ha vandens telkinių, (išskyrus saugomas teritorijas, kuriose reikalavimų laikymąsi prižiūri saugomų teritorijų direkcijos) pakrantės. Taigi šiais metais iki spalio mėn. patikrinti 378 vandens telkiniai. Iš viso šiuo metu nugriautos 43 nelegalios tvoros, daugiausia Klaipėdos, Alytaus ir Vilniaus rajonuose.
jei pastebėjote tvoras ar kitus statinius arčiau nei per 5 metrus iki vandens telkinio, Valstybinė aplinkos apsaugos inspekcija prašo Jūsų pranešti apie tai Inspekcijos Gamtos apsaugos ir taršos kontrolės skyriui tel. 8-5-275 6338 , 8-5-275 8466 . O tie, kas mėgsta naudotis internetu, kviečiame pasinaudoti svetaine www.maps.lt ir žemėlapyje, pasirinkus funkciją „Gamtosaugos problemos”, pažymėti vietą bei trumpai aprašyti pastebėtą pažeidimą. Jūsų pranešimas atkeliaus į nevyriausybinę organizaciją „Baltijos aplinkos forumas”. Jūsų pranešimą persiųsime atsakingoms institucijoms, kurie turi teisę ir įgaliojimus sutramdyti pažeidėjus. Jei iškiltų klausimų, kaip pažymėti problemą www.maps.lt svetainėje, kreipkitės į Kristiną Šležaitę – 85- 215 92 87

 #153487   Ignelis
 18 Lap 2009 18:55
Skumbrotas rašė:Pjūrio regioninis parkas. Mėgėjiška žūklė - meniu dešinėj pusėj.
http://www.pajuris.info/lt/main/law
skaiciau ir perskaiciau... :shock: "Šiemet nugalėjotas pagavo 2.5 kg. šlakį dugnine meškere masalu naudojant krevetę"

 #153489   Ignelis
 18 Lap 2009 18:57
oficealios varzybos buvo ir nkas nko..? :? ar tada buvo tjp galima..? :)

 #153494   Skumbrotas
 18 Lap 2009 19:22
Ignelis rašė:oficealios varzybos buvo ir nkas nko..? :? ar tada buvo tjp galima..? :)
Į tavo klausimą galima tik pafilosofuot, nes tie, kas kūria ir tobulina MŽT, matomai niekaip neprisimena jog Lietuvoj dar yra ir Baltijos jūra, kur nelogiška taikyti tas pačias nuostatas kaip ir upeliuose.
PVZ nr.1 - "draudžiama gaudyti lašišines žuvis natūraliais masalais". Kūrėjai akivaizdžiai turėjo galvoje tuos vadinamus "sliekininkus", kurie gaudo upeliuose upėtakius ir kiršlius ant slieko ar vabalo. Bet juk jūroj nieks tikslingai negaudo šlakių ar lašišų tikslingai su surfais, gaudo "kas užkibs". O jei užkimba lašiša ir dar įryja iki šiknos tai ką - pagal MŽT reikalavimus numest žuvėdroms :?: Durnizmas šiaip jau. Jau nekalbant apie tai, kad lašišinėse upėse ir upeliuose yra draudžiama verslinė žvejyba, o jūroje, kol tu liūdnai žiūrėsi kaip žuvėdros lesa tavo "paleistą" lašišą, žiūrėk už 100m verslininkai ramiausiai krausis iš tinklo į dėžes tas pačias lašišas ir viskas bus pagal taisykles... Jokios logikos :!:
PVZ Nr.2 - "draudžiama gaudyti lašišas, šlakius, ...... nuo spalio 1 iki gruodžio 31". Upėse viskas aišku, nevalia trukdyti jų nerštui, o jūroje :?: Juk neneršia ten jos, o ir apskritai lašišos neršia ne kiekvienais metais, tik apie trečdalis, kitos ramiai ganosi ir net nesiruošia tais metais neršt. Tipo irgi negalima jų gaudyt :?: Kažkas patingėjo vieną sakinį įrašyt arba paprasčiausiai pamiršo jūrą....
Tai tiek pafilosofavimų tavo klausimo tema...
 #377335   ramass
 30 Geg 2012 20:52
Na prikelsiu sena tema , bet gal niekas neuzpyks. Vienu zodziu teko bendradarbiui irodinet Nemuno deltos regioninio parko ribas ir kazkaip uzkliuvo taisyklese , kad Upaicio upeje savaigemis plaukiojimo priemonemis galima plaukioti tik nuo birzelio1 iki rugpjucio 31 . Na idomu pasidare , kas ta savaige skaitosi. Paskambinu , atsiliepusi mergina kratosi parko taisykliu zinojimo ir duoda kazkoki numeri. Ok, skambinu. Prisiskambinu tik is N-tojo karto ir gaunu informacija , kad i ta kategorija ieina ir valtis su elektriniu varikliu. Jobsik... , kas cia per briedas , klausiu. Sako skambink i saugios laivybos administracija, jie baudzia. Ka randu i-nete , tas jau likviduota. 118 padeda ir iskrapsto numeri , kuriuo atsiliepes vyrukas tik juokiasi , kad jie gumiaskem baudu nedalina , bet nors duoda Silutes inspektoriaus numeri. Skambinu. Atsiliepia saunus zmogelis ir tiesiai aiskiai ispyskina , kad su elektriniu varikliu nors zima ant ledo plaukiok , niekas nebaus. Na kaip ir viskas stoja i tas vietas , kaip ir tuejo buti , bet klausimas , kokiu anonizmu uzsiima NDRP atstovai , kad net savu taisykliu negali isaiskinti?
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė