Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Masalai, įranga, vietos, naudinga informacija
 #76934   Agis
 21 Spa 2008 13:23
Rašome tik tai, kas būdinga menkėms ir nėra temoje "Jūrinė žūklė" arba "Baltijos jūra"

 #83712   Skumbrotas
 25 Lap 2008 13:21
Prisiminus 11.22 menkių žvejybą jūroj ir paskaičius apie tos dienos kitų ekipažų laimikius teko konstatuoti - buvo tragiška nekiba. Buvo daug pamąstymų susėdus dėl ko ta nekiba - piršosi išvada, kad kaltos staigios orų permainos, vėjų krypties ir stiprumo kaita, slėgis ir pnš., dėl ko menkės nesimaitina. Bet kai namuose skrodžiau žuvį, dėmesį patraukė išpampęs, iki grklės kietai prikimštas skrandis. Pasidarė smalsu ko čia taip tos menkės prisirijusios, kad į žvejų masalus nenorėjo žiūrėt, nes versija apie nesimaitinimą išsyk atkrito :roll: Perpjoviau skrandį ir radau išimtinai tik jūrų tarakonus :!: Reiškia menkės nebadavo, aktyviai maitinosi, tik kažkodėl tądien jautė potraukį dugno vėžiagyviam, ir beveik nesidomėjo virš dugno tabaluojančiais ir žuveles įmituojančiais masalais.
Galima padaryti išvadą, kad tokiais atvejais tikėtina būtų pasiteisinusi sistemėlė - švinas ant galo valo ir ant pavadėlio su kabliuku užmauta krevetė, nuleidus ant dugno ir pasyviai dreifo greičiu velkama dugnu. Reiks kitą kart pasiimt atsargai krevečių ir pabandyt šį varijantą.

 #83722   spiridonas
 25 Lap 2008 15:00
Pas mano menke, kuria pagavau, skrandis buvo pustustis, buvo priedus , kiek supratau , smulkus veziagyviai, greiciausiai krevetes. visas turinys jau gerokai apvirskintas, like, tik kiautu fragmentai.
P.S. turinys baisiai smirdejo :evil: :superšokas :'viau

 #83723   Skumbrotas
 25 Lap 2008 15:05
Skrandžio turinys visad smirda :evil:
Įdomu, gal dar kas iš kompanijos pasidomėjo kuom menkės tądien gyvos buvo :?:

 #83733   cyma
 25 Lap 2008 16:00
tą dieną menkės galėjo studijuoti mano skrandžio turinį, o ne aš jų :evil:

 #83736   eLPi
 25 Lap 2008 16:39
Jo, skrandzio turinys laaabai nekaip kvepejo :jeheje:
Vos paemus i rankas, zuvyte apsi****, matyt is baimes :-D
O jei rimtai, tai skrandis buvo tikrai pilnas, tik nelabai aisku ko, nes jau buvo tamsi mase :-mhm

 #83752   VirTus
 25 Lap 2008 18:55
Nezinau,ar tai sutapimas ar ne,bet...pernai metais taip pat buvo nekiba.Kolega siaip ne taip isprase menke ir....is jos burnos pasipyle tie(pasak skumbroto)juros tarakonai.Kolega ant durniaus paeme ir kelis suvere ant paskutinio sistemos kablio.Ir ka jus manot :?: ...vos nuleidus vel kliovas.Menke buvo pasikabinus butent ant to paskutinio sistemeles kablio :roll: .Deja ji jau neisveme nei vieno to veziagyvio....
Bet gal tai ir sutapimas,nes tie tarakonai gan smulkus,tai nelabai ''vieryjasi'',kad galejo pavilioti gan stambia menke,...

 #83753   Skumbrotas
 25 Lap 2008 19:06
VirTus rašė:...tie tarakonai gan smulkus,tai nelabai ''vieryjasi'',kad galejo pavilioti gan stambia menke,...
Kažką maišai, Virtusai, jūros tarakonai nėra smulkūs, 4-5cm ir daugiau...
PaveikslėlisPaveikslėlis
Paveikslėlis

 #83779   Donis
 25 Lap 2008 21:37
Tie juros tarakonai yra seniausi Baltijos gyventonjai ir puikus sanitarai.

 #83787   Vitolis
 25 Lap 2008 22:49
Ta pacia diena kaip ir jus, zvejojo vienas ekipazas ties Karkle. Jie buvo su sava valtimi. Utenishkiai. Tai sake, kad zvejojo tik taip, kaip minejot. Gale shvinas ir sistema. Ant sistemos move butent krevetes. Tai tik jie ir sugavo palygint su tos dienos kliovais pusetinai. Kai susiskambino su chebra, kurie zvejojo kituose laivuose ir jiems pasake, kad kliovai vien tik ant kreveciu, tai vienas mano draugelis ju turejo ir taip pat megino, taciau rezultato nebuvo. Tai tokios tokeles.

 #83788   LaurisX
 25 Lap 2008 22:54
Sweiki . ta nesekminga zukle primenu kaip kosmara, taciau viska kompensavo gera chebra :grin: , o mano menkes turinys irgi buvo "tarakonai". matomai tadie zuvyciu jos neede. :x :evil: :?

 #83798   Algirdas
 25 Lap 2008 23:55
jei mazesniam gyly tai daugiau zuvu pririjusios jei giliau tai dazniausiai tais veziagyviais apsivemia. o ant krevetes tai kaip upetakius ant slieku gaudyt :lol: i ta dalyka jos niekad nespiauna :!: vat idomu but dar atrast kokiu alumi jos megsta uzsigert :-D :-D

 #83938   VirTus
 26 Lap 2008 17:26
Skumbrotas rašė:
VirTus rašė:...tie tarakonai gan smulkus,tai nelabai ''vieryjasi'',kad galejo pavilioti gan stambia menke,...
Kažką maišai, Virtusai, jūros tarakonai nėra smulkūs, 4-5cm ir daugiau...
PaveikslėlisPaveikslėlis
Paveikslėlis
va,va...butent tokie,bet ten gal buvo tarakonu vaikai,nes pasirode max.2cm.

 #84489   dainius77
 29 Lap 2008 13:56
Gal kas buvot isplaukia menkiu pagaudyt :shock: kazin kaip kimba :-D

 #87428   bardakas
 20 Gru 2008 21:31
Pastoviai seku naujienas "Žvejo tribūnoje". Iki šiol nė vienoje temoje nesu savo "trigrašio įkišęs". Bet po vakarykštės menkių žvejybos labai knieti pasidalinti savo ir kompanijos mintimis.
Pradžioje buvo MINTYS. Jos skelbė, kad penktadienis skiriamas prieššventinei menkių žvejybai. Septyni biržiečiai planavo koperuotis su keturiais alytiškiais ir, išsinuomavę "Romastę", pabandyti suvilioti menkes. Ketvirtadienio pavakarė nieko gero nebežadėjo - Alytaus frakcija atsisakė dalyvauti veiksme. Karštligiškos sąjungininkų paieškos baigėsi Tauragės legionierių prisidėjimu.
VEIKSMAS prasidėjo tuo, kad pasiekę Klaipėdą laive jau radome tris tauragiškius nuotaikingai besitikinčius geros žvejybos. Pažintis buvo profilaktiškai sutvirtinta žinomais vaistais nuo jūros ligos. Pirmas dreifas - pora menkių laive. Antras- vėl kelios žuvys įkrenta per bortą. Trečias dreifas buvo labai rezultatyvus - visi pagauna. Buvo veikėjų, kurie tame dreife suviliojo po 5-6 menkes. Kapitono padėjėjas nebeišlaiko ir viską metęs prisideda prie žvejojančių. Net vieną menkę ištraukia. Visų nuotaika džiugi, pradedame kalbėti, kad tokios geros žvejybos dar neturėjom. Prisikalbėjom- sirena paskelbė, kad plaukiam . Bandome save guosti tuo, kad gal kapitonas apsuks ratą ir vėl pradreifuosime virš to pulko. Pasirodo, kad čia tik mes taip norėjome. Kapitonas nutarė kitaip. Plaukiam kažkur ieškoti galas žino ko. Prasideda tušti dreifai. Visų nuotaika pradeda žlugti. Prisitriname prie viso laivų "kolchozo". Ilgai dunkseman dugną. Pagaliau pora laivugalyje, vienas kitas laivo priekyje pakabina po žuvį. Vėl sirena, vėl plaukiam iš tos vietos. Pradedam įtarti, kad kažkas čia negerai. Ar tik ne tyčia kapitonas išplaukė. Vėl bastomės po jūrą vėžlio greičiu. Šiaip šis laivas žinomas kaip vienas greičiausių. Bet judėdamas jūroje to nedemonstruoja. Paklausus kodėl taip lėtai judam - gaunam atsakymą, kad vienas variklis išjungtas, nes taupomas kuras. Hmz..... Tai lyg ir vėl kažkas keisto - mes mokame pinigus ne tam, kad kapitonas savarankiškai ar savininko nurodymu pasitaupytų kuro.
PRISIMINIMAI IŠ KITŲ ŽVEJYBŲ.. Pradedame dalintis mintimis apie tokius veiksmus - tauragiškiai turi patirties žvejojant "Lagūnos" laive. Jų nuomonė kategoriška - nėra ko lyginti. Anas kapitonas ir pasitaria su klientais, ir stengiasi padėti žuvį pagavusiam, ir tikrai nepriima tokių nesuprantamų sprendimų. Jų kategoriška išvada - daugiau "Romastė" jų nesugundys.
Biržiečiai su ilgesiu prisimena, kaip žvejojo "Delfino" laivu. Kaip daug kapitonas bendravo su klientais, kaip sukiojo laivą virš sėkmingesnio dreifo vietų.
Kadangi tuščio malimosi po jūrą daugėja, pradedam kapstyti prisiminimus iš ankstesnių žvejybų išsinuomavus "Romastę". O prisiminti yra ką- ir kaip visą dieną esame plaukioję tarp verslininkų pastatytų tinklų, kai vienu metu net 8 pilkeriai į tinklą įsikabino, kad net laivas pasviręs stovėjo.Ir visą tą dieną pilkeriai vis kabinosi ir "sėkmingai" pasilikdavo dugne. Aš pats tą dieną nutraukiau 7. Po bandymų derėtis dėl plaukimo kitur iš tos kliuviniais užburtos vietos gavom pritarimą.
Bet po poros valandų vienas mūsų likomo draugas iš dugno išpešė kaimyno ryte nutrauktą pilkerį :) Darytina išvada, kad vistik mes ir toliau sukiojomės toje pačioje vietoje.
Ir kaip kaskart iš jūros skuba šis laivas grįžti pirmas. Ir kaip pradėjus plaukti krantan, kapitonas yra siūlęs "susimesti" pinigų žvejybos pratęsimui.
Aš pats esu turėjęs keblumą- pakirtus mano nuomone stambią (pasvėrus paaiškėjo, kad svoris 2,3 kg) menkę laivo švilpukas privertė pagreitinti multiko sukimo greitį, bet vistiek nespėjau žuvies pakelti nuo vandens, o "Romastė" jau pajudėjo... Menkė, suprantama, atsikabino ir liko plūduriuoti. Gerai, kad šalia stovėjęs Virgis mikliai permetė savo pilkerį per ją ir sistemos kabliais užkabinęs išgraibė. Laivo kapitonas nei į mano menkės pasirodymą, nei į kompanijos replikas, kad nekvailiotų ir neplauktų nereagavo niekaip. Sunku tai teisinti vien tuo, kad kapitonas rusakalbis.
PASKUTINIS DREIFAS. Grįžtu prie penktadienio. Po tuščių poros valandų pagaliau Laimis pakerta menkę. Pajuntu spurdantį pilkerį ir aš. Persimetame linksmesnėmis replikomis dėl mano menkės užkibimo būdo - sistemos kablys laiko ją už viršutinio peleko. Klausia vyrai ar tik ne lydekai "džipsą" buvau įmetęs :) Viską vainikuoja kapitono padėjėjo balsas man už nugaros - "vyrai, nebemeskit pilkerių, einam namo". Blyn, galvoju- gerą visgi bajerį sugalvojo. Dėja, laivo švilpukas perspėja, kad čia teisybė.Dar kapitono padėjėjas atveria burną - "vistiek pagaunat tik jei už uodegos užsikabina". Dairomės vieni į kitus. Užsipuolam VirTus - jis buvo šios kelionės iniciatorius - ar tikrai jis tarėsi, kad baigsim taip anksti - laikrodis rodė 14.40 val. VirTus eina pas kapitoną, - grįžęs neturi ką pasakyti mums. Skambina laivo savininkui. Išsakęs jam priekaištus išgauna tik 100 litų nuolaidą. Bandome siūsti laivo komandą už tą sutaupytą dešimkę nuo galvos visiems žinoma kryptimi. Deja, laivas juda nesustodamas.....
JEIGU. Jeigu Baltija būtų prie Biržų, gal šie nuotykiai tik smulkmena atrodytų. Kitą dieną būtų galima vėl bandyti laimę. Dėja, taip neteisingai yra, kad jūra neprisikasė iki mūsų net 280 km. O mums nepakako nuovokos per eilę metų susiprasti, kad tokį laivą , pavadinimu “Romastė” , reikia tiesiog pamiršti. Ir bandyti laimę kituose laivuose.
ANALIZĖ.. Kelionė namo trunka kelias valandas. Mūsų automobilio ekipažas turėjo pakankamai laiko žūklės aptarimui. Žuvų skaičiumi – vidutiniški rezultatai. Visgi pagavom visi. Nuo 4 iki 10 menkių. Bet kapitono savotiško elgesio ypatybės vertos pagarsinimo tarp žvejų. Ką ir prisiverčiau padaryti.
Tikiu, kad vėl bus sujudimas mūsų mieste- VAŽIUOJAM MENKIŲ. Vėl derinsim kada galima gauti laivą, kas tą dieną gali ištrūkti į Klaipėdą. Tikiu ir tuo, kad gal bent tada vienas iš argumentų bus laivo pavadinimas.

 #87453   gelmės
 21 Gru 2008 11:57
Jo. Tu čia gerai parašei. Tokia tiesa turi toli nueiti. Va, tada bus naudos.

 #87455   žVYNAS
 21 Gru 2008 12:24
Pilnai sutinku su bardako nuomone, as ir pats buvau apakes, kai visi traukem menkes, kai kas net po dvi, kodel laivo kapitonas nepadare antro dreifo, nesu cia Lietuvoj daug ejes i jura, bet ka pastebejau, tai tik tai, kad laivo igulai, bent jau penktadienio Romastes, visai pokum ar jus pagaunat ar ne, jiems svarbu susirinkt pinigus ir prastumt ta laika. :neutral:

 #87472   Vitolis
 21 Gru 2008 14:11
Paprastai atsiskaitoma uz zvejyba plaukiant atgal. Jei kepas toks mud...as, nereikejo visu sutartu babkiu paklot. Kitaip ju neishmokysi gerbt kitus ir uzsidirbt saziningai. Ydomu, kaip jis tada butu pasielges.

 #87475   žVYNAS
 21 Gru 2008 14:25
Ten ir kilo sioks toks konfliktas, Virtusas biski pakele banga kai jau reikejo susimoket, net savininkas jau krante lauke, bet as nemanau, kad jiems kas nors islyks atmintyje, pilnas krantas laukianciu todel jie ir nagleja. Kai bus taip, kad reikes del zveju vieniems kitu gerkles kast tai tikiuos tada ir sulauksim normalaus, bent jau normalesnio nei dabar servizo.

 #87487   Vitolis
 21 Gru 2008 17:07
Manau kad tikrai ishliktu atminty, jei viena kart juos kas nors pamokytu. Uztektu, kad ju sugryzus lauktu VMI atstovai, o tada jie kitaip kalbetu, kai nuo tokiu babkiu reiketu dalis ir mokeshciams skirt. Dabar beveik garantuoju, kad jie tu sumu niekur nedeklaruoja, o dar išsikalineja. Va jie ir nagleja su kiekviena diena.

 #87489   Agis
 21 Gru 2008 17:26
Tikiuosi sis rasinys apkeliaus visus lietuviskus zvejybos tinklapius ir gal laivo savininkai padarys isvadas.Nors...

 #87495   žVYNAS
 21 Gru 2008 18:11
Vat kai Virtusas jiems mokejo pinigus, atvaziaves laivo savininkas uzpilde kazkokia saskaita faktura.

 #87497   VirTus
 21 Gru 2008 18:18
Vitolis rašė:Manau kad tikrai ishliktu atminty, jei viena kart juos kas nors pamokytu. Uztektu, kad ju sugryzus lauktu VMI atstovai, o tada jie kitaip kalbetu, kai nuo tokiu babkiu reiketu dalis ir mokeshciams skirt. Dabar beveik garantuoju, kad jie tu sumu niekur nedeklaruoja, o dar išsikalineja. Va jie ir nagleja su kiekviena diena.
Po sio mazo konfliktelio,tikrasis laivo savininkas(Romas),lauke musu krante ir demonstratyviai israse mano vardu saskaita-faktura...
Toki dalyka maciau pirma karta,kad kazkas israsinetu oficialius dokumentus :roll:

 #87501   Vitolis
 21 Gru 2008 18:49
Virtusai, saskaita, tai tik saskaita ir lieka. Jos paprašciausiai gali(tikiu kad taip ir bus) neitrauks i apskaita. Dabar gi ju blankus patys turi uzsisakyt ir spauzdint (na ne tau aiškint ane?). Tai manau dare del to, kad parodyt, koks jis "teisingas". Jei jis but viska dares teisingai, tai turejo prie saskaitos ishduot ir pinigu sumokejima patvirtinanti dokumenta. Tai kasos pajamu orderis, ar pinigu apskaitos kvitas. Dabar jis šita saskaita paprašciausiai ishmes ir tiek. Gali del šventos ramybes dar kuri laika ir neishmest, jei kas nors netycia pasiteirautu jo apie shi reisa. Jis paaishkintu, kad taip, saskaita yra, taciau ji dar neapmoketa ir tiek ziniu. Pagrindas, kaip ir sakiau pinigu priemimo dokumentas. Kitos alternatyvos nera. Va jei jus tam bicui butumet paprashe to dokumento, kazi kaip jis but uzgiedojes. Teko savu laiku dirbt toje srityje ir vienais metais pagelbet Klaipedos VMI, tai zinot, kokias metines pajamas jie vidutinishkai deklaruoja? iki 10 000 Lt. Va jums ir paprasta aritmetika, kai vien uz viena ishejima nuo chebros nulupa 1000 Lt Ash nepavydziu zinoma, taciau kodel kiti turi moket uz juos? Yra tikrai puikiu kepu ir visada noriai bendraujanciu su zvejais, taciau yra kaip yra.

 #87507   Agis
 21 Gru 2008 18:59
Tai dar visa laime, kad kazkiek pagavo, tai neprades sklisti kalbos, kad nemokejo gaudyti, nieko nepagavo, tai teisybes pradejo ieskoti.
Teko ir man keliolika kartu juroje pazvejoti, taciau kaip plaukem paskutiny karta suglumino tas, kad buvo reikalaujami pinigai is karto, dar neatlikus paslaugos, ko iki tol nebuvau patyres.Tada pagalvojau, jog gal sitam laivui iskyla problemu su pinigu surinkimu po zvejybos, kad apsidraudzia is karto :roll: Pasirodo neklydau, matyt del tokio nevienodo aptarnavimo ir atsiranda nenorinciu pilnai atsiskaityti.Mums plaukiant su Romaste neteko nusivilti kapitono darbu, nors tada ir nekibo visiskai, taciau matesi, kad zuvies ieskojo, stengesi :donknow'

 #87517   bardakas
 21 Gru 2008 19:45
Agi, norėjai pasakyti, kad tą kartą jus pavežiojo po jūrą? :) Mus irgi pavežiojo. Kai tik pagaudavom kelias žuvis iškart sirena ir judam :) Gal taip rūpinamasi, kad klientai nepervargtų parsinešdami pagautą žuvį?
Ar bent echalotą buvo įsijungę tąkart? Penktadienį tai jis buvo saugiai uždengtas kokia tai marška. Gal saugojo nuo šviesos poveikio , galas žino ....

 #87546   Algirdas
 21 Gru 2008 21:33
manau pagal megejiskos LT zvejybos taisykles kapitonas tikrai pasielge teisingai nutraukes zvejyba kadangi kaip patys raset kad buvot pagave net po 10 menkiu :!: :!: :!: o tai siu dienu taisykles grieztai draudzia :-D :!: norma 7 menkes :!: ar ne taip Agi? ar ir tu jau sitam tinklapi brakonieriavima toleruosi? :shock: :grin: .

 #87590   Agis
 22 Gru 2008 08:40
Sunku ir besigincyti, tu kaip visada teisus :lol: jei tikrai teko po 7 kg.

 #87593   cyma
 22 Gru 2008 08:58
Nu čia man irgi pasidarė įdomu....,sutapimas geras, mes šeštadienį į jūra išėjom irgi su Romaste, bet iš 10-ies žmonių manau nė vienas neturėjom kapitonui priekaištų :shock: Skaitau kaip ignoravo kapitonas biržiečių norus ir stebiuosi....,jei mes kur nors pradėjom pagaut, tai ten ir dreifavom po kelis kartus...,dėl plaukimo namo, tai patys jau sakėm kad gana, o kapitonas pakeliui savo iniciatyva sustojo dar kartą.... Matau tik vieną paaiškinimą tokiems skirtingiems kepų poelgiams: pas mus laive buvo pora klaipėdiečių, kurie mačiau kad puikiai pažysta tiek kapitoną, tiek pamošniką, tiek patį savininką Romą, tai manau kad dėl to buvo ir stengtasi....
P.s. laivų jūroj buvo vos keli, nors vėjas ir nebuvo labai jau didelis, bangos buvo žiaurios :shock: vos buvo įmanoma išstovėt. Pagavom irgi ne smarkiai: per 9-is rybokus apie 80vnt tarp jų buvo visai neblogų po 2,5 - 3 kg

 #87597   bardakas
 22 Gru 2008 09:15
iki po 7 kg kiekvienam buvo taip toli, kaip nuo Biržų iki Klaipėdos.
Ir ne apie žuvų skaičių kalba eina. Kam reikia daug žuvies tas eina į parduotuvę. Diskusija apie požiūrį į klientą. Nesutinku, kad sumokėjus nemažus pinigus, veiksmas vyktų visai neatsižvelgiant į mokėtojo lūkesčius. Galima pagavus vieną žuvį kaifuoti. Bet tam reikia elementariai žmoniško aptarnaujančio personalo elgesio.
Algirdai, atidžiau paskaityk kas buvo parašyta apie pagautų žuvų skaičius.
Nors visi supranta, kad viena pempė - dar ne pavasaris, vienas kvailys - dar ne durdomas :)
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė